Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk buduje w sieci

31.07.12, 07:19
wieża babel, o ile Rydz czyta biblię... i wierzy w Boga - w co mi się wierzyć nie chce za bardzo
Obserwuj wątek
    • 04an O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 07:29
      TAKIEGO!
      • xennax Re: O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 07:52
        dla mnie problemem jest , że to imperium Ojca Rydzyka wygląda jak " Zbawienie" sp. z o.o. Z drugiej strony wiele jest tam spraw bardzo pozytywnych i łączących ludzi . Brakuje mi jednak wyraźniejszego pokazania że tu nie chodzi o pewien typ sprzedaży " odpustów" . Nie da sie prowadzić ewangelizacji itd .. tak kompletnie w powietrzu, paliwo musi być. Przydałoby sie widzieć że akcent jest słabszy w stronie biznesowej.
    • tuad27 I to bez podatków 31.07.12, 08:07
      Niezły biznes. Kościół zwolniony jet z płacenia podatków PIT, VAT , nieruchomości czy ceł.
      I to wszystko będzie należeć do Watykanu !
      • m-62 Re: I to bez podatków 31.07.12, 08:20
        ...no może gdyby debil postawić chciał blok mieszkalny dla najuboższych to bym nawet to poparł, nasty kościół i to lochę tak wielką. Bez podatków..., a kto zapłaci za prąd, a kto zapłaci za ogrzanie zimą jak nie będą tłumy walić? My podatnicy...
        • obraza.uczuc.religijnych Tłumy nie będą walić 31.07.12, 08:26
          bo to będzie klapa tak jak inne przedsięwzięcia tego biznesmena: radio i tv o słabym zasięgu na działalność których musi brać pożyczki od maf... yyy zakonu redemptorystów, zupełnie nieudana telefonia komórkowa, ratowanie stoczni gdańskiej zakończone fiaskiem, szkoła wyższa z kiepską kadrą, wysokimi opłatami i małą liczbą słuchaczy. Ten facet czego się nie dotknie to spieprzy. A nie, przepraszam, umie prać pieniądze przy pomocy zakonu redemptorystów i jego pożyczek.
      • dimo333 Re: I to bez podatków 31.07.12, 08:55
        a jak sadzisz kto placi im za en.el na budowe ? wszyscy mieszkancy katolandu powinni miec swoja tabliczke . a na rachunku masz np: zuzycie 40 zl ,koszty przesyku ,abonament itp 80 zl i gra muzyka. (w kosciele)
    • cyndyndanda czarna torunska szuja znow robi swoich moherow w 31.07.12, 08:23
      konia - wplac 1000 zl, a twoje nazwisko umiescimy ma scianie przenajswietszego kibla, albo na bramie
      stoczni (to dla tych, ktorych kasa zostala zdefraudowana). Czarny sku.rwiel wchodzi na coraz wyzsze obroty!!!
    • jakub-11111 O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 08:44
      ojciec inkasent jest mistrzem w strzyżeniu swoich owieczek. Żaden głódź czy michałek nie mogą mu dorówanać. Kasa misiu, kasa.
    • miki90210 O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 08:50
      Zdaje się, że w Licheniu kilka lat temu pomysł się sprawdził - nie bylem, ale słyszałem, że jest tam cała ściana, czy też kaplica od góry do dołu wyłożona tabliczkami z darczyńcami (też od kwoty 1000,00 zł). Czyli Rydzyk nie wymyślił niczego nowego...
    • bogda35 Re: O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 09:08
      To piekne że tak przesladowany zakonnik i jego Kościól mimo wszelkich szykan ( wspomnijmy że autostrady potrzebowały kilku lat na dostanie pozwolen na budowe a tu prosze - prawie natychmiast !) przy pomocy sil wyzszych i osobistej interwencji Matki Najswietszej wznosi w tym chylącym sie do upadku,rzadzonym przez zydokomune i moskiewskich najemników kraju- tak wspaniałe dzieło.Ale- musze was zasmucic - nie zdobedzie on palmy pierwszeństwa w wyscigu na wielkośc obiektu,chociaz dokopie Glempowi i Dziwiszowi - otóż w Rumunii,tak,w Rumunii,gdzie jest niewielu katolików- wzniesiono kościół w którym dzieło doktora dyrektora mozna zmiescic . bez trudu.Jest najwiekszy w Europie,a kraj- jeden z ubozszych . Jaki wstyd !!! moze czas pomyslec o czyms wiekszym ? Nie dajmy sie wyprzedzic ,wszak w czyms musimy byc najlepsi w Europie !
    • jannormalny24 O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 09:19
      będzie wreszcie konkuręcja do tej budy w Licheniu
    • grundol1 Maryi Gwiazdy Nowej Ewangelizacji i bł. Jana Pawła 31.07.12, 09:39
      "Maryi Gwiazdy Nowej Ewangelizacji i bł. Jana Pawła II"

Zajebista nazwa ;)
    • dinko11 O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 09:44
      Kiedy to czarne ścierwo,złodziej odda to co ukradł stoczni,i za rózne machloje
    • frajtak O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 09:48
      Maryja Gwiazda Nowej Ewangelizacji... rotfl.... :)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 10:11
        Skoro Gwiazda to pewnie będzie na pudelku albo plotku.
    • mapi7 O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 10:06
      Nie przewiduję dawania datków na budowę żadnego kościoła.A rydzykowe imperium jest dla mnie wyjątkowo wstrętne. Mam lepsze cele na przekazywanie darowizn pieniężnych:chorzy ludzie, zwierzęta opuszczone i zaniedbane.
    • judaszowy jak widzę tą mordę - rzygać mi się chce 31.07.12, 10:26
      i zwieracze puszczają
    • page O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 10:43
      Zaraz, zaraz. Czegoś tu nie rozumiem. Toruniowi jako jednemu z niewielu polskich miast udało się przerwać przez stulecia bez zniszczeń. Ocalała wspaniała gotycka i renesansowa architektura. Proszę popatrzeć na piękną panoramę miasta z drugiej strony Wisły.
      Istnieje coś takiego jak ochrona dziedzictwa architektury zabytkowej. Co robi i co ma do powiedzenia wojewódzki konserwator zabytków? Co na to politycy? To skandal!
      • obraza.uczuc.religijnych Re: O. Rydzyk buduje w sieci 31.07.12, 10:59
        Toruńscy politycy to jeszcze chcę Rydzykowi tramwaj wybudować pod drzwi tej żałosnej świątyni.
    • emar22 Matka Boska Częstochowska nie przepada za Matką Bo 31.07.12, 21:41
      ską Fatimską
    • minstrel515 "Biegnij Tadziu, biegnij." 31.07.12, 22:24
      Berlin miasto bliżniacze wszak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka