Dodaj do ulubionych

Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni z...

30.06.05, 10:34
Włodek jak Włodek, ale to otoczenie...
www.tylkopolityka.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: pewny Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 10:47
      Cimoszewicz wygra w pierwszej turze.
      • ot.byt Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni 30.06.05, 11:26
        No to znowu mielibyśmy prezydenta agenta.Polacy czy wy jesteście permanntnie
        naćpani?Nie widzicie oczywistych spraw?Że na komucha po raz kolejny chcecie
        głosowac?Wstyd mi że jestem Polakiem!!!!
        • Gość: hegemon® [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:36
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mike Re: TO WYP***** CH*** NA BIAŁORUŚ!!! IP: *.pke.pl 30.06.05, 13:44
            i na takie wypowiedzi się pozwala na tym forum !!! do widzenia
          • ot.byt Re: TO WYP***** CH*** NA BIAŁORUŚ!!! 30.06.05, 13:54
            A wiesz chętnie wyjadę.Tylko musiałbym zabrać cię ze sobą.Bez takiedo czerwonego
            buraka mnie nie wpuszcza!
    • Gość: Nalęcz przełącz Jaruga do pługa!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.07.05, 02:00
    • Gość: Antyknajak Gdyby one były mężczyznami to należałoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 05:36
      Gdyby one były mężczyznami to należałoby wykastrować takich facetów (hormony!).
      Natomiast jak to się rozbi z kobietami jak one. Co należałoby z nimi zrobić per
      analogia do kastracji mężczyzn majacych zbyt dużo testosteronu i innych ?
    • Gość: Lelekl Czy te panie odpowiedziały J.Zdrojewskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:57
      w kwestii jego ustawicznych propozycji pt :walcie się
    • mariner4 Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni 04.07.05, 23:14
      Pan Żakowski niepotrzebnie Jarugę Nowacką przepraszał. W polskim języku szefowa
      oznacza żonę szefa.
      M.
      • Gość: anka zet Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni IP: *.chello.pl 02.08.05, 15:06
        Serdeczności
        Nareszcie w naszym kraju pojawiła się możliwość, by na najważniejszym urzędzie
        zasiadała osoba mądra, wykształcona, spolegliwa (kto nie zna
        powiedzenia: "Gdzie dwóch Polaków, tam trzy racje":), doświadczona i
        konsekwentna.
        To są argumenty, które przekonały mnie, że najwłaściwszą osobą jest Prof. M.
        Szyszkowska.
        Jest ona również kobietą, a mnie zależy na obaleniu patriarchatu. Bo nigdy siła
        jednej ze stron i uniemożliwianie drugiej realizacji nie jest konstruktywna i
        nie bywa sprzymierzeńcem w optymalnym działaniu.
        Niektórym kobietom też zależy, ale nie mówią o tym głośno. I wiem, że
        nieoficjalnie postawią przy Niej krzyżyk w wyborach. Żałuję, że tzw "interesy"
        partyjne uniemożliwiają im jawne wypowiedzenie się za najuczciwszym spośród
        kandydatów.

Jutro o godz. 11 w siedzibie PAP-u w Warszawie, ul. Bracka 6/8, odbędzie się
        konferencja prasowa z Jej udziałem.
        Apeluję do przedstawicieli mediów, które dotąd ignorowały kandydaturę Prof. M.
        Szyszkowskiej, by przerwały zmowę milczenia! Już najwyższy czas!
    • Gość: Lelekl Jeżeli Jaruga-Nowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 07:02
      Jeżeli Jaruga Nowacka dobrze reprezentuje interesy kobiet to może spać
      spokojnie. Kobiety to nawiekszy elektorat , niech kandyduje na Prezydenta.
      No chyba, że w tym rozumowaniu tkwi jakis błąd ? :-))
      • Gość: tw Re: Jeżeli Jaruga-Nowacka IP: *.toya.net.pl 13.07.05, 11:24
        jaruga jak każda męzczyzna dobrze dba o interesy kobiet
    • Gość: Waldemar.K. Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:28
      Odnoszę wrazenie, że Pani Jaruga Nowacka najchętniej sama zostałaby
      Prezydentem. Ona jak Oleksy dałaby sie pokrajać aby tylko piastować jakies
      godne stanowisko. Jej nie przeszkadza, że ktos jest skorumpowany, zużyty i ma
      w "D" elektorat. Popierać będzie Cimoszewicza a nie Szyszkowska, bo Cimoszewicz
      ma większe szanse a jak zostanie Prezydentem to w rewanżu weźmie ją do swojej
      świty. Pani Jaruga robi wszystko aby rozwalić lewicę i antyklerykalizm.
    • Gość: Czesław Janik Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni IP: *.dsk.uw.edu.pl 26.07.05, 13:26
      Pozdrawiam.
      Chciałbym odnieść się do poniższego fragmentu rozmowy:

Jacek Żakowski: To co dalej z panią Szyszkowską? Będzie ją pani namawiała, żeby
      nie startowała i nie odbierała głosów Cimoszewiczowi?
      Izabela Jaruga-Nowacka: Myślę, że pani profesor Szyszkowska sama dojdzie do
      takiego wniosku, że trzeba postawić na prezydenta, który ma szansę realnego wyboru.

Pani Izabela Jaruga-Nowacka, choć minęło prawie pełne 4 lata od terminu
      ostatnich wyborów niczego nie zrozumiała. A szkoda, był na to czas. Otóż przez
      ostatnie 4 lata tzw. "lewica", "quasi-lewica", "niby-lewica" z premedytacją
      oszukiwała społeczeństwa. Swój udział ma w tym również pani Izabela
      Jaruga-Nowacka. Gdydy społeczeństwo było traktowane poważnie przez "elyty", nie
      byłoby dzisiaj żadnego problemu z wyborami do parlamentu, a tym bardziej z
      wyborami prezydenckimi. A że problemy są i to poważne...
      Gdyby tzw. lewica, a w tym pani Izabela Jaruga-Nowacka zrozumiała swoją
      arogancję robiłaby dzisiaj wszystko dla odzyskania utraconego zaufania
      społecznego. A tak by się stało, gdyby tzw. lewicowi kandydaci do urzędu
      Prezydenta RP - Cimoszewicz - człowiek A. Kwaśniewskiego i M. Borowski - nie
      wiadomo czyj człowiek - powiedzili głośno dając czytelny sygnał społeczeństwqu:
      Mea culpa! Wiemy co o nas myślą. Nie chcemy, by nas posądzano o kolejny
      "przekręt", że ciągniemy za sobą "kolesiów". Jest kandydat lewicowy i co ważne -
      nie umoczony w żadne brudne sprawy: prof. Maria Szyszkowska.
      Jej lewicowość kazala jej swego czasu wyjść z komisji etyki, jej jewicowość -
      wobec trego, co się działo - zmusiła ją do odejścia z szeregów SLD. I podała
      przy tym przyczyny swego kroku, nie opowiadała, że ona za nic nie jest
      odpowiedzialna, a odpowiedzialni są jacyś "oni".
      To nie M. Szyszkowska odpowiada za to, że dzisiaj, w przededniu wyborów do
      parlamentu, nie wiadomo ilu posłów tzw. ugrupowań lewicowych znajdzie się w
      Sejmie i Senacie i czy będą to ludzie lewicy!
      A Cimoszewicz, Borowski i tak, tak... pani Izabela Jaruga-Nowacka za to z
      pewnośćią odpowiadają. I nadal cała trójka chciałaby zachować swoje ciepłe
      posadki i posadki dla swoich koterii.
      Mam nadzieję, że prosty Polak-szarak, jak mówił Stanislaw Tym, powie tym panom:
      Dość! Zabierajcie swoje zabawki i idźcie na swoje podwórko. To my - naród -
      jesteśmy suwerenem i panom dziękujemy!
      Można by było długo, ale po co. Widzących tylko "cacy" uśmiech Cimoszewicza i
      jego nowe garnitury - nie przekonam; ci zaś, którzy obserwowali przez ostatnie 4
      lata to, co się działo w parlamencie, z pewnością bez wahania oddadzą swój głos
      na panią prof. Marię Szyszkowską. A tak na marginesie - jest ona również
      kandydatem do Pokojowem Nagrody Nobla - zgłoszoną nie przez polską "lewicę",
      lecz przez Szwajcarów.
      Pozdrawiam
      C.J
    • Gość: anka zet Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni IP: *.chello.pl 02.08.05, 15:08
      Serdeczności
      Nareszcie w naszym kraju pojawiła się możliwość, by na najważniejszym urzędzie
      zasiadała osoba mądra, wykształcona, spolegliwa (kto nie zna
      powiedzenia: "Gdzie dwóch Polaków, tam trzy racje":), doświadczona i
      konsekwentna.
      To są argumenty, które przekonały mnie, że najwłaściwszą osobą jest Prof. M.
      Szyszkowska.
      Jest ona również kobietą, a mnie zależy na obaleniu patriarchatu. Bo nigdy siła
      jednej ze stron i uniemożliwianie drugiej realizacji nie jest konstruktywna i
      nie bywa sprzymierzeńcem w optymalnym działaniu.
      Niektórym kobietom też zależy, ale nie mówią o tym głośno. I wiem, że
      nieoficjalnie postawią przy Niej krzyżyk w wyborach. Żałuję, że tzw "interesy"
      partyjne uniemożliwiają im jawne wypowiedzenie się za najuczciwszym spośród
      kandydatów.

Jutro o godz. 11 w siedzibie PAP-u w Warszawie, ul. Bracka 6/8, odbędzie się
      konferencja prasowa z Jej udziałem.
      Apeluję do przedstawicieli mediów, które dotąd ignorowały kandydaturę Prof. M.
      Szyszkowskiej, by przerwały zmowę milczenia! Już najwyższy czas!
      • Gość: Czerwiec 14 Re: Jaruga-Nowacka: Borowski I Szyskowska powinni IP: *.chello.pl 02.08.05, 16:18
        Gość portalu: anka zet napisał(a):
        > To są argumenty, które przekonały mnie, że najwłaściwszą osobą [na Prezydenta
        - dop. mój] jest Prof. M.Szyszkowska.
        ...
        > Niektórym kobietom też zależy, ale nie mówią o tym głośno. I wiem, że
        > nieoficjalnie postawią przy Niej krzyżyk w wyborach.

Mam nadzieję, że postawią "na nią krzyżyk" i zagłosują na kogo innego.
        A gdyby tak się, nie daj Boże stało, to byśmy mieli fajnego Prezydenta,
        przepraszam Panią(?) Prezydent - przeciwniczkę kary śmierci dla morderców, ale
        za to zwolenniczkę morderstw ... dzieci nienarodzonych i starców.
        Za "wspaniałą" kandydatką anko zet agitujesz. Obecny niedoszły magister jest
        znacznie rozsądniejszy niż potargana pani profesor.
        A tak na marginesie, to ona jest zwyczajna, czy nadzwyczajna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka