kakule Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 07:26 Drodzy goście w czerni nadstawianie kolanek do lizania nie jest poniżaniem godności człwieka? W cudzym oku słomkę widzicie a w swoim belki nie.Szczyt hipokryzji i ohydy. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:13 Proboszcza zaszokowały słowa piosenki śpiewanej przez kapelę punkową Czerwie, ale porównywanie zlodzieja Rydzyka,w piosence "na jego cześć" przez Kapele znad Baryczy, do pogańskiego Prometeusza, też złodzieja, nikomu z kleru nie przeszkadzało ! Odpowiedz Link Zgłoś
qumrann Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:16 Już wiem jaką następna płytę sobie kupię :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:57 Twoje pieniądze - Twoja sprawa. Ja nie jestem lewus zeby komuś do kieszni zaglądać. Nawet jak głupoty robisz :) pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
entres Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 11:14 losiu4 napisał: > Twoje pieniądze - Twoja sprawa. Ja nie jestem lewus zeby komuś do kieszni zaglądać. > Nawet jak głupoty robisz :) Katolicka hipokryzja i zakłamanie. Twój komentarz jest dokładnie zaglądaniem mu do kieszeni, choćbyś się z ambony zaklinał, że nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 14:07 losiu4 napisał: > Twoje pieniądze - Twoja sprawa. Ja nie jestem lewus zeby komuś do kieszni zaglą > dać. Nawet jak głupoty robisz :) Twierdzisz ze twój pleban jest lewusem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:17 Niech chłopaki idą i wyliżą proboszczowi kolanka, to będzie OK :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
baj62 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:22 No czego chce ten klecha? Chłopaki prawdę objawioną głosili.Co nie byłoinkwizycji, stosów, pedofilii, kumania się z Hitlerem,lizania kolan itp. "świętości"? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 11:21 w trakcie II wojny światowej zginęło prawie 3 tys. polskich księży - 20% ich stanu sprzed wojny. Rozumiem, że wspólnikami Hitlera byli pozostali, którzy nie zginęli ? Odpowiedz Link Zgłoś
mmena Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 11:39 Nie, wspólnikami Hitlera byli ci z wysoko postawionych hierarchów, którzy przyglądali się nic z tym nie robiąc. Znasztroche historie? Poczytaj sobie o zachowaniu papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 11:48 kontest_two napisał: > w trakcie II wojny światowej zginęło prawie 3 tys. polskich księży - 20% ich st > anu sprzed wojny. Rozumiem, że wspólnikami Hitlera byli pozostali, którzy nie zginęli ? Ano adolf przy cichej zgodzie piusa XII zamordował dokładnie 2647 księży co stanowiło blisko 26 % ogółu duchowieństwa.Pozwalał na to bo był marną gnidą zakochaną w adolfie. Odpowiedz Link Zgłoś
cmoscmos Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 12:30 "Rozumiem, że wspólnikami Hitlera byli pozostali, którzy nie zginęli ?" No a jak myślisz, kto przetransportował tych wszystkich zbrodniarzy hitlerowskich z Eichmannem i Mengele na czele do Argentyny? Potrzebujesz wskazówki? Zacznij czytanie TUTAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 14:59 nie potrzebuję wskazówki, przynajmniej od Ciebie. Wskazówki to ty potrzebujesz - zostań belferm bo z tym mentorskim tonem marnujesz się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
cmoscmos Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 15:17 A Twój ton to niby jaki był? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszekocio Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:28 prawda w oczy kole, czy to nie jest prawdą chłopie w czarnej kiecce ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:47 No cóż. Nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kukiz stanie w ich obronie? 22.09.12, 08:52 Oczywiście śpiewając znany wszystkim przebój? Czy już całkowicie przeszedł na wyznawanie Kalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kukiz stanie w ich obronie? 22.09.12, 10:52 maaac napisał: > Oczywiście śpiewając znany wszystkim przebój? po prostu człowiek z wiekiem zazwyczaj mądrzeje. To sie najwyraźniej stało z p. Kukizem. Oby tak ze wszystkimi było, bo lewackie bzdury mogą głosić tylko ludzie ograniczeni umysłowo bądź niedoświadczeni i naiwni. Czyli zazwyczaj pryszczaci bądź tacy co nie chca dorosnąć. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
foczka_z_ochoty Re: Kukiz stanie w ich obronie? 22.09.12, 11:04 losiu4 napisał: > po prostu człowiek z wiekiem zazwyczaj mądrzeje. To sie najwyraźniej stało z p. > Kukizem. Oby tak ze wszystkimi było, bo lewackie bzdury mogą głosić tylko ludz > ie ograniczeni umysłowo bądź niedoświadczeni i naiwni. Czyli zazwyczaj pryszcza > ci bądź tacy co nie chca dorosnąć. Trochę lewactwa w młodości nie zaszkodzi... Jak rzekł Piłsudski: kto za młodu nie bywał lewakiem, ten na starość będzie sk....synem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kukiz stanie w ich obronie? 22.09.12, 14:36 No ale bycie lewakiem do samej śmierci? I w dodatku lewakiem głęboko przekonanym, że lewicowe hasła, które się głosi są "prawicowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Kukiz stanie w ich obronie? 22.09.12, 12:12 osiu4 napisał: Oby tak ze wszystkimi było, bo lewackie bzdury mogą głosić tylko ludz > ie ograniczeni umysłowo bądź niedoświadczeni i naiwni. Czyli zazwyczaj pryszcza > ci bądź tacy co nie chca dorosnąć. Prymitywna amebo nie sięgasz do kostek ludziom którzy mają poglądy lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac On zgłupiał nie zmądrzał. 22.09.12, 14:44 O czyli walka o wolność wypowiedzi TAK, ale tylko dla Kukiza "gnębionego" w sieciach radiowych przez Michnika i Blumsztajna ale już NIE dla ludzi, którzy podpadli zbliżonym tekstem do propagowanych przez pana Kukiza w młodości? No i biedny losiu4 nie wiesz, że Kościół JEST lewicowy, a przynajmniej powinien być gdyby słuchał nauk Jezusa? Bo największym lewakiem wszechświata był Jezus? On kazał się dzielić swoimi dobrami z każdym potrzebującym. Różni się tym od komuchów, że człowiek ma robić to DOBROWOLNIE. > Czyli zazwyczaj pryszcza ci bądź tacy co nie chcą dorosnąć. Czyli wypisz wymaluj TY. Biedny lewak nie wiedzący, że jest lewakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 08:52 Glupi klecha mysli ze ich postraszy, a zrobil im tylko wieksza reklame. A katoPIS oczywiscie musi to samo co czarni kaza. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 11:27 to twój świat opiera się na strachu. Nie pomyślałeś, że można jeszcze polemizować, dyskutować, nie zgadzać się z kimś ? A gdyby tak jakaś kapela grała kawałek zatytułowany :"6.smiech-twoja matka to k...wa" , to pewnie cieszyłbyś się, no bo to przecież artyści, taka ekspresja i w ogóle cool.... Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two GW się odkryła 22.09.12, 08:54 Ukazanie się tego artykułu to bardzo wymowny sygnał, pokazujący jak na dłoni podejście do życia środowiska Gazety Wyborczej. Podejście to można skwitować zdaniem : "swoboda dyskusji - tak, ale w ramach jedynie słusznych poglądów". Sięgając po gazetę można spodziewać się informacji o tym, że na świat przyszło cielę z dwoma głowami. O przyjściu na świat cieląt z jednogłowych nie pisze się. Bo to norma i nic ciekawego. Pisząc o tym, co się zdarzyło w Andrychowie , GW potraktowała normalne, niegodne wzmianki zdarzenie jak curiosum. Księżom nie spodobała się twórczość zespołu punkowego. To normalne, że w demokracji ludzie różnią się poglądami. Ksiądz wystosował list w tej sprawie. To normalna w demokracji forma polemiki, wymiany poglądów. Księża nie załóżyli sutann bojowych i nie przyszli robić zadymę na koncertcie tej grupy. Bo to byłoby w demokracji nienormalne. I mogłoby stanowić świetny materiał na publikację. Po to, gazeto, był rok '89, żeby dziś było w przestrzeni publicznej miejsce zarówno dla tego zespołun punkowego, jego zwolennków jak i jego przeciwników. Gazeto, czy już o tym zapomniałaś ? I jeszcze jedno: czy przytaczanie niewątpliwych osiągnięć tego zespołu ma stanowić usprawiedliwienie tego incydentu ? Czy jeżeli lubię muzykę Lady Pank to muszę akceptować wypinanie gołej d...y na koncercie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mer-llink Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:12 Brawo, brawo, kontest_two! absolutnie polit-gramotny tekst poczęty przez kontest_two z własciwym kierunkiem patrzenia" "Na prawooooo paaaacz!!!!!". I Panu Bogu ogarek, jak mawiał pewien pijany katecheta z Żywca goniąc po parku damę publiczną... P.S. A może, kontest_two, tak pianka na kolanka????? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:22 a tak jakiś argumencik ? Bo rozumiem jedno :nie podoba Ci się to, co napisałem. I to mnie nie dziwi. Nie wiem tylko, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:29 A mnie nie dziwi, że nie wiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:33 Zawsze odpowiadasz za innych ? Daj człowiekowi szansę zabrać głos. Czy Ty prtacujesz dla YT ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:35 A ty z urzędu pracy czy skarbowego? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:38 Ani z jednego ani z drugiego, po prostu irytują mnie te linki do YT. Zastanawiam się, dlaczegoto robisz. Jak widzisz wytłumaczenie bywa porstsze niż Ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:54 A któż ci każe oglądać YT? To jest, w moich wpisach, tylko tzw.stopka. A może to nieprawda co tam śpiewa Młynarski? Ten link tylko gwoli przypomnienia pewnych idiotów, którym wydaje się, że robią coś mądrego. Wpieniasz się, co widać. W przeciwieństwie do ciebie, ja używam funkcji "podgląd" zanim wyślę posta. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 09:58 Po raz kolejny pytasz się czy mi ktoś coś każe. Kotku, nie przykładaj proszę swojej miarki do innych. Nikt mo nic nie każe, robię co chcę, nie wpieniam się i gdybyś nawet wspiął się na Himalaje chamstwa - nie wpienisz mnie. Nie ta liga. Idź sobie ścigać babcie od rydzyka, to potrafisz, to Ci wychodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 10:00 Poluzuj berecik! Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 10:04 Bingo, sodxziewałem się takiej reakcji ? Proszę skorzystaj z mojej sugestii, t dobra rada. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 10:14 Nie papuguj mnie, dobrze? Wychodzi na to, że miałem rację. Korzystaj z "podglądu". Spalasz się. Im więcej piszesz, tym bardziej idiotycznie. Aż cię kręci, by mi dołożyć. Bidoku, za cieńki jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 10:24 nie wchodzę w tę pyskówkę, lemingu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 11:00 mer-llink napisał: > Brawo, brawo, kontest_two! > absolutnie polit-gramotny tekst poczęty przez kontest_two z własciwym kierunkie > m patrzenia" "Na prawooooo paaaacz!!!!!". nie "na prawo pacz' tylko "normalnie pacz" Bo zauwaz co wybiórcza chce przemycic i na co sie lemingi nabrały: mianowicie na to ze wybiórcza wmówiła im, ze dyskusja, polemiki, różne punkty widzenia owszem, są dopueszczalne,, ale tylko wtedy gdy są to lewe dyskusje, polemiki czy punkty widzenia. Każdy inny głos jest potepiany. Możesz mi wytłumaczyc dlaczego niby tak ma być/ Ale tak normalnie, nie po lewacku. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 11:06 dzięki. Sam tytuł tej publikacji jest manipulacją. Wydawałoby się, że proboszcz codziennie wymyślał jakieś szykany dla tej biednej kapeli. Facet się po prostu odgryzł, to normalny odruch, a gw dorabia do tego ideologię i robi z tego sensację. Moim zdaniem to element celowej socjotechniki: wbić do łbów lemingów, że kościółek ma siedzieć sobie cicho z boku i się nie wcinać. Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:13 lemingom można próbować coś wbijać i czasami się to udaje jeśli ma sens. Orłom, sokołom, łosiom i kontestom z "na prawo pacz" - daremny trud, bezsilne złorzeczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:21 no i fajnie. Przecież obowiązuje zasada "róbta co chceta". My postępujemy w zgodzie z nią, a Ty ? "Róbta co chceta, co każe gejzeta " ? Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:35 a ty kontest to tak a propos co? Odruchy Pawłowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:40 przeczytaj swój poprzedni post, moją odpowiedź i Pomyśl (uwaga: trudne słowo). Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:57 Ale se dwa cymbały pogadały. Jak wam aż tak przeszkadza GW to po kiego ch..a tu włazicie, bałwany? Sio do "Waszego Nocnika". Pogaduszki sobie róbcie mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:00 a ty kto ? Z koszulą w zębach latałeś jak ja gw czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:07 Ale śmieszne.Ha...ha...................ha.. To ty umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:26 prosiłęm Cię już dawno temu: daruj sobie z tym g... z YT. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:36 Nie chcesz, nie wchodź. Moja wina, że jesteś ciekawski? Ten link leci zawsze. Cóż, cymbały nie wiedzą jak to wstawić na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:50 Ten Twój post mówi bardzo dużo o Tobie: ja wiem, jak to wstawić - jestem OK, ci, którzy tego nie wiedzą to cymbały. I pozamiatane. Prosta wizja świata wg. nerwusa: my i oni. A pomyślałeś, że są też tacy, którzy na to leją i mają gdzieś, jak to się wstawia ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 14:15 To po kiego grzyba się czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 15:00 pisałem już ci : po prostu irytuje mnie to, jak każdy spam. Odpowiedz Link Zgłoś
virgil33 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 15:07 kontest_two napisał: > pisałem już ci : po prostu irytuje mnie to, jak każdy spam. Człowieku, ty spamujesz od kilku postów upierdliwym komentarzem do linka. Wielu stałych użytkowników forum ma linki. Pogódź się z tym, albo nie czytaj jego wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:39 kontest_two napisał: > no i fajnie. Przecież obowiązuje zasada "róbta co chceta". Gdzie to obowiązuje ?? >My postępujemy w zgodzie z nią, a Ty ? Wy nawet pierdnąć bez zgody plebana nie możeta :)) >"Róbta co chceta, co każe gejzeta " ? Wam każe coś wasz nocnik ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:43 Ty się nie pytaj, lemingu, gdzie obowiązuje, bo na pewno nie w Świątyni Miłości., Prawdy i Tolerancji na Czerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:49 kontest_two napisał: > Ty się nie pytaj, lemingu, gdzie obowiązuje, bo na pewno nie w Świątyni Miłości > ., Prawdy i Tolerancji na Czerskiej. Leming to taki bezideowy bezwolny matoł , idealnie pasuje to do katolika , katoliku Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:54 to gratuluję samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 12:59 kontest_two napisał: > to gratuluję samopoczucia. Wracając do tematu nie jestem wyborcą PO ,SLD, Palikota czy PSL. Wiec lemingiem nazywaj typa którego widujesz w lusterku Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:01 wali mnie na którego darmozjada głosujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:10 A kto cię wali? Daj adres. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:28 Och...łeś ? Tak od razu ? Bez gry wstępnej ? Bez sukienki a la Pacewicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:38 A taki ch.. jak u wujcia Rasputina obchodzą cię moje preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 13:53 oczywiście, że natręctwo w postaci wstawiania jakichś bzdur z YT to nie moja bajka. P.S.: wiedziałem, że masz przodków dewiantów, teraz się do tego przyznałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 14:17 Nie wszyscy mogą mieć za przodków cymbałów. Ten przywilej zostawiam tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Cóz za arcypoprawny tekścik kontest_two! 22.09.12, 15:02 wolę moich cymbałów (byłbym niepocieszony za inne sformułowanie z Twoich "ust") niż Twoich dewiantów. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 09:19 kontest_two napisał: > Ukazanie się tego artykułu to bardzo wymowny sygnał, pokazujący jak na dłoni po > dejście do życia środowiska Gazety Wyborczej. Podejście to można skwitować zdan > iem : "swoboda dyskusji - tak, ale w ramach jedynie słusznych poglądów". A tobie co do moich poglądów? > Sięgając po gazetę można spodziewać się informacji o tym, że na świat przyszło > cielę z dwoma głowami. O przyjściu na świat cieląt z jednogłowych nie pisze się > . A kto cię zmusza do czytania GW? < Bo to norma i nic ciekawego. > Pisząc o tym, co się zdarzyło w Andrychowie , GW potraktowała normalne, niegodn > e wzmianki zdarzenie jak curiosum. > Księżom nie spodobała się twórczość zespołu punkowego. Ksiądz niech sie odwali. Nikt go nie zmusza do słuchania. <To normalne, że w demokr > acji ludzie różnią się poglądami. Ksiądz wystosował list w tej sprawie. To norm > alna w demokracji forma polemiki, wymiany poglądów. Księża nie załóżyli sutann > bojowych i nie przyszli robić zadymę na koncertcie tej grupy. Bo to byłoby w de > mokracji nienormalne. I mogłoby stanowić świetny materiał na publikację. > Po to, gazeto, był rok '89, żeby dziś było w przestrzeni publicznej miejsce zar > ówno dla tego zespołun punkowego, jego zwolennków jak i jego przeciwników. > Gazeto, czy już o tym zapomniałaś ? > I jeszcze jedno: czy przytaczanie niewątpliwych osiągnięć tego zespołu ma stano > wić usprawiedliwienie tego incydentu ? > Czy jeżeli lubię muzykę Lady Pank to muszę akceptować wypinanie gołej d...y na > koncercie ? Nie chodź na koncerty. Proste? Amebo? Nikt nie musi akceptować twoich poglądów. I lepiej zamknij wchłaniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 09:30 nerwus0 napisał: > A tobie co do moich poglądów? Rzeczywiście nic, bo ne można odnieść się do czegoś, czego nie ma. > > A kto cię zmusza do czytania GW? Nikt, a Ty czytaj ze zrozumieniem. Ja wiem, ze w Twojej świadomości istnieje tylko gw, jako źródło prawdy objawionej. Są jeszcze inne gazety, słowo "gazeta", do którego się odnosisz użyłem w podstawowym jego znaczeniu, jalo gazeta w ogólności. > > Nie chodź na koncerty. Proste? Amebo? > Nikt nie musi akceptować twoich poglądów. > I lepiej zamknij wchłaniacz. Tego nie skomentuję, nie wkręcisz mnie w chamską wymianę zdań. To, co napisałeś wyżej jest WYŁĄCZNIE świadectwem Twojego poziomu. Mimo wszystko pozdrawiam. > > Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 09:45 Czemu wiedziałem, że tak odpiszesz? Chociażby jeden pogląd mam. O twoim cymbalstwie. Gubisz się we wszystkim, chciałeś zaistnieć. Przeleć się do "Waszego Nocnika" tam cię pogłaszczą. Ameba? To komplement. Mogłem powiedzieć np. pantofelku ale tu bym przesadził. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 09:55 nie dyskutuję z Tobą. Nie ma z kim. Nie wyprowadzisz mnie z równowagi. Nakręcaj się dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:02 Hi, hi, hi. A jednak wyszedłeś na amebę. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:07 Skoro tak uważasz..... z tym poglądem nie da się dyskutować. A propos: psychoanalityk z Ciebie pełną gębą, przejrzyj nasze posty i zobacz ile Ty napisałeś o mnie a jak mało o dyskutowanej sprawie, chylę czoła przed twoją przenikliwością, dobrze, że masz takie zdolności bo jak argumentów nie staje to przynajmniej coś tam skrobniesz sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:20 kontest_two napisał: > Skoro tak uważasz..... z tym poglądem nie da się dyskutować. No widzisz. Miałem rację. Ameba. A pisałeś, że nie mam poglądów. > A propos: psychoanalityk z Ciebie pełną gębą, przejrzyj nasze posty i zobacz il > e Ty napisałeś o mnie a jak mało o dyskutowanej sprawie, chylę czoła przed twoj > ą przenikliwością, dobrze, że masz takie zdolności bo jak argumentów nie staje > to przynajmniej coś tam skrobniesz sobie.. Jako lekarz psychiatra, cośkolwiek z twoich wypowiedzi wywnioskowałem. Chcesz skierownie bez kolejki? Masz to załatwione. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:25 Mam pytanie: czy pamiętasz jeszcze, o czym była dyskusja ? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:08 nerwus0 napisał: > Ksiądz niech sie odwali. Nikt go nie zmusza do słuchania. sorry, ale na chamstwo, kłamstwo i oczernianie trzeba reagować. Bo inaczej doczekamy się dyktatury chamów. Na nieuctwo które kapela demonstruje w swoich utworach już niekoniecznie i tu masz rację. Każdemu wolno być tumanem. Ale tez kazdemu nieukowi można jego tumaństwo wytknąć Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:19 :) > sorry, ale na chamstwo, kłamstwo i oczernianie trzeba reagować. Bo inaczej doczekamy > się dyktatury chamów. Czyli uważasz, że właściciela strony antykomor.pl ukarano jak najbardziej słusznie? Może podasz mi link do twojej wypowiedzi, gdzie chwalisz sąd za prawidłowy wyrok? Czy jesteś zwolennikiem Kalego i takiej wypowiedzi mi nie przytoczysz bo twoja chęć karania "chamów, kłamców i oczerniających" jest mocno jednostronna? Odpowiedz Link Zgłoś
entres Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:20 losiu4 napisał: > sorry, ale na chamstwo, kłamstwo i oczernianie trzeba reagować. Bo inaczej doczekamy się > dyktatury chamów. Święte słowa, tylko jakieś tysiąc lat spóźnione. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:25 Tylko jaką mają wartość napisane przez takiego losia4, który chwilę później (lub wcześniej) po chamsku i oczerniając, bez najmniejszego skrępowania, pisze o Gazecie Wyborczej za czasów Balcerowicza "tłumiącej wolność słowa"? Odpowiedz Link Zgłoś
entres Re: GW się odkryła 22.09.12, 12:48 maaac, napisałem powyżej tak krótko by zmieściło się tam jak najwięcej sarkazmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: GW się odkryła 22.09.12, 12:56 losiu4 napisał: > nerwus0 napisał: > > > Ksiądz niech sie odwali. Nikt go nie zmusza do słuchania. > > sorry, ale na chamstwo, kłamstwo i oczernianie trzeba reagować. Bo inaczej doczekamy się dyktatury chamów. No a co glemp abdykował ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 13:00 Przepraszam, czy ja ci powiedziałem, że jesteś tumanem? Ale skoro tak sam uważasz, to nie moja wina, że jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two do lemingów nerwusa i koltera-xl 22.09.12, 13:03 piszcie proszę razem, bo oczy bolą jak się dwa razy te same bzdury czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: do lemingów nerwusa i koltera-xl 22.09.12, 13:06 kontest_two napisał: > piszcie proszę razem, bo oczy bolą jak się dwa razy te same bzdury czyta. panienka tak w kwestii formalnej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: do lemingów nerwusa i koltera-xl 22.09.12, 13:21 Obudź się, głąbie, inwektywa nie działa, wymyśl coś ambitniejszego, master mindzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: do lemingów nerwusa i koltera-xl 22.09.12, 14:00 kontest_two napisał: > Obudź się, głąbie, inwektywa nie działa, wymyśl coś ambitniejszego, master mind > zie. No co się tak obruszasz ? przecież pisałaś ze ciebie cos wali Odpowiedz Link Zgłoś
norbert2225 Re: GW się odkryła 22.09.12, 09:22 to co napisalej dziala w jedna strone nie byloby wtracania sie kosciola do zycia swieckiego nie bylo by tego artykulu gdyby ksisdz majac takie poglady nie buntowal CIEMNOTY przeciwko drugim ludziom tak te podstepne szuje koscielne sklocaja spoleczenstwo w imie Boga co on ma wspolnego z Bogiem nie wiele chyba predzej z judaszem wstyt kolejny wsrod bardzo wielu numerow polskiego koscila a to ze dawniej ludzie musieli znosci z pokora teror kosciola nie znaczy ze dzisiaj musza robic to samo powoli i w Polsce ludzie zaczynaja samodzielnie myslec Odpowiedz Link Zgłoś
virgil33 Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:24 kontest_two napisał: > Księżom nie spodobała się twórczość zespołu punkowego. To normalne, że w demokr > acji ludzie różnią się poglądami. Ksiądz wystosował list w tej sprawie. To norm > alna w demokracji forma polemiki, wymiany poglądów. Dla mnie normalne jest, że kiedy coś mi się nie podoba, to: a. nie słucham, b. nie kupuje c. jak już kupię, to oddam do sklepu. Nienormalne jest, że: 1. Radni angażują się w takie sprawy. 2. Ksiądz listy wystosowuje, zamiast iść do chłopaków i pogadać. ROZMOWA jest NORMALNĄ formą polemiki! Czy w Polsce normą jest pisanie listów w takich sprawach? Przecież teoretycznie taki ksiądz to to samo co zwykły Kowalski. No, ale zwykły Kowalski nie może co niedzielę za ambony gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:46 virgil33 napisała: > kontest_two napisał: > > Dla mnie normalne jest, że kiedy coś mi się nie podoba, to: > a. nie słucham, > b. nie kupuje > c. jak już kupię, to oddam do sklepu Ja też - jeżeli coś mi się nie podoba zachowuję się tak samo, jak Ty. Moim zdaniem sytaucja opisana w publikacji nie należy do tej kategorii. Tu nie chodzi o ocenę wartości artystycznych ale protest wobec treści, które ta twórczość niesie. Cywilizowaną formą protestu jest choćby taka polemika i ostre dezaprobata. Czy masz coś przeciwko temu, czy może wolisz taką formę, jak wystąpienie młodych niemieckich przyjaciół gazety wyborczej 11 listopada 2011 w Warszawie ? > Nienormalne jest, że: > 1. Radni angażują się w takie sprawy. > 2. Ksiądz listy wystosowuje, zamiast iść do chłopaków i pogadać. nie zgadzam się z Tobą, te zachowania - w mojej ocenie - są normalne w demokracji. Gdyby ktoś tak się o mnei wypowiadał, jak ci muzycy o tych księżach - nie wiem, czy chciałbym z nimi rozmawiać > ROZMOWA jest NORMALNĄ formą polemiki! A polemika na piśmie nie jest normalna ? Wiele razy na tych łamach Adam Michnik i inni publicycści gazety toczyli ogniste polemiki ze swoimi oponentami. Powoiedz im, że to nie była normalna forma wymiany poglądów, bo ja tego nie zrobię. > Czy w Polsce normą jest pisanie listów w takich sprawach? Przecież teoretycznie > taki ksiądz to to samo co zwykły Kowalski. No, ale zwykły Kowalski nie może co > niedzielę za ambony gadać to fakt, nie wszyscy mają takie same możliwości docierania ze swoim przekazem. Ksiądz gada co niedzielę a pismacy codziennie mogą pisać i wygadywać bzdury - Ty i ja nie mamy takich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
virgil33 Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:24 kontest_two napisał: > ji. Gdyby ktoś tak się o mnei wypowiadał, jak ci muzycy o tych księżach - nie w > iem, czy chciałbym z nimi rozmawiać Czy puknowcy podali nazwiska księży w tekstach? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:45 a co ma piernik do wiatraka ? Myślisz, że takich np. policjantów nie ruszają napisy CHWDP - no bo przecież nie ma tam nazwisk konkretnych policjantów ! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: GW się odkryła 22.09.12, 10:56 kontest_two napisał: > Gazeto, czy już o tym zapomniałaś ? gejzeta nigdy czegoś takiego nie głosiła. Moze na pismie, obłudnie, tak. W praktyce NIGDY. I dlatego tak teskni do czasów wczesnego Balcerka kiedy poza nią nie było nic. Znaczy były jakieś tam tytuły prasowe i media, ale powtarzajace za wybiórcza jak za panią matką. pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:22 > Znaczy były jakieś tam tytuły prasowe i media, ale powtarzajace za wybiórcza jak za panią > matką. Czyżby? I robił tak też taki Tygodnik Solidarność? Czy może jednak NIE robił tylko, że wtedy kłamczuchy siedziały cicho albo mało kto ich chciał słuchać bo zbyt dużo osób jeszcze pamiętało jak komuna wyglądała naprawdę i kto co wtedy robił? Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 11:51 Faktem jest, że GW powstała jako dziennik całe opozycji postsolidarnościowej a została zawłaszczona przez jedną opcję. Faktem też jest, że porównywanie mediów z różnego segmentu (prasa codzienna vs. tygodnik) jest nierzetelne. W segmencie prasy opiniotworczej GW praktycznie nie miała konkurencji do 2006 roku, kiedy na ryne wszedł "Dziennik" wydawany przez Axel Springer. To, że wtedy GW się przestraszyła konurencji to fakt, gdyż z miejsca obniżyła cenę egzmplarza z ponad 2 zł na 1,5 zł - czyl tyle, ile kosztował Dziennik. Nota bene czytelnicy mieli wtedy taką dodatkową korzyść z tej konkurencji - oba tytuły dodawały filmy za przystępną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: GW się odkryła 22.09.12, 12:33 każda opcja polityczna jakaś tam prasę sobie wypichciła. GW nie sadze aby była za jakąś opcją szczególnie, chociaż bliżej jej do l ewicy. Jest raczej środowiskiem ludzi liberalnych, zdroworozsądkowych, za świeckim państwem, czyli taką normą europejska. Jest przeciw ksenofobii, narodowej tromtadracji, szaleństwom ideologicznymi, parafiańszczyźnie, ... Gdyby mierzyć jej zaangażowanie polityczne i emocjonalne to kuda jej do ND czy GP. Tam dopiero mamy do czynienia z nierzetelnością i nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 13:30 A wiem ale nie powiem ! Ale twój guru adaś też wie. Jego zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 13:51 Już się cymbały zaczynają między sobą gryźć. Brawo. "Wiem ale nie powiem". Cytat nie jest akurat z Adasia ale ze Swirosława-Zbafcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 13:58 Mam do Ciebie pytanie. Całkiem poważnie. Czy potrafisz dyskutować ? Czy potrafisz nie obrzucać obelgami kogoś kogo nie znasz a kto ma ine poglądy niż Twoje ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: GW się odkryła 22.09.12, 13:44 To co tu robisz? Spadaj do ND czy GP. "Kuda" to po rusku czyż nie. Spadaj czerwona mendo. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 22.09.12, 14:03 No brawo, a już myślałem, że Ci forma spadła. Jak Ty finezjnie raczyłeś się wypowiedzieć ! Co za błysk intelektu ! Pan ordynator w nagrodę da Ci te zielone pastylki zamiast tyych białych i ciut poluzuje te pasy, zasłużyłeś na to nerwusku. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: GW się odkryła 22.09.12, 17:43 kontest_two napisał: > No brawo, a już myślałem, że Ci forma spadła. Jak Ty finezjnie raczyłeś się wyp > owiedzieć ! Co za błysk intelektu ! Pan ordynator w nagrodę da Ci te zielone pa > stylki zamiast tyych białych i ciut poluzuje te pasy, zasłużyłeś na to nerwusku Masz talent ! Takiego glupa walic ,to tylko ty potrafisz ...... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW się odkryła 22.09.12, 14:33 Faktem jest, że jak zwykle u lewaków na jedno hasło pojawia się pleplanie o innych sprawach metodą "a u was biją Murzynów". Były wtedy gazety, mogły swobodnie się pojawiać i nikt im NIE zabraniał głosić swoich "anty GW haseł". Jedynie co blokowało ich rozrost to była pamięć obywateli jak było naprawdę. I tej PRAWDY twoje kłamstwa dalsze nie zamarzą. kontest_two napisał: > Faktem jest, że GW powstała jako dziennik całe opozycji postsolidarnościowej a > została zawłaszczona przez jedną opcję. Kłamstwo. Twórcy GW byli wtedy praktycznie "całą opozycją postsolidarnościową". Sami GW stworzyli, sami rozwinęli do obecnej wielkości. To im na ich nazwiska, opierając się na ich renomie pomagał Zachód. Widać to dalej jak łatwiej znajdują rozmówców na Zachodzie podczas gdy "patriotyczna" część postsolidarnościowa (o której mało kto na zachodzie kiedykolwiek słyszał) zwykle całuje klamki. Poza tym równolegle można powiedzieć "jako tygodnika całej opozycji postsolidarnościowej" powstał Tygodnik Solidarność, który jak tylko został przechwycony przez "patriotów" natychmiast stał się czasopismem niszowym i takim pozostał po dziś dzień. > Faktem też jest, że porównywanie mediów z różnego segmentu (prasa codzienna vs > . tygodnik) jest nierzetelne. Faktem jest, że nierzetelność zależy od tego CO się porównuje. Jeżeli możliwość szybkości przekazu to jest to prawdą. Jeżeli możliwość przekazywania swoich idei to przykład Gazety Polskiej - tygodnika, który spokojnie rozwinął się w gazetę codzienną dowodzi, że można je spokojnie porównywać. Upartość zaś "zapominania" o TySolu jest kolejnym z licznych dowodów na chęć tzw. "prawicy" zakłamywania przeszłości. > W segmencie prasy opiniotworczej GW praktycznie nie miała konkurencji do 2006 roku, > kiedy na ryne wszedł "Dziennik" wydawany przez Axel Springer. Który to później zdechł ponieważ próbował realizować idiotyczną tezę jakoby oni to nie będą "pouczać" swoich czytelników. Rozumiem, że to że GW nie miała praktycznie przez dłuższy czas konkurencji jest tak samo winą jej jak winą Małysza jest to, że również był bezkonkurencyjny. Pewnie też za pomocą jakiś "tajemnych sił" i knowań wykańczał konkurentów? Bo w to, że był zwyczajnie dużo od nich lepszy tak samo jak GW była lepsza nigdy nie uwierzysz? > To, że wtedy GW się przestraszyła konurencji to fakt, gdyż z miejsca obniżyła cenę > egzmplarza z ponad 2 zł na 1,5 zł - czyl tyle, ile kosztował Dziennik. Skoro konkurencja wyszła z ceną dumpingową GW musiała się bronić. Czy to źle, że polski dziennik (z amerykańskim wkładem) broni się przed niemiecko - izraelskim (Axel Springer w momencie wydawania Dziennika wyraźnie w swoich ideach pisał o popieraniu idei syjonizmu) potentatem prasowym o światowym zasięgu? Czy w tym wypadku "patriotyzm" i popieranie polskości nagle wygasł? > Notabene czytelnicy mieli wtedy taką dodatkową korzyść z tej konkurencji - oba tytuły > dodawały filmy za przystępną cenę. I to jest jedne jedyne prawdziwe zdanie w całej wypowiedzi. Zgromadziłem wtedy spory zapas filmików. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 23.09.12, 10:25 maaac napisał: > Faktem jest, że jak zwykle u lewaków na jedno hasło pojawia się pleplanie o inn > ych sprawach metodą "a u was biją Murzynów". Były wtedy gazety, mogły swobodnie > się pojawiać i nikt im NIE zabraniał głosić swoich "anty GW haseł". Jedynie co > blokowało ich rozrost to była pamięć obywateli jak było naprawdę. I tej PRAWDY > twoje kłamstwa dalsze nie zamarzą. > piszesz o sobie > Kłamstwo. Twórcy GW byli wtedy praktycznie "całą opozycją postsolidarnościową". > Sami GW stworzyli, sami rozwinęli do obecnej wielkości. To im na ich nazwiska, > opierając się na ich renomie pomagał Zachód. Widać to dalej jak łatwiej znajdu > ją rozmówców na Zachodzie podczas gdy "patriotyczna" część postsolidarnościowa > (o której mało kto na zachodzie kiedykolwiek słyszał) zwykle całuje klamki. > Poza tym równolegle można powiedzieć "jako tygodnika całej opozycji postsolidar > nościowej" powstał Tygodnik Solidarność, który jak tylko został przechwycony pr > zez "patriotów" natychmiast stał się czasopismem niszowym i takim pozostał po d > ziś dzień. Kłamstwo. GW była gazetą całęj opozycji. Z tego powodu Wałęsa dał jej znaczek "S". Przeczytaj, co pisze o tym Remuszko: pl.wikipedia.org/wiki/Gazeta_Wyborcza._Pocz%C4%85tki_i_okolice_(kalejdoskop) Nie chcę tu i teraz dyskutować o Tysolu, dyskutujemy o GW, nie dam się wkręcić w tę lewcką manierę. > Faktem jest, że nierzetelność zależy od tego CO się porównuje. Jeżeli możliwość > szybkości przekazu to jest to prawdą. Jeżeli możliwość przekazywania swoich id > ei to przykład Gazety Polskiej - tygodnika, który spokojnie rozwinął się w gaze > tę codzienną dowodzi, że można je spokojnie porównywać. Upartość zaś "zapominan > ia" o TySolu jest kolejnym z licznych dowodów na chęć tzw. "prawicy" zakłamywan > ia przeszłości. Jest nierzetelne, czy kiedykolwiek widziałeś profesjonalną analizę rynku mediów ? Obawiam się, że nie więc nie wypowiadaj się na temat, o którym nie masz zielonego pojęcia. Wyłącz lewacką manierę bycia besserwiserem. Powierzchowne pływanie po temacie to typowy przejaw ignorancji i niekompetencji. Typowe dla lewactwa. > Który to później zdechł ponieważ próbował realizować idiotyczną tezę jakoby oni > to nie będą "pouczać" swoich czytelników. Rozumiem, że to że GW nie miała prak > tycznie przez dłuższy czas konkurencji jest tak samo winą jej jak winą Małysza > jest to, że również był bezkonkurencyjny. Pewnie też za pomocą jakiś "tajemnych > sił" i knowań wykańczał konkurentów? Bo w to, że był zwyczajnie dużo od nich l > epszy tak samo jak GW była lepsza nigdy nie uwierzysz? A co to ma do rzeczy ? Że Dziennik zdechł ? Zdechł, fakt, ale ja nie o tym piszę tylko o tym, co się stało, kiedy wszedł, bodajże w kwietniu 2006 na rynek. Znów po lewacku uciekasz od tematu. Trochę precyzji, please, czy za dużo wymagam od kolegi lewaka ? Powtarzam pytanie: gdzie jest kłamstwo w tym co napisałem -żeby ułatwić Ci zrozumienie powtórzę w punktach: 1. do 2006 roku GW nie miała konkurencji w swoim segmencie, tj segmencie prasy opiniotwórczej. 2. w kwietniu 2006 roku tę konkurencję złamał Dziennik. 3. Dziennik kosztował w sprzedaży egzemplarzowej 1,5 zł 4. GW z miejsca obniżyła tę cenę. Gdzie skłamałem lewaczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
moreno77 Re: GW się odkryła 22.09.12, 14:05 Człowieku, czy ty nie rozumiesz jaki jest prawdziwy powód reakcji Kościoła na teksty tego zespołu, czy tylko udajesz? Przecież nie od dzisiaj ta metoda kościelnego zastraszania, powtarzam zastraszania, jest stosowana wobec wszystkich twórców i ich dzieł, którzy ośmielili się stworzyć coś, co jest na bakier z oficjalną propagandą kościelną i zagraża władzy funkcjonariuszom Kościoła. Proboszcz liczy oczywiście na to, że władze miasta przestraszą się jego pohukiwaniom z ambony i szybko skulą ogon wycofując płytę i potępiając ten zespół. A tu zonk!!! Samorządowcy się nie ugięli pod kościelną presją. Jak oni śmieli!!! To przecież proboszcz ma władze w mieście a nie tam jacyś urzędnicy świeccy, prawda? Twoja reakcja na artykuł Gazety jest albo naiwnością, albo brakiem elementarnej wiedzy o mechanizmie funkcjonowania kleru w Polsce. W innym kraju żaden ksiądz nie ośmieliłby się na wywieranie takiej presji i próbę zamknięcia ludziom usta poprzez stosowani cenzury. Kto, jak kto ale kościelni urzędnicy powinni dobrze wiedzieć, ze cenzura to symbol (znienawidzonego?) przez nich minionego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: GW się odkryła 23.09.12, 13:51 wyłącz emocje i podaj fakty: czekam na nazwiska twórców zastraszonych i stłamszonych przez kk. na czym polegała cenzura w tej sprawie ? czy płyta została wycofana ze sprzedaży ? czy ksiądz nie miał prawa wypowiedzieć się w sprawie tej płyty ? czy miał siedzieć cicho, t wtedy byłoby ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
norbert2225 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 09:11 dajcie wreszcie LUDZIOM ZYC KOSCIOL PIS nie podoba sie nie sluchajcie czy ktos komentuje wasze peisni ktore wyspiewujecie przestancie BUNTOWAC I SKLOCAC LUDZI dosc juz waszego TERRORU ;LAJDACTW ,OKRADANIA PANSTWA zrobcie porzadki u siebie bo sami jestescie BANDA bezkarna dzialajaca pod plaszczykiem Boga z ktorym juz prawie nic nie macie wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:49 norbert2225 napisał: > dajcie wreszcie LUDZIOM ZYC KOSCIOL PIS nie podoba sie nie sluchajcie czy ktos > komentuje wasze peisni przecież daje życ. Ta kapela jak bzdury głosiła tak dalej głosi i nikt jej nie chce zamykać. Natomiast to Ty nie chcesz dać ludziom życ i chcesz zamykac im gęby by nie mogli powiedzieć to co myślą i czuja. I kto tu komu nie daje żyć? pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 13:32 Napewno bardzo lubisz "Białego Misia". Krytyk muzyczny się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 09:13 ksiedza wali co oni tam spiewaja ale do tej pory wszelki wolny grosz w miescie szedl na kosciol a tu zonk na dwa klocki wiec trzeba zrobic dym zeby sie to nigdy nie powtorzylo,zaden normalny ksiadz nie wierzy w te gusla a obzarstwo i lajdactwo to ulubione grzechy kleru Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 09:58 Ciekawe czy Kudlacki zdobylby sie na napisanie piosenki, np. o wspolpracy Komorowskiego z Putinem? Ciekawe czy miasto wtedy by promowalo taka plyte? Punkowcy, ktorzy poruszaja bezpieczne tematy to zadni punkowcy. Co najwyzej lokaje wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 10:07 Ty się odkoleguj od muzyków. Potrafisz odróżnić klucz violinowy od klozetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 10:16 Punowcy idacy po lini wladzy to zadni punkowcy. Nie na tym polega idea punka, zeby poruszac bezpieczne tematy, podobajace sie wladzy. Niech Kudlacki pokaze, ze ma jaja i odwage punkowa i napisze jakis tekst o Komorowskim i jego przyjacielu Putinie. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 10:24 To wszystko co masz do powiedzenia? Niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 10:32 Takie teksty moze napisac byle Doda. Jeszcze do tego pochwala w pro-rzadowej Wyborczej zapewniona. Mainstreamowi punkowcy = totalne zaprzeczenie idei punka. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 13:26 Ty swoje teksty, za to możesz tylko pisać na forum. Ty nawet nie wiesz o czym mowa. Zacytuj tekst tej kapeli. Potrafisz? Nie, to na trzy ch.. w bok. Tylko mi nie pisz, że ja mam zacytować, bo dowiedziesz swojej głupoty do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 10:43 niemiec.niemiec napisał: > Punowcy idacy po lini wladzy to zadni punkowcy. > Nie na tym polega idea punka, zeby poruszac bezpieczne tematy, podobajace sie w > ladzy. > > Niech Kudlacki pokaze, ze ma jaja i odwage punkowa i napisze jakis tekst o Komo > rowskim i jego przyjacielu Putinie. Stajesz sie juz nudny bo bredzisz to samo nie majac pojecia o temacie. I wbij sobie do tej pustej paly ze Prezydent Komorowski nie jest zadnym przyjacielem Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 10:52 "I wbij sobie do tej pustej paly ze Prezydent Komorowski nie jest zadnym przyjacielem Putina. " To dlaczego zaraz po sfalszowanych wyborach w Rosji Komorowski dzwonil do Putina i gratulowal mu wygranej? Dlaczego Putin w 60te urodziny Komorowskiego slal mu najserdeczniejsze zyczenia? Niech Kudlacki pokaze, ze jest punkowcem i napisze jakis tekst na ten temat. Czy mordowanie dzieci i kobiet w Czeczeni, falszowanie wyborow w Rosji, przyjazn Komorowskiego z Putinem nie jest tematem na punkowa piosenke? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Czy Kudlacki pisze punkowe teksty? 22.09.12, 14:45 niemiec.niemiec napisał: > "I wbij sobie do tej pustej paly ze Prezydent Komorowski nie jest zadnym przyja > cielem Putina. " > > To dlaczego zaraz po sfalszowanych wyborach w Rosji Komorowski dzwonil do Putina i gratulowal mu wygranej? Kurwa gdzie was debili klonują ?? > Dlaczego Putin w 60te urodziny Komorowskiego slal mu najserdeczniejsze zyczenia? Na szkoleniu u rydzyka nie mówili wam co to dyplomacja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:27 Łomajgod! A gdzie tam jest o obrażaniu godności człowieka? Czy ten ksiądz zna słynna piosenkę p. Kukiza, obecnie "prawdziwego" Polaka i patrioty, pupilka opcji niezależnej od rozumu? A tak w szerszym kontekście, czy ktoś zna jakiś przykład, że Pis zrobił coś dobrego, coś konstruktywnego, czy też kochane pisiaczki potrafią się tylko oburzać i organizować burdy? Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:31 No i jestem pod wrażeniem, że Pis z księdzem proboszczem nie potępili jeszcze niegodnego zachowania rozwydrzonej młodzieży, która zakłóciła biednemu ojczulkowi golenie nóg wkładając mu nosy do pianki. Odpowiedz Link Zgłoś
fokkusu Czarni jak zwykle chcą cenzurować... 22.09.12, 10:28 Czarni jak zwykle chcą cenzurować, lepiej niech się zajmą zlizywaniem bitej pianki do golenia... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czarni jak zwykle chcą cenzurować... 22.09.12, 10:53 a co w tym dziwnego ze ktoś przeciw kłamstwu nieuctwu i chamstwu protestuje? To chyba normalne. Chyba ze wsród lewusów jest inaczej. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Czarni jak zwykle chcą cenzurować... 22.09.12, 13:53 Bardzo mi cię żal. Nie za głupotę. Za rogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Czarni jak zwykle chcą cenzurować... 22.09.12, 14:43 losiu4 napisał: > a co w tym dziwnego ze ktoś przeciw kłamstwu nieuctwu i chamstwu protestuje? To > chyba normalne. Chyba ze wsród lewusów jest inaczej. Łosiu w każdym twoim tu wpisie widać chamstwo i nieuctwo . Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy Pamiętacie ja GW potępiła "Złe psy"? 22.09.12, 10:36 Jak GW piętnuje zespół to jest OK Jak ksiądz piętnuje zespół to ŹLE Jak Kali ukraść krowa to dobrze, Jak Kalemu ukraść krowa to źle Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Pamiętacie ja GW potępiła "Złe psy"? 22.09.12, 10:50 medrek_forumowy napisał: > Jak GW piętnuje zespół to jest OK > Jak ksiądz piętnuje zespół to ŹLE > Jak Kali ukraść krowa to dobrze, > Jak Kalemu ukraść krowa to źle sam sobie debilu odpowiadasz. "ksiadz pietnuje zespol to jest ZLE" Jest zle bo klechy sa od nauczania religii a nie wtracania sie do wszystkiego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Pamiętacie ja GW potępiła "Złe psy"? 22.09.12, 11:02 dlaczego nazywasz kogoś debilem, gdy się z nim nie zgadzasz ? Ja uważam, że w tej konkretnej sprawie ksiądz miał prawo zabrać głos. To nie było wtrącanie się do wszystkiego ale ostra replika na tekst dotyczący kościółka. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Pamiętacie ja GW potępiła "Złe psy"? 22.09.12, 18:21 kontest_two napisał: >To nie było wtrącanie się do wszystkiego ale ostra replika na tekst dotyczący kościółka. Wtraca sie ! Wtraca .Gdzie ich nie ma ? Wszedzie sa . Nowy swiat sie do nich zbliza .Beda musieli sie do niego przyzwyczaic ! Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Pamiętacie ja GW potępiła "Złe psy"? 23.09.12, 19:28 Albo zacznij czytać ze zrozumieniem albo pisać na temat. Odnieś się do tej konkretnej sprawy. Uważam, że w tej sprawie ksiądz miał prawo tak się zachować. Na Twój post odpowiem w dyskusji na temat, który poruszyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:46 i proboszcz ma rację. Od siebie mógłbym jeszcze dodać ze ci z kapeli to są nieuki. Jak to lewusy zazwyczaj. Na pewno z historii, bo z tym się zdradzili w swoich utworach. W czym jeszcze - to się dopiero pewnie okaże. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 14:11 Wylizałeś już śmietankę swemu proboszczowi? Nie? To na co czekasz? Pan proboszcz już przebiera kopytkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mauike Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:52 Ciekawe czy lizanie kolan jest 'demoralizujace' Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 11:03 mauike napisał: > Ciekawe czy lizanie kolan jest 'demoralizujace' tak samo jak chłeptanie mleka w pozycji na pieska z misek położonych na podłodze. Czyli też zabawa otrzesinowa, tyle ze nie u salezjan. pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 13:14 u bernardynów Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 14:03 losiu4 napisał: > mauike napisał: > > > Ciekawe czy lizanie kolan jest 'demoralizujace' > > tak samo jak chłeptanie mleka w pozycji na pieska z misek położonych na podłod > ze. Czyli też zabawa otrzesinowa, tyle ze nie u salezjan. No a te nco nalewa to mleko to też ze stojącym k-utasem patrzy na to chlipanie ?? Jak ten zboczony salezjanin ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 14:13 A co to? Znudziło ci się lizanie śmietanki u proboszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
boznik1 Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:54 Nie interesuje mnie ten zespol, ale ich plyte kupie dzieki katabasowi ktoremu sie wydaje jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Proboszcz piętnuje kapelę punkową 22.09.12, 10:54 Kto nie ma własnego rozumu - słucha czarnych klechów! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: D,upkajcie się księża miedzy sobą 22.09.12, 11:04 nieuctwo i chamstwo trzeba zwalczać. bo inaczej mnożyć sie nam be da tumany rodem spod budki z piwem. pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: D,upkajcie się księża miedzy sobą 22.09.12, 11:09 a włąściwie dlaczego księża nie powiedzieli: d,upkajcie się kapeliści mędzy sobą a od nas wara ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: D,upkajcie się księża miedzy sobą 22.09.12, 12:19 losiu4 napisał: > nieuctwo i chamstwo trzeba zwalczać. bo inaczej mnożyć sie nam be da tumany rod > em spod budki z piwem. No popatrz w starożytnym Izraelu prawie 100% chłopców potrafiło czytać i pisać a w katolickiej Polsce prawie 100% ludzi tej sztuki przez wieki nie znało . wiec do nauki burku watykański . Odpowiedz Link Zgłoś
foczka_z_ochoty Święci Panowie Artyści 22.09.12, 11:11 Nic nowego - kolejny przykład, że Państwo Artyści mogą obrażać - wszak to Sztuka... A lokalny "samorząd" oficjalny ściera się z vox populi, oburzonym finansowaniem tej "Sztuki" z publicznych pieniędzy. Tak było zawsze. Ciekawe tylko jaki byłby dym gdyby zaśpiewali coś o Mahomecie. Hej! Panowie Artyści - hint: to się sprzeda jeszcze lepiej, a reklama będzie międzynarodowa! Odpowiedz Link Zgłoś
skuba2 Fantastyczna reklama! 22.09.12, 11:57 Ciekawe ile musieli za nią rzucić na tacę? Odpowiedz Link Zgłoś
billyboy1943 Uderz w stół....... 22.09.12, 12:32 ...a nożyce się odezwą!!!!!!!przysłowia są mądrością!!!!!i tyle w TEMACIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś