Dodaj do ulubionych

Kałasze na opał

15.01.12, 13:57
Taki arsenał by mi się przydał. Jak to Smoleń powiedział w jednym skeczy 'karabin niejeden problem by rozwiązał' :)
Obserwuj wątek
    • profesorfilutek Re: Kałasze na opał 15.01.12, 16:33
      hej koleś podskoczymy do Rosji ?? podróże kształcą !!!
    • cedron ak-47m a nie 74m jak pod zdjęciem 15.01.12, 19:20
      ak-47m a nie 74
      • cedron jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 15.01.12, 19:21
        • voytexbezportek Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 15.01.12, 20:28
          Przyjemnie spotkac na tym forum osobe , ktora potrafi przyznac sie do pomylki. Ta fabryka w Izewsku powinna sie skontaktowac z dealerem z USA. Jak zreszta zrobila to w przeszlosci i sprzedala nawyzki karabinow Mossin-Nagant do USA. W efekcie tutejszy kolekcjonerzy moga kupic takowy za $80. Co do AK74, taki bylby tu prawdopodobnie wyceniony $400-$600 w detalu. Oczywiscie za duzo mniej jesli ich podaz na rynku amerykanskim by wzrosla. Narazie dominuja tu kiepskie rumunskie AK 47, za OK $500. Biednym Rosjanom nie wolno posiadac broni, nam w USA wolno.
          • spoko-spoko Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 15.01.12, 21:36
            Biedni to jestescie wy w USA ze musicie posiadac bron. Pewnie sie boicie ze sasiad moglby wam poderznac gardlo gdyby sie nie bal ze mozecie go zastrzelic.
            Przyjemne zycie w takim relaksie.
            Oczywiscie tak nie jest ale wielbiciele broni takim widza swiat, pelnym niebezbieczenstw czychajacych za kazdym rogiem. Juz nawet u siebie nie czujecie sie dobrze i swobodnie.
            Zalosc.
            • zergall Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 15.01.12, 22:32
              A Ty się czujesz swobodnie? Bo ja nie czuję się swobodnie ani trochę, wiedząc, że bandziory mają spluwy, a mi z powodu głupiego noża będą robić problemy. A z kałacha chętnie bym postrzelał na strzelnicy, ponoć to świetna sprawa. :)
            • snellville Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 16.01.12, 02:34
              spoko-spoko napisał:

> Biedni to jestescie wy w USA ze musicie posiadac bron. Pewnie sie boicie ze sa
              > siad moglby wam poderznac gardlo gdyby sie nie bal ze mozecie go zastrzelic.
              > Przyjemne zycie w takim relaksie.
              > Oczywiscie tak nie jest ale wielbiciele broni takim widza swiat, pelnym niebezb
              > ieczenstw czychajacych za kazdym rogiem. Juz nawet u siebie nie czujecie sie d
              > obrze i swobodnie.
              > Zalosc.
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              buroku polski
              wszyscy moii sasiedzi maja bron
              nie wiem jaka ale maja
              nikt sie tym nie chwali i nikt nia nie wymachuje
              amerykanie sa do broni przyzwaczajeni jak ty do widel
              nikt za rogiem na nikogo nie czycha i moge w swoim miescie chodzic bez zadnej obawy
              ale ty koles chodzisz po ulicach polskich z dupa zacisnieta zeby ci ktos przypadkiem pala bejzbolowa nie przywalil
              skutek taki sam kulka lub kij,twoj glupi leb rozwalony
              bron jest i bedzie w Stanach DOSTEPNA DLATEGO ZEBY IDIOTA JAK TY NIE PRZESTAPIL MEGO PROGU GDY JEST NIEPROSZONY
            • voytexbezportek Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 16.01.12, 02:53
              "Dobrze i swobodnie " czujesz sie w systemie , w ktorym lokalny komendant policji decyduje komu pozwolic a komu nie pozwolic miec bron ? (u nas konstytucja decyduje) I niby dlaczego bron ma miec tylko rzad, wojsko, policja, mysliwi i kryminalisci (bez pozwolenia) ? Czy masz zaufanie do powyzszych grup ? Dlaczego uwazasz, ze przecietny , odpowiedzialny obywatel ma byc pozbawiony prawa do posiadania broni palnej ? Dostepnosc broni w USA powoduje, miedzy innymi , ze interesuja sie nia rowniez kolekcjonerzy, np, starych karabinow. Np, sam kupilem , ze wzgledow sentymentalnych karabin kbks, z ktorego strzelalem na lekcjach wf-u. Byly ich tysiace w polskich magazynach. Smutne, ze to wy nie mogliscie ich kupic.
            • horton175 Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 16.01.12, 03:02
              Masz obsesje na pkt. US jak sowietcy "wataszkowie". Oni tez tu nigdy nie byli. Swoja opinie ksztaltowali na podstawie zaslyszanych sensacji i swoich fobii. Mieszkam tu od ponad 30-tu lat i nigdy nie zamykalem drzwi na klucz. Bedac w Polsce boje sie wieczorem wyjsc na spacer , aby mnie nie zbluzgal jakis pijaczek , lub co gorsza abym nie musial mu dac w morde we wlasnej obronie." Pomrocznosc jasna" - strach sie bac.
              • snellville Re: jednak to moja pomyłka. ma byc ak-74m 16.01.12, 03:38
                horton175 napisał:

> Masz obsesje na pkt. US jak sowietcy "wataszkowie". Oni tez tu nigdy nie byli.
                > Swoja opinie ksztaltowali na podstawie zaslyszanych sensacji i swoich fobii. Mi
                > eszkam tu od ponad 30-tu lat i nigdy nie zamykalem drzwi na klucz. Bedac w Pols
                > ce boje sie wieczorem wyjsc na spacer , aby mnie nie zbluzgal jakis pijaczek ,
                > lub co gorsza abym nie musial mu dac w morde we wlasnej obronie." Pomrocznosc j
                > asna" - strach sie bac.
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                nigdy tego nie zrozumieja
                z drugiej strony madalu ,dac Polakowi w Polsce bron ,beda sie strzelali po klatkach schodowych
                mieszkam na polodniu Stanow
                jakakolwiek bron moge kupic sobie w ciagu pieciu minut za okazaniem "prawa jazdy"
                oni nie potrafia zrozumiec ze ja mam bron do obrony
                wk....a tlumaczenie im bo tyle razy na tym forum probowalem
                zawsze znajdzie sie jakas pacyfistyczna wsza ktora drzwi w domu ma zamkniete na dwadziescia zamkow
    • babariba-babariba a w jednej kllinice na Syberii... 16.01.12, 00:04
      ...z chorych na cukrzycę wysysali krew i z niej bimber pędzili. Podobno był całkiem niezły, tylko nieco różowawy.
      Natomiast Radziwinowicz coraz większe pierdoły posuwa.
      Pewnie przepisuje je z rosyjskich gazetek, które epatują podobnymi bredniami.
      • 0721x Re: a w jednej kllinice na Syberii... 16.01.12, 06:45
        baba co ci riba toś chyba w tamtym kraju nie był to pjane w d..pę towarzystwo nie tylko kałachy może wysłać
    • avadoro Re: Kałasze na opał 16.01.12, 01:39
      „Gdybyśmy dwa takie czołgi mieli, to byśmy se sami tę wojnę wygrali” - "Smoleń na chorobowym" :)
    • hardy1 Re: Kałasze na opał 16.01.12, 14:52
      Wiadomo. Komisja podpisała że karabinki utylizowano...na papierze. Oszczędność pracy, zapłata zainkasowana.
      Oto Rosja właśnie...ale podobne szopki też i gdzie indziej pewnie są "uprawiane". U nas ukradziono czołgi. Dobrze że złom z poligonu a nie sprawne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka