Dodaj do ulubionych

Prezydent odwraca kolejność

12.02.12, 19:37
A już myślałem , że mamy na poziomie europejskim prezydenta. Był eksperyment z ustawianiem Pani Kanclerz i Pan Prezydenta Francji - wybaczyłem. Rozmowa z Prezydentem USA - zrozumiałem gdyż to początki prezydentury. Minął już dobry roczek, a tu u naszego Pana Prezydenta brak odrzucenie złych przepisów. Czy to brak odwagi cywilnej prezydenta , czy źli doradcy. Więcej błędów nie można tolerować.
Obserwuj wątek
    • keram01 Prezydent odwraca kolejność 12.02.12, 19:46
      To jest norma w działaniach naszych politruków , najpierw podpiszą sami nie wiedząc co (może nawet wyrok na siebie) a potem dyskutują. Coś mi się wydaje że oni jadą cały czas na
      wstecznym biegu.
      • rwakulszowa Jaki Premier, taki Prezydent 12.02.12, 23:43
        Pani Redaktor ,
        A może bezczelny Tusk i równie kompetentny Komorowski, zanim zajeli sie ta ustawa zapoznaliby sie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z roku 2001 gdzie jednoznacznie stwierdzono że waloryzacja kwotowa jest NIEKONSTYTUCYJNA ? Ci dwaj wybitni historycy chyba zauważyli ze od tego czasu KONSTYTUCJA SIE NIE ZMIENIŁA ?
    • easy.teraz Prezydent odwraca kolejność 12.02.12, 20:48
      Czy w tej sytuacji właściwym byłoby określenie mąż stanu dla prezydenta? Może spryciura byłoby właściwsze ??
    • bartoszcze to ma sens 12.02.12, 21:42
      Nie wnikając w szczegóły przypadku: jeżeli odesłanie ustawy do Trybunału przed podpisaniem spowoduje jej zablokowanie na wiele miesięcy, a zawiera ona przepisy potrzebne i parę wątpliwych, to tego rodzaju kolejność jest jak najbardziej na miejscu.
      Prezydent nie może bowiem podpisać ustawy tylko w części, a w części odesłać do Trybunału.
    • r1111111 Re: Prezydent odwraca kolejność 12.02.12, 22:52
      wujekabc napisał:
      > .... Więcej błędów nie można tolerować
      > .

Racja. I najwyższy czas aby wobec Pana Prezydenta RP Bronisława Marii Komorowskiego została wszczęta procedura impeachmentu.
    • 2krzysiek13715 Prezydent odwraca kolejność 13.02.12, 07:21
      Wcale nie pogarsza na rok, tylko trwale. Ten, komu teraz dadzą mniej, niż przysługuje zgodnie z kwotą waloryzacji, będzie miał mniejszą podstawę do przyszłych waloryzacji, czyli w każdym natępnym roku będzie otrzymywał coraz mniejszą emeryturę.
    • kod_a Prezydent odwraca kolejność 13.02.12, 10:20
      A cóż to się stało, że po tak długim czasie Gazeta Wyborcza nagle spostrzegła niekonstytucyjność ustawy o tzw. "waloryzacji kwotowej"? Dlaczego nie reagowaliście wczesniej??? Zapamiętam sobie, że po moim liście z początku grudnia (jest nadal dostepny na waszej stronie) z wyliczeniami, ile można stracić na tej zmianie sposobu waloryzacji pytaliście mnie: Dlaczego Czytelniczka nie chce się podzielić?
      Trudno odzyskać zaufanie czytelników, które się zawiodło...
      Zapraszam wszystkich na forum Gazety Prawnej (wątek "waloryzacja emerytur 2012", która znacznie bardziej interesowała sie naszymi problemami.
    • wojtek-gdansk Zachowanie jak ... w składzie z porcelaną. 13.02.12, 10:41
      Prezydent stał się już tak salonowy, ze nie wypada mu ... podjąć samodzielnej decyzji.
      Ciekawe, czy kiedy strzelał dawniej na tych polowaniach, też był taki salonowy?
    • rudydon Re: Prezydent odwraca kolejność 13.02.12, 12:33
      ..z niego prezydent jak z Kozieja dupy traba...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka