Dodaj do ulubionych

Smutek prokuratorów

11.01.12, 07:11
Samobójswa powinny byz zakazane pod grozba kara smierci.
"Do niczego sie nie nadajesz...Nawet nie potrafiles sie zastrzelic jak nalezy" - pierwsze slowa Stalina skierowane do syna Jakowa Dzugaszwili, ktorego "Ojcies Narodow" odwiedzil w szpitalu tuz po jego nieudanej probie samobojstwa.
Obserwuj wątek
    • jurek4491 Smutek prokuratorów 11.01.12, 07:26
      Wszystkie sprawy przeciwko PiSdzielcom będą umarzane bo prokuratura cywilna jest nafaszerowana ludzmi powiązanymi z Kaczyńskim i znanym producencie gwoździ.
      • 123jna Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 08:14
        jurek4491 juz umorzyl Seremet sledztwo przeciwko Macierewiczowi. Pisowcy dzieki niemu sa bezkarni, mafia wojskowa tez. Ciekawe czy ktos z nich (pisowych prokuratorow) ma rodzine w tej mafii? Wyglada, ze tak. Sprawdzic Seremeta - pisowego kreta. Kret jest Rzepo!
        • rydzyk_fizyk Pytanie powinno być inne 11.01.12, 08:24
          Jaki pożytek ma podatnik z płacenia generalskiej pensji panu Parulskiemu?
          • makoshika Lubię Jankesów, ale mają za dużo agentów w Polsce. 11.01.12, 10:22
            Politycy różnych opcji: postkomunistycznych i posolidarnościowych zachowują się w stosunku do nich jak zwykłe koorevki z krawężnika. A jednocześnie te śpiewki o patriotyźmie i niezależności...
        • rudydon Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 11:22
          .. a wiesz ze pisowcy chcieli wysadzic palac kultury ?
      • piglowacki że Donek zawarł UKŁAD z pRezydentem … 11.01.12, 11:17

jurek4491 napisał: ...

Rewolucji Wzmożenia mOralnego Jarosława K. o BEZKARNOŚĆ bolszewików IV RP, w ramach utrwalania dwupartyjnego podziału sceny politycznej - POPiS-ch racji wyższych, to przeca co najmniej od trzech lat jest „oczywista oczywistością”.

… NAIWNI ci prokuratorzy wojskowi jak dzieci jakieś … z POPiSowym UKŁADEM ośmielili się zadrzeć …

I czumuśta Panie Czuchnowski & Panie Wroński nie napisali o innym PRZYDUPASIE wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 – cywilu Tomciu Szałku - Naczelnemu Prokuratorowi Wojskowemu od 15 maja 2007 do 3 grudnia 2007 ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

z moich postów sprzed lat:

PiS bolszewikom IV RzeszyPospolitej włos z głowy nie spadnie, bo Donkowe „państwo miłości” w ramach POPiS-go WZMOŻANIA MORALNEGO:

1. zawarło UKŁAD z IV RzesząPospolitą,
        2. BOI się IV RzeszyPospolitej
        3. jest AWERSEM IV RzeszyPospolitej.

4. …

Pytaniem retorycznym jest, czy IV RzeszaPospolita UMARŁA, czy wręcz przeciwnie …

Na naszych oczach” (2009-11-16)
        wyborcza.pl/1,75968,7255846,Na_naszych_oczach.html

…”"Za obietnicę wyjścia z aresztu na święta zgodziłem się ześwinić i obciążyłem panią Ostrowską. Celowo i świadomie zeznałem w prokuraturze nieprawdę" - mówi były policjant, który przez pół roku "walczył o życie" osadzony w celi z zabójcami. Fałszywe zeznania wymusiła na nim prokuratura.”…

…”"Ja bym z diabłem pakt zawarł" - mówi fałszywie oskarżający Widackiego - skazany m.in. za gwałt na 11-latce - Sławomir R., którego przeżycie w więzieniu zależało od tego, jak skutecznie będzie chroniony przed współwięźniami. Teraz R. wycofał zeznania obciążające Widackiego, bo prokuratura nie dotrzymała obietnic danych w zamian za fałszywe zeznania. Za podobne fałszywe oskarżenie Widackiego przeprosił też Łukasz Z., tzw. mały świadek koronny. Złożył je, gdy prokuratura obiecała mu przeniesienie z więzienia, gdzie siedział razem z przestępcami, których sypał.”…

…”Przypadek Blidy był bardzo podobny. Po dojściu PiS do władzy wcześniej aresztowana Alexis oskarżyła ją w zamian za nadzwyczajne złagodzenie kary.”…

…”Gdy czas płynie, poznajemy kolejne pikantne szczegóły. Historię pani prokurator, która wypłakiwała się kolegom, że nie chce fałszywie oskarżać Widackiego, ale pękła i przestała płakać, gdy otrzymała awans. Albo zeznania prokuratora, który w sprawie Blidy "zmienił zdanie" po rozmowie z szefem.”…

…”Nie chciałbym wtedy być w skórze tych, którzy teraz, świętując rocznicę normalności, stoicko przymykają oczy na to, co działo się wcześniej.”…

JESZCZE RAZ:

…”Nie chciałbym wtedy być w skórze tych, którzy teraz, świętując rocznicę normalności, stoicko przymykają oczy na to, co działo się wcześniej.”…

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sąd Najwyższy weryfikuje IV RP” (2011-02-21)
        wyborcza.pl/1,86116,9143155,Sad_Najwyzszy_weryfikuje_IV_RP.html
        wyborcza.pl/1,75478,9143944,Prof__Jan_Podgorski_calkowicie_uniewinniony.html

…”podczas 17 rozpraw przeciwko lekarzom, wyszło na jaw, że funkcjonariusze CBA nakłaniali świadków, by zeznawali, że Podgórski znał gangsterów.

Gdy jeden z pacjentów nie chciał powiedzieć, że dał lekarzowi pieniądze, grożono, że sam będzie miał kłopoty z prawem.

Akt oskarżenia prokurator sporządził na podstawie pomówień i konfabulacji kryminalisty, który w zamian za zeznania został wypuszczony z więzienia.

Zaraz potem popełnił kolejne przestępstwa. W sądzie się nie stawił, jest ścigany listem gończym.”…

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Absolutnie nieodpowiedzialni prokuratorzy (2011-06-16)”
        wyborcza.pl/1,75515,9794839,Absolutnie_nieodpowiedzialni_prokuratorzy.html?as=1&startsz=x

…”Pytałem: Jak to jest z werbowaniem konfidentów wśród ludzi osadzonych? Przecież oni nie są swobodni w swoich działaniach. I dostałem odpowiedź, że byłoby naruszeniem ich praw człowieka, gdyby tego zabroniono, bo prawo bycia konfidentem jest powszechnym prawem.

Autentycznie! To najbardziej kuriozalna odpowiedź Ministerstwa Sprawiedliwości, jaką kiedykolwiek dostałem.
        ”…

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

więcej o POPiS-m UKŁADZIE Donkowego „państw miłości” z IV RzesząPospolitą Jarosława K. i osłonie tego UKŁADU przez POPiS-e „wolne media”:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,113118742,,cd_GRY_Blida_Kublik_Czuchnowskiego_8230_.html?v=2

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• mlodaemerytka Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 14:39
        jurek4491 napisał:

> Wszystkie sprawy przeciwko PiSdzielcom będą umarzane bo prokuratura cywilna jes
        > t nafaszerowana ludzmi powiązanymi z Kaczyńskim i znanym producencie gwoździ
        Gdoie sie zapodzial moj komentarz ? Fe to nie etyczne zabierac teksty juz napisane a jeszcze nie wyslane zatrzyname do korekety. prosze tak nie postepowac,bo zrezygnuje z wysilku udzielania sie na forum.
    • iwano19 Smutek prokuratorów 11.01.12, 07:27
      Trochę mnie dziwi,że wśród takich,moralistów i etyków,są takie tarcia i niesnaski.Ktoś też zwrócił uwagę,że przy obecnej,niewielkiej armii,oddzielna prokuratura wojskowa to anachronizm.Może więc strach przed likwidacją jest źródłem takiego zamieszania?
      • lmblmb A może jest to prawdziwa walka dobra ze złem? 11.01.12, 07:36
        iwano19 napisał:

> Może więc strach przed likwidacją jest źródłem takiego zamieszania?

A może jest to prawdziwa walka dobra ze złem? Dyć wojskowi są z zachodu Polski, a ich przeciwnicy z PiSu, z definicji z jakiejś skorumpowanej wioski w polskim trzecim świecie.
      • mlodaemerytka Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 14:40
        iwano19 napisał:

> Trochę mnie dziwi,że wśród takich,moralistów i etyków,są takie tarcia i niesnas
        > ki.Ktoś też zwrócił uwagę,że przy obecnej,niewielkiej armii,oddzielna prokuratu
        > ra wojskowa to anachronizm.Może więc strach przed likwidacją jest źródłem takie
        > go zamieszana.

Oczywidte i jasne,jak slonce.
    • mariatg8 [...] 11.01.12, 07:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 123jna Smutek prokuratorów 11.01.12, 08:09
      Dziekuje za ten wyczerpujacy artykul na temat prokuratur. Wiem teraz, ze moje rozumowanie o winie Seremeta nie bylo bezpodstawne. Prosta logika wskazywala na niego jako sprawce zajsc.
      Seremet pewnie od poczatku byl i jest piata kolumna PiS-u a szczegolnie Kaczynskich. Warto tu pogrzebac w tym watku. Wspiera jedynie pisowych ludzi, stara sie usunac przyzwoitych, "bezpartyjnych" sedziow i prokuratorow. Winien jest calemu chaosowi w prokuraturach i nie dziwi mnie teraz nagonka na wojskowych. Kryje tym samym mafie w wojsku. Czy tak powinien postepowac prokurator RP? To wstyd, ze taki podejrzany osobnik jest na tym wymagajacym najwiekszego zaufania stanowisku. Nie mam juz od dawna zaufania do Seremeta, moje prywatne podejrzenia i analiza jego dzialan to potwierdzily, dzieki Panom.
      Okazuje sie, ze nie jestem "wariatka" a znane mi metody analizy sie sprawdzily. Dzieki a Seremet - na bruk! Tylko jak to zrobic? Naglosnic sprawe i ten tchorz, a wlasciwie kret sie uspokoi jak zrozumie, ze zostal zidentyfikowany? Winien jest takze mobbingu, doprowadzenia prok. Przybyla do ostatecznosci i proby samobojstwa. Cala nadzieja w prezydencie - Seremet gdyby byl przyzwoitym czlowiekiem to podalby sie niezwlocznie do dymisji. Ale nie jest, jest "kuty na cztery nogi" - tak sie mowi o oszustach. Mnie nie oszukal.
    • 123jna Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 08:12
      youngcontrarian - znow slyszymy slowa wypowiedziane przez guru Kaczynskich - Stalina.
      Czy nie zastanawiasz sie czlowieku, ze powolywanie sie na tego morderce ZLE o Tobie i kaczorach swiadczy, macie nadal gowno komusze w glowach. Nie nazywajcie sie prawica bo jestescie brunatno-czerwoni wedlug mnie.
      • youngcontrarian "Samobójswa powinny być zakazane pod karą smierci" 11.01.12, 08:39
        123jna napisał:

> youngcontrarian - znow slyszymy slowa wypowiedziane przez guru Kaczynskich - St
        > alina.
        > Czy nie zastanawiasz sie czlowieku, ze powolywanie sie na tego morderce ZLE o T
        > obie i kaczorach swiadczy, macie nadal gowno komusze w glowach. Nie nazywajcie
        > sie prawica bo jestescie brunatno-czerwoni wedlug mnie.

Martwi mnie 123jna, ze nie zauwazyles przesmiewczego tonu mojego wpisu...
        Przeczytaj , prosze, moje inne komentarze aby sie przekonac czy rzeczywiscie promuje totalitaryzm na tym forum.

• ccc-bbb Czuchnowski współpracuje z "pisowcami"? 11.01.12, 08:24
      Czyta i czytam i oczom nie wieże. Z treści artykułu wynika, że gdyby nie "pozostałość PiS w prokuraturze" to Czuchnowski i reszta nie wiedzieli by o aferze z SMSami!

Kurde, czyli Wojciech Czuchnowski (czołowy cyngiel z wyborczej) współpracuje z "pisowskimi" prokuratorami cywilnymi!

Jak to w ogóle możliwe, aby taka sytuacja mogła mieć miejsce w tak antypisowskiej redakcji, jaką jest zespół wybiórczej:)
      • mlodaemerytka Re: Czuchnowski współpracuje z "pisowcami"? 11.01.12, 14:44
        ccc-bbb napisał:

> Czyta i czytam i oczom nie wieże. Z treści artykułu wynika, że gdyby nie "pozos
        > tałość PiS w prokuraturze" to Czuchnowski i reszta nie wiedzieli by o aferze z
        > SMSami!
        >
        > Kurde, czyli Wojciech Czuchnowski (czołowy cyngiel z wyborczej) współpracuje z
        > "pisowskimi" prokuratorami cywilnymi!
        >
        > Jak to w ogóle możliwe, aby taka sytuacja mogła mieć miejsce w tak antypisowski
        > ej redakcji, jaką jest zespół wybiórczej:)
    • lionold Jest o czym myśleć! 11.01.12, 08:55
      "Refundacja" przy tym to pikuś - Pan Pikuś.
      • mlodaemerytka Re: Jest o czym myśleć! 11.01.12, 14:45
        lionold napisał:

> "Refundacja" przy tym to pikuś - Pan Pikuś.
    • bolek_i_jego_worek Smutek prokuratorów 11.01.12, 08:55
      Mam taką wątpliwość odnośnie wyrażenia "trzeszczała w szwach". Chyba poprawny związek to "pękać w szwach"?
      • kosmosiki Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 09:41
        Wszystko jest OK - szwy zanim pękną to naprężając się trzeszczą... spróbuj kiedyś założyć za małą sukienkę i posłuchaj. Ergo to jest jak najbardziej poprawny związek.
      • mlodaemerytka Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 14:48
        bolek_i_jego_worek napisała:

> Mam taką wątpliwość odnośnie wyrażenia "trzeszczała w szwach". Chyba poprawny z
        > wiązek to "pękać w szwach"?
        widac zanim szwy pekna to trzeszcza. logiczne,czy nie ?
    • klarneta8 Prkuratura cywilna ,to zbior plotkarzy, pod kier. 11.01.12, 09:08
      uczciwego i wierzacego swoim p. prok. Seremeta.Art. oddaje prawde, tam gdzie sa PISIAKI,tam jest ZLO.
      • koloratura1 "Dzięki" PiS-owi, mó racjonalizm zaczyna ... 11.01.12, 09:57
        ...trzeszczeć w szwach...

klarneta8 napisała:

> tam gdzie sa PISIAKI,tam jest ZLO.

Taka karma...
      • mlodaemerytka Re: Prkuratura cywilna ,to zbior plotkarzy, pod k 11.01.12, 14:52
        klarneta8 napisała:

> uczciwego i wierzacego swoim p. prok. Seremeta.Art. oddaje prawde, tam gdzie sa
        > PISIAKI,tam jest ZLO.
    • r1111111 Smutek prokuratorów 11.01.12, 09:21
      Cytat z analizy dziennikarzy GW: "Nieoficjalnie wiadomo, że dymisji Parulskiego nie chce ani MON, ani prezydent."
      Należałoby dodać: "Nieoficjalnie również wiadomo o związkach funkcjonariuszy rozwiązanej WSI z BMK"
      • rudydon Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 11:25
        .. dawno na badaniach nie byles ..a juz pora
    • kbaus Smutek prokuratorów 11.01.12, 09:28
      Takich spraw sie nie umarza.
      Z czysto moralnych zasad takich sparaw sie nie umarza. Nalezy powalac komisje ponad prokuraturami oraz z odpowiednimi uprawnieniami prowadzona przez powszechnie sznowanego i emerytowanego sedziego. Tak jest w Anglojezycznych krajach nazywa sie Royal Commission.
      Ja nie wiem gdzie jest prawda pogrzebana, jednak, prokuratura cywilna bojac sie publicznej oceny i dlatego umarzajac przyznala sie do winy. Prokuratura cywilna JEST winna albo ogromnie NIEUDOLNA.
      • koloratura1 Może byli, ale wyszli... 11.01.12, 10:02
        kbaus napisał:

> Nalezy powalac komisje ponad prokuraturami oraz z odpowiednimi uprawnieniami
        > prowadzona przez powszechnie sznowanego i emerytowanego sedziego.

Znasz takiego?
    • psineczek Smutek prokuratorów 11.01.12, 09:45
      Co nie powiedziec - tam gdzie PISduny tam zawsze smierdzi

Pozdrawiam
    • 2berber Łobuzerka i infantylność. 11.01.12, 10:17
      Najwięcej więźniów na 100 tyś mieszkańców w nowoczesnej Europie
      jest w Polsce. To wcale nie znaczy że jesteśmy społeczeństwem
      o największej przestępczości! To znaczy że mamy najgorszy
      wymiar sprawiedliwości w tej Europie! Zachowania prokuratorów
      (i sędziów) jest gorsze niż łobuzerka na stadionach.
      Dziennikarze za to, zajmują się infantylnymi utarczkami między
      frakcjami POPiS-u, za nic mając sobie interes całego społeczeństwa.
    • s.dymny Smutek prokuratorów 11.01.12, 10:20
      Mój dziad mawiał, że kluczem do szczęścia jest uporządkowanie sobie życia i świata otaczającego człowieka. Panowie redaktorzy Wroński i Czuchnowski muszą być bardzo szczęśliwymi ludźmi. Ich świat jest jasny, prosty i bardzo uporządkowany. Cokolwiek złego nie stanie się w Polsce, to winę za to z pewnością ponosi PiS, IV RP, Kaczyński, Ziobro lub Maciarewicz. Aby życia sobie nie komplikować gotowi są więc wymyślić największe nawet bzdury aby wszystko się im zgadzało tzn aby winę za wszystko przypisać opozycji z prawej strony sceny politycznej. Z dziennikarstwem nie ma to oczywiście nić wspólnego. Jak długo jeszcze IV RP będzie usprawiedliwieniem dla błędów i nieudolności obecnie sprawujących władzę? Już nawet Prezydent Komorowski zastanawia się czy rozdzielenie funkcji Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego (sztandarowy projekt PO) nie było błędem. Panowie dziennikarze pytania tego jednak sobie nie zadają. Po co mieliby to zresztą robić? Wiedzą przecież doskonale, że to IV RP pociągnęła za spust broni płk. Przybyła.
      • kbaus Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 14:32
        Ja moglbym uwierzyc w to co Pan pisze. Problem w tym ze Kaczynski ma czysto dyktatorski styl. Proby reformowania PiS koncza sie wyrzucaniem z partii. Taka postawa powoduje ze masz dyktatora i "tak, panie prezesie" ludzi. Tacy boja pomyslec samodzilnie bo wszystko prezes musi zatwierdzic. Po angielsku nazywa sie to micromanagement. Praktycznie oznacza to ze prezes nie moze rozwinac vizji bo ciagle grzebie w malych sprawach i pilnuje by nikt nie byl wystarczajaco silny by mu zagrozic. Evolucja mowi ze tacy wymieraja, logiczne dlaczego. Dodaj do tego bomby prozniwe, helowe i magnesy i masz obraz czlowieka ktory dla utrzymania sie przy wladzy zrobi praktycznie wszystko co mozliwe, nawet idityczna bombe helowa probowal wciskac. To jest obrazanie inteligencji przecietnego Polaka. On sie tym nie przejmowal.
        No i komu tu wierzyc? Temu co zdradzil takie cechy czy PO. Lubisz nie lubisz PO. Po prostu PiS sam sobie winnien.
        Jedyna nadzieja ze Ziobrysci ustanowia jakies zdrow mechanismy wyboru lidera. Bo problem jest w stworzeniu mechanismow ze z Twojej partii wybiera sie czlowieka na przywodce ktory ma sznase w calym spoleczenstwie. Czy trzymalby Pan pieniadze w banku ktory okazalby sie szec razy z kolei gorszy? J bym omijal. Prosze popatrzec jak Republikanie w USA wybieraja swojego kandydata na prezydenta - tam nigdy by nie bylo czegos jak szesc kolejnych porazek. Co wybory to nowe wybory na kandydata. Sa to naprawde trudne eliminacje, ludzi znaja kandydata praktycznie na wylot. A prezes? Tajny, nic nie powie, tylko szykanuje. Tylko niedorozwoj moze wybierac takiego na przywodce - patrzac rozsadnie.
    • 111doradca spóżniony smutek red. Czuchnowskiego 11.01.12, 11:10
      To juz nie chodzi o podłe inwigilowanie dziennikarz???
      Jesli pan prokurator Pasionek w znanym z IV RP stylu załatwił przecieki do prasy , a ponadto zdradził tajemnice sledztwa agentom słuzb specjalnych to wydaje sie konieczne sprawdzenie przez sledczych kazdego, z kim ten pan prokurator jeszcze sie komunikował . Nawet jesli sa to bardzo ważni redaktorzy , bardzo ważnych gazet, stacji i rozgłośni. Którzy uważaja ,ze oni jako "sledczy mogą sledzić wszystkich, a ich nie moze nikt!
    • ejor Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 11:16
      Szkoda ,ze te analize dziennikarze nie przeprowadzili przed publikacja artykulow po pozyskaniu z prokuratury cywilnej matariałow odtajnionych przez pana seremeta. Przeciez ta wasza analiza potwierdza ,ze dziennikarze zostali zmanipulowani przez prokurature cywilna, dla oczernienia prokuratury wojskowej. Nic nie jest biale lub czarne.
    • flipvert Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 11:22
      Smutne to jest to,ze oficer(!)WP nie potrafi nawet strzelic sobie w leb.
      Jak to siwadczy o treningu strzeleckim jaki przechodza nasi zolnierze?
      • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 13:11
        Wydaje mi się, że na treningu nie ćwiczą mierzenia do samego siebie, ale pewnie ty wiesz najlepiej.
        • flipvert Re: Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 16:14
          Niestety nie wiem.Nigdy w armii nie bylem.Nigdy nawet nie strzelalem z pistoletu.Mimo tych rozlicznych ulomnosci wiedzialbym jednak jak popelnic samobojstwo.Widzialem na amerykanskich filmach.
      • ducks_arse Re: Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 14:18
        flipvert napisał:

> Smutne to jest to,ze oficer(!)WP nie potrafi nawet strzelic sobie w leb.
        > Jak to siwadczy o treningu strzeleckim jaki przechodza nasi zolnierze?
        Widać z twojego posta PiSiorku, że nie miałeś okazji zetknąć się ze słuzbą wojskową. W przeciwnym wypadku wiedziałbyś, że wojsko nie szkoli wogóle prawników, a powołuje tych po studiach cywilnych na zasadzie podjęcia pracy (ochotniczo). Do roku 1957 (czasów Gomułki), mogli powoływać do zawodowej służby wojskowej każdego cywila. Nie wykluczone, że część oficerów po szkołach wojskowych mogła studiować zaocznie (z przyzwoleniem przełożonych), prawo na którymś z Uniwersytetów. Zdecydowana wikszość prawników wojskowych szkoliła się jedynie na Studium Wojskowym.
        • flipvert Re: Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 16:11
          Po pierwsze:skad taka kategoryczna(bledna jednak) ocena moich sympatii politycznych?Tylko dlatego,ze uwazam za zabawne,ze jakis neurotyk w mundurze nie umial(nie chcial-nie oszukujmy sie) trafic we wlasny leb,to zaraz jestem wyborca PiS?Rzuca sie wam juz ta "polityczka" na mozg.Nie mozna miec wlasnego,odrebnego zdania?
          Po drugie: Twoje opinie n/t mojej sluzby wojskowej sa trafne.Nigdy w zyciu nie mialem z tym dnem nic wspolnego.Nie zaluje.Wrecz przeciwnie.
          Po trzecie: dziekuje za oswiecenie mnie w kwestii powolywania prokuratorow wojskowych.Facet mial bron i pozwolenie.Logika wskazuje,ze powinien umiec strzelac.Celowanie do wlasnej glowy nie jest jakims wybitnie trudnym zadaniem(chyba,ze probujesz sie zastrzelic z czegos wiekszego niz pistolet).Nawet po Studium Wosjkowym powinien wiedziec gdzie przylozyc lufe zeby osiagnac zamierzony efekt(nie mylic z efekciarstwem,z ktorym mamy w tym wypadku do czynienia).
          Pare rad dla Ciebie na przyszlosc:wiecej dystansu do zycia i mniej napinania sie.
          Usmiechnij sie.Ja wciaz uwazam,ze to bardzo zabawne,ze oficer nie trafil we wlasna glowe.Miejmy nadzieje,ze prokuratorem byl lepszym niz strzelcem.W naszej armii mamy jednak tradycje takich "samobojstw".Wiesz o kim mowie?
    • gajane4 Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 11:43
      I na jakie podstawie obywatel ma ufać organom, których naczelnym zadaniem jest ustalanie stanu faktycznego?
    • vistulian Tajemnica sms 11.01.12, 13:05
      Nie za bardzo rozumiem sformułowania "sms dziennikarzy"- Jeżeli prokurator żądałby sprawdzenia numeru telefonu dziennikarza i wysyłanych stamtąd sms można by to jeszcze zrozumieć . Jednak jak rozumiem sprawdzano telefon prokuratora a nie dziennikarza. Jeżeli prokurator wysyłał jakieś sms do dziennikarza to nie ma żadnej tajemnicy dziennikarskiej ,natomiast jeżeli dziennikarz wysyłał jakieś sms-y zawierające tajemnicę dziennikarską do prokuratora to chyba ten dziennikarz naruszył zasady ochrony tajemnicy. W końcu ile tych sms-ów było i czy faktycznie zawierały jakiekolwiek istotne treści. Z tego co wiadomo to prokuratura w ogóle takich sms nie otrzymała o co wiec ta cała medialna nagonka.Ciekawe czy przeciwko dziennikarzowi toczy się jakieś postępowanie dyscyplinarne za to ,że naruszył tajemnice dziennikarską i wysyłał jakieś "tajne sms" do funkcjonariusza państwowego.
      • mlodaemerytka Re: Tajemnica sms 11.01.12, 14:57
        vistulian napisał:

> Nie za bardzo rozumiem sformułowania "sms dziennikarzy"- Jeżeli prokurator żąd
        > ałby sprawdzenia numeru telefonu dziennikarza i wysyłanych stamtąd sms można by
        > to jeszcze zrozumieć . Jednak jak rozumiem sprawdzano telefon prokuratora a ni
        > e dziennikarza. Jeżeli prokurator wysyłał jakieś sms do dziennikarza to nie ma
        > żadnej tajemnicy dziennikarskiej ,natomiast jeżeli dziennikarz wysyłał jakieś s
        > ms-y zawierające tajemnicę dziennikarską do prokuratora to chyba ten dziennikar
        > z naruszył zasady ochrony tajemnicy. W końcu ile tych sms-ów było i czy faktycz
        > nie zawierały jakiekolwiek istotne treści. Z tego co wiadomo to prokuratura w o
        > góle takich sms nie otrzymała o co wiec ta cała medialna nagonka.Ciekawe czy pr
        > zeciwko dziennikarzowi toczy się jakieś postępowanie dyscyplinarne za to ,że n
        > aruszył tajemnice dziennikarską i wysyłał jakieś "tajne sms" do funkcjonariusza
        > państwowego.
    • mlodaemerytka Re: Smutek prokuratorów 11.01.12, 14:09
      youngcontrarian napisał:

> Samobójswa powinny byz zakazane pod grozba kara smierci.
      > "Do niczego sie nie nadajesz...Nawet nie potrafiles sie zastrzelic jak nalezy"
      > - pierwsze slowa Stalina skierowane do syna Jakowa Dzugaszwili, ktorego "Ojcies
      > Narodow" odwiedzil w szpitalu tuz po jego nieudanej probie samobojstwa.

Nonsens,zeby powolywac sie na zbrodniarza Stalina dowodzi o paranoi wsord rodakow.
      Ludzie zacznijcie sie uczyc -co,jest co ? Nie mowcie nie piszcie nonsensow !
    • waldemark112 Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 11.01.12, 15:53
      Gombrowicz ,WITKACy,MROŻEK a,może Kafka.,potrzebni .Dlaczego nasi tchórze artyści nie zajmują się tym hororem.Duża stabilizacja obezwładniła?
    • red_adidas Smutek prokuratorów ?. 11.01.12, 22:23
      Moim zdaniem człowiek dorosły z dorobkiem"żona +2 dzieci,prokurator,podpułkownik WP,
      z dobrą pensją,stałą pracą strzelając sobie w łeb,- sam ukazuje stan swojej psychiki.
      Po wyleczeniu powinien być zwolniony do cywila.
      Armia tj. sądownictwo potrzebuje pracowników zrównoważonych ,bez kompleksów czy
      chorób psychicznych.
      • vdziwny Re: Smutek prokuratorów ?. 15.02.12, 13:38
        Dureń jesteś. To nie był akt psychicznego niezrżwnoważenia, lecz akt oficerskiego honoru! Dziś takie rzeczy są coraz większą rzadkością!
    • vdziwny Smutek prokuratorów [historia konfliktu] 15.02.12, 13:34
      Aż skóra cierpnie na samą myśl jak głęboko macki antypolaków z PiS wcisnęły się w życie całej Polski. Nie dziwota więc, że rząd nie może sobie z niczym poradzić skoro tylu saboterów z PiS wszędzie się zakamuflażowało i robią wszystko by w Polsce działo się jak najgorzej. Sprawa prokuratury wojskowej jest tego wymownym przykładem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka