Dodaj do ulubionych

Polityczna prostytucja

09.03.12, 12:58
pani redaktor celnie zatytulowala swoj artykul, powinna podobnie zatytulowac swoj blog albo program w radiu. poza tym nie mam nic wiecej do dodania..
Obserwuj wątek
    • nauszy Polityczna prostytucja 09.03.12, 15:22
      Ale o co Pani redaktor tak naprawdę chodzi? Czy premier miał powiedzieć coś w rodzaju "Kochamy Was, wszystkie, choć nie jesteście doskonałe, jako i my nie jesteśmy"? Czy pojechać seksistowskim dowcipem? Ja np. jako wróg wszelkich -izmów seksistowskie dowcipy uwielbiam, i nieważne, czy wynika z nich, że mam małego, czy dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu ("Bo jest brzydki"). Ale nie cierpię piepr*enia dla samego pieprzenia. Bo z Pani artykułu wynika, że wszyscy są be i że jest Pani zasadniczo obrażona na wszystkich i o wszystko.
      A może to ja nie umiem czytać ze zrozumieniem?
      • monci1974 Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 18:30
        TRAFIŁEŚ W SEDNO. Już dawno zauważyłem, że Pani Monika nie ma daru pisania, niestety.W "Kropce..."czasami mnie irytuje, ale generalnie na uszy się tak nie rzuca, jak tu na oczy. nauszy napisał:

> Ale o co Pani redaktor tak naprawdę chodzi? Czy premier miał powiedzieć coś w r
        > odzaju "Kochamy Was, wszystkie, choć nie jesteście doskonałe, jako i my nie jes
        > teśmy"? Czy pojechać seksistowskim dowcipem? Ja np. jako wróg wszelkich -izmów
        > seksistowskie dowcipy uwielbiam, i nieważne, czy wynika z nich, że mam małego,
        > czy dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu ("Bo jest brzydki"). Ale nie cierpię
        > piepr*enia dla samego pieprzenia. Bo z Pani artykułu wynika, że wszyscy są be i
        > że jest Pani zasadniczo obrażona na wszystkich i o wszystko.
        > A może to ja nie umiem czytać ze zrozumieniem?
        • jazmig Premier mówił o 67 latach pracy kobiet 10.03.12, 12:10
          I nawet robił z tego prezent dla nich, opowiadając jak to będzie cudownie, gdy już wreszcie osiągną wiek emerytalny o 7 lat później, niż stanowi umowa społeczne, którą zawierały kobiety idąc do pracy.
          • lechujarek_wolski Re: Premier mówił o 67 latach pracy kobiet 11.03.12, 18:03
            Umowa społeczna ... to bardzo ciekawy aspekt. Innym są zobowiązania, obiecanki i roszczenia socjalne Polaków. To dość poważny składnik wydatków budżetowych państwa o dość skromnym PKB. Tylko czy Polacy to rozumieją :)

Od jakiegoś czasu z stało się dla mnie oczywiste, że ten gabinet doświadczy poważnego potknięcia na próbie reformy emerytalnej. Nikt w polskich mediach nie podejmuje próby wytłumaczenia ludziom, że koncept emerytur wprowadzony przez Bismarcka jest w dzisiejszym układzie finansowym wielu państw skazany na fiasko. Czy ci ludzie w rządzie są aż tak oderwani od realiów, że nie wiedzą co społeczeństwo myśli o ich próbie reformy?

Kolejny gabinet będzie już tylko koalicją PO z RP i PSL. Ciekawe kto będzie premierem?
            • koshyma Re: Premier mówił o 67 latach pracy kobiet 12.03.12, 01:18
              Tak. Bimackowskie pomysly na emeryture sa idiotyzmem. Wtedy ludzie zyli 55 lat. Czemu nadal tkwimy w tej logice i w tym oszukanczym systemie? Czemu w logice placenia pokolenia za pokolenie? Chce palcic za siebie na swoja emeryture, a nie dzielic sie z reszta spoleczenstwa nieudacznikow, z ktorych dzis pracuje 60 proc. Ja pracuje, ale nie na swoja emeryture.
    • borsuk112 Polityczna prostytucja 09.03.12, 15:30
      a czemu Pani nie napisze, że Gibała wszedł w Krakowie z 19. miejsca (czyli ludzie głównie głosowali na NIEGO, a nie na PO) i że przeszedł do partii, która nie jest przy władzy i w najbliższym czasie, niestety nie będzie, a Rostkowska i Arłukowicz poszli do PO po konfitury?? to jest dopiero prostytucja!!! Gibała jest przy nich kryształkiem, który zmienił partię ze względu na swoje poglądy, a nie dla stanowiska.
      • sir_fred Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 16:37
        Do tego odszedł z partii, która w zwyczajnie tanio-ku...kim stylu olała swój program oraz większość idei, którymi czarowała ciemny lud, gdy powstawała... Oby więcej takich Gibałów.
      • zenutek A może dlatego... 09.03.12, 22:45
        że jest siostrzeńcem posła Gowina, który z wszystkich posłów w Krakowie ma największe poparcie wśród mieszkańców. W poprzednich wyborach w tym mieście - nie wliczając głosów z okręgu okołokrakowskiego - obecny minister Gowin wygrał nawet z Ziobrą. Tak więc nie można wykluczyć, iż poparcie dla byłego polityka PO, było konsekwencją tego, że jest siostrzeńcem innego znanego posła niż jego cechy rozpoznawcze i umiejętności polityczne. Dopiero następne wybory zweryfikują to, czy to poseł porzucił, czy też się sprzedał. A na marginesie pytanie do Palikota: no i co, panie Januszu, czy w pan nie stosuje prostytucji politycznej, o którą pan posądzał innych? Ładnie panu?
    • kotek.filemon Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 15:34
      "Ciekawam, ilu jest jeszcze cyników w Platformie Obywatelskiej?"

Zaspokajam ciekawość: dwustu sześciu, licząc tylko p.osłów na Sejm.
      • monci1974 Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 18:33
        Kotku, wysil się trochę albo zaspokajaj się inaczej.
    • flipvert Polityczna prostytucja 09.03.12, 16:00
      Przeszedl z partii wladzy do partii, w ktorej nie moze liczyc na miodek,bo to nie partia wladzy.
      Na czym polega ta jego prostytucja?
      Ja rozumiem,ze w pani swiecie ludzie dzialaja tylko i wylacznie motywowani wizja realnej korzysci materialnej,ale nie mozna mierzyc wszystkich swoja miara.
    • gnom_opluwacz Właściwie o czym jest ten tekst? 09.03.12, 16:10
      Wybitnej prostytutki politycznej, Moniki O.?
      • monci1974 Re: Właściwie o czym jest ten tekst? 09.03.12, 18:36
        @... i bydlak z jednym zwojem mózgowym. Idź się wypróżniać w swoim towarzystwie.
        gnom_opluwacz napisał:

> Wybitnej prostytutki politycznej, Moniki O.?
        • gnom_opluwacz Re: Właściwie o czym jest ten tekst? 09.03.12, 21:01
          Och, znalazł się oburzony. Rozumiem, że Wybitna Dziennikarka może sobie pisać o "prostytucji politycznej" (czyli sugerować, że niektórzy są prostytutkami politycznymi), natomiast od Wybitnej Dziennikarki - wara.

Ech, ta logika Ludzi Rozumnych.
          • eggerger Re: Właściwie o czym jest ten tekst? 09.03.12, 23:03
            Naprawdę nie przypuszczałem,
            że się z Tobą zgodzę.
            Ta "Nervensäge" zootechniczna
            szarpie mi wspomniane nerwy
            od dwudziestu, z okładem, lat.

A tak płakała po dziesiątym. Kwietnia.
    • bumcykcykhopsiup Polityczna prostytucja 09.03.12, 16:27
      slabawo pani olejnik, slabawo...
      a szcyt slabowatosci to ten fragment: "Na szczęście nie mówił o tym, że każe nam pracować do 67. roku życia. Nie mówił też o cellulicie, zmarszczkach, trądzikach i tych wszystkich przypadłościach, które dotyczą kobiet, a panowie udają, że ich nie mają."
      • sir_fred Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 16:38
        Jedna z najmocniej wytapetowanych osobistości TV. Wie co mówi...
    • haen2010 Tyle lat w polityce 09.03.12, 17:09
      A Stokrotka nie potrafi odróżnić prostytutki od cichodajki, tej dla przyjemności bez płatności.

Nic dziwnego, że nakład Gazety spada zastraszająco.
      • lechujarek_wolski Re: Tyle lat w polityce 11.03.12, 21:40
        Ta pani jest w mediach od 30 lat - zaczęła w PR3 zaraz po wprowadzeniu stanu wojennego :)

Niedawno miała spotkanie z Rutkowskim w studio. Ten "detektyw" w tym samym czasie był w ZOMO, gdy Olejnikowa została przyjęta do "gadzinowego" radia. Co dalej - ona to z zawodu zootechnik, a on mechanizator rolnictwa. Tak ojciec Olejnikowej jak i Rutkowskiego byli zatrudnieni w tym samym resorcie czyli MSW. Dziś oboje, w wolnej Polsce, próbują być celebrytami ... zabawne, prawda?
    • romp66 Czy Polityczną prostytucją to Zalewski z PiS do PO 09.03.12, 17:17
      Polityczna prostytucja, piesze pani Olejnik, zapominając o innym dawani d. przez polityków Donaldowi Tuskowi.
      Jak nazwie pani inne "przejścia" do PO.
      Czy to nie jest Polityczne prostytuowanie się:Danuta Hübner z SLD do PO!
      Czy to nie jest Polityczne prostytuowanie się:Paweł Zalewski z PiS do PO!
      Czy to nie jest Polityczne prostytuowanie się:Antoni Mężydło z PiS do PO!
      Oraz czołowe osoby , zajmujące się prostytucją polityczną długo, jak Bartosz Arłukowicz z SDPL do UP i SLD aby wskoczyć do PO.
      Mistrzyni Joanna Kluzik Rostkowska,która złożyła partię aby wszystkich zostawić na lodzie i
      uciec do Tuska. Kluzik Rostkowska, była ministrem w rządzie Kaczyńskiego,wtedy gdy zbito panią Blidę, na zlecenie polityczne. Przejścia z PiS do PJN i biegiem do PO.
    • stetom55 Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 17:22
      Pani redaktorko, z całym szacunkiem, ale Pani felietony są coraz gorsze. Powtarza Pani za wydarzeniami, ale żadnej analizy, żadnej pointy nie zamieszcza. Według mnie, po prostu odcina Pani kupony od swojego (wielkiego?) nazwiska. Stała się Pani celebrytką, ot co.
      • kaszebe12 Prostytucja !?! 09.03.12, 17:30
        Tutaj ktos jeszcze wierzy zawodowym politykom ? -Ze maja idealy , programy ,szczytne cele ?
        Otworzmy ,prosze , oczy...-slowo "prostytucja" odnosi sie do nas , a zwlaszcza do tych ,ktorzy z takim zapalem odwiedzaja wyborcze urny...
        "Jak tak dalej pojdzie ,uwierzymy ,ze politycy dzialaja na rzecz naszego dobra" -ktos madry.
    • waldemark112 Polityczna prostytucja 09.03.12, 17:41
      Bryndza.Nie ma oczym pisać a zarabiac trzeba.Itak będzie aż do przewrotu w układzie politycznym.A na to się nie zanosi.Tsunami daleko.
      • kaszebe12 Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 18:04
        Nie rezygnuj , Waldek , nie rezygnuj...popatrz ,jak ladnie wyglada demokracja w.....Szwajcarii albo Islandii.
    • trajkotek dziennikarska prostytucja? 09.03.12, 18:24

no, wiadomo, że nie chodzi o doslownośc, tak, jak Pani nie w sensie dosłownym o POlitycznej ... To POjękiwanie, że Kaczyński nie złożył Pani życzeń ... trochę żałosne jest.
      Ale może Pani naprawdę czekała na życzenia od prezesa? Kto wie, nie powinienem pochopnie oceniać ... Tyle wszak emocji było, jakaś więź musiała się zatem zrodzić i przetrwać.
    • jurber1 Polityczna prostytucja 09.03.12, 18:39
      Pani Moniko ! "Przyganiał kocioł garnkowi !" - "Tusk umalowany, upudrowany..." Tusk tyle razy pokazuje się poza studiem tv - bez jakiegokolwiek makijażu - że wiemy kiedy i jak bardzo jest zmęczony (także głupimi uwagami dziennikarek). Bo niewiele jest pań tak starannie przygotowanych (te buty !!) i upozowanych jak MONIKA OLEJNIK !
    • zapora10 Polityczna prostytucja 09.03.12, 20:39
      I po jaką cholerę ja to czytałem.. red. Olejnik jak zwykle.. nic odkrywczego..
      • eggerger Re: Polityczna prostytucja 09.03.12, 23:12
        Staram się nie czytać,
        ale wpadłem przypadkiem.
        "Tapeta" próbuje się
        podpiąć pod rację.
        Ta beksa kwietniowa.
    • ale_thru Polityczna prostytucja 09.03.12, 21:49
      Bardzo nieładnie Pani Olejnik, najpierw rozmawia Pani z Gibałą w Radiu Zet i nie udowodniła Pani, że jest on cynikiem, a tu w felietonie, że jest cynikiem, a tytuł artykułu polityczna prostytucja.
    • mundo.v Polityczna prostytucja 09.03.12, 22:09

Premier Donald Tusk zrobił nam prezent na Dzień Kobiet. Pięknie umalowany, pod grubą warstwą pudru, z pękiem tulipanów złożył Polkom życzenia.
      To prawie jak Olejnik na gali dziennikarskich prostytutek.
      O ile mi wiadomo Olejnik nie będzie musiała pracować do 67 roku żywota, ale kłapie głupoty w swoim stylu.
      Jeśli idzie o mnie, to powinna zaliczyć emeryture od działalności medialnej juz teraz.
      Byłoby to z pożytkiem dla odbiorców i dla tych, którzy daja sie skusic na spotkanie z damską odmiana Pospieszalskiego.
    • ers12 Olejnikowej marmolenie 09.03.12, 22:24
      Kobieto Olejnik, o co Ci właściwie chodzi? Gdzie kto chodzi i przechodzi? Wolność - pani redaktor. Czy o te goździki, czy o puder, czy o róż? PRL-u nie ma już, chociaż ... jest, ale tego już Twoja gwiazda olejnikowa nie widzi, kup sobie latarkę, może Cię oświeci.
    • eggerger Polityczna prostytucja 09.03.12, 23:20
      Pani bozia stworzyła
      Adama, Ewę i MO.
      Jak dzieliła rozum,
      to w swoje dzieło
      zwątpiła.
      Pewnie nas przeprosi.
    • kociewiak2 Polityczna prostytucja 09.03.12, 23:24
      ..pani redaktor ma klopoty ,,lozkowe,,to czuc i slychac.......te baby sa jakies inne...
    • cul-de-sac Kiedys pani Olejnik serwowala dania 09.03.12, 23:43
      slodko-kwasne. Teraz coraz czesciej gorzkie.

---
      Madremu człowiekowi nie trzeba wiele mowic, bo szybko rozumie, o co chodzi.
      • vox.1 Ile zarabia Olejnik?> 11.03.12, 12:55
        no niech powie
    • krzychs4 Przegnać PO 09.03.12, 23:56
      Każda legalna metoda jest dobra aby pozbawić władzy Partię Oportunistów nazywaną również PO. Niejaki Tusk ze swoim bukietem tulipanów był żałosny....
      • vox.1 palikot jest berdziej zalosny 11.03.12, 12:56
        jest ruchem smieci
    • jerobert66 TW Stokrotka i PO- cynicy.. 10.03.12, 00:39
      Jakoś pasują do siebie.. :)
      • nerwus0 Re: TW Stokrotka i PO- cynicy.. 10.03.12, 14:04
        O, pojeb dochodzi do siebie. A rano znów kac.
      • zdybka jerobku czerwona zarazo 10.03.12, 15:38
        czyzbys dzisiaj o czyms zapomnial ?
        • jerobert66 Re: jerobku czerwona zarazo 14.03.12, 01:59
          Chcialabyś POciągnać ? Nie dla suki kiełbasa .
    • kruzen Polityczna prostytucja 10.03.12, 02:36
      Monika Olejnik pod toną pudru ma za złe premierowi, że również pod tą toną pudru się ukrył. W końcu są równolatkami. Pani Monika niech pokaże się w Kropce bez makijażu, to będzie bardziej wiarygodna w krytykowaniu.
    • maczimo Re: Polityczna prostytucja 10.03.12, 06:26
      Celniej byłoby "Dziennikarska prostytucja".
    • jajecznicazpomidorami trafna diagnoza pana Rewinskiego 10.03.12, 08:42
      niezalezna.pl/24960-rewinski-dlaczego-krzycze-na-telewizor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka