Dodaj do ulubionych

Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera

• as31 G...o z tego będzie, Frasyniuk kiepski,projekt zły 27.02.05, 17:36
      a przede wszystkim:rychło w czas! Szkoda, że nie 1 tydzień przed wyborami.
      Ostatni moment był: wybory do parlamenru UE...
    • brynk Frasyniuk i Hausner - dwóch oszołomów ... 27.02.05, 17:48
      Partia Demokratyczna ? ! - hihihihihihi., - Partia liberalna - to tak , wiec
      uwaga na te "grupkę"
      • jerzy42 Re: Frasyniuk i Hausner - dwóch oszołomów ... 01.03.05, 20:31
        brynk napisał:

> Partia Demokratyczna ? ! - hihihihihihi., - Partia liberalna - to tak ,
        > wiec uwaga na te "grupkę"

Jedno nie wyklucza drugiego. Liberalowie sa prawdziwymi demokratami, poniewaz
        sa za prawem do roznorodnosci pogladow. Nie twierdza, ze sa jedynymi znajacymi
        prawde objawiona, czego na pewno nie mozna powiedziec o LPR a juz na pewno nie
        o Samoobronie. Im marzy sie dyktatura, autorytarne panstwo, w ktorym jest
        miejsce tylko dla "prawdziwych Polakow", natomiast wszyscy inni powinni sie
        znalezc w odosobnieniu, najlepiej w jakims rezerwacie.

Unia Wolnosci jest partia, ktora zadeklarowala swoj liberalizm w sposob
        jednoznaczny, poniewaz cala czworka wybranych z UW poslow do Parlamentu
        Europejskiego znalazla sie w grupie ALDE (Alliance of Liberals and Democrats
        for Europe). Gdybym mogl cos doradzic Wladkowi Frasyniukowi i innym tworcom
        nowej partii, to by ja nazwac otwarcie i uczciwie Polska Partia Liberalna.

Ale rozumiem wstrzemiezliwosc sternikow nowej partii. Slowo "liberalizm" nazbyt
        kojarzy sie z tak nie lubianym przez wielu Leszkiem Balcerowiczem, choc jego
        krytycy (czy po prostu wrogowie) zapominaja, ze te Polske jaka mamy, w duzej
        mierze jemu wlasnie zawdzieczamy. Bez Mazowieckiego, Balcerowicza i wielu
        Unitow (a nie uwoli - jak niektorzy pisza) bylibysmy dzis na poziomie Bialorusi
        pana prezydenta Lukaszenki.

Jesli ktos zarzuca liberalom zbytnia wiare w jedyna slusznosc wolnego rynku, to
        mozna byloby proponowana przeze mnie nazwe zmodyfikowac na Polska Partia Socjal-
        Liberalna. Wyznawca i wyrobnikiem idei socjal-liberalnych - z "pochylaniem sie
        nad bieda i cierpieniem" byl niewatpliwie wielki Unita - Jacek Kuron.

I jeszcze, by mocniej udokumentowac moje przekonanie o liberalnym charakterze
        powstajacej wlasnie Partii, przypomne ze w jej dyskutowanym wlasnie manifescie
        programowym stawia sie na edukacje, nauke, przedsiebiorczosc, integracje
        europejska. TO JEST PROGRAM! Co do zaproponowania ma Pan Giertych? Czyzby mial
        jakis program pozytywny, na ktorym daloby sie zbudowac przyszlosc Polski?

• otawszczyk Czemu nie nazwac tej partii "Warszawka Nowa" 27.02.05, 17:53
    • kozaczek3 Jaki będzie stosunek tej partii do pasożyta, Krk?? 27.02.05, 18:03
      To chciałbym wiedzieć.
      Czy zgodzi się na wysysanie miliardów złotych przez Kościół rzymskokatolicki z
      naszego wspólnego budżetu.
      Z te piniądze można oddłużyć wszystkie szpitale, i to w jednym roku.
      Można załatać jedną trzecią dziury budżetowej.
      Amen.
      • abba14 kozaczek! pisz do NIE tam twoje miejsce! 27.02.05, 23:40
    • sluczyn Partia Demokratyzcna,może mnie uwolni od upiorów 27.02.05, 18:06
      Partia Demokratyzcna,może mnie uwolni od upiorów LePeR i będzie mi się spało
      spokojnie. Budzi się rozum, przez co najbardziej piszczą upiory, to gorsze niż
      kapiący kran oraz budżet.

Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba
      oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
    • falkor00 Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 18:15
      Kto pamieta Polska Partie Przyjaciol Piwa?
      Jedyni uczciwi. Nic nie obiecywali, z nikim nie wojowali.
      Szkoda ze juz ich nie ma :(
      • davidmorst Re: Nowe szaty starej Unii Wolności 27.02.05, 18:46
        Magdalena Abakanowicz, Bronisław Geremk, Paweł Huelle, Izabela Cywińska, Marek
        Edelman, Agnieszka Holland, Zbigniew Bujak
        - - -
        Liczą też na szczodre gaże aktorskie w TVP nieco zpomniani:
        Maja Komorowska, Kazimierz Kutz, Piotr Machalica, Daniel Olbrychski, Magdalena
        Piekorz, Jerzy Pilch, Zbigniew Zapasiewicz oraz syn. b. prezydenta - Jarosław
        Wałęsa.
        Biedni aktorzy, ciagle się mylą.
        • niezapowiedziany Re: Nowe szaty starej Unii Wolności 28.02.05, 00:16
          > Magdalena Abakanowicz, Bronisław Geremk, Paweł Huelle, Izabela Cywińska, Marek
          > Edelman, Agnieszka Holland, Zbigniew Bujak

i dla mnie juz jestes maluczkim czlowieczkiem. nie za to ocenia sie ludzi.
          zalosne.
      • fandango10 Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 20:13
        falkor00 napisał:

> Kto pamieta Polska Partie Przyjaciol Piwa?
        > Jedyni uczciwi. Nic nie obiecywali, z nikim nie wojowali.
        > Szkoda ze juz ich nie ma :(

Uczciwi!!! Przeciez Adam Halber tam byl. Ten slawny kumpel Rywina.
    • bogdan22 Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 18:47
      Byc moze to jest to na co czekam od wielu lat. Czy zaryzykuje zapisanie sie. To
      nie jest latwe, ale mam czekac az zoldaki Giertycha lub glupki Leppera do mnie
      zastukaja. Chyba sie zdecyduje, co o tym myslicie?
      • jerzy42 Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 01.03.05, 20:46
        bogdan22 napisał:

> Byc moze to jest to na co czekam od wielu lat. Czy zaryzykuje zapisanie sie.
        > To nie jest latwe, ale mam czekac az zoldaki Giertycha lub glupki Leppera do
        > mnie zastukaja. Chyba sie zdecyduje, co o tym myslicie?

Ja sie tez troche waham. UW miala moje pelne zaufanie, ale w moim przekonaniu
        mogla liczyc tylko na swoich wiernych wyborcow. Byc moze tym razem dostala by
        wiecej glosow (procentowo), bo wobec braku jasnego wyboru miedzy partiami
        obecnego Sejmu prawdopodobnie wiele osob zostaloby w domu. Trzeba bylo cos
        zrobic! Podziwiam odwage Frasyniuka, ze siegnal po liberalna lewice (Hausner,
        Belka) i takaz prawice (Steinhoff). Gra ryzykowna, bo zamazuje to co nazywalo
        sie image UW. Mysle, ze ich popre. To, co przedstawiaja w swej deklaracji
        ideowej trzyma sie kupy! Chca budowac cos na ksztalt zachodniej liberalnej
        demokracji, a to mi sie podoba!
    • beyzyma Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 18:48
      Mam zaufanie do ludzi, którzy podpisali się pod deklaracją ideową nowej partii.
      Cieszę się, że powstaje, bo nie miałam na kogo głosować: same oszołomy lub
      "rewolucjoniści moralni" - brak propozycji dla inteligencji.
      • niezapowiedziany Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 28.02.05, 00:19
        ja naleze do inteligencji. glosuje na PO.

nie probuj przedstawiac sytuacji tak, jakby UW (PD?) byla jedyna partia ludzi
        swiatlych. a uwazam, ze przywrocenie moralnosci w naszym zyciu jest niezbedne.
        milleryzm trzeba zniszczyc.
    • stefandedalus Przyszłość i Doświadczenie 27.02.05, 18:50
      1/..Komitety Obywatelskie przy Lechu Wałęsie
      2/..ROAD
      3/..Unia Demokratyczna
      4/.. + Kongres Liberalno-Demokratyczny
      5/..Unia Wolności
      teraz
      6/..Partia Demokratyczna
      I kto tu zmienia się,lepsze słowo ewoluuje?
      Kisielewski coś mówił
      że od mieszania herbata nie stanie się słodsza...
    • formozus1 Zbieżność z nazwą Papie Jerzego Urbana przypadkowa 27.02.05, 19:04
      O godzinie 5-00 Breżniew oddał mocz.
      Badania nie wykazały żadnych odchyłek od norm.
      O godzinie 6-00 Breżniew wydalił stolca.
      Badania nie wykazały żadnych odchyłek od normy.
      Radosna wiadomość.
      O godzinie 7-00 Breżniew się obudził.
      Wszelka zbieżność z porównaniami Jerzego Urbana Przypadkowa.
      Amen.
    • opt CZY CHODZI O GODNE ZYCIE HAUSSNERA,CZY EMERYTÓW? 27.02.05, 19:11
      Co zrobił Mazowiecki i Kuroń dla ludzi to my wiemy.Natomiast powoływanie się na
      nich i ich idee przez tych,którzy tzw. plan Haussnera zrealizowali kosztem
      emerytów jest wysoce niestosowne.Każdy emeryt dobrze wie,że pan Haussner zrobił
      wszystko,by wyborcy stracili zaufanie do państwa,by przy rzekomym wzroście
      gospodarczym żyli gorzej,by emerytury były niższe( obniżenie bazy w marcu
      ubiegłego roku,wstrzymanie waloryzacji w kolejnych latach). Mówienie teraz o
      trosce o godne życie ,to czysta kpina.Taka postać już na starcie czyni taką
      partię niewiarygodną.
      • davidmorst Upiory przeszłości kołaczą do drzwi wyborców. 27.02.05, 19:13
    • rrwawa Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 19:18
      Obys sie mylil! Ta partia, to wreszcie ludzie, do ktorych mozemy miec zaufanie
      i w jednym miejscu.Chyba jednak pojde do wyborow w tym roku.
    • irini Frasyniuk z Belką w jednej partii? 27.02.05, 19:18
      To chyba nieporozumienie
      • tomek9991 Kasa, kasa, kasa 27.02.05, 19:20
        W Polsce potrzebne sa dwie silne partie, jedna bardziej na lewo, druga bardziej
        na prawo.
        To jest najzdrowszy system, zapewniający stabilność rządów.
        Taka partia Frasyniuka, Wałęsy i Belki chce zdobyć 5% głosów i załapać się do
        nowego rządu. I o to chodzi. Reszta to slogany.
        • davidmorst Nieudolne UWole ! Ja głosować na LPR wole ! 27.02.05, 19:22
          • wojtexkowron No to glosuj, matole! 27.02.05, 19:32
            • davidmorst Re: glosuj na UW, matole! - tak zachęcają UWole! 27.02.05, 20:59
              • fandango10 Miedzy malpami z PD, a wieprzami z LPR wole juz PD 27.02.05, 21:03
                • niezapowiedziany Re: Miedzy malpami z PD, a wieprzami z LPR wole j 28.02.05, 00:21
                  ja wole PO
            • brynk Re: No to glosuj, matole! 27.02.05, 23:57
              wojtexkowron - wiecej kultury , prezentujesz postawę typową dla
              tzw "frasyniuków z uw i podobna jak eseldowczyki
          • jerzy42 Re: Nieudolne UWole ! Ja głosować na LPR wole ! 01.03.05, 21:01
            To glosuj! Od razu trafisz do Krolestwa Bozego, w ktorym role Najwyzszego
            bedzie sprawowal nieomylny i "prawdziwie polski" Roman Giertych.
        • fandango10 Re: Kasa, kasa, kasa 27.02.05, 20:20
          tomek9991 napisał:

> W Polsce potrzebne sa dwie silne partie, jedna bardziej na lewo, druga bardziej
          > na prawo.

No i tu widzialbym pole dla nowej partii, gdyby nie:
          1. sekciarstwo szofera (ataki na przywodcow LPR, PiS i PO bez roznicy,
          2. wlazenie bez wazeliny Belce (uwazam go za zrecznego polityka, ale bez przesady)
          3. niebezpieczne zainteresowanie Kwacha.
          W sumie nowej partii wroze marginalizacje. Bylem kiedys wyborca UW i personalnie
          Mazowieckiego, ktory byl w moim okregu. Dzis czuje sie zdradzony przez niego
          • wojtexkowron Cos ty sie tak uwzial na tego "szofera"? 27.02.05, 20:48
            Czy ten zawod to hanba?
            • fandango10 Re: Cos ty sie tak uwzial na tego "szofera"? 27.02.05, 20:57
              Gdybys wczesniej przejrzal wszystkie posty, zobaczylbys, ze bronilem Frasyniuka
              przed tymi, co go tak okreslali. Ale po tym podkladaniu sie Belce i sekciarskich
              wypowiedziach o wszystkich przywodcach partii prawicowych tak mnie Wladek
              zezlioscil, ze sam mu uragam
    • opt CZY CHODZI O GODNE ŻYCIE HAUSSNERA,CZY EMERYTÓW. 27.02.05, 19:21
      Pan Haussner zrobił wszystko , by emerytom i rencistom żyło się gorzej.
      Najpierw obniżył tzw. kwotę bazową,póżnie wstrzymał waloryzację rent i
      emerytur, a teraz tworzy partię,która ma przywrócić zaufanie wyborców do
      państwa i przywrócić im godne życie. Taka postać już na starcie czyni tą
      partię niewiarygodną.
    • vontomke Partia Demokratyczna vs Oszołomy 27.02.05, 19:21
      Niestety PD nie ma szans w starciu z demagogią POPiSu, LPRu i Samobrony.
      Frasynuk zapomina, że Polacy to naród malkontentów. Gospodarka najważniejsza
      jest tylko w Stanach, tudzież w Europie Zachodniej, u nas najważniejsze jest
      moralizowanie, oraz to aby dostać się do koryta, a potem alleluja i do przodu.
      Nie ukrywam, że mam poglądy liberalno-prawicowe, bo wiem, że tylko prawicowy
      pragmatyzm gospodarczy może nas zbliżyć, a nawet wyprzedzić Zachód. Niestety
      obecnie formująca się prawica POPiS+LPR to powtórka z AWS. Czysta demagogia
      wynikająca z braku ekspertów w tych partiach padająca na aferalny grunt
      doskonale ściąga głos statystycznego, czyli głupiego Polaka. I to jest
      największa tragedia Polski - czemu rządzą głupi? Bo są wybierani przez głupich.
      Czemu wyborcy są głupi? Bo są rządzeni przez głupich. Mimo wszystko życzę jak
      najlepiej PD i oddam na Was głos.
      • fandango10 Re: Partia Demokratyczna vs Oszołomy 27.02.05, 20:28
        Frasyniuk nie zapomina i dzis dal przyklad ataku na przywodcow LPR, PiS i PO bez
        roznicy. Mnie to nie odpowiada, podobnie jak wchodzenie Belce bez wazeliny i
        niebezpieczne zainteresowanie Kwacha nowa partia. Kto mnie zawiodl, to
        Mazowiecki. W Krakowie byl zawsze w moim okregu i glosowalem na niego, dzis
        czuje sie przez niego zdradzony. Mysle ze nie tylko ja. Reakcja Steinhoffa,
        Borusewicza, Religi jest zanamienna. Nie po drodze im z nowa-stara partia.
        W swoich zachwytach nad PD i krytyce prawicy uprzejmie zapominasz o PO. Nie
        zawsze mi sie podobaja ich wystapienia. Ale przytaczana dzis w TVP wypowiedz
        Rokity wskazuje na to, ze to sa prawdziwe dzieci "Solidarnosci". Wiec, mimo
        roznych watpliwosci, zaglosuje chyba na nich
        • niezapowiedziany Re: Partia Demokratyczna vs Oszołomy 28.02.05, 00:29
          "LPR, PiS i PO bez roznicy."

to taka taktyka. SLD stosuje podobna. lansuje teze, ze polityka jest brudna,
          pelna klamstwa i hipokryzji (bo oni tacy sa i to widac golym okiem, wiec do
          bagna jakie stworzyli probuja wepchnac wszystkich).

dla mnie UW swoja niechecia rozliczenia sie z przeszloscia niektorych dzialaczy
          Solidarnosci, ktorzy byli agentami, po prostu dziala na szkode etosu
          Solidarnosci. i takze dlatego stracilem dla nich szacunek. nie lubie tez
          mentorskiego wmawiania mi, co lubie i co powinienem sadzic na temat XYZ (jako
          swiatly, wyksztalcony, inteligentny i najwazniejsze europejski czlowiek).
          • wojtexkowron Wiesz, PO jest fajny 28.02.05, 00:36
            Mozna powiedziec, ze to takie UW, tyle ze z jajami.
            Taki Rokita np. to liberal i demokrata ale jak trzeba to i w morde dac potrafi.
            Oczywiscie werbalnie - mam na mysli jak Leppera potlukl.
            W porzadku.
            Tylko czy "Nicea albo smierc" to naprawde bylo konieczne?
    • eustachia Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 19:28

Wszyscy najbardziej dziwią się wejściu do tej partii Hausnera i ewentualnemu
      członkostwu premiera Belki. Mnie jednak Hausner nie przeszkadza, a ciekawi mnie
      bardziej to, jacy politycy z małych prawicowych formacji tam weszli. Np. czy
      wśród nich jest Antoni Tokarczuk - najgorszy minister środwiska w historii tego
      resortu? Podobno się gdzieś tam kręcił, ale mam nadzieję że liderzy mają na
      tyle zdrowego rozsądku, że nie przyjęli do siebie człowieka, który niemal
      rozłożył polską ochronę przyrody.
      Inicjatywę na razie popieram, ale czekam na publiczne ogłoszenie programu PD.
      Np. uważam że nie każdy, kto uważa LPR czy PIS za bandę nawiedzonych oszołomów,
      musi być automatycznie za legalizacją aborcji czy związków homoseksualnych, a
      trochę się boję, że do tego będzie nowa partia dążyć. Mimo wszytsko chyba
      jednak ich chętniej widziałbym u władzy, bo lepiej mieć władzę, z którą można
      dyskutować na normalnym poziomie, a nie krzyżowców, którzy każdego kto choć w
      jednej kwestii się z nimi nie zgadza spaliliby na stosie.

Dwa kliknięcia, żeby ocalić ptaki europejskiego krajobrazu rolnego!
      Wejdź na stronę www.otop.org.pl i wyślij elektroniczą pocztówkę
      do nowego Komisarza ds. Rolnictwa, z prośbą o lepszą przyszłość
      dla rolnictwa i przyrody w Europie.
    • slon16 WŁADEK daj spokój !!! 27.02.05, 19:28
      Niczego nie czujesz to straszne
      no nie nadajesz się jeszcze tego nie wiesz to się dowiesz po wyborach
      Ja wiem ty sam może byś i nie chciał ale musisz bo jesteś w układzie
      daj se już spokój zawsze z komunistami byłeś.Odkąd pojawiasz się w programach
      to zaniżasz poziom czy ty tego nie czujesz??? Pewnie że jesteś wygodny takiej
      gazecie wyborczej bo to towarzych cię zna i wie ze nic im nie zrobisz podobnie
      jak komuchy a im nie trzeba nic robić tylko ich do roboty zagonić za 1000zł jak
      ty i oni zagonili nas przez te 15 lat.
    • cocolinko Frasyniuk i Hausner mam was w dupie!!!!! 27.02.05, 19:54
      Dotychczas byłem za UW ale teraz to już historia! Weście tam sobie jeszcze
      Pohla tzw. Winetu ten to dopiero jest liberał jak trza wsam raz dla Partii
      Demosratycznej!
    • obywatelgkar Och, ach, wow, uhhh, ojej, aj waj Frasyniuk ojejku 27.02.05, 20:00
      Bomba, cudo, Frasyniuk, zachwyt, orgazm, rurki z kremem, mazowiecki, slodki
      smrodek i same zalety. Belka na co czekasz piekny mezczyzno? Zeby ci narod nie
      porwal Frasyniuka! Frasyniuk nie boisz sie tych tlumow co juz sie bija w
      kolejce zeby zaglosowac na ciebie? (chyba w Lubartowie)
    • jerry21 Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 20:33
      no coz kabaretowa rzeczywistosc w PRR sie rozwija - zycze dobrego humoru
      i czekam na powstanie Partii Dobrobytu, Zdrowia i Wszelkiej Pomyslnosci.
    • ja.polak JAKA BEDZIE partia Frasyniuka i Hausnera? 27.02.05, 20:45
      Na stronie demokraci.pl czytamy, (cyt.):

"Polska potrzebuje polityki z wielką wizją demokratyczną. Chcemy, żeby nasze
      państwo było silne poczuciem wspólnoty a nie urzędniczą wszechwładzą. Chcemy
      przede wszystkim inwestować w ludzi - w ich umiejętności, wiedzę, w ich zapał i
      chęć budowania więzi. Chcemy przywrócić zaufanie ludzi do państwa i polityki.
      Chcemy być odważni odwagą Jacka Kuronia, który swą wizję realizował dla ludzi i
      z ludźmi. Taką Polskę chcemy z Wami współtworzyć - Polskę naszych pragnień i
      marzeń."

Dobrze panowie, to nazywa sie WIZJA - ale nic tam, oprócz tych wielkich slów i
      definicji "demokracja", nie ma. Jesli chodzi o definicje, to juz "obywatele
      szkoly podstawowej" uczyli sie o tym. To nic nowego.

Brakuje mi PROGRAMU SZCZEGÓLOWEGO partii, bo troche to za malo - nawet dla
      mnie - tak wyrozumialego czlowieka dla "marzen o lepszym jutrze". Wizja jest
      potrzebna, lecz wizja liczyla sie bardziej, no... 15 lat temu. Dzis potrzebna
      jest pozytywistyczna praca od podstaw...Kazdy w Polsce wie jaka wizje Panstwa
      chce osiagnac (przypone panom Frasyniukowi i Hausnerowi... bo my inni to wiemy):
      Chodzi nam o Panstwo Polskie - uczciwe, socjalne, o wysokim stopniu rozwoju
      ekonomicznego. Nam wszystkim - tym "szarym, anonimowym - którzy tak bardzo
      denerwuja cie w korkach" zalezy na PROGRAMIE SZCZEGÓLOWYM z którego bedzie
      mozna was (demokraci.pl) rozliczyc. To takze jest WAM potrzbne, gdyz musicie
      cos nam "sprzedac"... (nie "wcisnac", lecz "sprzedac" - bo wciskano nam rózne
      rzeczy juz i robiono "wode z mózgu" przez 15 lat) i cos do czego bedziecie sie
      odwolywac, gdzy beda was rozliczac. Chodzi o to, abysmy mogli uwierzyc, ze beda
      procz slów jakies namacalne (empiryczne) rezultaty!

... to, ze prezydent was popiera... hmm... on nie szuka partii w Polsce, on sie
      juz rozglada za "dobra partia" - gdzies "na zachód od Warszawy" :-) A poza tym,
      to ujmujace jak bardzo staracie sie nam wytlumaczyc, ze juz mamy was lubic - bo
      was popiera prezydent i premier (choc ten ostatni nie wie jeszcze co ma z
      tym "orzechem" zrobic). Co do Jacka Kuronia, na którego sie powolujecie...
      daleko wam, drodzy politycy, do Jacka Kuronia.
      • davidmorst Re: JAKA BĘDZIE partia Frasyniuka? - AGENTURALNA 27.02.05, 21:02
        • fandango10 Nikt nie przegoni Ligi Przyjaciol Rosji 27.02.05, 21:04
          • davidmorst Re: LigaPrzyja.Rosji - to nie liga wasali jak SLD! 27.02.05, 21:36
            • fandango10 Pomylilem sie: Liga Pacholkow Rosji 27.02.05, 22:05
        • hatatitla Re: JAKA BĘDZIE partia Frasyniuka? - AGENTURALNA 28.02.05, 00:38
          Śmiać się, czy - płakać ?

Pajac kierowca, zdrajca Solidarności, niejaki cofka-Frasyniuk, z kamryllą
          już nie raz, skompromitowanych pseudoautorytetów, lichych artystów( Phi !) i
          zaprzańców polskich przemian, porywa się raz jeszcze - z motyką na słońce ?
          Tworzy nową kanapową partię? tego - marginesu społecznego.
          Podejrzanych ideologicznie osobników,oszołomów spragnionych - waaaadzy !
          Buha,ha,ha,ha,....! :-)))))))))))))

Który to już będzie wygłup tych samych zawsze uwoli - wyautowanych już raz
          ostatecznie w ostatnich wyborach - polityków ? Liczą na naszą niepamięć ? Czy
          co ?

Najpierw, wykorzystali by się dostać do parlamentu - przygłupa Bolka Wałęsę,
          fotografując się wtedy z nim gdzie popadło. (a temu laureatowi dzisiaj już
          palma całkiem odbiła). Poczytajcie tylko sobie jego donosy i listy !Boki mozna
          zrywać.( ze śmiechu ).
          Potem, by się dostać do parlamentu powołali jakiś tam denne - ROAD.
          Potem zamarzyli za demokracją, i ukryli się w tzw.skompromitowanej
          doszczętnie ( razem z AWS-em )skundlonej szowinistycznej partii oszołomów -
          Unii Demokratycznej.

Potem, z nowym hersztem Balcerowiczem ( który musi siedzieć ! )- uznali,
          że lepiej im będzie przed narodem znów się ukryć pod nową nazwą - Unia
          Wolności.
          A teraz ci pajace w swej piramidalnej naiwności i braku elementarnej wręcz-
          przyzwoitości
          sądzą naiwnie, że my się damy - jako naród - kolejny raz nabrać, na te ich
          stare,zgrane polityczne farmazony i pseudomądrości. Majaczenia o autorytetach
          i takie tam inne wynalazki. Byleby tylko wsadzić zpowrotem, swój unijny ryj,
          do parlamentu. Jeszcze czego !

Cała wrzawa z RM i Bolka- Wałęsy, jest więc po to, by uwole, jeszcze raz
          mogli dostać się głosami naiwniaków i niczego nie pamiętających, młodych
          naiwnych Polaków do parlamentu, a on sam B-Wał. - mógł wypromować na polityka
          własnego, nic nie znaczącego - potomka! W ten sposób powstanie w Polsce nowa
          dziedziczna dynastia polityczna niejaki ród - Wałęsów !

Panie, Ty widzisz a nie grzmisz ?

Precz z wiecznie nieogolonym demagogiem Frasyniukiem i jego uwolami ( pod nową
          nazwą ? )

Bieda i nędza narodu Polskiego którą mamy - to głównie ich zasługa.

Pamiętamy - nie zapomnimy.
    • antinowhere Co robić ? Pomóż ! Nie stój , nie czekaj ! 27.02.05, 21:15
      Telewizyjny support artystów dla rządu Mazowieckiego.
      Pamiętacie ? To już 15 lat minęło...Ech łza się w oku kręci.
      Nie widzę tylko wśród sygnatariuszy artystki Szapołowskiej:)
      Tłumów chyba nie porwą tym razem...
    • tomekjeden CHAMSTWO TVN 27.02.05, 21:19
      Fakty TVN popełniły dzisiaj fałsz, który jest poniżej wszelkiej krytyki.

Mianowicie, w kontekście relacji o nowej partii, pokazały Fakty TVN wycinek
      wywiadu z przed kilku tygodni z Panem Premierem Buzkiem. Pan Premier Buzek
      odpowiadał w tym wywiadzie na pytanie dotyczące terminu wyborów, czerwiec czy
      wrzesień. Pan Premier powiedział wtedy, że się na polityce nie zna. Chodziło mu
      jednak o termin wyborów. Podawanie wywiadu z przed kilku tygodni jako
      wypowiedzi dotyczącej sytuacji bieżącej, związanej z formacją nowej patii, jest
      karygodne. Gó..arze z TVN powinni przejść kurs rzetelnego przekazu
      dziennikarskiego. Od lat mieszkam w Anglii i tego rodzaju zakłamania, jakie
      dzisiaj nam zaserwował TVN przyprawiają mnie o rzygi. Polska to jeszcze czasami
      strasznie prymitywny i dziki kraj.
      • davidmorst Re: Co ma Polska wspólnego z TVN - tylko język! 27.02.05, 21:39
      • klkak To ciekawe.. Napisz o rzetelnosci BBC i wyniku 27.02.05, 21:41
        prac specjalnej komisji, ktora to badala kilka miesiecy temu. Mam nadzieje, ze
        nie o takie wzorce Ci chodzi.
      • amrra Re: CHAMSTWO TVN 28.02.05, 12:28
        tomekjeden napisał:
        > Fakty TVN popełniły dzisiaj fałsz, który jest poniżej wszelkiej krytyki.

i od pewnego czasu( chyba wejścia na giełdę grupy ITI
        jest coraz gorzej

> Od lat mieszkam w Anglii i tego rodzaju zakłamania, jakie
        > dzisiaj nam zaserwował TVN przyprawiają mnie o rzygi. Polska to jeszcze czasami
        >
        > strasznie prymitywny i dziki kraj.
        coś ty przeciez mamy ten, no..Specjalistów od wolności mediów
        któe kiedy p.W "pracował jako dziennikarz" wynoszac z IPN
        wystosowały.. o zagrożeniu dla prawdy- to teraz tez napewno zareagują...
    • michal_k2 Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 21:39
      W pełeni podzialam twoje zdanie. Boje się że to kolejne ugrupowanie powstające
      na potrzeby zbliżających się wyborów- choć nie ukrywam że pokładam pewne
      nadziej w tych ludziach ale niewiem czy bede słkony oddac im sój kredyt
      zaufania, nie chcę czuć się "wydymany" :)
    • fuente Re: Partia Demokratyzcna Frasyniuka i Hausnera 27.02.05, 21:50
      Popieram!.Są w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka