jamnnik 17.04.12, 14:43 aptekarze będą mogli odmówić sprzedaży, potem właściciele aptek będą mogli odmówić handlu a hurtownicy sprowadzania do kraju (a gdy się na nich odpowiednio naciśnie, nie będą chcieli)... i o to tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir_fred Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 14:46 Proszę bardzo. Tylko żeby apteki, w których jest taki sprzedawca z klauzulą sumienia, były wyraźnie oznakowane. I obowiązkowo zamieszczały płatne ogłoszenia - co najmniej raz na tydzień w prasie lokalnej, a także w radio (to dla niewidomych) - z wykazem leków, których nie sprzedają. Nie chcę dowiadywać się, że ktoś nie sprzeda leku, dopiero przy kasie. I nie chcę takich aptek odwiedzać, nawet przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado To jest barbarzynstwo! 17.04.12, 17:03 Z jakiej racji lekarz czy aptekarz ma narzucac wlase przesady. Jego zadaniem jest wkonywac zadania wynikajace z jego funkcji, a nie sluzyc klechom! Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Re: To jest barbarzynstwo! 17.04.12, 21:25 Niedlugo dojdziemy do tego, ze np. nauczyciele nie beda obowiazani nauczac cyfry 6 i 9, bo w czyims kaczym rozumku kojarza sie one z diablem, a to godzi w jego przekonania. Wkrotce cale Tworki przeniosa sie na Wiejska. Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Re: To jest barbarzynstwo! 18.04.12, 15:41 Zapomniałeś o 8. Też się niektórym kojarzy.. Dzieci policzcie do 10! I dzieci liczą 1, 2 ,3 ,4 ,5, 2+4, 7, 3+5, 3+6, 10 ! Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: To jest barbarzynstwo! 18.04.12, 21:14 Ale już tak jest: Moja żona poszła kiedyś na zastępstwo za katechetkę. Musiała oczywiście prostować wiedzę typu, że Adam i Ewa to rodzice pana Jezusa. A tak w ogóle to wszystkie religie są sobie równe. Na następny raz dyrektorka powiedziała, Pani Madziu, pani już na zastąpstwo nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brudno Re: To jest barbarzynstwo! 18.04.12, 07:27 rozwado napisał: > Z jakiej racji lekarz czy aptekarz ma narzucac wlase przesady. Jego zadaniem je > st wkonywac zadania wynikajace z jego funkcji, a nie sluzyc klechom! "Wolność sumienia" będą aptekarzom narzucać pikiety moherów, by wyszantażować rezygnację ze sprzedaży środków antykoncepcyjnych. Tak było już w wielu szpitalach, gdzie kapelan narzucał ową wolność. Ja leki dzielę na legalne i nielegalne, nie zaś pobożne - niepobożne. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: To jest barbarzynstwo! 18.04.12, 15:24 Jest tylko jeden sposob zeby skonczyc z ta holota: glosujcie na Palikota! Tylko to moze miec skutek! Odpowiedz Link Zgłoś
mer-llink Żal słuchac posła Żalka 19.04.12, 11:17 Ja rozumiem, ze poseł Żalek pochodzi z tak konserwatywnej parafii, że moze mówić byle głupstwa. Ale żeby klauzulę sumienia stosowac do zachowańb zawodowych? To juz mroczna ekstrema. A co bedzie, jak jakis stomatolog odmówi zaborowania chorego zęba p. Żalka twierdząc, że sumienie nie zezwala mu na taki czyn wobec ewidentnie i tak już poszkodowanego p. Żalka?Albo maszynista kolejowy każe wysiąśc p. Zalkowi z pociagu, bo w.g. jego - maszynisty - sumienia kolej nie powinna wozić takich oszołomów, jak p. Żalek? A mechanik samochodwy odmówi naprawy limuzyny p. Żalka, bo jego kaluzula sumienia zabrania naprawiania samochodów ludziom głupim? A taka n.p. wiosna nie zajrzy do ogródka p. Zalka argumentując, że jej kaluzula sumienia pozwala ukwiecac tylko ogrody ludzi dobrych? Co wtedy p. Zalek zrobi? CHyba poleci na skarge do p. Gowina..... Odpowiedz Link Zgłoś
bargiel1 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 14:51 do posioła żalka z po. ale ty głupi jesteś i typowy sekciarz katołek. pewnie chciałbyś by za wydanie tabletek poronnych aptekarze powinni być spaleni na stosie. więc w pierwszej kolejności należy spalić ciebie za coś tam. na podstawie proponowanej przez ciebie ustawy.tylko podłość taka sekta katolicka zdolna do każdego mordu. Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Poseł PO Jacek Żalek - kościelny sługus 17.04.12, 14:52 Kolejny promotor katolickiej podłości. Jeśli on uważa że aptekarze powinni mieć możliwość odmowy sprzedaży krytykowanych przez kościół środków, to dlaczego podatnicy nie mogą odmówić finansowania złodziejskiego kościółka? Panie Żalek, dlaczego ja muszę płacić na wasz złodziejski kościółek? Odpowiedz Link Zgłoś
starblast Re: Poseł PO Jacek Żalek - kościelny sługus 17.04.12, 14:59 Dokładnie. Dlaczego obywatele nie mają prawa na "klauzulę sumienia" nie tylko w sprawach finansowania kościółków ale także partii politycznych? Ja nie chce płacić na lobby kościelne i partie, które wykonują zadania lobby watykańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
irakirakirak Re: Poseł PO Jacek Żalek - kościelny sługus 17.04.12, 20:03 O, o właśnie. Ja jestem dyskryminowana, bo nie mogę odmówić łożenia na tłuste bebechy księży i osłów sejmowych. A jest nas więcej. Panie Żalek, co z nami? My też jesteśmy dyskryminowani. Moje sumienie aż wyje z cierpienia, które przysparza mi wiedza, że z moich pieniędzy takie dewoty jak ty realizują interesy Watykanu kosztem jakości życia polskich obywateli. Ja też chcę mieć prawo odmowy spełniania swoich obowiązków, jeśli tylko sumienie powie mi "słuchaj, irak, nie możesz tego zrobić. Ja cierpię." Ono cierpi, Żalek. Co z moim sumieniem i z tymi podatkami? Będzie uchwała? Odpowiedz Link Zgłoś
mentatd_at_gmail Re: Poseł PO Jacek Żalek - kościelny sługus 18.04.12, 10:20 Pospisuję się pod tym obiema rękami i nogami nawet. A chciałbym (p)osłowi przypomnieć, że konstytucja wszystkim gwarantuje takie same prawa, a już trzy osoby nie chcą łożyć na pasibrzuchów! Odpowiedz Link Zgłoś
oso12 Re: Poseł PO Jacek Żalek - kościelny sługus 18.04.12, 10:40 Ja też nie chce lożyć to jest już nas czworo Odpowiedz Link Zgłoś
madziapl1 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 14:54 Ja ich wszystkich mam w du.ie. W sklepach internetowych sobie kupie dla siebie i znajomych. Kupujac duzo bedzie tanio, taniej jak w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 17:38 madziapl1 napisał: > Ja ich wszystkich mam w du.ie. W sklepach internetowych sobie kupie dla siebie > i znajomych. Kupujac duzo bedzie tanio, taniej jak w aptekach. Tylko uwazaj na zachowanie anonimowosci, bo moga cie za to skazac na lamanie kolem. A resztki rzuca psom na pozarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 14:54 Żalek zamierza złożyć projekt wprowadzenia do ustawy prawo farmaceutyczne klauzuli sumienia, pozwalającej na odmowę sprzedaży leków jeśli uzna je za sprzeczne ze swoimi przekonaniami. Zdecydowanie żądam złożenie podobnego projektu dotyczącego opłacania podatku i składek ZUS. Informuje, że wszystkie wymienione daniny publiczne są sprzeczne z moimi przekonaniami, ba niektóre z tych środków są przeznaczane kompletnie sprzecznie z moimi poglądami - finansuje się z nich kościół katolicki, lekcje religii a ze składek ZUS wypłaca się emeryturę Agentowi Tomkowi lub prokuratorowi Przybył'owi. Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:02 Pójdźmy za ciosem: Niechaj prawo do odmowy dotyczy również kasjerek w hipermarketach, które kasują prezerwatywy. Nauczycielom biologii dajmy prawo niemówienia o narządach szatańskich i rozmnażaniu. A kobietom dajmy prawo do niezgłaszania roszczeń, rodzenia niechcianych dzieci, mordowania ich potem przez rzut o próg i zakopywania na skwerku pod kupka kamieni. Cycuś glancuś, XXI wiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 15:05 Pomysł nienowy, ale absolutnie niemożliwy do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
fordysta Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:05 Niech panny Żelka robią z jego spermą, co on tylko chce i co one chcą. Niech sobie Żelek rządzi w swoim domu. Ale od wszystkich Polaków i aptekarzy niech sie Żelek ODSTAWI raz na zawsze i SKUTECZNIE> Dość wstecznictwa ! Żelek do gnoju, a nie do ustawiania pod siebie 38 milionów Plaków. Odpowiedz Link Zgłoś
amosek1 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:05 Znalazł się kolejny uzdrowiciel ludzkich sumień. Chyba jeszcze nigdy dotąd niczego nie wymyślił a teraz natchnęła go matrona Sobecka. Czy PO zawsze musi "szczycic" się takimi myślicielami. Apteka to sklep a nie wyrocznia poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
tenochtitlan3 Republika bananowa 17.04.12, 15:18 Kolejny jełop, któremu się zdaje, że będzie innym narzucał swoje poglądy. Idź chłoptasiu wylizać dupę lokalnemu biskupowi. Poczujesz się lepiej i przejdą ci głupie pomysły. Skąd biorą się takie ćwoki jak ten Żalek? Odpowiedz Link Zgłoś
p407 Re: Republika bananowa 18.04.12, 15:02 Platformo popedz tego zidiocialego dewota na drzewo, tam jego miejsce. Jeszcze kilku takich Gowinow i Zalkow i pojdziecie na smietnik historii. RECE OPADAJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:22 lepszy pomysl - niech ten kretyn wprowadzi ustawe do tworzeni aaptek kaltolickich i sprawa zalatwiona aptekarze nie beda sie musieli martwicjc bo takich pigulek w danych aptekach nie bedzie co za kretyni w tym Polskim rzadzie lepiej niech sie zajma sprowadzaniem lekow do chemioterapii bo w XXI wieku w cywilizowanycm raju ludzie nie majac terapii zaczna umierac i kto za o poniesie odpowiedzialnosc????? Odpowiedz Link Zgłoś
boznik1 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:24 Żalek uspokuj sie i plec glupot, aptekarz i Pan tez, mozecie sobie cwiczyc swoja klauzule sumienia w domu, a nie w aptece. Jednak zapamietam na czas glosowania, liberalow; Żalka, Gowina itp. i zaglosuje na inne ugrupowanie, bo mam dosc allatojahowania poslow PO. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 18.04.12, 00:31 boznik1 napisał: > Żalek uspokuj sie i plec glupot, aptekarz i Pan tez, mozecie sobie cwicz > yc swoja klauzule sumienia w domu, a nie w aptece. Jednak zapamietam na > czas glosowania, liberalow; Żalka, Gowina itp. i zaglosuje na inne ugrup > owanie, bo mam dosc allatojahowania poslow PO. Tak sobie pomyślałem właśnie - jakbym nie wiedział że to głupota posła Żalka, to bym myślał że to tajny agent Palikota w szeregach PO. Bo dawno PO nie przypomniało że wobec KK jest uległa jak bierny homoseksualista ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1951 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:39 Jesli Pani Marszalek Wanda Nowicka ma problem z zaakceptowaniem woli Stowarzyszenia Aptekarzy Katolickich to niech zmieni zawod, skoro sama rzada tego od protestujacych aptekarzy. Czy pani Wanada Nowicka jest swieta krowa? Jesli uwaza za dopuszcalne i demokratyczne wysuwanie takich zadan w stosunku do aptekarzy ktorzy sie specjalnie po to ksztalcili aby zostac aptekarzami i nie sa bezwolnymi wykonawcami idei propagowanych przez Pania Nowicka lecz posiadaja wlasne sumienie a zyjac w wolnym demokratycznym panstwie maja prawo postepowac w zgodzie ze swoim sumieniem. Niech wiec Pani Nowicka zmieni zawod bo nie dorosla do tego aby wykonywac zawod posla ktory polega na sluzbie ludziom a nie narzucaniu im swoich wlasnych chorych idei. Zegnamy Pania, Pani Nowicka, jest Pani wolna.. Odpowiedz Link Zgłoś
gestskoczka Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 16:01 Sam się zwolnij człowieku. Kler i ich ludzie niech się nie wtrącają w sprawy na których się nie znają. Antykoncepcja była, jest i będzie. Żaden nawiedzony tego nie zmieni, a za wymuszanie na aptekarzach by nie sprzedawali powinien być od razu kryminał. Z ustawą antyaborcyjną im się udało, teraz społeczeństwo jest mądrzejsze nie da sobie wcisnąć klerociemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Pani Nowicka nie rzada, ona poslanka 17.04.12, 17:09 rzadac morze Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Pani Nowicka nie rzada, ona poslanka 18.04.12, 21:17 rozwado napisał: > rzadac morze Tusk. Tak Tusk i morze, bo nad morzem mieszko. A może i nie może? Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Pani Nowicka nie rzada, ona poslanka 20.04.12, 19:06 Tylko pytanie - co na to Mieszko... :) Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 17:22 az szkodaze twoja mama nie wziela tabletki wczesnoporonnej,nigdy nie zrozumiesz ze pani posel zostala wybrana,natomiast sprzedawanie tabletek nie jest przymusowe Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 17:27 Do sprzedawania leków w pudełkach nie potrzeba żadnego wykształcenia. Sprawdzić co lekarz przepisał, znaleźć w szafce, nabić cenę, wydać, przyjąć pieniądze, wydrukować paragon, grzecznie podziękować. Akurat 99% leków farmaceuci nie przygotowują. Mają podać legalne, dopuszczone do obrotu, przepisane przez specjalistę, nieprzeterminowane opakowanie leku. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 21:18 zbig1951 napisał: > to ksztalcili aby zostac aptekarzami i nie sa bezwolnymi wykonawcami idei propa > gowanych przez Pania Nowicka lecz posiadaja wlasne sumienie a zyjac w wolnym de > mokratycznym panstwie maja prawo postepowac w zgodzie ze swoim sumieniem. Oczywiście, że mają. Mogą np. zamiatać ulice zamiast sprzedawać leki. Przecież nikt ich w aptece pod pistoletem nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 18.04.12, 00:37 zbig1951 napisał: > w stosunku do aptekarzy ktorzy sie specjalnie po > to ksztalcili aby zostac aptekarzami No rzeczywiście poświęcenie. Tak jak stolarza który się kształcił żeby zostać stolarzem. (specjalnie nie przypadkiem!) i nie sa bezwolnymi wykonawcami idei propa > gowanych przez Pania Nowicka Oni nie są wykonawcami idei (cokolwiek by ten potworek językowy nie znaczył). Oni są od sprzedawania leków które mądrzejszy od nich lekarz zapisał. Rozumiesz? Jak kasjerka w markecie, mają g... do gadania co kupuję. Niedługo kierowca autobusu miejskiego powoła się na klauzule sumienia - że on nie będzie gejów woził Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Kolejny były ministrant i ofiara 18.04.12, 15:46 kleszych nadużyć seksualnych wobec dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 20.04.12, 04:26 Zbig 1951 , co problemy z prostata sie zaczely stary cwoku i klauzula sumienia pasuje ci tak na zasadzie psa ogrodnika ??? Iinna wersja to skad zwiales??? moze byc z psychiatryka ?? U!!! , tam prostaty nie lecza tylko glupi lep/czerep . Informuje cie ,ze ci sie pogorszy.W USA siostry zakonne akceptuja homoseksualizm i popieraja feminizm /niezle jaja co??/ Ba im sie jeszcze zachciewa odprawiac msze na rowni jak meskim klechom /jeszcze lepsze????/ ?cha,cha,cha/ niezle jaja. A co to bedzie jak kobieta papiezem zostanie??????? to dopiero bedzie Swieta Krowa . Wanda Nowicka przy Papiezycy to pryszcz na d... ie nie uwazasz ??/ bo bedzie swieta z urzedu jak nasz JP II/ Lolaboga toz to grzech i kompromitacja dla takich jak ty "prawdziwych" katolikow ,"prawdziwych "polakow i "prawdziwych " patriotow /idiotow . Odpowiedz Link Zgłoś
gestskoczka Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 17.04.12, 15:43 Nie ma problemu. Będą sprzedawać różańce. A tacy p_iciele narodu zrobią nagonkę by ludność kupowała i biznes będzie się kręcił. To też antykoncepcja o łatwym zastosowaniu i przedawkowanie nie szkodzi. Trzeba tylko stosować nie przed, nie po, ale zamiast. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniotop Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 15:46 A czy on miał to w swoim programie wyborczym.?? Jeśli nie to kto mu dał prawo do takiego wystąpienia. Mogę podejrzewać , że dla podlizania sie komuś się sprzedał czyli wziął łapówke może w formie liczenia, że mu sie to w następnej kadencji zwróci. Zmiana przekonań jest zazwyczaj podyktowana interesem materialnym. Ale wyborcy są oszukani i to jest oszustwo które powinno być karane utratą mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
ryanmdusa Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 16:11 Poseł PO Jacek Żalek! Denaturat nie sluzy do picia, a benzyna i kleje do wachania! Prosze z tym natychmiast skonczyc, bo uszkodzenie mozgu moze stac sie jeszcze wieksze! Odpowiedz Link Zgłoś
ignor-antka Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 16:14 Myslalam,ze PO ma madrzejszych poslow!!!!A,ze sa kosciolkowe - gnojki,to faktycznie nie macie na kogo GLOSOWAC!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
podhajce Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 16:16 Niestety to prawda że IDEOLOGIA JEST GORSZA OD FASZYZMU... Odpowiedz Link Zgłoś
ryanmdusa Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 16:17 Poseł PO Jacek Żalek! Polska to jest trzeci swiat pomimo 80 mld euro dotowania rocznie przez naiwnych Niemcow, a dla Ciebie priorytetowym problemem jest "pigulka po stosunku"? Czy Ty masz alkoholowa demencje? Odpowiedz Link Zgłoś
prymitywny-antyklerykal Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 16:26 Pracownik "stomilu" (czy czegoś takiego) powodowany sumieniem będzie dziurawił produkowane przez siebie prezerwatywy, a producent leków robił preparaty antykoncepcyjne z mąki i cukru. Idąc dalej - sprzedawca odmówi sprzedaży papierosów, bo przecież służą (pośrednio i długofalowo) eutanazji. Ale to nie.. tu akurat KRK się nie wcina, reszta to jego krecia robota. Odpowiedz Link Zgłoś
zakapior_ze_stolczyna Re: Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo od 18.04.12, 10:46 Toż to nic nowego - za komuny kioskary potrafiły szpilką przebijać prezerwatywy - nie zdziwiłbym się, gdyby i teraz świętojebliwcy wypełniając WielkąŚwiętąMisję robili czasami to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
figa.7 I niech ktoś powie, że platforma nie jest liberaln 17.04.12, 16:31 Pan poseł chce dać aptekarzom wolną rękę, chcą sprzedawać, to niech sprzedają, nie chcą, to nie. To kolejny krok w kierunku uwalniania zawodów. powinni iść za ciosem, np. kioskarze, muszą sprzedawać gazety, a może by nie chcieli, albo papierosy. a aptekarze lub sprzedawcy w sklepach, mężczyźni, muszą sprzedawać kobietom tampony albo podpaski, a przecież wiadomo, że w takiej sytuacji facet czuje się niekomfortowo. Musi mieć prawo do odmowy. Pani w okienku na poczcie, powinna mieć prawo przyjęcia paczki lub listo, np. wysyłanego do kraju, na który się gniewa (obecnie Rosja). Itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
garcio Re: I niech ktoś powie, że platforma nie jest lib 17.04.12, 16:49 Nie ma prawa, które zabrania sprzedawać kioskarzom to co chcą, właściciel kiosku może odmówić sprzedaży fajek i żadna ustawa go do tego nie zmusi. A aptekarz musi sprzedać te specyfiki - to nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
ojapierdziu Re: I niech ktoś powie, że platforma nie jest lib 17.04.12, 17:08 Bo apteka to nie jest zwykły sklep. Tak jak szpital to nie zwykłe przedsiębiorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
prezi777 Re: I niech ktoś powie, że platforma nie jest lib 17.04.12, 18:47 A można sprzedawać leki na targu? Nie, no popatrz. Umowa jest taka: macie wyłączność na handel lekami, macie monopol to macie pewne obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Uwolniony kierowca autobusu 17.04.12, 17:07 nie wpusci kolorowych jesli tego wymaga sumienie. Kierujac sie swoim sumieniem uwolniony (i niekompetentny) minister Gowin odmowil podpisania uchwaly Rady Europy o ochronie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 17:02 moje sumienie mowi mi ze zycie dal mi bog i on je moze mi odebrac dlatego od dzisiaj bede sprzedawal tylko wate i husteczki w aptece i absolutnie zadnych lekarstw a w szczegolnosci ratujacych zycie !! w koncu to bog bedzie decydowal co i jak mamy lykac ! a temu popapranemu pOslowi zycze by trafil na reanimacje ale swiadom i zeby pielegniarka mu powiedziala ze nie podlaczy mu aparatury bo jest zdania ze to bog bedzie decydowal i zeby zdychal ze swiadomoscia ze bog na niego czeka Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Poseł PO Jacek Żalek: dać aptekarzom prawo odmo... 17.04.12, 17:02 Bardzo dobry pomysl. Rozumiem, ze nastepnym krokiem bedzie prawo sprzedawczyni w sklepie, ktora jest weganka, odmowa sprzedazy produktow pochodzenia zwierzecego (oczywiscie ze wzgledu na klauzule sumienia). Z kolei sprzedca abstynent bedzie mogl odmowic sprzedazy alkoholu, bibliotekarz chrzescijanin wypozyczenia ksiazki Darwina itd... Odpowiedz Link Zgłoś