Dodaj do ulubionych

dobry lekarz?

IP: *.ptim.net.pl 25.04.09, 17:45
Witam,
od kiedy zaczęłam wspolzycie mialam problemy z bolesnymi stosunkami. Bylam z
tego powodu 2 razy u ginekologa ale on twierdzil, że wszystko jest ok. i
żebysmy stosowali żele nawilżające itd. Potem ok. 2 miesięcy temu zaczął mnie
pobolewac brzuch, szczypalo mnie w okolicach intymnych. Poszlam do lekarza, on
dal mi antybiotyk i stwierdzil, ze to infekcja. Niestety tydzien temu znow
zaczelam miec bole brzucha (czasem mysle, ze mam caly czas lekki bol brzucha
ale sie juz do niego pryzwyczailam), trochę więcej wydzieliny, lekkie
pieczenie i swędzenie. Więc znow poszlam do lekarza, który chyba nie wiedzial
co mi jest i dal kolejne antybiotyki. W sumie od 2 dni biorę dziennie 9
tabletek antybiotyku. Z ulotek wynika, ze to leki przeciwko rzęsistkowi. Nie
znam się na chorobach kobiecych, nie wiem jakie badania powinien mi zrobic ale
zastanawiam się, czy ten lekarz jest OK. Teraz czytam w necie, ze robi się
posiew, a lekarz tego mi nie zrobil. Czy mozliwe, ze mam tego rzęsistak juz od
roku i byl on przyczyną moich bolów przy wspolzyciu?
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Konował IP: 91.104.98.* 25.04.09, 17:48
      Pobiera się materiał do badania i po odebraniu wyników dobiera się odpowiednie
      leki- dla ciebie i dla partnera bo jak tylko ty będziesz leczona, a facet nie-
      to będzie cię zarażał w kółko.

Zmień gina.
      • Gość: magda Re: Konował IP: *.ptim.net.pl 25.04.09, 17:55
        No wlasnie nie mogę tego pojąć: ten lekarz jest wszędzie wychwalany, na Znanym
        Lekarzu ma 88 procent popracia, wszystkie kobiety pieją z zachwytu. A kurcze
        przeciez mi nie zrobil podstawowego badania jakim jest posiew. Naprawdę nie
        rozumiem tego.
        • Gość: emka Re: Konował IP: 91.104.98.* 25.04.09, 18:00
          No cóż i tak się zdarza-nie ma lekarzy idealnych..... albo tylko kobiety, które
          są zadowolone z jego usług pokwapiły się o wystawienie swoich opinii.
          • Gość: magda Re: Konował IP: *.ptim.net.pl 25.04.09, 18:05
            Kazal mi przyjsc na kontrolę w tym tygodniu po nowych antybiotykach i zamierzam
            się go zapytac, dlaczego nie zlecil mi tego posiewu ( choc przy poradni gdzie
            pracuje jest nawet laboratorium) i czy mozliwe, ze od tego rzęsistka (jesli to
            to) mialam od roku! takie bole i problemy.
    • cafem Re: dobry lekarz? 25.04.09, 20:54
      Posiew koniecznie.
      Nie bierz lekow w ciemno, nie wiedzac, co Ci jest.
      Bol moga powodowac grzyby lub bakterie, a stwierdzenie rzesitka bez dokladnego przebadanie swiadczy jedynie o niekompetencji lekarza.
      • cafem Re: dobry lekarz? 25.04.09, 20:56
        Sprawdz wszystko. Grzyby, bakterie, przede wszystkim chlamydie.
        Bol moze byc rowniez na tle neurologicznym - to sie stwierdza metoda wykluczenia wszelkich infekcji (www.vulvodynia.pl)
        • Gość: magda Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 26.04.09, 09:47
          Dzięki za odpowiedzi. Ale sama juz nie wiem co robic - biorę te antybiotyki,
          pewnie jeszcze za wczesnie by zadzialaly (biorę od piątku) ale mam wrazenie, ze
          jest coraz gorzej! Dzis w nocy się budzilam bo bardzo mnie swędzialo i
          szczypalo, mialam ochotę zacząć się drapac bo nie moglam wytrzymac! Ech, jak się
          okaze, ze to nie jest rzęsistek i wezmę prawie 70 tabletek antybioyku na marne?
          Ale teraz przerwac to chyba jeszcze gorzej? Jak myslicie? Brac i isc w srode do
          tego lekarza czy szukac jutro innego ginekologa i sie skonsultowac?
          • cafem Re: dobry lekarz? 26.04.09, 09:49
            Nie przerywaj brania antybiotyku, bo a nuz to rzesisteksmile

Ale do innego lekarza idz, koniecznie na posiew.

• Gość: magda Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 26.04.09, 10:07
              Dzięki za odpowiedzsmile. Tylko dlaczego coraz bardziej mnie to piecze i swędzi?
              • Gość: magda Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 26.04.09, 12:54
                Boże, dziewczyny jestem przerazonasad(. Jak napisalam calą noc swędzialo i pieklo
                mnie w okolicach intymnych. Teraz dokladnie się tam obejrzalam i myslalam, ze
                zemdleję- mam całą pochwę w jakims bialym sluzie, jestem prawie pewna, ze to
                jeszcze dodatkowo grzybica mi się przyplatala! Lekarz mowil, zebym po zazyciu
                tych antybiotykow brala kniecznie Lactovaginal bo 'bedziemy z kolei leczyc
                grzybicę i dopiero będzie'. Ale ja antybiotyki biorę dopiero od piątku i czyzby
                juz mnie to zlapalo? To naprawdę okropnie wygląda - a moj lekarz przyjmuje
                dopiero w srode! Czy to sie moze znacznie pogorszyc do srody? Jejku, mam konską
                dawkę tych antybiotykow i teraz pewnie jeszcze dojdzie leczenie
                przeciwgrzybicze? co za koszmarsad
                • Gość: kasia Re: dobry lekarz? IP: *.jjs-isp.pl 26.04.09, 13:03
                  Jednoczesnie z antybiotykiem powinnas stosowac leki oslonowe-
                  p.grzybicze.Doustnie czy dopochowo.W trakcie antybiotykoterapi
                  jestes narazona na grzybice, a nie po jej zakonczeniu.A grzybicy
                  mozna nabawic sie bardzo szybko.Nie czekaj do srody, tylko idz do
                  jakiegos lekarza w poniedzialek,a do tego Twojego najlepiej w ogole
                  nie wracaj.Jezeli w Twoim miescie jest szpital ginekologiczny to
                  mozesz dzisiaj wybrac sie na IP.
                  • Gość: magda Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 26.04.09, 13:07
                    Dzięki KAsiu za odp. Ale lekarz kazal brac Lactovaginal juz po zakonczeniu
                    kuracji a na ulotce jest napisane żeby 'nie stosowac jednoczesnie z lekami
                    przeciwbakteryjnymi, przeciwrzęsistkowymi lub przeciwgrzybicznymi'. Normalnie
                    plakac mi się chcesad
                    • Gość: kasia Re: dobry lekarz? IP: *.jjs-isp.pl 26.04.09, 13:09
                      Ale na rynku jest cale mnostwo lekow,nie tylko lactvaginal.
                      • Gość: magda Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 26.04.09, 13:11
                        Czyli powinien mi przepisac cos innego? Kurcze, co za lekarz... Mam ochotę go
                        zabic... Albo chociaz pojsc do niego ostatni raz i powiedziec co o nim myslę.
                        A mogę cos kupic bez recepty? Czy teraz to juz nie ma sensu jak i tak mnie
                        dopadla grzybica?
                        • Gość: kasia Re: dobry lekarz? IP: *.jjs-isp.pl 26.04.09, 13:22
                          Jezeli dzis nie mozesz isc do lekarza, to mozesz w jakies dyzurnej
                          aptece kupic tantum rossa ( tylko nie rob irygacji) i masc
                          clotrimazolum do posmarowania okolic .Zeby jakos dotrwac do
                          poniedzialku.Ale to jest tylko leczenie objawowe.
                          • Gość: magda Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 26.04.09, 13:26
                            Bardzo dziękuje.
                            • Gość: czy jest sens? Re: dobry lekarz? IP: *.ptim.net.pl 27.04.09, 12:30
                              Dziewczyny, uwazacie, ze jest sens isc jeszcze raz do tego beznadziejnego
                              lekarza i zapytac, dlaczego, mimo ze mecze sie z infekcjami juz od 2 miesięcy
                              nie zlecil mi zrobienia posiewu tylko dawal mi jakies wielkie ilosci
                              antybiotyków? Przy tym nie powiedzial, zebym brala cos oslonowo i dzieki temu
                              dorobilam się grzybicy? I powiedziec mu, ze czuję, ze nie leczy mnie prawidlowo?
                              Nie mam juz ochoty leczyc się u niego bo stracilam zaufanie ale jakas zlosc mnie
                              ogarnia na mysl, ze ja nie przyjde na umówioną wizytę, a on wtedy pomysli, ze mi
                              jego wspaniala kuracja pomogla i dlaetgo zrezygnowalam z wizyty...Warto się
                              denerwowac i powiedziec, co o tym sądzę?
    • Gość: wiejska baba Magdo wyslij partnera do lekarza...moze jest nosic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:24
      nosicielem czegos?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka