Dodaj do ulubionych

Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity

13.06.05, 10:15
Ja tez chce zobaczyc i co z tego ??.
Obserwuj wątek
    • ksiundz Uff - gratuluję refleksu Panie Lechu :)) 13.06.05, 10:20
      masz Pan znowu mój głos
      • pavle Szukasz partnera, Jarek? 13.06.05, 10:49
        ale dlaczego koniecznie Jaś? on ukrywa się sprytniej, ma nawet żonę!
        • davidmors Re: Ja też chcę zobaczyć teczkę Rokity ! 13.06.05, 12:22
          A czy Rokita ma być jakiś gorszy? Tow.Belka ma swoją teczkę, to ma i Rokita.
        • aska-polka WAŁĘSA zaprosił Lecha z żoną i Jarosława z mężem;) 13.06.05, 12:24
          Wałęsa kiedyś na jakąś imprezę oficjlnie poprzez prasę zaprosił Lecha z żoną i
          Jarosława z mężem.
          ciekawe dlaczego Kaczory tak bały sie na początku odtajnienia teczek, dopiero
          po zapewnieniach pana Marii, że nie zostana ujawnione 'watki obyczajowe'
          Pisuardczycy odwazniej chcą odtajniac teczki;)
          Ciekawe co wpłyneło na zmiane;o)
      • meth.p Re: Uff - gratuluję refleksu Panie Lechu :)) 13.06.05, 11:22
        glosujesz na kaczek za dziecinne "ja chce"? :)
        zenada, jak na targu w tej polityce...
        z calej tej zgrai pasuje mi spokojny tusk
    • util Jarku, Jasiu - czas się ujawnić! 13.06.05, 10:29
      "Jesteśmy za totalną lustracją, czyli za wielką listą agentów, tak żeby oni
      zostali wszędzie pokazani"

Totalną, wielką, wszędzie - to byłoby nawet śmieszne, gdyby nie pewne teorie
      naukowe, które tłumaczą takie zachowania.

Jarek i Janek ostro grają - przeszarżują w tej licytacji na jawność archiwów i
      za moment będą tego żałować. Choć byłoby to oczyszczające dla polskiej
      mentalności i wreszcie obaj zasłużyliby się dla tolerancji w Polsce.
      • yeellow Re: Jarku, Jasiu - czas się ujawnić! 13.06.05, 10:31
        dobre :). Bedziemy zyc w ciekawych czasach...
      • kroczak Re: Jarku, Jasiu - czas się ujawnić! 13.06.05, 11:53
        juz zaczynaja sie skunsy obsmradzac,Jareczek powie ze wladziu walil konia i
        dlatego teraz sie slini,Wladziu powie ty Jareczku jestes flejtem i pedalem ,to
        sa prawdziwi politycy z piaskownicy Polacy glosujcie na dwoch zbokow,pujdziemy
        szybciej do nieba niebedzie pracy nie bedzie chleba.
    • honkers Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:30
      Nie wiem czy Kaczyński coś wie na temat senatora Josepha McCarthy. Kiedys się
      go obawaiano a obecnie uważa się go za kretyna. Ja teraz się obawiam
      Kaczyńskich, Giertychów, Macierewiczów i Wasermanów ale cały czas mam nadzieję
      iż będzie to krótki okres czasu.
      • piglowacki Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 12:04
        dem0kryt w komentarzu do innego dzisiejszego tekstu napisał (pomijam jego
        intencje bo problem dotyczy szerokiego grona dzisiejszych polityków)
        ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25127515&a=25130334 ):

> Jasne. Namnożyło się nam Walldenrodów. Niech będzie, że pan Giertych miał
        dobre
        > intencje. Nawet wtedy, kiedy chwalił sojusz z ZSRR... Na wieczne czasy i nigdy
        > inaczej? Pan Giertych "doradzał" Jaruzelskiemu akurat wtedy, kiedy przyszli
        > "kolaboranci z Magdalenki" mili wystarczająco dużo odwagi, by z jaruzelem
        > walczyć. W tym ten Michnik...

> I jeszcze jedno - bez aktywnej opozycji lat 80tych nie byłoby nie tylko
        > Okrągłego Stołu. Mogłoby nie być przekazania władzy w 1989 r. Komuna może i
        > padała (gospodarczo), ale siły miała wystarczająco, by jeszcze parę lat sie
        > utrzymać. Sama kolaboracja Giertychów utwierdzałaby ją tylko w tym, że tak
        można.

> A na zakończenie - cytacik z Andrzeja Waligórskiego, pasujący do tego, co
        > giertychowcy mówią dziś np i o Wałęsie i o Kaczorach,

> Walczył orzeł z sępami, az obrósł w legendę.
        > Lecz przy okazji złapał też i mendę.
        > Pytają orła: Ja walczyłeś, świergol!
        > A menda w krzyk: Spuściliśmy sępom wpie....

> Namnożyło się teraz takim mend...

Szczególni PORAŻA zaplecze partyjne Kaczyńskich. Któreś tam popłuczyny po
        Solidarności, przy których NIELOTY TKM z rządów AWS to prawdziwe ORŁY.

Ziobro z grupą „młodych prokuratorów + sędzia Kryże od FOZZ szykują się do
        objęcia ministerstwa sprawiedliwości. Gosiewski z „Radkiem” Sikorskim
        przymierzają się do MON. Wasserman to przyszły szef UOP (do tej
        instytucji „pewnikiem wrócą” skompromitowani Libera, Nowek i UOP-ki TKM
        zainstalowani w 2001 r. w NIK z Szwedowskim na czele). Itd. itd. Zazwyczaj
        ludzie, których granice kompetencji kończą się na „gardłowaniu” z mównicy
        sejmowej i nic ponadto. Dorn (ojciec strategii PiS robienia Polakom „wody z
        mózgów” i chyba jedyny ponadprzeciętnie inteligentny człowiek Kaczyńskich) ma
        zostać szefem MSWiA.

A do tego całe mrowie różnych „archeologów i muchołapów” zainstalowanych u
        L.Kaczyńckiego w administracji stolicy, w SKOK-ach, NIK, Fundacji Prasowej
        Solidarność, …. i inni ekspertów, których nazwiska PiS UTRZYMUJE W TAJEMNICY
        SIC!. (najprawdopodobniej dlatego, że to też jest trzecia ich liga).

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050429/kraj/kraj_a_19.html
        Pozdrawiam tylko myślących

PS. Wierszyk wspaniały i bardzo aktualny SIC!
    • gall359 Re: Niech się zalustrują na śmierć 13.06.05, 10:31
      Zyczę tego Kaczyńskim, Rokicie, Giertychom, Macierewiczom i wszelkim innym
      oszołomom do n-tej potęgi. Głupcom nic nie pozostało, bo nie maja pomysłu ani
      pozytywnego programu. Więć sie lustrują i dekomunizują, aż do wymiotnego
      odruchu obronnego.
      • asd616 Re: Niech się zalustrują na śmierć 13.06.05, 11:55
        Prawda, to już było wałkowane milion razy.
    • jurekpy Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:31
      Powrót do przeszłości jako główne hasło wyborcze braci Kaczyńskich
      jednoznacznie udowadnia nam,że oni po prostu nie mają programu dla Polski.
      Czy choć raz konkretnie usłyszeliśy z ust Lecha-Jarosława jaki maja pomysł na
      walkę z bezrobociem,w jaki sposób Polska zagwarantuje miejsca pracy dla setek
      tysięcy absolwentów szkół średnich i wyższych,w jaki sposób skutecznie
      przyciągać będziemy zagranicznych inwestorów,kiedy rodzice przestaną drżeć na
      myśl o perspektywie godnego życia ich dzieci w Polsce ?.
      Nie łudżmy się,Kaczyńscy i PiS nie mają pojęcia o gospodarce.Oni potrafią
      jedynie siać nienawiść.
    • koloratura1 Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:31
      Dlaczego nie "kler i zwykli opozycjoniści"?
      Jak szaleć, to szaleć!

A logicznie - ze "zwykłego opozycjonisty" może się raz - dwa stać ktoś ważny, a
      co do kleru - nikt inny przecież w tym kraju nie ma takiego wpływu na ludzi,
      ani takich możliwości manipulowania ogółem, jak właśnie kler. Przecież nie ma
      lepszej i bardziej skutecznej trybuny niż ambona. Niestety...
      • ciekawymbardzo [...] 13.06.05, 10:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • an9991 a ja nie chcę 13.06.05, 10:31
      od interpretowania tego co jest w teczkach jest sąd lustracyjny i historycy
      jeżeli oni uznają że ktoś współpracował to należy im wierzyć a jeżeli uznają
      przeciwnie to znaczy że tak właśnie było; przeciętny polak nie jest
      przygotowany merytorycznie do oceny tych materiałów zatem ujawnienie tych
      archiwów będzie jedynie zagraniem pod publiczkę wykorzystującym ludzką słabość
      do sensacji
      • abaq Re: a ja nie chcę 13.06.05, 10:38
        Teraz to dopiero będzię się działo... :( Czyżby znowu nastał czas inkwizycji i
        palenia na stosie niewygodnych osób?
        • an9991 Re: a ja nie chcę 13.06.05, 10:44
          abaq napisał:

> Teraz to dopiero będzię się działo... :( Czyżby znowu nastał czas inkwizycji i
          > palenia na stosie niewygodnych osób?

pewnie tak w polsce politycy umieją spierać się "na teczki" nie na argumenty
          zakładając że społeczeństwo jest jeszcze bardziej radykalne od polityków (nie
          musi martwić się o kolejne wybory) to odtajnienie archiwów skończy się kolejnym
          polowaniem na czarownice
        • snajper21 Re: a ja nie chcę 13.06.05, 11:20
          Prawdę z teczek można było wyciągnąć wcześniej a nie teraz kiedy,kiedy prawda
          została "podretuszowana".Kaczory w czasach wielkiego elektryka wyjęli z teczek
          to co ich obciążało.A może zamiast tych wygłupów jakiś program,który polepszy
          byt ludzi.Mam już dość docinków moich znajomych z za miedzy na temat debili z
          polskiej polityki.
          • snajper21 Re: a ja nie chcę 13.06.05, 11:27

Prawdę z teczek można było wyciągnąć wcześniej a nie teraz kiedy,kiedy prawda
            została "podretuszowana".Kaczory w czasach wielkiego elektryka wyjęli z teczek
            to co ich obciążało.A może zamiast tych wygłupów jakiś program,który polepszy
            byt ludzi.Mam już dość docinków moich znajomych z za miedzy na temat debili z
            polskiej polityki.
    • faraon1981 a ja chcę zobaczyć teczkę Jarosława Kaczyńskiego 13.06.05, 10:36
      ...i mam nadzieję, że zostanie odtajniona również jej ewentualna część
      obyczajowa. Mamy prawo znać życiorys naszych polityków, jak powiedział Jan
      Rokita :)
      • dziecina.betlejemska Re: a ja chcę zobaczyć teczkę Jarosława Kaczyński 13.06.05, 10:45
        faraon1981 napisał:

> ...i mam nadzieję, że zostanie odtajniona również jej ewentualna część
        > obyczajowa.

No właśnie, przydałoby się. Przecież podobno brat Lecha jest gejem :-), czyli warto sie dowiedzieć z kim Jarosław spółkował.
        • minimum1 wprowadzić webcamy dla wszystkich polityków !! 13.06.05, 10:53
          dla szeregowych posłów po jednej kamerze
          dla kandydatów na prezydenta minimum sześć
        • faraon1981 ależ nie, dziecino betlejemska 13.06.05, 10:59
          Hasło na transparentach głosiło "Prezydencie Kaczyński, gej jest Twoim bratem",
          a nie "Twój brat jest gejem". Skąd takie wnioski? ;)))
          • dziecina.betlejemska Re: ależ nie, dziecino betlejemska 13.06.05, 11:04
            faraon1981 napisał:

> Hasło na transparentach głosiło "Prezydencie Kaczyński, gej jest Twoim bratem",
            > a nie "Twój brat jest gejem". Skąd takie wnioski? ;)))

Kto by tam zwracał uwagi na szczegóły, stugębna plotka wszystko przekręci... :)
        • theladyofthehousespeaking Re: a ja chcę zobaczyć teczkę Jarosława Kaczyński 13.06.05, 11:19
          dziecina.betlejemska napisał:

> faraon1981 napisał:
          >
          > > ...i mam nadzieję, że zostanie odtajniona również jej ewentualna część
          > > obyczajowa.
          >
          > No właśnie, przydałoby się. Przecież podobno brat Lecha jest gejem :-), czyli
          w
          > arto sie dowiedzieć z kim Jarosław spółkował.

No wlasnie. A jak sie okaze, ze spolkowal z jakims radzieckim agentem ? Np. z
          Alganowem. Oj by sie dzialo, by sie dzialo, he he
    • romar Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:39
      Pan Kaczyński może poprosić, żeby przesłano mu dokumenty "TELEGRAFicznie" na "Cargo Modlin". Może juz Pan M.Zal będzie mógł być ekspertem ?
    • r.p.mcmurphy tak to jest jak sie tworzy koalicje z oszolomem K. 13.06.05, 10:42
      i drugim K. - uwiklaja kazdego w te retoryke kategorycznosci i
      bezkompromisowosci, w przesciganie sie na argumenty kto jest bardziej swiety i
      sprawiedliwy...w koncu od tego zaleza sondaze i wybory, bo holota lubi
      wyrazistych i tych, ktorzy najglosniej krzycza.
      mam nadzieje, ze po wyborach PO zajmie sie istotnymi sprawami, takmi jak
      gospodarka i dbanie o interesy Polski za granica, a babranie sie w szambie
      zostawi PiSowi, oni to uwielbiaja.
    • mangold Solidarki pozabijają się teczkami !!!! 13.06.05, 10:42
      I dobrze !! Wreszcie spokój bedzie !!!
    • drak62 Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:43
      Jeæeli nie ma konktretnego programu gospodarczego dla POlski , wówczas politycy
      bawiá sié teczkami - smutne.
    • netprogramista Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:53
      Polityk i dziennikarz - jeden cymbał brzmiący.
      Już nie mogę słuchać tych wszystkich bredni politycznych. Polityk zrobi wszystko
      by zaistnieć codziennie w mediach, a dziennikarz napisze wszystkie bzdury, które
      polityk wypowie.
      Jestem młodym i ambitnym człowiekiem. Podobnie z kolegami mamy to Państwo
      głęboko w d..pie. a dziennikarzy, za głupie robociki - maszyny kopiujące każde
      zdania idiotów polityków.
    • theladyofthehousespeaking Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 10:58
      "Jesteśmy przeciwko temu, żeby na byłych działaczy opozycji i na kler (...)
      wylać teraz +ocean pomyj+, bo to jest żądanie - łagodnie mówiąc - niemoralne, a
      przy tym dziwne" ( JarosBaw Kaczynski )

Dlaczego agenci - wtyki komuny w opozycji i klerze - maja sie cieszyc
      bezkarnoscia i dalej chodzic w glorii chwaly ? Jarus i Lech tez byli w opozyji,
      to nie powod zeby mieli zatajac jakies sprawy i sprawki przed spoleczenstwem.
    • netprogramista Polityk i dziennikarz - dwa cymbały 13.06.05, 11:18
      Polityk i dziennikarz - dwa cymbały.
      Już nie mogę słuchać tych wszystkich bredni politycznych. Polityk zrobi wszystko
      by zaistnieć codziennie w mediach, a dziennikarz napisze wszystkie bzdury, które
      polityk wypowie.
      Jestem młodym i ambitnym człowiekiem. Podobnie z kolegami mamy to Państwo
      głęboko w d..pie. a dziennikarzy, za głupie robociki - maszyny kopiujące każde
      zdania idiotów polityków.
      • minimum1 weź się za robotę, "programisto" 13.06.05, 11:28
        albo przynajmniej napisz coś nowego
        • netprogramista Nie chciałem urazić dziennikarza - "minimum1" 13.06.05, 11:46
          Ja ciężko pracuje... na polityków i dziennikarzy.
          • davidmors Re: Ty pracujesz, a dziennikarze zarabiają. 13.06.05, 14:02
            Zastrzegam, że nie piszę teraz o wszystkich dziennikarzach.
            Są tacy, co napiszą każdą bzdurę, jeśli tylko ktoś ich wynajmie i zapłaci.
            Ludzie bez twarzy i bez honoru. Sporo takich pracuje dla Gazety Wyborczej.
            Ta antypolska GW-gazeta-szmata specjalizuje się w pomniejszaniu Polaków,
            w "odbrązowianiu" wielkich naszych rodaków, w szkalowaniu i oczernianiu.
            Przykro powiedzieć, ale robi to siłami polskich dziennikarzy.
    • japas [...] 13.06.05, 11:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • meritum3 Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 11:33
      No ciekawe co ci blizniacy z jednym jajem jeszcze wymyśą - strach się bać.
    • meritum3 Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 11:38
      Lechu Twój brat jest gejem -
    • jwojnar Nosil wilk razy kilka.... 13.06.05, 11:40
      No to teraz pare pytan w stylu kaczynskim:
      - co maja do ukrycia przed Narodem liderzy PIS-u?
      - czy to mozliwe - na przyklad -, ze Kaczynscy nie byli w stanie zniszczyc
      wszystkich swoich danych o wspolpracy i boja sie, ze z tego, co zostalo wynika,
      ze kablowali?
      - jakie dane braciszkow ma Moskwa?
      - jesli - teoretycznie rzecz biorac - moze byc prawdopodobne, ze przynajmniej
      jeden z braci byl wspolpracownikiem SB i zacieral slady swojej wspolpracy (ale
      Moskwa i tak ma komplet dokumentow), to czy prawdziwy Polak moze z czystym
      sumeniem glosowacna PIS?
      - czy zblizenie opinii miedzy Kaczynskim i Michnikiem jest przypadkowe? No i
      kto za tym stoi i komu to sluzy?
      Oczywiscie nie chce niczego sugerowac, tylko tak sobie pytam, z ciekawosci i
      teoretycznie.
      • zambro Te "nieuki" z IPN wszystko znajdą i opiszą. 13.06.05, 12:20
        Odsyłam do dzisjejszej Rzeczpospolitej. Dobry tekst na temat o. Hejmo.
        Lustratorzy z IPN, czasami z dyplomami historyków, potrafią zinterpretować o
        wszystkich wszysko. Tylko głupio i bez rozumu. Ojciec Salij - z właściwą dla
        dominikanina delikatnością - w swoim tekście napisał to co ja, ja tylko bardziej
        zrozumiale.
        A wracając do JM Rokity oglądałem w Krakowie przed wyborami 2001 plakaciki
        pokazujące ówczesnego prezydenta miasta A.Gołasia z Rokitą w dziwnych pozach.
        Ale to z pewnością była walka wyborcza???
    • kbamm Polskie ZOOOOOOOOO !!!!!! DNOOOOOOOOO !!!!!!! 13.06.05, 12:02
      • gocanowo ogladajcie sobie worki zamiast teczek, panowie 13.06.05, 12:10
        polytycy
        www.md.ucl.ac.be/stages/hygtrop/gentilini/3310%20Filarioses/SYMPTO/0199-04B.JPG
    • stannum Re: Kaczyński: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 12:07
      A ja nie chce. Zupelnie mnie to nie interesuje. Jestesmy 15 lat po transformacji i wyciaganie brudow do niczego nie zaprowadzi.
      • davidmors Re: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 12:27
        Nie chcesz, więc możesz nie czytać. Twoje prawo do nieczytania zostanie uszanowane
        A ja chcę dostępu do teczek. Jeśli jesteśmy równi wobec prawa, to moje prawo
        do czytania też powinno być poszanowane.
        Ciągle są równi i równiejsi. Ty chyba jesteś z tych równiejszych, bo twoje
        pragnienie nieoglądania teczek zostało zrealizowane. Moje prawo nie !
        • stannum Re: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 12:33
          tak, ale Twoje prawo moze skrzywdzic wielu ludzi. zastanawiam sie po prostu czy jest sens na wyciaganie brudow. nie mowie ze jestm przeciw lustracji ludzi ktorzy zajmuja wazne stanowiska w panstwie. ale lustracja wszystkich? po co?
          • davidmors Re: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 13:55
            Rokita chyba zajmuje ważne stanowisko, i można po nim oczekiwać, że sam otworzy
            i upubliczni swoją teczkę.
            Jak do tej pory, ujawnienie teczki jeszcze nikogo nie skrzywdziło, czy Belka
            wygląda na skrzywdzonego? Albo O.Hejno, nie, teczka nie tylko mu nie zaszkodziła,
            ale nawet pomogła ludziom zrozumieć sprawy. (Prawda, zapomniałem. Teczka O.Hejno
            zaszkodziła jednej osobie. Monika Olejnik została porażona po przeczytaniu teczki)
            Natomiast jest dużo skrzywdzonych po drugiej stronie i trzeba im dać satysfakcje.
            Nikogo nie zmusza się do wglądu w teczki, kto nie chce, nie dostanie.
            • stannum Re: Chcę zobaczyć teczkę Jana Rokity 13.06.05, 23:57
              rokita jeszcze zadnego stanowiska nie zajmuje. a zgodnie z polskim prawem kazdy kto chce takie stanowisko zajmuje przechodzi przyspieszone postepowanie lustracyjne. wiec w tej sprawie nie ma problemu.
    • cobolt Kaczor i jego PiSuar 13.06.05, 12:14
      No tak stary pieniacz znowu robi populistyczna akcje, nic nowego, na populizmie zbiera sie duuuzo glosow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka