Dodaj do ulubionych

Faszystowskie gazety

21.05.05, 22:56
BBC podalo ze nasi kochani rodacy drukuja dla NPD wszystkie publikacje , ta
wspaniala drukarnia jest w Jeleniej Gorze . Czy naprawde musimy sie tam
szmacic ? Oficjalnie to sie nazywa k.....o. A jeszcze lepiej ze to zagraniczna
prasa oglasza na caly swiat .
Obserwuj wątek
    • nnina13 Re: Faszystowskie gazety 22.05.05, 11:34
      To chyba bardziej problem NDP niż Polski. Ta partia działa w Niemczech legalnie
      i głosi hasła przeciwne właśnie takim zachowaniom. Zlecanie czegokolwiek
      zagranicznym podmiotom (a szczególnie polskim ) ukazuje, że to co robia odbiega
      od tego co głoszą. Może dzięki temu zachowaniu stracą paru fanatyków.
      Polacy zawsze mogą "udać Greka" i stwierdzić że nie rozumieją drukowanych
      tekstów.
    • allegro.con.brio Re: Faszystowskie gazety 22.05.05, 14:20
      piotr10530 napisał:

> BBC podalo ze nasi kochani rodacy drukuja dla NPD wszystkie publikacje , ta
      > wspaniala drukarnia jest w Jeleniej Gorze

Któreś z lokalnych mediów podało, że żadna się nie przyznaje i że według
      kogośtam (pojęcia nie mam kogo, chyba specjalistów od 'druku'), żadna
      jeleniogórska drukarnia nie byłaby w stanie drukować gazety o takim formacie.
      Jest to informacja sprzed trzech dni, nie mam pojęcia co mówią jacyśtam
      'specjaliści' teraz, bo osobiście według mnie jest to żaden problem.
      • cccp3 Re: Faszystowskie gazety 23.05.05, 00:56
        No to super . Gratuluję Polakom .Macie się czym chwalić .
        • allegro.con.brio Re: Faszystowskie gazety 23.05.05, 20:59
          cccp3 napisała:

> No to super . Gratuluję Polakom .Macie się czym chwalić .

Odpowiedzialność zbiorowa? Człowieku, jest (bardziej usiłuje być, bo czerwoni
          cały czas próbują wszystko kontrolować) wolny rynek. Stąd jedni pracują w
          sklepie, inni drukują komuś gazety, a jeszcze inni pracują w fabryce azbestu na
          trzy zmiany. A co to ci drukarze przepasani byli biało-czerwonymi szarfami czy
          druk odbywał się w państwowej mennicy? Nie czułem się blisko związany z facetem
          w fartuchu podczas tworzenia dzieła to i nie czuję się odpowiedzialny za to co
          stworzył. Kwestia czy to coś było by nielegalne - pojęcia nie mam. Zakładam że
          skoro gazeta wychodzi u naszych 'braci' zza zachodniej granicy, to siłą rzeczy
          musi spełniać junijne dziwaczne przepisy/normy/dyrektywy/cokolwiek. Więc jeśli
          nasi drukarze są tańsi i jak widać są w stanie sprostać zapotrzebowaniu jakie
          stawiają Niemcy, punkt dla naszych.
          • cccp3 Re: Faszystowskie gazety 23.05.05, 22:39
            Całe 10 punktów nawet . Wszak nie byle co robią .
            • allegro.con.brio Re: Faszystowskie gazety 24.05.05, 20:52
              cccp3 napisała:

> Całe 10 punktów nawet . Wszak nie byle co robią .

Być może, nie wiem bo nie czytałem. Zauważ że wydają ja w Niemczech, w kraju
              który stanowi 'trzon UE' i który swoją drogą jest/był naszym adwokatem podczas
              wniebowstępowania (tak bredzili w tv jakies 2,3 lata temu). Stąd dlaczego
              zakładasz że robią coś nagannego, skoro siłą rzeczy spełniać musi wszelkie
              junijne wymogi poprawności? No chyba że nie spełnia i jest to jakaś podziemna
              gazeta, jej redaktorzy piszą pod pseudonimami itp.
          • piotr10530 Re: Faszystowskie gazety 24.05.05, 13:53
            zig hail !!!
            • allegro.con.brio Re: Faszystowskie gazety 24.05.05, 20:55
              piotr10530 napisał:

> zig hail !!!

Rękę masz należycie podniesioną? Nie to żeby mi zależało, ale jeśli nie, w
              każdej chwili zdzielić cię może jakiś twój herr komendant. Albo za urwany guzik
              w mundurze. Lepiej sprawdź.
              • snajper55 Re: Faszystowskie gazety 25.05.05, 02:30
                allegro.con.brio napisał:

> piotr10530 napisał:
                >
                > > zig hail !!!
                >
                > Rękę masz należycie podniesioną? Nie to żeby mi zależało, ale jeśli nie, w
                > każdej chwili zdzielić cię może jakiś twój herr komendant. Albo za urwany
                > guzik w mundurze. Lepiej sprawdź.

Nie musi sprawdzać. W kaftanach bezpieczeństwa nie ma guzików, tylko troczki.

S.
                • allegro.con.brio Re: Faszystowskie gazety 25.05.05, 13:56
                  snajper55 napisał:

> Nie musi sprawdzać. W kaftanach bezpieczeństwa nie ma guzików, tylko troczki.

Ha! Snajper, wiedziałem że jak tylko w temacie pojawi się 'faszyzm' od razu
                  przybędziesz. Tak w razie jakby co, by obadać sprawę, czy przypadkiem nie
                  pojawia się zbyt dużo anty i by ewentualnie móc zademonstrować swoje filo. ;)

A serio, to piotr(nr_seryjny) swoim postem pił do mnie, gdyż prawdopodobnie
                  uznał żem faszysta czy coś. No bo jestem chyba, gdyż nienależycie zareagowałem
                  na ogólnikową informację o 'drukowaniu faszystowskich gazet'. A jak zareagować
                  skoro nikt ich nie przytaczał, i nie konfrontował przy okazji z definicją
                  faszyzmu. Ja się jedynie powołuję na słowa jakiegoś ludowego junijnego
                  towarzysza komisarza które brzmiały mniej więcej w stylu 'w UE nie ma miejsca
                  dla faszyzmu/anty/myślozbrodni'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka