Dodaj do ulubionych

Polska przejezdna

04.06.12, 17:19
Dlaczego nie można komentować artykułów dotyczących obalenia rządu Olszewskiego?
Czego się boi redakcja?
Obserwuj wątek
    • indywidualismus Trafne, że aż boli! 04.06.12, 17:24
      Trafne, że aż boli!
      I nie jest to wyłączna wina rządu i Tuska. Wszyscy się jakoś (!) do tej prowizorki i bylejakości dokładamy.
    • prawdziwy-moher Polska przejechana........................ 04.06.12, 17:55
      Przeciez po Euro nie zrobi sie juz NIC.Kasy nie bedzie.Dluznicy z kraju i swiata zaczna domagac sie kasy.I to solidnej.Przy wydaniu takiej kasy ; drogi nie powinny byc PRAWIE przejezdne.Polacy beda jezdzic po najdrozszym asfaltem na swiecie.Kto za to zaplaci?.
      Oczywiscie ze drogi sa potrzebne.Bedzie przesyl z Zachodu na Wschod lub odwrotnie.A co bedzie mial z tego zwykly Polak?.Zaplaci za przesyl i za wszystko chociaz zarabia jak za PRL.Oczywiscie nie pisze o Zakawskich, Lisach czy reszty sfory.Pisze o Polakak za tysiac , cos tam.
      • 123jna Re: Polska przejechana........................ 05.06.12, 09:25
        prawdziwy-moher na PRL-u to za cala Twoja pensje nie moglbys sobie kupic hamburgera, dzieciaku. A dzis mozesz opychac sie nimi tak dlugo az pekniesz z przejedzenia. Nie zalecam.
        • 123jna Re: Polska przejechana........................ 05.06.12, 09:26
          oczywiscie mam na mysli Zachod, w Polsce hamburgerow nie bylo ale mielone - wlasciwie duzo smaczniejsze.123jna napisał:

> prawdziwy-moher na PRL-u to za cala Twoja pensje nie moglbys sobie kupic hambur
          > gera, dzieciaku. A dzis mozesz opychac sie nimi tak dlugo az pekniesz z przejed
          > zenia. Nie zalecam.
    • drmuras Prawie ... 04.06.12, 18:01
      W dolnej części anatomii kobiecej prawie w tym samym miejscu funkcjonują dwa otwory. Dla większości to "Prawie" to ogromna różnica.
      Względność ma zastosowanie w fizyce nie w budownictwie i kosztorysach.
    • czaarek56 Polska przejezdna 04.06.12, 19:00
      Tym razem dobry tekst i celnie wskazuje tę propagandową obłudę, szkoda tylko, że nie wskazuje przyczyn..
    • seni-or78 Polska przejezdna 04.06.12, 22:56
      No i proszę! Objawiła się nam Kasandra! I to w w mojej Gazecie Wyborczej, której codziennym ((sic!) czytelnikiem jestem od pierwszego jej numeru. I jeszcze w osobie cenionego przeze mnie publicysty. I w dodatku w momencie kiedy coraz więcej moich rodaków, stale na wszystko narzekających i stale z wszystkiego niezadowolonych zaczyna wreszcie dostrzegać, że jednak coś nam się udaje. Kiedy gromada dziennikarzy niemieckich dopiero co przemierzyła nasz kraj wzdłuż i wszerz i nie ustaje w zachwytach nad tym co się w nim zmieniło na korzyść. Słowa uznania i podziwu płyną zresztą z różnych stron. Aż wstyd aby długą listę tych tych osiągnięć przypominać znanemu i skądinąd znakomitemu dziennikarzowi i publicyście, którego teksty m. i. w "Polityce", czytam zawsze z satysfakcją.
      Panie Redaktorze! Jako starszy człowiek, patrzący na rzeczywistość z perspektywy nie kilku, czy kilkunastu lat, lecz blisko osiemdziesięciu, chciałbym Panu poradzić: Więcej optymizmu! Wystarczy rozejrzeć się dookoła, aby zobaczyć, że naprawdę jest się z czego cieszyć. Jako lekarz zaś, zalecałbym Panu kilkudniową dietę wątrobową w celu zatrzymania tego wylewu żółci. Pozdrawiam serdecznie!
      • depepoz Re: Polska przejezdna 05.06.12, 00:53
        Jestem tylko trochę młodszy od Pana, ale zupełnie inaczej rozumiem sens arttykułu red. Żakowskiego i w pełni się z nim zgadzam. Nie jestem lekarzem, więc nie wiem jakie zalecenia dać Panu na przeczyszczenie zwojów mózgowych.
      • 123jna Re: Polska przejezdna 05.06.12, 09:30
        seni-or78 wlasnie tak jest, nawet Szwecja po raz pierwszy od 1981 r. pisze dobrze (acz niechetnie) o Polsce. Tylko Polak jak zawsze potrafi opluwac wlasny kraj, dobrze, ze chociaz nie nazewnatrz. Choc tacy takze sa - pisowcy w tym goruja no i polski papiez Rydzyk. Osmieszja nas w Brukseli prawie kazdego dnia. Szczegolnie Ziobro i spolka. Choc najgorszy jest pewien Czarnecki ma dobre nazwisko Schwarz-charakter.
      • andrzejf13 Re: Polska przejezdna 05.06.12, 09:47
        seni-or78,,, jest lepiej fakt teraz są pampersy dla seniorów !!!
    • wasylzly Polska przejezdna i zcyfrowana ?? 04.06.12, 23:05
      narazie mamy postep w cyfryzacji - cala budzetowke wyposarza sie w ipad2 :-)))))))))))))))))) tak zeby se pograc z podatnikiem w gre w ktora umiemy grac.
      Gra w kulki. O reszcie nie pisze, zrobil pan to doskonale- odczuwam ten klimat jak na pierwszego maja w 1970 - trawa pomalowana, krzywe krawezniki tez, teraz sie modlic aby nie pospadali z trybuny od machania gozdzikami w strone zapierniczajacego ludu.

Mamy problemy z przejezdnoscia, przepustowoscia, z inzynieria - po euro 2012 opadnie entuzjazm budowanie Nowej RP premiera Tuska za pinadze UE,udamy sie w poruskom urzednicza sennosc i inercje nie do pokonania, wkopiemy sie na nasteone 100 lat w poprawianie tego co sie akutat zepsulo. Naprwimy -polska metoda- staranujemy wszystkie przeszkody jak szlaban na bramce, gdzie podatnik musi placic za przejazd droga wybudowana za jego pinadze i Niemcow z UE :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

• marine10 POlska bałaganu .. 04.06.12, 23:17
      To jest wasza POlska , żakosiu . POlska tusko-ruska .
      • depepoz Re: POlska bałaganu .. 05.06.12, 00:46
        Gdybyś nie był tak głupi, zrozumiałbyś o czym red. Żakowski pisze
      • 123jna Re: POlska bałaganu .. 05.06.12, 09:36
        marine10 jak mozesz ublizac wiekszosci Polakow? Ty chyba za Polaka zgodnie z twoimi pogladami sie nie uwazasz, mam nadzieje? Chyba, ze jestes jednym z tych "prawdziwych" a nie tylko Polakow. To znaczy mniejszosci o korzeniach i mentalnosci ruskiej. Rosjanie, ci przyzwoici, niech mi wybacza skrot myslowy - nasladuje tylko jednego z tych "prawdziwych", dla mnie "spoznionych" Polakow. Witam gosci na Euro i zycze pysznej zabawy!
    • rtd5rtd Polska przejezdna 05.06.12, 01:03
      1. ile wyonosi suma pieniedzy zainwestowanych w drogi/dworce/loniska/stadiony etc... podzielona przez ilosc wszystkich biletow na wszystkie mecze ?
      Chodzi mi o to ile musialby kosztowac bilet na mecz na euro aby sie zwrócilo na tzw "zero" ?

2. Ile pozyczono na ile procent na jaki termin aby to wszystko zfinansowac.

pozdrowienia z grecji / portugali i innych kórzy zarobili krocie na euro cup.

• easy.teraz Polska przejezdna 05.06.12, 07:21
      Opis trafny, tyle że my to wszyscy wiemy. Nie wiemy tylko dlaczego. A może i to wiemy ale zmieniać się nie chcemy. Nie chcemy zmieniać koślawego prawa i jeszcze bardziej nieudolnej jego egzekucji, nie chcemy walczyć z nepotyzmem, krnąbrnością urzędniczą i marnotą politycznych nominacji (mierny ale wierny), jesteśmy nad wyraz tolerancyjni dla partaczy. O tym w szkołach powinno się uczyć, a także uczyć jak z tą upierdliwą zaściankowością walczyć...

Gdyby pan nam panie redaktorze coś w tej materii podpowiedział??
      • 123jna Re: Polska przejezdna 05.06.12, 09:39
        easy.teraz pokusze sie na odpowiedz: winne sa panszczyzniano-chlopskie korzenie i geny rodem z tzw. kresow a wiec mentalnosc wschodnia z calym wschodnim fatalizmem i przesadnoscia. Wzburzone emocje zamiast chlodnego intelektu.
        • andrzejf13 Re: Polska przejezdna 05.06.12, 09:52
          123jna napisał:

> easy.teraz pokusze sie na odpowiedz: winne sa panszczyzniano-chlopskie korzenie
          > i geny rodem z tzw. kresow a wiec mentalnosc wschodnia z calym wschodnim fatal
          > izmem i przesadnoscia. Wzburzone emocje zamiast chlodnego intelektu.

piszesz bzdury jak mało który ! ! !
      • balada Tolerancja zabija 07.06.12, 06:23
        Na przejściu dla pieszych zmienia się światło na zielone. Naprzeciwko stoi matka z dzieckiem, ruszają. Nagle stają jak wryci, przed nosem przejeżdża im o 2 sekundy spóźniony samochód, skręca w prawo. Widzi to łącznie około 6 osób. Ale tylko ja się za nim oglądam, a inni w ogóle nie zwracają na to uwagi. Nawet matka ani dziecko, nawet na niego nie spojrzeli. W sumie nic się nie stało.

To było wczoraj rano. A po południu dwie ulice dalej prawie to samo, tylko niedoszłą ofiarą były dwie zagadane starsze panie, które spokojnie ruszyły na zielonym, nie patrząc w lewo i musiały gwałtownie się cofnąć. Ten się nie spieszył, tylko leniwie przetoczył przez przejście i po chwili stanął na czerwonym bo tam są drugie światła. Nie przerwało to paniom pogodnej rozmowy. Kilku przechodniów, nikt nie zwrócił uwagi, na twarzach ani śladu oburzenia czy zainteresowania, nikt nie spojrzał w stronę stojącego parę metrów dalej samochodu ani nie pokręcił głową "co to się teraz wyprawia".

Nie wiem co mnie bardziej przeraża, czy to, co wyprawiają kierowcy, czy to, że nikt na to już nie zwraca uwagi. Ale grunt, że jesteśmy tolerancyjni.
    • kontest_two Pytanie do PRAWIE - dziennikarza 05.06.12, 08:23
      Co by Pan napisał, gdyby teraz rządził PiS i w efekcie mielibyśmy taki bałagan, jak mamy ?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do PRAWIE - dziennikarza 05.06.12, 09:49
        A ty co byś napisał gdyby rządził PiS?
        • kontest_two Re: Pytanie do PRAWIE - dziennikarza 06.06.12, 15:23
          Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Nie jestem dziennikarzem, nawet nie jestem prawie dziennikarzem. To oni pracują piórem (klawiaturą), wykazując się profesjonalizmem w swoim zawodzie. Profesjonalizmem, którego głównym wyróżnikiem jest obiektywizm. Obiektywizm, panie Wroński, nieprawdaż ?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do PRAWIE - dziennikarza 08.06.12, 09:04
            Czyli w Polsce nie ma profesjonalnych dziennikarzy.
            A generalnie nie powinno pisać się postów z kategorii "gdyby babcia miała wąsy..."
      • kotek.filemon Re: Pytanie do PRAWIE - dziennikarza 05.06.12, 10:01
        kontest_two napisał:

> Co by Pan napisał, gdyby teraz rządził PiS i w efekcie mielibyśmy taki bałagan,
        > jak mamy ?

To jest political fiction. Na szczęście. Ale z całego serca życzę im kolejnego (które to już będzie, siódme?) moralnego zwycięstwa w wyborach.
        • kontest_two Re: Pytanie do PRAWIE - dziennikarza 06.06.12, 15:19
          Fajnie, że masz bujną wyobraźnię. Na szczęście.
    • kotek.filemon Re: Polska przejezdna 05.06.12, 09:09
      last.man.standing napisał:

> Dlaczego nie można komentować artykułów dotyczących obalenia rządu Olszewskiego

Sam trzy skomentowałem, więc nie pitol...
    • 123jna Polska przejezdna 05.06.12, 09:23
      I nie powinno to Pana dziwic bo ten stan nazywa sie na swiecie "normalnoscia". Niczego raz na zawsze sie nie buduje bo zycie i swiat sie zmieniaja, ludzie takze. Podstawa, grund, punkt wyjscia jest najwazniejszy a teraz nalezy sie zabrac do CIAGLEGO POLEPSZANIA i cieszyc ze status quo plu wartosc dodana jaka sa poprawki. Komunizm probowal juz zbudowac swiat raz a dokladnie i co? NICO, zapasc najwieksza w naszej historii. Teraz powoli "jak zolw ociezale ruszyla lokomotywa" nasza do przodu. Tak trzymac, zycie jest piekne.
    • andrzejf13 Re: Polska przejezdna 05.06.12, 09:39
      no właśnie dlaczego nie można???, cenzor nie przepuszcza
    • kaszub102 "prawicowy publicysta" Zakowski malkontenci :-) 05.06.12, 09:56
      ..
    • ksi71 Polska przejezdna w porównaniu do, na przykład.. 05.06.12, 10:12
      Retorycznie bardzo zręczny tekst, a parabole wręcz porywające, ale.. teza błędna. Parabolicznie... my się wleczemy a inni pędzą z dużą szybkością. Gdybyśmy wybudowali więcej dróg, torów kolejowych wydali więcej na szkoły, uniwersytety, służbę zdrowia, wypracowali bardziej racjonalne procedury, których będą przestrzegać bardziej samo-zdyscyplinowane kadry, a społeczeństwo byłoby bardziej świadome swych publicznych praw i obowiązków ... to byłoby znacznie lepiej. Tymczasem społeczne "byty idealne" mogą nas jedynie fascynować i frustrować swoją doskonałością. Cóż, jest, jak jest, dobrze, że choć teraz (po latach modernizacji) widać ten ogromny dystans, i naszą dziecinność postaw. Wyglądamy trochę jak starsze nastolatki, które są w reszcie w stanie uświadomić sobie co same wiedzą i umieją od tego co umie, powiedzmy ich nauczyciel.
    • do100jnik wyjątkowo debilne wynurzenia, a wyprowadź się pan 05.06.12, 10:40
      z RP, zgodnie z pańskimi lewicowymi poglądami najlepiej do Chin czy Birmy i tam narzekaj
    • oszolom-z-radia-maryja Polska przejezdna ale tylko na czas euro2012 05.06.12, 10:53
      potem znów drogi sie zamknie i będzie sie czynić poprawki które będą się wlec w nieskończoność jak na A4 albo jak na poznańskim hotelu Bazar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka