polsz 18.02.12, 10:04 z jednej strony swastyki, z drugiej wykorzystywanie znaków towarowych bez pozwolenia. Czego się "artystka" spodziewała? I nie były to "ROBÓTKI RĘCZNE" a materiał promocyjno-reklamowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilakarabasz ciupaski 18.02.12, 10:22 niech bedom ciupaski i górolskie kaftany, hej! I Jezusiczek! Barkę się zaśpiewa i wszyscy będą zadowoleni, a i pan proboszcz łaskawie spojrzy i władza się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
witkowski.architekt krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuki 18.02.12, 11:00 zabawne jest to, że krytyka pada z reguły z ust buraków będących ze sztuką na bakier - buraków, którzy nigdy nie byliby odbiorcami krytykowanej sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 18.02.12, 11:06 Kontekst trzeba pani wicedyrektor tłumaczyć? I tylko kierownik literacki jest władny to zrobić? To naprawdę bardzo źle się w operze dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszynel Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 18.02.12, 18:35 chodzi o krytykantów - to ćwoki, którzy zawsze się czymś zasłonią, a to poprawnością polityczną, a to wykorzystaniem znaku bez rzekomego pozwolenia. szkoda czasu na jełopów. Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 19.02.12, 08:07 a jestes pewny ze to sztuka nie imitacja sztuki i to taka gorsza, tyle ze promowana? Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Re: krytycy nie byliby nigdy odbiorcami tej sztuk 19.02.12, 08:08 jestes pewny ze to sztuka? dozyjemy czaśów ze ladnie nasr.. gawno bedzie wisialo w galerii i brón boże skrytykowac Odpowiedz Link Zgłoś
strefakreatywna2 Niebezpieczne robótki 18.02.12, 11:21 strefakreatywna.blogspot.com/2012/02/hafty-moniki-drozynskiej-skandal-w.html Tak mi opowiadała Monika Drożyńska o całej sprawie... RafTekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 13:25 Pomysł był naprawdę niezły ale na pomyśle się skończyło. Wykonanie to ani sztuka prymitywna ani hafciarstwo i właściwie te tworki trudno do czegokolwiek zakwalifikować. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 13:29 Gdyby nie zdjęcie tych tworków z wystawy to nikt by nie zwrócił na nie uwagi .Wyszło na to,że reklama i szum medialny tworzą artystę ,choćby był mierny i bez wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
strefakreatywna2 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 13:32 Zwróć uwagę, że sztuka współczesna operuje konceptem, a nie estetyką tak jak to było onegdaj. Liczy się super pomysł. Zadanie wykonano w 100%!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: Niebezpieczne robótki 18.02.12, 15:25 No, to z tych pisanych na murach konceptów - zapamiętałem - "THE CURE-OWCA CIĄG Z GUMOWCA" i obok - "DYSKOMANA TRAKTUJ Z GLANA". W Gliwicach widziałem "Knurów żąda dostępu do morza". Ktoś po spodem (z lewej nie było gdzie) - dopisał - "DWÓCH" Śmieszne - a konceptualne - prawie jak w kiblu - spójrz w lewo, do tyłu - a na koniec - i co się kręcisz ch....ju To ja konceptualnie - powiem - co ja pacze? I pójdę coś zrobić. Kupę? Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniak78 Niebezpieczne robótki 18.02.12, 16:19 nieudolna proba wywolania skandalu z czegos co ani nie jest sztuka, ani nikogo nie oburza. zieeeeew.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaremma chytra wybiorcza 18.02.12, 22:12 Jakby praca przeszla, to wybiorcza zapodalaby swoim towarzyszom za granica, ze w Polsce szerzy sie faszyzm. Prasa miedzynarodowa pokazywlalby zdjcia tych robotek i gromilaby Polske przekonujac, ze moze 'polski oboz smierci w Auschwitz' to wlasciwe okreslenie. Chytrosc wybiorczej nie zna granic. Chytrosc i zla wola przebija sie tu nagminnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pscibisz Niebezpieczne robótki 19.02.12, 09:01 Haftowanie jest utożsamiane z aktywnością kobiecą, a treści, które za sobą niesie będą miłe i przyjemne. Tu jest trochę inaczej Rozmowa z Moniką Drożyńską: www.e-splot.pl/?pid=articles&id=1863 Odpowiedz Link Zgłoś
ella.waw Niebezpieczne robótki 19.02.12, 09:35 rozumiem obie strony, wiec jestem za a nawet przeciw. Szkoda jednak forsy publicznych czyli naszych, ale pani artystka ma niezla zabawe i swietna reklame, za ktora nie zaplacila ani centa (a wrecz przeciwnie, to jej zaplacono...) Odpowiedz Link Zgłoś
kastaka Re: Niebezpieczne robótki 19.02.12, 22:50 W tym artykule jest inny ciekawy aspekt - czy wolno krytykować sztukę współczesną? Sądząc z tonu tekstu - w żadnym wypadku, chyba że ryzykując nazwanie niedouczonym burakiem... I tylko co ma zrobić potencjalny zleceniodawca otrzymujący od artysty pracę, która go niespecjalnie zadowala (bo np. nieadekwatna do zlecenia lub zwyczajnie kiepska)? Brać dostarczony chłam czy odważyć się zgłosić uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
strefakreatywna2 Re: Niebezpieczne robótki 19.02.12, 22:53 Chwila moment. Wszystko było konsultowane. Opera akceptowała projekt...., więc o co chodzi? A poza tym, widziały gały co brały, jeżeli ktokolwiek się interesuje, wie jaką sztukę tworzy Drożyńska Odpowiedz Link Zgłoś