tymon007 jezeli myslicie ze to wina kraju w jakim zyjecie 31.05.05, 18:36 to grubo sie mylicie. w innych krajach dzieja takie rzeczy od krtorych moze naprawde rozbolec glowa.zachecam do zglebienia afery enronu w usa.defraudacje setek milionow dolarow nalezacych do akcjonariuszy tej firmy.dzieki tym panom sarzy obywatele stracili niejednokrotnie oszczednosci calego swojego zycia a dycydenci z enronu smieja im sie teraz w twarz z tym charakterystycznym dla nich ironicznym usmiechem mowiacym" mozecie mnie w dupe pocalowac".rywin zdaje sie myslec to samo ale blagam nie wieszajcie psow na polsce bo trudno winic caly kraj za przekrety kilku ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaku13 Re: jezeli myslicie ze to wina kraju w jakim zyje 31.05.05, 18:38 Niemczyk, nie badz glupi, co tak bedziesz sam siedzial, tez sobie kup L-4.. Odpowiedz Link Zgłoś
cveps To riposta na grymaszenie kaczorów 31.05.05, 18:41 Nie podobał się im Rywinland więc musiał pokazać,co potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
eldorado_forever ZYDZI SA BEZKARNI. POLAK TO BY SIEDZIAL 31.05.05, 18:37 taka jest prawda. No ale zobaczcie najpierw kto nami rzadzi tak wiec raczka raczke myje. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Jeden Żyd do paki a drugi na wolność 31.05.05, 21:24 Dwa wydarzenia w tym samym czasie - jeden Żyd, Chodorkowski poszedł na 9 latek katorgi, a drugi Zyd, Rywin - zwolniony na kołatanie serduszka. Widać Putin nie boi się międzynarodowej żydowskiej mafii, której boi się Bush, który juz zdążył potępić wyrok. U nas boi się każdy i Żydzi są bezkarni. Nb. skąd ten wysyp przestępczości u Żydów i dlaczego nie ma w Hollywood na ten temat żadnych filmów? Odpowiedz Link Zgłoś
mjboniecki Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 18:53 Umieszczenie w więzieniu ludzi pokroju Lwa Rywina jest zwykłym niszczeniem ludzi i marnowaniem ich potencjału. Co to da, że przesiedziałby kilka lat w więzieniu? Nic! A na wolności może dalej robić filmy i generalnie jest w stanie zrobić dużo dla ludzi. Można mu najwyżej zarządzić aby podzielił się częścią swoich zarobków z innymi. Umieszczenie Rywina w więzieniu jest całkowitą pomyłką. Człowiek o takiej skuteczności działania powinien dalej robić swoje, możnaby mu najwyżej bardziej patrzeć na ręce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Rywin i tak się nie wywiniesz 31.05.05, 19:05 Nawet nie chce mi się pisać. Ja już nie mówię o sprawiedliwości, ale przyzwoitości też nie widzę. To inni złodzieje, bandyci itp. odpadki mogą się leczyc w szpitalu więziennym, a "jaśnie pan bydlę" nie może? Co za idioci go popierali. To mi przypomina listy pochwalne dla pedofila z Poznańskich słowików i inne ostatnie afery. Ktoś z tego Kraju musi wyjechać. Albo normalni ludzie, albo aferzyści typu rywin (przez małe r ) i jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Tajemnica Dziennikarska 31.05.05, 19:15 Skąd się biorą te sensacyjne "newsy"? Osoba na stanowisku decyzyjnym bierze łapówkę od pismaka za złamanie tajemnicy służbowej. Najczęściej osoby te mają świadomość, że podanie informacji do publicznej opinii wyrządza więcej szkody niż pożytku, no ale zawsze ideologię jakąś się dorobi żeby kasę wziąć. Ujawnienie tajemnicy dziennikarskiej i informatora wiąże się najczęściej z ujawnieniem przestępstwa. No i potem nie dziwi że wszędzie korupcje widzą jak sami biorą i dają na prawo i lewo. A jeszcze do tego jak piętnują! Wystarczy przeczytać parę artykułów i od razu widać jak na dłoni o co chodzi i w którym kierunku idą "przepływy kapitałowe". Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Zamkąć gnoja +sędziego 31.05.05, 19:24 Wypuścić wszystkich z więzienia z chorobą taką jak lew , więzienia będą puste a lew będzie się puszył, błąd ,on już się puszy . Ciekawe ile sędzia z tego ma!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rywin-arms Gang Rywina Olsena 31.05.05, 19:31 "Mam plan!"(Gang Olsena). "Prawdziwi bandyci chodzą po ulicach, a zamyka się porządnych ludzi"(Killerów 2-ch). Tak trochę filmowo kojarzy mi się farsa rozprawiania się polityków z najwiekszymi aferami 15 -lecia. Prawdziwi ich "udziałowcy" są bezkarni, a dobrano sie do Rywina, któremu można zarzucić tylko tyle, że "Miał plan!". Odpowiedz Link Zgłoś
punter Ze względu na rodzinny charakter nadchodzących 31.05.05, 19:32 ... świąt No i ma kasę, którą może się podzielić z sędziami Odpowiedz Link Zgłoś
katharina00 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 19:54 Winny?? Mysle,ze cala wine wzial na siebie.Szanuje jego postawe,W przeciwienstwie do innych ''bohaterow'' przyjal wyrok z godnoscia,nie robil z siebie ofiary losu etc.Nie dalej jak wczoraj slysze,ze Listkiewicz sie nie podda do dymisji bo wczesniej nie poddal sie do dymisji minister zdrowia(sprawa lowcow skor z Lodzi).Zenada.A Rywin , cokolwiek by mowic o jego winie,przyjal wszystko z godnoscia.Nie spekulujcie czy ten zabieg,ktory przeszedl to pryszcz na d....Umiera sie czasami po zazyciu zwyklego syropu.... Odpowiedz Link Zgłoś
makowiak1 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:00 Na Lwa Rywina nie czekał ambulans tylko Mercedes klasy S Fot. Krzysztof Miller / AG Bzdura! Byłem tam. Rywin odjechał skodą fabią a nie żadnym Mercedesem. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorpl2005 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:10 Katharina, no dziekuje bardzo jesli Rywin biedaczek wzial na siebie cala wine. I tak cierpliwie odsiedzial to co sie nalezy. Za afere ktora poruszyla cala Polska, za brudne i bezwstydne lapowkarstwo nalezy sie kara... 43 dni. Rywin wzial wszystko na siebie, w sumie to dobry chlop. Towarzysze z czerwonej mafii chroniac swoje tylki musieli wyciagnac Rywina z wiezienia. Inaczej schorowany biedaczek wreszcie by sypnal jednego, a tamten chroniac swoj zawszony tylek sypnal by drugiego. I tu nie chodzi o kase za wyciagniecie Rywina, jak sugerowal jeden z forumowiczow, tu chodzi o wiezienie dla kilku "politykow" SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:04 Zamiast wypuszczać Rywina powinni dać mu karnet na więzienną siłkę. Zrzuciłby człowiek parę kilo, to i z pikawą by mu się poprawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:05 i dodać im ciebie za głupotę i śmierdzący bigos. I jeszcze tych fotografów z tego zdjęcia, którzy się tak Rywinowi kłaniają. Swoim idiotyzmem niczym się nie różnia od ciebie i tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.kachna Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:08 Taki Rywin w wiezieniu nie jest wcale potrzebny-skoro zostal oskarzony niech zabuli ciezka kase jako grzywne i bedzie ok. Na cholere utrzymywac jeszcze Rywina z podatkow ? Zreszta cala ta komisja to byla farsa. Facet byc moze zaproponowal lapowke ale kto za nim stal to sie dowiemy za 50 lat z teczek IPN :) Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok No, panie Kurski! 31.05.05, 20:14 Czy dalej jest Pan oburzony na słowa Kaczyńskiego o "Rywinlandzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: NO I CO PISMAKI Z WYBORCZEJ ? 31.05.05, 20:26 JESZCZE WCZORAJ OBURZALIŚCIE SIĘ, ŻE KACZYŃSKI NAZYWA TO BAGNO, W KTÓRYM ZYJEMY, PRL-BIS, "RYWINLANDEM". TERAZ WIDAĆ, ŻE SKAZANIE I WSADZENIE RYWINA NA KRÓTKO DO WIĘZIENIA BYŁO TYLKO WYPADKIEM PRZY PRACY. MILLER, SOBOTKA, OLEKSY, JASKIERNIA, KWACHU TO ZGRANA PACZKA, TRZYMAJA SIĘ RAZEM I SOJEMU KRZYWDY NIE ZROBIĄ. TERAZ RYWIN POJEDZIE DO DACZY LECZYĆ SERDUCHO ŁISKACZEM I WĘDZONYM WEGORZEM, A NA OPICIE ZWOLNIENIA ZAPROSI PEWNIE WW. TOWARZYSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 21:22 W USA Al Capone długo śmiał się z wymiaru sprawiedliwości. Do więzienia trafił za niepłacenie podatków, a wkońcu go ułaskawiono ze względu na stan zdrowia. W Niemczech Helmut Kohl wykupił się głupimi 300tys marek - z afery lewych pieniędzy na CDU wyszedł jako nie karany. Nie wydał tych którzy mu płacili i nie ustalono w związku z tym jakie ustawy były za te pieniądze kupione. W kapitaliźmie więzienia nie są dla elit i zwycięzców, o wiele bardziej sa one przeznaczone dla przegranych i zbuntowanych. Chcieliśmy tego kapitalizmu czy nie ? No to teraz proszę się nie oburzać i nie zwalać winy na komuchów. Lwu Rywinowi trzeba życzyć szybkiego powrotu do zdrowia – co niniejszym czynię. Odpowiedz Link Zgłoś
dex3 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 21:45 Adrem 63 - b.rozsądny głos, podobnie jak tupot! Ale generalnie włos się jeży, jak te posty się czyta. Większość ludzi aż się krztusi od nienawiści, a bluzga jadem tak, że wydaje się , iż się zaraz udławi. Motłochowi zawsze były potrzebne krwawe widowiska i ofiary. Już w starożytności... Czas płynie, a człowiek się nie zmienia: był,jest i pewnie pozostanie -BESTIĄ. Cześć bestie! Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:00 Masz w zupełności rację - zbyt dużo nienawiści wśród rodaków. Poza tym nienawiśc mąci umysł - zawsze to podkreślam. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_ignacy LEGITYMACJA CZŁONKA DO WYGRANIA !!! 31.05.05, 21:28 Proszę o odpowiedź na proste pytanie: Czy taki był "układ" czy Rywin jest rzeczywiście chory? Do wygrania legitymacja SLD i pół roku opłaconych składek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek76 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 21:40 Nic nie rozumiem.Za co Rywin ma w końcu siedzieć.Za obiecanki?O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon zerozdziwien wszak to RYWINLAND Z RYWINSADAMI 31.05.05, 21:59 to bylo do pr\zewidzenia, teraz jeszce przed koncem kadencji milosciwie odchodzacy pan prezydent wszystkich rywinow, forte tudziez innych ULASKAWI RYWINA BO MA TAKIE PRAWO I NIKT JEMU TEGO NIE ZABRONI!!NIECHAJ ZYJE RYWINLAND Z E WSZYSTKIMI RYWINOPODOBNYMI INSTYTUCJAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
pankasztelan Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:02 No na zdjeciach na schorowanego nie wyglada. Caly czas spasiony jak byl tak jest. Sedzia kalosz, dal sie przekupic... Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekmadej Re: MAM NADZIEJE ZE TYLKO GLUPKI BEDA GLOSOWAC NA 31.05.05, 22:15 Od dawna to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
rywin-arms Re: MAM NADZIEJE ZE TYLKO GLUPKI BEDA GLOSOWAC NA 31.05.05, 22:19 Te głupki, to co najmniej 25% polaków (z małej, a co?) członków SLD i ich rodzin budżetówka biurokratyczna, samorzad Polski prowinconalnej, emeryci i renciści. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Zwyciezyl zdrowy rozsadek 31.05.05, 22:07 ten czlowiek jest niewinny, w obliczu dzisiejszych afer, ktore uchodza na sucho, Rywin jest niewinny. Gdyby jego ta sfingowana sprawa, o watpliwych dowodach wynikla dzisiaj, nikt nie zwrocilby na nia uwagi. Rywin jest typowa posttacia zemsty, zemsty na kims kto ma obce imie i nazwisko, zemsta na kims kto nie pasowal do klanu mediow, ktore wowaczas dyktowaly prawo i moralnosc. Rywin jest Polakiem, producentem filmowym, ktorego ktos nagral jak SB i wpakowal go do wiezienia. To nie tego Rywina Polska szuka, ten jest niewinny, jest inny Rywin i inaczej wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu222 K...wa, mam dosyc!!! 31.05.05, 22:10 Kolesie obronili. Nowa władza w SLD (głupi, naiwny, czy zaplątany w interesy Olejniczak???). Miller odsłonił w niedzielę swoją prawdziwą twarz (uśmiechniętą od ucha, do ucha). "GŁUPI" Wałęsa chciał dać wszystkim po 100(starych) milionów. Ale był śmiech!!! Policzcie dzisiaj sami, ile pieniędzy jest w głównch aferach III RP. Ja chyba jestem nieudacznikiem, bo im więcej pracuję, tym bardziej się zadłużam(ZUS, US, UM..., itd, itp) Dzisiaj tłumaczyłem się ze swoich długów wobec ZUS-u z lat 1999(sic!)-2000(tytuły wykonawcze, czyli komornik0. Miła Pani urzędniczka stwierdziła, że od 1999 roku mają tylko dokumenty "elektroniczne", to mósiałbym je zapłacić jeszcze raz(uff!, dobrze że miałem wpłaty na "papierze"). Chyba zgłosuję na "kaczorów". Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekmadej Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:14 franciszekmadej napisał: > O TO TO! Jeszcze troche a kury powędrują na bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś