Dodaj do ulubionych

Zaburzenia pana Janusza K.-M.

10.09.12, 10:25
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • asperamanka Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 10:42
      Rzecz w tym, że JKM jest znany z tego, że wygłasza i wypisuje tezy, oględnie mówiąc, kontrowersyjne. Taka jest jego metoda na wywoływanie zainteresowania swoją osobą, i jak widać, skuteczna, skoro kilka chamskich uwag na temat sportowców - inwalidów wywołało taką lawinę polemik.

Natomiast każdy kto chce, może sobie znaleźć cały tekst jego wpisu na blogu, i zobaczyć, że media tzw. "mainstreamu" polemizują z kilkoma jego zdaniami wyrwanymi z kontekstu. Więc też manipulują, i sumie diabli wiedzą po co. Korwina często najlepiej zbyć milczeniem.
      • rozterka47 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 20:47
        asperamanka napisał:
        ... każdy kto chce, może sobie znaleźć cały tekst jego wpisu na blogu, i
        > zobaczyć, że media tzw. "mainstreamu" polemizują z kilkoma jego zdaniami wyrwan
        > ymi z kontekstu. Więc też manipulują, i sumie diabli wiedzą po co. Korwina częs
        > to najlepiej zbyć milczeniem.

...........................................

kontekst tez cokolwiek idiotyczny
        • darr.darek Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 22:31
          Lewicowcy na siłę chcą udowadniać, że uważają inwalidów za równych sobie, a nawet lepszych. Tyle, że lewica nie widząc sprzeczności, równocześnie uznaje, że dziecko w łonie matki, które ma dające się wykryć badaniami wady rozwojowe, powinno zostać abortowane, czyli usunięte z macicy przy pomocy narzędzi chirurgicznych.

Lewicowcy nigdy nie grzeszyli wiedzą i dlatego tak łatwo nimi manipulować, i tak łatwo wierzą w ideologie socjalizmów, które to socjalizmy dawały ludzkości jedynie zbrodnie, upodlenie, nędzę i głód. Ponieważ lewicowcy, to tacy właśnie niepełnosprawni w dziedzinie rozumienia bardziej skomplikowanych idei, a nawet niezbyt sprawni w dziedzinie rozumienia słowa mówionego i pisanego, to spróbuję przybliżyć do czego porównał JKM zawody niepełnosprawnych. Otóż, JKM nie miał zamiaru obrażać inwalidów, gdy uzył przyrównania para-olimpiady do debili grających w szachy. Mówiąc do Was, lewicowcy, językiem łagodnym, jak do dzieci (niepełnopsrawnych?), chodziło w tym porównaniu o zwyczajną grę w szachy osób mocno opóźnionych umysłowo. Wystarczy trochę wczucia się w sytuację, by dostrzec, że dużym sukcesem i opiekunów, i owych niepełnosprawnych, byłoby nauczenie gry w szachy tych osób umysłowo zapóźnionych. To byłby sukces wielu osób i możliwy rozwój umysłowy samych grających. Jednak jest pewna uwaga kierowana szczególnie dla czytelników "lewej strony". Taka gra w szachy osób niepełnosprawnych umysłowo, jakkolwiek byłaby sporym osiągnięciem, to nie nadawałaby się do prezentowania w telewizji i do czynienia z tego widowiska. To byłoby osiągnięcie dla małego grona zainteresowanych.

Być może (skrajni) lewicowcy nie rozumieją, dlaczego. Z podobnych przyczyn, z których nie nadaje się na widowisko areobik w wykonaniu osób skrajnie otyłych.

• wnusiowehrmachtowca Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 23:11
            jako ciekawostke dodalbym ze prawica rowniez nie widzi sprzecznosci tyle ze manipuluje oczywiscie odwrotnie niz Milewicz: tzn. inwalidow nie narodzonych nie abortowac ale jak sie urodzi to ubijac.
            Jedynie opinie JKM sa spojne logicznie w obu przypadkach.
          • vogon.jeltz Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 23:21
            > które to socjalizmy dawały ludzkości jedynie zbrodnie, upodlenie, nędzę i głód.

Co szczególnie widać na przykładzie socjalistycznej Unii Europejskiej, prawda?
            • alfalfa Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 11.09.12, 00:36
              prawda. Wielka kichA po wszelkich kredytach, szkoda że się nasza lewica nie załapała na ich branie. Tusek dał darę ale w dogrywce, hehehe
              A
            • darr.darek Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 11.09.12, 09:44
              vogon.jeltz napisał:
              > > które to socjalizmy dawały ludzkości jedynie zbrodnie, upodlenie, nędzę i głód.
              > Co szczególnie widać na przykładzie socjalistycznej Unii Europejskiej, prawda?

Niedawno, jeszcze 30 lat temu, wg ideologów socjalizmu marksistowskiego cała Europa Zach. i Płn. to były kraje kapitalistyczne. Funkcjonował jeszcze sowiecki slogan - "zgniły kapitalizm", choć w PRL (i praktycznie, tylko w PRL) ludzie powoli zaczynali się naśmiewać z tego sloganu.
              Potem nagłośniono tezę, że socjalizm (prawdziwy - marksistowski) upodabnia się coraz bardziej z kapitalizmem z Europy Zach. i Płn.. I to była prawda. Powoli socjaliści zaczynali przejmować władzę nad kapitalizmem, a socjalizm marksistowski ... zbankrutował, przy wydatnej pomocy socjalistów z Zachodu, którzy nie chcieli mieć takiej nędzy u boku, źle reklamującej lewicę.

Teraz na Zachodzie nadal głównym dostawcą towarów i usług są prywatne, kapitalistyczne przedsiębiorstwa, jednak socjalizmu na Zachodzie jest coraz więcej. Coraz więcej urzędników, coraz więcej regulacji, banki, które "nie mogą upaść", wiele słabych koncernów prywatnych ratowanych przed bankructwem za kasę podatników.

I nawet ten w połowie kapitalistyczny twór socjalny - Europa Zach.i Płn. - zaczyna upadać. Centrum biznesu światowego przestało już dawno istnieć w Europie. Główną rolę przejmuje w biznesie Azja, gdzie socjalizm mogą mieć w nazwie (partia "komunistyczna" w Chinach), ale w gospodarce liczy się tylko kapitalizm.

• alfalfa Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 11.09.12, 00:33
        one nie są kontrowersyjne ale wymagające myślenia i przez to są kontrowersyjne. Skuteczne okazało się "streszczenie" wypowiedzi, tak jak piszesz. Dziwne wyciągasz wnioski ale to Twoja sprawa.
        A.
    • dawniej_tak_nie_bylo Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 10:51
      Zaburzenia występujące u pana Janusza medycyna dawno opisała. Nazywa się to zespół Aspergera.
      • zaczarowanypierniczek Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:33
        oj nie obrażaj ludzi z AS, januszek ma zaburzenia osobowości typu B, a konkretnie narcystyczno-antyspołeczne
        • wnusiowehrmachtowca to juz wole AS niz Niesilowskiego z zaburzeniami 10.09.12, 22:40
          zespolu Tourett-POdpierolalacz
      • rumpa Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 21:33
        Bez jaj. Ja też mam Aspergera, mój syn ma, mój ojciec miał. To nie są ludzie spod kalki. A asperger moze być dobrym czlowiekiem i może byc dupkiem. Tutaj mamy ten drugi przypadek. Choć pewnie ma. Ciekawe czy jest świadom że ma uszkodzony mózg? :)))))
        • nikodem_73 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 22:21
          Jesteś przypadkiem, który mnie fascynuje.

Deprecjonujesz czyjąś postać przypisując mu niepełnosprawność umysłową ponieważ wypowiedział się on źle o... niepełnosprawnych.

Czyli, że z jednej strony uważasz kogoś niepełnosprawnego (w tym wypadku umysłowo) za gorszego, a z drugiej strony masz komuś za złe, że uważa tak jak Ty.

To naprawdę fascynujące.
          • wnusiowehrmachtowca skad pewnosc ze nie ty jestes idiota ? Bo tfuj 10.09.12, 22:37
            idol wygral wybory ? To moze jedynie potwierdzac teze.
            W czasach ZSRR byla komisja lekarska ktora diagnozowala m.in. opozycjonostow, nieprawomyslnych itp. przypadki polemizujace z wodzem ... w III RP jest Milewicz
          • m_16 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 23:11
            Głupiś :D....On właśnie NIE wypowiedział sprzeczności performatywnej :D...Albowiem jasno stwierdził że pogląd Mikkego nie wynika z bycia Asperger(tkiem) tylko z bycia dupkiem........Nie jest zatem tak że rumpa poniż Mikkego jako Aspergeryka a jednocześnie chce być Aspergeryków szanowano...Poniża go jako Spergeryka który jest dupkiem -a więc de facto jako dupka....:D

Jego ostatnie zdanie o "uszkodzeniu mózgu" może co prawda wprowadzać konfuzję..ale jeśli czytamy je życzliwie to nie musimy uznawać że stanowi ono deprecjację tylko stwierdzenie faktu....A raczej pytanie o to czy Mikke jest świadomy swej choroby, która wprawdzie go nie deprecjonuje ale świadomość której przekonałaby go może do szacunku do innych...Nie ma tu zatem sprzeczności jest coś na kształt ad absurdum ewentualnie retoryka....Nie wiem tedy czym się kurde fascyujesz.....
            • nikodem_73 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 11.09.12, 01:37
              Nie tyle "dupkiem" co "głupkiem" ("dupka" bym się nie czepiał). Konkretnie zaś napisał był: "Ciekawe czy jest świadom że ma uszkodzony mózg?"

> ale jeśli czytamy je życzliwie to nie musimy uznawać że stanowi ono deprecjację
              > tylko stwierdzenie faktu....

O! Znaczy się, że trafiłem na konsylium? A czy to tak ładnie łamać tajemnicę lekarską?

> Nie wiem tedy czym się kurde fascyujesz

Tym, że ludzie łacno rzucają "debilami", "niedorozwojami", tudzież innymi "uszkodzeniami mózgu" nawet bez śladu refleksji, że tym samym wyrażają swoją pogardę dla osób niepełnosprawnych.

A w wypadku gdy chodzi o potępienie gościa, który z nienależytą atencją odniósł się do zorganizowanego wydarzenia sportowego, tudzież wyraził opinię, że w TV nie powinno się pokazywać osób niepełnosprawnych, budzi moje głębokie zaskoczenie i wręcz niedowierzanie.

Przecież parafrazując tego rodzaju wypowiedzi można w którejś iteracji swobodnie dojść do "Jak on śmie krytykować niepełnosprawnych - kaleka intelektualny jeden!"
              • mikado111 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 11.09.12, 08:59
                > Przecież parafrazując tego rodzaju wypowiedzi można w którejś iteracji swobodni
                > e dojść do "Jak on śmie krytykować niepełnosprawnych - kaleka intelektualny jed
                > en!"

Korwin-Mikke swoim postępowaniem sam przeczy temu, co napisał. Pcha się do telewizji i uważa, że - jak wczoraj powiedział - mu się to "należy", tylko go "dyskryminują" (skąd ta roszczeniowa postawa u "konserwatywnego liberała"?), a tymczasem ma fatalną wadę wymowy i twarz, którą można dzieci straszyć.

Zgodnie ze swoimi poglądami na temat niepełnosprawnych, tudzież kobiet z pryszczami, powinien więc dobrowolnie wycofać się ze wszelkich występów publicznych, chyba że w masce i z asystentem, który w jego imieniu czytałby napisane przez niego teksty.

Jeśli - jego zdaniem - oglądanie niepełnosprawnych może wywołać "zaburzenia motoryczne", to powinien spojrzeć w lustro i zastanowić się, czy przypadkiem jego widok w TV lub innych miejscach publicznych nie wywołuje zaburzeń mowy i koszmarów nocnych, zwłaszcza u dzieci.
              • m_16 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 11.09.12, 11:06
                Nic nie rozumiesz :D..Tak Mikke ma uszkodzony mózg -przy założeniu że jest Aspergerykiem -ale nie to czyni go gorszym -tylko to że jest dupkiem......

Właśnie o to chodzi że ty to zinterpretowałeś oceniająco -a to mogło być jedynie stwierdzenie faktu...A uśmieszki po tym zdaniu były jedynie szyderstwem z faktu że Mikkke -upośledzony ale inteligentny (bo jedno nie wyklucza drugiego WBREW pozorom -to że komuś szwankują neurony lustrzane nie przeszkadza w logicznym rozumowaniu -może nawet pomaga ;D) - mimo wszystko nie zdaje sobie z tego sprawy....

PS. Możliwe że też mam Aspergera...:D....Ale samo w sobie nie czyni mnie to dupkiem, choć być może nim jestem...Tak czy siak jedno i drugie mam gdzieś :D....
    • prawdziwy-moher J k Mikke to nie moja bajka........ 10.09.12, 11:36
      Ale to wy trabicie o wozkach opierajac sie na szemranym Profesorku.Przynosi to efekty.A czym inwalida na wozku jest lepszy od niemowlecia?.Jednego matka prowadzi, bardzo zla , arogancka.Drugiemu trzeba pomoc i placic pensje na jego inwalidztwo, chocby bohater mediow , byly PiSowiec , dzis Peowiec.Temu ostatniemu i pielegniarka potrzebna.Za wszystko?-podatki spoleczenstwa.Do dzieci trzeba doplacac, zajmowac sie nim nawet w chwili spaceru.Zajmuje sie matka.Najczesciej doplaca bo Panu Senatorowi L. doplaca krocie Panstwo..Bo na wozku.
      • sverir Re: J k Mikke to nie moja bajka........ 10.09.12, 11:41
        Ale oni akurat nie zgadzają się z "szemranym profesorkiem" odnośnie pasożytnictwa niektórych grup społecznych, zatem to nie ich należy pytać o inwalidów.

Tym bardziej, że nie to akurat było przedmiotem wpisu JKM, tylko - po pierwsze - sport niepełnosprawnych i pokazywanie go w telewizji.
        • prawdziwy-moher Re: J k Mikke to nie moja bajka........ 10.09.12, 11:55
          Nie zgadzaja?
          Temat puszczony.I mamy problem.Sa zle matki z wozkami, sa zli inwalidzi.Mysle ze gdyby taki temat pojawil sie we Francji(zle matki, zli inwalidzi) bylby powod do okreslenia ludzi , tych co wpisuja bzdury- rasistami .I to nie sa zarty.Bo przeciez podchwycono temat Profesorka.Najpierw za, pozniej refleksja.Podchwycono temat Korwina.Wszyscy przeciw bo w oczach Libicki.I mamy wszedzie kaszane.I tak niszczy sie Panstwo.
    • misiu-1 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 11:44
      Dla mnie ten tekst sugeruje umysłowe zaburzenia u pani Milewicz.
      • urodzona.trzynastego Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 12:12
        misiu-1 napisał:

> Dla mnie ten tekst sugeruje umysłowe zaburzenia u pani Milewicz.
        >

A ja JESTEM PEWNA, że Twój tekst świadczy o poważnych brakach w Twojej kulturze: zero argumentacji, tylko obelga. Gdyby moja kultura zrównała się z Twoją to napisałabym: "Jesteś chory człowieku... idź się lecz.... nie grzeszysz inteligencją..., módl się o zdrowie, bo o rozum za późno...." itp w stylu misiu-1. Zamiast tego dobra rada dla misiu-1 :)"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. "
        (Mark Twain)
        • misiu-1 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 12:16
          > "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie
          > wątpliwości. "
          > (Mark Twain)

Skoro znasz tę maksymę, czemu się do niej nie zastosowałaś?
          • andriejrublow Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 14:31
            Misiu, mogę Ci zdradzić za darmo, dlaczego jesteś ograniczony. Ponieważ Twój świat ogranicza się wyłącznie do Twoich własnych doznań, a te wyglądają na wyjątkowo skromne. Nie czerpiesz wiedzy z żadnych innych źródeł, zdolności empatii i rozumienia zasad rządzących światem masz skąpe. Wolno Ci. Ale w tej sytuacji niepotrzebnie chcesz zabłysnąć. Nie dasz rady sam z siebie bez cudzej pomocy. A kto Ci pomoże?
            • misiu-1 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 14:37
              Po co nadwerężasz sobie palce i umysł? Trzeba było napisać po prostu: "miśu jezd gópi" i miałoby to taką samą wartość, jak te kilkadziesiąt słów, które, zapewne z wielkim trudem, wykoncypowałeś.
              • andriejrublow Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 15:56
                Misiu, sam wiesz najlepiej. Ale że Ci tak nerwy puszczają?
              • 123jna Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:42
                misiu-1 swietnie cytujesz Twego malego guru zwanego kurduplem. Jego pisownia potwierdzajaca falszywa mature z polskiego. Ach ta piekna niezidentyfikowana wymowa prezia o korzeniach kresowych, chyba po mamie?
      • lionold Re: twój tekst niczego nie sugeruje - z niego 10.09.12, 13:54
        bije łuna debilizmu.
      • 123jna Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:39
        misiu-1 Herbertowi nie wierz, byl komunistyczna wtyczka.
    • misiu-1 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 11:53
      W "Przygodach dobrego wojaka Szwejka" wspomniano o pewnej pocztmistrzowej, która "była bardzo porządną niewiasta, tyle tylko że była świnią", miała manię prześladowczą i wreszcie jej zdrowie psychiczne stało się przedmiotem oceny "lekarzy sądowych, którzy orzekli, że idiotką jest istotnie, ale wszelkie obowiązki urzędowe spełniać może".
      Nie wiem, dlaczego przychodzi mi to uparcie do głowy, gdy czytam teksty pani Milewicz.
      • andriejrublow Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 14:33
        Misiu, nie pochlebiaj sobie. Ty nie tylko tego nie wiesz.
      • wmc-33 A ja wiem! 11.09.12, 00:17
        Bo miśu jezd gópi
    • mortimer21 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 12:03
      Komentarz w sumie niepotrzebny. Korwina komentować nie warto - to przypadek beznadziejny. Należy zostawić go tam gdzie na własne życzenie się znalazł, czyli piszącym felietony na blogu i pławiącym się w uwielbieniu gimnazjalistów.
    • shadowthrone Po co polemizować ze świrami? 10.09.12, 12:32
      Po co w ogóle nagłaśniać wypowiedzi ludzi tak skoncentrowanych na promowaniu własnej głupoty, że powiedzą wszystko byle zwrócić uwagę na swoje cuchnące polityczne truchło. Dajcie mu skonać w spokoju i zapomnieniu, bo szkoda się denerwować, że podobni JKM idioci ciągle plują nienawiścią do innych i propagują patologie wyklute w zanikających resztkach mózgu.
      • misiu-1 Re: Po co polemizować ze świrami? 10.09.12, 13:00
        www.youtube.com/watch?v=iNW6QRwgoI8
        • rwakulszowa Re: Po co polemizować ze świrami? 10.09.12, 13:48
          Misiu, kiedy czytam twoje bełkocace brednie i kiedy udając intelektualiste i erudyte powołujesz sie na deliryka Herberta, dochodze do wniosku że ani ciebie ani JKM kopnąc w d*** nie warto. Szkoda nogi.
          • misiu-1 Re: Po co polemizować ze świrami? 10.09.12, 13:54
            Myślisz, że mnie obchodzą twoje umysłowe aberracje?
            • 123jna Re: Po co polemizować ze świrami? 10.09.12, 19:44
              misiu-1 staram sie rozgryzc Ciebie - chyba jestes Wildsteinem? To samo zacietrzewienie i grafomania.
    • leming.nr1 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 12:42
      Janusz Korwin-Mikke, żywy dowód na to, że polityk nie może mówić prawdy. Jest to jedyny znany szerzej polityków, który mówi, jakie nam "kuku" zrobi jak dojdzie do koryta. Dlatego wolimy zaklinające rzeczywistość partie typu PO, PiS, SLD, RP.
    • mojepsy Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 12:47
      Brytyjczycy tłumnie stawili się na stadionach w czasie paraolimpiady, by podziwiać dzielnych ludzi, a w naszym kraju parada głupców. Daleko nam jeszcze do Europy.
      • pn-ski Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 14:55
        >> Brytyjczycy tłumnie stawili się na stadionach w czasie paraolimpiady, by podziwiać dzielnych ludzi, a w naszym kraju parada głupców. Daleko nam jeszcze do Europy.>

My za to wysłaliśmy ekipę z lewym L-4 i cieszymy się na grad medali i rekordów.
      • 123jna Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:47
        mojepsy i pomyslec, ze ten K-M udawal "Brytyjczyka" onegdaj - z wygladu oczywiscie bo wewnetrznie byl oddalony od przedstawiciela Albionu o lata swietlne. Najgrosi sa zawsze ci mali wzrostem o wielkim ego.
    • pyskata666 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 13:40
      Mam dla pana J K-M bezcenna rade, ktora pomoze mu uporac sie z widokiem tych wszystkich, ktorych wyliczyl, a ktorych to widoku chcialby uniknac. Otoz, zalecam usuniecie wszystkich luster, wymiane szyb i lakieriowanych powierzchni na matowe oraz usniecie wszystkich zdjec swojej osoby oraz podobizn wykonanych innymi technikami, poczawszy od czasow kolyski. Szczesliwie wowczas jeszcze nie wykonywano USG, wiec wczesniejszych portretow raczej nie ma.
      Gwarantuje na 100%, ze pomoze.
    • lionold "Janusz K.-M. jest zdrowy motorycznie." 10.09.12, 13:42
      Natomiast umysłowo raczej chory notorycznie i to co raz bardziej.
      • hanyszameryki Re: "Janusz K.-M. jest zdrowy motorycznie." 10.09.12, 17:25
        Wlasciwie, o co panu JKM chodzi? Czyzby sam byl niepelnosprawny i nie byl w stanie zmienic kanalu, albo wylaczyc telewizora? Czy tez w gre wchodzi mentalnosc sprzed lat z zabitych dziurami wioch, w ktorych osoba niepelnosprawana stanowila wstyd, ktorego rodzina nie chciala pokazywac sasiadom...?
    • pn-ski Paraolimpiski szwindel 10.09.12, 14:31
      > ...Korwin się JĄKA...<

Korwin żywi niechęć do paraolimpiady, i ja niestety, też.

Nie mam nic do uprawiania sportu przez kaleków, daj im Boże zdrowie.
      Widziałem z paraolimpiady jakieś urywki, i pozostal mi wyrazny niesmak. Jeden wielki szwindel. Dlaczego Polska wysyła zdrowych sportowców do rywalizacji z kalekami z innych krajów? Czy słabe występy naszych olimpijczyków są tego przyczyną? Dlatego wysyła się zdrowych - aby następnie zachłystywać się w Wiadomościach ich sukcesami? Kto wybiera polskich paraolimpijczyków? Kogóż tam nie mamy: Lekko niedowidzący? Popuszczający w majtki? Nieco wolno myslacy? Jąkający się? Niedosłyszący? To już jak ze skeczu Monty Pythona.
      Dla mnie osobnik skaczący 212 cm wzwyż żadną miarą nie może być kaleką, coś tu nie gra.
      Czy aż tak bardzo potrzebujemy sukcesu, ze musimy wypaczać fajną ideę?

Mina tragicznie nic nie rozumiejacego zawodnika przegrywajacego z naszym tenisista stołowym (spieszacym sie zaraz potem na samolot, bo ma ,"mecz w Bundeslidze") . Czy to przeszkadza w bieganiu na sto metrów? Ja od 50 lat nosze okulary.
      • asperamanka Re: Paraolimpiski szwindel 10.09.12, 15:17
        No właśnie. Jak napisałem wyżej, żeby ocenić tekst JKM, należałoby przeczytać go w całości, a nie wyrabiac sobie zdanie na podstawie wyrwanych z kontekstu fragmentów przywoływanych przez oburzonych komentatorów.

A tu jest link do niezłego tekstu komentującego tezy JKM z odwrotnych niz Pani Redaktor pozycji.

dwagrosze.com/2012/09/konserwatyzm-para-olimpiada.html
        • jjr44 Re: Paraolimpiski szwindel 10.09.12, 23:54
          nie wiem jakich to głębi mam się doszukiwać w całości tekstu jkm. facet naprawdę twierdzi że zdrowy człowiek nie powinien oglądać kaleki bo może się zarazić, milewicz niczego z kontekstu nie wyrywa. jkm jest tu konsekwentny, to samo mówił parę lat temu we wrześni: zdrowe dzieci nie powinny chodzić do szkoły z niepełnosprawnymi. nawet była z tego mała afera a jkm też twierdził ze ludzie go nie rozumieją.

jkm jest już stary i intelektualnie niepełnosprawny. to się zdarzy wszystkim. szczerze mówiąc nie wiem czemu robi się afere z tego ze starszy pan gada głupstwa, spuśćmy zasłonę miłosierdzia, szkoda człowieka, kiedyś był inteligentny i błyskotliwy teraz jest tylko żałosny.
      • piesfafik Re: Paraolimpiski szwindel 10.09.12, 18:28
        Nie rozumiesz jak dziala system klasyfikacji na paraolimpiadzie. Ludzie walcza o medale z tymi ktorzy maja podobny stopien niepelnosprawnosci - wlasnie po to zeby bylo sprawiedliwie. To prawda ze wielu Polski sportowcow bylo w stosunowo wysokich klasach (mniej niepelnoprawni) ale walczyli z ludzmi tak samo niepelnosprawnymi jak oni a nie na przyklad tetraplegikami.
        To prawda ze w ten sposob jest do zdobycia wiecej medali bo przyznaje sie je w kazdej klasie. Nie jest wiec dziwne ze sportowcy paraolimpijscy przywiezli wiecej medali niz "regularni" olimpijczycy, ale z drugiej strony w klasyfikacji medalowej na paraolimpiadzie Polska byla calkiem wysoko a to juz sie liczy.
        Na paraolimiedzie uprawia sie prawdziwy sport - byc moze ludzie np sparalizowane nogi ale poza tym sa swietnie wytrenowani. Nawiasem mowiac na maratonach w USA ( Boston Marathon czy inne) zawodnikow na wozkach puszcza sie najpierw bo sa szybsi niz biegacze.
        • alfalfa Re: Paraolimpiski szwindel 11.09.12, 00:44
          piesfafik napisa>
          Na paraolimiedzie uprawia sie prawdziwy sport:

Możesz mi wyjaśnić co masz na myśli pisząc "prawdziwy sport"?
          A.
      • 123jna Re: Paraolimpiski szwindel 10.09.12, 19:51
        pn-ski mam dla Ciebie propozycje abys wyszedl z psychicznego dolka. Wez sie za polska gramatyke - nie kalekow ale KALEKI. Te kaleki jak te kobiety - odmiana zenska przez przypadki. Aby moc sie tutaj wpisywac nalezy miec polski wyniesiony ze szkoly przynajmniej na 3. Nie dosyc, ze ci "prawdziwi" Polacy psuja nam jezyk uzywajac nagminnie rusycyzmow to takze gramatyke ruska nam tu "wtryniaja". Tryne znaczy po szwedzku morda - ciekawe czy wtrynianie jest pochodzenia szwedzkiego? Na to wyglada.
    • antobojar Po charakteropacie JKM została tylko wyżęta szmata 10.09.12, 14:51
      .. która czasem, jak mu dać szansę, bełkocze, z dykcją karabinu maszynowego, zatopionego w szambie..
    • bernard46 Zaburzenia pana Janusza K.-M. czyli.... 10.09.12, 15:06
      sraczka jezykowa...
    • jur56 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 15:53
      Pani Redaktor , czy naprawdę nie ma innych tematów , którymi można by się poważnie zajmować niż niepoważne wypowiedzi celebryty / bo przecież nie polityka / , który niby chce szokować swoimi innowacyjnymi pomysłami , a tak naprawdę chce co jakiś czas zaistnieć , przypomnieć o swoim istnieniu .
    • viesia_1 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 15:59
      Janusz Korwin to smiec. Nie bede komentowac jego paplaniny, bo nie jest on nawet wart tego, zeby na niego napluc.
      A tym wszystkim faszystom od czystej rasy, ktorzy umiescili swoje komentarze pod artykulem p. Milewicz zycze, zeby im pourywalo rece i nogi, co w zbawienny sposob moze zmienic sposob ich myslenia.
      Wszystkim paraolimpijczykom serdecznie gratuluje.
      • 123jna Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:56
        viesia1 ja takze zycze im wszystkiego najgorszego - nauczki na cale durne zycie.Pewnie wkrotce te nasze zyczenia sie sprawdza bo oprocz faktu, ze "Pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy" to ich glupota objawiajaca sie polskim ryzykanctwem doprowadzi ich do zatrzymania pojazdu na najblizszym drzewie i tym samym Bog da im szanse zostac paraolimpijczykie. Niestety, nic z tego albowiem ani wytrzymalosc psychiczna ani inteligencja nie ta. Zgnija w pieluchach i wlasnych odchodach. Nie moge wykrzesac z siebie ani krzty zalu.
    • komarrek Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 18:43
      Rzeczywiście pan J.K.M. wygląda mi na osobę niesprawną umysłowo w związku z czym życzyłbym sobie nie musieć więcej oglądać go i słuchać w mediach.
      • nikodem_73 Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 22:28
        Kolejny fascynujący przypadek.

Zdajesz sobie sprawę z tego, że właśnie poparłeś pana Mikke?
    • costa3500 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 18:45

Ta gnida w muszce to uczony typu " spieprzaj dziadu "
    • qwardian Kolejne idiotyzmy Gazety Wyborczej. 10.09.12, 18:54

Dlaczego ta Pani ma wąsa? Czyżby jakieś zaburzenia hormonalne?
      • 123jna Re: Kolejne idiotyzmy Gazety Wyborczej. 10.09.12, 19:58
        wardian ta pani ma co? WAS albo WASY a nie waSA - to sa rusycyzmy. Nie psuj nam jezyka.
      • libl Re: Kolejne idiotyzmy Gazety Wyborczej. 10.09.12, 20:17
        Qwardianie, gratuluję klasy, wiedzy, inteligencji, kontaktu z rzeczywistością. Jesteś niezrównany!
    • tokida Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:06
      Czepnęła się kobita wyrwanego z kontekstu zdania i sobie robi używanie jaki to ona ma monopol na "serce i duszę". Nie dorasta intelektualnie i mentalnie Korwinowi do pięt , ale używa jego wypowiedzi, żeby zatruwać swoją lewacką nienawiścią do wszystkiego co dobre, prawe i piękne małe bezkrytyczne główki widzów TVNu i czytelników "GW".

Korwin mógł to ubrać w zręczniejsze słowa, to prawda, ale wtedy te śmieszne dziennikarskie pajacyki mogłyby go zignorować, co byłoby niekorzystne, a tak jakaś grupka samodzielnie myślących ludzi dostanie okazję, żeby krytycznym okiem ocenić tę całą rozdętą do granic absurdu olimpiadę kalek.

• alt.er.ego Re: Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:11

Janusz K.-M. to pajac z klapkami na oczach. Klepie w kółko 4 swoje dogmaty na krzyż od 20 lat, nie bardzo się przejmując, że świat i ludzie wkoło się zmieniają, a jego skostniałe dogmaty wcale.
    • adga24 Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:32
      chciałbym toto obrazic lecz nie wiem jak. co zrobic żeby takie coś przestało istniec w życiu publicznym. odseparowac, ignorowac, nie zauważac. to mało bo takie coś będzie zawsze próbowało zaistniec- jeszcze bardziej prostackimi stwierdzeniami.
      DZIENNIKARZE WSZYSTKO W WASZYCH RĘKACH SPRÓBUJCIE ELIMINOWAC TAKIE toto.
    • 123jna Zaburzenia pana Janusza K.-M. 10.09.12, 19:37
      Korwina Mikkego od dawna uwazam za niepsrawnego umyslowo. Co rok - gorzej, sprawnosc jeszcze bardziej ograniczona. Moze za duzo plynow wyskokowych uzywa albo inne uzywki?
      Mozg mu sie widocznie kurczy, Alzheimer?
    • three-gun-max W Agorze zwolnienia... 10.09.12, 19:43
      ...baba musi się wykazać swoimi wypocinami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka