mangold 02.08.05, 13:19 Może by ich tak Rosjanom oddać....Kołyma welcome..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kralik1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 13:28 mangold napisał: > Może by ich tak Rosjanom oddać....Kołyma welcome..... Pewnie juz nie raz za czasow pzpr to robiles, bolszewicki slugusie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 13:33 Bandytów bronisz ?? Koledzy jacyś czy co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:04 Bandytow trzeba wylapac i zgodnie z Polskim prawem osadzic i skazac a nie jak za czaswo pzpr wydalac Polakow do Rosji. Tylko w bolszewickim umysle mogl zrodzic sie tak podly pomysl, ale po tobie niczego innego nie mozna sie bylo spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:10 Na drugi raz do postu dodam ";-))" żeby Twój umysł mógł pojąć ironie mojego tekstu...serdecznie cię przepraszam, że wprowadziłem Cię w błąd, ale z reguły są tu ludzie myślący i dlatego się rozpędziłem... :-))) P.S. zaznaczyłem na końcu ";-))".....czyli chyba wiesz juz, że się z Ciebie nabijam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:15 Lepiej to ze sie ze mnie nabijasz, niz w rzeczywistosci Twoj umysl mial by byc tak zgnily. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:19 kralik1 napisał: > Lepiej to ze sie ze mnie nabijasz, niz w rzeczywistosci Twoj umysl mial by byc > tak zgnily. > > Pozdrawiam. Zgniły?? :-))) Ja tam nie narzekam.... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Wynająć więzienie w Rosji 02.08.05, 16:01 Ależ to jest naprawdę doskonały pomysł - państwo polskie mogłoby wynajmować zakłady karne w Rosji. Tam utrzymanie osadzonych jest o wiele tańsze. I Rosja zarobi, i Polska. A i przestępcy będą bardziej się bali iść za kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Towariszcz Putin, kto się czubiat ten się lubiat ! 02.08.05, 20:34 Nie jestem pewien czy to tak jest w języku rosyjskim. W polskim to brzmi tak: "Kto się czubi, ten się lubi!" Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:30 upomnieć i pogrozić paluszkiem - przydałaby się jakaś pogadanka uświadamiająca, że w obecnym czasie Rosjan bić nie wypada, zwłaszcvza, że są przecież kibice n.p. Łodzui, czarni, punki, żółci, Niemcy, pedały - tam proszę kierować swoją agresję - nie będzie problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
polish.kischka Bezimienni bohaterowie III pomrocznej! Powinniście 02.08.05, 13:31 im wystawić pomnik, przecie "ruskich" pobili, odwet za Katyń i 50-lat komuny wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bezimienni bohaterowie III pomrocznej! Powinn 02.08.05, 13:35 polish.kischka napisał: > im wystawić pomnik, przecie "ruskich" pobili, odwet za Katyń i 50-lat komuny wz > ięli. Żebyś nie wykrakał.... jakś prawicowa kanapa przyjmie ich z orwartymi rękami..przeca się zasłużyli... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: Bezimienni bohaterowie III pomrocznej! Powinn 02.08.05, 14:24 Porąbało? Co ma katyn do bandziorków z warszawki??? Co za chore konkluzje. Chuligenria powinna być złapana przez policje i trafic do wiezienia. Nikt z prawicy nie bedzie tam szukał swoich sojuszników. Te sugestie sa obraźliwe i czuć w nich rosyjsi puntk widzenia. Agenci rosji precz z forum Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Bezimienni bohaterowie III pomrocznej! Powinn 02.08.05, 15:12 Jedzie autobus z kibicami albo zawodnikami drużyny przeciwnej - przejeżdża przez mieścinę zabitą dechami, w której nawet nie ma boiska ani klubu, ani kibiców zorganizowanych, zatrzymuje się na światłach, albo ktoś mu zajeżdża drogę - z krzaków wyskakuje zorganizowana i "wyposażona" grupa łysych hoolsów innej drużyny, z odległego miasta, wspomagana ziomalami z jeszcze odleglejszego. Jakby tak iść tropem myślenia 99 -ciu % internautów - to na pewno był to przypadek:) Nie mówię, że pobicie tych młodych Rosjan było na pewno zorganizowaną akcją i że napastnicy mieli świadomość, że to dzieciaki dyplomatów, ale mogło tak być. Na pewno, w każdym razie, zdawali sobie sprawę, że to Rosjanie i za to bili. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Bezimienni bohaterowie III pomrocznej! Powinn 02.08.05, 15:21 Moze i Katyn nie ma nic do tych pobic, ale jak te pobicie ma sie do zabostw, ktore obywatele Rosji wykonali w ostatnich latach? Czemu o tym nie zrobi szumu MSZ, ze Rosjanie do Polski sciagaja bron, ze zabijaja Polakow, obojetnie na zlecenie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold O !! Widzę, że zaraz zacznie się licytacja..kto 02.08.05, 15:24 kogo bardziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 To się nazywa.. 02.08.05, 15:26 .. międzynarodowy podział pracy. Ruscy sa od mokrej roboty, my w Niemczech od samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
hiker05 A MOŻE TO KGB URZĄDZIŁO PROWOKACJĘ 02.08.05, 13:34 albo jakieś psy łukaszenki. Jak hitlerowcy prowokację w Gliwicach. Czas jest goracy, każdy pretekst jest dobry. Prowokację może potwierdzać zaangażowanie Putina i jakieś irracjonalne żadanie od Polski przeprosin za działania pospolitych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 13:40 .. ale zawsze jacys "mądrzy inaczej" zarzucaja mi wyznawanie spiskowej teorii dziejów. Ciekawi mnie tylko, kto i co usiłuje tu ugrać? Chcą nas skonfliktować z UE? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 13:44 Idąc dalej możemy założyć, że to prowokacja polskich służb specjalnych powiązanych porzez niektórych ludzi z PiS, któremu zależy na sprowokowaniu Rosji...mam dalej ciąnać te bzdury czy sobie odpuszczamy ???/ Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 13:47 To dlaczego Ras-Putin żąda oficjalnych przeprosin na szczeblu rządowym? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 13:49 u-boot_88 napisał: > To dlaczego Ras-Putin żąda oficjalnych przeprosin na szczeblu rządowym? Bo jest tępym, kgb-wskim aparatczykiem..jego juz nie zmienisz, zmień siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 14:06 To, że jest KGBowskim aparatczykiem nie znaczy, że jest tępy - realizuje rosyjska politykę i działa na korzyśc Rosji (nb większości naszych polityków przydałoby sie takie myślenia). Czy to przypadek, że "napad" zdarzył sie na tle kryzysu "białoruskiego"? Sorry, przypadkiem to gołąb może Ci (lub mi) nas.... na głowę - w polityce i dyplomacji nie ma przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
hiker05 Dokładnie się z tobą u-boot_88 zgadzam 02.08.05, 14:11 W polityce nie ma przypadków. To chyba jednak typowo ubecko/kgbowska prowokacja. ten styl. I co ma do tego spiskowa teroria dziejów. Tu fakty tak pieknie się układają, że trzba być ślepym, aby tego nie czuć i nie sprawdzić tego wątku. Z Papieżem, to tez winna była Turcja i jakieś irracjonalne Szare Wilki, a nie KGB.... W dodatku dziwi zachowanie rosjan. Dobrze, że się łukaszenko nie odzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 14:13 Różne przypadki chodza po ludzach....wg. mnie to przypadek..równie dobrze mogli napaść jakichś innych ludzi...trafiło na Rosjan.... Odpowiedz Link Zgłoś
hiker05 Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 14:18 mangold napisał: > Różne przypadki chodza po ludzach....wg. mnie to przypadek..równie dobrze mogli > napaść jakichś innych ludzi...trafiło na Rosjan.... Jest to jedna z możliwości. Ale przypadek ten należy wszelkimi dostępnymi srodkami policji i służb specjalnych sprawdzić pod kątem prowokacji. Prowokacja może być też ze strony tych ruskich łebków. Poszli do parku, zachowywali się ostentacyjniei prowokowali bandy dresów - teo tez forma perfidnej prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 14:21 hiker05 napisał: > > Prowokacja może być też ze strony tych ruskich łebków. Poszli do parku, > zachowywali się ostentacyjniei prowokowali bandy dresów - teo tez forma > perfidnej prowokacji. Nie perfidnej, tylko głupiej...ale ja z dresami też tak robię...taki odruch...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 15:17 a może dzięki reakcji Kremla ktoś w Polsce zwróci uwagę na problem z faszystowskimi bojówkami w Polsce, które bezkarnie biją w biały dzień odmiennych - obcokrajowców, długowłosych, niektórym nawet zarabiają - nie tyle za to, co w tym czasie - jako ochraniarze w klubach i dyskotekach. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Od wczoraj piszę, że to prowokacja.. 02.08.05, 15:20 ...niektórzy z bojówkarzy nawet zarabiają...(errata), Potem nasz kraj postrzegany jest jako banda ksenofobów - nie tylko w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 wyczyny Łukaszenki i Putina w tym samym czasie 02.08.05, 16:15 nie są przypadkowe. To jest oczywiste, że akcja tych dwóch agentów KGB jest skoordynowana w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 13:40 Dlaczego tylko telewizja polemizuje z prezydentem Rosji.? A od czego signior presidente? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 13:42 Sądzę, że w tym wypadku powinien raczej polemizować rzecznik policji...Rosja przesadza i obojętnie kto bedzie tłumaczył ten chuligański wybryk, żadnych przeprosin raczej nie zechce przyjąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 13:47 mangold napisał: > Sądzę, że w tym wypadku powinien raczej polemizować rzecznik policji...Rosja > przesadza i obojętnie kto bedzie tłumaczył ten chuligański wybryk, żadnych > przeprosin raczej nie zechce przyjąć.... Raczej się nie zgadzam, z samą górą polemizować powinna sama góra, przecież od razu widać, że Putin chce tu osiągnąć pewne cele. Jego wypowiedź pójdzie w świat, a jakiegoś rzecznika - nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 13:50 A jak myślisz ?? Co świat pomyśli w tym wypadku o Putinie...pies go trącał... Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 13:55 Putin to potomek starej dobrej szkoły, która udowodniła, że jak się umie odpowiednio podać fakty, to mogą mieć inne znaczenie. Dlatego oficjalne stanowisko prezydenta, na wtrącanie się w nasze wewnętrzne sprawy byłoby jak najbardziej na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 13:57 Obojetnie co powie Kwasniewski to Putin i tak się bedzie darł...sądzę, że wystarczyłaby nota naszego MSZ... Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 14:02 Masz generalnie rację, wystarczyłaby, gdyby on wystąpił do MSZ, o ustosunkowanie się do tych faktów. Ale on 1. określił tendencje naszego narodu 2. zarządał przeprosin. Dla jakichś pobitych gó..arzy. (To może naszych pobitych niech nasz MSZ też przeprasza. ) Tego nie ma w protokołach i nie ma na takie rzeczy precedensów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 15:10 ZAŻĄDAŁ ! Piszemy "zażądał" przez "ż" Brukselkę olej, ale kup sobie słownik:) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 15:21 > ZAŻĄDAŁ ! Piszemy "zażądał" przez "ż" > Brukselkę olej, ale kup sobie słownik:) Pardon, wiesiex. Nie chciałem Cię urazić. A może teraz coś na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 15:45 President powinien wydać oświadczenie, bo ruscy na to czekaja i pewnie by wysłuchali, chcemy czy nie, ale to nasz sąsiad. No ale to już końcówka tej "owocnej" kadencji, dzięki której jest to co jest i nasz president byczy się na plaży i gapi się w niebo - już zupełnie bezmyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: A gdzie jest Kwaśniewski 02.08.05, 14:10 mangold napisał: > A jak myślisz ?? Co świat pomyśli w tym wypadku o Putinie...pies go trącał... No w tym wypadku sie z Toba zadzam, jedyne co mozna to nie wdawac sie w klutnie z Putinem, swiat nie jest glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 z pewnością to KBG 02.08.05, 15:04 przywieźli skinów w teczce Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
hiker05 DLACZEGO ZARAZ SKINÓW, ZWYKLI BANDYCI WYSTARCZĄ 02.08.05, 17:03 jak ktoś jest krótko ostrzyzony to wcale nie musi być skinem. To pewnie jakaś banda mięśniaków w dresach z Pragi Północ lub jakiejś podwarszawskiej wiochy. Wystarczy że taki agent kgb ich wynajmnie, da namiary kogo mają napaść, pobic i okraść i sprawa załatwiona. Dresy nawet nie muszą wiedzieć, kto ich wynajął. Tanio i skutecznie. Po co Giertych z teczką. Zresztą jakby to byli skini czy wszechpolacy to raczej by nie kradli, to byli zwykli bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Re: A MOŻE TO KGB URZĄDZIŁO PROWOKACJĘ 02.08.05, 15:52 Na 100%.Mały nakład finansowy,a dymu co nie miara.To napewno KGB.amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelzaw Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 13:38 Tylko co są winni zwykli Rosjanie, tym bardziej dzieci, za to, że od urodzenia są i byli okłamywani i zyją w zakłamaniu. Ruscy już za cara umieli tylko kłamać, a stalinizm i komunizm tylko rozwinął propagandę. Więc jeśli mamy ich nienawidzieć to tylko te zera, które są u władzy jak minililiput putin i jego koleżkowie. Przyzwyczaili się, że Polska to podwładna Rosji, bo tak im nawkładano przez kilkadziesiąt lat do głowy i teraz im się nie podoba, że wybraliśmy normalność od kłamstwa i dziadostwa. putin zachowuje się jak tchórzliwa ciota. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 13:40 Od lat walczę ze steorotypami dotyczącymi Rosjan....moich znajomych w większości przekonałem, niestety częśc ludzi na forum pamięta jeszcze te wszystki zabory, powstania i Katyń... czas na pojednanie...tak jak z Niemcami.... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Fakt, trochę.. 02.08.05, 13:45 .. złagodzili metody. Za Sojuza to by pewnie tych chłopaczków prętem zbrojeniowym po łbach, ciała do wisły, a na klatach jeszcze wyryliby godło Polski Walczącej. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Fakt, trochę.. 02.08.05, 13:52 Znowu stereotypy.... w ten sposób do niczego w tej rozmowie nie dojdziemy.. a swoja drogą ci gó..arze powinni sie cieszyć, że nie dorwała ich ochrona ambasady....czy wtedy Polska domagałaby się przeprosin ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: Fakt, trochę.. 02.08.05, 14:00 mangold napisał: > Znowu stereotypy.... w ten sposób do niczego w tej rozmowie nie dojdziemy.. a > swoja drogą ci gó..arze powinni sie cieszyć, że nie dorwała ich ochrona > ambasady....czy wtedy Polska domagałaby się przeprosin ?? Mam wrażenie, że trochę mylisz pojęcia: to się zdarzyło u nas, ale nie jest przejawem tendencji, tylko działaniem przestępczym niepolitycznym. Mamy więc powiedzieć przepraszamy więcej się nie powtórzy? A jak by się powtórzyło? Polska nie ma obowiązku za to przepraszać. Bandyci sami muszą przeprosić. Czy ruscy nas przepraszają za każdy napad na Polaka w ich kraju? Nie przepraszają, bo to nie ich wina. Co innego ich ochrona. Gdyby złamała polskie prawo, to musieliby ponieść konsekwencje. Gdyby go nie złamali i zachowali się zgodnie z protokołem - nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Fakt, trochę.. 02.08.05, 14:06 chodziło mi o ten post -boota88 ". złagodzili metody. Za Sojuza to by pewnie tych chłopaczków prętem zbrojeniowym po łbach, ciała do wisły, a na klatach jeszcze wyryliby godło Polski Walczącej." to jest dla mnie stereotyp Rosjanina w Polsce....a przepraszac nie powinniśmy..proste..wg, mnie wystarczyłaby tylko informacja, ż eprzestępcy zostali złapani, poniosa karę i na tym koniec... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: Fakt, trochę.. 02.08.05, 14:14 Wybacz, więc ja się nieco zgubiłem... Tak stereotypy są bardzo mocno zakorzenione, i masz rację, że je podważasz, bo są goowno warte. Ale zgodnie z faktami, to by nas Putin mógł wstecznie przeprosić, za paserstwo naszych samochodów, transporty broni, narkotyków, prostytutki i inną nielegalną działalność swoich obywateli(rozbojów też by się nazbierało). Co nie znaczy że my mamy uważać, że jest taka generalne nastawienie przestępcze u Rosjan:) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Qrcz, to nie jest rozmowa na forum , bo za dużo wą 02.08.05, 14:19 tków tu mam.... Putin też nads nie musi przepraszać za bandyctwo swoich niektórych ziomków...ale niektórzy myślą napewno inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Przepraszam, to nie stereotyp.. 02.08.05, 14:17 .. Rosjanina, to stereotyp działania większości - a gdzie tam większości! - Wszystkich - służb specjalnych na świecie. Dla tych służb, niezależnie od narodowości, zycie jednostki jest mniej ważne od ich interesów. O Rosjanach, jako o ludziach mam akurat dobre mniemanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 13:59 Ot jaka prawda Coraz więcej na forach końskich łbów,co to z Polski i Polaków robią wiecznych męczyćieli. Jak nie Krzyżak to Rusek,Niemiec Prusak albo Austryjak. Wezcie się wreszcie do pracy i przestancie pluć jadem Prusaków nie ma a Rus Niemiec i Ausryjak ma inne problemy niż dać Polsce po łapach. Ale może Szwed się jeszcze namyśli. Żaden z was nie przeżył tego oczym pisze,pola bitw pozarastane wielkimi dżewami, a wy ciągle jeszcze to samo jak te baby na targowisku Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:03 Patrz !! Zapomnieli o Szwedach..a oni przecież Maryję Królową Polski oblegali..... ale z drugiej strony na jagody nas wpuszczają, to możwe dlatego banda oszołomków im tego nie wypomina... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Ten ichni (szwedzki) król.. 02.08.05, 14:11 .. niech łapie papiery w zęby i leci nam zwracać prawa do tronu szwedzkiego, ukradzizonego przez niejakiego Karola Sudermańskiego. Jacyś potomkowie Wazów sie u nas znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:13 mangold napisał: > Od lat walczę ze steorotypami dotyczącymi Rosjan....moich znajomych w większośc > i > przekonałem, niestety częśc ludzi na forum pamięta jeszcze te wszystki zabory, > powstania i Katyń... czas na pojednanie...tak jak z Niemcami.... Niemcy sie z nami rozliczyli i przeprosili, natomiast ruskie pluja nam w tawrz! Dlaczego mamy im to zapomniec???? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:17 kralik1 napisał: > > Niemcy sie z nami rozliczyli i przeprosili, natomiast ruskie pluja nam w tawrz! > Steinbach też ? Pluja nam w twarz rosyjskie elity, ale pomyśl o całym narodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:24 Ale ja nie mowie o narodzie Rosyjskim, ja o elitach, bo elity chca przeprosin. A co do Steinbach'a nie odzwierciedla on polityki Niemieckiej a tym bardziej nastrojow spolecznych w Niemczech ( nie mylic z Prusakami). Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Natalia Zakazczikowa to pewmie krewna tej Timoszuk 02.08.05, 13:50 od "lekarzy kremlowskich" jeszcze z czasów Wielkiego Jezykoznawcy!! To specjalistka od "schizofrenii bezobjawowej". Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi no prosze policja jednak może szukać sprawców... 02.08.05, 14:00 i może to robic skutecznie więc gdzie lezy przyczyna tej codziennej "bezradnosci"???? Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:19 "Nastolatki" to dziewczęta. Jeśli ofiarami napadu było czterech chłopców, to chyba należałoby nazywać ich słowem "nastolatkowie"... IMO... Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:28 Nie ucz papierza pacierza Bronisz Polskiego? to nie pozwól na Dealerów,Biznesmanów,Gejów,cool itp. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:23 Rosjanie doskonale wiedzą o niedorzeczności swoich obecnych pretensji wobec Polski. Ta kampania ma jednak swój sens, chodzi o osłabienie polskich pozycji w UE w perspektywie dalszej konfrontacji z RP. Ma ona namacalnie wykazać wręcz alergię Rosji wobec Polski i że Polska swoją aktywnością a nawet obecnością szkodzi relacjom Rosja-UE. Zadziwiajacym przypadkiem (a byc może nie przypadkowo) ten incydent nakłada sie na kryzys polsko-białoruski. Teraz oczekiwałbym jeszcze, zgodnie ze starą, wypróbowaną radziecką tradycją, na niszczenie nagrobków rosyjskich żołnierzy, oczywiście przez anonimowe, dawniej antyradzieckie, a obecnie antyrosyjskie elementy. Zalezy im jednak osłabieniu pozycji m się dalszych działań Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 14:28 roztoka napisał: > Rosjanie doskonale wiedzą o niedorzeczności swoich obecnych pretensji wobec > Polski. Ta kampania ma jednak swój sens, chodzi o osłabienie polskich pozycji w Nie pisz Rosjanie w myśląc naród...to ich szowinistycze elyty > > UE w perspektywie dalszej konfrontacji z RP. Ma ona namacalnie wykazać wręcz > alergię Rosji wobec Polski i że Polska swoją aktywnością a nawet obecnością > szkodzi relacjom Rosja-UE. Zadziwiajacym przypadkiem (a byc może nie > przypadkowo) ten incydent nakłada sie na kryzys polsko-białoruski. > Teraz oczekiwałbym jeszcze, zgodnie ze starą, wypróbowaną radziecką tradycją, > na niszczenie nagrobków rosyjskich żołnierzy, oczywiście przez anonimowe, > dawniej antyradzieckie, a obecnie antyrosyjskie elementy. > > Pamiętam, że niszczenie pomników z 15 lat nazad nie było takie anonimowe..cała Polska się cieszyła, a mi było przykro.... :-(( > > > Zalezy im jednak osłabieniu pozycji > > m się dalszych działań Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:27 Ci młodzi, łysi ludzie demonstrowali po prostu swoje poglądy polityczne, podobnie jak podczas słynnej kontrparady, zapewne to nawet ci sami. Pan Kaczyński powinien być konsekwentny i tym razem również protestować przeciwko interwencji policji. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:31 skun2 napisał: > Ci młodzi, łysi ludzie demonstrowali po prostu swoje poglądy polityczne, > podobnie jak podczas słynnej kontrparady, zapewne to nawet ci sami. > Pan Kaczyński powinien być konsekwentny i tym razem również protestować > przeciwko interwencji policji. Kaczyński woli legitymizować czeczeński terroryzm kolejnymi rondami imienia.... w Warszawie....bo tak najprościej "lecieć' po emocjach.... Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:42 Terrorysta i walczący o wolność to jedno i to samo Zależy z kturej strony sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:45 wardog1 napisał: > Terrorysta i walczący o wolność to jedno i to samo > Zależy z kturej strony sie patrzy Terrorysta to ten, który nawet dla upragnionej wolności morduje niewinnych.... Palimy swieczki za ofiary z Londynu, a za moskiewskie juz nie, czemu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:50 USA też terroryćśi albo chcesz powiedzieć że ich bomby to naprawdę trafiają tylko cele wojskowe jak nam chcą wmówić Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:54 Źle interpretujesz moje słowa...albo może ja nie potrafię się dobrze wysłowić... :-))To co robi USA to sqrwysyństwo, ale ja mam na myśli przede wszystkim zaplanowane akcje przciwko ludnośći cywilnej... a o USA to by tu miejsca brakło... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 16:17 No a co powiedzieć o przez Brytyjczyków okupowaną Irlandję północną? Kim są ci IRA? wyzwoleńcami czy terrorystami? I co jest z krajem Basków kturzy od lat domagają się niepodległośći od Hiszpanji? nie mając posłuchania używają zbrojnych ataków. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 16:20 wardog1 napisał: > No a co powiedzieć o przez Brytyjczyków okupowaną Irlandję północną? > Kim są ci IRA? wyzwoleńcami czy terrorystami? > I co jest z krajem Basków kturzy od lat domagają się niepodległośći od > Hiszpanji? nie mając posłuchania używają zbrojnych ataków. Fakt...tylko że to sie rozmyło na przestrzeni lat i większość ludzi nie wie o co w tym wszystkim chodzi...boja się tylko bomb... ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 16:37 Tak zgadza się ali mi chodzi oto kogo nazwać terrorystą a kogo wyzwoleńcem obojętnie jak się na to patrzy to zawsze pozostanie dwusiecznym mieczem Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 16:40 Może gdyby Polska miała swego czasu jakies zamorskie kolonie inaczej byśmy to odbierali..... Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 16:46 No tak Mangold masz rację szkoda że to tak żmudne ta pisanina wiem że z tobą można byłoby fajnie podyskutować gdyby się siedziało vis a vis to jest taki obszerny temat Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:43 Tak sie sklada, ze Dudajew byl demokratycznie wybranym prezydentem autonomicznej wowczas Republiki Czeczenii. Byl wybrany zgodnie z konstytucja tej republiki, w ktorej "opracowaniu" brali udzial sami Rosjanie. "Problem" polegal na tym, ze byly oficer rosyjskiej armii nie okazal sie posluszna Kremlowi marionetka, wiec przestal sie podobac i nagle stal sie "terroryta", mimo, ze nigdy nie walczyl z ludnoscia cywilna a jedynie wojskami rosyjskimi. Widze, zes podatny na interpretacje "moskwy".... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:47 Ale nigdy swoim nie zabronił brać na zakładników cywilów...nie jestem podatny na zadne interpretacje...sam do wszystkiego próbuje dojść... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 14:56 > Ale nigdy swoim nie zabronił brać na zakładników cywilów... Alez wlasnie bronil! Byl w ciaglym konflikcie z Basajewem na przyklad. Facet byl w wyjatkowej sytuacji - rodzaca sie panstwowosc, naciski Rosji, a od srodka watazkowie pokroju Basajewa, ktorzy okryci slawa w pierwszej wojnie czeczenskiej mieli zbyt duze poparcie, aby ich tak po prostu wyeliminowac. Mimo to Dudajew probowal. Mogl byc zabity i przez Rosjan i przez swoich, a mimo to walczyl o te swoja Czeczenie. Az zginal. Wiec sorry, ale jesli moge smialo potepic Basajewa jako rasowego terroryste, mimo, ze kilka jego wyczynow przyblizylo swego czasu Czeczenie do wolnosci, tak Dudajewowi moge oddac jedynie szacunek. Poszukaj troche informacji na ten temat. A przede wszystkim zapoznaj sie z geneza II Wojny Czeczenskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 15:00 Prawdopodobnie jesteś bardziej oblatany w tym temacie ode mnie..szacunek..ale idąc dalej tym tropem, niektórzy moga powiedzieć, że Zarkawi też broni ( na swój chory sposób) rodzacej sie państwowości w Iraku... nie tedy droga... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 15:04 Sorcia, ale cos tu nie gra w tym Twoim porownaniu. Zarkawi nie jest po pierwsze Irakijczykiem (sic!). Po drugie, w Iraku odbyly sie wolne wybory i ludzie wybierali wladze - na tej samej zasadzie jak Dudajewa wybrali w Czeczenii. A Zarkawi walczy zarowno z okupantem (cos mu to dziwnie kiepsko wychodzi), jak i z demokratycznie wybranymi wladzami, a nade wszystko IRACKA LUDNOSCIA CYWILNA. Z calym szacunkiem, ale porownanie tych dwoch postaci pasuje jak piesc do nosa..... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pan Kaczyński powinien interweniować 02.08.05, 15:06 r306 napisał: . > Z calym szacunkiem, ale porownanie tych dwoch postaci pasuje jak piesc do > nosa..... Fakt . przesadziłem...sorry, ale to z rozpędu , bo zawsze lubię mieć rację..qrczę, może tu jej nie mam...muszę się z tym przespać i wtedy się odezwę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Puknij sie w te glupia glowe 02.08.05, 14:52 mangold napisał: > Może by ich tak Rosjanom oddać....Kołyma welcome..... Bredzisz i nie wiesz o co chodzi. Chodzisz w dresie? Jak nie to uzyj troche inteligencji. Co to Polska udaje tylko cywilizowany kraj? NOrmalnie takie gnojstwo wsadza sie do pierdla na pol roku i jak pyskuja to zamyka sie w ciemnych celach... lub funduje "prysznic" zimna woda. W Polsce jednak takie gowno wypuszcza sie spowrotem na ulice za mala szkodliwosc spoleczna czynu - najglupsze stwierdzenie prawne zaraz po pomrocznosci jasnej. Tu nie ma znaczenia czy Rosjanin czy nie. Padlo pewno na dzieci dyplomatow rosyjskich wiec jest glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Puknąłem się :-)) 02.08.05, 14:56 To miał być żart..głupio wyszło ...:-)) a zresztą co ja się będę tłumaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_cebula Re: Puknąłem się :-)) 02.08.05, 15:25 nie tłumacz się, bez przesady. Ale o Czeczenii rzeczywiście trochę poczytaj. Bo tu kłamstwo na kłamstwie i propagandą pogania. Może jeszcze spojrzysz inaczej na Rondo Dudajewa. Kaczka jest, jaki jest ale za to akurat dla niego szacunek. Swoją droga to i za to rondo nam się teraz dostaje, tak jak za Ukrainę, Litwę i Białoruś. Ech, zajadła ta czerwona zaraza, jak sie obrazi to nie popuści, będzie mącić, mącić, aż namąci, jeszcze pewnie wnuczęta nasze będą miały z nimi przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
southwawa [...] 02.08.05, 14:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
southwawa [...] 02.08.05, 14:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
southwawa no i niestety 02.08.05, 14:59 usyneli moja wiadomosc w kazdym razie bardzo dobrze sie stalo ze ruskich pobili! szkoda z enie mocniej i ciekawe czy jak by to byly dzieci kowalskich z ursynowa ktorych by ktos napdl to tez bylaby taka afera!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: no i niestety 02.08.05, 15:23 southwawa napisał: > usyneli moja wiadomosc w kazdym razie bardzo dobrze sie stalo ze ruskich > pobili! szkoda z enie mocniej i ciekawe czy jak by to byly dzieci kowalskich z > ursynowa ktorych by ktos napdl to tez bylaby taka afera!!!??? Nie byłoby, bo to nikogo nie interesuje. Ale to nie jest dobrze, że kogokolwiek pobili. Odpowiedz Link Zgłoś
southwawa [...] 02.08.05, 15:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmm 02.08.05, 15:29 Mis, wez lewatywe - na glowe to nie pomoze, ale przynajmniej siedzac w kibelku bedziesz odciety od netu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Coś mi się zdaje, że to Twoich kolegów 02.08.05, 15:32 przymknęli....nie żal mi ich...niech szykują dużo mydła i wazeliny i powodzenia w więzieniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ciekawe czy oni tak zawsze... 02.08.05, 15:35 jak mi ukradli telefon i pieniadze w warszawei i bylem w stanie pokazac gdzie siedza zlodzieje bo kumpel poszedl z animy to policja nawet d..py nie ruszyla. Czekalismy 45 minut pod knajpa az przyjedzie radiowoz i nie przyjechali... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo... 02.08.05, 15:44 Kochani rodacy! W tym calym zajciu (pomijajc juz Putina) nalezy dostrzec jeden dobry aspekt! Jesli policja bedzie w stanie wykryc sprawcow tego napadu, prukurarator przed sadem dowiedzie ich winy i padna wyroki skazujace, to mamy PRECEDENS!!! Co prawda polskie prawo nie jest prawem precedensow, ale nie o taki precedens mi chodzi :) Jesli wydarzenia potocza sie tym optymistycznym torem, to gdy sami bedziemy poszkodowani, bedziemy mieli niezwykly orez w walce z nierobstwem naszej kochanej policji, automatycznym umazaniem przez prokurature "z powodu nie wykrycia sprawcow" i z sadownicza zaraza "niskiej szkodliwosci czynu"!!!!!! Tak wiec, mamy typowo polski paradoks - nalezy dopingowac ze wszystkich sil policje, prokurature i sad, aby miec samemu na te instytucje BATA ;) Kochani - trzymajmy kciuki za udupienie tych lysoli i trzymajmy kciuki za wytrwalosc Rosjan w naciskach :)))))) To sie moze nam, paradoksalnie, baaaardzo oplacac :) Jak mawia chinskie przeklenstwo: "obys zyl w ciekawych czasach"... Odpowiedz Link Zgłoś
polish.kischka Tez mam nadzieje, że Rosjanie nie odpuszczą. I tym 02.08.05, 16:01 razem nasza władza będzie musiała złapać i ukarać bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
southwawa Re: Tez mam nadzieje, że Rosjanie nie odpuszczą. 02.08.05, 16:05 nie zlapia ich nigdy!! zpalpia jakis bezbronnych niewinnych meeli zeby tylko pokazac jak swietnie dziala! a Ruskim si enalzealo i szkoda z etak mlo dostali! i wszyscy tak powinni ich stad wygnac i byby spokoj! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. 02.08.05, 16:14 Oto pozytywny wpływ polityki Putina na poziom bezpieczeństwa w Warszawie ;) Obawiam się jednak, że każdy następny napadnięty musiałby występować do jakiegoś dyplomaty rosyjskiego z prośbą o naturalizację, żeby policji zechciało się ruszyć ;( Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. 02.08.05, 16:19 > Obawiam się jednak, że każdy następny napadnięty musiałby występować > do jakiegoś dyplomaty rosyjskiego z prośbą o naturalizację, > żeby policji zechciało się ruszyć ;( Hmmm, pisalem swoj tekst dosc zartobliwie, ale tak na dobra sprawe, to mozna podejsc do zagadnienia powaze. Jesli bowiem tu sie to uda zalatwic (ukarac bandziorow za pobicie tych dzieciakow), to swiadomi swoich praw obywatele polcy beda mogli skladac skargi na polki wymiar sprawiedliwosci, a po wyczerpaniu sie drogi prawnej w Polsce, jesli nie przyniesie ona rezultatu, to Strasburg spojrzy na to nieco inaczej ;) Do tego mozna jeszce naglasniac to w mediach itd. Wbrew pozorom, to moze byc interesujacy precedens... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. 02.08.05, 16:50 Reakcja Putina to jedno - nie zdziwi mnie ten buc chyba nigdy. Dziwi mnie co innego - około 20 (!) młodych ludzi zajęło się biciem i kopaniem kilku innych, kierowcy trąbili i NIKT q**a na policję nie zadzwonił? No bo sami poszkodowani po zajściu to jakby nie mieli z czego. Też mnie do białej gorączki doprowadza ta "totalna niemożność" uczynienia ze stolicy i paru innych miast też miejsc _bezpiecznych_ na tyle, żeby przemoc na ulicach była wyjątkiem a nie regułą. Też mnie drażni brak chęci i/lub profesjonalizmu ze strony policji. Ale szlag mnie trafia, kiedy ludzie zarzucają policji bezczynność, a jak przychodzi co do czego to każdy myślał, że już ktoś zawiadomił. No żesz... Do tego potrzeba dwóch stron - policji i obywateli. A nie jakichś durnych plakatów, kotów prewencjuszy i innych bzdetów. Potrzeba uświadomienia ludziom potrzeby reakcji na _każdy_ akt przemocy lub wandalizmu i dopilnowania / dofinansowania policji, że _każde_ zawiadomienie ma być przyjęte. Pospolici drobni bandyci nie są durni - jak widzą, że można zdemolować przystanek, odlać się na ulicy i nic się nie dzieje to jest duża szansa, że jak w mordę komuś dać - to też nikt nie przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. 02.08.05, 17:12 Zawsze trzeba szukac przyczyny, a przyczyna takiego a nie innego zachowania spoleczenstwa bierze sie z dwoch rzeczy: 1. obserwacji wymiaru sprawiedliwosci - kasus bohaterow "Dlugu" jest dosc jaskrawym tego przejawem. Ale tak przygladajac sie temu zdarzeniu - zwarz - dzwonisz na policje (na dzien dobry maja na Ciebie namiary jako na swiadka) i informujesz o zajciu. Policja reaguje mniej lub bardziej udanie, albo wrecz wcale. Sprawa trafia do mediow, policja wiec probuje cos robic, zeby obronic swoje dupsko. Ha! Ma Twoje zgloszenie - dawaj - widziales zajscie, jestes wiec naocznym swiadkiem - masz USTAWOWY OBOWIAZEK ZEZNAWANIA! Dobra, zlozysz zeznania, ba, nawet rozpoznasz bandziorow (przy odrobinie SZCZESCIA bedziesz ich rozpoznawal za weneckim lustrem heh) - sad ich owszem skarze, ale nie wszystkich, a tych, ktorych skarze i tak wypusci, bo kara bedzie w zawiasach - nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale przez adwokatow bandyta dowie sie wszystkiego o Tobie i Twojej rodzinie. BO TAKIE PRZYSLUGUJE MU PRAWO!!!! Jednym slowem, Ty jako swiadek, masz przesrane, a bandyta - niekoniecznie heh. Ot, taki europejski standard wymiaru sprawiedliwosci.... Ludzie zwyczajnie nie chca juz miec nic do czynienia ani z prokuratorem, ani z policja itd. Wierz mi - ja juz mialem 'przyjemnosc' bycia i poszkodowanym i swiadkiem, bo chcialem spelnic swoj obywatelski obowiazek - trzeci raz w ten bajzel nie wejde. 2. Jakie masz metody powiadomienia policji majac telefon komorkowy? :) Pytanie jest serio, bo: a) nikt nie wpisuje nr komisariatu do ksiazki telefonicznej swojej komorki ;) b) polaczenie z biurem nr tepsy z komorek jest dosc klopotliwe c) oslawiony nr 112... szkoda nawet komentowac..... 3. Ksztaltowanie w spoleczenstwie poczucia, ze od lapania przestepcow to jest policja, od sadzenia sa sady itd. Wiec zaczynamy w to wierzyc i takie zajscia, nawet bedac ich naocznymi swiadkami, kwitujemy "to nie moja sprawa, niech sie tym zajmie policja". To poczucie jest tym silniejsze im glosniej jest o naduzyciach prawa przez bandytow wymienionych w punkcie pierwszym... Niestety, sprawa ostatniego samosadu wykonanego przez ludzi ze wsi i postawa prokuratury w tej kwestii (owszem delikatnej i nie jednoznacznej) tylko potwierdzaja teze, ze ta znieczulica nie bierze sie znikad. Do tego nalezy dodac lansowane przez lewice tezy, iz narkomanow tylko leczyc, a nie karac, mlodocianych nie karac, bo za mlodzi i 'musza sie wyszumiec' i rowniez lansowanie lewicowego dualizmu myslowego w kwestii smierci - aborcja tak, kara smierci za zabojstwo - nie. Tez jestem przeciwnikiem kary smierci, ale jest to wynik wlasnej konsekwencji w poszanowaniu zycia jako wartosci nadrzednej, a nie socjologicznego, lewicowego, koniunkturalnego pitolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. 02.08.05, 17:36 Ad 1 - niestety masz rację. Dobry temat na wybory (jeden z wielu.) Ad 2 - na szczęście nie masz racji ;) Dzwoniłem, dodzwoniłem się, trochę się nagimnastykowałem (nr służbowy, nazwisko - wie pani, tak na wszelki wypadek, żebym mógł się upominać), przyjechali i zwinęli. Ad 3 - o tym właśnie pisałem. Ale cóż - Kaczor nie Giuliani. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Według GW, Polska miała pośredniczyć w ....... 02.08.05, 20:48 Gazeta Wyborcza zachęcając Polaków do wstąpienia do UE roztaczała miraże, jaka to wielka i korzystna rola przypadnie Polsce w stosunkach UE z Moskwą. Putin swoimi zagraniami wybija z głowy redaktorom GW myśli Geremka. Niech Towarzycho Wyborcze pomyśli lepiej jak się bronić przed skutkami zmowy Putin - UE i osią Berlin-Moskwa. Odpowiedz Link Zgłoś
arri435 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 16:18 ta cała sprawa to jakaś żenada. czy putin nie ma nic ciekawszego do roboty niż zajmowanie się jakimś chuligańskim wybrykiem ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
niunia1981 ALE BYK... 02.08.05, 16:21 ...ponieważ napadnięte nastolatki nie rozpoznały ich. Młodzi chłopcy (trzech Rosjan i Kazach, w wieku 15-17 lat) zostali napadnięci... Qrcze, przecież tu jest błąd! Napadnięci nastolatkowie!! Napadnięte nastolatki – a owszem, ale gdyby chodziło o dziewczyny. Gdzie tych pismaków poslkiego uczą?! Odpowiedz Link Zgłoś
ksupera Przepraszamy za KATYŃ, Powstanie i pobite dzieci.. 02.08.05, 16:22 Do przyjaciół Moskali Zastanówcie się skąd w Polsce antyrosyjskie nastroje - przypominam kwestię udostępniania dokumentów dotyczących Katynia, pominięcie polskiej armii w czasie obchodów zakończenia II W.Ś. w Moskwie, nastroje antywolnościowe na Ukrainie w Czeczenii itp itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Przepraszamy za KATYŃ, Powstanie i pobite dzi 02.08.05, 16:30 Pomyśl trochę gdyby nie Rosjanie to Polska była by do dzisiej Generalną guwernią i pisalibyscie po Niemiecku Ja jestem Niemcem i na pewno nie mam powodów Rosji kochać ale jak tu czytam o jawnym wezwaniu do bicia Ruskich dzieci na ulicach Warszawy to mie szlag trafia Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Przepraszamy za KATYŃ, Powstanie i pobite dzi 02.08.05, 16:48 > Pomyśl trochę gdyby nie Rosjanie to Polska była by do dzisiej > Generalną guwernią i pisalibyscie po Niemiecku Zlozonosc historii sprawia, ze napisze: niekoniecznie. Gdyby nie 17 wrzesnia, Polska moglaby sie znacznie dluzej bronic i byc moze w koncu Francja i GB zareagowalyby na agresje Niemiec. Gdyby nie 17 wrzesnia sytuacja Polski na arenie miedzynarodowej wygladalaby inaczej - nie bylibysmy z miejsca "skazani" w oczach naszych ermmm sojusznikow. Gdyby Zwiazek Sowiecki i ogolnie komunizm nie byl takim straszakiem dla zachodu Europy, to moze z wieksza determinacja podszedlby on do walki z faszyzmem juz po 36 roku. A tak, z wyrachowaniem Zachod wybral faszyzm, bo upatrywal w nim "europejskich standardow", ponicznie bojac sie idacej ze wschodu "czerwonej zarazy". Faszyzm mial byc wedlug Francuzow i Anglikow zapora dla komunizmu - ot, taki "maly blad w obliczaniach". Po 43 roku, koniunkturalnie Zachod zwachal sie z tym samym czerwonym dziadostwem, dla ktorego poswiecil Polske, bo sam juz gnil pod niemieckim butem. A po wojnie, umiejetnie sie Zachod od tego czerwonego dziadostwa odgrodzil - ponownie nas przehandlowujac (przy naszym, cholera, udziale :( ) i odgradzajac sie strefa buforowa i rakietami Wojka Sama (wowczas Wojek Sam byl dla Europu Zachodniej idolem, teraz juz "niekoniecznie" heh). Mam szacunek dla zwyklych, rosyjskich/radzieckich zolnierzy, ktorzy zgineli w walce z Niemcami, wierzac, ze walcza o wolnosc. Niestety slowa "przynieslismy wam wolnosc" w ustach Putina, brzmia juz jak chichot historii..... Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Przepraszamy za KATYŃ, Powstanie i pobite dzi 02.08.05, 17:01 Chćiał bym szybko odpisać ale nie mogę dałeś mi do pomyślenia. Był taki Amerykański generał Patton który zaraz po pokonaniu faszystowskich Niemiec chciał iść dalej i walczyć przeciw ZSRR ale zginoł w nie wyjaśnionych okolicznościach gdzieś na południu Niemiec Pentagon na pewno go ukrucił, bo on proponował uzbroić Amerykańskim sprzętem Niemieckich żołnierzy i wyzwolić wszystkie państwa wschodu od Ruskich Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Przepraszamy za KATYŃ, Powstanie i pobite dzi 02.08.05, 17:30 Jest pewne zajscie wczesniejsze zwiazane posrednio z Pattonom - desant i ofensywa prowadzona przez Pattona przez Wlochy w pierwotnych planach miala isc przez... Jugoslawie. Zgadnij - dlaczego nie poszla? ;) Kraj calkiem niezle rozkolysany przez partyzantke Tito (co prawda lewicujaca, ale nastawiana bardzo pozytywnie do Amerykanow), brak zagrozenia ze strony slabych greckich garnizonow niemieckich, duzo slabsze fortyfikacje na liniach gorskich - znacznie slabsze niz te we wloskich Alpach, szybki marsz po rowninach Bulgarii i Wegier, a co bardzo istotne - odciecie Niemcow od dostaw ropy z Bliskiego Wschodu i Zakaukazia.... Wszystko przemawialo za - tylko nie Stalin.... Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Przepraszamy za KATYŃ, Powstanie i pobite dzi 02.08.05, 17:37 A szkoda może inaczej pisalibyśmy historię ostatnich 60/ćiu lat Może Polska miałaby wielką turystykę nad morzem czarnym Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 16:29 Jak kazali strzelać czołgom do szkoły w Biesłanie to się jakoś dziećmi nie przejęli, a tu afera międzynarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 asystent 02.08.05, 17:53 Putin moze wyslac do 'polskiej grupy sledczej' swojego asystenta. Tak powinno brzmiec oswiadczenie Dubaniowskiego w odpowiedzi na reakcje Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni bandytów wydać Rosjanom, niech sami się tym 02.08.05, 18:09 zajmą. U nas jak ich namierzą , to będzie się to wlec latami. (L-4 ) Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 19:31 Wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało że ci skini byli wynajęci przez KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Powinno sie odpowiedziec Putinowi w jego sposob... 02.08.05, 20:11 ...a mianowicie dwoch dresiarzy powinno sie przyznac, ze tych chlopcow pobili dlatego, ze dostali za to pieniadze od jednego z pracownikow ambasady Rosji. No i powinni wskazac, ktory to byl i pokazac te 1000 dolarow, ktore dostali do podzialu. To to by Ruscy do razu zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
cveps Re: Czy wninni napadnięci,czy chul;igani? 02.08.05, 20:29 W Polsce jest maniera nie reagowania na ataki.A chyba to nie było zwykłe śledztwo policyjne?Wielu ludzi cierpi w Polsce z powodu komunizmu i ZSSR.Na przykład ktoś miał ojca w PZPR.Ci chłopcy byli zbyt młodzi by odpowiadać na przykład za to,że ich dziadek za Stalina walczył z hitlerowcami itd.(teoretycznie).Kolesie z Solidarności po wprowadzeniu stanu wojennego mieli nawet lepiej,bo okazało siię,że mieli dobrych kolegów.A na przykład robiący doktorat na uczelni,zaskoczrni sytuacją byli zobowiązani do obrony państwa PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Masakra dzieci ze wstrzaśnięciem mózgu lekarki 02.08.05, 20:29 Tymczasem lekarka ambasady rosyjskiej w Warszawie Natalia Zakazczikowa twierdzi, że dwaj poszkodowani chłopcy mieli lekkie wstrząśnienie mózgu - wszyscy pomroczność jasną. Natomiast w Moskwie mówi się o masakrze rosyjskich dzieci. Metody Hitlera nadal żywe. Prawda, zapomniałem, że było odwrotnie, to Hitler korzystał z nauk i wzorców NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekz1 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 02.08.05, 20:57 Jeden napad na dzieci rosyjskich dyplomatów i tyle hałasu. Codzienne pobicia i zabójstwa Czeczenów, Inguszów, Osetyńców i innych mieszkańców Kaukazu w Moskwie - i panuje cisza. Jedynym naprawdę faszystowskim przywódcą Europy jest obecnie Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Kolejne zatrzymania w sprawie pobicia Rosjan 03.08.05, 02:31 Polacy to agresywny i ksenofobiczny narod nielubiacy nikogo a przede wszystkim samych siebie. Polacy nie sa nigdzie lubiani i gdzie sa to powoduja wrogosc do Polakow. Co potrafia to juz doswiadczylismy tu w Ameryce wiec sie nie dziwcie ze bez wiz do Ameryki wjezdzac nie bedziecie! Dzisiaj prasa doniosla o wielkiej bojce na noze miedzy szesciu Polakami w polskim gettcie w Nowym Jorku zwanym Greenpoint. Policja i karetki pogotowia byly po dziesieciu minutach od zawiadomienia. Bijatyki, pijanstwa i interwencje policji do Polakow to normalka w tym gettcie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś