Dodaj do ulubionych

Smarzowski o ''Drogówce'': Lubię fałszywe tropy

03.01.13, 19:09
Kolejny film o polskich filmowych bohaterach narodowych: alkoholiku, curvie i złodzieju. Ponieważ nie chcę kolejny raz się żenować będę trzymał się od tego wielkiego kina z daleka. Nie przekona mnie nawet jak będzie kręcony maszynką do mięsa. Wolę jednak oglądać "madonnę z dzieciątkiem" niż "madonnę srającą na kiblu", "rzygającą madonnę", "madonnę sikającą do szafy" czy "madonnę posuwaną na stole". I zupełnie nie wiem dlaczego, mimo uwielbienia polskiej krytyki nikt na świecie też nie chce oglądać "rzygającej madonny " Wojtusia Smarzowskiego. Pewnie jełopy nie rozumieją.
Obserwuj wątek
    • kklement Smarzowski o ''Drogówce'': Lubię fałszywe tropy 03.01.13, 19:15
      Drogówka to formacja, która zamiast służyć obywatelom i dbać o ich bezpieczeństwo, stała się - za sprawą pazernych polityków i urzędasów - bandą rekietierów, rabusiów drogowych, budzących strach i odrazę.

Szanuję policję, ale nie drogową. Niedawno jechał za mną radiowóz z wideorejestratorem. Nie zareagowali jak idiota z naprzeciwka wyprzedzał na trzeciego, o mało nie fundując mi czołówki. Bo po co ścigać prawdziwego pirata drogowego, skoro była szansa na upolowanie mnie na w najbliższym terenie zabudowanym. Nawiasem mówiąc nie upolowali, znam ten radiowóz, nie podbili sobie mną statystyki.

Drogówka powinna schować suszarki do bagażnika i ruszyć na drogi, zamiast sterczeć przy nich jak tirówki.
      • darmowy1 Re: Smarzowski o ''Drogówce'': Lubię fałszywe tro 03.01.13, 19:44
        Dziś jak mijałem patrol stojący na poboczu rzuciłem tekst przez CB. Po trzech minutach już za mną byli. Pewnie jak to usłyszeli, to postanowili się przenieść gdzie indziej. Zdązyłem wyhamować silnikiem wjeżdzając w teren zabudowany. Wiedzieli że ja wiem wiec włączyli koguta. Gość mi wyskoczył z tekstem, że wyprzedzałem i jechałem w zabudowanym 120km/h (a pogoda deszczowa i szaro). Tymczasem nawet poza terenem zabudowanym nie przekraczam 110km/h - szkoda mi paliwa. Później obszedł wóz, sprawdził dokumenty, dmuchnąłem. Poszedł do swojego wozu i coś tam posprawdzał, w końcu oddał dokumenty bo nic na mnie nie miał.
        Jutro pewnie znów się miniemy..ale nie rano, bo zanim oni się zwleką z wyr, to ja już będę w pracy.
    • marpiosko Re: Smarzowski o ''Drogówce'': Lubię fałszywe tro 03.01.13, 19:26
      Skoro w Polsce dominują alkoholicy,coorvy i złodzieje,to czemu się dziwisz,"intelektualisto"?
      Udawać,że się nie widzi wszechobecnego chlewu i kręcić słodkopierdzące,bogoojczyźniane i mdłe obrazeczki o tym,że Polacy są wspaniali i tak uroczo bawią się w kosi-kosi-łapci?
      Można.
      I sądzisz,że zaklajstrujesz tym rzeczywistość?
      Jak tak,to gratuluję!
      • amorvertical Re: Smarzowski o ''Drogówce'': Lubię fałszywe tro 03.01.13, 19:57
        Film nie jest od "klajstrowania rzeczywistości". Widzę ten chlew na co dzień i nie udaję że go nie ma, ale pałowanie się tym w kinie i traktowanie tego gooowna jako rozrywki i sztuki nosi znamiona masochizmu i samobiczowania. Jeśli ty masz skłonności masochistyczne to powodzenia. Tak wszyscy robimy kupy, ale niektórzy (np. Polacy) uwielbiają jeszcze potem w tym pogrzebać, pooglądać i powąchać.
        Z tego też powodu, prawie nie chodzę na polskie filmy.
        • marpiosko Re: Smarzowski o ''Drogówce'': Lubię fałszywe tro 03.01.13, 22:42
          "Skłonności masochistyczne"?
          Koleś:ja mam to wszystko w doopie,bo nauczyłem się dystansu i spoglądania na wszystko z boku.Wisi mi to-za stary jestem na zmienianie świata,przyszłych pokoleń mi nie żal,bo co mnie obchodzą cudze bachory?
          Stać mnie na szyderczy cynizm i świetnie się bawię,a oglądanie polskich filmów o ciemnych stronach rzeczywistości dostarcza mi radochy nie dlatego,że się kocham umartwiać,ale dlatego,że w polskim KINIE są jeszcze AKTORZY!
          Kulesza w Róży,Dorociński,Więckiewicz i jeszcze paru.
          To są kreacje
      • pijatyka Re: Smarzowski o ''Drogówce'' 22.01.13, 22:06
        Poza talentem ma chłop szczęście - nieźle teraz wstrzelił się w aktualne dyskusje ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka