kingsizemax Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 13:04 No i musiała dać głos kolejna "mądra "inaczej " Kopacz . List Obamy -to nie to .On ma się paść przed nami na kolana i kajać się do końca życia . Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Przeprosiny 01.06.12, 13:19 Przeprosiny,a ściślej,żądanie przeprosin,weszło na stałe do polskiej polityki i to zarówno w obrocie wewnętrznym jak i zewnętrznym.Wyrażenie ubolewania w języku dyplomacji jest przeproszeniem i nie oczekujmy,że prezydent Stanów Zjednoczonych ubierze włosiennicę i boso przyjdzie do Warszawy,by pod kolumną Zygmunta przepraszać "naród polski". Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Dobrze, że nie ma już w MSZ dyplo-matołków 01.06.12, 13:25 Wyjaśnione, ubolewanie itp. Basta! Sprawa zamknięta. I sumie dobry wynik tej wtopy. Cieszę się natomiast, że nie mamy już w MSZ dyplo-matołków. Jak słucham wypowiedzi Prezia i Waszczyka (miał nosa Radek, że go wy....ł swego czasu z urzędu), Rysia Cz., to jakbym powrót do retoryki wczesnych lat PRL-u. Wstyd, obciach i przede wszystkim idiotyzm. Podobnie jak inne pomysły tej żałosnej formacji: nie zagłosujemy za traktatem akcesyjnym Chorwacji, dopóki KRRiT nie da zgody moherom na platformę. To już nie tylko głupota, ale szkodzenie polskiej racji stanu. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dobrze, że nie ma już w MSZ dyplo-matołków 01.06.12, 13:31 Rysio Chorągiewka jeszcze nigdy nie powiedział czegoś mądrego. Ten drugi to ten co błagał: "nie zabijajcie nas"? Taki sam łotr. Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 13:36 Cos mi tu nie gra. Amerykanski prezydent uzyl obelzywego dla Polakow wyrazenia publicznie, a polski prezydent napisal do niego prywatny list. Wiec amerykanski odpowiedzial tez prywtnym listem. A sprawa jest publiczna, tylko ze to polski prezydent zaczal zalatwianie sprawy w sposob, ktory byl bardzo na reke amerykanskiemu. Wiec polski prezydent jest usatysfakcjonowany ta prywatna korespondencja, ale ja stanowczo nie jestem, a przypuszczam ze publika tez nie. Chyba ze oba listy zostana opublikowane, na co sie nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 13:47 stoneborn napisał: . Chyba ze oba > listy zostana opublikowane, na co sie nie zanosi. Nie bądź taki Nostradamus. A jak zostaną to odwołasz swoje słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 15:03 Nie mam czego odwolywac. Jesli listy zostana opublikowane, to po przeczytaniu moge tez byc usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 15:13 stoneborn napisał: > Nie mam czego odwolywac. Jesli listy zostana opublikowane, to po przeczytaniu m > oge tez byc usatysfakcjonowany. Nie masz w swoim życiu innych satysfakcji? Jeżeli nie, to głęboko ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 17:23 Mam, ale za wyrazy wspolczucia i tak dziekuje, nieczesto zdarza sie tak osobiste zaangazowanie osob mi nie znanych. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 16:05 Na stronie kancelarii Prezydenta znajdziesz to co cię interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 16:24 Tu znajdziesz list Baracka Obamy: www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,2219,prezydent-o-odpowiedzi-baracka-obamy.html Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 17:25 Dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 13:49 stoneborn napisał: > Cos mi tu nie gra. ............... Wiec polski prezydent jest usatysfakcjonowany ........ ale ja stanowczo nie jestem, a przypuszczam ze publika tez nie. ..... Nowy nastepny zawracacz doopy i wiecznie niezadowolony sie znalazl. Jak ci sie nie podoba to wypowiedz im wojne albo obecnym polskim zwyczajem podaj ich do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka stoneborn... Special Message for you ! 01.06.12, 17:54 Ametykanski jak i Polski prezydent wiedza co robia i jak nalezy gafy bez wypowiedzenia wojny rozwiazac . Ale jak widac " Dyplomacja " jest dla ciebie obcym slowem . Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 13:52 A ja ciagle czekam kiedy to rozmowa JArusia zbawcy naszego z braciszkiem przed glebowaniem pod koniec smolenskiej wyborczej majowki zostanie opublikowana. Bo te listy prezydenckie to mnie g.... obchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 15:09 Taki usmiech trzeba zignorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 17:44 stoneborn napisał: > Taki usmiech trzeba zignorowac. Zapomniales matole zaakcentowac slowem " kropka " . Moze mialbys jakis efekt z durnego twojego wpisu ,a tak ..... Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 23:06 Wyglada na to, ze aby na tym europejskim forum zaistniec, trzeba koniecznie kogos obluzgac, sam smiech nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek eufemizmy 01.06.12, 13:56 dyplomacja to sztuka żonglowania eufemizmami ... przejęzyczenie nabiera nowego znaczenia ... Prezydent TYLKO się przejęzyczył - my zyskaliśmy przyjaciela sojusznika i on zyskał przyjaciół sojuszników, pomożemy mu w tłumaczeniu światu, że to nie Afrykanie są winni rozwojowi niewolnictwa w Ameryce! Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Re: eufemizmy 01.06.12, 16:11 trajkotek napisał: > dyplomacja to sztuka żonglowania eufemizmami ... przejęzyczenie nabiera nowego znaczenia ...> > > Prezydent TYLKO się przejęzyczył - my zyskaliśmy przyjaciela sojusznika i on zyskał przyjaciół sojuszników, pomożemy mu w tłumaczeniu światu, że to nie Afrykanie są winni rozwojowi niewolnictwa w Ameryce! *Znaczenie straciło już znaczenie*. /Z teatru STS/. Słowo *przejęzyczyć się* w cywilizowanym świecie, /gdzie są szkoły i uniwersytety/, znaczy: `przekręcić wyraz, użyć niewłaściwego wyrazu lub związku wyrazowego`. A zatem: Barak Obama zamiast "niemieckie" powiedział "polskie", mimo że nie są to synonimy, ani wyrazy bliskoznaczne. Obama zamiast użyć poprawnego językowo i historycznie związku wyrazowego: niemieckie obozy śmierci, powiedział "polskie". Znaczy, że nie było to żadne przejęzyczenie. Co więcej: Gdyby w Jego historycznej świadomości i języku osobniczym istniał związek *niemieckie obozy śmierci*, szybko by się zreflektował i błąd by poprawił. Nie zrobił tego, bo to nie było przejęzyczenie. Psychologiczny mechanizm przejęzyczenia - w przypadku nazwy naszego kraju - to mylenie podobnych nazw: Poland = Holland; co też się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Polska musi mieć broń atomową. 01.06.12, 14:12 Kraj tej wielkości, jeśli chce być poważnie traktowany w skali świata, musi dysponować arsenałem nuklearnym. Francuzów (którzy zblamowali się w II WŚ jako państwo i społeczeństwo) jakoś nikt nie postponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Polska musi mieć broń atomową. 01.06.12, 14:53 ppo napisał: > Kraj tej wielkości, jeśli chce być poważnie traktowany w skali świata, musi dys > ponować arsenałem nuklearnym. Tak jest ...i za każde przejęzyczenie się Obamy p........ć bombą. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 14:24 "Komorowski napisał osobisty list, dostał osobistą odpowiedź. " Czyli na publiczną (wg mnie specjalnie wyreżyserowaną) gafę Pana Prezydenta Obamy nasz Pan Prezydent zaprotestował prywatnym listem - super. Lista (wg mnie specjalnie wyreżyserowanych) gaf Pana Prezydenta Obamy wobec Polski: - 17 września Prezydent Obama rezygnacja z instalacji tarczy antyrakietowej w Polsce - polskie obozy śmierci Tylko dwie i aż dwie, komuś w otoczeniu Prezydenta Obamy bardzo na tych gafach zależało. Nasz Pą Prezydą Komorowski ma ich więcej :) (z piciem z cudzego kieliszka na czele :) ). Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 14:55 r1111111 napisał: > "Komorowski napisał osobisty list, dostał osobistą odpowiedź. " > > Czyli na publiczną (wg mnie specjalnie wyreżyserowaną) gafę Pana > Prezydenta Obamy nasz Pan Prezydent zaprotestował prywatnym liste > m - super. > Lista (wg mnie specjalnie wyreżyserowanych) gaf Pana Prezydenta Obamy wobec Pol > ski: > - 17 września Prezydent Obama rezygnacja z instalacji tarczy antyrakietowej w P > olsce > - polskie obozy śmierci > Tylko dwie i aż dwie, komuś w otoczeniu Prezydenta Obamy bardzo na tych gafach > zależało. > Nasz Pą Prezydą Komorowski ma ich więcej :) (z piciem z cudzego kieliszka na cz > ele :) ). Głębiej już chyba nie da się wiercić. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 16:00 marina0321 napisał(a): > Głębiej już chyba nie da się wiercić. A jak się to to musi wiercić na fotelu wypisując te mądrości... Odpowiedz Link Zgłoś
polprawdy Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 15:13 Trzeba mieć bardzo niskie poczucie własnej wartości, żeby robić tyle rabanu o niewłaściwą wypowiedź Obamy. Wbrew powszechnemu mniemaniu Polaków, Polska nie jest pępkiem świata, a Amerykanie nie należą do najlepiej wykształconych. Prezydent USA popełnił gafę, przyznał się do tego i powinno wystarczyć. Ten kto bez winy... Odpowiedz Link Zgłoś
jedimaster0 kacety dla slazakow i volksdeutschow 01.06.12, 15:31 na szczescie za te nie trzeba "prawych polakow" przepraszac :jednym z wielu byl ten w Pyskowicach gdzie siedzala moja wowczas 18 letnia matka, ale przezyla .tych kilka gwaltow dokonanych przez sowieckich zolnierzy i polskich kapo nie zabilo jej, moze i jej sie nalezalo za wywolanie tej wojny :( Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_bo_czytam Obama napisał do Komorowskiego. Zobacz treść listu 01.06.12, 15:40 Doradcy Pana Prezydenta Komorowskiego, jak zwykle stanęli na wysokości zadania, jeżeli przeciętnemu obywatelowi wypada tak napisać. Ogromny szacunek dla naszych najważniejszych osób w Państwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ryanmdusa Obama napisał do Komorowskiego. ''Lis... 01.06.12, 15:46 A co z obiecanymi juz od lat zniesienia wiz dla Polakow? Kwestie wizowe w USA regulowane sa prostym i dla wiekszosci zrozumialym prawem, to nie jest tak jak zalatwienie prawa jazdy w Polsce i nie maja wiele wspolnego z przyjaznia. Przyjazn nie jest generalnie, poza Polska, rozumiana jako dawanie czegokolwiek za darmo i obchodzenie ustanowionego i obowiazujacego wszystkich innych ludzi prawa. Amerykanów niemieckiego pochodzenia, jest w Ameryce trzy razy więcej niż Amerykanów polskiego pochodzenia Znacznie wiecej niz 3 razy liczbowo, a jezeli chodzi o kontrybucje do ekonomii to ten iloraz jest znacznie wiekszy. Nawet przecietnie inteligentna osoba doskonale zdaje sobie sprawe, ze obywatele USA niemieckiego pochodzenia nie czuja sie odpowiedzialni za czyny rezimu hitlerowskiego, a tym bardziej nie staraja sie tej winy zrzucic na Polakow. Oni chodza do pracy i nie maja czasu na przezuwanie w nieskonczonosc przejezyczen politykow, dlatego nie zyja w slumsach jak Polacy. Te milliard dolarow ktore mozna by bylo dostawac rocznie za to ze rura lezala na polskiej ziemi jasno pokazuje jakich idiotow mamy. Ten rurociag to dwustronny miecz, wycieki i zatrucie srodowiska z takich rur sa horendalne, stad ostatnio opozycja w USA do budowy takiego rurociagu z Kanady. Ale co to mialoby miec wspolnego z listem Obamy? Odpowiedz Link Zgłoś
zamordowany3004 Obama napisał do Komorowskiego. Zobacz treść listu 01.06.12, 15:54 Nie przeprosili i nie przeproszą. Srają na "Polaczków", bo nie mamy tyle Dolarów Wszechmogących co oni. Tak było zawsze - tylko, że czasem udają mniej a czasem więcej. Największym błędem Polaków jest przypuszczanie, że USA to sojusznik i przyjaciel - są takim samym przyjacielem jak był Związek Sowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Obama napisał do Komorowskiego. Zobacz treść 01.06.12, 16:03 zamordowany3004 napisał: > Nie przeprosili i nie przeproszą. Srają na "Polaczków", bo nie mamy tyle Dolar > ów Wszechmogących co oni. Tak było zawsze - tylko, że czasem udają mniej a cza > sem więcej. > Największym błędem Polaków jest przypuszczanie, że USA to sojusznik i przyjacie > l - są takim samym przyjacielem jak był Związek Sowiecki. Wypróżniłeś się ? Ludzie płytcy nadymają się na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Obama napisał do Komorowskiego. Zobacz treść 01.06.12, 21:41 marina0321 napisał(a): > zamordowany3004 napisał: > > > Nie przeprosili i nie przeproszą. Srają na "Polaczków", bo nie mamy tyle > Dolar > > ów Wszechmogących co oni. Tak było zawsze - tylko, że czasem udają mniej > a cza > > sem więcej. > > Największym błędem Polaków jest przypuszczanie, że USA to sojusznik i prz > yjacie > > l - są takim samym przyjacielem jak był Związek Sowiecki. > > > Wypróżniłeś się ? A co masz do zarzucenia jego argumentacji? W którym miejscu napisał nieprawdę? Fakt, że zrobił to niewybrednym językiem, ale chyba nie masz wątpliwości, że wynika to po prostu z goryczy? W warstwie merytorycznej, facet ma pełną rację i wygłupisz się zaprzeczając. Polska nigdy nie będzie dla USA partnerem ponieważ USA to supermocarstwo, a Polska to mało znaczący kraj nawet w obrębie samej Europy, a co dopiero w skali świata. Prawdą jest także to, że pojęcie "sojusznik" w odniesieniu do USA jest iluzoryczne. Formalnie oczywiście jest to sojusznik, w końcu oba kraje należą do NATO, ale w praktyce polityki międzynarodowej, Polska zawsze będzie mogła liczyć jedynie na rolę służebną w stosunku do nadrzędnych interesów USA. Prawdą jest także to, że na owym "sojuszu" Polska raczej traci niż zyskuje, a Amerykanie traktują nasz kraj czysto instrumentalnie. Analogia do ZSRR jest jak najbardziej na miejscu, jakkolwiek hegemonia USA jest znacznie bardziej "cywilizowana" i z dwojga złego lepsza niż przynależność do byłego Układu Warszawskiego. Oczywiście nie można mieć pretensji do Amerykanów, że wykorzystują słabe i małe kraje, bo taka jest polityka międzynarodowa, że nie ma w niej żadnych sentymentów, ale można i należy mieć pretensje do kolejnych polskich rządów, że w najmniejszym stopniu nie próbują skorzystać na owej "przyjaźni" z USA i prezentują skrajnie serwilistyczną postawę wobec Waszyngtonu. Byłem autentycznie zaskoczony słowami Tuska, bo tak krytyczne słowa pod adresem Wielkiego Brata całkowicie wyłamują się z postawy wobec USA prezentowanej przez polskich premierów od 20 lat. Szkoda tyko, że na słowach się skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama napisał do Komorowskiego. Zobacz treść 01.06.12, 16:17 Powiedział, co wiedział.Hłe, hłe, hłe. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pełn... 01.06.12, 16:22 Jestem w pełni usatysfakcjonowany. Tu, na tym forum, napisałem, że Obamie przez usta nie przeszłoby poprawne historycznie sformułowanie *niemieckie obozy śmierci* - i rzeczywiście nie użył tego wyrażenia. Niby przyznaje się do błędu, ale jego istoty nie rozumie /?/. W zasadzie udaje, że rozumie, używając eufemizmu. *W polityce pozory cnót są ważniejsze niż sama cnota*. /Machiavelli/. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 very, very sorry ?? 01.06.12, 16:29 w sumie to nic nowego, Mr.Obama zachwuje sie jak prezydent USA i ten list nic nie zmienil. To sa te przeprosiny, upokorzenie, pad na kolana i wizy w zebach ? no to chyba ktos jest w grawitacyjnym bledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: very, very sorry ?? 01.06.12, 16:53 matrioszka25 napisała: > w sumie to nic nowego, Mr.Obama zachwuje sie jak prezydent USA i ten list nic n > ie zmienil. To sa te przeprosiny, upokorzenie, pad na kolana i wizy w zebach ? > no to chyba ktos jest w grawitacyjnym bledzie. ...czyli jednak miał upokorzony paść na kolana? Odpowiedz Link Zgłoś
c-mere.deer Jestescie wszyscy NAIWNI 01.06.12, 16:37 jezeli myslice ze to nie bylo zrobione naumyslnie, 0bambo tylko czyta to co mu ktos napisal a w tym wypadku ten co to mu napisal zrobil to naumyslnie. a zapewne bylo to tez zrobione przez ta sama GRUPE co go wsadzila do bialego domu, po to zeby do$rac polakom Odpowiedz Link Zgłoś
alamakotalive Re: Jestescie wszyscy NAIWNI 01.06.12, 18:10 Szkoda, że nie chcesz zrozumieć, że tu nie "dosrywa" sie nikomu bez celu. "Dosrywanie" grupie wyborców tuz przed wyborami nie ma żadnego sensu. Obama nie ma w swoim otoczeniu nikogo takiego jak Zbigniew Brzeziński, a sam nie zna i nie rozumie historii i kultury Europy. Źrodłem jego gaffy jest ignorancja, nie zaś zła wola. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Jestescie wszyscy NAIWNI 01.06.12, 18:16 Wszyscy mają pretensje do Obamy, że nie zna historii. Już zapomnieli o polskim pośle, ktróry nie znał daty wprowadzenia stanu wojennego. Nazwiska tego pana już nie pamiętam, bo nie było warte zapamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Jestescie wszyscy NAIWNI 01.06.12, 18:25 Dla przypomnienia , Jaroslaw Kaczynski nie zna Hymnu Polskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
madziapl1 Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pełn... 01.06.12, 17:15 Ja jednak uwazam ze ciemnemu burakowi podsuneli Swinie dajac mu do czytania tekst a on klapal glupoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 17:43 Trudno znać historię wszystkich krajów. Obama nie musi znać, choć powinien, przynajmniej coś z II wojny. W końcu Amerykanie też brali udział w II wojnie, wyzwalali obozy w Niemczech hitlerowskich. Ale, chyba historia nie jest przedmiotem nauczania w Stanach. Nie wiem jak zreagowaliby Japończycy, gdyby powiedzieć, że pierwszą japońską bombę atomową zdetonowano w Japonii. Zdetonowano faktycznie w Japonii ale to nie Japończycy zrobili. Amerykańska bomba atomowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 18:04 Masz racje w Ameryce raczej nie stawiaja na dokladnosc Historii Europy . Pytajac przecietnego Amerykanina gdzie lezy Polska ,widzisz zdziwienie na ich twarzach .Wielu z nich nie ma pojecia o naszym istnieniu i tego nie zmienimy. Co kraj to inna mentalnosc ,wiec nie robmy z nich Polakow ,szans mamy zero. Odpowiedz Link Zgłoś
alamakotalive Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pełn... 01.06.12, 17:53 Piekło, którego jest tyle w obrażonej dumie i tym razem zdaje się przyświecać poczynaniom większości Polaków przeważając nad rozsądkiem. Czy to aby nie mamusia obecnego ambasadora USA w Polsce zablokowała ustawę o zniesieniu wiz dla obywateli polskich choć najwyrażniej nie przeszkadza jej obecność milionowych hord nielegalnych immigrantów w stanie, który reprezentuje? (Google "United States Senator Dianne Feinstein") Czy ktoś wogóle zastanowił się nad tym dlaczego syn Zbigniewa Brzezińskiego nie okazał się (zdaniem Obamy) właściwszym kandydatem na to stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 18:11 Donkiszoteria. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pełn... 01.06.12, 17:54 Gdyby Polonia w USA miała jaja, to by pozwała Obamę przed amerykańskim sadem o obrazę narodu polskiego. Nieważne jaki byłby wynik takiej sprawy (zapewne sąd nie dopuściłby do rozprawy i umorzył ją w przedbiegach), ale byłoby o tym naprawdę głośno i to na całym świecie. Swoje listy do Komorowskiego Obama może sobie wsadzić w swoją afroamerykańską dupę. Palnął publicznie, to przeprosić także powinien publicznie. Ale nie przeprosi na pewno. Dla władz USA Polska to kraina patałachów i frajerów, których można wysłać na wojenkę i poklepać po plecach, ale frajerów się nie przeprasza, więc przeprosin nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 18:22 quant34 napisał: Gdyby Polonia w USA miała jaja U tu sie zdziwisz oni maja " jaja " i nie robia z igly ... widly ! Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 19:08 quant34 napisał: > Gdyby Polonia w USA miała jaja,...itd. Twój tekst,to to samo, co wesz na grzebieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 21:46 marina0321 napisał(a): > quant34 napisał: > > > Gdyby Polonia w USA miała jaja,...itd. > > Twój tekst,to to samo, co wesz na grzebieniu. Kolejny Twój post, w którym porażasz merytoryką :) Opluwasz każdy post, w którym ktoś krytycznie ocenia Stany Zjednoczone? To jakiś nałóg? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 21:59 quant34 napisał: Kolejny Twój post, w którym porażasz merytoryką :) Opluwasz każdy post, w który > m ktoś krytycznie ocenia Stany Zjednoczone? To jakiś nałóg? " opluwasz " " nalog " tylko to ci w glowie ? Nie badz zlosliwy !!!!! A co do marina0321 to zgadzam sie z nia ,wiec mnie tez bedziesz ganil za to ? Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 22:17 zdybka napisała: > A co do marina0321 to zgadzam sie z nia ,wiec mnie tez bedziesz ganil za to ? Sorry, ale z czym się zgadzasz? Aby się zgadzać z jakimś twierdzeniem, musi ono najpier mieć jakąś zawartość merytoryczną, nie sądzisz? Z tym stwierdzeniem się zgadzasz:? "Twój tekst,to to samo, co wesz na grzebieniu" Bo do tego "poglądu" się ustosunkowywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 22:24 quant34 napisał: Bo do tego "poglądu" się ustosunkowywałem. Walisz na skroty i sumujesz calosc ,ladnie to ? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 02.06.12, 11:27 zdybka napisała: > A co do marina0321 to zgadzam sie z nia ,wiec mnie tez bedziesz ganil za to ? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 02.06.12, 15:31 Nie czekaj i nie pytaj PO-lityków, co Polska może dla siebie (w osobach tychże PO-lityków jeszcze zrobić), aby ochronic swoje dobre imię), tylko co Ty dla niej -chcesz i możesz zrobić! A przecież Ty kolego, też wiele możesz, może nawet praktycznie więcej niż nasi urzędnicy ze świecznika, skrępowani etykietą dyplomacji, ale tak jak każdy Polak, masz prawo poczuć się mocno obrażony przez tę odzywkę Pana Obamy - i już teraz skierować pozew, do Sądu w miejscu zamieszkania powoda, czyli w Waszyngtonie, z żądaniem przeciwko ciemnoskóremu winowajcy, aby ten przeprosił Ciebie i Twoją rodziną, może tez dodaj, aby i resztę Polaków tez przeprosił, z wyjątkiem tych, którzy już uznali się za przeproszonych treścią pisma do naszego prezydenta. Pewnie żadnej sprawy sądowej nie będzie, nawet nie przyjmą tego pozwu, ale trochę hałasu, chociaż na Poczcie Polskiej, zrobisz. Najlepiej do jakiejś gazety, kopię pozwu doślij, np. do Gazety Polskiej. Załóż bloga i własną stronę Internetową i zamieść tam swoje żądanie oraz krótkie uzasadnienie. Koniecznie podziel się swoim żądaniem z opinia świta zachodniego, głównie z obywatelami USA, poprzez serwis YouTube, koniecznie w jęz. angielskim! Wysłałbym też kopie pozwu i uzasadnienie (wszystko w przyzwoitych tłumaczeniach z użyciem dobrego translatora na Androidzie...) - do kilku krajów, najbardziej niechętnych USA, np. do Iranu, do Korei Płn., na Kubę, do Prezydenta Rosji, a także testowo do kilku największych tygodników i gazet oraz stacji TV w USA, Papieża, który najlepiej wie jak było z obozami śmierci, do premiera Izraela, do Białoruskiego Ambasadora w USA, lub i w Polsce, jeśli już wrócił. poczta elektroniczna ty teraz pryszcz, każdy prawie człowiek, nawet najważniejszy urzędnik świata, ma adres dostępny w realu i w necie. Dla pewności wyślij kilka listów poleconych, w najważniejsze miejsca. Powiadom za kilka tygodni na tym forum, a może w jakimś artykule Gazety Polskiej. Myślę, ze albo trafisz do programu TV u Pana Lisa, albo w TV TRWAM, albo do polskiej sali bez klamek, zależy jak szybko upublicznisz temat! Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Szkoda że PiS nie jest u władzy 01.06.12, 18:53 Jakby kartofel był u władzy, to wpierw byśmy wypowiedzieli wojnę Rosji (za Smoleńsk), Niemcom (generalnie za całokształt), a teraz Ameryce. Czyli bylibyśmy prawdziwymi Polakami patriotami. Nikt by nam w twarz nie pluł. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Szkoda że PiS nie jest u władzy 01.06.12, 19:26 swiatlo napisał: > Jakby kartofel był u władzy, to wpierw byśmy wypowiedzieli wojnę Rosji (za Smol > eńsk), Niemcom (generalnie za całokształt), a teraz Ameryce. Czyli bylibyśmy pr > awdziwymi Polakami patriotami. Nikt by nam w twarz nie pluł. No tak , nas baranow wyslac na wojenke a jarus dalej pod mamina kiecka ? Ale co do listy wrogow to jak myslisz ,ktory kraj bedzie nastepny ? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Szkoda że PiS nie jest u władzy 01.06.12, 20:11 zdybka napisała: > swiatlo napisał: > > > Jakby kartofel był u władzy, to wpierw byśmy wypowiedzieli wojnę Rosji (z > a Smol > > eńsk), Niemcom (generalnie za całokształt), a teraz Ameryce. Czyli byliby > śmy pr > > awdziwymi Polakami patriotami. Nikt by nam w twarz nie pluł. > > No tak , nas baranow wyslac na wojenke a jarus dalej pod mamina kiecka ? > Ale co do listy wrogow to jak myslisz ,ktory kraj bedzie nastepny ? Moze Wegry, bo Orban cos za cicho siedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Szkoda że PiS nie jest u władzy 01.06.12, 20:34 6.smiech napisał: Moze Wegry, bo Orban cos za cicho siedzi ? A ja tam mysle ,ze wielki strateg cos wielkiego wymysli i walnie przed nami na kolanach cala Europe . Odpowiedz Link Zgłoś
annastasia To były niemieckie obozy śmierci 01.06.12, 20:19 To niemiecka dyplomacja przeforsowała fałszywą nazwę nazistowskie obozy śmierci, która na zachodzie się przyjęła. Niezrozumiałość i zamieszanie, szczególnie poza Europą, wprowadza właśnie ten przymiotnik nazistowskie stosowany często moim zdaniem celowo i perfidnie, od którego bardziej zrozumiały byłby hitlerowskie ale dla jednoznaczności, dla pełnej zrozumiałości trzeba, zgodnie przecież z praWdą, pamiętać i pisać, że to były NIEMIECKIE OBOZY ŚMIERCI, w których mordowano Żydów, Polaków i przedstawicieli innych nacji, w tym zdarzało się także, że ginęli w nich i Niemcy. To były NIEMIECKIE OBOZY ŚMIERCI, wybudowane i zorganizowane, nie przez jakąś partię czy grupę ale przez ówczesne niemieckie państwo, i nadzorowane przez oficjalnych, najwyższych przywódców ówczesnego państwa niemieckiego! Obowiązywało w nich niepisane, ale stosowane przez niemieckich oprawców prawo, że Żyd musiał zginąć, Polak powinien zginąć a przedstawiciele innych nacji, w tym Niemcy, mogli zginąć! W nazewnictwie powinno się przedewszystkim, zgodnie z prawdą, bez nijakich ogródek pisać, że to były NIEMIECKIE OBOZY ŚMIERCI bo nazwa nazistowskie, szczególnie bez przymiotnika niemieckie, jest mało dobitna, niejasna, myląca i wielu ludzi na świecie wprowadza w błąd, może nie być prawidłowo rozumiana ! Pan Minister Sikorski niech wyjaśni Polakom gdzie była i co robi nasza dyplomacja, dlaczego ta uroczystość i jej porządek nie były uzgodnione z naszą dyplomacją, czy nasza dyplomacja zlekceważyła tą uroczystość, Karskiego i Jego rodzinę czy to Amerykanie zlekceważyli naszą dyplomację i rodzinę Karskiego?! dlaczego nasza dyplomacja niw włączyła się do tego, dlaczego nie konsultowano treści wystąpienia prezydenta Obamy, dlaczego nie powiadomiono i nie zaproszono na uroczystość rodziny Karskiego ? Dlaczego to nie ktoś z rodziny odbierał odznaczenie ?!!! Odpowiedzialna za tą sprawę osoba z polskiej dyplomacji, z polskiego MSZ powinna zostać pociągnięta do odpowiedzialności bo gdyby nie zaniedbanie polskiej dyplomacji ten incydent nie mógłby się zdarzyć! Ot co! A premier Donald Tusk niech wyjaśni Polakom czy gdy tak chwali się, że ma drużynę tak dobrą, tak kompertentną jak żaden premier w Polsce dotąd ... to ma na myśli swój rząd a więc i dyplomację polską i MSZ czy li tylko swoją prywatną drużynę, z którą kopie gałę ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: To były niemieckie obozy śmierci 01.06.12, 20:36 Masz nas za idiotów? Przestań już wypisywać te dyrdymały. Skąd się biorą takie przemądrzałe cymbały? Kuźwa, nauczyciel się znalazł, od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: To były niemieckie obozy śmierci 01.06.12, 20:51 Poplynela ze swoja fantazja...... co ? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek wciąż się przejęzycza 01.06.12, 20:20 wiemy, że wojna była niemiecko - polska, wiemy, że Niemcy zakładali obozy zagłady, wiemy, że Hitler walczył o nowe tereny do życia dla narodu niemieckiego ... część Niemców to byli naziści ... dla Obamy do dziś nazista = Niemiec, a to obraźliwe dla Niemców jest! _______________________________ Prezydent TYLKO się przejęzyczył Odpowiedz Link Zgłoś
annastasia Niemcy i państwa zachodnie fałszują historię! 01.06.12, 20:24 Wbrew faktom historycznym niemiecka dyplomacja przeforsowała fałszywą nazwę nazistowskie obozy śmierci, która na zachodzie się przyjęła. Niezrozumiałość i zamieszanie, szczególnie poza Europą, wprowadza właśnie ten przymiotnik nazistowskie stosowany często moim zdaniem celowo i perfidnie, od którego bardziej zrozumiały byłby hitlerowskie ale dla jednoznaczności, dla pełnej zrozumiałości trzeba, zgodnie przecież z praWdą, pamiętać i pisać, że to były NIEMIECKIE OBOZY ŚMIERCI, w których mordowano Żydów, Polaków i przedstawicieli innych nacji, w tym zdarzało się także, że ginęli w nich i Niemcy. To były NIEMIECKIE OBOZY ŚMIERCI, wybudowane i zorganizowane, nie przez jakąś partię czy grupę ale przez ówczesne niemieckie państwo, i nadzorowane przez oficjalnych, najwyższych przywódców ówczesnego państwa niemieckiego! Obowiązywało w nich niepisane, ale stosowane przez niemieckich oprawców prawo, że Żyd musiał zginąć, Polak powinien zginąć a przedstawiciele innych nacji, w tym Niemcy, mogli zginąć! W nazewnictwie powinno się przedewszystkim, zgodnie z prawdą, bez nijakich ogródek pisać, że to były NIEMIECKIE OBOZY ŚMIERCI bo nazwa nazistowskie, szczególnie bez przymiotnika niemieckie, jest mało dobitna, niejasna, myląca i wielu ludzi na świecie wprowadza w błąd, może nie być prawidłowo rozumiana ! Pan Minister Sikorski niech wyjaśni Polakom gdzie była i co robi nasza dyplomacja, dlaczego ta uroczystość i jej porządek nie były uzgodnione z naszą dyplomacją, czy nasza dyplomacja zlekceważyła tą uroczystość, Karskiego i Jego rodzinę czy to Amerykanie zlekceważyli naszą dyplomację i rodzinę Karskiego?! dlaczego nasza dyplomacja niw włączyła się do tego, dlaczego nie konsultowano treści wystąpienia prezydenta Obamy, dlaczego nie powiadomiono i nie zaproszono na uroczystość rodziny Karskiego ? Dlaczego to nie ktoś z rodziny odbierał odznaczenie ?!!! Odpowiedzialna za tą sprawę osoba z polskiej dyplomacji, z polskiego MSZ powinna zostać pociągnięta do odpowiedzialności bo gdyby nie zaniedbanie polskiej dyplomacji ten incydent nie mógłby się zdarzyć! Ot co! A premier Donald Tusk niech wyjaśni Polakom czy gdy tak chwali się, że ma drużynę tak dobrą, tak kompertentną jak żaden premier w Polsce dotąd ... to ma na myśli swój rząd a więc i dyplomację polską i MSZ czy li tylko swoją prywatną drużynę, z którą kopie gałę ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Niemcy i państwa zachodnie fałszują historię! 01.06.12, 20:42 annastasia napisała: > Wbrew faktom historycznym niemiecka dyplomacja przeforsowała fałszywą nazwę naz > istowskie obozy śmierci, która na zachodzie się przyjęła. A ty sie dobrze czujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Niemcy i państwa zachodnie fałszują historię! 01.06.12, 20:53 To jakaś oślica. Jak może się dobrze czuć?. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Niemcy i państwa zachodnie fałszują historię! 01.06.12, 21:15 Od jakiegos czasu skacze tu po forum i zauwaz jak ona jest naladowana , zloscia , pretensjami ,nienawiscia i nie zapomnijmy wyjatkowa inteligencja . Ide o zaklad ,ze na codzien jej geba przypomina " Mopsa " . Z zachowania przypomina mi tak zwana " stara panne " . Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pełn... 01.06.12, 20:27 Jeju, wracam wieczorem a tu 153 wpisy. Ludzie, idźcie uprawiać dziki seks i dajcie sobie spokój z Obamą i obozami. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 20:45 Nareszcie obiecujący wpis. Piszę się na to. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 21:23 Wlasnie ! Zamknijmy wszyskie rozdzialy i idzmy zaszalec . Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pełn... 01.06.12, 20:52 "Komorowski napisał osobisty list, dostał osobistą odpowiedź. " Czyli na publiczną (wg mnie specjalnie wyreżyserowaną) gafę Pana Prezydenta Obamy nasz Pan Prezydent zaprotestował prywatnym listem - super. Teraz nasz Pą Prezydą upublicznił odpowiedź na nieupubliczniony protest. glosmichnika.blox.pl/2012/06/Prezydent-TYLKO-sie-przejezyczyl.html "Można odpowiedzieć przejęzyczeniem na przejęzyczenie. Wolno chyba teraz śmiało twierdzić (ups, przejęzyczyć się!), że to Murzyni winni są rozwojowi niewolnictwa na lądzie amerykańskim. W pewnej fazie rozwoju tego zjawiska społecznego (od XVI w.) obserwować możemy ścisłą zależność: im więcej Afrykańczyków przewożono przez Atlantyk na Nowy Ląd, tym bardziej powszechne stawało się tam niewolnictwo." Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 01.06.12, 21:06 Pamiętasz, że jutro masz termin u głowologa? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Re: Obama do Komorowskiego: Żałuję tego błędu [Pe 02.06.12, 12:41 Hmmm... jeżeli uwzględnimy ( niepoprawny politycznie ) fakt , że 15 % właścicieli niewolników w USA to byli murzyni ... Pozdrowienia Dinozaur ( z Neandertalu ) Odpowiedz Link Zgłoś