Dodaj do ulubionych

Tusk jednak na kolanach?

31.05.12, 15:20
Czyli że co? Że jak trzeba coś kruchcie swojego przeforsować, to jest katoli 95% i "trzeba się z tym liczyć", ale kiedy przychodzi do liczenia, ale pieniążków, to już "95% wiernych" nie można zaufać? Parszywe, zakłamane bagno...
Obserwuj wątek
    • centurion.prior Każdy padnie na kolana 31.05.12, 15:26
      W moim Kraju kto marzy o władzy musi paść na kolana.
      Nawet Palikot.

Niektórzy nie wstają z kolan przez 4 lata - PIS.
      Inni udają ,że nie klęczą - PO.

Lewicy leżenie krzyżem nie pomoże.
      • asperamanka Re: Każdy padnie na kolana 31.05.12, 16:24
        W końcu przyjdzie ktoś, kto na kolana nie będzie padał. Wydawało się, że to może być Palikot, ale jeśli nie on, to znajdzie się inny.

Do naszych polityków wciąż nie dociera, że już spora i ciągle rosnąca część społeczeństwa ma tych zabaw z KRK dość. O czym tu do cholery negocjować, panowie i panie? Odciąć całą państwową kasę bez pytania, jeśli to sprzeczne z Konkordatem, to zerwać jednostronnie Konkordat, i niech czarni sobie radzą z tym, czym im się uda "ubogacić" od naiwnych wiernych. A jeśli będą podskakiwać, to jeszcze dokładnie zbadać "odzyskiwanie majątków" i zabrać to, co "odzyskali" nielegalnie.
      • antekguma1 Odwracanie uwagi 31.05.12, 18:08
        To temat zastępczy. Co to jest 100 mln w porównaniu z miliardami jakie czarna mafia wyciąga z budżetu państwa i budżetów samorządowych i kieszeni durnych wiernych.
    • marik1973 Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 15:34
      nie dawać żadnych odpisów od podatku, już teraz istnieje możliwość odpisu od dochodu i taca, i koniec
    • centurion.prior Tusk jest taki jak cała elita. 31.05.12, 15:40
      Nie dziwi mnie rejterada Pana Premiera.
      Jest taki jak inni politycy.
      Nie jest mężem stanu.
      Nawet ślub kościelny wziął bo tak było trzeba.
      Nie potępiam.
      Taki jest świat.
    • aussie1inc Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 16:00
      Ciekawe sa te statystyki kosciola. Jak kosciol chce przymusowych lekcji religi, to twierdzi, ze w Polsce jest ponad 90% katolikow. A jak przychodzi do finansow, to tych katolikow jest znacznie mniej, a takich katolikow co by chcieli placic to nie wiecej niz 50%. No to jak jest panowie w sutannach?
    • egonue Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 16:13
      no,ale jak?zwyklym obywatelom podwyzszaja wiek emerytalny a przed chciwymi purpurowymi na kolanach!!! toz to niezwykla podlosc!
      • asperamanka Re: Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 16:27
        Wiesz, czarni już od dawna przechodzą na "emeryturę" w wieku 70 lat.

Drobny problem polega tylko na tym, że kiedy oni nie są na "emeryturze" i jeszcze "pracują", to i tak ich utrzymujesz ;-)
        • jakub-11111 Re: Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 17:57
          Kleryk w seminarium, wikary w wiejskiej parafi, ojciec doktor dyrektor, biskup mniej czy bardziej pomocniczy, petz, członek episkopatu, albo zastępca członka , kardynał i dalej...
          Wszyscy ssą społeczeństwo jak jemioła. Aby tylko brzuch był gruby.
    • wan4 Tusk tylko w gębie mocny 31.05.12, 16:23
      mam już go serdecznie dość, i jego PO
    • helguera Tusk po prostu używa rozumu 31.05.12, 16:24
      A Ci co walcza zkoisciołem z gazeta naq czele mysleliże za poparcie premier pomoze im w walce z kosciolem.Wisniewska pisze że Tusk nie chce zadzierac z biskupami i jest w bledzie jak zawswze.Tusk nie chce zadzierac z ludzmi.On wie że ostatnia niedziele w Piekarach pielgrzymowalo 120 tys ludzi,niedlugo w częstochowie bedzie ich pare razy wiecej,a w najblizsza niedziele dziesiatki tysiecy wyjdzie na ulice naszych miast by bronic rodziny czyli tego z czym lewacy walcza.O tych wydarzeniach w gazecie nie przeczytamy,wy wolicie opisywac manify i parady dewiantow d.Tusk wie ze kosciół w wielu sprawach wyrecza panstwo i wydaje na akcje pomocy potrzebujacym duzo wiecej niz panstwo mu daje.Kosciół to mln.ludzi a nie biskupi jak red.sugeruje.Wydaje sie że lewacy jesli chodzi o walke z kosciołem na Tusku sie zawiodą.Dlatego jak pojawil sie cynik z bilgoraja od razu na niego postawili.W lzeniu koscioła ,katolikow jest mistrzem.Niestety[dla lewakow]pomimo stalej agitki za nim w mediach takich jak gazeta w.TVn czy Polityka ludzie zdaje sie w coraz wiekszej liczbie pokazuja gostkowi z bilgoraja srodkowy palec.
      • czyzyk331 Tusk na kolanach przed Merkel 31.05.12, 16:33
        Czy W. Rathenau zasłużył się dla pojednania polsko -niemieckiego???
        Widocznie Mag Donaldowi jest już obojętnie co przyjmuje i przed kim klęka!!!
        pl.wikipedia.org/wiki/Walther_Rathenau
        Czekamy na nagrodę Gieorgij Cziczerina dla Mag Donalda
        pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_w_Rapallo
        To mi się szczególnie podoba…
        -„Walther Rathenau – jako Żyd, homoseksualista i mason – budził nienawiść grup rewolucjonistów zarówno prawicowych, jak i lewicowych. Wykorzystując swój płomienny styl i inteligencję, służył niemieckiemu państwu, czynnie sprzeciwiając się chaosowi, dzięki któremu siły nacjonalistyczne wywodzące się z Freikorpsu, próbowały zbudować nowe społeczeństwo na ruinach pozostawionych przez I wojnę światową.>>>
        www.naukowy.pl/encyklopedia/Walther_Rathenau
        • axenrolle Re: Tusk na kolanach przed Merkel 31.05.12, 20:49
          A oto garść innych ciekawostek o człowieku którego nagrodę czy tez medal przyjął nasz premier, wszystko za Adamem Krzemińskim, POLITYKA
          ... Jednak Rosjan – jak wszystkich Słowian, wschodnioeuropejskich Żydów i Murzynów – traktował lekceważąco. Wszyscy oni byli dla niego „czarniawi”....
          ...Natomiast popierał bombardowanie miast angielskich ze sterowców...
          ...W listopadzie 1918 r. uważał, że wojnę należy prowadzić nadal, by uzyskać jak najlepsze warunki....
          ...Był przeciwny idei Mitteleuropy, w tym utworzeniu buforowego państwa polskiego...

...Niby był republikaninem z przekonania, ale politykę uważał za domenę elit. To one powinny zasiadać w parlamentach....

...Jesienią złożył dymisję na znak protestu przeciwko sprzecznemu z wynikiem plebiscytu werdyktowi Ententy o podziale Górnego Śląska...

...Gdy Rathenau po raz pierwszy spotkał Radka w 1919 r., odniósł jak najgorsze wrażenie; to tylko „dowcipny brudas, typowy przykład żydowskiego prostaka” – powiedział...

Z tego wszystkiego widać że był "wielkim przyjacielem Polski"

• pn-ski Re: Tusk po prostu używa rozumu 31.05.12, 17:21
        Helguera, niech sobie na pielgrzymkę idzie i milion, dwa miliony, ich sprawa. Ale nie mieszając do tego państwa. Zakończyć ten konkordat, niech się kościół finansuje sam i nie wyciąga łapy. Wierni go przecież utrzymają, jak każde inne towarzystwo hobbystyczne.
        Kościół miał duże zasługi za czasy komuny, ale było i się skończyło, mamy państwo demokratyczne i świeckie. A Kościół, tak samo jak solidarność, stal się przybudówka PiS-u i zajmuje się demontażem demokratycznego państwa, śni mu się powrót do średniowiecza.
      • kotek.filemon Re: Tusk po prostu używa rozumu 31.05.12, 20:48
        helguera napisał:

> Tusk nie chce zadzierac z ludzmi.On wie że os
        > tatnia niedziele w Piekarach pielgrzymowalo 120 tys ludzi,niedlugo w częstochow
        > ie bedzie ich pare razy wiecej,a w najblizsza niedziele dziesiatki tysiecy wyjd
        > zie na ulice naszych miast by bronic rodziny czyli tego z czym lewacy walcza.

No, misiu słodki, to tym bardziej skoro katoprzygłupów jest aż tylu, to będą w stanie sami sponsorować sobie swoją szamanerię...
      • antropoid Re: Tusk po prostu używa rozumu 31.05.12, 20:51
        Ale ty go nie używasz helguera.
      • anagl Re: Tusk po prostu używa rozumu 31.05.12, 21:13
        Twój wpis dowodzi o braku podstawowej znajomości zarówno języka polskiego, jak i poczynań pasożyta, którym jest kler.
      • inkwizytorstarszy Re: Tusk po prostu używa rozumu 01.06.12, 00:10
        A napisz "helguera" ile dostajesz za popieranie kapłanów...?
        Że tylko z miłości do bożi, to nie uwieżę, bo bogom (podobno są) nie są potrzebne świątynie i ich naziemny personel...
    • pablobodek Absolutnie nie zgadzam się na sponsorowanie armii 31.05.12, 16:33
      pasożytów z sekty krk z moich podatków.
      Żądam wypowiedzenia konkordatu.
      "Kto nie pracuje, niechaj i nie je" mówi Pismo.
    • jakub-11111 Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 17:49
      DLACZEGO KLER NIE WIERZY W SWOICH WYZNAWCÓW ?
      Gdy dobrze jest legitymować się dużym poparciem, to katabasi mają 96% ludu bożego.
      Jak o kasę idzie , to liczba ta spada do 30tu paru procent i nie ma biskupom kto brzuchów głaskać.
      Hipokryzja i szalbierstwo. Szkoda słów. Do tego rząd co negocjuje z nimi pół roku aby broń boże jajeczek od przepiórek nie zabrakło.
    • antropoid Czysty idiotyzm.... 31.05.12, 20:46
      "Rząd nie chce ustąpić, ale szuka kompromisu gdzie indziej. Obiecuje, że jeśli duchowni nie uzbierają wystarczającej sumy - czyli porównywalnej do Funduszu Kościelnego - państwo im dopłaci."

Więc co to za zmiana?! Po prostu idiotyzm.

A kościół boi się zaufać wiernym...:)

• jqu Re: Czysty idiotyzm.... 31.05.12, 21:09
        > A kościół boi się zaufać wiernym...:)
        Boi się? W czym problem: ogłosić z ambony, że wyklina się niepłacących (najlepiej po imieniu i nazwisku) i skazuje ich na wieczne potępienie. No przecież chyba z 94 z tych 95% ugnie się i zapłaci?!!!! :)))
        • antropoid Re: Czysty idiotyzm.... 31.05.12, 21:28
          Sęk w tym, że tych gromów z ambon słucha jakieś 40%...
    • goral27 PIT i społeczeństwo obywatelskie 31.05.12, 22:27
      Serio? O to w tym chodzi, o podatki? :)
    • zoubr123 Zerwać konkordat. 31.05.12, 22:30
      Tak jak w tytule. To jedyne rozsądne rozwiązanie. Katolicy niech płacą na siebie sami. I prędzej czy później tak się stanie.
    • dzi1a Boni ! Ty nie pękaj przed pasibrzuchami ! 31.05.12, 22:35

--
      revelstein.blox.pl/html
    • mazur.krzysztof Kościół z PIT to głupi pomysł 31.05.12, 23:07
      Finansowanie związków wyznaniowych podatkiem PIT jest niezgodne z Konstytucją RP.
      Nawet jeśli zostanie przyjęty wariant 1% PIT na rzecz kościoła to i tak spowoduje to pogorszenie sytuacji finansowej kościoła. Wierni zdecydowanie mniej będą dawać na tacę.
      Więcej w TEKŚCIE
      • androsak Re: Kościół z PIT to głupi pomysł 31.05.12, 23:16
        głupi pomysł. nie odpis podatkowy tylko odpis od dochodu, może być 1%
      • sir_fred Re: Kościół z PIT to głupi pomysł 01.06.12, 10:36
        Klęczy i ssie. Taka prawda.
    • starblast Kościół z PIT czy bez 31.05.12, 23:32
      Te całe pertraktacje mnie rozbrajają. Szkoda, że tak długich i twardych negocjacji nie prowadzili w sprawie wieku emerytalnego. Wszystko załatwili na szybko siejąc prawdziwy popłoch wśród społeczeństwa.

Z katabami trzeba rozmawiać w pozycji klęczącej. Uniżenie przedstawiać propozycje i czekać aż łaskawe fluorescencje odpowiedzą. Oczywiście zawsze nienażarte i chcące więcej. Nie ufają swoim wiernym, że będą im płacić? To zakrawa na jakiś żart. Szkolna indoktrynacja, indoktrynacja w prasie, telewizji, w sklepie, na poczcie powoduje, że wierni ich mają w krzyżu?

Ten pomysł z 0,3% to tylko opis podatku, a nie dodatkowy podatek, który notabene powinien zostać wprowadzony. Te kilkadziesiąt milionów powinno zostać przeznaczone na żłobki, przedszkola, słuzbę zdrowia, pomoc bezrobotnym czy inne cele, a nie ciepłe emeryturki czy lekarza dla czarnych. Oni mają swojego bożka i niech sobie wymodlą jakieś profity.

PO zeszło totalnie na psy. Zagoni własnych obywateli, żeby wejść w d... komu trzeba.
    • viesia_1 Od dzis zaczynam oszukiwac na podatkach ... 31.05.12, 23:38
      ... bo nie mam zamiaru placic na katolicki (i zaden inny) kosciol. Niech sobie placa wierzacy. Niech bedzie jak w Niemczech, gdzie podatek koscielny nie obejmuje ateistow. Rzad nie ma prawa dawac moich pieniedzy na zadne duchy, cuda i zabobony. Przechodze w szara strefe i pracuje za gotowke. Wam zycze tego samego !
    • 6burakow Re: Tusk jednak na kolanach? 31.05.12, 23:42
      Na czworakach z wypieta d... bierze ile razy jegomoscie chca go wydup..yc.
    • inkwizytorstarszy Kościół kochany przez owieczki....? 31.05.12, 23:58
      Bo "Kościół boi się w tej kwestii zaufać wiernym."
      No to jak jest kapłani ? Kochają was te owieczki czy nie...?
      A może to kłamstwo że wiernych kościołowi jest 90 % i dlatego ta szalona walka o kasę....

• 3v-sie Kościół z PIT czy bez 01.06.12, 07:59
      dziwię się władzom kościoła, przecież bez względu na to ile dostaną darmo statystyki i PIT-y do wglądu. Jak Pani Walz nie przyjmuje do przedszkola bez opłacenia podatku w Warszawie to później ks. nie ochrzci dziecka bez stosownego pitu pitu. Trzeba będzie składać pity na kupkę i najlepiej okazywać przy kolędzie aby w kartotece zostało zapisane. To takie ludzkie, nie ma co się dziwić. Nie dziwi mnie też brak artykułów na temat księdza co pochował za darmo i dał jeszcze miejsce na cmentarzu gratis.
    • tomasz_456 Ksieza, a PIT 01.06.12, 08:27
      Patrząc po nowym tytule to Kościół, a własciwie ksieża płacą podatek PIT, wiec rozumiem, iż p. Redaktor zastanawia sie nad zniesieniem tego obowiązku. Ciekawe podejscie.

A przy okazji jaki ma być tytuł : "Kościół z PIT czy bez", czy jednak "Tusk jednak na kolanach?" .
      I czyzby interwencja z zewnatrz, a może własna autocenzura spowodowala zmianę ?
      • apas13 Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 09:58
        tomasz_456 napisał:
        > Patrząc po nowym tytule to Kościół, a własciwie ksieża płacą podatek PIT, wiec
        > rozumiem, iż p. Redaktor zastanawia sie nad zniesieniem tego obowiązku. Ciekawe
        > podejscie.

Tomuś, ty już wielokrotnie udowodniłeś, że poza cytowaniem wersów kilku ewangelii niewiele w życiu potrafisz. Więc tym razem jakoś nie jestem zdziwiony tym, że nie rozumiesz. Tytuł oznacza wątpliwość, czy księża będą finansowani z PIT (czyli podatku dochodowego od osób fizycznych), czy też nie. Fakt płacenia podatku przez samych sukienkwoych nie ma tu nic do rzeczy...
        No ale czego oczekiwać od gościa, który samodzielnie potrafi jedynie znaleźć najbliższy kościół by spytać, co ma robić...
        • tomasz_456 Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 10:23
          apas13 napisała:

> tomasz_456 napisał:
          > > Patrząc po nowym tytule to Kościół, a własciwie ksieża płacą podatek PIT,
          > wiec
          > > rozumiem, iż p. Redaktor zastanawia sie nad zniesieniem tego obowiązku.
          > Ciekawe
          > > podejscie.
          >
          > Tomuś, ty już wielokrotnie udowodniłeś, że poza cytowaniem wersów kilku ewangel
          > ii niewiele w życiu potrafisz.

No i kłamiesz, bo ja nie cytuję na forum GW fragmentów z Bibli.

>Tytuł oznacza wątpliwość, czy księża będą finansowani z PIT (c
          > zyli podatku dochodowego od osób fizycznych), czy też nie.

Tytuł oznacz watpliwośc, czy ksiezą mają płacić podatek PIT. Dopiero z tekstu wynika co innego.
          • kolter-xl Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 10:48
            tomasz_456 napisał:

> No i kłamiesz, bo ja nie cytuję na forum GW fragmentów z Bibli.

Kłamiesz , faktem jest ze mało kiedy z prostego powodu nieznajomości tej księgi , ale ostatnio powoływałeś się na księgę rodzaju

forum.gazeta.pl/forum/w,904,136087658,136093641,Re_Dla_polskiego_kleru_Bog_jest_palantem_.html
            • tomasz_456 Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 10:53
              kolter-xl napisał:

> Kłamiesz , faktem jest ze mało kiedy z prostego powodu nieznajomości tej księgi
              > , ale ostatnio powoływałeś się na księgę rodzaju
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/w,904,136087658,136093641,Re_Dla_polskiego_kleru_Bog_jest_palantem_.html

I odnosisz to do wpisu: Tomuś, ty już wielokrotnie udowodniłeś, że poza cytowaniem wersów kilku ewangelii niewiele w życiu potrafisz

Rozumiem twoje ogranicznia @kolter-xl, ale nie rozróżniać słowa "cytujesz" od "powołujesz się".

• kolter-xl Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 11:11
                tomasz_456 napisał:

> I odnosisz to do wpisu: Tomuś, ty już wielokrotnie udowodniłeś, że poza c
                > ytowaniem wersów kilku ewangelii
                niewiele w życiu potrafisz

>
                > Rozumiem twoje ogranicznia @kolter-xl, ale nie rozróżniać słowa "cytujesz" od "
                > powołujesz się".

Tomuś z nas dwóch ty jeden jesteś ograniczony i to mocno , odniosłeś się do biblii wbrew temu co tu pisałeś !!! Poza ty nie manipuluj tekstem bo ja mam dobrą pamięć;

tomasz_456 napisał:

No i kłamiesz, bo ja nie cytuję na forum GW fragmentów z Bibli.

kolter-xl ☺ 01.06.12, 10:48

Kłamiesz , faktem jest ze mało kiedy z prostego powodu nieznajomości tej księgi , ale ostatnio powoływałeś się na księgę rodzaju"

Więc nie pisałem o cytowaniu a o powoływaniu się na Biblie .
                • tomasz_456 Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 11:14
                  @kolter-xl podobno stary jest, a zachowuje jak małe dziecko. Zero odwagi aby przyznać sie do błędu.

• kolter-xl Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 11:18
                    tomasz_456 napisał:

> @kolter-xl podobno stary jest, a zachowuje jak małe dziecko. Zero odwagi aby pr
                    > zyznać sie do błędu.

Tomuś a wskaż mi tym brudnym paluchem mój błąd ?? Jesteś tumanem , wydawało ci się ze możesz mi dokopać a tu znowu porażka leżysz i kwiczysz :)))
                    • tomasz_456 Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 11:39
                      kolter-xl napisał:

> Tomuś a wskaż mi tym brudnym paluchem mój błąd ?? Jesteś tumanem , wydawało ci
                      > się ze możesz mi dokopać a tu znowu porażka leżysz i kwiczysz :)))

Na dziś karminie trola zakończone.

• kolter-xl Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 11:51
                        tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                        >
                        >
                        > > Tomuś a wskaż mi tym brudnym paluchem mój błąd ?? Jesteś tumanem , wydawa
                        > ło ci
                        > > się ze możesz mi dokopać a tu znowu porażka leżysz i kwiczysz :)))
                        >
                        > Na dziś karminie trola zakończone.

No a co zwijasz się i nie dasz nikomu ze siebie łacha ściągnąć ??

Tomuś niemoto ogarnij się bo tylko swojej sekcie obciach przynosisz :))
                      • antropoid Re: No i widzisz co narobiłeś kolter... 01.06.12, 12:37
                        Znowu nie dostałeś rozgrzeszenia... :)

tomasz_456 napisał:

> Na dziś karminie trola zakończone.
                        • kolter-xl Re: No i widzisz co narobiłeś kolter... 01.06.12, 16:22
                          antropoid napisał:

> Znowu nie dostałeś rozgrzeszenia... :)

Bozia łaskawa i ulgowo mnie potraktuje , z żadnym papieżem w kotle piekielnym mnie nie ulokuje :))
                          • antropoid Re: No i widzisz co narobiłeś kolter... 01.06.12, 22:12
                            kolter-xl napisał:

> Bozia łaskawa i ulgowo mnie potraktuje

Mnie chodziło o przewielebnego Tomusia, który najwyraźniej traci opanowanie... :)
                            • kolter-xl Re: No i widzisz co narobiłeś kolter... 01.06.12, 22:35
                              antropoid napisał:

> Mnie chodziło o przewielebnego Tomusia, który najwyraźniej traci opanowanie...:)

Panienka zbiera łupnia to i nerwowa się robi .
      • kolter-xl Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 10:39
        tomasz_456 napisał:

> Patrząc po nowym tytule to Kościół, a własciwie ksieża płacą podatek PIT, wiec
        > rozumiem, iż p. Redaktor zastanawia sie nad zniesieniem tego obowiązku. Ciekawe
        > podejscie.

Ty znasz zasady opodatkowania kleru niemoto ?? Ksiądz który zarobi nawet 10 tys zł płaci mniej niż kasjerka z Biedronki, żałosny ...............

www.infor.pl/wskazniki/podatki/podatek-dochodowy-od-osob-fizycznych/614,Stawki-ryczaltu-od-przychodow-duchownych.html
      • antropoid Re: Ksieza, a PIT 01.06.12, 12:24
        Nie ma to jak z patologicznego upodobania do palenia głupa uczynić sobie oręże do dyskusji, co Tomuś? Ale skoro się nie ma nic innego...

tomasz_456 napisał:

> podejscie.

Patrząc po nicku to jesteś z rocznika 456, albo masz 456 lat, ew. takie IQ :)))

• jsd1952 Jakie tam "obywatjelskie"? 01.06.12, 08:28
      W całym artykule zainteresował mnie jedynie stwierdzenie Pan Redaktor o spłeczeństwie obwywatelskim. Tzn. jakim? Skoro społeczeństwo nie ma żadnego wpływu na realizację przez kolejne rządy RP swych programów wyborczych, skoro okazuje się, że organizacja typu mafijnego - UEFA jest zwalniana z podatków /Obywatel - NIE!!!/! Skoro Pan Premier nie klęka przez księdzem, nie kłania się związkom itd. itp. a leży plackiem przed kolejnymi organizacjami mafijnymi jak MFW, Bank Swiatowy czy też enigmatyczne rynki finansowe. Skoro Pan Premier D. Tusk kłania się złodziejom - vide sprawa ACTA /bzdurą jest twierdzenie, że ACTA godzi w wolność internetu - internet i inne media są na bieżąco inwigilowane i sterowane przez odpowiednie służby - vide ostatnie ujawnione raporty nt. billingów itp./ TO O JAKIM SPOŁECZEŃSTWIE OBYWATELSKIM MÓWIMY? Może jedynie o społeczeństwie posłusznym PO. Nic dodać nic ująć!
    • totapis500 Kościół z PIT czy bez 01.06.12, 09:05

Czyli będziemy dokładać tym czarnym bydlętom do końca świata,a potem jeszcze w niebie,czy Polska nigdy nie dorośnie do demokracji
    • p1rat Kościół z PIT czy bez 01.06.12, 13:44
      to chyba naturalne, że kler nie ufa wiernym gdy "wirnych" coraz mniej. ta sytuacja jednak jest wynikiem działalności kościoła i nie widzę powodów, by za błędy kościoła miało płacić całe społeczeństwo.
      dlatego tez uważam żadania kościoła nie tyle za całkowicie pozbawione jakichkolwiek podstaw ale wręcz bezczelne i niemoralne.
      inną kwestią jest "rozdzielność kościoła od państwa" kościół, będą instytucją niezależną składa propozycję rządowi i to RZĄD ma prawo się zgfodzić lub nie.
    • stenia312 Kościół z PIT czy bez 03.06.12, 14:39
      Rzad sam pcha pieniądze klerowi w innej formie,to po co tyle szumu że lkwidują fundusz ,jak za ten fundusz chca odpisu od podatków to jeszcze kler na tym zyska. .Jeżeli likwidują fundusz kościelny to nie mają prawa nic w zamian kościołowi dawać,bo z jakiej racji ,nie ma funduszu i koniec ,a kościól żąda odpisu od ludzi to jest bezczelność .Trzeba było im nie oddawać żadnych majątków i płacić fundusz,a teraz kler ma majątki ale chce w dalszym ciągu odpisu od podatków bez prawnie. Nie może rząd się zgadzać na kleru manipulację.Prosze policzyc ile kler przez 20 lat dostał pieniędzy i majątków od Państwa ,to na pewno wyjdzie że już ich spłaciliśmy z nadwyżką, przecież to takie proste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka