dryk33 27.06.05, 07:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sam_sob Re: Komisja bez barier 27.06.05, 07:24 A od kiedy to Wassermann stracił głowę dla Pani Kwaśniewskiej? Ja mam nadzieję, iz prawdą jest to, że nadal para prezydencka pozostaje nierozłączna. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Panie Pacewicz, weź się pan nie wygłupiaj... 27.06.05, 16:29 Ponoc fundacje to instytucje pożytku publicznego i muszą ujawniać źródło pochodzenia swych pieniędzy... Rozumiem, że nie dotyczy to fundacji firmowanej przez Jolantę Kwaśniewską. Zawsze tak jakoś jest, że najbardzoej bronią się tylko ci, którzy mają coś do ukrycia, co więc ma do ukrycja Jolanta Kwaśniewska ?! Tutaj nie idzie o atak na kwaśniewskiego czy Kwaśniewską, tutaj nie idzie o atak na SLD, tu idzie o atak na korupcję, kumoterstwo, blatowanie, tutaj idzie o atak, któego efektem ma być przejrzyste państwo. Pan Pacewicz tego nie rozumie, że przez 10 lat Kwaśniewscy stworzyli chory układ, który potęgował w ostatnich 4 latach rządów SLD. Tak trudno zrozumieć, że lewica uczyniła z III RP chorego człowieka Europy ?! Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Panie Pacewicz, weź się pan nie wygłupiaj... 28.06.05, 13:34 A kropnij się "człowieku" w łeb - może otrzeżiwjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Komisja bez barier 27.06.05, 07:32 dobre! brawa dla autora! (za to właśnie niezmiennie od lat lubię wybiórczą...) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Komisja bez barier 27.06.05, 10:21 No i jak na dloni zobaczylismy kim jest kwasniewska i formacja z ktorej pochodzi i ona i jej maz i "lewica" bizantyjska. Oto tym ludziom sie zdaje ze wtedy gdy zamieniaja "socjalistyczny"na demokratyczny system to polega to tylko na zmianie slow ktorych znaczenie nie odgrywa zadnej roli - bo chodzi o to za wszystko jedno jak,i niech kosztuje ile chce oni musza byc przy zlobie. Czy sie beda nazywac pzpr, czy sld, czy jakkolwiek inaczej. Nie jest prawda ze to przesluchanie nic nie dalo. Dalo - mozna bylo zobaczyc kto tak naprawde rozlozyl to panstwo, zachowala sie kwasniewska jak lepper, jak oleksy i wielu innych kolesi. Oleksy po wyroku ktory mu sie nie podobal zlekcewazyl sedziego, podobnie lepper. Kwasniewskiej komisja sie nie podoba i ona nie bedzie ujawniac. Oto rzeczpospolitej przyczyna rozkladu i degregolady- "pierwsza dama" w ostentacyjny sposob odmawia reprezentantom narodu- jacy by nie byli dokumentow ktore ma obowiazek przyniesc w zebach a nie zaslaniac sie ustawa o danych osobowych. Wlasciwie zrobila to co zawsze - sprostytuowanie prawa z haselkiem na ustach ze to w ramach prawa przestrzegania,ze to nagonka . Pani Jolu - czas wlozyc okulary spojrzec na siebie- nie jest pani mloda, juz czas na refleksje zastanowienie sie nad swoja obrzydliwie klamliwa egzystencja, nie kazdy widzi tylko to co chcialaby pani prezentowac - niektorzy widza wiecej i przykro im ze tak pusta , tandetna powierzchowna osoba ma pretensje do kreowania standardow - uchodzenia za dame.Moze czas powoli dojrzec? Przestac klamac i przeprosic za szalbierstwa. Mysle ze skonczysz na emigracji..gdy Polakom sie oczka otworza a tobie jolu zmarszczek przybedzie- co nie bedzie problemem wlasciwie bo sobie skorke za uszy naciagniesz gwiazdo ty nasza , niedoscigniona atrapo kobiety , czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Juz stukałem aby Ci drogi Kojocie odpowiedzieć 27.06.05, 19:54 ale zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nonprofit Re: Juz stukałem aby Ci drogi Kojocie odpowiedzie 28.06.05, 18:34 I słusznie, bo byłoby to rzucanie grochem o ścianę. Niestety, na nienawiść - podobnie jak na głupotę - nie ma lekarstwa. A nienawiść z tego osobnika wylewa się każdą porą skóry, pomimo, że delikwent usiłuje hamować się. Przybiera więc początkowo ton perswazyjny, ale w miarę rozkręcania się "nieszczelności" powiększają się i w końcu folguje sobie przechodząc z Jolą na ty, pisząc jej imię z małej litery, a także atakując antycypowane wady urody. Jednym słowem koleś kipi z nienawiści cedząc słówka oprzez zaciśnięte zęby, z pomiędzy których wydobywa się piana. Czy osobnikowi choremu wściekliznę warto aplikować psychoterapię? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Juz stukałem aby Ci drogi Kojocie odpowiedzie 29.06.05, 08:39 nonprofit napisał: > I słusznie, bo byłoby to rzucanie grochem o ścianę. Niestety, na nienawiść - > podobnie jak na głupotę - nie ma lekarstwa. Byc moze na nienawisc nie ma lekarstwa ale nienawisc ma przyczyny. Ogczuwam niechec , bo widze dzialalnosc kwasniewskich , odczuwam niechec bo mam zrobione doswiadczenia w PRL bo przygladam sie jak ci sami ludzie tymi samymi mtodami, cynicznie nastepne pokolenie wykorzystuja i oszukuja. A nienawiść z tego osobnika wylewa > się każdą porą skóry, pomimo, że delikwent usiłuje hamować się. Delikwent ? Moj mily Ty jestes juz delikwentem, a moze klientem ? Przybiera więc > początkowo ton perswazyjny, ale w miarę rozkręcania się "nieszczelności" > powiększają się i w końcu folguje sobie przechodząc z Jolą na ty, pisząc jej > imię z małej litery, a także atakując antycypowane wady urody. Jednym słowem > koleś kipi z nienawiści cedząc słówka oprzez zaciśnięte zęby, z pomiędzy > których wydobywa się piana. > Czy osobnikowi choremu wściekliznę warto aplikować psychoterapię? No widzisz , pozyjemy zobaczymy "dojrzales".kwasniewska zostala przezemnie potraktowana "personalnie" bo z przesluchania komisji zrobila "atak" na siebie- osobiscie-personalny. Osobnik chory na wscieklizne jest styranym czlowiekiem oszukanym o zycie. Osobnikowi choremu na wscieklizne smutno jest gdy patrzy jak nastepna generacja Polakow niczego sie nie nauczyla. Co do psychoterapi - chlopcze - to tez z repertuaru tego ugrupowania. Znam . Kazdy kto sie komusze bagno nie podoba to wariat, oszolom i kryminalista. Bo przeciez jak moze sie jola nie podobac?taka "kulturalna" i "piekna""kobieta" Albo nastepny "kwiatek" cimoszewicz ktory ma byc opozycja dla samego siebie. Komu tu chlopcze terapia jest potrzebna ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Jeszcze raz. Teraz, kiedy się uspokoiłes 29.06.05, 15:49 musze przyznac, że jestes mi, w swoim zagubieniu, nawet bliski, bo ukazujesz ludzkie oblicze. Ja z komuchami mam "rodzinne rachunki krzywd" mimo, że zawsze mialem poglądy "lewicowe". Mimo, że gardzę SLD-owska hołota i ćwierćinteligentami jak Dyduch, Janik i innymi, towarzyszami (nie mówiąc o Oleksym) uwazam, że Kwaśniewska pokazała klasę. Czy cieszy Cię, gdy widzisz jak kabotyńsko zachowuja się "reprezentanci narodu" ? Chciałbyś, aby tacy ludzie nadal reprezentowali Polaków ? Pomyśl, jaką będzie (niedaj boze) prezydentową p. Kaczyńska, a jej mąż prezydentem ? Urząd prezydenta tylko pozornie jest mniej wazny niż premiera. Czy Kaczyński, albo Tusk (nie mówiąć Religa) sprostają wyzwaniu jakie niesie walka o miejsce Polski w UE i świecie ? Widzisz jak starają się nas wykołować Niemcy, Francjia i Ruscy ? Ty zrobisz jak chcesz, ale ja bedę głosował na Cimoszewicza, mimo, że to syn UBEKA ! Pozdrawiam Ciebie i nie mów, że jestes stary. Skoro piszesz, i myślisz o Polsce, to zawsze bedziesz młody. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Jeszcze raz. Teraz, kiedy się uspokoiłes 29.06.05, 16:37 jerzy.kosecki napisał: > musze przyznac, że jestes mi, w swoim zagubieniu, nawet bliski, bo ukazujesz > ludzkie oblicze. A to co za ton ? Pozwolisz ze osmiele sie stwierdzic ze ublizasz mi swoja "bliskoscia". Ja z komuchami mam "rodzinne rachunki krzywd" mimo, że zawsze > mialem poglądy "lewicowe". Mimo, że gardzę SLD-owska hołota i > ćwierćinteligentami jak Dyduch, Janik i innymi, towarzyszami (nie mówiąc o > Oleksym) uwazam, że Kwaśniewska pokazała klasę. Ja sadze ze jesli sie zdecydowalo wiazac z dyduchami i janikami i jest sie z ta formacja zwiazanym to ponosi sie takze odpowiedzialnosc za ta formacje.Nie wierze ze kwasniewska "nie ma wiedzy"jej "apolitycznosc" nie sklonila by jej do angazaowania sie w sztab cimoszewskiego- jeszcze jedna medialna maseczka zdjeta. Wg mnie nie pokazala zadnej klasy , ja pokazow "klasy" od kwasniewskiej nie oczekiwalam. Czy cieszy Cię, gdy widzisz jak > > kabotyńsko zachowuja się "reprezentanci narodu" ? Ty chyba mnie nie rozyumiesz "reprezentantem narodu" jest takze pierwsza dama ktora zachowuje sie kabotynsko. Chciałbyś, aby tacy ludzie > nadal reprezentowali Polaków ? Nie napewno nie - Pomyśl, jaką będzie (niedaj boze) prezydentową > p. Kaczyńska, a jej mąż prezydentem ? Nie wiem jakim bedzie i czy bedzie.Wiem jacy sa aktualnie. Urząd prezydenta tylko pozornie jest > mniej wazny niż premiera. Tego tak dokonca nie wiadomo - jak uczy obserwacja sceny politycznej w ciagu ostatnich prawie czterech lat. Czy Kaczyński, albo Tusk (nie mówiąć Religa) > sprostają wyzwaniu jakie niesie walka o miejsce Polski w UE i świecie ? Tego nie wiemy, wcale nie uwazam ze Tusk lub kaczynski sobie nie poradzi. Widzisz > > jak starają się nas wykołować Niemcy, Francjia i Ruscy ? Ty zrobisz jak chcesz, Nie nazwalabym tego tak - walcza o swoje interesy ,Polski reprezentaci jakby mniej. > > ale ja bedę głosował na Cimoszewicza, mimo, że to syn UBEKA ! Pozdrawiam Ciebie Ja nie bede glosowala i nie dlatego ze to syn ubeka ale dlatego ze uwazam ze mnie nie reprezentuje a mala grupe interesu- swoja formacje. > > i nie mów, że jestes stary. Skoro piszesz, i myślisz o Polsce, to zawsze > bedziesz młody. Jestem stary , swoje widzialem, pzrezylem jak mysle o Polsce to mnie cholera bierze.Zapominam ze mnie kosci bola , i ze lysy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
nonprofit Przenikliwość kujota 30.06.05, 03:00 Grunt to niezachwiana pewność swoich ocen. Ciekawe w jaki sposób wpadłeś na trop mojej "chłopięcości", która zapewne bardzo rozbawiłaby moich wnuków - licealistów.Pozostałe twoje wnioski i konstatacje sa równie trafne co i moja "chłopięcość", więc oszczędzę sobie komentowania. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Przenikliwość kujota 30.06.05, 04:26 nonprofit napisał: > Grunt to niezachwiana pewność swoich ocen. No , to grund. A co mam miec niezachwiana pewnosc twoich ocen? wyborczej ocen? Ciekawe w jaki sposób wpadłeś na > trop mojej "chłopięcości", Tak na czuja. która zapewne bardzo rozbawiłaby moich wnuków - > licealistów. ??????? Pozostałe twoje wnioski i konstatacje sa równie trafne co i > moja "chłopięcość", więc oszczędzę sobie komentowania. No to tez znam, komentujesz i mowisz ze sobie oszczedzisz komentowania, Taka moda , jeden mowi ze nie kandyduje ale kandyduje a inny komentuje i mowi ze nie komentuje - tak niektorzy maja. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Przenikliwość kujota 30.06.05, 06:44 KOLEGA ODDYCHA WOLNO SPOKOJNIE BEZ GWAŁTWONYCH RUCHÓW ZAŻYĆ WALERIUM NIE RZUCAĆ SIĘ TO NIC NIE DA WSZYSTKIM SYMPATYKOM LEWICY NIE DASZ RADY Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Przenikliwość kujota 30.06.05, 13:37 tomek6665 napisał: > KOLEGA ODDYCHA WOLNO SPOKOJNIE BEZ GWAŁTWONYCH RUCHÓW No , a wiesz dlaczego masz potrzebe pisania duzymi literami ? Sadzisz ze jestes bardziej przekonywujacy ? Kolego ? > ZAŻYĆ WALERIUM > NIE RZUCAĆ SIĘ > TO NIC NIE DA > WSZYSTKIM SYMPATYKOM LEWICY NIE DASZ RADY Koles cos ty z choinki spadl ? Ja jestem lewicy symapatykiem. Rzecz w tym ze ani kwasniewska, ani prezio, ani sld to nie zadna lewica. Ty se strzel setke , przetrzyj okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
nonprofit Re: Przenikliwość kujota 01.07.05, 01:11 > Koles cos ty z choinki spadl ? Ja jestem lewicy symapatykiem. A można wiedziec w czym się przejawia twoja lewicowość oraz jaka jest jej istota? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Komisja bez barier 30.06.05, 06:39 KWAŚNIEWSKA POKAZAŁA KLASĘ A KOMISJA ? JAKI KOŃ KAŻDY WIDZI Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Komisja bez barier 30.06.05, 13:34 tomek6665 napisał: > KWAŚNIEWSKA POKAZAŁA KLASĘ > A KOMISJA ? JAKI KOŃ KAŻDY WIDZI Ty koles , czasy kiedy ludziom sie wmawialo cos innego niz widac mam nadzieje bezpowrotnie sa ad. Tak juz "lewica" za komuny chciala - gadali co innego w tv a zycie wygladalo inaczej . Kwasniewska pokazala kim jest? Dzielna kobieta wg prezia- czego nie omieszkal nam via tv wytlumaczyc, prezio. Pochwali publicznie malzonke- nie sypnela kolesiow , listy "darczyncow", nie sa zobowiazani do przedstawienia. To sie w pale nie miesci, w kazdym cywilizowanym kraju prokurator by sie tym dziadostwem zajal, nie trzeba byloby komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera77 Re: alfredkujot to 01.07.05, 02:34 stara łysa kobita jest!!!! i dla tego tak Joli nienawidzi. wole włodka niz mikrego miłosnika kotka Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredkujot to 01.07.05, 08:43 siekiera77 napisał: > stara łysa kobita jest!!!! > i dla tego tak Joli nienawidzi. > > wole włodka niz mikrego miłosnika kotka Typowy narybek ubecki albo sbecki siekierka jestes. Zdemaskowac "wroga" :-) No tak, bo ja powinienem ta kukle prowadzona na sznurkach PR i zgodnie ze wzorcami prl-owskimi kochac jak sie nalezy zonie 1 sekretarza,"matce narodu" Kiedys to moznabyloby mi zycie obrzydzic, wywalic z pracy, zabrac tzw premie no obic twarz w bramie, a teraz to ty mnie mozesz w dupe pocalowac ty ub-eku albo narybku sb-cki czy tam ub-ecki. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredkujot to 01.07.05, 09:08 siekiera77 napisał: > stara łysa kobita jest!!!! > i dla tego tak Joli nienawidzi. Ty se swoja Jole kochaj , walcz, o ta podobno pierwsza dame i ostatnia - gdyby wsluchac sie w belgoty prpagandy rodem z pzpr i ataki chisteri celinskiego podczas przesluchania tej no kwasniewskiej on sie darl "mam tylko jedna prezydentowa o jedna Polske" To bylo interesujace.....i ja mu wierze . Ale sie gnoje boja ...... > > wole włodka niz mikrego miłosnika kotka To tez typowe - dla pzpr-owcow. Mozesz milosnika kotka pocalowc w dopka . Bede glosowala na Kaczynskiego bo sie wam dupy trzesa ,im z wieksza determinacja , przy pomocy "grup refleksyjnych" finansowanych przez organizacje takie jak "bez barier" i "podgladaczy " atakujecie Kaczynskiego tym wieksze moje przekonanie ze wlasnie na niego trzeba zaglosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Szaleństwo Pacewicza 27.06.05, 07:43 Czytam i oczom nie wierzę. Kwaśniewska ma rację odmawiając ujawnienia darczyńców swojej fundacji, bo to by ich skompromitowało? A dlaczego to jest takie wstydliwe, skoro nie ma w tym jakoby nic zdrożnego? Dlaczego inne fundacje jakoś się nie przejmują, że Wassermann i Macierewicz będą się wyżywać na ich sponsorach? Skoro nie ma przeszkód prawnych do ujawnienia nazwisk donatorów, to jakim prawem fundacja odmawia? Czy pan Pacewicz naprawdę nie pojmuje, że każdy wpłacający nieanonimowo większą sumę na fundację żony prezydenta, w domyśle spodziewa się wdzięczności ze strony małżonka? Czy panowie z GW naprawdę nie słyszeli o tzw. "smarowaniu", technice marketingowej wykładanej nawet na SGH? Bardzo przepraszam, ale nie wierzę w brak inteligencji pana Pacewicza. Raczej w brak obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Panie "ocean12" my mówimy o kimisji orlenowskiej.. 27.06.05, 12:48 Mowa o tym jak poseł Miodowicz pytał Kwaśniewską dlaczego wpłaciła tak mało. Gdyby było odwrotnie pytanie byłoby też na odwrót. Pana to bawi bo pobierał kursy na SGH a ja mieszkam poza krajem i z niepokojem obserwuję czy ktoś nie odkryje z jakiego szambiastego kraju pochodzę. Jesteśmy jednym z najuboższych krajów w Europie i panu to nie przeszkadza, że nasz sejm zajmuje się takim gównem zmiast... Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Panie "ocean12" my mówimy o kimisji orlenowsk 27.06.05, 15:13 Jaki nasz kraj? Polska, czy to miejsce w którym aktualnie przebywasz? najlepiej jest utyskiwać z tylnego fotela. Co do Oceana12 - myślę, że z grubsza masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
mirakao Barbarzyństwo Pacewicza 27.06.05, 12:55 Redaktor Pacewicz zna doskanale moralność Kalego. Gdyby to Rydzyk miał jakąs fundację, już dawno GW codziennie raczyłaby nas newsami o tajnej liście darczyńców ojca dyrektora. Tu chodzi wszak o First Lady. Małczat sobaki - zdaje sie mówić nadredaktor Pacewicz Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Komisja bez barier 27.06.05, 07:51 "Z punktu widzenia prawa może nie mieć racji, bo przekazanie komisji parlamentarnej listy wpłacających mogłoby nie naruszać ich prywatności. Ale faktycznie ma tej racji 100 procent: posłowie..." Innymi słowy - może złamała prawo ale dobrze zrobiła bo to zła komisja była. "Z punktu widzenia prawa może nie mieć racji" - cóż za piękny eufemizm dla "być może złamała prawo". Wy to ich musicie bardzo kochać, tych Kwaśniewskich, że się dla nich tak poświęcacie i ze wszystkeigo ich usprawiedliwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Komisja bez barier 27.06.05, 08:03 > bo przekazanie komisji > parlamentarnej listy wpłacających mogłoby nie naruszać ich prywatności > Innymi słowy - może złamała prawo ale dobrze zrobiła bo to zła komisja była To co zinterpretowałaś, to się nazywa delikatnie "nachalną manipulacją". A pozostałe, to styl Maciarewicza, czy to może rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Komisja bez barier 27.06.05, 18:50 kataryna.kataryna napisała: > > Innymi słowy - może złamała prawo ale dobrze zrobiła bo to zła komisja była. Będzie lepiej z uwagi na doniosłe stanowisko środowiska prawniczego, które: "W trakcie dyskusji na temat wymiaru sprawiedliwości zaprezentowało postulat zmiany modelu prokuratury, m.in. ustanowienia niezawisłych prokuratorów. Mówiono też o zmianie zasad naboru do profesji sędziowskiej, aby wykonywali ją ludzie z doświadczeniem zawodowym i życiowym". Rzecz w tym, iż te postulaty podejmowane są od kilkunastu lat, a wymogi formalne w sprawie zasad naboru do profesji sędziowskiej od wielu lat mają ustawową gwarancję. Z tego powodu mam uzasadnioną wątpliwość w zakresie tego, czy tak naprawdę to środowisko wie o czym mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Albo Pacewicz upadł na głowę albo 27.06.05, 07:56 prezentuje ostateczną linię obrony towarzycha... Nie trzeba dodawać ze Wielki Pałac był scisle powiązany i zaprzyjaźniony z Wielką Redakcją GW i jej nadredaktorem... Myslę ze towarzystwo, które gnieździ sie wokół pałacu, wokół sBeków z "prywatnych przedsiebiorstw", środowisko które robiło przekręty z FOZZ, Art B, BIG.. cyniczna grupa postkomunistów, którzy wykorzystali okazję i "pojednanie" z opozycją postkorowską JEST JAK NAJBARDZIEJ ODPOWIEDZIALNE ZA SYTUACJĘ W POLSCE!!! Tego typu "wykpiwanie" wszystkiego to stara sztuczka i jedna z ostatnich desek ratunku dla "sprawdzanego"... pozostał jeszcze antysemityzm ale to juz musiałaby byc tragiczna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Panie "polonic" a czy pies Kwaśniewskich... 27.06.05, 12:19 powinien ponosić odpowiedzialność za n.p. niekompetencję swego pana? Panie polonic, ta krew, która nabiega panu do mózgu wstrzymuje także jak widać logiczne myślenie. Czy badając sprawę kogoś posądzonego o kradzież samochodu jest sens dociekania dlaczego brał żonę zawsze od tyłu i jadał zbyt dużo masła? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Albo Pacewicz upadł na głowę albo 27.06.05, 20:24 Spieszę Ci donieść, że jest mi bliższy najbardziej parszywy Zyd z kibucu Mar Tow nizli "patriota" Twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
jan12121 Re: Komisja bez barier 27.06.05, 08:37 Podstawowy argument przeciwników p. Kwaśniewskiej w tej sprawie brzmi: zakładanie fundacji przez Pierwsze Damy owszem jest praktykowane, ale ZAWSZE za własne pieniądze, a nie donatorów. Te własne pieniądze fundacja pomnaża i dochody lokuje na działaność charytatywną. Państwo K. postąpili inaczej, sami stwarzając okazję do ataków. No, ale sposób, w jaki panowie w Komisji tę prostą regułę prezentowali na przesłuchaniu, to po prostu kabaret i kompromitacja. No i p. Kwaśniewska wychodzi na bohaterkę, a powinna była wyjść na kombinatorkę, i to malutką kombinatorkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Kwasniewska ma zawsze racje 27.06.05, 09:56 nawet jak jest to Kwasniewski. A pacewicz to taki uczciwy czlowiek, a pamietacie jak potopil pare rodzin z afery pedofilskiej w Poznaniu. To tez z tej uczciwosci. Ta uczciwosc to silniejsza od niego jest. No taki wewnetrzny moralny imperatyw Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Pacewicz bez barier 27.06.05, 10:43 Od soboty czekalam na ten komentarz. Poraz kolejny sie nie zawiodlam na redaktorze Pacewiczu. Rycerz w obronie wielkiej damy, wielki publicysta wielkiej gazety przy pomocy pieknego jezyka, krotkich aczkolwiek dosadnych zdan, napisal slowa ktore, na dzwiek ktorych lzy same leca z oczu. Zla komisja chce wpakowac w szambo szlechetnych ludzi i nie mozna do tego dopuscic nawet jesli konieczne jest zlamanie prawa. Powiedzcie ... czy ludzie NAPRAWDE jeszce sie na to nabieraja???? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pacewicz bez barier 27.06.05, 12:33 asienka32 napisała: > Od soboty czekalam na ten komentarz. > Poraz kolejny sie nie zawiodlam na redaktorze Pacewiczu. Rycerz w obronie > wielkiej damy, wielki publicysta wielkiej gazety przy pomocy pieknego jezyka, > krotkich aczkolwiek dosadnych zdan, napisal slowa ktore, na dzwiek ktorych lzy > same leca z oczu. > Zla komisja chce wpakowac w szambo szlechetnych ludzi i nie mozna do tego > dopuscic nawet jesli konieczne jest zlamanie prawa. > > Powiedzcie ... czy ludzie NAPRAWDE jeszce sie na to nabieraja???? Jasne ze sie nabieraja - w kosciele modla sie do maryjek a poza do "damy" samozwanczej . To trzeba poprostu nazwac nomenklatura zfeudalizowala ten kraj - jestesmy poddanymi ich wysokosciow komuchow . Ta pani za pieniadze nedzarzy - podatnikow zyje na poziomie bizantyjskim i lupia Polske jak sie da z czego sie da i banda towarzyszaca. Nic nie wie - nie ma informacji nasza "dama pierwsza" . Oni w palacu zyja i nic nie wiedza, zanic nie sa odpowiedzialni. A na pytanie nasza "ksiezniczka " byle komu odpowiadac nie bedzie . Gdzie kolwiek indziej na miotlach zostalaby wyniesiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie Re: Pacewicz bez barier 28.06.05, 19:20 Czy pamietasz jeszcze, po co ta komisja zostala powolana? Prawo by zlamala na pewno komisja ujawniajac nazwiska z listy. Nie pamietasz ile juz bylo przeciekow z komisji? Komisja jest nic nie warta - caly ten mechanizm jest nic nie wart. Zadnego problemu nie rozwiazuje, staje sie platforma, na ktorej wyzyc sie moga frustraci pokroju Macierewicza Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pacewicz bez barier 29.06.05, 09:07 mojezdanie napisał: > Czy pamietasz jeszcze, po co ta komisja zostala powolana? A ty pamietasz ? > Prawo by zlamala na pewno komisja ujawniajac nazwiska z listy. Nie pamietasz il > e > juz bylo przeciekow z komisji? To ciekawy sposob myslenia kontrafaktyczny inaczej ? Zadnego prawo nie zostaloby zlamane. Dziwne "fundacja" ktorej darczyncy sa nie do ujawnienia ? > Komisja jest nic nie warta - caly ten mechanizm jest nic nie wart. Zadnego > problemu nie rozwiazuje, staje sie platforma, na ktorej wyzyc sie moga frustrac > i > pokroju Macierewicza Tak ja rozumiem , dochodzenia prawdy w poszukiwaniu przestepcow na niespotykana skale jest platforma na ktorej sie wyzywaja frustraci i wariaci. To jest bardzo interesujace. Tym trzeba sie podelektowac. Innymi slowy jesli zostaniesz ograbiony, obija ci morde to bedziesz tylko frustratem, po co sady ? po co policja ?- to tylko platforma dla chcacych sie wzyzc frustratow. Dziecko , dziecko .... Odpowiedz Link Zgłoś
nonprofit Re: Pacewicz bez barier 01.07.05, 01:19 > Innymi slowy jesli zostaniesz ograbiony, obija ci morde to bedziesz tylko > frustratem, po co sady ? po co policja ?- to tylko platforma dla chcacych sie > wzyzc frustratow. Dziecko , dziecko .... Widzę, że twoim koronnym argumentem "rzeczowym" jest w co drugim przypadku opmawianie polemisty o infantylizm. Czy to nie, brońboże, jakiś kompleks? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pacewicz bez barier 01.07.05, 08:48 nonprofit napisał: > > Innymi slowy jesli zostaniesz ograbiony, obija ci morde to bedziesz tylko > > > frustratem, po co sady ? po co policja ?- to tylko platforma dla chcacych > sie > > wzyzc frustratow. Dziecko , dziecko .... > > Widzę, że twoim koronnym argumentem "rzeczowym" jest w co drugim przypadku > opmawianie polemisty o infantylizm. > Czy to nie, brońboże, jakiś kompleks? Wzrusza minie zainteresowanie moja osoba. Ciekawa jestem czym sie teraz zajmuja sb-cja i ub-cja ? Przekwalifikowali sie czy znaczna czesc robi to co robila tzn przed 1989 ? Bo chyba nie rozplynala sie w powietrzu ? Czyms sie musza zajmowac "zawodowi" podgladacze ? Nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pacewicz bez barier 01.07.05, 10:10 nonprofit napisał: > > Innymi slowy jesli zostaniesz ograbiony, obija ci morde to bedziesz tylko > > > frustratem, po co sady ? po co policja ?- to tylko platforma dla chcacych > sie > > wzyzc frustratow. Dziecko , dziecko .... > > Widzę, że twoim koronnym argumentem "rzeczowym" jest w co drugim przypadku > opmawianie polemisty o infantylizm. > Czy to nie, brońboże, jakiś kompleks? I to jest dobre haslo -kompleks- nonprofit. Polemisty nie widze w tym co wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
nonprofit Re: Pacewicz bez barier 01.07.05, 16:37 > Polemisty nie widze w tym co wyzej Bo też i ja się z polemiką więcej do Ciebie nie wybieram. Kiedy w liście z 28 bm. poddałem analizie twój tekst i wykazałem jego negatywne cechy, zamiast rzeczowej polemiki zaatakowałeś mnie "argumentem" w postaci zwrotu "chłopcze", choć pewnie mógłbym być twoim ojcem. W liście powyżej uciekasz się do tego samego beznadziejnego "chwytu" w stosunku do innego uczestnika, a po zwróceniu Ci na to uwagi bredzisz coś o UB itp. bzdurach. Natomiast moje wczorrajsze rzeczowe pytanie do Ciebie: w czym przejawia się twoja lewicowość (którą deklarujesz w jednym z listów) i jaka jest jej istota? - pozostaje bez odpowiedzi. To o czym tu z Toba dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pacewicz bez barier 01.07.05, 18:48 nonprofit napisał: > > Polemisty nie widze w tym co wyzej > > Bo też i ja się z polemiką więcej do Ciebie nie wybieram. To dobrze , bo ja rozumiem zainteresowanie moja osoba , tylko za to nie ja zeznawalam przed komisja , to nie ja naleze do szemranego towarzystwa o ktorym donosi prasa ,ja sie jako jeszcze wolny czlowiek ustosunkowywuje do tego co ma miejsce. Inaczej jesli nawet nie jestes UB-kiem albo czyms podobnym to masz ubeckie metody. Probujesz do mnie "dostac" sie "personalnie" . Chcesz mnie "wyspowiadac" - powiem zjezdzaj . Kiedys sie mowilo wsrod takich jak ty o takich jak ty "co taki pomysli to ja juz wydale" - w orginale brzmi wysram. > Kiedy w liście z 28 bm. poddałem analizie twój tekst i wykazałem jego negatywne > > cechy, No to sobie analizuj dalej , ile chcesz. zamiast rzeczowej polemiki zaatakowałeś mnie "argumentem" w postaci > zwrotu "chłopcze", choć pewnie mógłbym być twoim ojcem. No moglbys byc , i ojcem i babcia i cioyka z Ameryki W liście powyżej > uciekasz się do tego samego beznadziejnego "chwytu" w stosunku do innego > uczestnika, a po zwróceniu Ci na to uwagi bredzisz coś o UB itp. bzdurach. Ty mnie faktycznie chcesz" przesluchiwac" - zjezdzaj "tatusiu" > Natomiast moje wczorrajsze rzeczowe pytanie do Ciebie: > w czym przejawia się twoja lewicowość (którą deklarujesz w jednym z listów) i > jaka jest jej istota? - pozostaje bez odpowiedzi. To o czym tu z Toba > dyskutować? Popatrz na dwor kwasniewskiej , rozpasany mafijny bandytyzm i bedziesz wiedzial co wg mnie lewicowoscia nie jest. Ale u nas to tak ze wszystkim prawie jest ,inaczej sie nazywa a znaczy tez cos jescze innego. I sobie teraz analizuj "skolko godno" towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
nonprofit Re: Pacewicz bez barier 01.07.05, 23:34 A upuszczaj sobie, koleś, tej żółci "skolko ugodno" (tak to brzmi poprawnie), bo tylko tego potrzebujesz, przymuszany przez niezredukowane frustracje i kompleksy. Nie jesteś bynajmniej oryginalny; ten typ zaburzonej osobowiości jest dość dobrze znany nauce i szczegółowo opisany. Dyszysz nienawiścią do bliżej nieokreślonej grupy odniesienia i dlatego kręcisz i kokietujesz deklarując się sam jako "prawdziwy lewicowiec", choć na dźwięk tego ostatniego słowa dostajesz gęsiej skórki. Żal mi cię człowieku, bo szamoczesz się beznadziejnie jak krowa w bagnie, z którego nie ma wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pacewicz bez barier 02.07.05, 09:03 A upuszczaj sobie, koleś, tej żółci "skolko ugodno" (tak to brzmi poprawnie), Ty sobie nie upuszczasz koles ? „analityk” ubecki w robocie. Jeszcze raz ubeku, nie ja jestem tematem doniesienia prasowego pod którym się produkujesz. i to nie ja zeznawalam przed komisja . Mnie mierzi to babsko, z mentalnoscia.... nie będę się powtarzal , bo po co . Ty w „obronie” „lewicowej” damy podobno pierwszej ostatnio przechodniej – bo teraz ta „niewinna „ „apolityczna” baba wyobraza sobie ze swoim „urokiem” będzie obdarzac nas już teraz u boku „najlepszego kandydata”. aparatczyka ze stajni pzpr-owskiej, mnie analizujesz? No bo jak można o tej krowie mieć inne zdanie niż: ach jaka pikana i jak nas piknie reprezentuje, patrzta ja „ksiezniczka” . , przymuszany przez niezredukowane frustracje i kompleksy No mam kompleksy gdy patrze co za bydlo kieruje tym krajem ,na nedze ktora tak „pieknie” reprezentuje” "dama" i "dwor",wstydze się za kraj w którym komunistyczne wszy doprowadzily do bezrobocia najwiekszego w EU, nedzy powszechnej, ogolnej degeneracji . Cytujac klasyka: „ co zescie kur....wy zrobili z ta kraina „ . Nie jesteś bynajmniej oryginalny; ten typ zaburzonej osobowiości jest dość dobrze znany nauce i szczegółowo opisany. Tak jak jest znany „ sovieticus” „zniewolony umysl” w literaturze A patologi socjopata – do tej kategorii ciebie zaliczam. Dyszysz nienawiścią do bliżej nieokreślonej grupy odniesienia Ta „grupa” która reprezentuje „jola” jest nieokreslona? No może faktycznie nie o wszystkich wiemy . Jeszcze raz: O kim jest artykul pod którym się produkujesz ? Kwasniewska „blizej nieokreslona grupa odniesienia” ? i dlatego kręcisz i kokietujesz Nie to nie ja – to kwasniewska –kreci i kokietuje To fachowcy nazywaja przeniesieniem....”analityku” deklarując się sam jako "prawdziwy lewicowiec", choć na dźwięk tego ostatniego słowa dostajesz gęsiej skórki. No bo ja ta polska” lewice” od parudziesieciu lat „ przerabiam” to mnie się już rzygac chce jak na ta „lewice”się przygladam . wlasciwie jaka tam lewica ? To lewizna. Żal mi cię człowieku, bo szamoczesz się beznadziejnie jak krowa w bagnie, z którego nie ma wyjścia. Mnie ciebie ub-eku nie jest zal. mam nadzieje wkrotce powiedziec to w czasie przeszlym Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1116 Oj....Jolka, Jolka..... 27.06.05, 11:01 Ma rację. Z jej punktu widzenia, nie jest ważne, kto daje tylko ile daje kasy. I ma rację przyjmując i nie weryfikując od kogo. Jest osobą popularną, więc na zdjęciach mogły się przewinąć setki różnych oszustów i oszołomów. Przykładowo: Na zdjęciu siedzą obok siebie Stalin oraz wielcy Anglii i Stanów. To znaczy, że to tacy sami mordercy jak Stalin? Zastanawia mnie co innego. Zawsze myślałem, że tacy bogacze dają więcej kasy na szlachetny cel nie marne 5tyś zł. Odliczając wyżerki na przyjęciach, klisza i fotograf, obsługa wyszłoby na to, że nic nie dali. Za friko zrobili sobie zdjęcie z Pierwszą Damą. Oj…. Jolka, Jolka……… Odpowiedz Link Zgłoś
graciek PANIE PACEWICZ to żenujące! 27.06.05, 11:05 Mam nadzieję, że chociaż Pan w to wierzy, bo inaczej szczerze współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abba23 Re: PANIE PACEWICZ to żenujące! 27.06.05, 11:40 Brawo Panie Pacewicz za obronę Pani Kwaśniewskiej pieniądze z fundacji poszły na dobry cel . Może Pan Macierewicz zajmie się i publicznie ogłosi darczyńców Radia Maryja. To nie etyczne ciągle wołac o pieniądze od tych biednych emerytów mamiąc ich możliwością zbawienia i ciągle płakać jakie to jeszcze potrzeby finansowe ma RM Odpowiedz Link Zgłoś
thomeckkk do Pana Piotra Pacewicza 27.06.05, 11:50 Pani Piotrze Pacewicz! Z Pana to się robi prawdziwy anarchista! Raz Pan Równo Paraduje i w nielegalnych wiecach udział bierze, teraz Pan popiera kłamstwa Pani Kwaśniewskiej przed komisją śledczą. O taką Polskę Panu chodzi? Chyba że mentalność Kalego wchodzi w grę. Inni zrobić źle - to być źle. Ja zrobić źle - to mieć na to dobra wymówka. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Panie "thomeckkk" nic pan nie kuma... 27.06.05, 12:32 Pacewicz mówi, że mamy posłow jakich jakich mamy co widać na przykładzie komisji śledczej orlen a pan pisze o Kalim i o sobie. To są sprawy nie powiązane, o tym pisze Pacewicz. Mamy w Polsce syf, którym powinni zajmować się posłowie. Posłów oddelegowano wiele miesięcy temu do wspomnianej komisji no i gdzie są wnioski końcowe? Ja nie doczekam normalnego kraju ale martwię się, że mając takich posłów i taką świadomość obywateli jak pan, którzy tych posłów wybierają NIGDY nie wyjdziemy z tego bagna w którym tkwimy. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kwaśniewska pokazała, że ma rację i klasę... 27.06.05, 12:10 Ubolewam, że to żona "komucha" pokazuje Polakom jak powinna wygladądać pierwsza dama. Cieszę się, że te sensacyjki komisji orlenowskiej są atrakcją tylko w wymiarze krajowym. Ujawnienie "klasy" naszych posłów jak Wassermann, Maciarewicz, Miodowicz, Giertych dla zagranicy degradowałoby w pewnym sensie nasz kraj i nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Kwaśniewska pokazała, że ma rację i klasę... 27.06.05, 12:56 chris12 napisał: > Ubolewam, że to żona "komucha" pokazuje Polakom jak powinna wygladądać pierwsza > > dama. Ja ubolewam nad Polakami-Polkami ktorym komusza zona pokazuje jak sobie mozna zyc w kraju w ktorym sa glodne dzieci i kupa nedzy. No ale mamy miec dame co nam pokaze? Ty kpisz czy o droge pytasz? > Cieszę się, że te sensacyjki komisji orlenowskiej są atrakcją tylko w wymiarze > krajowym. Nie, nie sa- sa obserwowane za granica takze. I zachowanie kwasniewskiej nie wzbudza entuzjazmu a zdziwienie. Ujawnienie "klasy" naszych posłów jak Wassermann, Maciarewicz, > Miodowicz, Giertych dla zagranicy degradowałoby w pewnym sensie nasz kraj i nas > Poslow jak poslow - od dawna wzbudza niesmak "pierwsza dama" - sposob bycia reprezentowania naszego kraju jest nieadekwatny do poziomu zycia mieszkancow tego kraju.Tak sie damy nie zachowuja w panstwach cywilizowanych . No chyba ze sie identyfikuje para prezydencka z tymi nielicznymi ktorzy czesto w sposob racjonalnie nieuzasadniony dysponuja tym krajem i jego majatkiem. Innymi slowy zastanow sie co mowisz. Przecietna kobieta w jej wieku w Polsce jest zniszczona i jest nedzarka i ty smiesz mowic ze polakom kwasniewska pokazuje jak dama ma wygladac ? Opowiem ci ze kreacje kwasniewskiej uchodza za wulgarne. No ale tego w polskiej prasie nie wyczytasz. A poslowie jak poslowie - bywaja rozni. W koncu bylismy izolowani od cywilizowanego swiata a to dzieki komuszej dzialalnosci. Teraz nam komuchy pokazac maja jak wyglada "pierwsza dama" . Ona jest taka pierwsza dama jak z ciebie ekspert od dam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Slepy zaulek komisji 27.06.05, 14:34 to wszystko wydaje sie juz parodia, tym bardziej, ze cyrk oplacany jest sowicie z kasy podatnika. Kwasniewska, swoimi zelazynmi nerwami i kolosalna przewaga intelektu, obnazyla cala prostacka konstrukcje przesluchan. Zasada jest jedna, nie dac sie sprowokowac, a przesluchujacy traca watek i atakuja samych siebi, wypadajac z konceptu. To jeszcze jedna blazenada, dyskwalifikujaca ten skal komisji. Kidey Sejm, Premier , obojetnie kto, zapyta sie szanownej Komisji, kiedy ma zamiar zakonczyc prace na zadany temat i przedstawic opinii publicznej konkretne wnioski. Nb. Kwasniewska powinna startowac w wyborach prezydenckich, ta debata pokazal jak sie walczy z prostactewm i dziecmi w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Slepy zaulek komisji 27.06.05, 15:15 Podstawowy problem zwolenników Kwaśniewskiej polega na tym, że mają zatarte kryteria moralno-etyczne, a zamiast mentalności obywatelskiej reprezentują kliencką. Zamiast ocen etyczno-obywatelskich do oceny przesłuchania Kwaśniewskiej stosują estetyczno-telewizyjne. Biorą za dobrą monetę łajdactwo, byle elegancko się wysławiało i miało image przygotowany przez sztab wizażystek i krawcowych. Trudno się im nawet dziwić – przez 10 lat naczytali i nasłuchali się o dobrej pani Joli z Wielkiego Pałacu, która „pochyla” się nad chorymi dziećmi. Teraz gdy obraz ich idolki wali się w gruzy, bo widać jasno, że to zimny wyrachowany babsztyl, a chore dzieci są tytlko pretekstem do prania kasy i budowy sieci mafijnych układów, po prostu nie chcą przyjąć tego do wiadomości. Nie rozumieją czym jest parlament i demokracja. Demokracja nie zawsze musi być piękna, demokracja to także kłótnia a często i napastliwość. Ludzie wychowani na komunie tego nie rozumieją, bo dla nich jest ładnie jak jest wszędzie zgoda (jak w Sejmie PRL przed 1989 - zawsze 100% głosów na tak, same ładne przemówienia i nikt się nie kłócił). Przed wojną retoryka w polskim Sejmie była dużo ostrzejsza niż dziś, nie mówiąc już o wzorcach demokracji jak Izba Gmin, Kongres USA i parlament francuski, zwłaszcza w epoce przed TV gdy dominowali jeszcze prawdziwi parlamentarzyści a nie medialne klony. Podziw dla pary prezydenckiej to skrzyżowanie komunistycznego kultu pierwszych sekretarzy z optyką kolorowych magazynów piszących o brytyjskiej rodzinie królewskiej czy o Jackie Kennedy. Tego za komuny nie było, o żonie Gierka i Gomułki się nie mówiło, więc zwolennicy Kwaśniewskiej dostali „bonus” z którego się cieszą. Działalność fundacji charytatywnych jest rzeczą dobrą, ale 1) jest hipokryzją na gigantyczną skalę, że żona prezydenta występuje jako protektorka biednych chorych dzieci, podczas gdy stan publicznej służby zdrowia jest zły, za co odpowiada w znacznej mierze głowa państwa i obóz polityczny z nią związany 2) jest co najmniej niewłaściwe, żeby istniało jakiekolwiek podejrzenie że wpłaty na fundację żony prezydenta mają jakikolwiek związek z kluczowymi decyzjami w sprawie prywatyzacji. Para prezydencka powinna unikać nawet cienia pretekstu do stwarzania takich podejrzeń. Zwolennicy Kwaśniewskiej oskarżają prawicę o zaściankowość, nienowoczesność, buractwo itd. Sami prezentują tymczasem buractwo rodem z folwarku, wbijają ślepia z podziwem w Jaśnie Wielmożną Księżną i czekają na ochłapy z pańskiego stołu. Mam nadzieję, że następna prezydentura będzie bardziej purytańska i godna Rzeczypospolitej Polskiej, a nie bananowej republiki. Mam nadzieję, że następna żona prezydenta nie będzie z siebie robić gwiazdki kolorowych tygodników, wyprawiać córki na bal debiutantek, opowiadać o tańcach na bosaka i o tym że mężulek mówi do niej per misiaczku. To wszystko tak naprawdę nie ma związku z prawicowością czy lewicowością. Postawa zaprezentowana przez Jolantę K. byłaby dla mnie tak samo oburzająca gdyby była żoną prezydenta z prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny do motlochu 27.06.05, 20:18 moglbym sie ponizyc do poziomu niektorych ludzi prawicy i odpowiedziec "spadaj dziadu, czy "ty agencie", jednak ze zrozumilaych wzgledow cywilizacyjnych, takie slowa nie moga przejsc przez gardlo. Tym sie wlasnie roznimy, ludzie wyksztalcenie z manierami, ludzmi Europy i swiata, od ciemnogrodu i szlachetkowego zascianka. Kazdy czlowiek widzial ta roznice, miedzy Kwasniewska i czlonkami Komisji, wiec dalsze rozwijanie tego tematu nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: do motlochu 27.06.05, 21:05 zygfryd.okrutny napisał: > moglbym sie ponizyc do poziomu niektorych ludzi prawicy i odpowiedziec "spadaj > dziadu, Bez krepacji - miedzy nami Polakami uzyj sobie. Ja chetnie jestem motlochem wprawdzie nie z tego motlochu ktory oddal swoj glos na kwasniewskiego i sld ale to wszystko jedno . Motloch jest motloch.A scislej mowiac trzecia generacja motlochu- liczac od zakonczenia wojny. Zmotlochowiony jestem przez system ktory reprezentuje prezio. Dla reprezentantow tego systemu moj dziadek, ojcie i ja jestesmy motlochem- no mozna ludziom nie dac mydla i mowic ze sa brudasami. Motloch mozna oszukiwac, manipulowac, motloch to owczy ped. Motloch powie za kazikiem"co zescie skurwesyny zrobili z tego kraju ? " czy "ty agencie", Tu sobie wypraszam - motloch tak ale nie agencie - agentami poslugiwali sie pzpr-owcy pozniejsi sld-owcy prezio, milery itp. Ja jestem motloch jednak ze zrozumilaych wzgledow cywilizacyjnych, taki > e slowa nie moga przejsc przez gardlo. No - formacja kwasniewskich, millerow to bardzo ucywilizowani, zacytuje jednego z wybitnych przedstawicieli "ch..e precz" albo tego od "wypasionych" aut- o dialogu panow ze Starachowic nie wspominam.jagiellach, itp. To sa twarze nie motlochu im tez nie przeszlo przez gardlo ? To formacja kwasniewskich ich ideologiczne korzenie , baza ,baronowie. Ja jestem motloch. Tym sie wlasnie roznimy, ludzie wyksztal > cenie z manierami, ludzmi Europy i swiata, od ciemnogrodu i szlachetkowego zasc > ianka. Tak roznicie sie tym ze na koszt tego spoleczenstwa sie wyksztalciliscie - moze nie do konca jak uczy przyklad prezia - ale to mu nie przeszkodzilo zeby motloch oszukac.Za nasze pieniadze zyje sie takim kwasnieskim i uprawia tani teatr. Swiatowcem to raczej nie jestes sa kwasniewscy a najmniej ludzmi europy . Marionetki, zabawne kreatury bez dusz, emocjonalna nedza , pazerne nienazarte pasozytnictwo . Tym sie roznimy ja jestem motloch. Kazdy czlowiek widzial ta roznice, miedzy Kwasniewska i czlonkami Komisj > i, wiec dalsze rozwijanie tego tematu nie ma sensu. Kazdy widzial Kwasniewska takze w innych sytuacjach , dyplomowych, goleniowych, buziaczkowych . Kwasniewskiego oblapujacego milicjantki za biusty,wyzsze swery full wypas. Ja jestem motloch ktory sie przygladal na blyszczace okladki magazynow z wydekoltowana prezydentowa, przebrana za barokowa kukle, z dekoltem do pepka z balu wiedenskiego - i ja motloch sie zachwycic nie potrafie. Ja motloch nie widze roznicy miedzy czlonkami komisji a kwasniewska. Przyczyna powstania komisji sa swiatowi europejczycy z karkowskiego przedmiescia Ja motloch chce wiedziec jak to mozliwe ze glowa panstwa "nie zatanczy i nie zaspiewa"przed komisja i ja motloch chce wiedziec kto jest darczynca szemranej fundacji. Na mnie motlochu nie robi wrazenia "eropejskosc"dworu kwasniewskich, ani kwasniewscy ja motloch uwazam ze pzpr serwowalo mnie motlochowi socrealizm sowiecki a teraz ci sami"inteligenci" serwuja mi "europejski" surrealizm . Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie Re: Slepy zaulek komisji 28.06.05, 19:26 To straszne jak dajesz sie zwodzic ludziom, ktory maja interes w tym, aby obrzucic Kwasniewska blotem. Jestem za mlody, by byc komunista, kolorowych magazynow nie czytam (dlaczego sprowadzasz ludzi o odmiennych pogladach do jakichs szablonow istniejacych w Twojej wyobrazni). A im dalej sie czyta Twoj komentarz, tym coraz smieszniej - omal nie spadlem z krzesla jak zaczales cos pisac o purytanizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Slepy zaulek komisji 29.06.05, 08:55 mojezdanie napisał: > To straszne jak dajesz sie zwodzic ludziom, ktory maja interes w tym, aby > obrzucic Kwasniewska blotem. Ich blotem nie trzeba obrzucac . Bo to jest bloto. Kim sa "ci ludzie ktorzy maja interes?" Bo inters i interesy maja "socjalisci"rodem z PZPR -ru dzis sld. Dotykalne interesy w milionach. Czy nie gwalci twojego poczucia estetyki i nie ubliza zdrowemu rozsadkowi fakt ze "socjalisci"prowadza bizantyjski tryb zycia wtedy gdy przecietny Polak zyje na skraju ubostwa ? Czy nie zapytales sie siebie na czym by socjalizm kwasniewskich cimoszewiczow itp polegac mial ? Jestem za mlody, by byc komunista, kolorowych > magazynow nie czytam (dlaczego sprowadzasz ludzi o odmiennych pogladach do > jakichs szablonow istniejacych w Twojej wyobrazni). Co nazywasz szablonem jest zrobionym doswiadczeniem . Musisz byc faktycznie bardzo mlody. Wszystko przed toba a moze juz za ? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Slepy zaulek komisji 27.06.05, 15:16 zygfryd już wiem dlaczego masz ksywę okrutny, dla mnie oznacza ona okrutnego idiotę. Dzięki takim okrutnikom mamy ten syf co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Slepy zaulek komisji 27.06.05, 17:31 zygfryd.okrutny napisał: > to wszystko wydaje sie juz parodia, tym bardziej, ze cyrk oplacany jest sowicie > z kasy podatnika. Tak masz racje ten cyrk ktory nam zaprezentowala kwasniewska jest parodia Ona sama jest parodia- amerykanskich prezydentowych, albo tania kopia Kwasniewska, swoimi zelazynmi nerwami i kolosalna przewaga i > ntelektu, obnazyla cala prostacka konstrukcje przesluchan. Co nazywasz zelaznymi nerwami jest zwyklym wulgarnym tupetem i brakiem jakichkolwiek skrupulow. Zasada jest jedna, n > ie dac sie sprowokowac, a przesluchujacy traca watek i atakuja samych siebi, wy > padajac z konceptu. Zasada jest odpowiadac na pytanie nawet nieudane bo ona sie nie tlumaczy przed wassermanem np. a przed nami - jest obywtelka tego kraju i korzysta z przywilejow bycia zaona prezydenta. Ta butna wulgarna prosta kobieta poziomem nie odbiega od Berger. Jest tylko nieco bardziej elokwentna - wszystko. Jesli jest cos do wyjasnienia to jej psim obowiazkiem jest udzielic wszelkich odpowiedzi i dostarczyc dokumenty ktorych sie komisja domaga. Lekcewazac komisje zlekcewazyla nas- wyborcow. To jeszcze jedna blazenada, dyskwalifikujaca ten skal komis > ji. Blazenade to ja od 10 lat obserwuje - operetke rodem z ameryki lacinskiej Caly ten dwor , kicz, kokietowanie grabienie z czego sie da. > > Kidey Sejm, Premier , obojetnie kto, zapyta sie szanownej Komisji, kiedy ma zam > iar zakonczyc prace na zadany temat i przedstawic opinii publicznej konkretne w > nioski. Jak ma okreslic czas skoro taka "pierwsza"sekretarzowa nie raczy dostrczyc dokumentow? > > Nb. Kwasniewska powinna startowac w wyborach prezydenckich, ta debata pokazal j > ak sie walczy z prostactewm i dziecmi w piaskownicy. Ta debata pokazala kim jest kwasniewska - starzejaca sie ale emocjonalnie niedojrzala kobieta- wyrachowana handlara z "wielkopanskimi" ambicjami. Mentalnie nadaje sie na handlarke uzywanymi samochodami a nie na prezydentowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 20:25 rowne tzn. idiota z profesorem, syrena z mercedesem. Intelektualisci musza wyjsc zza barykady i uswiadamiac chamom i prostakom, gdzie ich miejsc w demokratycznym systemie. To ze ktos z hotelu robotniczego, ukonczyl studia zaoczne to jeszcze nie znaczy , ze ma odpowiedni szlif cywilizacyjny uprawniajacy go do pewnych praw w tym spoleczenstwie. Te prawa to zdolnosc do abstrakcyjnego myslenia, ktora nizszymm sferom jest genetycznie zablokowana. te braki pokrywajaj chamstewm, prostactwem agresywnoscia, te cechy w Polsce dominuja, dlatego kazdy intelektualista ma za zadanie ratownie tego co zostalo z prawdziwie polskiej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ws_us Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 21:32 Zygie, czy ty naprawde uwazasz ze w dzisiejszej Polsce elita polityczna representuje "sfery wyzsze"? W jakim wymiarze, intelektualnym, finansowym? Dla mnie to prostacy, cwaniaki i oportunisci jakich stworzyla komuna. Folwark Zwierzecy i postawa 'swin' jest bardziej adekwantna do pozycji Kwasa jego zony i calej SLDowskiej bandy niz twoje porownania ich do elit. Zycze powodzenia....w czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 21:35 zygfryd.okrutny napisał: > rowne tzn. idiota z profesorem, syrena z mercedesem. Teoretycznie jest demokracja z wybranej przez chamow "elicie " chamstwo musi to uswiadamiac. Intelektualisci musza wyjs > c zza barykady i uswiadamiac chamom i prostakom, gdzie ich miejsc w demokratycz > nym systemie. Chamy i prostaki musza uswiadamiac czym jest demokratyczny system "intelektualistom" To ze ktos z hotelu robotniczego, ukonczyl studia zaoczne to jesz > cze nie znaczy , ze ma odpowiedni szlif cywilizacyjny uprawniajacy go do pewnyc > h praw w tym spoleczenstwie. To znaczy ze co " Kto jest tym spoleczenstwem? Rozumiem ze chamy i prostaki nie ? Te prawa to zdolnosc do abstrakcyjnego myslenia, k > tora nizszymm sferom jest genetycznie zablokowana. Czy ty mowisz o sobie ? > > te braki pokrywajaj chamstewm, prostactwem agresywnoscia, te cechy w Polsce dom > inuja, No w koncu "praca " magikow od socjotechnik z Moskwy i eksperymentow socjologicznych na trzech generacjach Polakow nie poszla na marne , nieprawdaz ? Przypominam ci to korzenie dzisiejszych "intelektualistow" dlatego kazdy intelektualista ma za zadanie ratownie tego co zostalo z p > rawdziwie polskiej cywilizacji. Rzecz w tym ze inelektualistow nie ma . Sa samozwancy,"elity" ktore kreuja z takim samym zapalem "europejskosc" jak zupelnie nie tak dawno socjalizm.Nie sa ani socjalistami ani europejczykami. Szmira najpodlejszej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 22:46 zygfryd.okrutny napisał: > rowne tzn. idiota z profesorem, syrena z mercedesem. Intelektualisci musza wyjs > c zza barykady i uswiadamiac chamom i prostakom, gdzie ich miejsc w demokratycz > nym systemie. I jeszce cos Zygfrydku - profesorkow to jest sporo z nominacji komuszych. "intelektualisci" ma sie rozumiec "elita" za przynaleznosc do poprawnych ideologicznie , aktualnie"europejczykow" . To ze ktos z hotelu robotniczego, ukonczyl studia zaoczne to jesz > cze nie znaczy , ze ma odpowiedni szlif cywilizacyjny uprawniajacy go do pewnyc > h praw w tym spoleczenstwie. Te prawa to zdolnosc do abstrakcyjnego myslenia, k > tora nizszymm sferom jest genetycznie zablokowana. Ty przekomales mnie - ty masz szlif "europejski" zalosna miernoto - ja burak i cham powiem ci to chetnie. Jestes faktycznie "genetycznie zablokowany" szmirusie . Z takim samym zapalem jak teraz zwalczasz "chamstwo" w poprzednim systemie zwalczalbys "wrogow spoleczenstwa i postepu socjalistycznego" Ty "elito" . Obronco "polskiej intelektualbej kultury" Upaprancu. > > te braki pokrywajaj chamstewm, prostactwem agresywnoscia, te cechy w Polsce dom > inuja, dlatego kazdy intelektualista ma za zadanie ratownie tego co zostalo z p > rawdziwie polskiej cywilizacji. Ty gnoju - poczytaj raz jeszcze co sam napisales- ty agresywny gnoju smiesz mowic o agresji ?Prawdziwy pelnokrwisty p o l s k i intelektualista dalby ci w pysk- byla taka tradycja wsrod polskich elit -ale elit juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 22:55 niestety mutancie cywilizacyjny, twoja prowokacja i oblegi nie robia na mnie najmniejszego wrazenia, po prostu ja ignoruje tych u dolow i wykazuje odpowiednia doze zrozumienia i toleracji, bo gdyby nie zasady, ktore mnie obowiazuja, dostalbys szpicruta albo nahajem w pysk bez jednego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 23:08 zygfryd.okrutny napisał: > niestety mutancie cywilizacyjny, twoja prowokacja i oblegi nie robia na mnie na > jmniejszego wrazenia, po prostu ja ignoruje tych u dolow i wykazuje odpowiednia > doze zrozumienia i toleracji, bo gdyby nie zasady, ktore mnie obowiazuja, dost > albys szpicruta albo nahajem w pysk bez jednego slowa. No prosze - just przeczytal i sie za "robote" by bral . No to jeszcze raz gnojku napisalem ze od elity bys po mordzie dostal i zobacz jak szybko chcesz realizowac. Ja mowie ze elity to po mordzie bilyby takich jak ty i juz gotowy jestes zeby bic szpicruta albo nahajem-elity nasladowac. Teraz zdradze ci ze to podpucha. Szmirusie. Takich jak ty sie "olewa" - to chyba rozumiesz - to ze slownika twoich "elit" gowniarzu. Paszol won tam skad pochodzisz duchowo i intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 23:26 no sam widzisz, pomieszalo ci sie wszystko w twojej biednej makowce i sam zdradziles swoje prostackie prowokacje. Tacy sa ludzie twojego pokroju dlatego wygrywaja zawsze ci ktorzy sa bardziej rozwinieci cywilizacyjnie. Chcialbym podkreslic, ze jako prawdziwy Polak, daje ci szanse, jako wspoobywatelowi tego kraju, dlatego sesownie dla ciebie bedzie, jezeli zakonczymy juz ta wymiane pogladow. Mysle ze moja propozycje przyjmiesz, ze zrozumialym szacunkiem i powazaniem. zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Komunizm sie skonczyl i juz nie jest wszystko 27.06.05, 23:44 zygfryd.okrutny napisał: > no sam widzisz, pomieszalo ci sie wszystko w twojej biednej makowce i sam zdrad > ziles swoje prostackie prowokacje. Prowokacje mowisz zygfrydku ? O moja makowke sie martwisz zygfrydku , a co z twoja ? Makowka - nie to nie to stadium - o makowkach nie moze byc mowy To raczej tradzycje kartoflane - procentowe - jak to nad wisla ? Na zdrowie ? Tacy sa ludzie twojego pokroju dlatego wygry > waja zawsze ci ktorzy sa bardziej rozwinieci cywilizacyjnie. Acha i ty reprezentujesz polski rozwoj cywilizacyjny ? Mam rozumiec ? Czujesz sie wygrany ? Jak kazdy przecietny Polak ? Chcialbym podkresl > ic, ze jako prawdziwy Polak, daje ci szanse, jako wspoobywatelowi tego kraju, No tak - bardzo ci dziekuje za szanse ktora mi dajesz jako wspolobywatelowi. Wpawdzie nie wiem co ciebie upowaznia do rozdawania szans ale ja nauczony doswiaczeniem ze mnie co i raz jakis gleboko "intelektualny" rodak szanse dawac chce powiem ubawiony OK d > latego sesownie dla ciebie bedzie, jezeli zakonczymy juz ta wymiane pogladow. Szmirusku ? jakie poglady wymieniales ? Ja tam nie zauwazylem zebys mial poglady . M > ysle ze moja propozycje przyjmiesz, ze zrozumialym szacunkiem i powazaniem. Ze zrozumieniem tak - nie jedno mi sie widzialo i roznych biedakow widzialem -do ktorych ciebie dziecinko tez zalicze. > > zegnam Zegnaj dzicinko, szmirusku. Dojrzejesz kiedys moze , moze sie czegos nauczysz ? "elito" z koziej wolki. Odpowiedz Link Zgłoś
lato05 lato05 27.06.05, 15:01 Nie zgadzam sie z autorem , chamstwo w zyciu codziennym i politycznym jest wszechobecne ale wskazanie jego zrodla czesto sprawia klopot, dla lepszego zrozumienia podam przyklad, skazany wyrokiem sadu Pan Rywin nie ujawnil nazwisk swoich wsoplnikow to jest chamstwo, Pani ktora zeznawala w sobote nie podala oczywistych informacji, podobnie jak byla Pani prokurator generalny, i to jest chamstwo. I nkt nie wygral i nie przegral tego przesluchania, tylko jak zwykle przegralo zycie publiczne, spoleczenstwo obywatelskie itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Pani Jola ujawniła darczyńczynię 27.06.05, 22:11 Pani Jola ujawniła przecież jedną darczyńczynię - panią Jankilewicz. jakoś to Pacewicza nie oburzyło, a to przecież sprzeczne z ustawą o ochronie danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sprengstoff Pani Jola 28.06.05, 00:18 Jolka Jolka pamietasz... ?? Niestety, Jola nic nie pamieta a do tego wszystkiego nie ma zamiaru, ani ochoty podzielic sie informacjami ktore posiada.Pierwsza dama Rzeczpospolitej (za jaka chetnie chcialaby uchodzic) jest dla mnie zwykla podstarzala baba.Wyszczezac zeby do kamery ,zgrywac sie na tzw."obronczynie ucisnionych" i takie tam inne cuda na kiju sa dowodem na to ,ze pani Jola jest po prostu JOLKA!!Wiec nie powinnismy sie dziwc ze od korytka ,bedzie trza ja ciagnac wolami.Ach ta Jolka ...taka samodzielna babka,jak lady D.Nalezy jednak przyznac ze teraz bedzie bronic meza jak lwica swego potomstwa,bo nie ma innej alternatywy.Ech Kwasniewcy....to takie GmbH,albo jak ktos woli SA. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 Kwasniewska przed komisja 28.06.05, 03:20 Kwasniewska stanela nie przed jakas prywatna komisja ,ale przed parlamentarna. Ta komisjz zostala powlana do wyjasnienia waznej sprawy panstwowej jaka jest rozkradanie majatku narodowego. Winna byla dostarczyc kwity o jakie komisja prosila,ale nie zrobila tego ,bo ma w tym jakis interes. Twierdzi ze prawo jej zabrania ,ale to nie prawo ,bo coz jest wstydliwego dla darczyncow z czystym sumieniem,w tym ze dawali pieniadze dla biednych. I co moze trzymac tych dobrych darczyncow w ciemnym kacie.??? A co trzymalo prezydenta tego kraju z dala od komisji,ktora chciala go przesluchac.???? W kazdym innym prawdziwie demokratycznym panstwie prezydent stawia sie na wezwanie prlamentu,bez jednego slowa sprzeciwu. Ale nie tu,gdzioe prezydent z silnym komunistycznym rodowodem wie najlepiej jak sie trzyma gawiedz za gardlo. I oto prezydentowa ubrana na bialo ,co mialo podkreslic ,ze niby jest taka czyst i niewinna jak biel jej kostiumu, odmawia kwitow ,o ktore prosi ja komisja ,bo jest prawo. Prawo kaduka. Kupy sie to nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
gentos13 Re: Kwasniewska przed komisja 28.06.05, 11:28 Jeśli cię faktyczna niewinność, osiągnięcia harytatywne, wiedza prawnicza i klasa PIERWSZEJ DAMY, PREZYDENTYWEJ - JOLANTY KWAŚNIEWSKIEJ w oczy kłują , to masz paskudnego zeza politycznego. Żal mi cię PIS-KACZORKU o żmijowym języczku. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Kwasniewska przed komisja 28.06.05, 12:10 gentos13 napisał: > Jeśli cię faktyczna niewinność, osiągnięcia harytatywne, wiedza prawnicza i > klasa PIERWSZEJ DAMY, PREZYDENTYWEJ - JOLANTY KWAŚNIEWSKIEJ w oczy kłują , to > masz paskudnego zeza politycznego. Żal mi cię PIS-KACZORKU o żmijowym języczku. > To nie nienwisc , Gdyby kwasniewska nie byla zona prezydenta to mnie by nie obchodzila ale jest niestety. I pomylila sie jej rola zony prezydenta z rola krolowej GB- rola ktora pojmuje bardzo plytko-powierzchownie. Gdyby nie byla zona prezydenta to uznalabym za jej sprawa i zaproponowala pomoc specjalisty. Niektorym sie wydawalo ze sa napoleonami, a jej sie wydaje ze jest odpowiednikiem krolowej, zreszta rozne rzeczy jej sie roja . Czasami jest rosalka tanczaca w lazience, czasami dziewczynka ktora teskni do tatusia.Czasami stara sie przekonac ze jest wrazliwa osoba zreszta nazywa to doslownie- "jestem wrazliwa osoba" Ta wrazliwosc i dobroc zostala wykorzystana przez zlych ludzi - ona nic nie widziala i nie wiedziala Dlatego ze jest tak wrazliwa osoba zdecydowal sie jej maz kwasniewski narazic ja zamiast sam "zaspiewac i zatanczyc" na przesluchanie przez komisje. Co do klasy kwasniewskiej - troche pieniedzy i pracy specjalistow - prawie z kazdego tlumoka da sie zrobic taka "dame" jaka jest kwasniewska w ciagu roku . Zreszta komu ja to tlumacze ? Odpowiedz Link Zgłoś
gentos13 Re: Kwasniewska przed komisja 29.06.05, 14:18 Twoja odpowiedź alfretkujot-ku o naszej, ale nie twojej Prezydentowej, świadczy, że masz nie tylko zeza politycznego, ale i zeza etyczno-moralnego. Jeżeli się z tych zezów i ze swojej schizofrenii nie wyleczysz sam , to kwaterę w PiS-Kaczorowym wariatkowie masz jak w banku. Jako wstępną kurację zalecam ci codzienne 10-io godzinowe oglądanie swojej zezowatej fizjonomii w lustrze, zamiast całodziennego wpatrywania się w ekran swojego monitora. Jeżeli ci to nie pomoże to zrób sobie lifting u kowala. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Kwasniewska przed komisja 29.06.05, 14:27 gentos13 napisał: Gentosie jestes godnym obronca twojej prezydentowej. Inaczej jakosc twojej obrony jest adekwatna do jakosci twojej prezydentowej. Jestes wrecz klasycznym przedstawicielem tej obory pelnej lajna ktorej smrod twoja prezydentowa lubi poperfumowac, . A jesli ktos mimo wszystko czuje ten swad to mozna uznac go za wariata albo starc sie wmawic ze to nowy "europejski" zapaszek. Inaczej sa ludzie ktorzy rozpoznaja gowno nawet jesli jest polukrowane i przybrane wstazeczkami > Twoja odpowiedź alfretkujot-ku o naszej, ale nie twojej Prezydentowej, > świadczy, że masz nie tylko zeza politycznego, ale i zeza etyczno-moralnego. > Jeżeli się z tych zezów i ze swojej schizofrenii nie wyleczysz sam , to > kwaterę w PiS-Kaczorowym wariatkowie masz jak w banku. Jako wstępną kurację > zalecam ci codzienne 10-io godzinowe oglądanie swojej zezowatej fizjonomii w > lustrze, zamiast całodziennego wpatrywania się w ekran swojego monitora. Jeżeli > > ci to nie pomoże to zrób sobie lifting u kowala. Odpowiedz Link Zgłoś
gentos13 Re: Kwasniewska przed komisja 29.06.05, 14:19 alfredkujot napisał: > gentos13 napisał: > > > Jeśli cię faktyczna niewinność, osiągnięcia harytatywne, wiedza prawnicz > a i > > klasa PIERWSZEJ DAMY, PREZYDENTYWEJ - JOLANTY KWAŚNIEWSKIEJ w oczy kłują > , to > > masz paskudnego zeza politycznego. Żal mi cię PIS-KACZORKU o żmijowym > języczku. > > > To nie nienwisc , Gdyby kwasniewska nie byla zona prezydenta to mnie by nie > obchodzila ale jest niestety. I pomylila sie jej rola zony prezydenta z rola > krolowej GB- rola ktora pojmuje bardzo plytko-powierzchownie. Gdyby nie byla > zona prezydenta to uznalabym za jej sprawa > i zaproponowala pomoc specjalisty. Niektorym sie wydawalo ze sa napoleonami, > a jej sie wydaje ze jest odpowiednikiem krolowej, zreszta rozne rzeczy jej > sie roja . Czasami jest rosalka tanczaca w lazience, czasami dziewczynka > ktora teskni do tatusia.Czasami stara sie przekonac ze jest wrazliwa osoba > zreszta nazywa to doslownie- "jestem wrazliwa osoba" Ta wrazliwosc i dobroc > zostala wykorzystana przez zlych ludzi - ona nic nie widziala i nie wiedziala > Dlatego ze jest tak wrazliwa osoba zdecydowal sie jej maz kwasniewski narazic j > a > zamiast sam "zaspiewac i zatanczyc" na przesluchanie przez komisje. > Co do klasy kwasniewskiej - troche pieniedzy i pracy specjalistow - prawie z > kazdego tlumoka da sie zrobic taka "dame" jaka jest kwasniewska w ciagu roku . > Zreszta komu ja to tlumacze ? > Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Kwasniewska przed komisja 30.06.05, 06:51 jOLANTA KWAŚNIEWSKA ŻONA PREZYDENTA RP WIEM ŻE SAMO JUŻ TEN NAPIS WYWOŁUJE WŚCIEKŁOŚĆ PRAWICY PREZYDENT ALEKSANDER KWAŚNIEWSKI MOŻE TYCH WSZYSTKICH Z PRAWICY WYSŁAĆ NA JAKĄŚ TERAPIĘ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb rece opadaja 28.06.05, 19:35 w zasadzie moglem poprzestac na tytule artykulu i nazwisku autora. odpowiedz byla z gory znana a po jakosci argumentacji redaktora pacewicza wiele sobie nie obiecywalem - i sie nie zawiodlem. gdy doswiadczenie nie potwierdza teorii tym gorzej dla eksperymentu - to motto marnych fizykow wyraznie przyswieca autorowi artykulu. sa ludzie cudowni [kwasniewscy michnik mazowiecki itp] sa ludzie swinie [kaczynscy giertychowie rydzyk] sa tez ludzie wspaniali ktorzy lekko zbladzili [jaruzelski kiszczak sld]. a fakty? coz - kogo one obchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera77 Re: AlfredoKujoto!!! 01.07.05, 02:43 zostalas zdemaskowana! Ja nie bede glosowala i nie dlatego ze to syn ubeka ale dlatego ze uwazam ze mnie nie reprezentuje a mala grupe interesu- swoja formacje. > > i nie mów, że jestes stary. Skoro piszesz, i myślisz o Polsce, to zawsze > bedziesz młody. Jestem stary , swoje widzialem, pzrezylem jak mysle o Polsce to mnie cholera bierze.Zapominam ze mnie kosci bola , i ze lysy jestem. jestes stara lysa zgorzkniala baba Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: AlfredoKujoto!!! 01.07.05, 08:36 siekiera77 napisał: > zostalas zdemaskowana! I co teraz bedzie ? > > Ja nie bede glosowala i nie dlatego ze to syn ubeka ale dlatego ze uwazam > ze mnie nie reprezentuje a mala grupe interesu- swoja formacje. > > > > i nie mów, że jestes stary. Skoro piszesz, i myślisz o Polsce, to zawsze > > bedziesz młody. > > Jestem stary , swoje widzialem, pzrezylem jak mysle o Polsce to mnie cholera > bierze.Zapominam ze mnie kosci bola , i ze lysy jestem. > > > > jestes stara lysa zgorzkniala baba A co to za roznica mialby byc czy baba zgorzkniala czy chlop? Gratuluje "bystrosci" w wyciagania wniskow , ja juz nie jeden blad zrobilem -am . Pozostawiam twojej wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
g.stevens To jest odwracanie kota ogonem 01.07.05, 16:29 Szambem jest przecież fundacja pani Joli i autor tego komentarza doskonale o tym wie. Dlaczego zatem odwraca sprawę na rzekomym pewniku, iż nikt nie kwestionuje szlachetności fundacji i samej pani Joli. Przecież to śmierdzi z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś