Dodaj do ulubionych

Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec...

25.07.12, 23:05
Nie popieram formy wypowiedzi pana Owsiaka.Uważam ,ze sie ośmieszył i zbłaźnił.Powinien przeprosic RPD.Pan Michalak jak widac jest człowiekiem kulturalnym,opanowanym,kompetentnym.I tak jak pisza nie jest osoba medialna tylko po prostu pracuje w spokoju nie dla kariery i medialnego sukcesu.
Obserwuj wątek
    • bardzoharakterny Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 25.07.12, 23:20
      Nie za bardzo rozumiem, dlaczego służby nie wypuściły dziecka dwuletniego do Grecji? Parzcież to także Unia Europejska?

• bata_m Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 00:08
        To nie temat artykułu, ale odpowiem, bo komuś się może przydać - dziecko podróżując dokądkolwiek za granicę musi mieć swój dokument obojętne czy paszport czy dowód osobisty. To dość nowy przepis, był nagłaśniany ale widać niewystarczająco.
        • bardzoharakterny Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 00:23
          Obywatele polscy mogą od 1 maja 2004 r. swobodnie poruszać się po terytorium krajów Unii Europejskiej oraz Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Przekraczanie „zielonej granicy” nie ma żadnych skutków prawnych. To znaczy mam na myśli, że gdy jestem w Beskidach to nie muszę szukać „przejścia granicznego”, lecz swobodnie przekroczyć granice Słowacką. Jaka jest, więc różnica, gdy korzystam z transportu publicznego, to jakaś niedorzeczność i tego nie za bardzo rozumie? Jak bym walił do Grecji przez „zielone granice” to bym to mógł zrobić bez żadnego dowodu?
          • xyz-me co za głupi Owsik 26.07.12, 00:47
            co za głupi Owsik
            • lechujarek_wolski Co to jest hejter? 26.07.12, 12:55
              Nienawidzący?
          • pochodna.dx Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 03:52
            Pociągnę tego offtopa - owszem, możesz przejść granicę gdzie chcesz pod warunkiem, że masz ważny dokument tożsamości.
          • leming666 Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 08:01
            To proste. Dziecko musi mieć dokument i już. Zmieniło się tylko to, że to nie musi być paszport w UE i kilku innych krajach jak np. Chorwacja.
          • grundol1 Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 08:01
            bardzoharakterny napisał:
            Przekraczanie „zielonej granicy” nie ma żadnych skutków prawnych.

Dla obywateli UE.
          • nell35 Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 15:04
            Nie od dziś wiadomo, że transport lotniczy rządzi się swoimi prawami.
            Dorosła osoba powinna wiedzieć, że przed podróżą (jakąkolwiek) należy sprawdzić przede wszystkim, czy ma się odpowiednie dokumenty. A już za granicę to obowiązkowo, bo jeżeli się coś wydarzy, to nie będzie miało znaczenia, czy to granica unijna czy inna. Założę się, że te istoty bardziej dbały o to, czy mają kostiumy kąpielowe i mleczko do opalania niż dokumenty. To już jest to pokolenie, które w szkołach ma same przywileje, ulgi zwolnienia, bo dysleksja, dysgrafia...itp., więc wydaje im się, że w dorosłym życiu też tak jest.
            Jak wrócą, będą mieli pierwszą poważną lekcję życia. Tylko, czy czegoś się nauczą?
            • kontest_two Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 27.07.12, 05:49
              niech może nie wracają ?
      • extrafresh Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 08:54
        Jeździłem z dziećmi do Grecji rok temu i w tym roku.
        Dzieci (3l i rok) mają dowody osobiste.
        Nie było problemu.
      • vitek_1 Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 22:58
        bardzoharakterny napisał:

> Nie za bardzo rozumiem, dlaczego służby nie wypuściły dziecka dwuletniego do
        > Grecji? Parzcież to także Unia Europejska?
        >
        >

To nie 'służby' (przy wylotach do krajów Schengen nie ma kontroli paszportów na lotnisku) tylko nadgorliwi pracownicy linii lotniczych lub w tym wypadku raczej biura podróży
    • kongregacja Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 25.07.12, 23:23
      osobiscie moge zaswiadczyc, ze biuro rzecznika odpowiedzialo mi niemal natychmiast na wyslane przeze mnie dwa monity dotyczace lamania praw dziecka. opinie pana Owsiaka uwazam za pozbawiona podstaw medialna hucpe. cenie Pana za orkiestre, ale na litosc boska, wez sobie pan, Panie Owsiak czasem na wstrzymanie, nie kazdy ma potrzebe telewizyjnego lansu i swiecenia w mediach twarza z kazdego powodu. zarzucanie panu Michalakowi, ze nie wypowiedzial sie w mediach na tematsmierci slynnej madzi jest jakas totalna bzudura, bo niby co mial powiedziec ten czlowiek, ze to zle, ze tak byc nie moze, ze to sie nie powinno zdarzyc? przeciez to oczywiste.
    • vito3 [...] 25.07.12, 23:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • aspiryn30 Lans to przede wszystkim zalicza Sz.P. autor... 26.07.12, 00:26
      ...m.in. używając słowa "hejter", które jest jednym z najnowszych trendów w dziedzinie "polangliszczyzny". Z refleksem szachisty publikuje także tekst dotyczący tego, co zdarzyło się cztery dni temu. Bo w międzyczasie na vlogu Owsiaka sprawa ma dalszy swój ciąg, z jego wyjaśnieniami włącznie. Zgadzam się, nie powinien używać wuglaryzmów, ale wiem, że to człowiek konkretny, który oprócz mówienia także czyni. Uniósł się, do czego - jako ojciec i dziadek - miał pełne prawo. Politykierzy ośmieszają się każdego dnia, ale do tego się przyzwyczailiśmy, więc tego nikt nie kokentuje. A temu człowiekowi zdarza się to dość rzadko. Potrzeba lansu? Nie bądźcie śmieszni, do czego niby miałaby być ona Owsiakowi potrzebna??
      • aspiryn30 Re: Lans to przede wszystkim zalicza Sz.P. autor. 26.07.12, 00:29
        komentuje* oczywiście :)
      • kamil_roztocki [...] 26.07.12, 12:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • paraprawo Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 00:29
      Pewnie znowu się narażę ale taki juz mój los. Cała ta historia nadaje się do przysłowia "przyganiał kocioł garnkowi...."
      Owsiak, jako osoba zblizona do towarzystwa i zasiadająca w Radzie rzecznika praw oBywatelskich, narzeka w niewybredny sposób na niejako konkuretna w swojej branży.
      Sam reprezentuje przecież podobnego Rzecznika tyle, że dla dorosłych. I nie powiem, mam bardzo złe doświadczenia z kontaktów z RPO, któru kilkakrotnie "olewał" moje skargi choć bogato udokumentowane i bijace po oczach, nie znajdowały w oczach pracowników RPO (bo nigdy odpowiadającym na skargę nie był sam RPO) niczego ineteresującego a przdstawiane zarzuty nie znajdowały potwierdzenia.
      Tylko, że Rzeczników mianuje Premier a jeśli nawet Sejm, to i tak ta sama włądza. I skoro skargi np. moje dotyczyły włądzy, to czy taki Rzecznik się wychyli? Po co, żeby dla jakiegoś banity stracić posadkę?
      No a tu mamy kłótnię wewnątrz władzy.
      A co nam obywatelom z tego?
      Sprawa o dziecko zostanie umorzona, dziecko pozostawiono tylko na 12 minut i to pod opieką i za zgodą a nie słychać, żeby płakało bo nagrania są z ery kina niemego, opiekunka musiała mieć czas , zeby dojechać do lotniska a zapomnieć sprawdzić datę w paszporcie może przydarzyć się kazdemu podróżującemu. Jak były wizy, to częściej się to sprawdzało.
      Ten Rzecznik PD musiałby wnosić sprawy przecwko każdej matce, która pozostawiła dziecko na godzinę lub dwie pod opieką sąsiadki, lecąc do sklepu po brakujace zakupy, do urzędu po świstek itd.
      A ....
      • bonczu Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 07:31
        > Sam reprezentuje przecież podobnego Rzecznika tyle, że dla dorosłych. I nie pow
        > iem, mam bardzo złe doświadczenia z kontaktów z RPO, któru kilkakrotnie "olewał
        > " moje skargi choć bogato udokumentowane i bijace po oczach,

I tu Kolega ma 100% racji. Największym skandalem XXI w. jest brak reakcji i ochrony obywateli RPO przed stworem o nazwie ZUS.
        Czas naliczania kapitału początkowego - 1 rok .. i nie muszą wcale.
        Państwo odpowiada za przechowywanie dokumentów pracy sprzed 1990 r. - za to płacą podatnicy. Dokumenty państwu zginęły, ale to obywatel musi udowodnić że pracował i ile zarabiał bo figę dostanie.
        Na zgłoszony problem tym "temacie" RPO olał mnie brzydko.
        To kolejny urząd dla urzędasów nie dla obywateli.
      • q-ku rzecznik nie jest od policyjnej roboty 26.07.12, 09:09
        nic on tam nie ma do roboty
    • miszczun Po owocach ich poznacie... 26.07.12, 02:04
      Podsumujcie co zrobili ci dwaj panowie,
      jakoś bardziej ufam Jerzemu
      (może raz do roku,
      mimo, że niektórzy twierdzą że lemingowato - to kilka banknotów nadal wpuszczać będę w puszkę z serduszkiem)

• ateofi Re: Po owocach ich poznacie... 26.07.12, 17:01
        miszczun napisał:
        > Podsumujcie co zrobili ci dwaj panowie, jakoś bardziej ufam Jerzemu (może raz do roku, mimo, że niektórzy twierdzą że lemingowato - to kilka banknotów nadal wpuszczać będę w puszkę z serduszkiem)>
        --
        Ja też jestem leming, bo co roku do puszki wrzucę trochę kasy dla fundacji p. Jurka. Natomiast fundacji pana Śpiewaka to mogę conajwyżej pokazać gest Kozakiewicza!!! Co to wogóle zakoleś, że tak pyskuje i broni tego nieudacznego gó...arza na stanowisku "rzecznika praw dziecka" - celowo piszę z małej litery?!
    • bonczu Najgorzej dla każdej sprawy gdy tworzy się urząd 26.07.12, 07:18
      Najgorzej dla każdej sprawy gdy tworzy się urząd do jej załatwienia. Państwo i urzędy powinni się zająć wojskiem, policją i paroma innymi sprawami. Gdy polityka się dorwie do regulacji spraw dotyczących moralności, uczuć, relacji międzyludzkich - zawsze spieprzy sprawę. Tak już zostanie.
      • ateofi Re: Najgorzej dla każdej sprawy gdy tworzy się ur 26.07.12, 17:16
        bonczu napisała:
        > Najgorzej dla każdej sprawy gdy tworzy się urząd do jej załatwienia. Państwo i urzędy powinni się zająć wojskiem, policją i paroma innymi sprawami. Gdy polityka się dorwie do regulacji spraw dotyczących moralności, uczuć, relacji międzyludzkich - zawsze spieprzy sprawę. Tak już zostanie.>
        ---
        Trzeba przecież gdzieś upchnąć wzystkich krewnych i pociotków :(
    • puzonik48 Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 07:29
      Bardzo cenię p.Owsiaka i bardzo ceniłam też p.Kotańskiego :)Ci dwaj pokazali ja buduje się społeczeństwo obywatelskie ,jak wiele można wspólnie zrobić dla innych jeżeli cel jest jasno wyznaczony a rozliczenia przejrzyste .Niestety ,to jest drugi atak Owsiaka ,który bardzo mi się nie podoba:(:(Pierwszy raz zaatakował min. Kopacz i wtedy bardzo żałowałam ,że chociaż na jakiś czas ,nie został ministrem w tym resorcie .Nie śledzę poczynań RPD ale wolę tych ,którzy pracują niż się medialnie na okrągło lansują :( Takich wypadków ,jak sprawa Madzi i innych dzieci ,nie jest w stanie powstrzymać wypowiedź RPD ,bo jak widać sama rodzina nie ustrzegła tych dzieci .Pewnie skuteczniej można by zapobiegać nieszczęściom dotykającym najsłabszych ,dzieci i zwierzęta ,gdybyśmy potrafili zmienić mentalność społeczeństwa.Dzisiaj nader często obojętnie przechodzimy ,nawet jeżeli jesteśmy świadkami zła :(:( Ta obojętność ,pozwala nam z "czystym sumieniem" przejechać ,przejść obok ludzi,dzieci ,zwierząt potrzebujących pomocy .
    • bms66 Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 08:14
      List Owsiaka był niesprawiedliwy, a o stronie językowej szkoda mówić. Formy, w jakich pomagamy dzieciom, mogą być różne. Nie każdy lubi żółte koszule i medialne popisy. Zabierając się za krytykę, trzeba znać fakty. Pan Owsiak ich nie znał. Teraz, zamiast powiedzieć zwykłe "przepraszam", kpi. Nie podoba mi się to. Będę bronić Michalaka, bo dobrze znam jego pracę na rzecz dzieci. Nie zasłużył na takie oceny.
      • vito3 Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 16:29
        no wiec moze oswiec wszystkich co ten gosc zrobil po za tym ze 90 tys razy ziewnal
    • three-gun-max Obaj się lansują 26.07.12, 08:20
      Śpiewak - dyżurny "obrońca" dzieci, który zawsze dziwnym trafem o świńskich obrazkach wie więcej niż teoretycznie powinien skoro nie wolno ich ściągać.

Owsiak - wiadomo, musi przypomnieć o sobie przed imprezą dla brudów i narkomanów.
      • usz_misiatek Re: Obaj się lansują 27.07.12, 10:11
        I po cholere obrazasz kilkaset tysiecy ludzi, ktorzy po prostu lubia inna muzyke niz ty?
        Lepiej sie poczules? Ulzylo? Dowartosciowalo?
    • elektryczny.klecznik Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 08:38
      Lubię Owsiaka, ale nie łapię, czemu on się tak strasznie na tego człowieka rzuca.
    • marek1846 Owsiak nie zna faktów, zna komentarz. 26.07.12, 09:01
      To typowe. Na jakiej podstawie pisze o porzuceniu dziecka? Na podstawie tych strzępów z monitoringu? Każdą sytuację można przedstawić tak, że odbiorca będzie myślał to co zechcemy. Wiem, że to wyglądało dramatycznie ale po kilkunastu minutach dziecko było pod opieką rodziny.
      Dla mnie ważniejsze jest to, że taką zmianę przepisów wprowadzono nie na początku roku a w pełni sezonu urlopowego.
      Nikt nie przebije Owsiaka w lansowaniu się, tu jest mistrzem.
    • q-ku Owsiakowi odbija jak Żakowskiemu na stare lata 26.07.12, 09:08
      jakoś te medialne postaci zaczynają wierzyć na stare lata że są mędrcami i wszystkim mogą doradzać, oceniać i wiedza najlepiej.

Dziennikarz Żakowski się mądrzy zamiast obserwować rzeczywistość, DOBRY działacz społeczny Owsiak błaźni się swoimi awanturami w kwestiach na których się nie zna tak naprawdę...

a taki zasłużony facet - po co mu to?
    • old_lodzer owsiak się wygłupił i ...... 26.07.12, 09:10
      na tym można by skończyć ..... tyle, że szkoda ...
    • jedimaster0 glupie zachowanie Jurka... 26.07.12, 09:12
      bardzo lubie owsiaka, ale obecna akcja strzelil sobie w kolano, sprawa jest banalna, bachor mial opieke i rodzina w 20 minut go odebrala,w kraju polskim jest niezliczna ilosc krzywdy ktöra sie nalezy zajac, smutne jest to ze owsiak tez ma ciagoty aby w mediach zaistniec chyba wczoraj robilo sie to dla niego jasne bo jakby sie znowu wiecej jakal ;-)
      • kontest_two Re: glupie zachowanie Jurka... 27.07.12, 05:58
        nie lubię Owsiaka, nie jestem fanem jego działalności, razi mnie jego parcie na szkło, ale w tej sprawie całkowicie się z nim zgadzam.
        Ja sam nie zostawiłbym dziecka ani na chwilę, ale z pewnością miałbym inne zdanie, gdybym używał określenia "bachor".
    • ateofi Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 09:21
      Chciałabym wiedzieć, na co idą moje podatki i nie ma tłumaczenie, że Pan się "nie lansuje" w mediach. Jak przeciętny obywatel ma znać efekty Pana pracy, skoro nikt nas o niczym nie informuje? Czego dotyczyło te 90 tys. spraw, którymy rzekomo się Pan zajmował? Owsiak przynajmniej ratuje życie dzieci a Pan? Co Pan robi, żeby zapobiegać takim patologiom jak w ciągu ostatnich kilu miesięcy? W ciągu pół roku było conajmniej 7 dzieciobójstw wykrytych - co Wasz urząd z tym robi? Co zrobiliście w kierunku np. zaostrzenia kar za dzieciobójstwo? Co zrobiliście aby znieść przedawnienie spraw o pedofilię? ANO NIC!! Siedzisz Pan tylko na dupie i kasę trzepiesz!!!
      • marek1846 Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 09:30
        Człowieku, puknij się w głowę. Co ma RPD do dzieciobójstwa? Myślisz, że to Batman albo Superman?
        • ateofi Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 11:33
          Rozumiem doskonale, ze RPD nie zajmuje się pojedynczymi przypadkami, ale czy nie widzi, że jest coraz więcej wykrywanych dzieciobójstw? Czy ma jakieś pomysły legislacyjne np. zaostrzenie kary za dzieciobójstwo aby zmniejszyć tę patologie? Czym on się do cholery zajmuje jeśli nie problemami dzieci? Co robi w sprawie biedy, niedożywienia i przemocy wobec dzieci? Bo jeśli rzecznik jest od tego, to w takim jakie są jego zadania?!!
          • y.y Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 11:43
            RPD nie posiada inicjatywy legislacyjnej, może tylko opiniować projekty aktów prawnych, które dotyczą jego pola działalności. A działa na podstawie ustawy, tzn. reaktywnie. Jak do niego zgłosisz łamanie praw dziecka, to wtedy może działać. Jak nie zgłosisz, to nie działa, bo nie wie. RPD nie ma oddziałów terenowych, a w całym "urzędzie" pracuje kilkadziesiąt osób raptem. Taka jest rzeczywistość.
            • ateofi Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 13:16
              y.y napisał:
              > RPD nie posiada inicjatywy legislacyjnej, może tylko opiniować projekty aktów prawnych, które dotyczą jego pola działalności. A działa na podstawie ustawy, tzn. reaktywnie. Jak do niego zgłosisz łamanie praw dziecka, to wtedy może działać. Jak nie zgłosisz, to nie działa, bo nie wie. RPD nie ma oddziałów terenowych, a w całym "urzędzie" pracuje kilkadziesiąt osób raptem. Taka jest rzeczywistość.>
              ---
              Dzięki za konkretne informacje! Z tego wynika, że pan Michalak siedzi na dupsku aż łaskawie ktoś mu coś zgłosi. Tak jak myślałam, szkoda moich pieniędzy podatnika na kolejny, nieefektywny "urząd", który nie działa pro-aktywnie tylko jest bierny!! Jurek Owsiak ma sporo racji w swoim liście!
            • kontest_two Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 27.07.12, 06:03
              Skoro tak jest ten urząd umocowany to może jest on po prostu zbędny ? Czy nie wystarczy policja i prokuratura ?
              Chcę być dobrze zrozumiany: nie wypowiadam się przecwiwko idei RPD ale przeciwko funkcjonowaniu RPD w obecnym kształcie.
          • marek1846 Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 13:09
            Nawet gdyby mógł zaostrzyć prawo to co by to dało? Dzieciobójczyni przed morderstwem zastanowiłaby się, grozi mi 28 lat więzienia, to nie zabiję, gdyby groziło 25 to bym zabiła. Litości, są sytuacje którym nie da się zapobiec nawet najsurowszym prawem.
          • marslaw1 Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 15:21
            ateofi napisała:
            Może go przygłupie zastąpisz.?

> Rozumiem doskonale, ze RPD nie zajmuje się pojedynczymi przypadkami, ale czy ni
            > e widzi, że jest coraz więcej wykrywanych dzieciobójstw? Czy ma jakieś pomysły
            > legislacyjne np. zaostrzenie kary za dzieciobójstwo aby zmniejszyć tę patologie
            > ? Czym on się do cholery zajmuje jeśli nie problemami dzieci? Co robi w sprawie
            > biedy, niedożywienia i przemocy wobec dzieci? Bo jeśli rzecznik jest od tego,
            > to w takim jakie są jego zadania?!!
            • ateofi Re: Jakie to są sprawy Panie rzeczniku?! 26.07.12, 16:04
              I co lepiej się poczułeś obrażając mnie? Ja zadałam konkretne pytania a Ty rzucasz obelgami więc nie mamy o czym dyskutować!!!
    • kniazwitold Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 09:44
      "Łączy nas troska o dzieci, zapraszam do mojego biura" - "mam tu kilku chłopców na stanie, zajmiemy sie nimi z troską, jak prawdziwi katolicy".
    • wojtek1963 Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 09:45
      Owsiak nie ma racji.Poddaje sie owczemu pedowi do pietnowania innych bez zastanowienia sie nad tym co mowi.Panie Owsiak uspokoj sie pan i zajmij sie koncertami albo lepieniem szybek.Moralne rozwiazania zostaw innym.
    • jula1mt Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 09:51
      Z całym szacunkiem do tego co robi pan Osiak, ale w tej konkretnej sprawie to dostał totalnej amby. Nie rzecznik praw dziecka ma biegać za każdym rodzicem, który skrzywdził swoje dziecko i wymierzać mu karę, od tego jest prokurator, sąd. No cóż ludzie z natury są potworami, czynili zło i czynić go będą, nawet jakby były całe zastępy stróżów prawa. Pan Osiak chwali się ilu dzieciom On pomógł, a ilu rzecznik p. Michalak. A pytam się pana Owsiaka czy te miliony to tak z własnej kieszeni wykłada na tę pomoc? To są pieniądze od ludzi dobrej woli. Inna jest rola p.Owsiaka, inna p. Michalaka. A p. Owsiak takim kuriozalnym zachowaniem w następnej edycji WOŚP może mieć mniej darczyńców. Za swoją pychę bycia najlepszym w pomaganiu dzieciom. Dziwny człowiek z p. Owsiaka.
      • ahoy2 Re: Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rz 26.07.12, 17:41
        Właśnie, ode mnie już nie dostanie ani grosza.
    • monitor1518 Andropauza i tyle 26.07.12, 09:58
      Może pan Owsiak przechodzi andropauzę i trudniej mu kontrolować emocje a swoją drogą, prof. Śpiewak też nie jest mistrzem kindersztuby. Kilka lat temu byłem świadkiem podobnego zdarzenia. Ojciec miał lecieć z dwoma synami (jeden miał nogę w gipsie, nie mógł jej zginać, więc nie poleciał - takie przepisy, wyjaśnił jakiś pan). Mieli dylemat i stwierdzili, że ojciec zamówi taksówkę dla syna, zapewnił mu opiekę, zapewnił mu formę wynagrodzenia za to wszystko i tyle. Przy czym miotali się do ostatniej chwili, nie była to trudna decyzja. Na forum widzę takie emocje, jakby ci rodzice ugotowali to dziecko i zmielili przez maszynkę (zdarzenie, które miało miejsce w zeszłym tygodniu), zapewnili opiekę przez grono najbliższych a że sytuacja nie była pozbawiona stresu no to trudne, a czy nasze dzieciństwo było pozbawione stresu?. Nie rozumiem tej polskiej łatwości do wydawania tak ostrych opinii. Świat jest jednak bardziej skomplikowany niż się wydaje z perspektywy poduszkowca (pani lub pana całymi dniami przesiadującego w oknie na poduszce).
      • joly.roger Re: Andropauza i tyle 26.07.12, 23:32
        monitor1518 napisał:

> swoją
        > drogą, prof. Śpiewak też nie jest mistrzem kindersztuby.

Zasadniczo prof. Paweł Śpiewak, socjolog z UW takich słów by nie użył. A to był Jakub Śpiewak. "Nie mieszajmy systemów walutowych" ;)
    • bodzio151 Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 10:55
      kolejne pieniadze wyrzucone w bloto,
    • bezpocztyonline Rzecznik rzecznika nie potrzebuje 26.07.12, 11:06
      Michalak bardzo ładnie i z należnym szacunkiem odpisał Owsiakowi.
      Adwokatów mu raczej nie potrzeba.
      Moim zdaniem niepotrzebnie inni się w to mieszają.
      • ateofi Re: Rzecznik rzecznika nie potrzebuje 26.07.12, 11:37
        bezpocztyonline napisała:
        > Michalak bardzo ładnie i z należnym szacunkiem odpisał Owsiakowi.
        > Adwokatów mu raczej nie potrzeba.
        > Moim zdaniem niepotrzebnie inni się w to mieszają.
        --
        Urażony gó...arz napisał 3 zdania o tym iloma sprawami się zajmuje i to wszystko! A jakie to są sprawy, pytam się? Za co ten młodzian bierze kasę, bo ja jakoś żadnych efektów jego pracy.
        Być może robi nie informując ludzi o swoich osiągnięciach i tu nie chodzi o lans, ale zwykłą kampanię informacyjną. Nic takiego nie ma. Oni wszyscy są ku... tacy zajęci tylko jakoś nie przekłada się to na poprawę sytuacji dzieci w Polsce. Więc pytam raz jeszcze, co robi pan Michalak w sprawie rosnącej przemocy wobec dzieci, biedy, niedożywienia? Czy ma jakieś pomysły legislacyjne? Co robi, proszę o konkrety!! Owsiak, to przynajmniej ratuje życie i zdrowie dzieci, a ten szczyl jakie ma osiągnięcia?!!

• drmuras Re: Rzecznik rzecznika nie potrzebuje 26.07.12, 11:56
          Jeżeli to nie przekracza twoich możliwości intelektualnych poszukaj sprawozdania w necie . Proste
          no chyba że wolisz toczyć pianę.
          • ateofi Re: Rzecznik rzecznika nie potrzebuje 26.07.12, 13:09
            Te jego "sprawozdania" to są tyle warte, co papier, na którym są drukowane i to tyle w temacie!
    • xarp O Owsiaku zdanie mam wyrobione 26.07.12, 11:17
      od czasu jak widziałem go regularnie parkującego swoją terenówkę na trawniku pod siedzibą fundacji, podczas gdy ogólnie dostępny parking z zawsze wolnymi miejscami był o 30 m dalej. Owsiak to pospolity burak i tyle w temacie.
      • kamil_roztocki Re: O Owsiaku zdanie mam wyrobione 26.07.12, 12:26
        xarp napisał:

> od czasu jak widziałem go regularnie parkującego swoją terenówkę na trawniku po
        > d siedzibą fundacji, podczas gdy ogólnie dostępny parking z zawsze wolnymi miej
        > scami był o 30 m dalej. Owsiak to pospolity burak i tyle w temacie.

Wytłumacz to jego wyznawcom, zabiliby Cię, zanim byś skończył, w końcu to zdemoralizowane osiłki tresowane hasłem "róbta co chceta", tak naprawdę to Juras nauczył ich czegoś więcej "róbta co chce Juras"
        • aspiryn30 Re: O Owsiaku zdanie mam wyrobione 26.07.12, 12:51
          >Wytłumacz to jego wyznawcom, zabiliby Cię,

Każdy ocenia innych według siebie? Bo to o zabijaniu najlepiej świadczy o Twojej znajomości tego co robi Owsiak i jaki wpływ ma na młodzież, i każe mi potraktować Cię na zasadzie przytakiwania :)
          A co do argumentu o parkowaniu mogę się tylko uśmiechnąć :) Facet, który zrobił ogromną robotę na rzecz dzieci, szpitali i ratownictwa medycznego, szufladkowany jest na podstawie tego jak parkuje. Jak się chce udderzyć psa, kij zawsze się znajdzie, jedynie politowanie bierze jak się czyta takie rzeczy :)
          • ahoy2 Re: O Owsiaku zdanie mam wyrobione 26.07.12, 17:45
            Jak parkuje tak szanuje innych, tak szanuje mnie i ciebie. Tak szanuje nasz trawnik, naszą ojczyznę. Ma ją w d... Ważne że ma dobrą terenówkę a stawiać ja będzie gdzie mu się podoba.
            • usz_misiatek Re: O Owsiaku zdanie mam wyrobione 27.07.12, 10:22
              Z tym ze o tym parkowaniu poki co wiemy tyle, co napisal xarp. a w necie kazdy moze napisac co chce i nie ma szans zweryfikowania tego.
              • xarp Re: O Owsiaku zdanie mam wyrobione 30.08.12, 21:54
                usz_misiatek napisał:

> Z tym ze o tym parkowaniu poki co wiemy tyle, co napisal xarp. a w necie kazdy
                > moze napisac co chce i nie ma szans zweryfikowania tego.

Nieee, no oczywiście, że wymyśliłem to sobie sam. I nigdy nie bywałem regularnie na ul. Dominikańskiej, WAW. Przecież kieruje mną tylko ślepa i wywiedziona z kruchty nienawiść do ob. Róbta-Co-Chceta.

• vito3 Re: O Owsiaku zdanie mam wyrobione 26.07.12, 16:33
          tu widac kamilku ze byles chedozony przez proboszcza
    • apas13 Hejter, lans i rzucanie kur***. Awantura o Rzec... 26.07.12, 11:53
      Cenię Owsiaka bardzo, za to, co robi. Ale tym razem pojechał bo bandzie. Co, jego zdaniem, powinien robić RPD? Wystawiać czujki na kazdym lotnisku i na każdej ulicy, by zapobiegac mordersttwom dzieci i ich porzucaniu przez skretyniałych rodziców? A co ze złem, które dzieje się w domowym zaciszu - fuknkcjonariusz RPD w kazdej sypialni? Nie popadajmy w obłęd, od tego w Polsce jest masa służb: od policji zaczynając, a na każdym odpowiedzialnym dorosłym przechodniu kończąc. W kraju, w którym mieszkam, samotny kilkulatek w publicznym miejscu zwróci czyjąś uwagę już po kilku minutach - ktoś zawiadmi ochronę albo policję żeby ustalić, co się dzieje.
      RPD musi działać w ramach wyznaczonych przez ustawę. Wyrażanie przez niego oburzenia w TV jest tak samo skuteczne, jak wyrażanie oburzenia przez Owsiaka - nie zmieni nic w sytuacji krzywdzonych dzieci. Do tego trzeba zmian systemowych i edukacji (a tym RPD się zajmuje). A jeśli już zło się wydarzy i zostanie odkryte - kazda interwencja będzie spóźniona, więc nikogo winić nie sposób, może poza najbliższym otoczeniem sprawcy i ofiary, bo tylko oni czasem mają szanse zareagować PRZED.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka