Dodaj do ulubionych

Egipt: atak na demonstrujących przeciw wojskowy...

02.05.12, 18:06
Mama Hazema Abu Ismaila nie ma podwojnego obywatelstwa co potwierdzil sad w Kairze.Natomiast rada zatwierdzajaca kandydatow na prezydenta sklada sie z 5 osob z czego 3 sa z dawnego rezimu.
Rada ta stwierdzila,ze ustalenia i wyroki sadu ma w glebokim powazaniu i Hazema Abu Ismaila do wyborow nie dopuscila.
Wiekszosc demonstracji miala pokojowy charakter a bijatyki zaczynaly osoby oplacone przez armie ktorej zalezy na utrzymaniu sie przy wladzy a wrecz na przesunieciu/odwolaniu wyborow.
Nowy prezydent (jesli nie bedzie osoba ze starego ustroju) pociagnie wojskowych do odpiwiedzialnosci za zabite podczas demontracji osoby - co skonczy sie dla nich w najlepszym razie cela obok Mubaraka.

Redaktorom z GW zycze wiecej rzetelnosci w przekazywaniu informacji
Obserwuj wątek
    • flipvert Piotr Ibrahim Kalwas, 02.05.12, 19:52
      blagamy,wytlumacz nam co sie stalo z tym pieknym krajem,o ktorym tak przejmujaco i z takim zachwytem pisales!
      • martalena77 Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 02.05.12, 20:03
        Po prostu ludzie walcza o wolnosc...
        chyba w PL tez jeszcze pamieta sie uwalnianie od starej wladzy ... ???
        • flipvert Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 03.05.12, 09:06
          Czytales peany na czesc Egiptu Mubaraka,ktore ten pacan wypisywal?Jakos mu umykalo,ze to byla dyktatura.
          • komcionauta No i co z tego, że dyktatura? 03.05.12, 12:50
            Grunt, że było tanio i bez tych okropnych Polaczków.
          • kotek.filemon Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 03.05.12, 13:05
            flipvert napisał:

> Czytales peany na czesc Egiptu Mubaraka,ktore ten pacan wypisywal?Jakos mu umyk
            > alo,ze to byla dyktatura.

Jeszcze Zachód zapłacze za tymi "krwawymi" dyktatorami, których zmiotła "arabska wiosna". Może wtedy, kiedy islamiści zrobią im z d*py jesień średniowiecza. W każdym razie kobiety w Libii i Egipcie już odczuwają zbawienne skutki odzyskania wolności - znów nie mogą się z odkrytymi włosami na ulicy pokazać.
            • martalena77 Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 03.05.12, 20:22
              Zapewniam,ze kobiety chodza okryte bo tego chca-bo tego uczy islam. Biegaly poodkrywane za czaso monarchi ale juz od pierwszych po-krolewskich prezydentow zaczely sie zakrywac bo przestano je za to karac. Nikt ich do tego nie zmusza.
              Czemu zachod tak lubi sie wtracac i narzucac swoj swiatopoglad ???
              Jak muzulmanka w europie chce sie zakrywac to powinna miec do tego prawo. nikogo nie zmusza sie by robili to samo.Wiec dlaczego zachod na sile chce muzulmankom nawet w ich krajach te chusty zdejmowac ??
              Chyba nigdy tego nie zrozumiem.
              • kotek.filemon Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 03.05.12, 21:31
                > Chyba nigdy tego nie zrozumiem.

Bo w ogóle niewiele rozumiesz. Np. komponenty wolicjonalnej obecnej w "chcę" i "mogę", opozycji do "muszę".
                • martalena77 Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 03.05.12, 21:44
                  Rozumiem wiecej niz myslisz. Zastanawia mnie czemu niektorych nawet artykul o tym jak wojsko morduje opozycje skladnia do ataku na islam ?

ale przeciez tak jest wygodniej i tak "pod publiczke",nie ?
                  • kotek.filemon Re: Piotr Ibrahim Kalwas, 04.05.12, 09:18
                    Mnie do ataku na islam nawet żaden artykuł nie musi zachęcać. Uważam, że wszystkie religie wywodzące się z urojeń bliskowschodnich pastuchów są niezmiernie szkodliwe, przy czym w obecnym stanie rzeczy islam jest szkodliwy najbardziej, bo syfilizacja chrześcijańska jakby w odwrocie.
    • celofyz Re: Egipt: atak na demonstrujących przeciw wojsko 02.05.12, 21:02
      Ten artykuł jest oczywiście nierzetelny, to prawda, zresztą jak większość informacji z Bliskiego Wschodu (i nie tylko).
      Ale wydawało mi się, że znaleźli tę matkę na listach wyborczych w santa monica - to chyba jednak ma amerykańskie obywatelstwo?...
      Z tego co wiem (ale nie jestem 100proc pewna), to problem polega głównie na tym, że ona nie zgłosiła w MSW otrzymania drugiego obywatelstwa. Inna sprawa, że sam Abu Ismail wypełniając papiery nie do końca wiedział, jakie obywatelstwo ma jego rodzicielka, co jak na takiego zacnego brodacza jest dość dziwne...
      • martalena77 Re: Egipt: atak na demonstrujących przeciw wojsko 02.05.12, 21:12
        na tych listach wyborczych byla kobieta o takim samym nazwisku i imieniu ale nie bedaca matka Abu Islamila. Nawet nie byla egipcjanka.
        W egipcie nie mozesz otrzymac drugiego obywatelstwa jesli nie otrzymasz zgody ichniego MSZ a o takowe mama Abu Ismaila nie wystapila.
        To tylko taki egipski "dziadek w wermahcie" niestety samolowa bylego rezimu pozwolila poprowadzic wybory w kierunku dogodnym dla wojska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka