juras_z_berlina Do antykatolika... 28.02.05, 14:04 struve napisał: > ""Rozmowy niedokończone" trzeba zakończyć [...] sprawy społeczno-polityczne > należy w tym radiu ustawić [...] zacząć trzeba od posłania ojców radiowców na > naukę religii" > > To już było za komuny, zamknąć, zakneblować, ustawić, posłać do nauki jedynie > słusznej prawdy. RM jest oazą wolności, tak jak niegdyś Radio Wolna Europa. A > najgorze jest to, że wytwarza się więź pomiędzy słuchaczami czego nie ma w > innych radiostacjach. Naszczęście każdy atak nas umacnia, szkoda tylko, że > atakującym jest ksiądz, który pisze na łamach antykatolickiej gazety. Otoz przyjacielu, lub przyjaciolko - sam(a) jestes antykatolikiem, chociaz dzieki praniu mozgu, ktore zaaplikowal ci o. Rydzyk i jego "eksperci", nawet tego nie zauawzasz! Ciekawe co zrobisz, jesli Radio rzeczywiscie mialoby zostac zabronione? Podporzadkujesz sie woli biskupow, czy wraz z innymi zalozysz wlasny kosciol "katolicki"? No i najwazniejsze, co zrobilby na twoim miejscu Jezus? Bierzesz Go jeszcze pod uwage, czy juz wystarcza ci "duszpasterz" Rydzyk? Pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
pbryzi Re: Radio Maryja źle uczy modlić 28.02.05, 14:05 Biskupi nic nie zrobią, bo Radio przeszkadza im tylko trochę, za to agituje rzesze prokościelnych zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
darl to jest propagowanie faszyzmu, że RM trzeba zamkną 28.02.05, 14:06 pluralizm i demokracja ma swoje prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Akurat nie faszyzmu, tylko dyktatury jesli juz 28.02.05, 14:15 ale jesli juz myslec o zamykaniu, to albo a) poprzez Papieza, jesli RM wielokrotnie i ewidentnie przekracza nauke Kosciola b) poprzez KRRIT, jesli RM przekroczy warunki koncesji Dopoki RM ma w swoim motto "Katolicki", Papiez (a w teorii i przeor zak. Redemptorystow) ma swiete prawo _nawet_zamknac_ to radio: ono mu ostatecznie podlega i to on moze zdecydowac, czy radio zamknac, czy odebrac mu logo, czy wymienic kierownictwo radia. Odpowiedz Link Zgłoś
hrodegang Re: Davidmorst, przestań już się kompromitować, d 28.02.05, 15:14 Wiesz co, mbishop, może to raczej my przestańmy się kompromitować, odpowiadając na jego posty...? Twardogłowy jest biedulek, możey mu współczuć co najwyżej, niestety, ani on nie przekona nas, ani (tym bardziej!) my jego. Szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Davidmorst, przestań już się kompromitować, d 28.02.05, 15:20 hrodegang napisał: > Wiesz co, mbishop, może to raczej my przestańmy się kompromitować, odpowiadając > na jego posty...? Twardogłowy jest biedulek, możey mu współczuć co najwyżej, n > iestety, ani on nie przekona nas, ani (tym bardziej!) my jego. Szkoda nerwów. Ja tam się nie denerwuję. Liczę po cichutku i naiwnie, że nawet najbardziej twardogłowi czasem miękną. Odpowiedz Link Zgłoś
hrodegang Re: Davidmorst, przestań już się kompromitować, d 28.02.05, 15:32 Słusznie. Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo. A nadzieja jest bardzo chrześcijańską cnotą. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Popis chóru psycholi od Michnika powyżej 28.02.05, 16:10 Sfora Michnika atakuje gromadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrodegang Re: Popis chóru psycholi od Michnika powyżej 28.02.05, 16:16 Znowu, jak zwykle, zero argumentacji. Naprawdę nie stać cię na nic więcej? A moze po prostu nie rozumiesz...? Odpowiedz Link Zgłoś
e11la Re: Radio Maryja źle uczy modlić 28.02.05, 14:45 RM NIE JEST OAZĄ WOLNOŚCI, bo wystarczy że Ojciec prowadzący wuczuje w pierwszym słowie wypowiedzianym na antenie inne zdanie niż obowiązujące w owym "wolnym" radiu i natychmiast RZUCA SŁUCHAWKĄ mówiąc że rozmówca mówi "nie na temat". (PATRZ - pierwsze "Rozmowy niedokończone" po sławnym liście Wałęsy - pierwszy rozmówca został tak właśnie potraktowany. Wszyscy inni plujący na Walęsę mieli pełną swobodę wypowiedzi) Na tym polega KNEBLOWANIE i USTAWIANIE rozmówców oraz PRANIE MÓZgÓw słuchaczy. Skąd my to znamy ??? Ela Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop A dlaczego niby? 28.02.05, 15:18 Nie wiem czy zauważyłeś, że na łamach GW wypowiadają się osoby o RÓŻNYCH poglądach na politykę i gospodarkę - poglądach od lewej do prawej. I to cię najbardziej drażni - czujesz się nieswojo, jak nie ma jednej, jasnej i bezwzględnie przestrzeganej linii programowej i jednego, jednoznacznie wskazanego wroga. Zaraz odpowiesz, że jest linia - "liberalno-libertyńska", i jest wróg - RM, ale to że tak myślisz, jest właśnie dowodem, że o. Tadeusz dokumentnie wyprał Ci mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
bocian4 DZIĘKUJĘ ZA ARTYKUŁ! 28.02.05, 15:10 PO pierwsze dziękuję księdzu za jego artykuł. Bóg zapłać. A do struve'a - daj spokój. Spróuj przejrzeć na oczy. Spróbuj zrozumieć co ten ksiądz napisał. Spróbuj zrozumieć i zauważyc ze jego słowa to jest obiektywny komentarz księdza katolickiego! Ten ksiądz jest szczerze zaniepokojony losem zwykłej wiary katolickiej twojej, mojej, itd. Bo jeżlei ma byc oparta na nienawisci, antysemityźmie, ksenofobii, itd., to co z niej pozostanie? A po pierwsze co ma wspólnego z chrześcijaństem? Życzę Wam zeby to Radio istniało, ale oczyszcone ze wszelkiej nienawisci, plugastwa, audycji niskich i podłych. Bo jak inaczej nazwiesz stwierdzenie Rydzyka: "Kuroń jest współodpowiedzialny za Katyń"??? Pomyśl nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus bardzo prosty, uczciwy i skuteczny sposób 28.02.05, 15:11 A może by tak, na znak naszego protestu, na przykład każdą pierwszą niedzielę tygodnia ogłosić „dniem bez tacy”? Założę się, żeby natychmiast pomogło. Przepraszam za tak poziomy nurt rozumowania, ale jak oni szybko czegoś nie z tym radiem nie zrobią, to tylko to nam pozostanie. Oczywiście z katalogu działań prawnych, jawnych i demokratycznych. Oraz całkowicie zgodnych z szeroko rozumianą wolnością (w tym słowa) oraz chrześcijaństwem jako takim. No może nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
giwia jawna herezja w RM 28.02.05, 15:36 Bóg Ojciec przyjął postać człowieka by jak ludzki ojciec wychować Adama Takie słowa padły na falach RM z ust p. Jacyna-Onyszkiewicza i NIKT z ojców tej jawnej herezji nie sprostował!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Choćbym padał z głodu, nie przyjmę chleba od oszoł 28.02.05, 17:16 Choćbym padał z głodu, nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta53 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 28.02.05, 17:27 Radio Maryja uczy nienawiści do innych ludzi, szczególnie do tych ,którzy inaczej myślą niż ksiądz dyrektor i jego owieczki.Jest to bardzo przykre dla wielu katolików z mojego otoczenia ,którzy nie identyfikują się z poglądami gości RM a sposób ich prezentowania przez tę rozgłośnię nie odpowiada im.Kiedyś zachęcałam moje dorosłe dzieci i wnuki do wspólnej modlitwy z RM, ale dzieci szybko zidentyfikowały to co dzieje się w RM i odpowiedziały mi Odpowiedz Link Zgłoś
mardzi3 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 28.02.05, 17:43 Zaimponował mi ponownie Pan Prezydent Wałęsa! Po wielu latach znowu jestem dumna z jego reakcji na zło, tym razem wypływające z nietykalnego środowiska Radia Maryja. Panie Prezydencie, jestem dumna z Pana głośnego mówienia o zaistniałym złu. Mam nadzieję, że Pański głos w tej sprawie zmieni kierunek działalności Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicf Re: Radio Maryja źle uczy modlić 28.02.05, 18:24 "W czasach powszechnego fałszu prawda jest rewolucyjnym aktem" George Orwell - "1984" Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Brawo ks. Tomasz Słomiński! 28.02.05, 18:54 Gdybyśmy mieli wiecej takich księży nasze kościoły przyciągałyby więcej młodych z otwartymi głowami wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Jestem "zbudowany" a jestem "małej" wiary człek:) 28.02.05, 20:04 Myślałem , że większość "czarnych" w tym hierarchów to "klony" Rydzyka, a tu, masz ci babo placek, pojawia się normalny Ksiądz(człowiek) i gada(pisze) po ludzku.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Radio Maryja źle uczy modlić 28.02.05, 20:20 -"RM jest oazą wolności"? - wolne żarty!!. Chyba, że rozumiemy ją(Wolność)jako obszar bezdennej ludzkiej głupoty;-( Odpowiedz Link Zgłoś
pianola2 Wykopali spod ziemi księżula 28.02.05, 21:32 Jak komuchy swego czasu wygrzebali spod ziemi tzw. księży patriotów, tak teraz chlopaki z GW wykopali niespełnionego księżula z Poznania. Dali mu forum, a ten w ich dyktando sie wymądrza. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 01.03.05, 01:15 <Skoro tak, to modlą się - bo są przecież zatroskani i pobożni - by Polska nie była sprzedana Niemcom i Unii Europejskiej, by Polską rządzili prawdziwi Polacy, by duchowni porzucili liberalizm (co dla niektórych znaczy też ekumenizm i dialog religijny), by upadła Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, a z organizacji charytatywnych działał tylko Caritas. Plus przekazy pocztowe na Radio Maryja. Takie są modlitwy rodem z Radia Maryja.> I tak uważa ksiądz! Wstyd! daje dowód, że nigdy nie słuchał modlitw w RM. Chyba już pora skonczyć z tą postępową nienawiścią do wierzących, z obrażaniem ludzi i to nie za ich czyny, ale za to, że "nie są kształceni" i że nie ubierają się w Londynie. Trudno o wiekszy błąd. Ci ludzie wykazują często większą dojrzałość i wyczucie wiary, niż - jak widać -niejeden ksiądz. Ksieże S.: dowody proszę, fakty. Nie rozmawia teraz ksiądz z byle poddanym GW, który wszystko łyka, co ma jej metkę. Nie spotkałem sie nigdy z faktem wykorzystywania polityki w modlitwach w RM - owszem, są intencje, typu "za Polskę", każdy sobie to tłumaczy, jak chce, ale tak jest u każdego, kto sie modli - czyli oprócz dziennikarzy i fanów GW. Dlaczego Ksiądz się nie czepia, o co modlą się dziennikarze TP? Snując analogie podobne do księżowskich, to pewnie za komunię bez spowiedzi, na rękę i do kieszeni, za Kościół bez zakonów żenskich i bez celibatu, za małżeństwa homo i wolność aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
malzag Re: Radio Maryja źle uczy modlić 03.03.05, 15:50 Słucham czasami radia prawdziwie katolickiego, jest to "Radio Józef" ; stonowane, spokojne i pogłebiające wiedzę katolicką. A Radio Maryja omijam z daleka i to samo radzę innym katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec13 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 06.03.05, 19:58 Z uwagi na bardzo powazne problemy serwerowe witryny www.radiomaryja.pl pod adresem www.emigranci.net pojawil sie jej mirror! malzag napisała: > Słucham czasami radia prawdziwie katolickiego, jest to "Radio Józef" ; > stonowane, spokojne i pogłebiające wiedzę katolicką. A Radio Maryja omijam z > daleka i to samo radzę innym katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
tomez1 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 03.03.05, 21:33 Kocham To Radio i możecie sobie pleść te bajki... Przypominacie mi jakieś stado... biegnace w niewiadomym kierunku - mówię o zwolennikach Gazety Wyborczej ! Odpowiedz Link Zgłoś
mietek79 [...] 09.03.05, 01:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek79 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 09.03.05, 01:28 a ja uwazam ze dobrze jest ze jest takie radio Odpowiedz Link Zgłoś
vioolka1 Re: Radio Maryja źle uczy modlić 17.06.05, 23:23 co za kpina!!! Ciekawe dlaczego wszyscy sa anty radio Maryja. Jak nie interesuje was, to nikt wam nie każe słuchać. A może to wy utrzymujecie to radio? dobre sobie. Zostawcie to w spokoju, a to wszystko to kłamstwo i jednostronna propaganda. Czy ktoś atakuje tv polską, choć czasem transmisje nie odpowiadają stanowi faktycznemu i oparte są na politycznej poprawności. Gdybyscie wiedzieli czym to radio jest dla wielu Polakw w kraju i za granica, to nie robilibyscie takiego zamieszania w nedznej sprawie. A wasze slowo i tak nic nie zmieni, sluchacze beda zawsze mu wierni, a przez to szkalowanie jeszcze bardziej chca bronic rozglosni. Odpowiedz Link Zgłoś
cipiur Re: Radio Maryja źle uczy modlić 04.07.05, 06:38 Pamietam, że Ktoś z Forum'pisarzy stwierdził, czy "aby to On jest Księdzem". Była tez Osoba, która napisała, że tak. Ja dzisiaj rano jak co tydzień czytam wydanie dobrypasterz.pl, którego X Tomasz Słomiński był redaktorem naczelnym i za nimi cytuję: www.dobrypasterz.pl/index.php?d=art&art=2039 Dziękował ks. proboszcz, dziękowali dorośli, dzieci, młodzież. Dziękował sam ks. Tomasz. I tak przez całą zeszłą niedzielę. Pewne ze słów, które padły były rzeczowe i czułe, pewne, jak choćby te które popłynęły z głośnika - nostaligiczne (Długość dźwięku samotności, Myslovitz - z dedykacją od Redakcji dla Redaktora Naczelnego). Wszystkie wyrażały radość i wdzięczność za sześcioletnią pracę ks. Tomasza w parafii. Były kwiaty i prezenty – te ostatnie ks. Tomasz nie tylko dostawał, ale i rozdawał (przybrały one formę loga Dobrej Nowiny na tablicy ulicznej; otrzymał je ks. proboszcz i otrzymała Redakcja, która odwzajemniła się podobną). Co więcej wszyscy poczuliśmy się zaproszeni do Kościana, nowej parafii ks. Tomasza. Jednak najwymowniej pobyt ks. Tomasza Słomińskiego w parafii streściły brawa po mszy o 19-tej, brawa jakich nasz kościół chyba jeszcze nie słyszał. mm X Tomasz jest od 11 lat moim stałym spowiednikiem. Nie znam lepszego. To dobry człowiek i kapłan. A że nasze pokolenie nie mam temetów tabu, to "inna para kaloszy". Tomek Odpowiedz Link Zgłoś