Dodaj do ulubionych

Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować

• ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:15
      Rozpoczynanie listu od 'Witam' to obciach ale zilustrowanie tekstu coolerskim zdjęciem z wywalonym językiem jest już OK ;-) Ech, panie Rusinek, najlepszy dowód że takie mamy czasy - nie przykulerzysz to cie zjeżdżą jak Kaczora.
    • dmbldr Kajam się... 27.04.12, 22:20
      Kajam się, widzę 110 komentarzy, dziś nie przeczytam ale komentarz oceniający komentujących wystawię.
      Jutro przeczytam bo będę miał czas. Albo się ucieszę, że się pomyliłem i niesprawiedliwie oceniłem komentujących, albo zadumam się smutnie, że niestety miałem rację.

Anonimowi internauci na forum to chlew, a Pan usiłuje przekonać świnie, żeby jadły nożem i wiedelcem.
      • ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Kajam się... 27.04.12, 22:24
        > Anonimowi internauci na forum to chlew, a Pan usiłuje przekonać świnie, żeby ja
        > dły nożem i wiedelcem.

Niech chlewią, byle klikali.
        • szama3 Re: Kajam się... 27.04.12, 22:57
          ale.sobie.konto.wymyslilem napisał:

> > Anonimowi internauci na forum to chlew, a Pan usiłuje przekonać świnie, ż
          > eby ja
          > > dły nożem i wiedelcem.
          o co chodzi, ja jadam świnie nożem i widelcem!!
    • raj001 Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:48
      Musze się zgodzić z tym komentarzem, ze jest to bełkot. Pan Rusinek wylał tutaj ogromne morze słów, bez żadnej treści. Paplanie dla samego paplania, sztuka dla sztuki. Tylko co do meritum - to znaczy tego, dlaczego ma cos przeciwko zaczynaniu e-maili (e-maili, nie listów! E-mail nie jest tym samym co papierowy list i ma zupełnie inną stylistykę! "The medium is the message"!) słowem "Witam" - nadal nie podał żadnego uzasadnienia.
    • w.zboralski Przemyślenia pana michała rusinek mnie nie 27.04.12, 22:51
      interesują, choćby nawet teraz gdzieś z kimś się deklinował, zboczeniec jeden... Parobek Noblistki został bez pracy i wygrzewa się w cieniu swojej pani...
    • szama3 Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:52
      zajrzyj do swojego kompa - co za burdel....
    • paulhandyman Witaj ! Nekrocelebryto ! 27.04.12, 23:10
      "przybij piątkę" z kłamczyńskim i dziwiszem.... oni także się "pasą" na trumnach ! HĆWD !
    • zalobanarodowa Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 23:27
      Rusinek, robiąc zdjęcia z tymi kretyńskimi minami tylko jeszcze bardziej się pogrążasz.
    • jotembi smutne... 27.04.12, 23:49
      pan Rusinek po śmierci Chlebodawczyni wyraźnie usiłuje stać się gwiazdą
      szkoda, jakoś mi to nie pasuje
      jasne, nie o to chodzi że powinien nadal żyć w cieniu Wisławy Szymborskiej
      ale czy on musi koniecznie do mediów...?
    • crotalus1 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 00:00
      Ten też na trumnie jedzie okrakiem...
    • tad-tad Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 00:13
      Szkoda ,myślałem ze pan Rusinek w artykule będzie tłumaczył , nam nieuczonym , dlaczego forma witam w mailu jest zła . A tu nic tego , widzimy popis , niezbyt zrozumiały i mający niewiele wspólnego z tym nielubieniem słowa witam , Nie zawsze posiadanie wiedzy , jest równoznaczne z mądrością, a Sam pan Rusinek, jest postacią o zbyt wielkim ego,nie wiem czy będzie zadowolony z tych wpisów, i myślę że nie przyjmie do siebie tych uwag.
    • mhm6 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 00:51
      bełkot.

Niejaka Kamila wypłynęła przez związek z rówieśnikiem własnego pradziadka, widać pan Ru się zapatrzył, że może stać się celebrytą podobną drogą. Łóżko czy biurko, grunt, by pisali i udostępniali powierzchnię. Żenujące.
    • nwg.piotr Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 01:29
      Pan Rusinek wydaje się być sympatycznym intelektualistą (choć piszącym przydługie i trochę hermetyczne teksty), ale jakoś nie mogę się uwolnić od skojarzeń z Dziwiszem. ;)
    • rumia2 sama wiedza i erudycja (wodolejstwo?) to za mało! 28.04.12, 07:18
      w języku chodzi by język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa (parafrazując słynne słowa) i nie trzeba iluś wiecznych przykładów; kto dobrze pisze i ma coś do powiedzenia tego się czyta ! A Pan Rusinek ? kim jest żeby tak mentorsko pouczać innych? Zjadł wszystkie polonistyczne rozumy chyba?
      • wadera3 Re: sama wiedza i erudycja (wodolejstwo?) to za 28.04.12, 08:58
        Pan R. zapomniał, w tym swoim literacko-mentorskim zapędzie odpowiedzieć na jedno, zaj....cie proste pytanie, co zamiast "witam" proponuje maluczkim?
        Nie w stosunkach podwładny-przełożony, klient-kontrahent, student-profesor itp.
        tylko wśród najnormalniejszych ludzi, którzy nie znają się, a muszą się porozumieć via mail.
        Zresztą nikt z pouczających i ubolewających nad "prostactwem" tego niewinnego, skądinąd, słowa, nie odpowiedział na to pytanie.
    • kitikitik Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 08:49
      Bardzo inteligentny i naukowy wywód.
      Rozwój komunikacji społecznej już spowodował w wielu państwach, a niedługo spowoduje powstanie na całym świecie demokracji bezpośredniej. Większość rządzących jeszcze sobie tego nie uświadamia.
    • alpepe Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 10:22
      bełkot strażnika truchła.
    • janlete Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 12:52
      to, że czegoś nie rozumiesz, nie oznacza od razu bełkotu
      • najlepszygeorge Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 29.04.12, 17:12
        Ja dlatego bardzo lubię język angielski, bo tam sztuką jest wyrazić myśl w możliwie PROSTYCH słowach, a ten artykuł to przykład polskiej bufonady - wielki, niezrozumiały tekst bez wraźnej tezy i wniosków, do tego ozdobiony przygłupawym zdjęciem gęby autora.
    • gdsta Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 13:59
      mleko się rozlało

nie będzie rozmowy

nie będzie argumentów

'prawo zostało złamane'

tekst powyżej kilkunastu linijek, bez obrazków i bez znanych kilku słów potocznych

traktujemy jak ciepłe piwo

wystawiamy palec i

czujemy boskość

a co z tym mlekiem - tego pytania nie słychać - tak wygodnie pospiesznym do nikąd
    • solarysta Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 28.04.12, 14:56
      A ja powiem tyle: tl;dr :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka