Dodaj do ulubionych

Sąd bada zażalenie obrony Rywina

• ankl Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 18:34
      To się nasiedział;-p
    • tymon007 jezeli myslicie ze to wina kraju w jakim zyjecie 31.05.05, 18:36
      to grubo sie mylicie. w innych krajach dzieja takie rzeczy od krtorych moze
      naprawde rozbolec glowa.zachecam do zglebienia afery enronu w usa.defraudacje
      setek milionow dolarow nalezacych do akcjonariuszy tej firmy.dzieki tym panom
      sarzy obywatele stracili niejednokrotnie oszczednosci calego swojego zycia a
      dycydenci z enronu smieja im sie teraz w twarz z tym charakterystycznym dla nich
      ironicznym usmiechem mowiacym" mozecie mnie w dupe pocalowac".rywin zdaje sie
      myslec to samo ale blagam nie wieszajcie psow na polsce bo trudno winic caly
      kraj za przekrety kilku ludzi.
      • jaku13 Re: jezeli myslicie ze to wina kraju w jakim zyje 31.05.05, 18:38
        Niemczyk, nie badz glupi, co tak bedziesz sam siedzial, tez sobie kup L-4..
      • cveps To riposta na grymaszenie kaczorów 31.05.05, 18:41
        Nie podobał się im Rywinland więc musiał pokazać,co potrafi.
    • eldorado_forever ZYDZI SA BEZKARNI. POLAK TO BY SIEDZIAL 31.05.05, 18:37
      taka jest prawda. No ale zobaczcie najpierw kto nami rzadzi tak wiec raczka
      raczke myje.
      • szczypiorkowski Jeden Żyd do paki a drugi na wolność 31.05.05, 21:24
        Dwa wydarzenia w tym samym czasie - jeden Żyd, Chodorkowski poszedł na 9 latek
        katorgi, a drugi Zyd, Rywin - zwolniony na kołatanie serduszka. Widać Putin nie
        boi się międzynarodowej żydowskiej mafii, której boi się Bush, który juz zdążył
        potępić wyrok. U nas boi się każdy i Żydzi są bezkarni.
        Nb. skąd ten wysyp przestępczości u Żydów i dlaczego nie ma w Hollywood na ten
        temat żadnych filmów?
    • natazawa WSTYD!SREDNIOWIECZE WYMIARU SPRAWIEDLIWOSCI 31.05.05, 18:44
    • mjboniecki Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 18:53
      Umieszczenie w więzieniu ludzi pokroju Lwa Rywina jest zwykłym niszczeniem ludzi
      i marnowaniem ich potencjału. Co to da, że przesiedziałby kilka lat w więzieniu?
      Nic! A na wolności może dalej robić filmy i generalnie jest w stanie zrobić dużo
      dla ludzi. Można mu najwyżej zarządzić aby podzielił się częścią swoich zarobków
      z innymi. Umieszczenie Rywina w więzieniu jest całkowitą pomyłką. Człowiek o
      takiej skuteczności działania powinien dalej robić swoje, możnaby mu najwyżej
      bardziej patrzeć na ręce.
      Pozdrawiam.
    • harbour5 Rywin i tak się nie wywiniesz 31.05.05, 19:05
      Nawet nie chce mi się pisać. Ja już nie mówię o sprawiedliwości, ale
      przyzwoitości też nie widzę. To inni złodzieje, bandyci itp. odpadki mogą się
      leczyc w szpitalu więziennym, a "jaśnie pan bydlę" nie może? Co za idioci go
      popierali. To mi przypomina listy pochwalne dla pedofila z Poznańskich słowików
      i inne ostatnie afery. Ktoś z tego Kraju musi wyjechać. Albo normalni ludzie,
      albo aferzyści typu rywin (przez małe r ) i jemu podobni.
    • op.1 Tajemnica Dziennikarska 31.05.05, 19:15
      Skąd się biorą te sensacyjne "newsy"? Osoba na stanowisku decyzyjnym bierze
      łapówkę od pismaka za złamanie tajemnicy służbowej. Najczęściej osoby te mają
      świadomość, że podanie informacji do publicznej opinii wyrządza więcej szkody
      niż pożytku, no ale zawsze ideologię jakąś się dorobi żeby kasę wziąć.
      Ujawnienie tajemnicy dziennikarskiej i informatora wiąże się najczęściej z
      ujawnieniem przestępstwa. No i potem nie dziwi że wszędzie korupcje widzą jak
      sami biorą i dają na prawo i lewo. A jeszcze do tego jak piętnują! Wystarczy
      przeczytać parę artykułów i od razu widać jak na dłoni o co chodzi i w którym
      kierunku idą "przepływy kapitałowe".
    • finish1 Re: Zamkąć gnoja +sędziego 31.05.05, 19:24
      Wypuścić wszystkich z więzienia z chorobą taką jak lew , więzienia będą puste a
      lew będzie się puszył, błąd ,on już się puszy . Ciekawe ile sędzia z tego
      ma!!!!!!!!!!
      • rywin-arms Gang Rywina Olsena 31.05.05, 19:31
        "Mam plan!"(Gang Olsena). "Prawdziwi bandyci chodzą po ulicach, a zamyka się
        porządnych ludzi"(Killerów 2-ch). Tak trochę filmowo kojarzy mi się farsa
        rozprawiania się polityków z najwiekszymi aferami 15 -lecia. Prawdziwi ich
        "udziałowcy" są bezkarni, a dobrano sie do Rywina, któremu można zarzucić tylko
        tyle, że "Miał plan!".

• punter Ze względu na rodzinny charakter nadchodzących 31.05.05, 19:32
      ... świąt

No i ma kasę, którą może się podzielić z sędziami
    • katharina00 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 19:54
      Winny?? Mysle,ze cala wine wzial na siebie.Szanuje jego postawe,W
      przeciwienstwie do innych ''bohaterow'' przyjal wyrok z godnoscia,nie robil z
      siebie ofiary losu etc.Nie dalej jak wczoraj slysze,ze Listkiewicz sie nie
      podda do dymisji bo wczesniej nie poddal sie do dymisji minister zdrowia(sprawa
      lowcow skor z Lodzi).Zenada.A Rywin , cokolwiek by mowic o jego winie,przyjal
      wszystko z godnoscia.Nie spekulujcie czy ten zabieg,ktory przeszedl to pryszcz
      na d....Umiera sie czasami po zazyciu zwyklego syropu....
    • makowiak1 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:00
      Na Lwa Rywina nie czekał ambulans tylko Mercedes klasy S
      Fot. Krzysztof Miller / AG
      Bzdura! Byłem tam. Rywin odjechał skodą fabią a nie żadnym Mercedesem.
      • obserwatorpl2005 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:10
        Katharina, no dziekuje bardzo jesli Rywin biedaczek wzial na siebie cala wine.
        I tak cierpliwie odsiedzial to co sie nalezy. Za afere ktora poruszyla cala
        Polska, za brudne i bezwstydne lapowkarstwo nalezy sie kara... 43 dni.
        Rywin wzial wszystko na siebie, w sumie to dobry chlop.
        Towarzysze z czerwonej mafii chroniac swoje tylki musieli wyciagnac Rywina z
        wiezienia. Inaczej schorowany biedaczek wreszcie by sypnal jednego, a tamten
        chroniac swoj zawszony tylek sypnal by drugiego.
        I tu nie chodzi o kase za wyciagniecie Rywina, jak sugerowal jeden z
        forumowiczow, tu chodzi o wiezienie dla kilku "politykow" SLD.
    • konskipsiinteres Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:04
      Zamiast wypuszczać Rywina powinni dać mu karnet na więzienną siłkę. Zrzuciłby
      człowiek parę kilo, to i z pikawą by mu się poprawiło.
    • ja.ja222 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:05
      i dodać im ciebie za głupotę i śmierdzący bigos. I jeszcze tych fotografów z
      tego zdjęcia, którzy się tak Rywinowi kłaniają. Swoim idiotyzmem niczym się nie
      różnia od ciebie i tobie podobnych.
    • kachna.kachna Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 20:08
      Taki Rywin w wiezieniu nie jest wcale potrzebny-skoro zostal oskarzony niech
      zabuli ciezka kase jako grzywne i bedzie ok. Na cholere utrzymywac jeszcze
      Rywina z podatkow ? Zreszta cala ta komisja to byla farsa. Facet byc moze
      zaproponowal lapowke ale kto za nim stal to sie dowiemy za 50 lat z teczek
      IPN :)
    • irek.gorczok No, panie Kurski! 31.05.05, 20:14
      Czy dalej jest Pan oburzony na słowa Kaczyńskiego o "Rywinlandzie"?
    • talking_head Re: NO I CO PISMAKI Z WYBORCZEJ ? 31.05.05, 20:26
      JESZCZE WCZORAJ OBURZALIŚCIE SIĘ, ŻE KACZYŃSKI
      NAZYWA TO BAGNO, W KTÓRYM ZYJEMY, PRL-BIS,
      "RYWINLANDEM". TERAZ WIDAĆ, ŻE SKAZANIE I
      WSADZENIE RYWINA NA KRÓTKO DO WIĘZIENIA
      BYŁO TYLKO WYPADKIEM PRZY PRACY. MILLER,
      SOBOTKA, OLEKSY, JASKIERNIA, KWACHU TO ZGRANA
      PACZKA, TRZYMAJA SIĘ RAZEM I SOJEMU KRZYWDY
      NIE ZROBIĄ.
      TERAZ RYWIN POJEDZIE DO DACZY LECZYĆ SERDUCHO
      ŁISKACZEM I WĘDZONYM WEGORZEM, A NA OPICIE
      ZWOLNIENIA ZAPROSI PEWNIE WW. TOWARZYSZY.
      • adrem63 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 21:22
        W USA Al Capone długo śmiał się z wymiaru sprawiedliwości. Do więzienia trafił
        za niepłacenie podatków, a wkońcu go ułaskawiono ze względu na stan zdrowia.
        W Niemczech Helmut Kohl wykupił się głupimi 300tys marek - z afery lewych
        pieniędzy na CDU wyszedł jako nie karany. Nie wydał tych którzy mu płacili i
        nie ustalono w związku z tym jakie ustawy były za te pieniądze kupione.
        W kapitaliźmie więzienia nie są dla elit i zwycięzców, o wiele bardziej sa one
        przeznaczone dla przegranych i zbuntowanych.
        Chcieliśmy tego kapitalizmu czy nie ?
        No to teraz proszę się nie oburzać i nie zwalać winy na komuchów.
        Lwu Rywinowi trzeba życzyć szybkiego powrotu do zdrowia – co niniejszym czynię.
        • dex3 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 21:45
          Adrem 63 - b.rozsądny głos, podobnie jak tupot! Ale generalnie włos się jeży,
          jak te posty się czyta. Większość ludzi aż się krztusi od nienawiści, a bluzga
          jadem tak, że wydaje się , iż się zaraz udławi. Motłochowi zawsze były
          potrzebne krwawe widowiska i ofiary. Już w starożytności... Czas płynie, a
          człowiek się nie zmienia: był,jest i pewnie pozostanie -BESTIĄ.
          Cześć bestie!
          • adrem63 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:00
            Masz w zupełności rację - zbyt dużo nienawiści wśród rodaków. Poza tym
            nienawiśc mąci umysł - zawsze to podkreślam.
    • wuj_ignacy LEGITYMACJA CZŁONKA DO WYGRANIA !!! 31.05.05, 21:28
      Proszę o odpowiedź na proste pytanie: Czy taki był "układ" czy Rywin jest
      rzeczywiście chory? Do wygrania legitymacja SLD i pół roku opłaconych składek.
    • dziadek76 Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 21:40
      Nic nie rozumiem.Za co Rywin ma w końcu siedzieć.Za obiecanki?O co tu chodzi?
    • tomekjeden UWOLNIĆ PANA LWA 31.05.05, 21:53
    • antysalon zerozdziwien wszak to RYWINLAND Z RYWINSADAMI 31.05.05, 21:59
      to bylo do pr\zewidzenia, teraz jeszce przed koncem kadencji milosciwie
      odchodzacy pan prezydent wszystkich rywinow, forte tudziez innych ULASKAWI
      RYWINA BO MA TAKIE PRAWO I NIKT JEMU TEGO NIE ZABRONI!!NIECHAJ ZYJE RYWINLAND Z
      E WSZYSTKIMI RYWINOPODOBNYMI INSTYTUCJAMI!
    • pankasztelan Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:02
      No na zdjeciach na schorowanego nie wyglada. Caly czas spasiony jak byl tak
      jest. Sedzia kalosz, dal sie przekupic...
      • anjos MAM NADZIEJE ZE TYLKO GLUPKI BEDA GLOSOWAC NA SLD 31.05.05, 22:05
        • franciszekmadej Re: MAM NADZIEJE ZE TYLKO GLUPKI BEDA GLOSOWAC NA 31.05.05, 22:15
          Od dawna to robią.
        • rywin-arms Re: MAM NADZIEJE ZE TYLKO GLUPKI BEDA GLOSOWAC NA 31.05.05, 22:19
          Te głupki, to co najmniej 25% polaków (z małej, a co?) członków SLD i ich rodzin
          budżetówka biurokratyczna, samorzad Polski prowinconalnej, emeryci i renciści.
          • irek.gorczok I to jest argument przeciwko olewaniu wyborów 31.05.05, 22:35
    • wasylzly Zwyciezyl zdrowy rozsadek 31.05.05, 22:07
      ten czlowiek jest niewinny, w obliczu dzisiejszych afer, ktore uchodza na sucho,
      Rywin jest niewinny. Gdyby jego ta sfingowana sprawa, o watpliwych dowodach
      wynikla dzisiaj, nikt nie zwrocilby na nia uwagi. Rywin jest typowa posttacia
      zemsty, zemsty na kims kto ma obce imie i nazwisko, zemsta na kims kto nie
      pasowal do klanu mediow, ktore wowaczas dyktowaly prawo i moralnosc.

Rywin jest Polakiem, producentem filmowym, ktorego ktos nagral jak SB i wpakowal
      go do wiezienia. To nie tego Rywina Polska szuka, ten jest niewinny, jest inny
      Rywin i inaczej wyglada.
    • jasiu222 K...wa, mam dosyc!!! 31.05.05, 22:10
      Kolesie obronili. Nowa władza w SLD (głupi, naiwny, czy zaplątany w interesy
      Olejniczak???). Miller odsłonił w niedzielę swoją prawdziwą twarz (uśmiechniętą
      od ucha, do ucha). "GŁUPI" Wałęsa chciał dać wszystkim po 100(starych) milionów.
      Ale był śmiech!!! Policzcie dzisiaj sami, ile pieniędzy jest w głównch aferach
      III RP. Ja chyba jestem nieudacznikiem, bo im więcej pracuję, tym bardziej się
      zadłużam(ZUS, US, UM..., itd, itp) Dzisiaj tłumaczyłem się ze swoich długów
      wobec ZUS-u z lat 1999(sic!)-2000(tytuły wykonawcze, czyli komornik0. Miła Pani
      urzędniczka stwierdziła, że od 1999 roku mają tylko dokumenty "elektroniczne",
      to mósiałbym je zapłacić jeszcze raz(uff!, dobrze że miałem wpłaty na
      "papierze"). Chyba zgłosuję na "kaczorów".
    • franciszekmadej Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:11
      O TO TO!
      • franciszekmadej Re: Sąd bada zażalenie obrony Rywina 31.05.05, 22:14
        franciszekmadej napisał:

> O TO TO!
        Jeszcze troche a kury powędrują na bezrobocie.
    • mimi78 Rywin wyszedł, jest ustawa,beda filmy:)n/t 31.05.05, 22:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka