docsnugg 20.06.12, 19:34 Taaaa, nie ma to jak wygrać euro. Co za wspaniałe uczucie...Cudowne, wzniosłe, niesamowite, dobrze, że ta wzniosła chwila została uwieczniona...TU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yenna_m Re: Psycholog: Euro 2012? My już je wygraliśmy! 21.06.12, 00:04 takie tam życzeniowe tworzenie mitologii i kreowanie rzeczywistosci.... nie kazdy, nie kazdemu, nie wszystkim (chciałoby się odmieniać - ale ostatecznie jest to psycholog i powinna wiedziec, ze dajac taki wywiad odmawia tym, ktorzy sie nie pasjonują i ktorzy nie poczuli/nie mieli takiej potrzeby, zeby poczuc, prawa do takiego wlasnie przezywania Euro. witamy w swiecie prawomyslnych historyjek, gdzie wielkim myśleć inaczej jest wielkim, niewyobrazalnym wręcz faux pas Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Dwie mękoły powyżej,to wyjątki potwierdzające regu 21.06.12, 02:14 .. regułę... Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Psycholog: Euro 2012? My już je wygraliśmy! 21.06.12, 04:07 Dla Polski szczegolnie po przegranej naszej druzyny Euro to przede wszyskim wielka impreza sportowa o zasiegu ogolnoswiatowym. Mieszkam w Kanadzie i w tutejszej tv ogladam sprawozdania z Polski i slucham bardzo pochlebne komentarze na temat naszego kraju i tez jestem dumy. Euro to jedno z niewielu wydarzen w historii Polski ,ktorym interesuje sie caly swiat. Poza tym zostana drogi,autostrady,stadiony zbudowane za pienidze unijne ktorych ogromna rzeka wciaz plynie do Polski. Dzieki Euro moglismy sie pokazac na swiecie z najlepszej strony i to jest wzniejsze niz sukces naszej druzyny.Polska juz wygrala,wiedza o tym wszyscy,ktorzy Polsce dobrze zycza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Gdybyśmy z tymi autostradami,torami kolejowymi, .. 21.06.12, 06:15 ... dworcami kolejowymi zdążyli do Euro to by był pełny sukces, no ale ... Jako tako zmodernizowano tory kolejowe na trasie Gdynia - Tczew, jak już przejechaliśmy most na Wiśle to zaczęło rzucać na boki jak na konnej furce, a kibice hiszpańscy i irlandzcy wracali na kwatery noclegowe do Malborka. Nasz Patiomkin tego nie przewidział, że zobaczą tę rozbebeszoną stację kolejową, i to mimo, że tamtejszy zamek jest ważną atrakcją turystyczną. Smutne, bo w maju miałem okazje poznać infrastrukturę komunikacyjną Hiszpanii i mam porównanie. Tak, ja też zaobserwowałem wiele wyrazów sympatii ze strony naszych gości, ale może oni są po prostu kulturalni i wyrozumiali. Wolałbym, aby to nie była tylko kurtuazja. Wiem, że wpisałem się niniejszym w nasze malkontenctwo, ale pani psycholog za to jest huraoptymistką i nie podróżowała koleją na trasie Gdynia - Olsztyn kolejowym zestawem podmiejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekabc Psycholog: Euro 2012? My już je wygraliśmy! 21.06.12, 08:48 Ciekawi mnie czy można powrócić do angielskich studentów, których przed rokiem zaprosiła Gazeta Wyborcza. Co sądzą o imprezie i czy ich wizje sprawdziły się. Odpowiedz Link Zgłoś
koala1331 Psycholog: Euro 2012? My już je wygraliśmy! 23.06.12, 12:47 Tu w Australii wszystkie te rasy i narody ogladaja mecze. Czasem pierwszy raz widza Polske na oczy i podoba im sie.W rozmowie pytaja czasem : to Ty jestes z kraju gdzie odbywa sie Euro? " Odpowiadam dumnie "Tak" Odpowiedz Link Zgłoś
as165 Dumnie splace zaciagniete dlugi 23.06.12, 12:49 ok 12 tys zl na karzdego pracujacego. Tuska zaciaga dlugi na euro a POlacy je splacaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Dumnie splace zaciagniete dlugi 25.06.12, 18:28 To, że ty zapożyczyłeś się na zakup słownika ortograficznego nie znaczy, ze wszyscy tak zrobili. Zwłaszcza, że te pieniądze najwyraźniej przepiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Belka vs słomka 29.06.12, 13:55 {mn7}: ... Zwłaszcza, że te pieniądze ... Słowniczek pomocniczek o regule przesuniętego przecinka: www.prosteprzecinki.pl/przecinek-przed-pomimo-ze-pomimo-iz forum.mlingua.pl/archive/index.php/t-629.html Odpowiedz Link Zgłoś
angryeszka Psycholog: Euro 2012? My już je wygraliśmy! 25.06.12, 18:08 Artykuł niezły, ale "przekuty" balon razi niemiłosiernie! Kuć albo przekuwać można żelazo, ale balon co najwyżej przekłuć. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly powiew europejskosci i udawania ze sie jest 25.06.12, 22:12 w centrum uwagi - jest w sumie mily, a do tego jeszcze pochlebne opinie prasy -zazwyczaj polskiej -tworza atmosfere innej Polski. Polski jakiej nie ma. Za tydzien czy dwa zacznie sie typowa deprecha i wyliczanie bledow i wypaczen. Co tu gadac euro2012 to kleska gospodarcza - to duzy i ogramny minus, poprostu kibice to nie sa ci kasiaci ktorych sobie wyobrazaja wlasciciele "mariotta" tzn. pola namiotowego na bagnie z wspolnej slawojki. Euro 2012 sie konczy jak konczy sie wielki sen o europejskosci, cywilizacji, organizacji i infrastrukturze - zostaje gorzki posmak prowokacji rosysjkiej, palowania, wyrokow, prowokacjoi wobec ukrainy. Wraca codzienna szarowka i wypatrywanie nastepnej szansy ale juz chyba nie w tym stuleciu. Odpowiedz Link Zgłoś
coburggotha Psycholog: Euro 2012? My już je wygraliśmy! 26.06.12, 11:08 Spokojnie panowie! Przypominam pani psycholog, że już raz taki stan przeżywaliśmy - po śmierci JPII. Zaklinaliśmy się, że oto nasz papież i jego śmieć uczyniła nas lepszym społeczeństwem; powstało (prawdopodobnie) pokolenie JPII; zawodnicy i kibice Wisły i Cracovii podali sobie na stadionie ręce oraz przekazali znak pokoju, zarzekając się, że od tej pory to już miłość i tylko miłość. Kilka dni później na ulicy Krakowa kibice jednej drużyny zadźgali nożami kibica drugie drużyny; pokolenie JPI okazało się fata morganą; politycy i media uruchomili bezpardonową walkę; pojawili się "prawdziwi Polacy" itd, itp. Euro 2012 też nie pomoże i nic w mentalności Polaków ani w atmosferze społecznej w Polsce nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś