Dodaj do ulubionych

Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły

15.06.12, 09:47
Droga Wyborczo,

Proszę o pomoc, bo już się gubię w tych podwójnych standardach jakie stosujecie!?

Gdy do sądu trafia Jaruzelski, Kiszczak czy inny komunistyczny zbrodniarz, to powinniśmy zostawić w spokoju "starszych panów", "poczciwych dziadków", "schorowanych emerytów".

Gdy jednak znajdziecie "zbrodnie sprzed 71 lat", pojedyńcze zdarzenie, wyjątek (mordowanie Żydów) od reguły (pomoc Żydom), to już nie ma "poczciwych dziadków", "schorowanych emerytów" (Ci akurat faktycznie są schorowanie, bo w przeciwieństwie do Jaruzelskiego czy Kiszczaka, nikt o nich nie pamięta i nie dostają wysokich, wojskowych emerytur) tylko chcecie się mścić i sądzić!

Czyli: Kali ukraść dobrze, Kaliemu ukraść źle?

Proszę o prostą odpowiedź, partyjne wytyczne dla młodych, wykrztałconych z dórzych miast. Żeby każdy wiedział co ma mówić i pisać.

PS Co się stało z poprzednimi komentarzami? Czyżby zostały OCENZUROWANE?

PS2 Czy IPN jest dobry (gdy bada morderstwa Żydów) czy jest zły (gdy zajmuje się zbrodniami komunistycznymi)? - akurat podobne pytanie padło w komentarzach, które z junacką czujnością, tak szybko usuneliście. Uważam, że warto je powtórzyć i jeszcze raz proszę o prostą odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • 6.smiech Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 09:50
      Wybrany narod pokazal wtedy, i teraz tez, co potrafi.
      • antekguma1 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:19
        abstracto napisał:

> Mam już tego dość...."Kto bił? Polacy." Dobra.... Jeśli GW chce się trzymać tej
        > konwencji, to od dziś bądźcie konsekwentni: o Michniku piszcie Żyd - nie Polak
        > . O Szechterze piszcie Żyd. - nigdy Polak. Itd itp.
        > Dla mnie to koniec: od dziś albo ktoś jest Żydem, albo Polakiem. Samiście palan
        > ty z GW tego chcieli.

To nic nowego. Żydowska gazeta zawsze tak pisała. Taka jej linia programowa. Oczernić Polaków, wybielić Żydów. Jak już trzeba coś napisać o złym Żydzie to nagle robi się z niego Żyd polskiego pochodzenia, lub po prostu Polak. Tak było z Żydówką Fajgą Mindlą Danielak vel Helena Wolińska dla gw to - polska prokurator oskarżająca w procesach politycznych okresu stalinizmu w Polsce.
        • antropoid Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 12:26
          antekguma1 napisał:

> To nic nowego. Żydowska gazeta zawsze tak pisała. Taka jej linia programowa. Oc
          > zernić Polaków, wybielić Żydów. Jak już trzeba coś napisać o złym Żydzie to nag
          > le robi się z niego Żyd polskiego pochodzenia, lub po prostu Polak.

To i IPN musi być "żydowski", skoro się tym zajmuje. Co do GW - zamiast wypisywać "zgodne z linią programową" dyrdymały na podstawie wybiórczo czytanych artykułów, lepiej wysil się trochę i poszukaj/przeczytaj np. to:
          wyborcza.pl/magazyn/1,126174,11476533,Oplulem_dziecko__bo_...

To tak a propos "żydowskiej gazety".
          • antekguma1 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 13:48
            antropoid napisał:

> To i IPN musi być "żydowski", skoro się tym zajmuje. Co do GW - zamiast wypisyw
            > ać "zgodne z linią programową" dyrdymały na podstawie wybiórczo czytanych arty
            > kułów, lepiej wysil się trochę i poszukaj/przeczytaj np. to:
            > wyborcza.pl/magazyn/1,126174,11476533,Oplulem_dziecko__bo_...
            >
            > To tak a propos "żydowskiej gazety".

Może i ipn jest Żydowski. Nikt im w portki nie zagląda. Z tym, że jak byś czytał ze zrozumieniem, a nie na zamówienie to byś wiedział, że dotyczy to GW i swoistego sposobu przedstawiania takim jelonkom jak ty, spraw polsko-żydowskich. A ten artykuł chętnie przeczytam jak prześlesz kod. Macie tam w gw jakieś darmowe.
            • antropoid Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 16.06.12, 16:08
              > Z tym, że jak byś czytał ze zrozumieniem, a nie na zamówienie

Na czyje zamówienie ja czytam jelonku? Racz oświecić łaskawie.

> A ten artykuł chętnie przeczytam jak prześlesz kod. Macie tam w gw jakieś darmowe.

Niestety tawariszcz, nie "mamy", bo nie "jesteśmy" z GW. "Czytaliśmy" w zwykłym wydaniu.

• osoba_anonimowa Polacy mordują Żydów po prostu zwyczajowo 15.06.12, 12:16
        co nieustannie udowadniają najwybitniejsi polscy naukowcy

kompromitacje.blogspot.com/2012/04/zyd-lejbus-przez-polskie-chlopstwo.html
        kompromitacje.blogspot.com/2012/05/krzysztof-persak-cytuje-christophera-r.html
        kompromitacje.blogspot.com/2011/08/jan-tomasz-gross-czyta-emanuela.html
        kompromitacje.blogspot.com/2012/06/alina-cala-na-tropie-antysemitow.html

(blog nie mój, uwagi nie do mnie, ja jestem tylko psychofanką polskiej nauki)
      • cmazui Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 15:56
        No prosze ile wciaz mamy " patriotow" gotowych powtorzyc czyny przodkow.
        Zawsze sie jakas motyka dla chcacego znajdzie.
    • depepoz Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 09:50
      Na polskiej wsi nauczycielem i "prowadzącym" pokorny ludek był pleban. Głupi, ciemny, podtykający rękę do całowania, patrzący łakomym okiem na pożal się boże "majątki żydowskie". I budujący swój autorytet na wskazywaniu kto winien biedy, zacofania, nędzy i braku perspektyw. A kto był wg plebana winien? wiadomo Żydzi.
    • depepoz Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 09:54
      Jak już się bierzesz do publicznego pisania to połóż obok komputera słownik języka polskiego.
      • iaforek Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:07
        depepoz napisał:

> Jak już się bierzesz do publicznego pisania to połóż obok komputera słownik jęz
        > yka polskiego.

Staram się i naśladuje nasze elity - te wiesz... od "BULU". Też chcę być taki wykrztałcony :)
        • lks17 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:23
          i dowodzisz, ze wykształcony jesteś. Pisać już umiesz. Gorzej z sensem, a już zupełna tragedia z tym co się nazywa przyzwoitością.
          • iaforek Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 12:49
            lks17 napisał:

> i dowodzisz, ze wykształcony jesteś. Pisać już umiesz. Gorzej z sensem, a już z
            > upełna tragedia z tym co się nazywa przyzwoitością.

Koń by się uśmiał - Wyborcza i jej forumowi cyngle uczą co to przyzwoitość :)
      • rodzaj_konta Było siedzieć w drewutni 15.06.12, 10:25
        depepoz napisał:

> Jak już się bierzesz do publicznego pisania to połóż obok komputera słownik jęz
        > yka polskiego.

Ty, młody wykształcony z dórzego miasta, drewno rąbać to wykształcili ale na tym się skończyło, co?
    • caperucita Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 09:57
      Ubierz śliniak, bo sobie poplujesz koszulkę...
    • 6.smiech Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 09:59
      prawdziwy polski patriota i uczen torunskiego sromotnika sie odezwal.
    • jk1962 Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 10:00
      Żydzi byli mordowani przez Polaków-katolików na masową skalę. Mord w Szczuczynie nie był żadnym wyjątkiem lecz regułą. Mordowano ich z nienawiści przez stulecia szerzonej przez Kościół. Żydów wytępiono prawie wszystkich ale nienawiść do nich w kościelnej "ofercie" nadal zajmuje wysokie miejsce.
      • iaforek Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:09
        jk1962 napisał:

> Żydzi byli mordowani przez Polaków-katolików na masową skalę. Mord w Szczuczyni
        > e nie był żadnym wyjątkiem lecz regułą. Mordowano ich z nienawiści przez stulec
        > ia szerzonej przez Kościół. Żydów wytępiono prawie wszystkich ale nienawiść do
        > nich w kościelnej "ofercie" nadal zajmuje wysokie miejsce.

Mordowali czy nie mordowali - nie w tym rzecz! Czy mamy zostawić w spokoju tych schorowanych emerytów czy też dalej ich sądzić!?
        • tomqek Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:15
          Piszesz nie na temat. Artykuł jest na temat mordowania polskich Żydów przez prawdziwych polaków.
          • rodzaj_konta Nie kłam!!! 15.06.12, 10:21
            Ale przecież prawdziwi polacy mordowali żydów w polskich obozach śmierci np. Auschwitz!!
            Przestań zamazywać prawdziwą prawdę historyczna (wg. GW oczywiście).
            • tomqek Re: Nie kłam!!! 15.06.12, 10:49
              Nie kłamię, chyba mnie nie zrozumiałeś. Odniosłem się do wypowiedzi w której autor bagatelizuje sprawę mordów na Żydówkach i pisze że Jaruzelskiego sprawy toczą się przed sądami, dlatego napisałem że nie odnosi się do treści artykułu, że pisze nie na temat który jest o polskich zbrodniach na żydach.
              • iaforek Re: Nie kłam!!! 15.06.12, 12:57
                tomqek napisał:

> Nie kłamię, chyba mnie nie zrozumiałeś. Odniosłem się do wypowiedzi w której au
                > tor bagatelizuje sprawę mordów na Żydówkach i pisze że Jaruzelskiego sprawy toc
                > zą się przed sądami, dlatego napisałem że nie odnosi się do treści artykułu, że
                > pisze nie na temat który jest o polskich zbrodniach na żydach.

Nie bagatelizuje.
                Odniosłem się do całej linii jaką prezentuje Wyborcza w swoich artykułach i ich podwójnych standardów - IPN bada zbrodnie popełnione na Żydach - dobrze, IPN bada zbrodnie popełnione na Polakach - źle. Tu masz zbrodniarzy, morderców z czasów II WŚ - tych osądzić, komunistycznych oprawców z czasów PRL - tych zostawić, bo to "sympatyczni staruszkowie". Co to ma być?

Otwórz oczy i postaraj się zrozumieć problem z szerszej perspektywy.
                • wozi-woda Re: Nie kłam!!! 15.06.12, 19:30
                  iaforek napisał:

> Odniosłem się do całej linii jaką prezentuje Wyborcza w swoich artykułach i ich
                  > podwójnych standardów

Nie rozumiem dlaczego pie...sz o jakiejś linii gdy mowa o polskich ścierwach mordujących bezbronne kobiety. Gdyby zaszlachtowano Twoją matkę lub córkę też analizowałbyś jaka to gazeta o tym pisze, jaka ma linie czy standardy czy jednak starałbyś się zachować minimum przyzwoitości?
                  • iaforek Re: Nie kłam!!! 17.06.12, 00:31
                    wozi-woda napisała:

> Nie rozumiem dlaczego pie...sz o jakiejś linii gdy mowa o polskich ścierwach mo

Nie rozumiesz? Może jesteś za głupi, a może tylko udajesz!?

> rdujących bezbronne kobiety. Gdyby zaszlachtowano Twoją matkę lub córkę też ana
                    > lizowałbyś jaka to gazeta o tym pisze, jaka ma linie czy standardy czy jednak s
                    > tarałbyś się zachować minimum przyzwoitości?

Na pewno, nie byłbym zadowolony, gdyby hieny dziennikarskie rzuciłyby się na sensacje i od razu wydały wyrok bez sprawdzania dowodów. Akurat w tym wyborcza jest lepsza od wszystkich tabloidów razem wziętych!

Tylko czego ja mogę wymagać od wyborczej? Etyki, rzetelności dziennikarskiej, przyzwoitości??? Weź mnie nie rozśmieszaj!!!
                    • wozi-woda Re: Nie kłam!!! 22.07.12, 18:58
                      Myślę jednak, że jesteś zwykłym ścierwem.
                      • piotrek410 Re: Nie kłam!!! 22.07.12, 20:28
                        Nowe przypadki potwierdzaja, ze takie mordy jak w Szczukach wcale nie byly odosobnione...
          • cul-de-sac Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 12:55
            Nie dziw sie. Przyjac niektore fakty historyczne do wiadomosci to prawie bohaterstwo. Nie spodziewaj sie wielu bohaterow... Wypieranie ze swiadomosci trwa od tylu lat...

• fedorczyk4 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:18
          iaforek napisał:

> Mordowali czy nie mordowali - nie w tym rzecz!
          Naprawdę????

Czy mamy zostawić w spokoju tych
          > schorowanych emerytów czy też dalej ich sądzić!?

Co ma jedno wspólnego z drugim??
          Czy Tobie się wydaje że jedynie jeśli osądzi się kogoś kto według Ciebie powinien być osadzony to można będzie sądzić innych? Pokaż mi punkt styczny mordu na kilkudziesięciu żydówkach w 1941 roku, a zbrodniami komunistycnymi Jaruzelskiego i Kiszczaka (których nota bene moim prywatnym zdaniem należy osądzić i skazać).
          • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 20:39
            Ma bardzo dużo. O te podwójne standarty rzecz cała się rozbija. Skoro bez przerwy rozlicza się Polaków ze zbrodni (często domniemanych) na Żydach, to należy w końcu rozliczyć Żydów komunistów z masowych zbrodni dokonywanych na Polakach. Polacy także tracili żony, córki, matki i ich cierpienia nie były wcale mniejsze, niż cierpienia żydowskie. A zbrodnie komunistyczne wyborcza traktuje wręcz jak temat tabu, o którym nietaktem wręcz niedorzecznością jest mówić i pisać.

fedorczyk4 napisała:
            > Co ma jedno wspólnego z drugim??
            > Czy Tobie się wydaje że jedynie jeśli osądzi się kogoś kto według Ciebie powini
            > en być osadzony to można będzie sądzić innych? Pokaż mi punkt styczny mordu na
            > kilkudziesięciu żydówkach w 1941 roku, a zbrodniami komunistycnymi Jaruzelskieg
            > o i Kiszczaka (których nota bene moim prywatnym zdaniem należy osądzić i skazać
            > ).
            >
            >
        • trzy.14 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:41
          Sprawcy mordu z 1941 roku, nawet gdyby żyli, mieliby 90+ lat.
          Sąd nie może być zemstą po latach.
          Chodzi o to, byśmy zrozumieli, kim my - Polacy - jesteśmy.
          Potrafiliśmy wywołać Powstanie Warszawskie i bohatersko ginąć w nim 2 miesiące, wprowadzić stan wojenny i nie doprowadzić do rozlewu krwi na masową skalę, ale też z zimna krwią spalić Żydów w stodole, zadźgać kosą, zastrzelić albo po prostu wydać gestapo - za pieniądze. Nikt dziś nie gloryfikuje stanu wojennego ani nie chce powrotu dyktatury. Jednak bardzo wiele osób wolałby nie pamiętać o tych tysiącach żydów, obywateli Polski, którzy zginęli z polskich rąk z bardzo niskich, kryminalnych pobudek, podjudzanych (!) czy też rozgrzeszanych (!) przez ideologów ideologii, która wciąż się tli. Komunizm w Polsce nie ma racji bytu, nie ma żadnego oparcia społecznego, natomiast ksenofobia, nacjonalizm, rasizm, antysemityzm mają się dobrze, w dogodnych warunkach mogą "zakwitnąć" i doprowadzić po raz kolejny do katastrofy.
          Dlatego o tych mordach trzeba pamiętać.
          Nigdy nie wyplenisz frazy "polskie obozy śmierci", jeśli nie rozliczysz się z Jedwabnem, ze szmalcownictwem, z tymi mordami dokonanymi na żydowskich niewolnikach czy też na żydach wracających do swoich domów po wojnie.
          Nigdy nie zrzucisz z siebie odpowiedzialności za te mordy, jeśli ich nie wyjaśnisz; jeśli bowiem je będziesz bagatelizował, spychał pod dywan, staniesz się współodpowiedzialny.
          Nie chodzi więc o sąd, tylko o prawdę, by nigdy więcej nic podobnego się nie powtórzyło. Dotyczy to zarówno Jaruzelskiego, jak i morderców tych Żydówek opisanych w artykule.
          Ja nie chcę, by ktoś w imię Polski mordował dla zysku czy z nienawiści.
          A ponieważ wielu ludzi w imię dobrego imienia Polski chce ukryć te mordy, tym bardziej trzeba je wyjaśnić, bo tylko w ten sposób da się Polskę od tych mordów oczyścić. Jeśli ktos morduje, powołując się na to, że jest katolikiem czy Polakiem, to jeszcze nic nie znaczy. Znaczenie ma dopiero to, jak na tę interpretacje reagują władze kościelne i władze państwowe. W przeciwieństwie do władz państwowych, władze kościelne niestety tego egzaminu nie zdają, biorą więc na siebie część odium z te zbrodnie, przyznając choćby w minimalnym stopniu rację zbrodniarzom.
          • caperucita Brawo! 15.06.12, 10:55

• aaron_agorenstein Za co brawo? Za patologię umysłową? 15.06.12, 12:26
              Cywilizowany człowiek nie uznaje takich barbarzyńskich koncepcji jak zbiorowa wina. To był właśnie pomysł nazistów: wszyscy Żydzi jako zbiorowość są odpowiedzialni.

Nie naśladuj nazistów. Nie idź tą drogą!
          • fedorczyk4 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 11:14
            Trzy.14 znakomity komentarz. Nic dodać nic ująć!!!
          • klara.zawada Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 11:45
            Dziekuję 3.14.
            Ten komentarz powinien sie ukazać łącznie z artykułem - zabrakło w pierwotnym tekście
            dojrzałej konkluzji PO CO wracamy do tych spraw.

Pozdrawiam.
          • aaron_agorenstein "Potrafiliśmy"? - mów może za siebie 15.06.12, 12:23
            To jakaś patologia psychiczna utożsamiać się z całym narodem. Co to za jakaś zbiorowa zasługa i wina?

Ani ja, ani moja rodzina nie ma NIC wspólnego ani z żadnym mordercą Żydówek, ani z żadnym szmalcownikiem, ani z żadnym szabrownikiem, ani ze słynnym mordercą Karolem Kotem, ani z esbeckimi donosicielami, ani z żadnym kibolem co bił parę dni temu Ruskich itp. itd.

I nie życzę sobie, by mnie z nimi umieszczać w jednej grupie, poza czysto formalną typu: ludzie zamieszkujący określone terytorium, ludzie posiadający polskie obywatelstwo itp.
            • trzy.14 Re: "Potrafiliśmy"? - mów może za siebie 15.06.12, 15:58
              Mój drogi Aaronie, umiłowany bracie Mojżeszowy,
              masz z tym wszystkim, od czego tak gwałtownie się odżegnujesz, dużo więcej wspólnego niż Ci się wydaje. Tylko my czytaliśmy te same lektury, uczyliśmy się tej samej historii, oglądaliśmy te same filmy, słuchaliśmy tych samych kazań. Czy myślisz, że ktokolwiek poza nami-Polakami domyśli się podtekstu, jaki kryje Twój nick? Czy Twój nick nie mówi więcej o Tobie niż wszystkie Twoje wpisy?
              Jeśli nie ma niczego, czego jako Polak mógłbyś się wstydzić, to pokaż mi jedną rzecz, z której jako Polak mógłbyś być dumny!
              Fałszywy Aaronie, Twoim prawdziwym imieniem jest Resentyment.
              • aaron_agorenstein Re: "Potrafiliśmy"? - mów może za siebie 15.06.12, 18:24
                trzy.14 napisał:

> lnego niż Ci się wydaje. Tylko my czytaliśmy te same lektury

Nie sądzę, żeby moje lektury pokrywały się z lekturami morderców Żydówek czy kiboli bijących Rosjan. A nawet gdyby, to jest to kolejny FORMALNY wyznacznik. Czytałem Goethego i słuchałem Wagnera. Czy mam dzielić odpowiedzialność ze wszystkimi czytelnikami Goethego i miłośnikami Wagnera? Przecież to absurd!

> Czy
                > myślisz, że ktokolwiek poza nami-Polakami domyśli się podtekstu, jaki kryje Twó
                > j nick?

A czego Ty się domyślasz domyślny Forumowiczu? Ach, wyjaw te swoje domyślne domysły.

> Czy Twój nick nie mówi więcej o Tobie niż wszystkie Twoje wpisy?

A cóż takiego mówi poza tym, że jestem Polakiem z żydowskimi korzeniami? To odpowiednik Jana Agorowskiego. Gdybym miał korzenie litewskie nazwałbym się Jonasem Agoravičiusem. Pewnie też by Ci nie pasowało....

> Jeśli nie ma niczego, czego jako Polak mógłbyś się wstydzić, to pokaż mi jedną
                > rzecz, z której jako Polak mógłbyś być dumny!

Zwykłem być dumny tylko z tego co sam osiągnąłem lub co osiągnęli moi bliscy przy moim ewidentnym wsparciu. A Ty lubisz się dopisywać do cudzego?

> Fałszywy Aaronie, Twoim prawdziwym imieniem jest Resentyment.

Powinieneś pracować w tajnej policji. Demaskowanie to chyba Twoje hobby
                • trzy.14 Re: "Potrafiliśmy"? - mów może za siebie 15.06.12, 19:05
                  "Podjechaliśmy tam na rowerach. Wcześniej poszliśmy do majątkowej kuźni i okuliśmy pałki na końcu żelazem, aby lepiej było zabijać. Po godzinie czasu przyjechały z majątku Bzury dwie furmanki... Wypędziliśmy Żydówki z piwnicy i kazaliśmy im powsiadać na wóz. Zawieźliśmy je do boczkowskiego lasu, gdzie był wykopany okop. Tam kazaliśmy wszystkim Żydówkom porozbierać się do koszul i majtek. Zaczęliśmy prowadzać po jednej nad okop i tam zabijaliśmy pałkami. Tkacz zabił cztery Żydówki. Jeszcze przed zabiciem pięciu zgwałcili jedną Żydówkę. Po zgwałceniu Żydówki ja wziąłem pałkę drewnianą od Tkacza i sam osobiście zabiłem Żydówkę, uderzając ją pałką trzy razy w głowę, i wpadła do okopu. Z pomordowanych Żydówek otrzymałem pantofle i jedną sukienkę(...)"
                  • aaron_agorenstein Meandry twojego umysłu są niepojęte 15.06.12, 19:13
                    W jakim celu w odpowiedzi przekleiłeś zeznanie z procesu z 1950 roku?

Czy chciałeś zasugerować, że sędzią w tym procesie był pewnie jeden z moich żydowskich krewnych? Otóż nie. Wyobraź sobie, że wbrew antysemitom nie wszyscy Żydzi są komunistami czy nawet lewicowcami.

Nie ulegaj przesądom!
                    • trzy.14 Re: Meandry twojego umysłu są niepojęte 15.06.12, 21:36
                      Ta ręka i ta głowa zostały mi w oku,
                      I zostaną w mej myśli, - i w drodze żywota
                      Jak kompas pokażą mi, powiodą, gdzie cnota:
                      Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie,
                      Zapomnij o mnie.
                      • aaron_agorenstein Cytowanie Mickiewicza to nie odpowiedź 16.06.12, 12:51
                        ale unik.

Na moje pytania nie odpowiedziałeś. Oskarżyłeś mnie bezpodstawnie o fałsz i dobrze się z tym czujesz. Masz przedziwną moralność.
            • hexabc1 Re: "Potrafiliśmy"? - mów może za siebie 15.06.12, 16:40
              "ani z żadnym kibolem co bił parę dni temu Ruskich itp. itd."

Ale w Twoim interesie lezy, aby odcinac sie od takich patologicznych osobnikow, jesli nie chcesz aby inni kojarzyli cie z nimi na sam dzwiek slowa Polak...
              • aaron_agorenstein Re: "Potrafiliśmy"? - mów może za siebie 15.06.12, 18:28
                hexabc1 napisał:

> Ale w Twoim interesie lezy, aby odcinac sie od takich patologicznych osobnikow,
                > jesli nie chcesz aby inni kojarzyli cie z nimi na sam dzwiek slowa Polak...

Mądrzy ludzie oceniają mnie za to, kim ja jestem. Na skojarzenia głupich i tak nie mam wpływu.

A Ty się przejmujesz co głupi o Tobie myślą i kim/czym Cię kojarzą?
          • indywidualismus Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 13:19
            trzy.14 napisał:

> Ja nie chcę, by ktoś w imię Polski mordował dla zysku czy z nienawiści.
            > A ponieważ wielu ludzi w imię dobrego imienia Polski chce ukryć te mordy, tym b
            > ardziej trzeba je wyjaśnić, bo tylko w ten sposób da się Polskę od tych mordów
            > oczyścić. Jeśli ktos morduje, powołując się na to, że jest katolikiem czy Pol
            > akiem, to jeszcze nic nie znaczy. Znaczenie ma dopiero to, jak na tę interpreta
            > cje reagują władze kościelne i władze państwowe. W przeciwieństwie do władz pań
            > stwowych, władze kościelne niestety tego egzaminu nie zdają, biorą więc na sieb
            > ie część odium z te zbrodnie, przyznając choćby w minimalnym stopniu rację zbro
            > dniarzom.

Całkowicie się zgadzam! Jestem pod wrażeniem tych słów.
            Albo się rozliczymy z haniebnej przeszłości albo wróci do nas czkawką i będzie męczyć setki lat. (Bez wątpienia haniebne opanowanie Kremla i podstawianie Rosjanom fałszywego monarchy w 1600 !!! roku odbija się dziś w bardzo nieprzychylnym święcie rosyjskim i np. w takich zadymach, jakie widzieliśmy 2 dni temu)
            • aaron_agorenstein Zabiłeś mnie śmiechem! 15.06.12, 13:47
              indywidualismus napisał:

> męczyć setki lat. (Bez wątpienia haniebne opanowanie Kremla i podstawianie Rosj
              > anom fałszywego monarchy w 1600 !!! roku odbija się dziś w bardzo nieprzychylny
              > m święcie rosyjskim i np. w takich zadymach, jakie widzieliśmy 2 dni temu)

95% tego kibolstwa - polskiego i rosyjskiego - nie ma bladego pojęcia, o czym piszesz!

Wymyśl jeszcze, że kibole francuscy walą się z angielskimi z powodu nie rozliczenia krzywd w wojnie stuletniej.
          • mymatka Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 13:30
            Masz 100% racji. Dziękuję za ten wpis - mnie utwierdził w przekonaniu, że jest nas więcej podobnie myślących, kogoś innego - może zastanowi. Pozdrawiam.
        • jk1962 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:45
          iaforek napisał:
          Mordowali czy nie mordowali - nie w tym rzecz! Czy mamy zostawić w spokoju tych schorowanych emerytów czy też dalej ich sądzić!?
          .............................................
          Za zbrodnie, zwłaszcza morderstwa, należy odpowiadać. Natomiast nadal nie został wskazany i oskarżony odpowiedzialny za atmosferę nienawiści do Żydów. Ktoś chyba jest odpowiedzialny za to że mordowanie Żydów przez Polaków-katolików było powszechną i akceptowaną praktyką tamtych lat. Ale przecież nie musimy cofać się do czasów wojny. Szerzenie nienawiści, także do Żydów ale nie tylko, nadal jest metodą mobilizowania wyborców i wiernych.
          • iaforek Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 13:10
            jk1962 napisał:

> Za zbrodnie, zwłaszcza morderstwa, należy odpowiadać. Natomiast nadal nie zosta
            > ł wskazany i oskarżony odpowiedzialny za atmosferę nienawiści do Żydów. Ktoś ch
            > yba jest odpowiedzialny za to że mordowanie Żydów przez Polaków-katolików było
            > powszechną i akceptowaną praktyką tamtych lat. Ale przecież nie musimy cofać si

Powszechna praktyka? Chyba powszechne KŁAMSTWO! Czytaj dalej Wyborczą, to będziesz cały czas wypisywał takie głupoty.
            Pytanie za 100 puktów: który naród uratował najwięcej Żydów podczas IIWŚ?

> ę do czasów wojny. Szerzenie nienawiści, także do Żydów ale nie tylko, nadal je
            > st metodą mobilizowania wyborców i wiernych.

Coś o szerzeniu nienawiści (pod nazwą miłości) i mobilizowaniu wyborców i wiernych, pewnie wie każdy młody, POstępowy i wykrztałcony. Indoktrynacja trwa i zbiera zwoje żniwa: kto zabił Marka Rosiaka i do jakiej partii należał sprawca?
            • jk1962 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 16.06.12, 18:32
              Shukmanowie rozmawiają też z 95-letnim mieszkańcem miejscowości, który pamięta dzień wywózki Żydów. Stanisław Stefaniak mówi, że Niemcy wywieźli wszystkich żydowskich mieszkańców oprócz kilku, których ukryli polscy sąsiedzi. - Co się z nimi stało? - pyta dziennikarz. - Gdy po wojnie wyszli z ukrycia, zostali zamordowani przez Polaków - odpowiada 95-latek.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11948345,_Zapomniane_zydowskie_ofiary_z_polskiej_wsi___Emocjonalny.html
              A jednak mordowali.
        • kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 19:41
          iaforek napisał:

> Mordowali czy nie mordowali - nie w tym rzecz! Czy mamy zostawić w spokoju tych
          > schorowanych emerytów czy też dalej ich sądzić!?

To starzy ludzie ich nie zaprowadzisz siła na sale sądową bo to nie babmustan prawo choremu starcowi daje fory.
      • rodzaj_konta Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:22
        jk1962 napisał:

> Żydzi byli mordowani przez Polaków-katolików na masową skalę. Mord w Szczuczyni
        > e nie był żadnym wyjątkiem lecz regułą. Mordowano ich z nienawiści przez stulec
        > ia szerzonej przez Kościół. Żydów wytępiono prawie wszystkich ale nienawiść do

Ale przecież prawdziwi polacy mordowali żydów w polskich obozach śmierci np. Auschwitz!!
        • fedorczyk4 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:27
          rodzaj_konta napisał:

> Ale przecież prawdziwi polacy mordowali żydów w polskich obozach śmierci np. Au
          > schwitz!!
          > Przestań zamazywać prawdziwą prawdę historyczna (wg. GW oczywiście).

To że opublitujesz ten sam bełkot kilkanaście razy nie sprawi, że stanie się choć odrobinę mądrzejszy.
      • indywidualismus Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 12:58
        jk1962 napisał:

> Żydzi byli mordowani przez Polaków-katolików na masową skalę.

To niestety prawda, której Polacy nie chcą przyjąć. Stosują mechanizm wyparcia, bo ból byłby zbyt wielki.
        Mordowano ich z nienawiści przez stulec

Zainteresowanym polecam na początek :Spowiedź
        Uwaga! Nie dla ludzi o słabych nerwach!
        • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:00
          Skoro ich tak na ogromną skalę mordowano przez stulecia, to co oni robili w tej znienawidzonej Polsce i dlaczego tak masowo się w niej osiedlali? I czego oni nadal, tutaj w tej Polsce szukają?

indywidualismus napisał:
          > jk1962 napisał:
          > > Żydzi byli mordowani przez Polaków-katolików na masową skalę.
          > To niestety prawda, której Polacy nie chcą przyjąć. Stosują mechanizm wyparcia,
          > bo ból byłby zbyt wielki.
          > Mordowano ich z nienawiści przez stulec
          > > ia szerzonej przez Kościół. Żydów wytępiono prawie wszystkich ale nienawiść do
          > > nich w kościelnej "ofercie" nadal zajmuje wysokie miejsce.
          • kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:06
            czy bankieró ewalongoria napisała:

> Skoro ich tak na ogromną skalę mordowano przez stulecia, to co oni robili w tej
            > znienawidzonej Polsce i dlaczego tak masowo się w niej osiedlali?

Osiedlali się w Polsce w czasie kiedy ich nikt nie mordował a wręcz władza tych doskonałych handlowców i bankierów chroniła .

I czego oni
            > nadal, tutaj w tej Polsce szukają?

Czemu nie wypieprzasz do watykanu czy innego rasistowskiego raju ? Oni byli i są tu od co najmniej 1000 lat juz pora to zrozumieć i zaakceptować
            • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:17
              kolter napisał:
              > Czemu nie wypieprzasz do watykanu czy innego rasistowskiego raju ? Oni byli i s
              > ą tu od co najmniej 1000 lat juz pora to zrozumieć i zaakceptować

Jestem rodowitą Polką , jest mi tutaj dobrze, kocham swój kraj i nic mnie w tej Polsce ( w przeciwieństwie do Żydów) nie uwiera. Tutaj są moje korzenie. A jesli coś mi przeszkadza, to nienawistne wypowiedzi i ataki takich osobników, jak Ty.
              • kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:46
                ewalongoria napisała:

> Jestem rodowitą Polką ,

Jak i oni są i byli.

jest mi tutaj dobrze, kocham swój kraj i nic mnie w tej
                > Polsce ( w przeciwieństwie do Żydów) nie uwiera.

Im takie jak ty uwierają, swoim jadem nienawiści .

>Tutaj są moje korzenie.

Ciekawe może masz dziadka z uralu i nawet nie wiesz ??

>A jesli coś mi przeszkadza, to nienawistne wypowiedzi i ataki takich osobników, jakTy.

Nienawiść jest domeną takich jak ty antysemickich b.............
                • jendrek121 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 17.06.12, 13:30
                  kolter-xl napisał:

> ewalongoria napisała:
                  >
                  >
                  > > Jestem rodowitą Polką ,
                  >
                  > Jak i oni są i byli.
                  >
                  > jest mi tutaj dobrze, kocham swój kraj i nic mnie w tej
                  > > Polsce ( w przeciwieństwie do Żydów) nie uwiera.
                  >
                  > Im takie jak ty uwierają, swoim jadem nienawiści .
                  >
                  > >Tutaj są moje korzenie.
                  >
                  > Ciekawe może masz dziadka z uralu i nawet nie wiesz ??
                  >
                  > >A jesli coś mi przeszkadza, to nienawistne wypowiedzi i ataki takich osobn
                  > ików, jakTy.
                  >
                  > Nienawiść jest domeną takich jak ty antysemickich b.............

niezwykłe, kobieta napisała, że w przeciwieństwie do Żydów nie uwiera jej w kraju to i owo i już nazwałeś ją antysemitką
                  Niezwykłe, że machacie tym antysemityzmem jak cepem i zawsze znajdziecie usprawiedliwienie na to, że dorabiają nam gębę, że Żydów Polska TOTALNIE NIE OBCHODZIŁA oni TOTALNIE SIĘ NIE ASYMILOWALI (I.Singer pisał że na 3 mln Żydów 2,5 nie znało polskiego i Polska ją nie obchodziła). Sami tworzyli sobie getta
                  niezwykły jest ten syndrom bitego dziecka jaki wykazuje tylu Polaków tzn przyznać rację ludziom, którzy oczerniają Polskę gdy wiemy, że inne nacje robiły gorsze rzeczy

• kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 17.06.12, 15:21
                    jendrek121 napisał:
                    >
                    > niezwykłe, kobieta napisała, że w przeciwieństwie do Żydów nie uwiera jej w kra
                    > ju to i owo i już nazwałeś ją antysemitką

Idż człowieku do Biedronki weż sobie jakieś tanie wino i nie pieprz mi tu farmazonów .

> Niezwykłe, że machacie tym antysemityzmem jak cepem i zawsze znajdziecie uspraw
                    > iedliwienie na to, że dorabiają nam gębę, że Żydów Polska TOTALNIE NIE OBCHODZI
                    > ŁA oni TOTALNIE SIĘ NIE ASYMILOWALI

Nie ćpaj przed wejściem na forum , 100% polskich chłopów miała w dupie polskość i Polskę , ważna była micha im tez odbierzesz prawo do polskości ?? Oj głupcze ilu to polskich Zydów było ludźmi kultury ilu było bohaterami w czasie kiedy biskupów za zdradę wieszano ??

(I.Singer pisał że na 3 mln Żydów 2,5 nie
                    > znało polskiego i Polska ją nie obchodziła).

Singer znał ich cio do jednego ??

> Sami tworzyli sobie getta

Sami ? poznaj ich historię i historie takich jak ty co nie tolerowali wokół siebie ich pejsów :)))

> niezwykły jest ten syndrom bitego dziecka jaki wykazuje tylu Polaków tzn przyzn
                    > ać rację ludziom, którzy oczerniają Polskę gdy wiemy, że inne nacje robiły gors
                    > ze rzeczy

Nie myl oczerniania z pisaniem prawy , wychodzi z ciebie typowa dla katolików hipokryzja ???

>
                    • jendrek121 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 18.06.12, 08:16
                      kolter-xl napisał:
                      > > niezwykłe, kobieta napisała, że w przeciwieństwie do Żydów nie uwiera jej
                      > w kra ju to i owo i już nazwałeś ją antysemitką
                      >
                      > Idż człowieku do Biedronki weż sobie jakieś tanie wino i nie pieprz mi tu farma
                      > zonów .
                      >
                      > Nie ćpaj przed wejściem na forum , (...) Oj głupcze ilu to polskich Zydów było ludźmi kultury ilu było bohaterami w czasie kiedy biskupów za zdradę wieszano ??
                      >
                      > Singer znał ich cio do jednego ??
                      >
                      > Sami ? poznaj ich historię i historie takich jak ty co nie tolerowali wokół sie
                      > bie ich pejsów :)))
                      >
                      > Nie myl oczerniania z pisaniem prawy , wychodzi z ciebie typowa dla katolików h
                      > ipokryzja ???

ale chamstwo z ciebie wylazło, bite dzieci tak czasem mają. Wrzucanie mnie do worka z katolikami i w ogóle mieszanie tego z katolicyzmem jest prostackie. Po pierwsze nie jestem katolikiem, po drugie są tacy katolicy jak Boniecki, Tishner (którego miałem okazję poznać osobiście). A już teza o tym,że Singer miał znac wszystkich osobiście...
                      Jeśli już chcesz pouczać innych to wykaż się kulturą a nie obrażaj bo ja nikogo nie obrażam, wycieczki w stronę Biedronki to już straszna bieda umysłowa
          • muledet.3 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 16.06.12, 12:30
            ewalongoria napisała:

I czego oni
            > nadal, tutaj w tej Polsce szukają?

Jak to czego? ,np.twoj szef Zyd siedzi w Polsce ,zeby cie przesladowac.

• fedorczyk4 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:01
      Cudownie sam sobie Nollecie przeczysz. Najpierw usiłujesz udowodnić że nie ma czegos takiego jak antysemityzm, po czym dajesz we własnej osobie przykład najczystszej wody antysemityzmu.
      Przykro się czyta takie artykuły, przykro jest zrezygnować z aureoli świętości, ale może wreszcie dotrze do nas że nigdy nie byliśmy święci i zaczniemy traktować poważnie przejawy wszelkich fobii i "izmów" we współczesnym życiu społecznym.
    • depepoz Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:02
      Masz pecha, że urodziłeś się tak późno. Nie ma już NSDAP, Gestapo, SS, nie ma Auschwitż, uciekły ci szanse zrobienia życiowej kariery. Ale drobna nadzieja pozostała - zgłoś się do Ojca Dyrektora, może pozwoli ci podłogi u siebie zmywać.

• cyniczne_oko ciekawa manipulacja 15.06.12, 10:09
      raptem pięć osób dało komentarz, ale aż 30 poleca to. Drugie tyle uważa tę historyjkę za ciekawą. Holocaust biznes trwa, od IIWŚ urodziło się pięć pokoleń ale dla GWnianej to nie problem by tworzyć propagandę. Tak prawdziwą jak jej artykuły o rzucaniu bananów w holendrów i udawanie małp. Wczoraj okazały się te "rewelacje". A przy okazji, parę dni temu cały świat pisał o chamstwie izraelskich celników żądających dostępu do poczty mailowej turystek z USA na lotnisku w Tel Avivie. GWniana jakoś ten skandal "przegapiła".
      • caperucita Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 10:14
        II wojna światowa to też tylko propaganda...
        • ewalongoria Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 21:06
          II Wojna Światowa była faktem i to jednakowo okrutnym dla Żydów, jak i dla Polaków. Obydwie te nacje były masowo eksterminowane przez hitlerowców. Po co się więc licytować, kto ucierpiał bardziej?

caperucita napisała:

> II wojna światowa to też tylko propaganda...
          >
      • tomqek Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 10:21
        Twój dziadek mordował te Żydówki? Skoro unikasz tematu, niewygodny dla prawdziwego polaka?, tylko piszesz że w USA biją murzynów, a więc mordowanie Żydówek przez polaków z nienawiści już jest nieważne, nie jest straszne, godne potępienia?
        • rodzaj_konta Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 10:22
          • lks17 Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 10:29
            jeśli masz głowę, to puknij się w nią mokrą deska. Ponoć jest to metoda lecząca przygłupów.
            • ewalongoria Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 21:18
              Świetnie, wobec tego zastosuj ją do siebie. Będzie jak znalazł.

lks17 napisał:

> jeśli masz głowę, to puknij się w nią mokrą deska. Ponoć jest to metoda lecząca
              > przygłupów.
        • ewalongoria Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 21:09
          Dlaczego pisząc: Polacy konsekwentnie używasz małej czcionki? Czy to ma być przejawem Twojej "kultury" ? Skoro wymagasz szacunku od innych, zacznij najpierw wymagać od siebie i szanować innych.
          tomqek napisał:

> Twój dziadek mordował te Żydówki? Skoro unikasz tematu, niewygodny dla prawdziw
          > ego polaka?, tylko piszesz że w USA biją murzynów, a więc mordowanie Żydówek pr
          > zez polaków z nienawiści już jest nieważne, nie jest straszne, godne potępienia
          > ?
      • fedorczyk4 Re: ciekawa manipulacja 15.06.12, 10:22
        cyniczne_oko napisał:

od IIWŚ urodziło się pięć pokoleń ale
        > dla GWnianej to nie problem by tworzyć propagandę.

II WŚ to propaganda? Puknij sie w głowę!

Tak prawdziwą jak jej artykuły o rzucaniu bananów w holendrów i udawanie małp. Wczoraj okazały się te "rewelacje".

Jak trzeba mieć pokręcone myślenie żeby porównywać bestialski mord z czymś takim!

A przy okazji, parę dni temu cały świat pisał o chamstwie izraelskich
        > celników żądających dostępu do poczty mailowej turystek z USA na lotnisku w Te
        > l Avivie. GWniana jakoś ten skandal "przegapiła".

Czy tamte kobiety dzięki, albo dlatego, są mnie martwe? Wyjatkowo niezręczna manipulacja majaca na celu rozwodnienie problemu!
        • rodzaj_konta Statystyka 15.06.12, 10:30
          Jeżeli niemcy wymordowali miliony żydów, miliony polaków itd. a polacy parę tysięcy żydów to żydzi i polacy są narodem ofiar, niemcy narodem morderców

I żadne ględzenia, realtywizowania i przemilczenia tego nie zmienią

A wybiór5czośc tematów gazety Wybiórczej świadczy o niej samej, a nie o tym jaka była historia
    • antekguma1 Cenzura 15.06.12, 10:26
      Szechter cenzuruje na całego. Znikają wpisy i pojawiają się nowe. Ale i tak nie pomyśli Szechtera. To znowu wycinają i tak w kółko. Za chwile nie będzie już można komentować tej rewelacji z przed 71 wyciągniętej przez GW.
      • zdybka Re: Cenzura 15.06.12, 17:05
        Mylisz sie !

Jezeli jakis wpis znika to znaczy ,ze forumowiczom nie podoba sie jego ton lub
        jest lamany regulamin.
        Pare klickniec na kosza i znikaja durne lub wulgarne wpisy .
        • antekguma1 Re: Cenzura 15.06.12, 17:12
          zdybka napisała:

> Mylisz sie !
          >
          > Jezeli jakis wpis znika to znaczy ,ze forumowiczom nie podoba sie jego ton lub
          > jest lamany regulamin.
          > Pare klickniec na kosza i znikaja durne lub wulgarne wpisy .

Czy wy tam w tej gw macie ludzi za głupków. Obserwuje dyskusje od początku i już dwa razy znikały wszystkie wpisy i dyskusja zaczynała się od nowa. Teraz wreszcie cenzor z gw dał sobie spokój i jakoś nic nie znika.
          • zdybka Re: Cenzura 15.06.12, 17:23
            Tak wiec popros kogos nie przeczyta tobie regulamin i przy okazji objasni jego
            znaczenie.
            Wiecej od siebie nie moge dodac.
            • antekguma1 Re: Cenzura 16.06.12, 08:38
              zdybka napisała:

> Tak wiec popros kogos nie przeczyta tobie regulamin i przy okazji objasni jego
              > znaczenie.
              > Wiecej od siebie nie moge dodac.

Wpisy są takie same. Krytyczne wobec działań gw, ale zgodne z regulaminem i jakoś nagle przestały wam przeszkadzać? Pogońcie tego pajaca, co poprzednio wycinał całe forum, bo zrobił z siebie głupka.
    • kuwaiter Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:35
      dokładnie to samo spotkało moją notkę ,niestety tutaj już dzieją się różne ,,dziwne" rzeczy ,zwyczajnie tutaj jest sztywno utrzymywany kurs ,,prezesa" kto tylko spróbuje się na włos wychylić to tna bez litosci,ale to może i dobre..jeśli już muszą stosować takie drastyczne działania to znaczy że żle im to wróży...
      • andalus Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:50
        nie mówię że tka nie było. Nie wiem. Chciałabym jednak aby takie sprawy były poakzane w szerszym kontekście. Np dlaczego nic nie pisze się o pogromach żydowskich we Francji w wyniku, sprawa Vélodrome d'Hiver- oficajlnie przedstawiona jako deczyja Niemiec w rzeczywstości zainicjowana przez żandarmerię, w wyniku której wielu paryżan zajeło mienie pożydowskie). Czytając takie artykuły odnosi się wrazenie,że tylko Polacy są antysemitami a to nie do końca jest prawda.
        • fedorczyk4 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 11:21
          andalus napisała:

Np dlaczego nic nie pisze się o pogromach żydowsk
          > ich we Francji w wyniku, sprawa Vélodrome d'Hiver- oficajlnie przedstawiona jak
          > o deczyja Niemiec w rzeczywstości zainicjowana przez żandarmerię, w wyniku któr
          > ej wielu paryżan zajeło mienie pożydowskie).
          Co Ty za bzdury piszesz? Francja od lat rozlicza sie z kolaborancką przeszłością i nie tylko rządu Vichy, ale także i głównie właśnie ze współpracy z Niemcami w likwidowaniu francuskich żydów. Temat jest szeroko omawiany w podrecznikach szkolnych, w filmach i książkach. Wspaniale byłoby gdyby w Polsce chociaż w 1/10 stniała taka świadomość własnych win i grzechów!
          • andalus Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 16:55
            nie napisłam, że Francja się z tego nie rozliczyła ( choć są tacy, którzy mówią, że nie).
            Chodzi mi o kontekst, o pokazanie,że do pogromów dochodziło również w innych krajach.Pokazanie jak oni sobie poradzili z tym problemem. Bo czytając prasę mam wrażenie,że problem dotyczy tylko Polski. I nie chodzi o rozmywanie winy a pokazanie,że można inaczej
    • tomqek Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 10:41
      Wychodzą na jaw straszliwe zbrodnie "prawdziwych polaków" dokonywane na Żydach podczas 2 wojny światowej. Włos jeży się na głowie i to nawet na łysej głowie. Ta zwierzęca nienawiść skundlonych polskich chłopów którzy słuchali swoich antyżydowskich proboszczów, księży jest porażająca. To okrucieństwo, te zbrodnie są nie do pojęcia. Tych wszystkich zbrodni na Żydach często makabrycznie okrutnych w ogromnej części są winni polscy księża, polski kościół którzy przez lata na mszach sączyli nienawiść do Żydów do głów prostych ludzi ze wsi. W sprzyjających okolicznościach okupacji niemieckiej Polski ta nienawiść wybuchła, wydając straszliwe, nieludzkie owoce. Niemcy zacierali ręce widząc że niektórzy Polacy aż palą się by pomagać im w mordowaniu Żydów. Wstyd mi za tych polaków, bestialskich morderców.
      • ryszardm1954 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 18:46
        wstyd ci za polaków a jak żydzi po wojnie wzieli odwet to jakoś cicho braciszek Michnika mordował w imieniu prawa i wszystko cacy artykuły GW mają nas przekonać że jesteśmy coś im winni a mnie to guzik obchodzi cfi co mordowali już nie żyją prokurator znalazł świadków którzy wtedy mieli 12 13 lat po 70 latach no dużo pamiętają żydowska gazeta robi nam pranie mózgu od 20 lat po wojnie żydzi z UB to samo robili
      • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:26
        Odczep ty się w końcu od tych księży i może zacznij się wstydzić za siebie. Twoje posty są przeniknięte "zwierzęcą" nienawiścią do Polaków.

tomqek napisał:

> Wychodzą na jaw straszliwe zbrodnie "prawdziwych polaków" dokonywane na Żydach
        > podczas 2 wojny światowej. Włos jeży się na głowie i to nawet na łysej głowie.
        > Ta zwierzęca nienawiść skundlonych polskich chłopów którzy słuchali swoich anty
        > żydowskich proboszczów, księży jest porażająca. To okrucieństwo, te zbrodnie są
        > nie do pojęcia. Tych wszystkich zbrodni na Żydach często makabrycznie okrutnyc
        > h w ogromnej części są winni polscy księża, polski kościół którzy przez lata na
        > mszach sączyli nienawiść do Żydów do głów prostych ludzi ze wsi. W sprzyjający
        > ch okolicznościach okupacji niemieckiej Polski ta nienawiść wybuchła, wydając s
        > traszliwe, nieludzkie owoce. Niemcy zacierali ręce widząc że niektórzy Polacy a
        > ż palą się by pomagać im w mordowaniu Żydów. Wstyd mi za tych polaków, bestials
        > kich morderców.
        • kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:57
          ewalongoria napisała:

> Odczep ty się w końcu od tych księży i może zacznij się wstydzić za siebie. Tw
          > oje posty są przeniknięte "zwierzęcą" nienawiścią do Polaków.

Ja widzę w jego postach tylko nienawiść do zbrodni a ta nie zna granic !!
          • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 22:17
            Nie zna, kolter, nie zna. Żydzi wiedzą o tym najlepiej, mordując swoich sąsiadów Palestyńczyków, zabierając ich ziemie i domy

.kolter-xl napisał:
            > Ja widzę w jego postach tylko nienawiść do zbrodni a ta nie zna granic !!
            • kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 22:28
              ewalongoria napisała:

> Nie zna, kolter, nie zna. Żydzi wiedzą o tym najlepiej, mordując swoich sąsiadó
              > w Palestyńczyków, zabierając ich ziemie i domy

Zaraz mi serce z żałości pęknie !! Naiwna babo tam trawa od wieków wojna. Ostatniej nie wywołał Izrael a stado brudasów z okrzykiem Allah akbar na pysku . Pamiętasz możne z TV jak hołota palestyńska wyła z radości na widok ludzi skaczących z okien walących się wież WTC ?
              • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 22:41
                "Stado brudasów","hołota palestyńska" a fe!! !kolego, to jest JAWNY RASIZM i MOWA NIENAWIŚCI (zgodnie z duchem gazety). Jak tak można? Biedne żydowskie gołąbki pokoju - pokorne jagnięta mordowane przez stado "palestyńskich brudasów". Tylko wcześniej te zalęknione żydowskie jagnięta zagarnęły ziemię tych palestyńskich hord i zagarniają dalej, póki całkiem nie unicestwią tego narodu mającego nieszczęście być ich sąsiadem.

kolter-xl napisał:
                > Zaraz mi serce z żałości pęknie !! Naiwna babo tam trawa od wieków wojna. Ostat
                > niej nie wywołał Izrael a stado brudasów z okrzykiem Allah akbar na pysku . Pa
                > miętasz możne z TV jak hołota palestyńska wyła z radości na widok ludzi skaczą
                > cych z okien walących się wież WTC ?
                • kolter-xl Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 23:06
                  ewalongoria napisała:

> "Stado brudasów","hołota palestyńska" a fe!! !kolego, to jest JAWNY RASIZM i M
                  > OWA NIENAWIŚCI (zgodnie z duchem gazety).

Nie cipciu to stwierdzenie faktu !! kto może się cieszyć na widok ludzi którzy w panice boją sie spalenia żywcem woleli skok w dół ?

? Jak tak można? Biedne żydowskie gołąbki pokoju - pokorne jagnięta mordowane przez stado "palestyńskich brudasów".

No pewno nie trafia ci do małego orzeszka taka myśl ze Izrael od początku istnienia jest w stanie wojny z arabami.

Tylko wcześniej te zalęknione żydowskie jagnięta zagarnęły ziemię tych palestyńsk
                  > ich hord i zagarniają dalej, póki całkiem nie unicestwią tego narodu mającego n
                  > ieszczęście być ich sąsiadem.

No popatrz jaka bida spotkała potomków Filistynów, Powinnaś żydów po dupach całować gdyby nie ich Mossad. Alkaida co dzień w Europie morowała by takie jak ty obrończynie uciśnionych Palestyńczyków , bomba w autobusie nie wybiera !!
                • 111111l Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 23:23

póki całkiem nie unicestwią tego narodu mającego n
                  > ieszczęście być ich sąsiadem.
                  >
                  > kolter-xl napisał:
                  > > Zaraz mi serce z żałości pęknie !! Naiwna babo tam trawa od wieków wojna.
                  > Ostat
                  > > niej nie wywołał Izrael a stado brudasów z okrzykiem Allah akbar na pysk
                  > u . Pa
                  > > miętasz możne z TV jak hołota palestyńska wyła z radości na widok ludzi
                  > skaczą
                  > > cych z okien walących się wież WTC ?
                  --------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  Nie bylo i nie ma czegos takiego , jak NARODOWOSC PALESTYNSKA , to sa ARABOWIE!!!
    • brzmski z motyką na... 15.06.12, 10:44
      mam niemały dyskomfort wywołany dysonansem, poznawczym; otóż przyzwyczajono mnie, że rokrocznie, w rocznicę powstańczą, czerska propaganda unaocznia polskie porywanie się z motyką na... słońce; a tu, casus: narzędzia rolne - użyte celowo, metodycznie;); wszak gazetta podnosi, i sugeruje, że bicie kosami i motykami kultywowane było w wielu miejscach naszej ojcowizny z niemałym sukcesem(?!); znaczy się - polak potrafi(?!)
      • tomqek Re: z motyką na... 15.06.12, 10:50
        To jest obrzydliwe co piszesz.
      • stanos111 Re: z motyką na... 15.06.12, 12:44
        Brzmski ... Nie podoba ci sie w polsce zle to spie...j do israela i nie siej propagandy tu , rozdmuchojesz nienawisc i propagande scierwo.
    • kuwaiter Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 10:45
      zawsze można przedstawić inny punkt widzenia..te żydówki wróciłyby do obozu i tam i tak Niemcy by je zamordowali ,czy nie był to sposob na skrócenie ich cierpień ,a ktoś zbyt podnietliwy dodał te niby narzędzia,byli tacy co w gettcie warszawskim widzieli umierające z głodu w rynsztokach iulicznych dzieci żydowskie a tuż obok przechodzili bogaci ,dobrze ubrani żydzi ze swoimi młodymi partnerkami ,uśmiechnięci ,rozradowani i wcale to nie były wyjątki..jak to wszystko traktować ,??? a dzisiaj w SYRII legalny dyktator morduje całe rodziny bezbronnych tysiącami a Swiat milczy ,nawet się nie zająknie ,a sąsiedzi ,żydzi mający broń atomową nawet nie próbują wywrzeć nacisku na mordercę ,sam pojechał bym im pomóc ...TO JAK TO JEST ...KTO MI ODPOWIE ???
      • tomqek Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 10:53
        Nie usprawiedliwiaj polskich morderców Żydów. Te zbrodnie, te potworności nie mają usprawiedliwienia każdy porządny człowiek to wie.
      • marina0321 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:43
        kuwaiter napisał(a):

"... zawsze można przedstawić inny punkt widzenia...itd. ..."

Twoje rozumowanie jest chore...
    • kuwaiter Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 10:53
      TO JAK TO JEST ??? mordują bezlitośnie kobiety i dzieci TERAZ !!! NA NASZYCH OCZACH !!! ,a ŻYDZI ...SASIEDZI !!! patrzą i nie reagują choć mają środki aby powstrzymać rzeż ,to jak to jest ??? a żadają do dzisiaj od POLAKÓW ze nie uchronili ich przed holocausatem..choć POLACY ratowali jak mogli i to było dawniej a teraz SYRIA spływa krwią a ŻYDOWSCY SĄSIEDZI PATRZĄ ...choć mają możliwosci i środki aby to powstrzymać ...to jak SASIEDZI ??? teraz na was padło..!!!
      • olena.s Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 17.06.12, 23:55
        Ty oczywiście robisz sobie koncertowe jaja, proponując aby Izrael interweniował militarnie w arabskiej Syrii, gdzie trwają walki alawicko/sunnicko/szyickie, nie?
    • serwolatka5 Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 11:10
      POLSKA KATOLICKA
      • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:31
        Nie!!! >POLSKA ŻYDOWSKA<

serwolatka5 napisała:

> POLSKA KATOLICKA
    • serwolatka5 Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 11:13
      Szczerość za szczerość : Polak katolik to nie jest dobry człowiek, codziennie to widać, słychać i czuć.
      • mignik Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:14
        Dobrze, racja, jasne: Polak katolik to nie jest dobry człowiek, jak piszesz. Co dzień to widać: nie są dobrzy Polacy katolicy: marszałek Senatu Borusewicz, marszałek Sejmu Kopacz; nie był dobry Polak katolik Religa... Ale, ale, ale Tusk? Tuska Polaka katolika też co dzień czuć? A twoja prababcia Polka katoliczka, też niedobry człowiek?
      • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:32
        To, co zaprezentowałaś na tym forum, to jest właśnie ANTYPOLONIZM w czystej postaci. Dlaczego niby miałby on być czymś lepszym, niż antysemityzm?

serwolatka5 napisała:

> Szczerość za szczerość : Polak katolik to nie jest dobry człowiek, codziennie t
        > o widać, słychać i czuć.
    • organmaster miałeś chamie czapkę z piór... 15.06.12, 11:13
      czekamy, niecierpliwie, na kolejne gazettwariacje w temacie - polskie bonmoty; tu - żyzne pole, zwłaszcza zaś podglebie, z licznymi jamami,dołami, do dywagacji; wszak frazę - ostał ci się ino sznur gazettczynownicy rozwiną w bodaj epopeję losu polaczka czyhającego z ostałym ino sznurem na wszystko, co żyje, i czosnek wraz z cebulą, dymką, wdzięcznie trawi
    • iskram Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 11:15
      Ale chcesz zarobić -nic z tego nie dajcie sie tej gó...anej propagandzie - to była wojna.
      A czy coś Ci wiadomo o odbijaniu Getta przez Polaków ?
    • ryanmdusa Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 11:32
      Nie zapominajmy o Rzymianach, ktorzy z wypraw wojennych ze wschodniej Europy przywozili niewolnikow, ktorych pozniej wykorzystywali do prostytucji, bili i krzyzowali. Wystarczy obejrzec film Mela Gibsona, zeby poznac prawde o szmalcownikach rzymianskich. Moze by ktos wreszccie napisal ksiazke "Sasiedzi Rzymscy"? Powinni sie z tego rozliczyc. Naszych krzywd nie zapomnimy!
    • zaplutykarzelreakcji2 Czy jak napiszę "Żydzi mordowali Polaków", to 15.06.12, 11:44
      już będzie antysemityzm? Mam się spodziewać watah Sikorskiego? A ci Żydzi to: Wolińska, Fejgin, Romkowski, Światło, Michnik... Zdarzali się Polacy mordujący Żydów, ale byli i Żydzi mordujący Polaków, proszę zatem o uczciwość, a nie o pisanie w GW, że Wolińska była Polką. Była Żydówką i Żydzi również muszą rozliczyć się z przeszłości...
    • anna22290 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 11:46
      dla mlodych wyksztalconych z duzych miast od sredniej wiekiem wyksztalconej z duzego miasta KARAC ZA WSZYTKIE ZBRODNIE czy to komunistyczne czy wojenne wykonane na niewinnych ludziach bezwzgledu kim byli BEZSTJALSTWO powinno byc osadzone i drodzy rodacy MNIEJ RASIZMU W POLSCE dotyczy to i ala politykow PISU ,ksiezy i zwyklych ludzi NAUCZCIE SIE ZYC WSROD CYWILIZOWANYCH SPOLECZENSTW
      • 6.smiech Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 12:53
        anna22290 napisała:

> dla mlodych wyksztalconych z duzych miast od sredniej wiekiem wyksztalconej z d
        > uzego miasta KARAC ZA WSZYTKIE ZBRODNIE czy to komunistyczne czy wojenne wykona
        > ne na niewinnych ludziach bezwzgledu kim byli BEZSTJALSTWO powinno byc osadzone
        > i drodzy rodacy MNIEJ RASIZMU W POLSCE dotyczy to i ala politykow PISU ,ksiezy
        > i zwyklych ludzi NAUCZCIE SIE ZYC WSROD CYWILIZOWANYCH SPOLECZENSTW

Apelujesz o bardzo sluszne sprawy ale niestety do tych ludzi z kregow Pisu i kosciola to nigdy nie dotrze bo to by zachwialo podstawa ich egzystencji.
      • tymon99 Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 18.06.12, 09:57
        jeśli już wytrzeźwiałaś, spróbuj napisać jeszcze raz, o co właściwie ci chodziło.
    • mignik Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 12:00
      W komentarzach tyle plucia na prawdziwych Polaków katolików, a przecież sami komentujący tych Polaków-katolików najprawdziwszych wybrali na senatorów, posłów, dali im władzę: Tusk, Niesiołowski (ba, Niesiołowski: nacjonalistyczny chrześcijanin), Gowin, Sikorski itd. A zatem: jak to z wami jest?
    • bator99 Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broniły 15.06.12, 12:06
      JA DO IAFORKA : ty jesteś zwykłym bydlakiem,który chce zamknąć usta tym co mówią prawdę po latach.Najchętniej to byś uciszył w swoisty sposób te osoby.Daję głowę,że masz coś na sumieniu w tej sprawie.Jak możesz ty młocie przyrównywać Jaruzelskiego do tych zwykłych morderców i oprawców i jeszcze użalać się na nimi,że są niby schorowani.To co robisz, to nic innego jak pochwalanie zbrodni i za to powinieneś odpowiadać karnie ty draniu.
      • ewalongoria Re: Bili kosami i motykami. Żydówki się nie broni 15.06.12, 21:39
        Jaruzelski "młocie" to taki sam morderca, jak Ci, co zabili te Żydówki. Jeszcze gorszy, bo zabijał współbraci a przecież wyszedł z porządnego, szlacheckiego domu, miał więc podstawy większe, niż Ci niepiśmienni chłopi, by rozumieć, ile jest warte ludzkie życie.\\bator99 napisał:

> JA DO IAFORKA : ty jesteś zwykłym bydlakiem,który chce zamknąć usta tym co mów
        > ią prawdę po latach.Najchętniej to byś uciszył w swoisty sposób te osoby.Daję g
        > łowę,że masz coś na sumieniu w tej sprawie.Jak możesz ty młocie przyrównywać Ja
        > ruzelskiego do tych zwykłych morderców i oprawców i jeszcze użalać się na nimi,
        > że są niby schorowani.To co robisz, to nic innego jak pochwalanie zbrodni i za
        > to powinieneś odpowiadać karnie ty draniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka