ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:15 Rozpoczynanie listu od 'Witam' to obciach ale zilustrowanie tekstu coolerskim zdjęciem z wywalonym językiem jest już OK ;-) Ech, panie Rusinek, najlepszy dowód że takie mamy czasy - nie przykulerzysz to cie zjeżdżą jak Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
dmbldr Kajam się... 27.04.12, 22:20 Kajam się, widzę 110 komentarzy, dziś nie przeczytam ale komentarz oceniający komentujących wystawię. Jutro przeczytam bo będę miał czas. Albo się ucieszę, że się pomyliłem i niesprawiedliwie oceniłem komentujących, albo zadumam się smutnie, że niestety miałem rację. Anonimowi internauci na forum to chlew, a Pan usiłuje przekonać świnie, żeby jadły nożem i wiedelcem. Odpowiedz Link Zgłoś
ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Kajam się... 27.04.12, 22:24 > Anonimowi internauci na forum to chlew, a Pan usiłuje przekonać świnie, żeby ja > dły nożem i wiedelcem. Niech chlewią, byle klikali. Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Kajam się... 27.04.12, 22:57 ale.sobie.konto.wymyslilem napisał: > > Anonimowi internauci na forum to chlew, a Pan usiłuje przekonać świnie, ż > eby ja > > dły nożem i wiedelcem. o co chodzi, ja jadam świnie nożem i widelcem!! Odpowiedz Link Zgłoś
raj001 Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:48 Musze się zgodzić z tym komentarzem, ze jest to bełkot. Pan Rusinek wylał tutaj ogromne morze słów, bez żadnej treści. Paplanie dla samego paplania, sztuka dla sztuki. Tylko co do meritum - to znaczy tego, dlaczego ma cos przeciwko zaczynaniu e-maili (e-maili, nie listów! E-mail nie jest tym samym co papierowy list i ma zupełnie inną stylistykę! "The medium is the message"!) słowem "Witam" - nadal nie podał żadnego uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Przemyślenia pana michała rusinek mnie nie 27.04.12, 22:51 interesują, choćby nawet teraz gdzieś z kimś się deklinował, zboczeniec jeden... Parobek Noblistki został bez pracy i wygrzewa się w cieniu swojej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:52 zajrzyj do swojego kompa - co za burdel.... Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Witaj ! Nekrocelebryto ! 27.04.12, 23:10 "przybij piątkę" z kłamczyńskim i dziwiszem.... oni także się "pasą" na trumnach ! HĆWD ! Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 23:27 Rusinek, robiąc zdjęcia z tymi kretyńskimi minami tylko jeszcze bardziej się pogrążasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi smutne... 27.04.12, 23:49 pan Rusinek po śmierci Chlebodawczyni wyraźnie usiłuje stać się gwiazdą szkoda, jakoś mi to nie pasuje jasne, nie o to chodzi że powinien nadal żyć w cieniu Wisławy Szymborskiej ale czy on musi koniecznie do mediów...? Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 00:00 Ten też na trumnie jedzie okrakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tad-tad Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 00:13 Szkoda ,myślałem ze pan Rusinek w artykule będzie tłumaczył , nam nieuczonym , dlaczego forma witam w mailu jest zła . A tu nic tego , widzimy popis , niezbyt zrozumiały i mający niewiele wspólnego z tym nielubieniem słowa witam , Nie zawsze posiadanie wiedzy , jest równoznaczne z mądrością, a Sam pan Rusinek, jest postacią o zbyt wielkim ego,nie wiem czy będzie zadowolony z tych wpisów, i myślę że nie przyjmie do siebie tych uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
mhm6 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 00:51 bełkot. Niejaka Kamila wypłynęła przez związek z rówieśnikiem własnego pradziadka, widać pan Ru się zapatrzył, że może stać się celebrytą podobną drogą. Łóżko czy biurko, grunt, by pisali i udostępniali powierzchnię. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
nwg.piotr Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 01:29 Pan Rusinek wydaje się być sympatycznym intelektualistą (choć piszącym przydługie i trochę hermetyczne teksty), ale jakoś nie mogę się uwolnić od skojarzeń z Dziwiszem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rumia2 sama wiedza i erudycja (wodolejstwo?) to za mało! 28.04.12, 07:18 w języku chodzi by język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa (parafrazując słynne słowa) i nie trzeba iluś wiecznych przykładów; kto dobrze pisze i ma coś do powiedzenia tego się czyta ! A Pan Rusinek ? kim jest żeby tak mentorsko pouczać innych? Zjadł wszystkie polonistyczne rozumy chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: sama wiedza i erudycja (wodolejstwo?) to za 28.04.12, 08:58 Pan R. zapomniał, w tym swoim literacko-mentorskim zapędzie odpowiedzieć na jedno, zaj....cie proste pytanie, co zamiast "witam" proponuje maluczkim? Nie w stosunkach podwładny-przełożony, klient-kontrahent, student-profesor itp. tylko wśród najnormalniejszych ludzi, którzy nie znają się, a muszą się porozumieć via mail. Zresztą nikt z pouczających i ubolewających nad "prostactwem" tego niewinnego, skądinąd, słowa, nie odpowiedział na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 08:49 Bardzo inteligentny i naukowy wywód. Rozwój komunikacji społecznej już spowodował w wielu państwach, a niedługo spowoduje powstanie na całym świecie demokracji bezpośredniej. Większość rządzących jeszcze sobie tego nie uświadamia. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 10:22 bełkot strażnika truchła. Odpowiedz Link Zgłoś
janlete Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 12:52 to, że czegoś nie rozumiesz, nie oznacza od razu bełkotu Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 29.04.12, 17:12 Ja dlatego bardzo lubię język angielski, bo tam sztuką jest wyrazić myśl w możliwie PROSTYCH słowach, a ten artykuł to przykład polskiej bufonady - wielki, niezrozumiały tekst bez wraźnej tezy i wniosków, do tego ozdobiony przygłupawym zdjęciem gęby autora. Odpowiedz Link Zgłoś
gdsta Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 13:59 mleko się rozlało nie będzie rozmowy nie będzie argumentów 'prawo zostało złamane' tekst powyżej kilkunastu linijek, bez obrazków i bez znanych kilku słów potocznych traktujemy jak ciepłe piwo wystawiamy palec i czujemy boskość a co z tym mlekiem - tego pytania nie słychać - tak wygodnie pospiesznym do nikąd Odpowiedz Link Zgłoś
solarysta Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 14:56 A ja powiem tyle: tl;dr :D Odpowiedz Link Zgłoś