Dodaj do ulubionych

Partia Centrum wystartuje w wyborach parlamenta...

23.04.05, 16:29
Partia Centrum jak "pijane zające"! Od ściany do ściany! "Ukochany"
Markiewicz mówi o ewentualnych koalicjach, a ja nic nie słyszałem, aby
zerwali porozumienie ze Stronnictwem Demokratycznym Arendarskiego, chyba, że
SD mając parę procent na słupku delikatnie "wypeló się" na Centrum
i "hamletyzującego" mało powaznego Religę! HI, Hi, Hi,
Obserwuj wątek
    • demokrata7 SD-PC? 23.04.05, 16:58
      Zaglądałem na witrynę SD:

www.sd.org.pl

stoi jak byk, że PC podpisało porozumienie z Partią Centrum! Chyba temu
      Markiewiczowi i Steinhofowi "coś się w główkach miesza"! Albo zapomnieli! Ale
      tak czy siak nie "skleroza" albo "udawanie że się nic nie zmieniło" nie są
      najlepszymi argumentami aby głosować na tych panów!
    • t-800 Re: Partia Centrum wystartuje w wyborach parlamen 23.04.05, 17:23
      "Ugrupowanie liczy na przekroczenie 5-procentowego programu wyborczego".

A to ciekawe! Jak można przekroczyć program wyborczy?
      • sceptyk9 "Jakie partia, takie inteligenty" - nie poprawiać! 23.04.05, 18:17
        "Jakie partia, takie inteligenty" - nie poprawiać! Tak napisałem! Skoro można
        "liczyć na przekroczenie 5-procentowego programu wyborczego", to można też tak
        pisać! No nie? A swoją drogą, co to za partia, że nawet od SD "dostają kopa w
        d...", zobacz
        www.sd.org.pl
        gdyby Religa, sorry prof. Religa był poważniejszy, i nie robil sobie wygłupów z
        instytucji Prezydenta RP, to możnaby pomyśleć o wsparciu tych sierot po AWS, a
        tak: ani programu, ani "pomyślunku", ani koncepcji, ani iwencji, ot "polska
        rzeczywistość skrzecząca"!
        • wyrywny "Jakie partia, takie inteligenty" - !!!! Brawo!!! 23.04.05, 18:24
          Markiewicz "robił sobie jaja" (i pewnie może dalej robi, ale go nie widzę w TV)
          z ludzi, którzy może mówili niepoprawnie, ale z sensem! Ciekawy jestem, kto
          teraz porobi sobie "jaja z Markiewicza", który - nie dość, że mówi
          niepoprawnie, to jeszcze bez sensu! A tak a propos: nie wiedziałem, że
          Stronnictwo Demokratyczne zerwało porozumienie z Partią Centrum! Ale nie ma się
          co dziwić! SD ma przynajmniej kasę, a co ma Centrum? Kasy nie ma, ma natomiast
          zakochanego w sobie prof. Religę, a to chyba za mało, aby liczyc na sukces
          wyborach!
    • gobi03 Re: Partia Centrum wystartuje w wyborach parlamen 23.04.05, 23:15
      5%? Liczą, liczą i niech się przeliczą, na miłość boską, ile Polska ma
      cierpieć?! Te chodzące nieszczęścia, pieczeniarze i politykierzy od siedmiu
      boleści niech zajmą się czyms pożytecznym!
      I jeszcze jedno - spotykają się w Łęczycy sympatycy partii prawicowych z kim? Z
      Żydami? A po co oni się tam niby spotykają? Może mają ochotę połączyć się z
      różowymi, czerwonymi i bardzo czerwonymi pająkami po szybkim przemalowaniu?
      Jestem wstrząśnięty i oburzony zarazem.
    • marecki997 Co to jest Partia Centrum? 24.04.05, 09:30
      O ile w PiS, LPR i PO można odnaleźć po kilku ludzi z dawnego AWSu, to Wszyscy
      pozostali działają obecnie pod wprowadzającą w błąd nazwą "Centrum". W
      telewizyjnej relacji z Łęczycy dostrzegłęm wiele znanych już twarzy. Nie będę
      wymieniał nazwisk wszystkich dawnych AWS-iaków, którzy tam się przewinęli.
      Skupię się tylko na najciekawszych postaciach.

1) Janusz Tomaszewski - żywy dowód na to, że "nie matura ale chęć szczera zrobi
      z ciebie wicepremiera". Prymityw, który ledwo dostał się do szkoły zawodowe.
      Następnie pracował w pabianickim TOS jako mechanik samochodowy, jednocześnie
      działał w Solidarności, aż wreszcie został jej szefem w Łódzkiem. To
      wystarczyło by w 1997 roku został powołany na stanowisko wicepremiera i
      ministra spraw wewnętrznych i administracji. Będąc ministrem miał nadzór nad
      m.in. nad całą polską policją, a przypomnę że każdy policjant, choćby zwykły
      stójkowy, musi mieć wykształcenie minimum średnie. Tomaszewski był nawet zbyt
      głupi by zrobić maturę na CKU, tak jak to uczynił jego kolega, radny Waldemar
      Krenc, obecnie będący magistrem ekonomii (w 1998 mający podstawowe
      wykształcenie Krenc zapisał się do Centrum Kształcenia Ustawicznego, w 1999
      zdał maturę, a w 2002 już był magistrem!). Tomaszewski ustąpił ze stanowiska po
      tym ciężkich przeżyciach związanych z jego procesem lustracyjnym - ostatecznie
      oczyszczono go z zarzutu kłamstwa lustracyjnego.

2) Andrzej Anusz - znany z tego, że jego praca magisterska o dziejach ZSMP była
      plagiatem - o tym że odebranie mu tytułu magistra decyzją Komisji
      Weryfikacyjnej Wydziału Historii Uniwersytetu Warszawskiego było słuszne orzekł
      Naczelny Sąd Administracyjny. Prof. Religa powiedział o sprawie Anusza -
      "popełnił błąd, dajmy mu szansę". Jednak Anusz nie posypał głowy popiołem. Nie
      tylko miał za nic orzeczenie sądu, ale nawet niedawno był na tyle bezczelny, że
      wydał książkę pod tym samym tytułem, co jego praca magisterska!

3) Jacek Rybicki - to o między innymi o nim (i o pośle Janiaku) Jacek Dębski po
      ustąpieniu ze stanowiska szefa Urzędu Kultury Fizycznej i Turystyki powiedział,
      że ten zmuszał go do fundowania mu z pieniędzy podatników wakacji za
      granicą. "Grozili że mnie zniszczą, jeśli im nie będę im finansował wycieczek" -
      mówił Dębski. "Zaproponował mi wakacje to się zgodziłem" - wyjaśniał ze
      spokojem Rybicki. Do rewelacji nieżyjącego już Dębskiego proponuję jednak
      odnieść się z dystansem, ze względu na jego przeszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka