fifka007 Re: Jestem chora? 16.07.05, 02:44 sorki :) mam czarne, mocne owlosienie na rekach, nogach i pod pachachami ktore usuwam. do tego dochodzi damski was, posladki, broda, baki i pare innych ;) czasem w nietypowym miescu np na policzku czy szyi zaczyna mi wyrastac okroopny czarny wlos ktorego jesli bym nie usunela do chyba uroslby do ziemi :D ale jakos nie zwracalm na to wiekszej uwagi poprostu usuwalam...maszynka, depilatorem, pinceta:) i te czynnosci weszly mi tak w rytyne ze nie zwracam juz na to uwagi. jest trzeba usunac i tyle. az tu dzis po raz pierwszy zetknelam sie przypadkiem z terminem HIRSUTYZM i sie zastanawiam czy jestem an to chora :/ Odpowiedz Link
chmoora Re: Jestem chora? 16.07.05, 10:04 Jesli dodatkowo masz nieregularne miesiaczki, albo np. brzydka cere, przetluszczajace sie wlosy, to moze byc to jeden z przejawow zaburzen hormonalnych. Ale moze byc i tak, ze, jak to się mowi, taka Twoja uroda :)) Ja tak mysle o sobie. Bo hormony mam w porzadku...ewentualnie moge przyjac, ze mam hirsutyzm idiopatyczny...Cokolwiek by to nie bylo trzeba sie uzerac z wloskami, wyrywac, wypalac, rozjasniac :( Poprawka, nie trzeba, mozna. W koncu to nasz wybor, mozemy nonkonformistycznie odrzucic normy spoleczne i estetyczne, prezentowane zapamietale na komputerowo obrobionych magazynowych fotografiach i dumnie nosic nasz porost ;) He he i zaszyc sie gdzies w gorach, w lepiance pustelniczej :))) Fifka radze zachowac swoj dotychczasowe podejscie do sprawy, nie przywiazywac do tego wiekszej uwagi! Pozdrawiam cieplo :) Odpowiedz Link