pl.adex Wielcy 06.03.05, 00:17 Matka Teresa w swoim hospicjum dla umierajacych w Kalkucie tez uwazala ze im wiecej chory ciepi tym bardziej podoba sie Bogu.Dlatego w tym hospicjum nie bylo zadnych srodkow usmierzajacych bol a jedynna pomoca dla cierpiacych byla modlitwa lub dotyk opiekujacecj sie nim zakonnicy.Ale jak matke Terese zabolala glowka czy brzuszek to od razu leciala pierwsz klasa samolotem do najlpszej kilniki w Kalifornii,gdzie byly lekarstwa i srodki usmierzajace bol,sama nie chciala ciepiec w Kalkucie.Teraz ta obludna kobieta bedzie swieta a Ci biedni jej pacjenci umierajacy w mekach o nich nikt nie pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Wielcy-cd 06.03.05, 00:23 Pierwsi chrzescijanie nie bali sie smierci,umierali na krzyzach czy byli ukamieniowani czy rozdarci zywcem przez lwy w cyrkach Rzymu.Nie bali sie umierac za wiare,gdyz szczerze wierzyli ze po smierci czeka ich lepsze ciekawsze zycie u boku Jezusa.A teraz prosze mi odpowiedziec,dlaczego Papiez tak bardzo boi sie umierac?Jak wierzy w Boga i Jezusa to smierc mu nie straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
kobusowaty Re: NIE WOLNO KOMENTOWAĆ INFORMACJI O PAPIEŻU. 06.03.05, 18:04 Wszyscy zgromadzeni pod kliniką oczekiwali, że Papież przemówi własnym głosem, ale przemówił głosem arcybiskupa Leonarda Sandri. ------------ Pwewnie zapomnieli,że istnieje takie urządzenie jak magnetofon, a wtedy papież mówiłby własnym (niegdysiejszym) głosem. Z drugiej strony to wiem,że zwierzęta mówią w Wielkanoc ludzkim głosem, ale że papież mówi głosem arcybiskupa to pierwszy raz słysze:) Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 Papież pobłogosławił wiernych przez okno 09.03.05, 12:48 I znowu nie mozna nic wpisać pod artykułem. Dlaczego Wyborcza pozbawia nas szansy zyczenia papieżowi zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 jezus nie pokazuje sie nawet przez lufcik 09.03.05, 12:57 kult jednostki jak za stalina czy brezniewa.....porazajace a zarazem tergiczne...co ten narodek zrobi jak mis z okienka umrze? Odpowiedz Link Zgłoś
tabed z okienka... 09.03.05, 19:25 był "Miś z okienka", była "Panienka z okienka" a teraz.... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 HISTORIA LUBI SIĘ POWTARZAĆ !!! 09.03.05, 20:23 Za czasów Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej też nie było mozliwości swobodnego wypowiadania się na temat Stalina, Bieruta, Chruszczowa, czy też Breżniewa. Jak z tego wynika historia lubi się powtarzać. Tylko "bogowie" się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
uniach Re: Do papieża żadnych pretensji nie mam! 10.03.05, 00:30 Jest chory i niedługo umrze. Pretensję mam do mediów, które każdy jego ruch po kilkadziesiąt razy dziennie nam go przedstawiają i opisują. Kult jednostki sięgnął w Polsce zenitu. Setki pomników jemu wystawionych, a także tysiące ulic i obiektów użyteczności publicznej z jego imieniem - to nie jest drobna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Jest przesadą, to kult jednostki w czystej jego 12.03.05, 12:55 Formie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 TV zarejstrowała pierwsze słowa papieża 11.03.05, 17:19 Telewizja watykańska emitowała w piątek nagranie wideo, ukazujące papieża Jana Pawła II, mówiącego po raz pierwszy od momentu wykonania mu tracheotomii. Nagranie zrealizowano w kaplicy szpitala Gemelli w Rzymie - podała agencja ANSA. Tako doniosła dzisiaj Wyborcza......... Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Papież już nie rządzi Watykanem!!!!!!!!!!!!!!!!!!. 12.03.05, 12:53 Taka jest rzeczywistosć!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 POMNIKI PAPIEŻA 16.03.05, 08:23 Kolejny artykuł gdzie nie ma miejsca na wpisanie swojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: NIE WOLNO KOMENTOWAĆ INFORMACJI O PAPIEŻU. 17.03.05, 11:45 Jeśli ten dziadek przyjedzie do Polski do go zlapie i ubije, menda jedna... Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: NIE WOLNO KOMENTOWAĆ INFORMACJI O PAPIEŻU. 17.03.05, 11:49 Ja wierze, że pan Wojtyła bedzie zdrowy i już niedługo będzie hasał po górach jak za młodych lat...a to wszystko oczywiście dzięki modlitwie wszystkich, martwiących sie o jego zdrowie rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 Czy kupiliscie już bestseller Ojca Swiętego?? 20.03.05, 19:14 Nie??????? O wy cholerne komuchy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: NIE WOLNO KOMENTOWAĆ INFORMACJI O PAPIEŻU. 21.03.05, 15:46 Nie jestem na bieżąco, jak widzę, ale za to jestem zszokowany. To pierwsza reakcja, ale (!) GW musi trochę uważać, bo jest bezustannie atakowana przez różnych prawdziwych katolików, polaków itp. Odpowiedz Link Zgłoś