Dodaj do ulubionych

Łowcy skór i kości

04.08.12, 18:17
Zarówno wrodzony u Polaków szacunek do ciał osób zmarłych, jak i odpowiednie zapisy w ustawie transplantacyjnej gwarantują, że po pobraniu tkanek zostaną one w sposób profesjonalny zrekonstruowane, by mogły zostać godnie pochowane.

Więcej... wyborcza.pl/1,75477,12249823,Lowcy_skor_i_kosci.html#ixzz22avttFz1
Wzruszające.
Chciałoby się wierzyć ,że to prawda.
A co z niegodziwcami za nic mającymi sobie zapisy w ustawach i w ogóle prawo?
Kto zagwarantuje, że "zaginieni bez wieści" to nie zapasowe worki "części zamiennych" dla "lekarzy" pozbawionych skrupułów?
Obserwuj wątek
    • emcza Re: Łowcy skór i kości 04.08.12, 18:58
      A kto ZAGWARANTUJE, że po smierci zostaniesz z szacunkiem pogrzebany, a nieprzemielony jako karma dla psów? Pójdziesz w razie czego do sądu, wtedy?
      • gosc747 Re: Łowcy skór i kości 04.08.12, 22:24
        Zagwarantuje kremacja.
        Dlatego tyle wrzasku o to. Księża, takie firmy itp. nie będą miały z czego żyć.
        • szpak.nie Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:14
          haha, kremacja nic nie gwarantuje, oddajesz ciało, dostajesz popiół, nawet nie wiesz czy to przypadkiem nie popiół ze spalonego drewna.
    • ubiquitousghost88 Dziki Zachód. Nie Wschód... 04.08.12, 19:56
      Od Hitlera do dziś, Zachód trupem śmierdzi.
      Zgnilizna, degeneracja następują po dekadencji, nie przed nią...
      • tymon99 Re: Dziki Zachód. Nie Wschód... 04.08.12, 20:06
        za to wschód pachnie fiołkami.. zwłaszcza ten milion czy dwa niepochowanych od wojny żołnierzy walających się po lasach.
        • ubiquitousghost88 [...] 04.08.12, 20:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aietes Istotnie. Bierzmy przykład z Azji, tam szacunek 05.08.12, 12:00
        dła człowieka jest na bardzo wysokim poziomie.
    • ubiquitousghost88 Zabronić ustawowo "ratowania" żywych częściami... 04.08.12, 20:07
      ...zamiennymi z martwych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      To jest nic innego, jak kanibalizm.
      Dr. Mengele wam się kłania z tamtego świata!

Niech sobie ci i tamci robią co chcą, i tak ich czeka tasak chiński...
      • maquis.drake Re: Zabronić ustawowo "ratowania" żywych częściam 05.08.12, 11:51
        Powiedziałbym, żebyś się leczył, ale na to chyba już za późno.
        • ubiquitousghost88 [...] 05.08.12, 14:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • martaka1only Re: Zabronić ustawowo "ratowania" żywych częściam 05.08.12, 15:17
        ubiquitousghost88 napisał:

> ...zamiennymi z martwych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > To jest nic innego, jak kanibalizm.
        > Dr. Mengele wam się kłania z tamtego świata!
        >
        > Niech sobie ci i tamci robią co chcą, i tak ich czeka tasak chiński

Gwałtownie zmienisz zdanie , gdy będzie zagrożone życie twoje lub twoich bliskich.
    • komcionauta Resztę zwłok powinno przerabiać się na paszę 04.08.12, 23:50
      Szacunek do kupki martwych tkanek to relikt religijnej ciemnoty, które wyobrażała sobie, że ta kupka tkanek ma jakąś przyszłość.

Ma przyszłość tylko jako pasza albo - spalona w krematorium - jako ekologiczna energia dla pobliskiej szklarni.

Oczywiście takiej kultury pies z kulawą nogą bronić nie będzie, bo w imię czego tu narażać swoje jedyne doczesne życie? Dlatego następną wersją obyczajów pogrzebowych będę pogrzeby muzułmańskie.
      • ubiquitousghost88 Abażury ci z głowy wyleciały?... 05.08.12, 08:25
        komcionauta napisała:

> Szacunek do kupki martwych tkanek to relikt religijnej ciemnoty, które wyobraża
        > ła sobie, że ta kupka tkanek ma jakąś przyszłość.
        >
        > Ma przyszłość tylko jako pasza albo - spalona w krematorium - jako ekologiczna
        > energia dla pobliskiej szklarni.
        >
        > Oczywiście takiej kultury pies z kulawą nogą bronić nie będzie, bo w imię czego
        > tu narażać swoje jedyne doczesne życie? Dlatego następną wersją obyczajów pogr
        > zebowych będę pogrzeby muzułmańskie.
    • spider78 Oj tam czepiacie się 05.08.12, 11:57
      To jest po prostu prawdziwy nowoczesny RECYKLING ;)
      Jakby moi spadkobiercy dostali jakąś forsę za moje kości to czemu nie :) lepsze to niż zjedzenie przez robaki.
    • gdsta Łowcy skór i kości 05.08.12, 11:58
      oficjalna zgoda na pobranie wszystkiego co może się przydać i to DARMO jest jedynym sposobem, by odbyło się to profesjonalnie;

mnie marzy się tylko jeszcze opcja do wyboru - po pobraniu reszta bez cudowania i wypychania do woreczka i do kremacji

jeśli ktoś chciałby za coś płacić to właśnie mogłoby to być kremowanie resztek - co skłoniłoby nie jedną rodzinę nieszczęśnika, który nie zapewnił sobie sam tego, do oddania żywym tego co przydatne

jestem za rejestrem zapewniającym wypełnianie woli zmarłego - pobrać i spalić
      • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:33
        Akademia Medyczna ,zapewni Ci taki pochówek szczątków ,jeżeli notarialnie zapiszesz jej swoje zwłoki.
    • puzonik48 Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:02
      Bez wyrażających zgody na transplantację ta nauka na nic by się nie przydała ,a przecież to nic innego jak ratowanie życia innym .Noszę ze sobą kartę z wyrażeniem zgody na transplantację .O takiej zgodzie wie również moje dziecko .To co ze mnie zostanie ,będzie spopielone ,żeby nie zaśmiecać tej ziemi .Fakt ,że są ludzie postępujący nieuczciwie ,nie zmienia faktu ,że dzięki tej dziedzinie ratuje się życie innych .
      • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:37
        te nadużycia i handel martwym towarem nazywasz ratowaniem zycia?ja od prawie 10 lat jestem wpisany do rejestru sprzeciwów, a moje ścierwo ma spłonąć. mz transplantologia powinna rozwijać się w całkowicie innym kierunku-należy wszelkie środki przeznaczyć na budowę całkowicie SZTUCZNYCH organów, albo w kierunku klonowania.
        • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:53
          Skorzystałeś z prawa no i dobrze .Co do reszty ,to jeszcze żaden sztuczny twór nie prześcignął matki natury :):).Oczywiście ,że podejmowane są próby wytworzenia innymi metodami organów ,na przykład z komórek macierzystych .Z klonowaniem ,to chyba coś Ci nie wyszło ?Klonować człowieka ,żeby potem uśmiercać klon ?Czyżby ten wyhodowany był pozbawiony cech ludzkich ,wrażliwości na ból ,mózgu itd.....
          • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:04
            oczywiście chodzi o klonowanie poszczególnych organów i tkanek.natomiast jeśli chodzi o twoją niedościgniona matkę naturę to jest o ile wiadomo jest w ciągłym rozwoju - tak jak nauka. technologicznie człowiek jest zdolny do wytwarzania nawet poprawionych w działaniu organów. tylko oczywiście chodzi o pieniądze, po co wydawać miliardy na naukę jesli można babrać się w trupach?i oczywiście recykling trupów jest kuszący. swego czasu równiez prowadzono super recykling trupów- wytwarzano ratujące przecież czasem życie mydło.czym to się różni od tego ludożerstwa mieniącego się wzniosłym terminem transplantologia?
            • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:13
              Wiesz ,że dzwoniono w jakimś kościele ,tylko nie wiesz w którym .Właśnie "wytwarzanie" organów z komórek macierzystych jest tą przyszłością :) Polecam Ci do przeczytania "Czas komórek macierzystych " Ch.T.Scotta .Te badania w Polsce są chyba zabronione ?W USA Obama dopuścił taką możliwość .Jak już metoda zostanie wprowadzona powszechnie w życie ,dawcy przestaną być potrzebni ,ale nie stanie się to za mojego czy twojego życia :):)
              • 1492007gazeta Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:26
                Bełkot. Przyszłością to jest taka profilaktyka, że transplantologia będzie zbędna , panie wielce nowoczesny.

Miłego dnia.
                • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:35
                  Tak jest :):)I ludzie nie będą umierali :):):)
                • bromba_bez_glusia Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:54
                  Nie wiem co jest przyszłością. Ale obecnie życie jednych ludzi ratuje się organami innych ludzi. Więc nie wiem co proponujesz na chwilę obecną. Mam strzelić focha i odmówić przeszczepu wątroby, bo czekam na przyszłość gdy to nie będzie potrzebne?

Nie rozumiem tego przywiązania do ciała po śmierci. Mnie mogą, proszę bardzo, pokroić i rozebrać do ostatniej kości i żyłki. Jak to komuś ma pomóc, to chyba lepiej niż żeby to czerwie zeżarły. I w zasadzie jest mi zupełnie obojętne czy ktoś na tym zarobi czy nie.
                  • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 14:06
                    nie chodzi o przywiązanie do ścierwa które będzie zzarte przez czerwie albo spalone.chodzi o to ze HANDLUJE się organami,tkankami etc. nawet jeśli chodzi o krwiodawstwo jest coś nie w porządku jeśli doi się dawców za darmo, a firmy przetwarzające krew sprzedają za grube stawki później szpitalom produkty wytworzone z krwi. w polsce prawo jest jasne - wydaje się że takie jest - jesli nie ma twojego wpisu w spisie sprzeciwów mogą rozbić ze ścierwem co tylko zechcą. ale ogólnie patrząc na cały świat - to kto ma dostęp do tego typu fanaberii jak ratowanie życia poprzez przeszczepy z organów pobranych ze ścierwa? dostęp jest tylko dla wybranych i mających kasę. i to nie jest moim zdaniem żadne ratowanie życia. inaczej jeśli na półce w "aptece"(chodzi o aptekę szpitalną) jest SZTUCZNE serce gotowe do przeszczepu?może nawet lepsze w działaniu niż naturalny oryginał? nie ma żadnego problemu.po co babrać się w trupach?
                    • bromba_bez_glusia Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:07
                      No to weź i zaprojektuj to serce.
                      Z tego co wiem, sztuczne serca na tą chwilę są dużo gorszym rozwiązaniem niż serca "prawdziwe". Za świecie przeszczepy serca od dawców mają dużo lepszy wskaźnik przeżywanie pacjentów, niż tych ze wszczepionym sercem sztucznym. A w Polsce w Zabrzu pieprzą się tym już ze dwie albo trzy dekady, kasy poszło multum a efektów nie ma.
                      łapiesz teraz? Oczywiście że cudownie by było wziąć sobie serce albo wątrobę z plastiku z półki w aptece, ale obecnie po prostu nie ma takiej alternatywy!

I mam szczera nadzieję, że ci co zastrzegli odmowę dla bycia dawcą nie mają prawa być biorcami organów. Bo w tym momencie to by było czystej wody sku...syństwo.
                      • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:15
                        no własnie o to chodzi że za mało pieniędzy przeznacza się na projektowanie i budowę sztucznych organów, znacznie taniej jest bebeszyć trupy(obojetnie czy legalnie czy nielegalnie) a później dawać zarobić koncernom farmaceutycznym które karmią swoich pacjentów lekami immunosupresyjnymi do końca zycia. interes się kręci więc PO CO to zmieniać prawda? a jeśli chodzi o wpis do rejestru sprzeciwów to nie jest to równoznaczne z tym że nie zechcą uratować mnie na siłę;-))))) ale jakby nie grozi mi to - nie jestem ludożercą:-P
                        • bromba_bez_glusia Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 17:06
                          Śmiem wątpić czy np. w Stanach na projektowanie sztucznych narządów przeznacza się mało kasy.To raz. Dwa, gdyby wynaleziono dobre sztuczne narządy to koncerny by na tym mogłby bić świetną kasę, nikt by im nie zabronił windować ceny do nieba. Trzy: przeszczep sztucznych narządów też wymaga stosowania jakichś leków, więc watpię czy by koncerny na tym tak bardzo ucierpiały.

Ty zawsze możesz zmienić zdanie w obliczu śmierci. Chodzi mi o to że zgłoszenie odmowy bycia dawcą powinno automatycznie skutkować odmową wykonania na odmawiającym przeszczepu. Choćby błagał i prosił.
                          • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 17:26
                            po przeczytaniu między innymi tego artykułu można wątpić właśnie w to że duże pieniądze przeznaczane sa np.w usa na budowę sztucznych organów.jak NA RAZIE trupi interes się jak widać bajecznie kręci.a jedynym z sensów produkcji sztucznych organów jest w tym że nie będą one odrzucane przez organizm biorcy.
                            co do listy sprzeciwu to zgadzam się z tobą!i prawdopodobnie mz dlatego jest tak mało wpisów w "bazie sprzeciwów", bo ludziska boją sie że to wiąże się z tym że nie będą mogli dostać organu-jednak tak nie jest.poza tym bardzo mało ludzi wie o tym że jest taka baza. w polskim prawie jest to mz idealnie rozwiązane - jeśli nie ma kogoś na liście to po prostu idzie do recyklingu i sprawa jest jasna.(właściwie nie rozumiem całego tego cyrku z odpytywaniem rodziny etc. to jest trochę naginanie istniejącego dobrego prawa) nie jestem przeciwnikiem transplantologii, jednak odmawiam brania w tym procederze udziału!:-P
              • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:38
                to chyba tobie dzwoni w kosciele matki natury.(niestety dla ciebie)matka natura nadaje się tylko i wyłącznie do poprawki!
                • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:46
                  Widzę ,że klikasz dla samego klikania ?Ja nie przepadam za pustosłowiem ,więc zmień interlokutora :):)
      • 1492007gazeta Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:57
        puzonik48 napisała:

> Fakt ,że są
        > ludzie postępujący nieuczciwie ,nie zmienia faktu ,że dzięki tej dziedzinie rat
        > uje się życie innych .

Człowieku, zastanów się trochę. Czy jeśli efektem doświadczeń doktora Mengele jest ratowanie życia, to też dla Ciebie wszystko jest ok?

Wczoraj czytałem o japońskim Mengele, Shirō Ishii. Facet (wraz z całą swoją zbrodniczą jednostką) wykupił się od kary oferując Amerykanom wyniki badań, których oni nie byliby w stanie zdobyć inaczej (bo nie robią doświadczeń na ludziach, przynajmniej nie takich).

Jeśli przekręty są dla Ciebie w porządku, bo "ratują czyjeś życie", obejrzyj sobie scenę tortur z filmu o Shirō Ishii. To nie dokument, jednak rzeczywistość była gorsza, niż fabuła: www.youtube.com/watch?v=blI1CLco4W4. Tylko przygotuj sobie od razu wiadro na wymioty.
        • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:04
          Bełkot :(:( Piszemy tu o nauce i o wykorzystaniu szczątków osób zmarłych dla ratowania życia i zdrowia żyjących .Trudno ,żeby z powodu grupy nieuczciwych ,pogrzebać naukę dzięki której uratowano wiele istnień .
          • 1492007gazeta Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:24
            Nikt nie mówi o grzebaniu nauki, lecz o takim jej rozwoju, który nie jest drogą po trupach (nomen omen) do celu.

Tak trudno Ci to zrozumieć?

Może obejrzyj sobie klip, do którego linkuję, trochę Cię orzeźwi.

I nie, nie piszemy tu tylko o wykorzystaniu szczątków zmarłych, lecz o kolejnych przekrętach medyków i farmakokratów, których działania są w dodatku - tradycyjnie - skoncentrowane na objawach, nie na przyczynach dolegliwości. I to jest bardziej sedno problemu, niż trzepanie kasy.

Ku pamięci historia Kris Carr „Gdybym posłuchała jednego z lekarzy, z którymi rozmawiałam na początku, już by mnie pokroili, przysmażyli i dźwigałabym nie jeden, a trzy obce narządy”. Bo tak jest najprościej, pokroić, przysmażyć, przeszczepić organy itd.

Tymczasem kobieta wybrała innych lekarzy i żyje siódmy rok z rakiem (nie pamiętam już, czy nadal w czwartym, "terminalnym" stadium?).

Czyli odwagi puzonik, jak zaczniesz więcej samodzielnie myśleć, Tobie też się polepszy i nie będziesz widział bełkotu tam, gdzie jest sens i porządek. I nie będziesz tak łatwo dawał sobie prać mózgu.
            • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:33
              Ty ustosunkowujesz się do przekrętach o których mowa w artykule a ja piszę o rozwoju transplantologii i moim stosunku do tej nauki :):) Co do reszty ,to rzecz dotyczy błędów lekarskich w milionach popełnianych na całym świecie ,a to już inny temat.Ale trudno ,żeby te błędy obciążały wszystkich lekarzy i żeby wszystkich uznać za niemoralnych ,nieetycznych ,przekupnych itd......
              • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 14:55
                rzecz w tym że transplantologia się nie rozwija tylko drepcze w miejscu.i nie ratuje się życia tylko je przedłuża, do końca tego tzw. zycia pozostaje przyjmowanie leków immunosupresyjnych, nie wiem czy znasz kogokolwiek po przeszczepie, ja znam i znałem kilka takich osób. zapytaj może jak im się żyje. recykling w tym wypadku nie ma żadnej przyszłości i żadnego sensu.
                • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 15:10
                  Jeżeli nie chcieli przedłużać swojego życia ,mogli nie wyrażać zgody na przeszczep .To że będą po przeszczepie przyjmować leki do końca życia ,wiedzą przed podjęciem decyzji .
                  • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 15:18
                    oczywiście że są informowani - ale tak naprawdę nie wiedzą z czym to się wiąże. i dlatego niektórzy jednak mają wątpliwości co do zasadności tego typu recyklingu. i od początku transplantologii nic właściwie w tej dziedzinie się nie zmieniło. po prostu wszczepia się kolejne organy/tkanki i faszeruje ludzi później do końca zycia lekami które nie są obojętne dla organizmu-delikatnie ujmując. żaden rozwój nauki tutaj nie ma miejsca. dodatkowo po prostu najzwyczajniej w świecie żeruje się na dramacie ludzi którzy są pod ścianą.
                    • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 15:26
                      No to niech się powieszą jak nie są zadowoleni :(:(Mogą zostać materiałem dla tych ,którzy marzą o przedłużeniu życia .co do rozwoju transplantologii ,to większych bzdur niż Ty tu wypisujesz ,już chyba wymyślić nie można .Ona się ciągle rozwija ,świadczą o tym ostatnie przeszczepy twarzy .Tylko ,że to nie jest "hydraulika" więc do wszystkiego dochodzi się latami.
                      • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 15:40
                        hahaha no własnie przeszczepiono inny organ niż dotychczas - czyli kawałek twarzy, etc. ale technologia ta sama:pobieramy z trupa i wszczepiamy, obojętnie czy to jest serce, nerka, "twarz", może oko? może ucho etc etc. to nie ma żadnego znaczenia. nic tutaj się nie zmienia. ludzie w dalszym ciągu muszą przyjmowac leki do końca zycia - z reguły bardzo krótkiego zycia.gdybyś miał/miała do wyboru: przeszczep nerki. 1. nerka pobrana z trupa (nawet nie kupiona gdzieś w jakiejś wiosce w indiach gdzie już większość ludzi jest dawcami..)i faszerowani nieobojętnymi twojemu zdrowiu lekami do końca życia. 2. wszczepienie sztucznej nerki - która nie wywołuje zadnych obronnych reakcji organizmu etc. myślę że znam odpowiedź: w takim razie w którą stronę ma nauka pójśc? babramy sie nadal w ścierwie?i podajemy ludziom głodne kawałki o cudach transplantologii?pal sześc jeśli podajemy je zdrowym ludziom. inaczej jest z sytuacjaą ludzi na krawędzi życia, ale również i tych którzy za parę dolarów dają sobie wyciąć np. nerkę bo nie mają z czego żyć.
                        • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 15:51
                          Każdy organ do przeszczepu jest najpierw kwalifikowany !Nie każdy może być dawcą !Ty masz strasznie zakutą główkę ,a ja nie mam ochoty walić głową w mur .W którym kierunku zmierza transplantologia ,napisałam Ci wcześniej ,ale przez skorupę widać się nie przebiła informacja ?A czy przy przeszczepie narządów wyhodowanych z komórek macierzystych ,nie będzie się zażywało leków do końca życia ,tego nikt nie wie.Dla większości żyjących ludzi ,oczekujących na przeszczep ,każde przedłużenie życia ma dla nich ogromne znaczenie ,dlatego za ich zgodą zostają wpisani na listę oczekujących .
                          • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:04
                            nie pozostało mi nic innego jak pogratulować ci naiwnego idealizmu, który bywa na prawdę uroczy. ale radziłbym od czasu do czasu bliżej przyjrzeć się rzeczywistości. jeśli masz dużo pieniędzy znajdzie się na świecie dawca nerki dla ciebie! i nie zrobisz tego oczywiście oficjalnie w np. polskim szpitalu. ale wiesz.. pomyśl trochę. jak napisałem wcześniej prawie każdy w niektórych wioskach na świecie ma pobraną nerkę.. dla kogo?jak?czy klasyfikowany?czy długo oczekiwał?transplantologia to jest tylko półśrodek, żadne tam cuda ani szczególny rozwój nauki.i nie ma się co za bardzo tym podniecać jak to puzoniki mają chyba w zwyczaju?;-)
                            • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:10
                              Bełkot ,bełkot i jeszcze raz bełkot :(:( Nie trzeba po świecie szukać tych co chcą sprzedać nerkę ,w Polsce już też podejmują próby .Co do reszty to widzę ,że Ty z Twoją główką ,myślisz teraz nad jakimś cudownym eliksirem ,który w nieskończoność wydłuży ludzkie życie ,w zdrowiu i szczęściu.Co tam jakaś transplantologia czy inne wynalazki ,to wszystko łatwizna ,nie warta żeby o nią kruszyć kopie :):)
                              • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:20
                                czyli co? zamykamy oczy i udajemy że niezbyt kolorowy świat transplantologii istnieje? ale czy skórka jest warta wyprawki? nie marzę o nieskończonym przedłużaniu życia, to które jest jest wystarczająco idiotyczne albo naiwne i wystarczająco długie.
                                • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:23
                                  Jak staniesz przed takim wyborem ,to znajdziesz odpowiedź !A dzisiaj Twoje teoretyzowanie jest funta kłaków niewarte :(:(
                                  • seven-of-nine Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 16:30
                                    przynajmniej moje teoretyzowanie nie jest oparte tylko i wyłącznie na naiwności.ale ludzie w większości uwielbiają się łudzić, powiem więcej ludzie w większości uwielbiają być oszukiwani etc. więc życzę powodzenia.
    • szpak.nie Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:12
      Uwaga! Oddam, po śmierci, swoje jądra i penisa komuś kto potrafi z nich intensywnie korzystać! O ile oczywiście będzie to jeszcze sprawne. Chcę mieć duzo potomków po prostu.
      • manic-miner Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:42
        > Uwaga! Oddam, po śmierci, swoje jądra i penisa komuś kto potrafi z nich intensy
        > wnie korzystać!

Podaj długość przy wzwodzie
        • szpak.nie Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:43
          3,5 cm, w porywach 4.
    • jotembi ciekawy tekst 05.08.12, 12:18
      wartościowy i udokumentowany
      dziękuję Autorowi
    • blackauri Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:18
      Z chęcią oddałabym swoje zwłoki, jeśli czemuś lub komuś miałyby jeszcze posłużyć. Bo dyskusja czy kogoś pochowają z wszystkimi żebrami, czy bez kilki według mnie nie ma sensu, i tak tkanka rozłoży się/ zostanie spalona. Jedyny negatywny fakt tej imprezy to to, iż ktoś na tym zarabia pieniądze i to duże. Druga sprawa- ryzyko zakażenia. Ale ogólnie jestem za:).
      • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:31
        Można również zapisać swoje zwłoki Akademii Medycznej .Robi się to notarialnie .
        • szpak.nie Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:45
          a kto pokrywa koszty dusigrosza zwanego prawnikiem?
          • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:00
            Masz na myśli prawnika czy notariusza ?Takiego zapisu dokonuje się bez udziału prawnika .Dokument spisuje notariusz i "darczyńca" opłaca koszt sporządzenia takiego dokumentu .Nie wiem ,ale to chyba około 100zł kosztuje.
            • szpak.nie Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 14:11
              a to szkoda, bo podarowałbym swoje zwłoki, ale nie będę stuwy płacił za życia.
              • puzonik48 Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 14:20
                Ale ile rodzina zaoszczędziłaby na pochówku :):)Ale decyzja oczywiście należy do Ciebie :):)
      • pani_noc Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 15:45
        blackauri napisała:

> Z chęcią oddałabym swoje zwłoki, jeśli czemuś lub komuś miałyby jeszcze posłuży
        > ć. Bo dyskusja czy kogoś pochowają z wszystkimi żebrami, czy bez kilki według m
        > nie nie ma sensu, i tak tkanka rozłoży się/ zostanie spalona. Jedyny negatywny
        > fakt tej imprezy to to, iż ktoś na tym zarabia pieniądze i to duże. Druga spraw
        > a- ryzyko zakażenia. Ale ogólnie jestem za:).

Popieram. Po śmierci bedzie mi latać, jak bardzo "niekompletna" jestem. I tak chciałabym być skremowana i rozsypana w plenerze. Ale zanim to sie stanie, niech wytną, co chcą...
    • od-or Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:26
      jak pięknie napisane "ratują ludzkie żyćie " tylko okradany jest trup i po drodze kupa szachrai łącznie z lekarzami zarabiają na tym procederze kupe szmalu.o tym cisza.
    • 1492007gazeta Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:46
      Prania mózgów ciąg dalszy. "Należy podkreślić, że w Polsce wyniki niezależnych badań pokazują, iż ludzie chcą się DZIELIĆ swoim ciałem po śmierci, chcą pomagać innym."

Widzicie jak pięknie ludzi się wkręca - PODZIEL się kawałkiem ciała, tobie już się nie przyda, jak się nie podzielisz, to jesteś świnia. My będziemy ratować czyjeś życie dzięki twojemu jakże szlachetnemu uczynkowi. Czy my się będziemy dzielić swoją pracą? Nie, będziemy tłuc na niej kasę. Ale to już nie jest twoja sprawa, ty się ciesz, że robisz "szlachetny" uczynek.
      • vfib A czemu nie? 05.08.12, 15:13
        Mój przyjaciel żyje dzięki przeszczepionej nerce. Z racji pracy kilka lat temu zdarzyło mi się poznać więcej takich osób: nie tylko po przeszczepach nerek, wątroby serca. Kumpel istnieje po przeszczepie szpiku (tu akurat żyjący dawca, który dał sobie pobrać szpik, żeby pomóc)
        Ci ludzie generalnie normalnie żyją, wychowują dzieci, chodzą do kina itp. Tylko dlatego, że inni ludzie mieli w poważaniu czy jak przyjdzie na nich kres, to będzie się szlochać nad ich zwłokami w komplecie lub bez, i bez paranoi, że ktoś coś zarobi.
        Czy jeśli ty zachorujesz i twój narząd, bez którego nie da się żyć będzie się nadawał na śmietnik to rozumiem, że kategorycznie odmówisz ratowania ci życia za pomocą przeszczepu?
        Niestety nie jest mozliwe przeszczepianie mózgów. W wielu przypadkach (są widoczne na forum) mózg odrzuci przeszczep.
    • syn_biskupa Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:48
      Jak ciało zostanie po śmierci skremowane to się nikt nie dowie co za organ został zabrany.
    • maguniaklikunia Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:50
      Jakoś w to nie wieżę ,że w naszym pięknym kraju nie kradną narządów , organów i tkanek ofiarom wypadków i zmarłym w szpitalach. Lekarze są tak pazerni że ja już dawno im nie wierzę . Nie wieżę bo jest taka korupcja i bałagan a przecież nie wszyscy oglądamy oddane nam zwłoki naszych krewnych przed pogrzebem.Było już tyle afer tylko czekać aż dowiemy się i o tym że były też i takie kradzieże .
      Tkanki i organy pobierane są za darmo ale przeszczepiane są komu ??? biedakom czy bogatym pacjentom prywatnych klinik i szpitali .
      Tak to już jest że bogacze myślą , że za pieniądze można mieć wszystko .
      Najpierw tracą zdrowie zarabiając pieniądze i prowadząc wesołe ryzykowne życie a potem chcą kupić sobie zdrowie i nowe organy.
      Nie wszystko jest na sprzedaż .
    • martha.wise Re: Łowcy skór i kości 05.08.12, 12:52
      Niektorzy kradna czesci ciala a Gazeta Wyborcza KRADNIE raporty i prace innych, ktorzy narazaja swoje zycie.

Artykul ukazal sie orginalnie jednoczesnie w kilku krajach. Tu jest link do jednej z orginalnych wersji, ktora ukazala sie dwa tygodnie temu:
      www.kyivpost.com/content/ukraine/body-snatchers.html
    • mniklasp Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:32
      artykul jest na zasadzie: "oni to be a my to cacy". Hipokryzja tego artykulu przebija wszystko . Oto jak mozna zmanipulowac pewien proces i w sumie pokazac ze na zachodzie sa sami Mengele za pieniadze
    • lortszit To skandal 05.08.12, 13:35
      ŻEBY RODZINA NIE ZAROBIŁA. A STAWKI ZUS DELIKATNIE ZMNIEJSZYŁ!
    • scibor3 Łowcy skór i kości 05.08.12, 13:37
      To straszne! Robaki powinny oskarżyć lekarzy o podkradanie żarcia!
    • mirafas Łowcy skór i kości 05.08.12, 14:14
      Chora to jest pogoń za zyskiem bankierów, maklerów i innych kombinatorów finansowych, ponieważ nie daje żadnej wartości dodanej (innej niż ich własny zysk). Jeśli ktoś zarabia ratując przy tym życie innych ludzi i nie pobierając części ciała od żywych i zdrowych ludzi, to niech sobie zarabia... Może jeden czy drugi krytyk kiedyś sam będzie potrzebował przeszczepu...
    • r-mi Wrodzona polska głupota i bolszewizm 05.08.12, 15:10
      To nie żadni łowcy skór czy inne wampirzyce ale firmy wytwarzające implanty. W normalnym (powtarzam, normalnym) kraju za takie coś jak za pobieranie krwi się płaci. Ja nie mam jakiejś chorej potrzeby by zostawiać po sobie obcym ludziom jakieś "altruistyczne dary"... niech sobie rodzina na tym zarobi.

Oczywiście w Polsce to normalnie nie może być a pieniądze są traktowane jako coś niemalże wstydliwego. Później rzesza jeleni za 2 czekolady oddaje krew która i tak jest sprzedawana zagranicznym korporacjom tylko po to, żeby następnie NFZ kupił od nich leki wytwarzane na bazie krwi. A jeśli jej nie sprzedadzą... to i tak szpital musi za tą krew (oddawaną za darmo) ... zapłacić (!)

Oczywiście w Stanach czy Zachodniej Europie pieniądze nie śmierdzą, więc oni są bogaci a my zawsze będziemy biedakami. Big pharma nie robi nic za darmo, patentuje, kupuje krew czy komponenty a później korzystając z pozycji monopolisty narzuca 10000% marżę i tyle w temacie "altruizmu".

Stąd takie a nie inne patologie i zdziwienie, że zarabia prywatna firma. A kto ma zarabiać? Wioskowa szamanka, znachorka? Może ten dziennikarzyna który spłodził artykuł się podejmie takiej pracy pro-bono. A jedyną patologią w tym systemie jest to że ludziom mydli się oczy przy użyciu jakiejś komunistyczno/kołhoźnianej retoryki żeby na ich łatwowierności i dobrym sercu trzepać ogromne pieniądze.
    • 061445h Łowcy skór i kości 15.08.12, 19:10
      W USA jest to inaczej i prosto rozwiazane. Przy wydawaniu prawa jazdy (jest ono oficjalnym dokumentem stwierdzajacym tozsamosc) urzednik pyta sie czy zgadzasz sie byc "organ & tissue donor". Jezeli zgadzasz sie wydrukuja ci male czerwone serduszko. I to wszystko co jest wymagane aby pobrano w wypadku twojej smieci przydatne narzady i tkanki.
    • 3tosiek10 Łowcy skór i kości 19.08.12, 23:54
      "Postepowi ludzie" powszechnie akceptuja aborcje (czyli mordowanie dzieci nienarodzonych) jako "wielkie osiagniecie" wolnosci i tolerancji. Dziwi mnie obluda mowiaca, ze lowcy skor i kosci postepuja niemoralnie. "Postepowy swiat" sie umowil, ze dziecko z lona matki mozna zabic i wyrzucic na smietnik. Panie i panowie, wszystko jest kwestia umowy. Gwarantuje, ze mlodsi z was dozyja czasow, gdzie bedzie sie hodowac ludzi, aby zapewnic innym "postepowym" konieczne organy do wymiany. Wszystko jest kwestia umowy. Jezeli chcemy mowic o szacunku dla zycia i ciala ludzkiego, to trzeba odrzucic oblude, ktora jest powszechna cecha "postepowych ludzi".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka