Dodaj do ulubionych

Janek, który się rekinom nie kłaniał

18.03.12, 14:55
Dalej nie wiem dlaczego podatnicy maja płacić za akcje ratownicza ?

biedne rekiny nie maja nic do jedzenia ...............
Obserwuj wątek
    • wiechuta Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 15:16
      A szkoda, że rekiny go oszczędziły. Widocznie nie lubią mięsa kretynów a my gremialnie zapłacimy za ratowanie "herosa".
      • makoshika Robienie ideologii z ADHD jest nieuczciwe. 18.03.12, 22:23
        Co ja mówię - to jest infantylne!
        • pogromca_mrowek Gdańsk promowany przez kretyna - gratulacje dla 18.03.12, 23:45
          prezydenta Adamowicza. Ignorant, arogancki bufon "promuje" Gdańsk, w sumie idealnie pasuje do promowania władz miasta - jak on ignorantów i nadętych buców.
          Nie zmienia to faktu że koleś musiał mieć niezłe plecy, ludzie z trudem dają radę wyszarpać 2000zł (a najczęściej nic), nagroda głowna na Kolosach to 15 000zł a on prosze, dostał 40 000zł - w zamian władze nie oczekują NICZEGO poza narysowaniem napisu Gdańsk na latawcu (bo nic przepływac nie musi, ani dostarczać zadnych listów itp, może ale NIE MUSI), Super.
          To jak władze miasta - dostają szmal za to że MOGĄ coś robić ale NIE MUSZĄ. I prawie NICZEGO nie robią. Naprawdę raz jeszcze gratulacje za świetny dobór osoby do promowania nieudolnych władz Gdańska.
          • dektaa [...] 19.03.12, 00:42
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • tmp0003 uciekac w 87 ? kretyn od młodego 19.03.12, 01:31
              co takiego strasznego dzialo sie w Polsce w 87 ze chcial stad uciekac ?
              zmiany w dobrym kierunku sie wtedy czyniły
              • posel_pieta Żonka Janka też by nie utonęła bez balastu...Rozpo 19.03.12, 07:26
                wiadać że głąba poszukują arabskie głąby to fajna przysługa dla męża...
              • nessuno Re: uciekac w 87 ? kretyn od młodego 19.03.12, 13:31
                tmp0003 napisała:

> co takiego strasznego dzialo sie w Polsce w 87 ze chcial stad uciekac ?
                > zmiany w dobrym kierunku sie wtedy czyniły

hehe, dokładnie o tym samym pomyślałem. Chyba musiał mieć nieźle zryty beret.
            • pal666 Palant 19.03.12, 15:41
              tylko, że ci goście posuwają te żony NA WŁASNY SZCZOT. Pan Janek niech sobie nawet leci na księżyc. O ile go na to stać.
    • aplikantka11 Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 16:23
      Nie wiem jaki jest sens pisania o tym człowieku. Niczego nie dokonał (no może oprócz wsławienia się niepospolitą głupotą) ale chyba cierpi na chorobliwe pragnienie sławy. Do tego historie o rekinach godne trzylatka...
    • tom4811 Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 16:55
      Kretyn,Kretyn,Kretyn,Kretyn................Kretyn
    • wychuw Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 16:56
      Ile mozna mielic ten temat, nie przejadlo sie juz?
      Tu nieco inne spojrzenie
      tinyurl.com/74wugyo
    • amgc63 Nie promujcie tego idioty roku. 18.03.12, 16:59
      Cały swiat sie z niego smieje.
      • stefan26 Re: Nie promujcie tego idioty roku. 18.03.12, 17:04
        a o Tobie nikt nic nie wie i nie będzie wiedział:)
        • misiak-pysiak Re: Nie promujcie tego idioty roku. 19.03.12, 06:47
          Oj, chyba lepiej, żeby nie wiedział, niż żeby pękał ze śmiechu, prawda? Miernota z chorobliwą ambicją...
        • pal666 Może on nie chce żeby wiedział ? 20.03.12, 05:48
          pomyślałeś o tym ?
    • postnihilism Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:03
      Jak można porównywać himalaistów, którzy po pierwsze mają wszystkie niezbędne pozwolenia, mają sprzęt i doświadczenie, świadomie podejmują ryzyko, które wkalkulowane jest w pasję do amatora-oszołoma, który ma gdzieś wszystkich dookoła, bo jego plany są najważniejsze i najwspanialsze, a po fakcie nie zdaje sobie nawet sprawy z niebezpieczeństwa na jakie się naraził.
      No i brak pokory. Morze go nie pokonało? Żaden prawdziwy himalaista nie powie, że góra go nie pokonała, albo, że on pokonał górę. Himalaiści odnoszą się do gór z szacunkiem, mówią, że góra ich dopuściła, albo nie dopuściła na szczyt. Zwykły buc.
      • starystormy Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:12
        zeglarze i surferzy tez maja szacunek do morza podobnie jak himajaisci do gor. nie mozna mierzyc zeglarzy miara debila ktoremu udalo sie przezyc dzieki akcji ratowniczej za milion dolcow. szkoda ze nie pokryje jej kosztow. powinien miec dozywotni zakaz robienia czegokolwiek poza malowaniem pasow i zbieraniem smieci. ale nie ma sie co martwic - nastepnym razem morze wyegzekwuje brak szacunku.
      • mrarm Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 10:48
        Tak czy tak, ja uważam, że zdobywanie ośmiotysięcznika z tragarzami, butlami z tlenem, gdy lujdzie mieszkający tam na co dzień wnoszą "himalaistom" te bagaże, to przedłużanie sobie pindolka.
        • flipvert Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 24.03.12, 13:02
          Szerpowie nie wchodza na szczyt.Dochodza gora od ostatnich obozow.Gdyby nie himalaisci,wielu z tych ludzi nie mialoby ani pracy ani pieniedzy.Nepal to bieda z nedza chociaz piekny kraj a ludzie fantastyczni.Gorzej,ze te nieustajace pielgrzymki w Himalaje zostawiaja za soba gory smieci.
    • ruben-blades Kitesurfer obudzony ze snu o byciu posejdonem 18.03.12, 17:08
      Prawdziwa historia Janka tylko na tylkoswiat.pl/ (przy wpisie z 11 marca)

"Hasło znałem od początku jednak nie mogło mi ono przejść przez gardło"
    • tacx Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:09
      Typowy Polaczek cwaniaczek. matka lekarka a ten zawodówkę kończy. Psy przekabaca zeby oszukać wopistów bo mu się wydawało że na zachodzie to kasa z nieba zamiast deszczu chyba pada. Nie trzeba się uczyć, pracować. Trzeba było matki sluchać i lekarzem zostać.
      Dobrze że tylko kitesurferem został i na ten zachód nie wyjechał. ani chybi kończyłby na budowie z butelczyną pod materacem w baraku i nieszczęście dla rodziny gotowe. Zresztą co się odwlecze to nie uciecze. matka pewnie bylaby dumna z jego rekiniej wyprawy.
      Przypadków takich tysiące. gdzie się tacy ludzie rodzą? Ryzykanci bez głowy co dla sławy i kasy takie pomysły z psami rodem ze swiatka złodziejskiego wpadają? Może to genetyczna polska głupota i awanturnictwo. nawet w literaturze sarmackiej takich polskich typów całe tuziny co by Inflanty sprzedawali
    • bucefal76 A jakie są wasze osiągnięcia? 18.03.12, 17:11
      ???
      • bobby61 Re: A jakie są wasze osiągnięcia? 18.03.12, 17:13
        Żyję na wlasny rachunek i nie musisz do mnie doplacać. A na takie pseudoosiągnięcia stać przeważnie póglówków.
      • pal666 Re: A jakie są wasze osiągnięcia? 20.03.12, 05:53
        powiem ci jakie. Nie mówię, że jedyne. Kiedyś w parku widziałem jak facet bije psa. Zwróciłem mu uwagę ale on nie przestawał. Zadzwoniłem na policję. O dziwo przyjechali bardzo szybko i ukarali gościa mandatem. Nie jestem zarozumiały ale myślę, że to było więcej, o dużo więcej niż to, co zrobił ten sarmata.
    • bobby61 Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:11
      Nic nie tlumaczy glupoty. Wjazd do jakiegokolwiek kraju bez wizy, jeśli jest tam wymagana, jest poważnym wykroczeniem. Ten czlowiek chce wszystko robić na czyjś rachunek a widać od dziecka mial przekonanie, że są miejsca ( np. Anglia ) gdzie można żyć na cudzy koszt. Do szkoly jezykowej w LA też pewnie pojechal za nie swoją kasę.
    • razorjack bo takie jest prawo.... 18.03.12, 17:14
      ja nie rozumiem, dlaczego ludzie mają płacić za akcje w himalajach,
      czy to poprawia poziom życia w polsce ??
      • tajlerdarden Re: bo takie jest prawo.... 18.03.12, 17:17
        razorjack napisał:

> ja nie rozumiem, dlaczego ludzie mają płacić za akcje w himalajach,
        > czy to poprawia poziom życia w polsce ??

A dlaczego ludzie mają płacić za akcje ratunkowe na polskich drogach?
      • shal2010 Re: bo takie jest prawo.... 18.03.12, 17:20
        Weź się nie ośmieszaj. Jedyną nie płatną akcją są akcje Polskiego TOPRU ponieważ takie jest w Polsce prawo. Zresztą moim zdaniem koszt utrzymania TOPRU jest niski w porównaniu do podatków jakie oddajemu Państwu. Akcje w każdym innym zakątku świata są płatne i najczęściej pokrywa je ubezpieczyciel lub sponsor. Ot tyle. Więc naprawdę nie rozśmieszaj mnie, że Polski Podatnik płaci za akcje w Himalajach bo jest to oczywista nieprawda.
    • tajlerdarden Nie wiem czego się czepiacie 18.03.12, 17:16
      Gość ma fajną pasję, a takie pisanie "nie będę płacił za jego akcję ratunkową" jest żałosne.

To może ja nie będę płacił za raka płuc u palaczy, marskość wątroby u pijących alkohol i akcje ratunkowe na polskich drogach, gdzie co drugi rozwala się, bo jedzie nastukany jak bela.

Jakby dopłynął, to wszyscy (zwłaszcza politycy) załapywali się na zdjęcia z Lisewskim, a jak chłopu nie wyszło, to ostry zlew.
      • pal666 Re: Nie wiem czego się czepiacie 20.03.12, 05:57
        Bardzo trafnie napisałeś. Gość MA fajną pasję. Niech więc MA ją do końca, niech ta pasja konsekwentnie będzie JEGO pasją. I tylko JEGO.
        P.S.: wielu gości i (i gościów) mają fajne pasje, nie on jeden.
      • pal666 Myślę, że za to nie płacisz 20.03.12, 06:14
        cena litra spirytusu (tzw. surówki), którą wytwórcy wódek płacą gorzelniom to ok 3 zł/litr. Na wyprodukowanie pół litra wódki, która w sklepie na półce kosztuje ok. 20 zł potrzeba ok. 200 ml spirytusu, czyli wartość tego "wsadu" wynosi ok. 0,6 zł. Znaczna część różnicy pomiędzy ceną detaliczną a kosztem surowca to akcyza, która idzie do budżetu. Podobnie jest z papierosami: lwią częścią struktury ich ceny detalicznej jest akcyza. Czy dalej uważasz, ze finansujesz leczenie raka płuc i marskości wątroby ?
        Ja nie, bo ani nie piję ani nie palę.
        P.S.: tylko w lipcu 2011 Polacy kupili 19,4 mln litrów wódki. Myślę, że akcyza od tej sprzedaży to ładne kilkaset milionów złotych. Kupowali też whisky, gin i inne twarde alkohole.
    • solardragon Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:16
      dalej gloryfikujcie tego idiotę - wstyd tylko przyniósł swoim nieprzygotowaniem i pyszałkowatością
    • i-muzyka Cieniasy, które lepiej wiedzą jak przepłynąć ocean 18.03.12, 17:17
      zaraz się tu będą dopisywać setkami a nawet już zaczęły.
      Żałosne mięczaki.

• gem58 Re: Cieniasy, które lepiej wiedzą jak przepłynąć 19.03.12, 00:31
        Nie wiem to nie płynę! A idiota nie wie, a i tak płynie.
      • misiak-pysiak Re: Cieniasy, które lepiej wiedzą jak przepłynąć 19.03.12, 06:49
        i-muzyka napisała:

> zaraz się tu będą dopisywać setkami a nawet już zaczęły.
        > Żałosne mięczaki.
        >
        >

No cóż, bohaterski Jasiu też nie wiedział, prawda? LOL
    • niestetytokonto Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:18
      Co mnie jego biografia obchodzi? Gość porównuje siebie do alpinistów bo im się też nie udało? Co oni może też na tą górę bez pozwolenia wchodzili? Nie mieli wizy do Pakistanu? Nawet żeby się podjąć wejścia trzeba być bardziej rozgarniętym i świadomym tego, że można zginąć. A facet sobie założył, że w ileś tam godzin przepłynie Morze czerwone, bo przecież Bałtyk przepłynął. Głupiego lokalizatora nie skonfigurował, a właścicielowi grozi prawnikami. Nawet o tej akcji Saudyjczyków powiedział, że nie była ratunkowa, ale asekuracyjna. Nie chce mi się więcej ani czytać ani słuchać o tym człowieku.
      • tacx Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:30
        Himalaiści świeci nie są. Polacy Broad peak zdaje się raz spacyfikowali w miejsce K2 bez pozwolenia za co była niezła jazda od Pakistańczyków. Wśród himalaistów też zdarzaja się idioci, chamy i ludzie którzy uczestniczą tam jak w jakimś wyścigu. niemniej jednak większosć wielkich himalaizmu to byli ludzi którzy oprócz wymiaru sportowego mieli jeszcze jakiś metafizyczny kontemplacyjny stosunek do gór. Chyba najbliższy przykład to W. Kurtyka. Natomiast tu pan janek zdefiniował sprawę prosto - nie chciał żeby pozostało po nim epitafium "żył, był i g..o znaczył".
        Gdyby himalaiści postępowali wedle tego dictum to połowa z nich nie przetrwałaby pierwszych dwóch wejść w Himalaje. To pole działania dla rozsądnych ludzi a nie wariatów co na wariackich papierach chcą podbijać świat. A co do wizy to skoro już próbował jako dziecko bez wizy postawić przed faktem dokonanym anglików to i jako dorosły zrobił to samo z saudyjczykami. Z pewnych rzeczy takich jak lekkomyślność, skłonność do warcholstwa , ryzykanctwa i brak rozsądku się nie wyrasta po prostu. Broń Boże aby ten pan kiedykolwiek pojawił się pod gasherbrumami bo będzie to jego ostatnia eskapada skoro on tak "na koń się wsiądzie".
        jego sprawa jak żyje ale niech łaskawie nie szuka zrozumienia dla postawy zwyczajnie głupiej.
        • shane00 Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 20:52
          Nie mówi się niemniej jednak. Albo niemniej, albo jednak. Te dwa słowa znaczą to samo. Postawione obok siebie znaczą tyle co masło maślane albo spadanie w dół
          • slowa_moga_krzywdzic Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 22:06
            shane00 napisał:
            Nie mówi się niemniej jednak. Albo niemniej, albo jednak. Te dwa słowa znaczą to samo. Postawione obok siebie znaczą tyle co masło maślane albo spadanie w dół.

"(...) Łatwo sprawdzić, że nie w każdym kontekście niemniej i jednak są wymienne. Wyrażenie niemniej jednak ma takie znaczenie jak niemniej, brzmi jednak dobitniej, może dlatego, że jest po prostu dłuższe (w języku działa zasada: „Im więcej formy, tym więcej treści”, zgodnie z nią np. włoskie bella znaczy 'piękna', a bella bella – 'bardzo piękna')". - to wypowiedź profesora Bańko z Uniwersytetu Warszawskiego. Nadal uważasz, że wiesz lepiej?
            • dar61 Mniej więcej 20.03.12, 01:21
              {Slowa_moga_krzywdzic}:

... wypowiedź profesora Bańko z Uniwersytetu Warszawskiego. Nadal uważasz, że wiesz lepiej ...

Z osobą piszącą o prof. Bańce: „... profesora Bańko ..." można jeszcze o zasadach i zwyczajach polszczyzny pogadać?

W meritum:

Osobom z parciem na afisz - takim jak „bohater" artykułu - przydałoby się trochę pokory.
              I sponsor - mądrzejszy od nich.
              • emeralda Re: Mniej więcej 26.03.12, 11:03
                Miło poczytać, jak to sobie ludzie dogryzają nie z powodu polityki, a języka. Przez chwilę mogę mieć wrażenie, że żyjemy w kraju inteligentów ;)
    • dzakarta Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:18
      Dalszy ciąg bajek Lisewskiego: wcześniej o rekinach, teraz o złych esbekach, którzy "ścigali i maltretowali" superniebezpiecznego opzycjonistę, przyszłego pogromcę rekinów - Jasia Lisewskiego. BUHAHHAAAAAAA! On naprawdę doznał jakiegoś udaru!
    • puch_puch Maciory, warchlaki, knury i ich małe ptaki. 18.03.12, 17:26
      Bozia poza rozrodem daje mądrym głowę
      Daję tez marzenia często do spełnienia.
      Ale marzyciele to przecietnego rodaka wrogowie nie przyjaciele
      bo rodak ma serce wielkie jeśli idzie o dla bachorów brukselkę
      o rozród bezmyslnym i orka na etacie
      jesli chodzi o marzenia rodaka nie uznacie
      bo gdyby mial stado bachorów i brak by im było monitorw
      rodak chetnie da datek, da tez organiście na opłatek
      ale nie na marzenia na cos wiecej niz maciory porodowe jęczenia
      jak nie jestes samicą albo tata z niemiecką hubrydy oplicą
      nie masz szcunków w rodakach
      tylko potepienię i wielka draka
      :)
      jako samica narodowa, wielka cycasta krowa
      mówie wam drodzy rodacy
      gdybym miała marzenia zamaist stada bachorów
      nie przezywałabym tej dobroci oblęzęnia
      :)
    • gtpress Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:30
      juz jeden absolwent ZSZ skakal, ten fruwa, czy My nie mamy innych szkol?
    • prawdziwy-moher ..Bzdurna wypowiedz..... 18.03.12, 17:36
      Tak sie sklada ze juz od .....1974 roku mozna bylo wyjechac z Orbisem do Szwecji bez wizy.Ojciec wyszedl z wiezienia w 1969 roku.Oczywiscie uwazal sie za politycznego.W czasie jego odsiadki umarla moja matka.Wiec po wyjsciu ozenil sie powtornie.Otworzyl warsztat prywatny.Kasy zarabial w dzien co inni(panstwowi ) w miesiac.Przez Orbis wyslal nas do Szwecji.Druga matka, jej syn i Ja.Przez Malmoe mielismy wyjazd do Kopenhagi(wize zalatwil ORBIS).Ojciec nikomu nie bulil dodatkowej kasy.Musialem tylko wyrobic dowod, zeby Orbis zalatwil reszte formalnosci.Wycieczki na zachod byly drogie.Z mojej grupy wrocili wszyscy.Mogli zostac w Danii.Szwecja wtedy odrzucala azyle bo ruch byl bezwizowy.Takie sa fakty.Wiele bajeczek nalezy schowac na dobranoc.
      Moglbym podac wielefaktow dotyczacych tej zaklamanej opozycji.Ale zrobie to kiedy indziej , nie tu ale na wlasnym site.I to tyle.
      • slowa_moga_krzywdzic Re: ..Bzdurna wypowiedz..... 18.03.12, 22:13
        To bardzo ciekawe. Podaj, proszę, adres strony - na pewno wiele osób chętnie o tym poczyta.
    • orsobruno Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 17:46
      Plan był taki. Płynę do Arabii Sudyjskiej , bo w piątek 9 marca mam prezentację z przepłynięcią Bałtyku na "Kolosach" w Gdyni. Wracam jako bohater i "Kolosa" mam w kieszeni!!
      No, ale nie odpaliło, a przecież plan był taki dobry ....
      Lisewski to nowy typ celebryty w "branży" podróżniczej. Niestety będzie takich gości więcej...
    • orsobruno Plan był taki 18.03.12, 17:49
      Plan był taki. Płynę do Arabii Sudyjskiej , bo w piątek 9 marca mam prezentację z przepłynięcią Bałtyku na "Kolosach" w Gdyni. Wracam jako bohater i "Kolosa" mam w kieszeni!!
      No, ale nie odpaliło, a przecież plan był taki dobry ....
      Lisewski to nowy typ celebryty w "branży" podróżniczej. Niestety będzie takich gości więcej...
    • ubiquitousghost88 To byli ci PRL-owscy "buntownicy"... 18.03.12, 18:03
      ...tępota na twarzy wypisana, uczyć się nie będzie, pracować nie będzie...
      O mały włos Nobla by się dochrapał, przy sprzyjającym wietrze...
      Po co takim huty, kopalnie i stocznie...
    • totapis500 Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 18:24

Rekiny to pikuś w stosunku do wypowiedzi drugiej połowy /tępej baby / żony tego bohatera kapusia która na nogi chciała postawić cały świat w celu ratowania nieudacznika.
    • jebanezer Tylko dla orlow!!bravo! 18.03.12, 18:52
      Do odwaznych Swiat nalezy.Ja tez wyjechalem z PRL 32 lata temu ukryty w wagonie z exportowym rzeznym bydlem.Udalo sie za pierwszym razem.Odkad pamietam bylo mi ciasno w Polsce.Moim marzeniem bylo bycie obywatelem Swiata.Na myslenie o pieniadzach bylem za mlody.Moje nadzieje sie spelnily.Czuje sie rownie dobrze w Los Angeles,Tokyo,Boskim Buenos czy Paryzu.Przjezdzam do Polski co 5 lat i ostatnio lubie to co widze.Ciesze sie ze Mlodzi Polacy moga bez przeszkod realizowac swoje marzenie bez uciekanie sie do tak drastycznych srodkow jakie byly p. Lisiewskiego i moim udzialem.Powodzenia zycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka