Dodaj do ulubionych

Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu...

• ultra3000 Re: Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się od 11.01.13, 11:34
      Straz mijeska to qu..wy!!! Strazniku miejski, jak ty mozesz teraz spojrzec w lustro? tchorzliwy frajerze, za to ci placa smieciu zebys dbal i porzadek i bezpieczenstwo. umiesz tylko odholowywac samochody, albo wlepiac malolatom mandaty i jeszcze wyciagsz te swoje brudne lapy po wieksze uprawnienia. tfuu smieciu, pluje ci na ryjcw...u
    • pio765 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 11:35
      "Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsuwają" - A co mieli robić? Jeszcze, jakby któryś z uczestników bójki, krzyknął na nich, to dostaliby zawału.. Co innego, babcia na przejściu dla pieszych.
    • vbn53 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 11:35
      Co to za strażnik miejski bez czapki? Za dawnej MO czy WP za wyjście na patrol bez czapki szweje zrobiliby mu jesień średniowiecza.

Natomiast co do pobicia to widać typową miejską hołotę. Łysy, bluza w paski i cwaniak w grupie. Dla takich jak on zero tolerancji jak w Nowym Jorku.
    • truten.zenobi przecież sm jest od innych celów... 11.01.13, 11:37
      przecież zatrzymanie sprawców bójki nie przyniesie wpływów do kasy miasta a przynajmniej nie prędko a interwencja naraża miasto że z powodu kontuzji mniej osób będzie wystawiać mandaty a więc spadną wpływy.
      czy chcieli byście tego by był mniej kasy na szkoły przedszkola, drogi itp?
      nie jest to pierwszy taki przypadek wiec czemu się dziwicie bulwersujecie i zabieracie cenny czas funkcjonariuszom!?

idźcie lepiej gdzieś źle zaparkować samochód czy znajdźcie ulicę gdzie możecie przekroczyć 20km/g i w ten w sposób wesprzeć włodarzy waszych miast by jeszcze bardziej mogli się wykazać troską o wasze dobro.
      • moja_sprawa3 Re: przecież sm jest od innych celów... 11.01.13, 11:40
        Tak intensywnie ściągają i na nic nie ma pieniędzy.
        • baredo Re: przecież sm jest od innych celów... 11.01.13, 11:44
          Komendant Straży Miejskiej w Opolu niech się poda do dymisji ! ...
    • yohnjossarian Strażnicy - mężczyzna i kobieta - bez broni. 11.01.13, 11:49
      A dokoła nich dolina. Od kręcących film po łysych kryminalistów, same pijane i agresywne niziny społeczne. Też bym nie zareagował.
    • bogdan1032 Re: Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się od 11.01.13, 11:59
      a co zrobił ten odwarzny co to nagrywał i ile zarobił na tym nagraniu?
    • 3lekarz Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 12:04
      a gdyby go skopali na smierc, strarz miejska by go odwiozla do kostnicy...
    • atosatos1 Po co nam straż miejska? Lepiej za te pieniądze 11.01.13, 12:15
      zatrudnić policjantów- są lepiej przygotowani do takich zdarzeń, mogą więcej, niż tylko wystawić mandat za picie piwa na ulicy lub złe parkowanie.
      Kilka miast już zrezygnowało ze straży miejskiej.
    • 1maciek2006 Re: Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się od 11.01.13, 12:26
      lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,10255070,Kontrola_PIP__straznik_miejski_ma_zyciem_nie_ryzykowac_.html i tyle z waszego pienienia i pisania do prokuratury choć ja osobiście podjąłbym interwencje bo mam taki charakter a nie inny o umiejętnościach nie wspomnę.
    • kot2ka Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 12:50
      Trudno się dziwić bezradności tych Ormowców, gdyż obawiali sie żeby sami po tych pustych łbach nie dostali. Jak dorwią babcie sprzedającą za rogiem pęczek pietruszki to wtedy oni są bardzo mocni. Jak w służbach tych Ormowców mają takich przełożonych jak MAŚLAK to nie dziwmy się że są sami maślakami
    • gad8 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 13:00
      Policjanci ślubują strzec [...] nawet z narażeniem życia, a strażnicy? Wystraszyli się kilku gnoi?
    • naprawdetrzezwy Czy dzielny patrol miał radar? 11.01.13, 13:10
      Bo bez radaru, to nie straż, tylko jakieś nie wiadomo co...
      ;>>>
    • 0buba Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 13:10
      Trochę to dziwne że agresorzy nie atakują filmującego... To jakaś ustawka...
      Zobaczcie też inne jego filmy na youtube...

www.youtube.com/channel/UCKS_trSqrQ42WYCrfQ9GFVw?feature=watch
      • dupek2222 Re: Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się od 11.01.13, 13:23
        0buba napisał(a):

> Trochę to dziwne że agresorzy nie atakują filmującego... To jakaś ustawka...
        > Zobaczcie też inne jego filmy na youtube...

> www.youtube.com/channel/UCKS_trSqrQ42WYCrfQ9GFVw?feature=watch

To nie są jego filmy, tylko filmy niejakiego Testovirona który usunoł konto rok temu. Na youtube pełno jest kont z filmikami Testo. Równie dobrze mógł to wrzucić na pusty kanał.
      • dupek2222 Re: Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się od 11.01.13, 13:25
        Widocznie agresorzy nie byli zainteresowani biciem każdego kto znajdował się do okoła, a pewnie nie zdawali sobie sprawy z tego że ktoś cokolwiek nagrywa
    • p8 SM=ZB 11.01.13, 17:07
      Kolejna wielka i wiekopomna chwila chwały dla... Zbędnych Etatów, o pardon Straży Mniejszej, och przepraszam Straży Miejskiej.

Tak, ta formacja to ZBĘDNE ETATY - ktoś wcześniej naskrobał, że zastępuję ona policję w drobnych sprawach porządkowych itp. Prawda jest taka, że teraz dzięki tej wspaniałej formacji owymi sprawami nie zajmuje się nikt! Natomiast temu komentatorowi który postulował nadanie SM/ZB uprawnień do posiadania broni gratuluję - idź gościu do ZOO i wrzuć kilka brzytew na wybieg pawianów...
    • armani_op Art. 158 kodeksu karnego - udział w bójce 11.01.13, 17:31
      Nie wiem co za inteligent kręcił to gumno i wrzucił na YT, ale wszyscy którzy brali udział w zajściu, a których dostoknale widać na filmiku będą mieli problemy z prokuratorem.
    • klan_fan Ja nie mogę 11.01.13, 17:36
      Czyli oprychy mogą ze mnie zrobić kalekę albo zatłuc na ulicy bo strażnicy maja czekać na posiłki i zadbać o własne bezbieczeństwo. Co najwyżej przydadzą sie do złożenia zeznań z "przebiegu akcji" w sądzie. A ja już będę rośliną...albo klientem Powązek. Nie do wiary.
    • ml2403 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 18:10
      Jak to jest prawidłowa reakcja strażników to ja jestem generałem. Na chłopski rozum powinni poprosić o wsparcie i wezwać do zaprzestania bójki, jeśli nie to użyć broni jaką mają, nie wie, czy mają palną, ale chyba mają paralizatory i gaz pieprzowy. Stanie i czekanie to kompromitacja.
    • topiramax Ja też moę? 11.01.13, 18:13
      Czyli jak przy mnie będą kopać powiedzmy strażnika albo inną funkcjonariuszkę to ja powinnam się dla mojego dobra odsunąć. Na to jest jakiś paragraf?, bo mnie tylko uczyli o odpowiedzialności karnej za "nieudzielenie" pomocy.
    • wielokropek12344 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 11.01.13, 18:54
      i to jest STRAŻ MIEJSKA???????????????????
      a kopa w dupę i pa pa. .
      od czego oni są? Ja nie jestem "straszakiem miejskim", ani wiejskim, widząc że komuś się dzieje krzywda, raczej bym się włączył do obrony. Raczej, bo mam 66-lat. A te "obrotniaki" w mundurkach boją się?
      OŻ kó---------a.
    • vinogradoff To byl czyn kryminalny i nie dla Straznikow. 11.01.13, 18:58
      Poki co Straz Miejska nie ma kompetencji Policji panstwowej a jest powolana do egzkwowania przestrzegania przepisow administracyjno-porzadkowych a nie kodexu karnego gdzie opisano pojecie bojki, pobicia itp. a ich sciganie jest domena Policji, Prokuratury a nie straznika miejskiego i Burmistrza czy Prezydenta miasta. Polacy w swej masie nie znaja podstawowych pojec gdyz w szkolach ich sie tego nie naucza poswiecajac zbyt wiele godzin, energii i pieneidzy na nauczanie religijnosci zamiast elementarnego wstepu do podstaw do zycia w spoleczenstwie panstwa lezacego w Europie. Rola straznika powinnaa sie ograniczyc do wezwania Policji i do zapamietania jak najwiecej szczegolow zdarzenia pomocnych przy ujeciu sprawcow czynu kryminalnego i udokumentowania zdarzenia. Wzorem jak we wszystkim sa tu Niemcy i tam bywaja straznicy miejscy o widocznym kalectwie np. bez lewego przedramienia, nie nosza karabinow, podrecznych wyrzutni pociskow sterowanych czy granatow a maja tylko komputer do ustalania personaliow wlasciela pojazdow , notes i telefon komorkowy.
    • persu87 Film na Youtube 11.01.13, 19:49
      znalazlem wersje na youtubehttp://<a href="www.youtube.com/watch?v=nBWpDU8SWfM[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=nBWpDU8SWfM
      • bzychnur Re: Film na Youtube 11.01.13, 22:56
        w czasach gdy telefonow komorkowych mamy wiecej niz ludnosci, a na numery alarmowe dzwoni sie bezpatnie, nie ma koniecznosci oplacania etatu straznika, tylko po to by wzywal policje. jak niemcow stac na utrzymywanie kalekich straznikow to niech ich sobie utrzymuja.
        ja oczekuje od formacji powolanej do utrzymania porzadku, ze unieszkodliwi agresywnego lobuza
        a nie babcie z peczkiem szczypiorku. religijnosc polakow nie ma z tym nic wspolnego. po prostu straz nie moze spelnic oczekiwan polakow, a na uslugi jakie oecnie oferuje nie ma zadnego popytu
    • kazik.b To może zamiast płacić na SM dać na Policję... 11.01.13, 21:13
      żeby było zatrudnić więcej policjantów po to by było więcej patroli w miastach.
    • rozterka47 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 12.01.13, 02:11
      przeciez ci panowie są pd tego ,żeby spacerowac po osiedlach i upominac włascicieli posesji o obowiązku odśnieżania - ile im za to miasto płaci ?
    • lkr666 Strażnicy widzą kopanego chłopaka i... się odsu... 22.01.13, 21:29
      Straż miejska to nie policja. Co niby mieli zrobić, poprosić ich o zaprzestanie bójki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka