Dodaj do ulubionych

Niebezpieczne robótki

18.02.12, 10:04
z jednej strony swastyki, z drugiej wykorzystywanie znaków towarowych bez pozwolenia. Czego się "artystka" spodziewała?
I nie były to "ROBÓTKI RĘCZNE" a materiał promocyjno-reklamowe.
Obserwuj wątek
    • kamilakarabasz ciupaski 18.02.12, 10:22
      niech bedom ciupaski i górolskie kaftany, hej! I Jezusiczek! Barkę się zaśpiewa i wszyscy będą zadowoleni, a i pan proboszcz łaskawie spojrzy i władza się ucieszy.
    • witkowski.architekt krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuki 18.02.12, 11:00
      zabawne jest to, że krytyka pada z reguły z ust buraków będących ze sztuką na bakier - buraków, którzy nigdy nie byliby odbiorcami krytykowanej sztuki
      • jael53 Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 18.02.12, 11:06
        Kontekst trzeba pani wicedyrektor tłumaczyć? I tylko kierownik literacki jest władny to zrobić? To naprawdę bardzo źle się w operze dzieje.
      • kokoszynel Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 18.02.12, 18:35
        chodzi o krytykantów - to ćwoki, którzy zawsze się czymś zasłonią, a to poprawnością polityczną, a to wykorzystaniem znaku bez rzekomego pozwolenia. szkoda czasu na jełopów.
      • ekav Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 19.02.12, 08:07
        a jestes pewny ze to sztuka nie imitacja sztuki i to taka gorsza, tyle ze promowana?
      • ekav Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 19.02.12, 08:08
        jestes pewny ze to sztuka? dozyjemy czaśów ze ladnie nasr.. gawno bedzie wisialo w galerii i brón boże skrytykowac
    • strefakreatywna2 Niebezpieczne robótki 18.02.12, 11:21
      strefakreatywna.blogspot.com/2012/02/hafty-moniki-drozynskiej-skandal-w.html
      Tak mi opowiadała Monika Drożyńska o całej sprawie...

RafTekst linka
      • klara551 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 13:25
        Pomysł był naprawdę niezły ale na pomyśle się skończyło. Wykonanie to ani sztuka prymitywna ani hafciarstwo i właściwie te tworki trudno do czegokolwiek zakwalifikować.
        • klara551 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 13:29
          Gdyby nie zdjęcie tych tworków z wystawy to nikt by nie zwrócił na nie uwagi .Wyszło na to,że reklama i szum medialny tworzą artystę ,choćby był mierny i bez wyobraźni.
          • strefakreatywna2 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 13:32
            Zwróć uwagę, że sztuka współczesna operuje konceptem, a nie estetyką tak jak to było onegdaj. Liczy się super pomysł. Zadanie wykonano w 100%!!!

• radocha1 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 15:25
              No, to z tych pisanych na murach konceptów - zapamiętałem - "THE CURE-OWCA CIĄG Z GUMOWCA" i obok - "DYSKOMANA TRAKTUJ Z GLANA".
              W Gliwicach widziałem "Knurów żąda dostępu do morza". Ktoś po spodem (z lewej nie było gdzie) - dopisał - "DWÓCH"
              Śmieszne - a konceptualne - prawie jak w kiblu - spójrz w lewo, do tyłu - a na koniec - i co się kręcisz ch....ju
              To ja konceptualnie - powiem - co ja pacze? I pójdę coś zrobić. Kupę?
              • ekav Re: Niebezpieczne robótki 19.02.12, 08:10
                dokladnie
    • stefaniak78 Niebezpieczne robótki 18.02.12, 16:19
      nieudolna proba wywolania skandalu z czegos co ani nie jest sztuka, ani nikogo nie oburza.
      zieeeeew....
    • jaremma chytra wybiorcza 18.02.12, 22:12
      Jakby praca przeszla, to wybiorcza zapodalaby swoim towarzyszom za granica, ze w Polsce szerzy sie faszyzm. Prasa miedzynarodowa pokazywlalby zdjcia tych robotek i gromilaby Polske przekonujac, ze moze 'polski oboz smierci w Auschwitz' to wlasciwe okreslenie. Chytrosc wybiorczej nie zna granic. Chytrosc i zla wola przebija sie tu nagminnie.
    • pscibisz Niebezpieczne robótki 19.02.12, 09:01
      Haftowanie jest utożsamiane z aktywnością kobiecą, a treści, które za sobą niesie będą miłe i przyjemne. Tu jest trochę inaczej
      Rozmowa z Moniką Drożyńską: www.e-splot.pl/?pid=articles&id=1863
    • ella.waw Niebezpieczne robótki 19.02.12, 09:35
      rozumiem obie strony, wiec jestem za a nawet przeciw. Szkoda jednak forsy publicznych czyli naszych, ale pani artystka ma niezla zabawe i swietna reklame, za ktora nie zaplacila ani centa (a wrecz przeciwnie, to jej zaplacono...)
      • kastaka Re: Niebezpieczne robótki 19.02.12, 22:50
        W tym artykule jest inny ciekawy aspekt - czy wolno krytykować sztukę współczesną? Sądząc z tonu tekstu - w żadnym wypadku, chyba że ryzykując nazwanie niedouczonym burakiem... I tylko co ma zrobić potencjalny zleceniodawca otrzymujący od artysty pracę, która go niespecjalnie zadowala (bo np. nieadekwatna do zlecenia lub zwyczajnie kiepska)? Brać dostarczony chłam czy odważyć się zgłosić uwagi?
        • strefakreatywna2 Re: Niebezpieczne robótki 19.02.12, 22:53
          Chwila moment. Wszystko było konsultowane. Opera akceptowała projekt...., więc o co chodzi? A poza tym, widziały gały co brały, jeżeli ktokolwiek się interesuje, wie jaką sztukę tworzy Drożyńska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka