cezaryk 09.05.12, 17:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babajednajaga Rączki do góry! 09.05.12, 17:22 Brawa dla Pani dyrektor szkoły za natychmiastową i zdecydowaną reakcję. Poza tym włosy się jeżą na głowie: 1. Przymusowe pompki i chodzenie w kucki dla czwartoklasistów - bardzo popularna metoda relaksacyjna w dawnych więzieniach i piechocie morskiej. 2. "Pracownik chroniony" zasłaniający się solidarnością ale z mentalnością rodem prosto z SB. 3. Media odważają się psuć spokój i pogodę ducha panu kuratorowi do spraw dyscyplinarnych. Co za bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Rączki do góry! 10.05.12, 08:54 babajednajaga napisała: > Poza tym włosy się jeżą na głowie: > 1. Przymusowe pompki i chodzenie w kucki dla czwartoklasistów - bardzo popularn > a metoda relaksacyjna w dawnych więzieniach i piechocie morskiej. "Żabki" w wykonaniu więźniów to także jedna z popularnych rozrywek SS-manów w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Rączki do góry! 09.05.12, 17:58 Krótko: Papież, Solidarność, ZNP, działacz czegokolwiek - to nie ma tutaj najmniejszego znaczenia !!! Zasłona dymna... . Co to jest " okres ochronny " ? Ile trwa ?? Przed czym broni - dyscyplinarką również ??? Czy nauczyciela obowiązują też przepisy Kodeksu Pracy ??? A Kodeks Karny ? Ludzie, obudźcie się !!! Odsunąć tego Stwora od pracy z dziećmi, jeśli nie można już inaczej ? Pozdrawiam ^^ Grzesiek. P. S. Rozwiązanie typu: " Dwóch ojców powinno Babie wp ier do lić" - proszę sobie darować :) Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Rączki do góry! 09.05.12, 18:24 Przede wszystkim pani nauczycielce matematyki należy się obserwacja w szpitalu psychiatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowisko Udowodnione FAKTY: 09.05.12, 21:23 Córka pani Dyrektor miała sprawę w sądzie karnym o plagiat ( ściągnięcie z Internetu ponad 60-stronicowego dokumentu i podpisanie swoim nazwiskiem ), która została warunkowo umorzona; sprawa została wniesiona przez autora E.C. z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka Czy uczniowie mówią prawdę? To się dopiero okaże. Od tego jest sąd. Na razie w mediach są plotki albo wybiórcze fakty. Tak łatwo kogoś skrzywdzić mówiąc lub pisząc niesprawdzone informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Udowodnione FAKTY: 09.05.12, 21:57 babo - widać, że źle z tobą. Takie jak ty katowały ludzi w Auschwitz. I uważały - że wykonują rozkazy". A ty nawet nie masz poczucia winy??????Marny byłby twój los gdybyś ruszyła MOJE dziecko. Będę pilnować gdzie poleziesz gdy wy...lą ciebie z 14 posady. Mam nadzieję że trafisz do kryminału. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 16:29 Jak na razie,to sprawa nie dotyczy ani dyrektorki,ani jej corki,ani ziecia,ani problemow z platnosciami za urlopy czy nadgodziny tylko znecania sie(bo to jest wlasciwe slowo)nad malymi dziecmi.Nie zbaczajmy niepotrzebnie z tematu. Co uwazasz za "niesprawdzone informacje"?Nagranie z lekcji? Na twoim miejscu bym sie zamknal i szukal dobrego prawnika,bo kariera w oswiacie to juz raczej przeszlosc a zyc trzeba(chociaz w twoim wypadku nalezy spytac za klasykiem:to po co taki czlowiek zyje?). Odpowiedz Link Zgłoś
masia97 to śmieszne i zenujące 10.05.12, 21:44 jak niektórzy osądzają kogoś kogo nie znają za coś, czego nie wiedzą, bo nie byli swiadkami, a gdzie prawo człowieka do niewinności zgodnie z konstytucja: dopóki się człowiekowi nie udowodni winy jest niewinny... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: to śmieszne i zenujące 10.05.12, 23:28 Jeżeli jeszcze na to nie wpadłeś, to nie jesteś w sądzie. To jest forum na którym ludzie dzielą się swoimi opiniami na temat i siłą rzeczy te opinie bazują na dostępnych informacjach przekazywanych przez media. A konstytucja i kodeks postępowania karnego nic tu nie mają do rzeczy - no chyba, że w częściach dotyczących wolności wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dolpanza Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 19:40 za samo to nagranie lekcji powinnaś zdrowo dostać po łapach wiesz co to jest empatia ? (pytanie retoryczne) postaw się na miejscu tych dzieciaków, które musiały podnosić rączki na znak uwielbienia dla ciebie (celowo z małej litery, bo nie mam do ciebie szacunku) twoje miejsce jest w klasztorze, nie w szkole z dzieciakami ciekawe ile z nich będzie odczuwało niechęć do matematyki przez ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 19:57 hehehe sprawdziłam u źródła :D w HFPC (czyli Fundacji Helsińskiej) jest jeden "autor" o inicjałach E.C. tak się składa że jestem na "ty" z tymże "autorem" oraz praktycznie całą Fundacją historyjka o plagiacie jest oczywiście wyssana z delikatnego paluszka pani od matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowisko TO podaj do PROKUratury 11.05.12, 09:24 JEŚLI TO NIEPRAWDA... jotembi napisała: > hehehe > sprawdziłam u źródła :D > w HFPC (czyli Fundacji Helsińskiej) jest jeden "autor" o inicjałach E.C. > tak się składa że jestem na "ty" z tymże "autorem" oraz praktycznie całą Fundac > ją > historyjka o plagiacie jest oczywiście wyssana z delikatnego paluszka pani od m > atematyki Ustawienia Wyloguj wilkowisko Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: TO podaj do PROKUratury 11.05.12, 15:52 klamanie na forum nie jest przestepstwem... ale nieladnie swiadczy o klamcy Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: Udowodnione FAKTY: 11.05.12, 10:40 "Wilkowisko" - nick utworzony specjalnie na potrzeby tego wątku. Mocno podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Udowodnione FAKTY: 11.05.12, 15:50 Jaki zwiazek z tym co dzialo sie w szkole ma to czy i o co miala sprawe sadowa corka pani dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Udowodnione FAKTY: 09.05.12, 21:52 oo..? pani Maria - matematyczka ups, kapo się ujawniła? A pomyślała pani o klasztorze? miejsce w sam raz dla pani. Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Udowodnione FAKTY: 09.05.12, 21:53 oo..? pani Maria - matematyczka a pomyślała pani o psychiatrze? Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Udowodnione FAKTY: 09.05.12, 21:54 biedna kobieto - lecz się. Gdybyś tknęła MOJE dziecko - nie pisałabyś takich bzdur. Idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowisko Re: Udowodnione FAKTY: 09.05.12, 22:27 Ale nienawiść z Ciebie bucha, nie znasz faktów, nie znasz prawdy, więc nie osądzaj. Ja teraz napiszę, że zamordowała/eś swoja matkę, że wsadziła/eś swojego ojca do więzienia. I to jest prawda? Kłamstwo, takie jak przedstawione w tym artykule. A ci co kłamia, mają w tym swój interes, wszystko wyjdzie w sądzie, ale na to trzeba czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 19:41 kobieto, osoba z sadystycznymi skłonnościami i najwyraźniej niezrównoważona NIE MA PRAWA mieć dostępu do dzieci! I nie pluj się tak, bo za krzywde wyrządzonemu mojemu dziecku, nie darowałbym. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 22:19 Nauczycielka miała dużo szczęścia w swej tępocie, bo zdołała utrzymać się tak długo w wiejskiej szkole, gdzie rodzice, przyzwyczajeni do tego, że nauczyciel, wójt, proboszcz i diabeł wie, kto jeszcze, wie lepiej, nie reagują. Dla mnie to dziwne. Kiedy mój syn był mały razem z kilkoma innymi rodzicami reagowaliśmy natychmiast i skutecznie. Nie wyobrażam sobie, żeby jakiś dorosły mógł tknąć moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Czy trollenie na forum to pani hobby? 09.05.12, 23:34 I po co ten głupi, prawacki tekst "PRAWDA w oczy kole"? Jaka pieprzona "prawda"? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Jaka jest PRAWDA?! 10.05.12, 19:52 Ale kłamie sadystyczna matematyczka co zostało wykazane w artykule. Skłamała, że nie robiła głosowania nad swoją osobą. Swoją drogą niezłe debilstwo zrobić w klasie taki plebiscyt :) Odpowiedz Link Zgłoś
xswedc Rączki do góry! 10.05.12, 00:25 O!!! Tego artykułu nie napisała Pani Dominika Wielowieyska? Niemożliwe! Patrzcie Państwo, tam gdzie naprawdę można dokopać nauczycielom, to ktoś inny musi ją wyręczać. Nic to, jutro będzie zapewne bardzo merytoryczny komentarz Pani Dominiki sugerujący obowiązkowe badania psychiatryczne wszystkich nauczycieli i dyrektorów szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Rączki do góry! 10.05.12, 10:08 Tak właśnie powinno być - obowiązkowe, okresowe badania psychiatryczne wszystkich nauczycieli i w ogóle wszystkich pracujących w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowisko Re: Rączki do góry! 10.05.12, 11:22 zgadzam się, badania wykonane przez niezależne poradnie psychiatryczne, wtedy okazałoby się, kto tak naprawdę nie powinien pracowac w szkole lub w ogóle z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Rączki do góry! 10.05.12, 13:39 Zgadzam się. Wyniki rozmów psychologa z dziećmi jest zupełnie jednoznaczny. Sąd powinien zdecydować czy powinnaś trafić do pierdla, czy do psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Rączki do góry! 10.05.12, 19:45 myśle że jesteś nie tylko sadystyczna ale i zboczona - czemu AKURAT dziewczynki biłaś po pupie? Niewyżyta seksualnie? wilkowisko napisał(a): > zgadzam się, badania wykonane przez niezależne poradnie psychiatryczne, wtedy o > kazałoby się, kto tak naprawdę nie powinien pracowac w szkole lub w ogóle z lud > źmi Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Rączki do góry! 10.05.12, 22:21 Nie chodzi o dokopanie nauczycielom, ale o eliminację głupich ludzi z pracy z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Rączki sadystów należy ucinać.... 10.05.12, 02:21 Jak długo psychopaci będą niszczyli dzieci bezkarnie, by wziąć odwet za nie udane życie własne... Gdybym to ja był ojcem katowanego dziecka, to ta pani modliła by się o życie... Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowisko Re: Rączki sadystów należy ucinać.... 10.05.12, 11:24 jeżeli rzeczywiście skatowała dziecko, ale jakoś nie ma na to dowodów i tak w ogóle nie wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Rączki sadystów należy ucinać.... 10.05.12, 13:39 Wiadomo, wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
dolpanza Re: Rączki sadystów należy ucinać.... 10.05.12, 19:48 "jestem w solidarności i mam papieża na ścianie, więc JA mówię PRAWDE a nie wy" żałosna baba od ćwiczeń relaksacyjnych jest w-f, na matematyce dzieci powinny uczyć się matematyki a nie robić przysiady opinia psychologa nie świadczy dobrze o tej, pożal się Boże, nauczycielce nagranie z lekcji zresztą też nie sugerował bym leczenie psychiatryczne i jak najdalej od dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Rączki sadystów należy ucinać.... 10.05.12, 19:54 wilkowisko napisał(a): > jeżeli rzeczywiście skatowała dziecko, ale jakoś nie ma na to dowodów i tak w o > góle nie wiadomo o co chodzi... A może nawet strąciła jakiś samolot? Przestań pisać bzdury. Kto pisze, że SKATOWAŁA DZIECKO. Kazała innym dzieciom wymierzać klapsy oraz znęcała się nad dziećmi. Ponadto została przyłapana na kłamstwie. Wzorowa nauczycielka. Niech jeszcze pocałuje portret Jana Pawła bo na pewno jest też wzorową parafianką. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnemiastoursynow Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 10:12 Zapytam jak Piłat Jezusa.. "a cóż to jest prawda?" Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Rączki do góry! 10.05.12, 19:24 najlepszy przyklad aby nie ignorowac/lekcewazyc gdy dzieci skarza sie na nienormalne traktowanie a ciekawe jak dyrektor szkoly wytlumaczy to zachowanie, ale napewno wytlumaczy jak z tego co zauwazam w kazdym nienormalnym przypadku min gwalt w szpitalu psychiatrycznym odpowiedzialni za dane placowki ciagle znajduja wytlumaczenie na straszne/horendlane zachowanie ich podwladnych SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
rex33 Rączki do góry! 10.05.12, 19:30 "Drodzy" "dziennikarze"! Żeby było jasne- potępiam takie zachowanie "nauczyciela" i uważam, że nie ma miejsca w szkole dla takich "pedagogów". A teraz kamyczek do Waszego ogródka. Niestety coraz częściej Wasz zawód kojarzy mi się z najstarszym zaqwodem świata. Dlaczego? Dlatego, że piszecie artykuły jakby na zamówienie władzy. Jak trzeba było dowalić lekarzom masowo pisalście artykuły krytykujące lekarzy, to samo było z celnikami, policjantami i wcześniej też z nauczycielami. Wybaczcie ale nawet dziecko nie uwierzy w zbieżność, wystarczy też zajrzeć na inne portale - czasem mam wrażenie, że jeden dziennikarz pisze i umieszcza ten sam artykuł na 3-4 portalach (nawet te same literówki). Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Rączki do góry! 10.05.12, 20:01 Czyli, teraz nie należy pisać o bezeceństwach nauczycieli, bo jest projekt zmian w karcie nauczyciela... Nie pisać też o nieprawidłowościach w policji czy innym wojsku, bo emerytury mundurowe są na tapecie. Nie pisać o kretynach za kierownicą, bo autostrady się spóźniają, albo są drogie, że o cenach paliwa nie wspomnę. Nie pisać o przekrętach w rolnictwie, bo chłopom wymarzło i planowana jest reforma krusu.... A wszystko po to, żeby nie sprawiało wrażenia tekstu pisanego na zamówienie Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Rączki do góry! 10.05.12, 19:36 *** ..... i zdjęć papieża *** I co tu komentować... Odpowiedz Link Zgłoś
freeelance Rączki do góry! 10.05.12, 19:47 Niestety obawiam się, że nagranie z lekcji będzie dowodem trudnym do obalenia. To dlatego w szkole mojego syna są drakońskie kary za posiadanie włączonej komórki - na pewno nie dlatego, że może zadzwonić na lekcji - przecież można wyłączyć dzwonek! To właśnie jest cecha wspólna kuratorium i kurii - zamiatanie pod dywan jak długo się da. Odpowiedz Link Zgłoś
enfitta Re: Rączki do góry! 10.05.12, 20:08 Gdybym miał podejrzenia - dałbym dzieciakowi dyktafon. To nie komórka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gawka potrzeba sprawiedliwości 10.05.12, 19:48 Pani matematyczna musi stanąć przed sądem, który mniemam, że odbierze jej prawo wykonywania zawodu na zawsze i skaże na sprawiedliwy choć surowy wyrok. Tu nie wystarczy przepraszam, nawet powtarzane chórem przez całe ciało pedagogiczne szkoły, bo nieprzekonywujące jest tłumaczenie, że oni o niczym nie wiedzieli. To jak sądzeni członkowie partii nazistowskiej, którzy zupełnie nie mieli pojęcia, co dzieje się w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
partia_niewidzialnych Moi drodzy 10.05.12, 19:48 na to jest jedna rada: prawny obowiązek wymiany wszystkich drzwi w klasach szkolnych na drzwi z przeźroczystą szybą. Oczywiście niezbędna będzie folia zabezpieczająca na wypadek stłuczenia, ale dziś nie jest to jakaś kosmiczna technologia. Trochę mnie dziwi, że do tej pory nikt o tym nie wspomniał - moim zdaniem to trochę lepsze rozwiązanie niż policzkowanie matematyczki. Szyby będą oczywiście musiały być odpowiednio duże i w pełni przeźroczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Udowodnione FAKTY: 10.05.12, 19:49 [ciach walenie w dyrektorkę] Co to ma do rzeczy w dyskusji o sadystce uczącej matematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Rączki do góry! 10.05.12, 20:02 Nie pamietacie Jacka Kaczmarskiego "piosenki o przedzszkolu"? Jako ludzie jestesmy ..okropni. sadystyczni / psy przywiazywane do drzew, ponizanie innych itd/. Katastrofa. Nie do zmiany, bo mozdzki b. male. Wiekszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Wyluzujcie... 10.05.12, 20:02 Po pierwsze, to Gazeta Wyborcza. Po drugie, to Gazeta Wyborcza na froncie walki z nauczycielami. Po trzecie, no cóż... to Gazeta Wyborcza. :) Więc spokojnie. Na koniec może im wyjdzie, że jednak nie bili, a głaskali, i nie w pupę, a w po policzku, etc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
enfitta Re: Wyluzujcie... 10.05.12, 20:10 I nagranie z lekcji tez zrobiła gazeta Wyborcza? Zaiste, ktoś musi wyluzować... Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Re: Wyluzujcie... 10.05.12, 20:55 > I nagranie z lekcji tez zrobiła gazeta Wyborcza? A słyszałeś to nagranie? Czy tylko czytałeś wybór z niego, może podkolorowany, wykonany przez GW? Jeśli było tak, jak to GW opisała, to oczywiście draństwo i nauczycielce należy się i zwolnienie, i kara, i być może też leczenie. Jednak na razie wiadomo tylko tyle, że GW zabiła zawodowo człowieka, twierdząc że nie bezpodstawnie. Czy rzeczywiście - Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Re: Wyluzujcie... 10.05.12, 21:13 No cóż, polecam naukę czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: A taka porządna, czytała Gazetę, głosowała na 10.05.12, 20:04 Z Ciebie też kupa wyszła. Normalne Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l 40 lat temu też mieliśmy takiego belfra 10.05.12, 20:06 spadł biedak ze skały..... byliśmy tylko ciut starsi i świadomi że nikt nie pomoże Była jeszcze matematyczka przez którą jeden gó...arz sobie żyły podciął, wylądowała na długie lata w psychiatryku Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Typowa katoliczka 10.05.12, 20:07 Obrazy Janka Pawełka w domu a ludźmi pomiata... Wcale mnie to nie dziwi, bo tak jest zawsze. Już dawno zauważyłem, że lepszymi ludźmi są statystycznie ateiści niż chrześcijanie czy katolicy. Oczywiście wyłączam ludzi owładniętych inną ideologią np. komunistów czy nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś