Dodaj do ulubionych

Internauci: My, naród

08.02.12, 00:10
I ty masz czelnosc tak pisac. OBLUDA I CHAMSTWO.
Obserwuj wątek
    • virgil33 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 00:21
      "Musicie nas wszystkich - łącznie z tymi, którzy nie mają konta na Facebooku - przekonać do swoich racji."

Problem w tym, że to młodzi będą musieli później się męczyć z decyzjami podejmowanymi obecnie. Jeżeli całe pokolenie zaczyna krzyczeć, to znaczy, że coś niedobrego się dzieje.

• andrzej.sawa Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 07:42
        Jak im ten świat nie podoba,to jest podobno kilka planet,chyba nie zamieszkanych,albo choćby Księżyc - won.
        • virgil33 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 09:44
          > Jak im ten świat nie podoba,to jest podobno kilka planet,chyba nie zamieszkanyc
          > h,albo choćby Księżyc - won.

i z księżyca będziemy wysyłać kasę do ZUS żebyś miał na emeryturę?
          • bat_na_pisuary Blumsztajn to jednak żenujący typek... 08.02.12, 16:23
            Czy nie można go raz na zawsze wyp... z GW? Zasmradza atmosferę, pisior jeden..
            • labidola Ty skończony idioto... 09.02.12, 14:43
              Skończony i SZKODLIWY idioto, jak miażdżąca większość wrzeszczących pajaców - niedouczony.
              Blumsztajn i PiS? Tyś chyba na mózg upadł pajacu.
              Ty nawet nie pojmujesz, jak groźne jest to wystąpienie - on "Akciarzy" wyzywa na ubitą, realną ziemię, poza internetowe fortyfikacje. Tu, na swoim terenie was dopadnie i zdezynfekuje, bo przerasta was o cały kosmos umysłowo.
              Pora MYŚLEĆ, a nie pieprzyć piąte przez dziesiąte.
    • jerobert66 My, naród.. 08.02.12, 00:32
      Taa..Mamy zapisać się do Jedynej Partii POPZPR ..
    • h-mol Internauci: My, naród 08.02.12, 02:31
      Ja Naród powiadam Wam. Artykuł dosyć głupiutki, gdyż biorąc pod uwagę formę protestu młodzież niczego nie musi. Rządzącym obecnie zalecam jednak rozwagę, a zwłaszcza przestrzegam przed lekceważeniem determinacji protestujących.
      Teraz zawracam się do PiS-owskich lemingów, oraz hunwejbinów wypisujących bzdury na rozmaitych forach! Jeżeli Wam się wydaje, że Waszym ulubieńcom z wodzusiem Jarosławem (Polskę zbaw) Kaczyńskim na czele uda się przykleić do ruchu przeciwko ACTA, to znaczy, że pozbyliście się resztek rozumu, o ile jakikolwiek rozum w ogóle posiadaliście, w co pozwalam sobie szczerze wątpić. Polska młodzież to nie jest jak sobie ubzduraliście "ciemny lud, który wszystko kupi". Kurski mówił o Was i tylko o Was!
      • pal666 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 06:30
        Ty, Naród, powiadasz..... a ten pan pielęgniarz, co Ci zadaje te tablety, to też Naród ?
        • 0721x Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 07:24
          pal666 po staropolsku z bogiem na ustach na pal się nabij
          • pal666 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 13:12
            spadaj do archiwum x, głąbie, broń boże nie na drzewo bo drzewa szkoda
      • apodemik Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 07:41
        Artykuł rzeczywiście głupi, komentarz w starym stylu, dzisiaj już żałośnie głupi
        • h-mol Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 16:41
          Komentarz bardzo łagodny w stosunku do tego na co PiSrozumni zasługują, a głupoty poszukaj sobie w komentarzach na portalu "Rzeczpospolitej". Wielbisz Jarosława (Polskę zbaw) Kaczyńskiego, to idź tam peany wygłaszać!
      • antropoid Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 21:45
        h-mol napisał:

> Teraz zawracam się do PiS-owskich lemingów, oraz hunwejbinów wypisujących bzdur
        > y na rozmaitych forach! Jeżeli Wam się wydaje, że Waszym ulubieńcom z wodzusiem
        > Jarosławem (Polskę zbaw) Kaczyńskim na czele uda się przykleić do ruchu przeci
        > wko ACTA, to znaczy, że pozbyliście się resztek rozumu...
        ---------------

Niestety ta materia ma zwyczaj przyklejania się do wszystkiego - czy to okręt, czy podeszwa.
    • andrzejf13 Internauci: My, naród 08.02.12, 07:33
      "Musicie to zrobić w realu, używając pogardzanych często przez was demokratycznych narzędzi dialogu z naszymi reprezentantami."

i zrobią to z waszymi reprezentantami,młodym ludzią otwierają się oczy na obłudę waszych reprezentantów

• apodemik My, naród 08.02.12, 07:47
      Redaktorku, doskonale z Adasiem manipulowałeś naiwną zawsze młodzież (np. "zabierz babci dowód"), wybrali dzięki wam plastikowych błaznów na przywódców narodu. Teraz wreszcie się ocknęli, chwała im. Hańba, że w 1968 roku czołowy "rewolucjonista" dzisiaj broni starego i stęchłego porządku. Wiesz Redaktorku, jak się to zawsze kończy?
      • h-mol Re: My, naród 08.02.12, 16:45
        Młodzi się ocknęli i mają w nosie "palstikowych błaznów" i "kaczych przydupasów". Po równo, czego swoim zaślepionym rozumkiem pojąć nie możesz, bo i jakim cudem?
    • henryk-sikora orecz z e-komuną!!!! 08.02.12, 08:10
      Wczoraj pan Witold Kołodziejczyk zamieścił na FB bardzo krótki felietonik, a że mi się bardzo podoba to go poniżej wklejam, bez wiedzy autora i polecam wszystkim uzurpujących sobie prawo występowania w imieniu całego społeczeństwa:

Wczoraj Tusk spotkał się w Polsce z aktualnym stanem umysłów pozbawionych własności intelektualnej. Spotkanie wykazało, ponad wszelką wątpliwość, że internet w żaden sposób nie przyczynia się do rozwoju ptasich móżdżków. Jeden z frontowych memów, rozprzestrzeniających się ostatnio i głoszący, że wymiana informacji w sieci przyczynia się do rozwoju i twórczości uległ samoobaleniu. Zarówno dyskutanci jak i przedstawiciele rządu i co najdziwniejsze reprezentacja twórców czy wydawców nie wiedzą dlaczego chroni się własność intelektualną. Mimo istnienia gazet, książek i internetu odpowiedź na pytanie: dlaczego się chroni i po co? uległa zatarciu, zapomnieniu; gdzieś się zagubiła.

Mówili, że trzeba chronić, że należy chronić, że niby będą chronić ale dlaczego i po co? - nie mówili. Może mi się przywidziało? Może nie mówią, bo to jest tak oczywiste, że nie warto wspominać? Może mają to na końcu języka, tylko wyartykułować nie potrafią? Niestety, sam premier wskazał dobitnie, że mamy do czynienia z konfliktem interesów: twórców i użytkowników będących w potrzebie. Nie zauważyłem aby ktoś dostrzegł coś więcej ponad konieczność wzajemnego tolerowania się obu stron, będących w "konflikcie interesów". Taki stan rzeczy oznacza upadek idei (tak, tak: idei) która miała być podstawą ustrojową.

Chyba już wszystko wiadomo. Jeśli EU nie wymusi cywilizowanych regulacji w zakresie praw wyłącznych to upadnie.

Dawno, dawno temu, ktoś kiedyś a może nawet wielu ludzi niezależnie, obmyśliło sprytne narzędzie do obróbki drewna. Dzisiaj jest ono w każdym gospodarstwie ale coraz trudniej trafić na osobę, która wie jak się posługiwać takim kawałkiem blachy z ząbkami. Oto właśnie cała małpiarnia siedzi na gałęzi i piłuje radośnie. Może odcinają tylko kawałek Europy ? Jeśli odetną więcej to nie ma ryzyka, że Zjednoczone Siły Miernoty zostaną rozliczone przez ich dzieci czy wnuki. Dochodzenie do cywilizowanych reguł poszanowania własności intelektualnej trwało długo i proces wznowiony ponownie będzie musiał przejść przez wszystkie fazy. Nie wiem dokładnie ile to potrwa ale potrzeba kilku pokoleń stałego rozwoju.
    • lks17 Re: My, naród.. 08.02.12, 08:58
      a ty skąd jesteś? Z czeluści moheru i grzybbels landu, ze strasznej krainy ryjnych pokrak? Brrrr!
    • stalinowiec1 Re: My, naród.. 08.02.12, 09:29
      Za dużo się oglądało amerykańskich produkcji klasy b promujących spiskową teorię dziejów. Łykaniem tego typu "fabuły" charakteryzują się ludzie, których poziom rozwoju umysłowego zatrzymał się na etapie "rozgarniętego psa Pluto".
      • isanaltd Re: My, naród.. 08.02.12, 12:50
        zydzi maja racje smiejac sie ze slowian, bo to tylko postwiejskie glupki nie umiejace kojarzyc zdarzen i faktow.
        • makoshika Skojarz, Słowianinie: Polska - PiS 6:0. A może być 08.02.12, 13:20
          jeszcze gorzej, jeśli dotychczas przegrywających reprezentują takie niedostatki umysłowe, jak Ty.
          • isanaltd Re: Skojarz, Słowianinie: Polska - PiS 6:0. A moż 08.02.12, 17:35
            boze , jaki z ciebie tepy , zakuty leb. to nie ma nic wspolnego ani z pis ani z po. naczytales sie gazetek i myslisz , ze madry jestes. wy Polacy wlasnie tacy jestecie, popedliwi,podatni na manipulacje, wodzeni za nos przez przeroznych cwaniakow.

A pamietacie jak pare tygodni spekulant George Soros oznajmial , ze ludzie na calym wkrotce wyjda na ulice, beda zamieszki itp bla, bla.
            A teraz Sewcio Blumstein i Aleksander Smolar, synalki zydowskich komunistow, (smolar) prezes fundacji Batorego oplacanej przez Sorosa, namawiaja do protestow przeciwko ACTA. Czym, ze sie tak Tusk zasluzyl , ze mu tak noz w plecy wbijaja, czyzby nie chcial poslac wojsk do Iranu, czy co.

Tu nie chodzi naiwniaki o zadne ACTA. Po prostu chca zgromadzic na ulicach tzw mase krytyczna. Pod tak zgromadzony motloch podczepi sie jakies marksistowskie hasla i pochod do globalnego komunizmu rozpoczety.
            Popatrzcie na ta cala koszer mafie-Palikota, Smolara,GW-czy to sa ludzie godni zaufania, no nie zartujcie.
            Koczowanie na ulicach to zadanie dobre dla plebsu, godne Arabow, ktorzy naiwnie mysla, ze to cos zmienia. Jestescie Europejczykami, dlatego olejcie ta 'opozycje kontrolowana' i zostancie w domach
    • kirdan1 Seweryn: Ja, salon 08.02.12, 09:30
      Słyszycie? Posłuchajcie zaleceń Wuja Seweryna bo jak nie to trzeba będzie znów sprowadzić posiłki z Republiki Federalnej. Dostaniecie pałą po dupsku to się wam odechce protestów!
      • michal1401 Re: Seweryn: Ja, salon 08.02.12, 10:52
        Nie reprezentują, no chyba że będą mieli tęczowe lub czerwone flagi... Niemieckie kastety mile widziane, to da manifestacjom prawo do reprezentacji całego narodu
    • kociewiak2 Internauci: My, naród 08.02.12, 10:43
      ...robienie rewolucji to swiadome niszczenie starego,,obecna rewolucja typ.ACTA to poparcie chuliganstwa intwernetowego,niszczenie starego i nowego jednoczesnie ,niszczymy bo jestesmy mlodzi i nam wszystko wolno ....
      • michal1401 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 11:44
        kociewiak2 napisał:

> ...robienie rewolucji to swiadome niszczenie starego,,obecna rewolucja typ.ACTA
        > to poparcie chuliganstwa intwernetowego,niszczenie starego i nowego jednoczesn
        > ie ,niszczymy bo jestesmy mlodzi i nam wszystko wolno ....

Nie całkiem, to nie tylko prawo do muzyczki z internetu, ale i prawo do części zamiennych niemarkowych (często produkowanych przez tego samego producenta co części firmowane, tyle że bez logo i tańsze)
        prawo do leków generycznych (tańsze odpowiedniki leku w aptece)
        Prawo do prawa- nieoddawanie kompetencji sądowych firmom prywatnym i ich prawnikom...
        • virgil33 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 11:55
          ...i prawo do tego aby nasi przedstawiciele (także unijni) mówili o nas jako o obywatelach a nie 'konsumentach'. Jeśli reprezentanci władzy unijnej nazywają mnie 'konsumentem', oznacza to, że przestali działać na moją rzecz.
    • skiperko Internauci: My, naród 08.02.12, 11:06
      "nikt nie zabrał jej na razie demokratycznego mandatu i nikt wam nie dał mandatu obrażania wybranych przeze mnie i miliony ludzi reprezentantów" - te słowa równie dobrze mógłby wypowiedzieć zwolennik Putina i partii "Jedna Rosja". Wypisywanie ogólnikowych farmazonów o demokracji to specjalność 'autorytetów' z GW
    • lechu733 No i maska Anonymousa spadła z GW 08.02.12, 11:30
      No i maska Anonymous'a spadła z GW. Powraca "Czas wrzeszczących staruszków"
    • he1ku Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 11:33
      iwana40 napisał:

> I ty masz czelnosc tak pisac. OBLUDA I CHAMSTWO.
      i tu jest to czego ten facet domaga się zlikwidować z sieci. I try masz czelność tak pisać . Tak ten facet jest takim samym uzytkownikiem sieci jak ja czy ty. Więc ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ty czy ja mozemy przyjąć to lub odrzucię a nawet skrytykować . problem jest w tym ,że nazywamy seębie kulturalnymi ludzi. Jestesmy cywilizowani i umiemy poruszć sie po ulicy,jeżdzić rowerem, samochodem , a więc współżyć bez wzajem,nego obrażania sie .Wytknąć błąd można i kulturalnie, bez epitetów, a stwierdzenie o kimś ,że jest idiotą , wówczs,gdy niezgadzamy się z nim to świadczy że tym idiotą jesteśmy sami.
      Ja równiez jestem juz starcem , ale uwazam ,że ustawodawcy ACTA zrobili z ludzi idiotów. Ustawę wprowadzono kuchennymi schodami i wymaga się dzisiaj,by wszyscy podporządkowali się temu. Ustawa jest racjonalna z punktu widzenia twórców.Ale ten autor w pewnej chwili sprzedał swoje dzieło i scedował prawa własnosci na kupującego i to jego problem , czy ktoś inny podrabia ten wyrób .Przyjąć ustawę ? można , ale okazuje się ,ze niektóre instytucje mają zamiar w ten sposób wprowadzić inwigilację społeczeństwa. a są nimi NIK,Urzędy Skarbowe, policja itd. Apetyty rosna wraz z zjedzeniem. Niktórym urzednikom aż pachnie zamordyzm, a do tego chcą wykorzystać nowe technologie komunikacyjne jakim jest internet. Więc nie dziwię się młodziezy,ze pragnie zachowac anonimowość jak najdłużej. Nas starców zmusza nie do ścigania i karania tych młodych, lecz do uczenia się poruszać się w tym buszu wiedzy i zdziczałej kultury.
    • frey8b Internauci: My, naród 08.02.12, 12:19
      Prawdę mówiąc te manifestacje, protesty to wynik wkuwania młodzieży dążenia do wolności. Jednakże nikt nie pisną słowa co to jest wolność, z czym się to je. Młodzież rozumie wolność dosłownie, że wszystko wolno, nawet to co nie wolno, i tak ma być, bo jak tak nie będzie to wyjdziemy na ulicę i zmusimy by tak było. Np. w szkole są prawa ucznia zaś nie ma obowiązków ucznia przynajmniej otym cicho. Tak samo od rządu się wymaga np. podwyżek nie istotne skąd na to wziąć pieniądze my chcemy i koniec. Zmienić rząd ! Lecz następny skąd weżmie? Nie istotne i tak w kółko. Ulica przyjmuje wszystkich nawet tych co niewiedzą oco chodzi, a takich jest 80%.
      Powiedział ktoś że Polska to dziki kraj, to nie kraj dziki, tylko ludzie w nim żyjący, dostali wolność
      i niewiedzą jak ją wykorzystać, nie potrafią być wolnymi.
    • gajane4 Internauci: My, naród 08.02.12, 12:29
      Otóż to! A z drugiej strony pytanie: Czy któraś "rewolucja społeczna" przyniosła coś dobrego ?
    • mamdobrze Internauci: My, naród 08.02.12, 13:30
      A po co?;)
    • jolamarkiel Internauci: My, naród 08.02.12, 13:34
      Wpisy jeszcze bardziej żenujące niż wypowiedzi na sławetnym spotkaniu. Jeżeli internauci są reprezentantem narodu to ja się z tego narodu pragnę wypisać. Jak to zrobić?
    • matrioszka25 Internauci: My, naród 08.02.12, 14:52
      demkoratczynie pprzekonac ? kogo ? po co ? czasami sie zastanawiam, czy te wladze wybierane "demokratycznie" wybrane prze 40% glosujacych maja legitymyacje do rzadzenia ? ale w koncu to jakis rytual, aby ustanowic dzume lub cholere, wybirajaca sie miedzy soaba jak w kazdym kraju demokracji zachodniej.

Te same gadajace glowy, przed wyborami, a maniacy wierzacy zawodowym manipulatorom sa historycznie niepouczalni, wybrali takze demokratycznie franco i hitlera.
      Pozyteczni idioci, ktorzy daja jeszcze sredniowieczny immunitet tzw.przedstawicielom narodu. Narod wybiera tylko maly procent tych ktorzy maja wladze -90% wladzy to sa elementy niedemokratyczne, niewybieralne - jak prasa, jak urzednicy panstwowi, jak tysiace komitetow, fundacji, tajnych policji.

To tyle o przekonywaniu o racjach w demokracji - moim zdaniem anonimowi nie musza udowadniac zadnych racji - poprostu przywrocic praworzadnosc i oddac nam wladze jak w Libii, Egipcie, Syrii.

Tam sie nikt nie pyta o racje, o przekaonanie pana X czy Y - pod internet nie da sie podpiac pana Palikota, Tuska i innych zasluzonych rewolucji 68 ( co to byla za rewolucja ?? / .

Nie ma zadnej wojny pokolen, bo stare dziady nie maja NIC do zaoferowania mlodym pokoleniom, oprocz spadku klamstwa, oszustwa, niezasluzonego nimbu jakis rewolucji z ubieglych wiekow. Klocie sie juz o miejsca wszych pochowkow, czy po katolicku, czy w Aleji Zasluzonych, gdzie na Wszystkich Swietych boja sie stac przy grobach ? bo wstyd ??

Niech odadza Polske Polakom, niech oddadza nam prace, nasz skarb narodowy, nasza wolnosc Konstytucja gwarantowana. I nie symulujcie ze jakies organizacje pozarzadowe - to jakis reprezentant netu.

Tu sie mylicie. Wynocha. Chcemy byc u siebie -rozmawiac jak Polak z Polakie, ze biale to biale, ze pierogi z miesem to polska potrawa, ze msza w niedziele nie przyczyna do pedofilii.

Takie nocne Polakow rozmowy i obcym nic do tego.

• lewy_andy Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 23:06
        " oddac nam wladze "

Nam, to znaczy komu????? I co, też będziecie się wyżynać wzajemnie jak w Libii, Egipcie, Syrii ???
        "Niech odadza Polske Polakom" ??????????
        Oj....matrioszka25, za kogo ty się masz????? Chcesz władzy???? I co z nią zrobisz??? Cokolwiek zrobisz znajdą sie kolejni anonimowi i powiedzą ci NIE i nie będą udwadniać żadnych racji, po prostu powiedzą NIE - i co ty na to????

"anonimowi nie muszą udowadniac zadnych racji - poprostu przywrocic praworzadnosc "
        Jedną z podstaw praworządności jest prawo własności - jak je chronić?????
        A słyszę głosy proponujące redefinicję tego prawa - w domyśle jak w powiedzeniu "Jak Kali kraść to dobrze, ale jak Kalemu..........
    • amameda Internauci: My, naród 08.02.12, 16:45
      My naród, starsza siostra, ona jest bojażliwa ja nie, małolaty, protestujemy przeciwko wszystkim protestom bo i tak nie wiadomo o czym w domu wariatów trwa dyskusja. Czy nie można rozmawiać normalnie? Powiedzieć o co chodzi i czekać na rzeczową odpowiedź? W dzisiejszej Rzeczypospolitej , na pierwszej stronie, pisze jak wuł,ze co dziennie jest w sieci ok,średnio ale jest 1,3 miliona małolatów. Na moj rozumek to wystarczy aby takie wpisy w Wyborczej przeczytałą jedna trzecia małolatów, dorosłych to napewno wiece.. To znaczy,ze ok 4oo tys małolató, takich ja ja, czyta te Wasze głupoty? I wiecie co o Was mysli, siostra nie powie bo się boi ,ja wam powiem . To są zdolne i mądre małolaty, jak moja siostra i mówią o was różne brzydkie wyrazy , nawet wiele razy te same. Czy o to wam się rozchodzi aby traktować was jak dobrych ludzi z domu wariatów? Ja bym siś wstydziła i moja siostra też. Sprobujcie normalnie rozmawiać, to nam się przyda i nie szkoda czasu. My, narod z siostrą juz sie buntujemy, bo mamy internet a moja prababcia miała źelazko na "duszę" ktorą grzała w piecky. Dla nas to teraz inny wiek, inny świat, tylko sie boimy,że wzystko przegadacie głupio. Czy nie może byc normalnie ale w tym wieku, teraz? Tutaj. takamala.
    • apollo1966 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 17:05
      iwana40 napisał:

> I ty masz czelnosc tak pisac. OBLUDA I CHAMSTWO.

Otwieram forum, pierwszy post - i od razu, jakby na potwierdzenie słów Blumsztajna - kalumnie! Ma rację pan Seweryn. Ten bunt to bunt leniwych dzieci w różnym wieku, które najbardziej oburza to, że nie będą mogli ściągać plików za darmo. Ich zachowanie nie wzbudza sympatii. Czy są jakieś idee, które mają do wypowiedzenia? Ich idea to nieograniczony dostęp do sieci. Czasy idei już się skończyły, jak się zdaje. Tak samo jak kończą się właśnie czasy dialogu. Internet ma wielkie zalety, ale dzięki temu, że komunikacja odbywa się tam przez pisanie i wysyłanie obrazków, zanikają umiejętności rozmowy, a na dodatek użytkownicy - co już jest już naszą polską cechą narodową - z lubością obrzucają się tam inwektywami, nawet jeśli debatują o poezji (zostałem niedawno zwyzywany, gdy napisałem swoją uwagę na temat twórczości Wisławy Szymborskiej).
      • virgil33 Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 17:30
        Za każdym razem kiedy oglądam wiadomości słyszę polityków obrzucających się wzajemnie wyzwiskami. Wyzywają również społeczeństwo (np. pan Niesiołowski) - tak kultura 'elit', więc jak możemy się dziwić wpisom na forach.

A jeśli chodzi o protesty społeczeństwa (bo młodzi ludzie to też społeczeństwo - OBYWATELE) to twierdzenie, że buntują się bo nie będą mogli ściągać filmów jest wyrazem ignorancji. To młodzież oraz ludzie pracujący i zarabiający w sieci widzą zagrożenia wynikające z ACTA - nie chodzi o filmy czy muzykę - chodzi o dostęp do informacji, możliwość rozwoju i budowania nowych rozwiązań technologicznych, bezpieczeństwo wolności słowa i pewność, że Wielki Brat (patrz duże korporacje) nie patrzy nam na ręce, nie śledzi każdego twojego ruchu i nie czeka tylko, żeby cię na czymś przyłapać.

Mogę powiedzieć, że mnie to nie dotyczy bo nie mam nic do ukrycia. Ale dlaczego mam dobrowolnie oddać swoją prywatność w łapy korporacji??? Może starsze pokolenia są przyzwyczajone do inwigilacji, ale świat się zmienia i może warto się zastanowić nad szerszymi argumentami przeciwników ACTA i nie upraszczać ich do ściągania filmów.

ACTA budzi niebezpieczeństwo ścigania użytkowników sieci na drodze karnej. Życzę wam wszystkim, żeby za jakiś czas nie zapukała do waszych drzwi policja z nakazem deportacji syna czy córki, bo otworzyli stronę, której nie nie powinni byli otwierać.

Emerytom życzę zdrowia, bo może się okazać, że nie będzie ich stać na witaminę C.

Kierowcom życzę szerokiej drogi w autobusach, bo części zamienne nie będą dostępne na allegro.

A producentom świeczek już zazdroszczę, bo może się okazać, że w zbliżającym się Nowym Średniowieczu staną się nową siłą napędzającą gospodarkę.
        • isanaltd Re: Internauci: My, naród 08.02.12, 17:44
          oj tam, oj tam . ale juz sie tak soba nie podniecaj.
    • paul_kemp [...] 08.02.12, 18:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • polganebydlolzeiszczekanapis [...] 08.02.12, 19:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • antropoid Internauci: My, naród 08.02.12, 21:41
      "...ciągle słyszę, że to oni reprezentują społeczeństwo."
      ------------------

Nauki polityków nie idą w las.

• halflitra Wkur..ło mnie dokładnie to samo. Bredził mi to już 08.02.12, 22:13
      Lepper, LPR i paranoicy z PiS-u, a teraz jakieś głupawo podskakujące uzależnione od internetu siusimajtki wypowiadają się dokładnie tak samo jaki ci wyżej wymienieni, potłuczeni politycy, chciaż pewnie sami uważają, że nie mają z nimi nic wspólnego. A odpieprzcie się wreszcie od tego narodu !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka