Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz ufa prokuraturze

18.08.05, 16:10
biedni prokuratorzy
Obserwuj wątek
    • el_mexicano Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 16:10
      No komuś musi ufać, a komu jak nie sprawdzonym towarzyszom prokuratorom?
      • alfredkujot Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 16:25
        el_mexicano napisał:

> No komuś musi ufać, a komu jak nie sprawdzonym towarzyszom prokuratorom?
        >
        No , kino , ale ja sie mu nie dziwie - oni tak maja
        on sie przyzwyczail ze prokuratura to miejsce w ktorym kolesie wydaje dyspozycje
        Bo to tak z mafiami jest -" rodzina ".
        Ja nie wiem on sam siebie nie ogladal w tv ?
        Przeciez lgal ,krecil i teraz domaga sie czego od prokuratora wlasciwie ?
        Zeby "ekspert" nam wytlumaczyl ze matactwa i przekrety to cos zupelnie innego?
        Jakie jeszcze wymiary przyjmie ta groteska ?
        • alfredkujot Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 16:28
          A swoja droga ja mysle ze bedziemy musieli jednak prosic
          o obserwacje wyborow w Polsce spolecznosc miedzynarodowa.....
          • x3936012 Odprawmy diesiatke Rozanca zeby sie nam Cimoszenko 18.08.05, 16:33
            nie wycofal.

Wszak to on wlasnie jest owym “najuczciwszym na lewicy”
            • rsrh do x396012 Słowo "Najuczciwszy" ktrórego pan użył 18.08.05, 17:59
              oznacza że np wsród złodziei najuczciwszy jet ten co nakradł najmniej.Słowo
              "Uczciwy" nie jest stopniowane !!!
              • adam_l27 Re: do x396012 Słowo "Najuczciwszy" ktrórego pan 18.08.05, 18:09
                W "Nowym Słowniku Lewicy" (wydawnictwo L.M. & Spółka, projekt okładki A.J.,
                korekta W. Cz. jest) lol :D
                • gazeciarz68 O uczciwości Cimoszewicza - z notatek p.A.J. 18.08.05, 18:54
                  Dzięki czujności niektórych jeszzce nie zdeprawowanych dziennikarzy GW możemy
                  na załączonej fotografii ostatniej strony notatek osobistych p. Jaruckiej
                  (czyt. artykuł : Kserokopia Jaruckiej w prokuraturze)
                  przeczytać (nawet ja, z moimi grubymi szkłami, choć co prawda z pomocą szkła
                  powiększającego)następujące smaczki:
                  "Dodatkowe informacje: Zabieranie przez Pana Marszałka pensji od zatrudnionego
                  w Gabinecie Politycznym MSZ Anatola Wakuluka, kazanie Wakulukowi, by założył
                  fikcyjną firmę, która miała za pieniądze publiczne opublikować książkę o Panu
                  Marszałku.
                  Załatwienie pracownikom Gabinetu (Edgaro, Szumowski, Jankowski, Wakuluk) posad
                  w radach nadzorczych.
                  Udawanie, że Pan Marszałek sam osobiście zrobił test komputerowy, który w
                  rzeczywistoóci ja za niego napisałam."
                  Wydaje mi się, że Komisja Etyki Sejmu oraz Prokuratura będą miały teraz dosyć
                  zajęcia na najbliższe miesiące. Są to informacje, których tym instytucjom
                  zlekceważyć nie wolno! Poza tym przebadania wymagają faktury kupna/sprzedaży
                  akcji Orlenu. Kolejna ważna sprawa, to dochodzenie w sprawie przyjęcia prezentu
                  w postaci 700 akcji Agory. (I co z tego, że ponoć POŁOWA należy obecnie do syna
                  imć pamaWC. To przecież nie synowi, lecz panu WC Adaś te 700 akcji podarował.)
                  Dlaczego ten podarunek, i w nadziei na jakie profity? I dlaczego natychmiast
                  nie zgłoszony? Przecież przyjmować go nie było mu wolno! To trzeba koniecznie
                  jak najszybciej i jezszce PRZED WYBORAMI wyjaśnić.Cieszę się, że pan M-a-r-s-z-
                  a-ł-e-k (jeszcze z dużej litery) tak ufa Prokuraturze. Pytanie, czy
                  prokuraturze mogą zaufać także wyborcy...
                  • gazeciarz68 Jawne naruszenie władzy! 18.08.05, 19:01
                    P.Jarucka napisała w swoich dodatkowych wyjaśnieniach: "Udawanie, że Pan
                    Marszałek sam osobiście zrobił test komputerowy, który w
                    rzeczywistości ja za niego napisałam."
                    Ergo - na prezydenta kraju - członka Unii Europejskiej i NATO staje człowiek,
                    który nie potrafi posługiwać się komputerem i zajmując pozycję ministra MSZ
                    oraz Marszałka Sejmu ucieka się do tricków godnych ucznia (każdy uczeń byłby za
                    to surowo ukarany!). Na tym stanowisku jest to jawne naruszenie władzy.
                    • gazeciarz68 NACIEKAWSZA TEZA - ON TE AKCJE DOSTAŁ!!!! 18.08.05, 19:24
                      Pozwalam sobie na przedrukowanie arcygenialnej tezy innego korespondeta:

Autor: alfredkujot
                      Data: 18.08.2005 10:11

--------------------------------------------------------------------------------
                      Mowcie sobie co chcecie moim zdaniem
                      kluczem do zagadki jest pochodzenie
                      pieniedzy na zakup akcji.
                      Moim zdaniem historia z corka i przekazem to jakas historia
                      paralelna albo wymyslona na potrzeby
                      wyjasnienia skad cimoszewicz ma te akcje.Moim zdaniem on ich nie kupil
                      a "dostal" poprostu.Cala ta zadyma
                      z corka w usa ma posluzyc temu
                      zebysmy czegos nie zauwzyli.Czego ?
                      Ze panowie z sld dziela sie miedzy soba lupem ?
                      Ta historia z corka jest tak idiotyczna
                      ze moim zdaniem nie moze byc prawdziwa.
                      Jesli cimoszewicz robi z siebie
                      idiote i kreci to ja sie pytam gdzie jest klucz, o co chodzi co w tym
                      zamieszaniu,co ma ujsc mojej-naszej uwadze ?Jeszce raz przyjelismy ze
                      pieniadze pochodzily od corki-i zajelismy sie tym czy bylo to legalne , etyczne
                      itp W brzuchu mam
                      ze chodzi o cos innego duzo grubszego.
                      Cala ta historia z corka moim zdaniem
                      skierowala nas na falszywe tory.
                      Mysle ze ta historie trzeba przemyslec raz jeszcze

Ode mnie: Oraz sprawdzić fakrury szanowna Prokuraturo, do której nasz
                      krystalicznie uczciwy Kandydat ma tak bezmierne zaufanie!

• fromwindsor Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 18:16
            alfredkujot napisał:

> A swoja droga ja mysle ze bedziemy musieli jednak prosic
            > o obserwacje wyborow w Polsce spolecznosc miedzynarodowa.....

Sadze, ze tak jak UCC zorganizowal nabor do miedzynarodowej grupy obserwatorow
            wyborow na Ukrainie, tak KPA ( Kongres Polonii Amerykanskiej)i KPK ( Kongres
            Polonii Kanadyjskiej) sa w stanie skrzyknac odpowiednia ilosc ochotnikow.
          • quasimodos1 Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 23:02
            Niech zgadnę, ale całość śledztwa oprócz Kalwasa będzie nadzorował pewnie
            Napierski, a to oznacza, że już przed procesem Jarucka jest skazana iwyzuta z
            czci dożywotnio.
      • asz70 WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL piszemy prawdę o zadymie 18.08.05, 20:01
        kaczynski !Tusk w kwietniu 2003 r wpisał zaniżoną wartosc nieruchomosci .
        zamiast 200 tys wpisał 20 tys. !Kaczynski nie wpisał dochodów z diety i
        wynagrodzenia poselskiego i pensji prezydeckiej !!!!! No i co ? nic prawica
        idzie w zaparte i cicho siedzi ,nie krzyczą ?
        • barbara0555 Re: WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL piszemy prawdę o zadymi 18.08.05, 20:44
          zwróćcie uwagę na oświadczenia majątkowe Śledczego Gierycha, zwłaszcza te
          złożone na początku kadencji i na koniec 2001 r. Ktp od miecza wojuje, ten
          powinien od miecza ginąć. Znalazłam sporo nieścisłości...
          • alfredkujot Re: WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL piszemy prawdę o zadymi 18.08.05, 20:45
            my tutaj sobie o kandydacie na prezydenta cimoszewiczu.
            Na takie jak ty tez juz zwrocilismy uwage.

arbara0555 napisała:

> zwróćcie uwagę na oświadczenia majątkowe Śledczego Gierycha, zwłaszcza te
            > złożone na początku kadencji i na koniec 2001 r. Ktp od miecza wojuje, ten
            > powinien od miecza ginąć. Znalazłam sporo nieścisłości...
        • adam_l27 Re: WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL piszemy prawdę o zadymi 19.08.05, 01:05
          Jeśli ktoś wpisuje 20 tysięcy jako wartość nieruchomości która jest warta 200
          tysięcy to jest chyba oczywiste że przez NIEUWAGĘ ZGUBIŁ ZERO. Choćby dlatego że
          nieruchomość warta 20 tysięcy złotych musiała by być starą ruderą z wybitymi
          szybami. podobnie DOCHODY Kaczynskiego z diety i prezydentury - są rzeczą
          PUBLICZNIE wiadomą - to oczywiste że wykonując tą funkcję otrzymywał z tego
          tytułu dochody. Natomiast Cimoszewicz... CZY BYŁ PUBLICZNIE WIADOMYM FAKT
          POSIADANIA przez niego AKCJI PKN Orlen ? Nie był. KORESPONDENCJA ZE STEFANIUKIEM
          pokazuje że Cimoszewicz wiedział że należy podać stan majątku na 31.12. Pisze to
          wyraźnie w odpowiedzi na zapytanie. Wspomina też o akcjach Agory, zupełnie
          pomijając fakt posiadania wspomnianych także w zapytaniu akcjii ORLENU. Jest
          arogancki - najwyraźniej uważa się za mądrzejszego od Stefaniuka - pytanie czy
          nieświadomie czy świadomie zapomina o tych akcjach ? Ta postawa każe
          przypuszczać że czyni to świadomie bo pytanie o akcje zostało mu postawione
          wprost. Kilka lat później utrzymuje że był to niefortunny przypadek... To jest
          główny wątek, Jarucka to tylko sensacja, jeśli mówi prawdę to dobije
          Cimoszewicza ale sama korespondencja z Komisją Etyki pozwala przypuszczać że coś
          tam zostało pominięte celowo, pytanie dlaczego ?
      • fritz.fritz Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 20:37
        el_mexicano napisał:

> No komuś musi ufać, a komu jak nie sprawdzonym towarzyszom prokuratorom?
        >

Oczywiscie, to jest dokladnie ten punkt.
      • mike-great No to rezygnuj już dziś! To i tak 2-gi raz!! 18.08.05, 22:08
        No to rezygnuj już dziś! To i tak 2-gi raz!! To facet kompletnie bez jaj !!!
    • mlodziez.wszechpolska galba. palestrina. elefantino, davidmors, douglas! 18.08.05, 16:14
      Gdzie wy sie opierniczacie? Zjechać mi tu komucha raz dwa, a potem na Onet i WP robić zadyme. Ma byc po 30 wpisów od każdego, reszty też sie to tyczy!
      Bo inazej będziecie ulotki roznosić, jak sie nie postaracie na forum.
      • palestrina2005 Już się biorę do roboty... 18.08.05, 17:01
        Już się biorę do roboty.
        Może napiszę coś o dziecku Cimoszewicza (tym nienarodzonym od Jaruckiej).
        A może porównam Cimoszewicza do Leppera (to takie same oszołomy)
        Dzisiaj jestem już zmęczony (do tej pory wpisałem 572 posty obrazające lewicę)
        więc na zbytnią kreatywność nie licz
        • sclavus Re: Już się biorę do roboty... 18.08.05, 18:27
          palestrina2005 napisał:

> Już się biorę do roboty.
          > Może napiszę coś o dziecku Cimoszewicza (tym nienarodzonym od Jaruckiej).
          > A może porównam Cimoszewicza do Leppera (to takie same oszołomy)
          > Dzisiaj jestem już zmęczony (do tej pory wpisałem 572 posty obrazające
          lewicę)
          > więc na zbytnią kreatywność nie lic

OH!!!
          Jak ty się lubisz powtarzać!!!!
          Chyba już z dziesięć razy pisałas o tym dziecku....
          Mało ci mangoldowego ch..a??????
          • mangold [...] 18.08.05, 23:39
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • quasimodos1 Re: galba. palestrina. elefantino, davidmors, dou 18.08.05, 23:05
        Nie bądź niegrzeczny, wspomnij Mangolda i Chrisa114
    • michalw4 Skoro zapowiedział, to zapowiedział 18.08.05, 16:24
      Bezwartościowa deklaracja. Kalwas też zapowiadał, ale skoro premier go
      poprosił... Nawet jak Cimoszewiczowi prokuratura przedstawi zarzuty, to i tak on
      je zleje, tak jak zlewa komisję sejmową. Wyborcy znowu go poproszą i będzie
      musiał kandydować. Strasznie nam Włodek hamletyzuje ostatnio, te opowieści o tym
      jak omal nie zrezygnował. Naprawdę ludzie, on nam taką łaskę robi, że kandyduje,
      a my takie niewdzięczne...
      • pandada Re: Skoro zapowiedział, to zapowiedział 18.08.05, 20:06
        Ciekawe, czy głos zabiorą w tej sprawie pisiory ze swym przestępczym kandydatem? Albo taka Samoobrona.

Jeśli Cimoch wprowadzi nową modę na wycofywanie się kandydatów z zarzutami prokuratury, to prezydentem może zostać jakiś czarny koń.
        • quasimodos1 Re: Skoro zapowiedział, to zapowiedział 18.08.05, 23:07
          Od Olisadebe to ty się odwal!
    • zyks Natomiast,że oczekuje przeprosin,jesli sie okaże,ż 18.08.05, 16:28
      e łżą, to...;)))
      • alfredkujot Re: Natomiast,że oczekuje przeprosin,jesli sie ok 18.08.05, 16:37
        zyks napisał:

> e łżą, to...;)))

Sprobuje zgadnac ;-)

a moze sie na tych no -polskie oszolomstwo- obrazi i z sasiadem z za
        miedzy odda swojemu hobby ...ale temu kpopytnemu ?
        • gazeciarz68 do autora powyżej - GENIALNE! 18.08.05, 18:55
          Szanowny przedmówco alfredziekujot, twoja teza sprzed południa jest genialna!
          Proponuję jej tu ponowne przytoczenie!
    • bystrzyca Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 16:38
      Męskie postawienie sprawy.
      To będzie b.interesujący test.
      • alfredkujot Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 16:41
        bystrzyca napisał:

> Męskie postawienie sprawy.
        > To będzie b.interesujący test.

Meskie postawienie sprawy ?- mezczyzni zachowuja sie inaczej.
        No test bedzie interesujacy, potwierdzajcy dyspozycyjnosc
        polskiego sadownictwa i prokuratury raz jeszcze ?
        • fromwindsor WC ufa prokuraturze - stawia na Napierskiego 18.08.05, 18:21
          alfredkujot napisał:

> bystrzyca napisał:
          >
          > > Męskie postawienie sprawy.
          > > To będzie b.interesujący test.
          >
          > Meskie postawienie sprawy ?- mezczyzni zachowuja sie inaczej.
          > No test bedzie interesujacy, potwierdzajcy dyspozycyjnosc
          > polskiego sadownictwa i prokuratury raz jeszcze ?

Dla Cimoszewicza taki wybor, to jak forsa w banku.
          Klamca jest juz upewniony swej bezkarnosci.

Pozostaja jedynie wybory Narodzie.
      • trevik Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 18:12
        Wg. partyjnej tradycji mezczyzne nie poznaje sie po tym, jak zaczyna, ale jak
        konczy. A Cimoszewicz moze sie bardzo predko w tej sytuacji politycznie wypalic.

Gruss, T.
    • palestrina2005 Ciekawe dlaczego ufa ????? 18.08.05, 16:55
      Czy ma tam swoich ludzi ????????
      • zyks Dobrze jest,jeśli ktoś komuś jeszcze ufa... 18.08.05, 16:58
        • palestrina2005 Re: Dobrze jest,jeśli ktoś komuś jeszcze ufa... 18.08.05, 17:03
          prokuraturze.
          Działają tak opieszale że wątpię aby do wyborów coś się rozstrzygnęło.
          Cimoszewicz może się niby obrażać i grozić, ale tak naprawdę trzęsie portkami
          aby coś z ABW nie wyciekło...
        • palestrina2005 Odprawy dla posłów SLD 18.08.05, 17:05
          Ciekawe czy po wcześniejszych emeryturach dla górników Prezio i Cimoszewicz
          załatwią jakieś odprawy (albo wcześniejsze emerytury) dla posłów SLD którym
          kończy się kadencja i nie zostaną już wybrani.
          Taki Miller, Oleksy - tacy biedni. Pracowali w trudnych warunkach i im się
          należy.
          Panie Cimoszewicz - do roboty...
          • rsrh tak palestrino!To dzieci specjalnej troski 18.08.05, 17:55
            z patologicznego ( parlamentarnego) srodowiska !!
        • adam_l27 Re: Dobrze jest,jeśli ktoś komuś jeszcze ufa... 18.08.05, 18:10
          Zwłaszcza kolega kodze kolegi. Wszak przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi
          przyjaciółmi :D
      • trevik Re: Ciekawe dlaczego ufa ????? 18.08.05, 18:08
        Przeciez minister Kalwas extra wraca do kraju, aby wszystkiego przypilnowac.
        Spokojna glowa - w tym momencie jestem juz prawie pewien, ze prokuratura
        przestepstwa sie w tych oswiadczeniach nie dopatrzy. Z tym, ze:

1) Prokuratura po ponownym zbadaniu sprawy moze sie dopatrzec przestepstwa po
        wyborach, jesli komus bedzie w tym czasie jeszcze na tym jeszcze zalezalo, aby
        go pomeczyc (co sie moze oplacac prawicy z punktu widzenia polityki
        dlugoterminowej).

2) Od kiedy to przeprosiny, wyroki i inne padaja po takim, czy innym zachowaniu
        prokuratury? Przeciez od tego sa niezawisle sady. Moze panu Marszalkowi sie cos
        zapomnialo, ze w RP od uniewinniania sa niezawisle sady w przeciwienstwie do
        PRL, gdzie miedzy sadem i prokuratura nie bylo wiekszej roznicy.

Gruss, T.
        • okazik Doktor prawa, a nie wie,że sąd decyduje o winie? 18.08.05, 18:37
          Słusznie zauważyłeś. Sąd, a nie prokuratura. I tak mamy w dalszym ciągu
          kandydata, który prawo traktuje jak lewiznę, kolega ungera i kwacha cimoszko
          doktor praw.
          • pandada Re: Doktor prawa, a nie wie,że sąd decyduje o win 18.08.05, 20:29
            Najpierw musi prokurator uznać, ze są podstawy do wszczęcia postępowania, aby sąd mógł kogoś skazać.

Taka Jarucka np. nie przeszła w prokuratorskim śledztwie i prokurator uznał, ze jej przestępczy czyn jest wysoce prawdopodobny. Ale sąd już nie.

Wszyscy posłowie z odebranym immunitetem nie wzbudzili zaufania prokuratury.

Zatem zagranie Cimoszewicza było głupie. Większość z naszych rodaków nie odróżni sytuacji postawienia zarzutów od skazania. Cimoch wycofując się, sprawi wrażenie, że się przyznał.
            To zagranie nie podoba mi się. Oczywiście - osobiście może od siebie wymagać więcej niż taki Kaczyński czy Lepper, którym prokuratorzy nie wierzyli. Ale tym samym może nam zafudować skazanego Lecha K. na prezydenta i pozostawić swój elektorat bez możliwości oddania głosu.

Ja jednak uważam, że najwyższą instancją w Polsce jest powszechne głosowanie obywateli i to ci obywatele powinni decydować, czy tego lub innego kandydata odrzucić, a nie jakieś wąskie grono - nie wiadomo dokładnie kto.

To tyle, co do mojego rozumienia demokracji.
            Natomiast rozumiem, że Cimoszewicz ma osobiste normy postępowania i może uznać, że honor nie pozwala mu przekonywać ludzi do siebie, jeśli są mu postawione zarzuty o przestępstwo.

Ale w narodzie może się wykształcić przekonanie, ze to prokurator, a nie sędzia, decyduje o winie.

Moim zdaniem deklaracja Cimoszewicza była niepotrzebna.
            • alfredkujot Re: Doktor prawa, a nie wie,że sąd decyduje o win 18.08.05, 20:42
              pandada napisał:

> Najpierw musi prokurator uznać, ze są podstawy do wszczęcia postępowania, aby
              s
              > ąd mógł kogoś skazać.

To jest bardzo interesujace - wykladnia prawa wg pan da,da
              To sie nie zmienilo - jest jak w prl-u bylo

Reszte mozna sobie oszczedzic- pan da,da wyjasnia .....
              >
              > Taka Jarucka np. nie przeszła w prokuratorskim śledztwie i prokurator uznał,
              ze
              > jej przestępczy czyn jest wysoce prawdopodobny. Ale sąd już nie.
              >
              > Wszyscy posłowie z odebranym immunitetem nie wzbudzili zaufania prokuratury.
              >
              > Zatem zagranie Cimoszewicza było głupie. Większość z naszych rodaków nie
              odróżn
              > i sytuacji postawienia zarzutów od skazania. Cimoch wycofując się, sprawi
              wraże
              > nie, że się przyznał.
              > To zagranie nie podoba mi się. Oczywiście - osobiście może od siebie wymagać
              wi
              > ęcej niż taki Kaczyński czy Lepper, którym prokuratorzy nie wierzyli. Ale tym
              s
              > amym może nam zafudować skazanego Lecha K. na prezydenta i pozostawić swój
              elek
              > torat bez możliwości oddania głosu.
              >
              > Ja jednak uważam, że najwyższą instancją w Polsce jest powszechne głosowanie
              ob
              > ywateli i to ci obywatele powinni decydować, czy tego lub innego kandydata
              odrz
              > ucić, a nie jakieś wąskie grono - nie wiadomo dokładnie kto.
              >
              > To tyle, co do mojego rozumienia demokracji.
              > Natomiast rozumiem, że Cimoszewicz ma osobiste normy postępowania i może
              uznać,
              > że honor nie pozwala mu przekonywać ludzi do siebie, jeśli są mu postawione
              za
              > rzuty o przestępstwo.
              >
              > Ale w narodzie może się wykształcić przekonanie, ze to prokurator, a nie
              sędzia
              > , decyduje o winie.
              >
              > Moim zdaniem deklaracja Cimoszewicza była niepotrzebna.
            • trevik Re: Doktor prawa, a nie wie,że sąd decyduje o win 18.08.05, 22:09
              Czlowieku, chyba nie wiesz, w jakim kraju Ty zyjesz.

Przede wszystkim obecna wladza poki co jest w rekach czerwonych i _kazdy_
              prokurator wie, ze jest wystarczajaco czasu, aby go uwalic przez ministra
              sprawiedliwosci z tego, czy innego powodu a pamietaj, ze nominacje na stolki
              wiekszosc polskich premierow robi dopiero w _ostatniej_ chwili urzedowania i ma
              kto sytuacji w prokuraturze pilnowac tych, ktorzy sie tym beda zajmowac.
              Te wszystkie rozlamy w SLD, czyszczenie, odbieranie poparcia rzadu itd. to jeden
              wielki teatr - to sa zbyt szczwane lisy, aby nie wiedziec o co idzie gra a gra
              idzie o tylki z kazdej ze stron i co jak co, ale SLD sobie w takich sytuacjach
              nie bedzie karkow podgryzalo - porozumienia w takich sytuacjach sa zdecydowanie
              ponad podzialami.

To, co zrobil Cimoszewicz to potworna sciema - facet serwuje ludziom iluzje
              honorowosci, zreszta nie por raz pierwszy. Dzis jeszcze pamietam, jak mowil, ze
              sie wycofuje a ja wtedy napisalem na forum, ze to prawdopodobnie sciema i sie
              jeszcze zarejestruje (bardzo warunkowo, bo a nuz i choc to czerwony to nie chce
              czlowieka krzywdzic) i mialem oczywiscie racje. Teraz tez wiem, ze ten trik z
              prokuratorem to _propaganda i iluzja_ w postaci czystej, jaki to on honorowy nie
              jest.

Gdyby byl honorowy, to slowo "prokurator" zastapilby slowem "sad", ale on tego
              nie zrobi a nie zrobi dlatego, ze wie, ze nad sadem to oni skutecznej kontroli
              nie maja a juz na pewno nie maja takiej, jak nad prokuratura (bo sedzia moze sie
              trafic bez problemu taki, ktory powie, ze byl winny i co? cale wplywy polityczne
              lewicy leza w gruzach a prawica to nie prawica poczatku lat '90, zadowolona z
              tego, co bylo i w polstrachu ale wilki szykujace sie do zmian ustrojowych
              panstwa i zapowiada sie wielkie pucowanie, ktore jeszcze nie mialo szansy miec
              miejsca).

Gruss, T.
    • otis_tarda Ale ładny tytuł... 18.08.05, 17:15
      "Cimoszewicz ufa prokuraturze". Od razu widać, że człek to poczciwy, ufny i
      praworządny.

Teraz pytanie do internautów: jaki byłby tytuł, gdyby na miejscu Cimoszki byłby
      Kaczor albo Tusk?
      • ubytek Re: Ale ładny tytuł... 18.08.05, 17:32
        Ja sadze, ze:
        "Tusk oczekuje na stanowisko prokuratury"
        "Kaczynski rezygnuje z kandydowania jak tylko prokuratura potwierdzi zarzuty"

otis_tarda napisał:

> "Cimoszewicz ufa prokuraturze". Od razu widać, że człek to poczciwy, ufny i
        > praworządny.
        >
        > Teraz pytanie do internautów: jaki byłby tytuł, gdyby na miejscu Cimoszki
        byłby
        > Kaczor albo Tusk?
        • otis_tarda Albo: 18.08.05, 17:49
          "Prezydentura Kaczyńskiego wisi na włosku?" - opatrzone pytajnikiem. Pytajnik
          zawsze dobrze wygląda :).
          • quasimodos1 Re: Albo: 18.08.05, 23:09
            Kaczyński zrezygnuje?
        • pandada Re: Ale ładny tytuł... 18.08.05, 20:38
          Przecież zarzuty wobec Kaczyńskiego nie tylko potwierdziła prokuratura, ale i sąd I instancji.
          • alfredkujot Re: Ale ładny tytuł... 18.08.05, 20:44
            zwykla szumowina

pandada napisał:

> Przecież zarzuty wobec Kaczyńskiego nie tylko potwierdziła prokuratura, ale i
            s
            > ąd I instancji.
      • ubytek Re: Ale ładny tytuł... 18.08.05, 19:55
        a jednak zmienili, no na cos sie ta wypowiedz przydala jednak/
    • rsrh A ktoś go wzywa? Czy on tak sam!! 18.08.05, 17:17
      "demokrata",ponadpartyjny"zniesmaczony politykami SLD" "wykształcony" "uczciwy"
      a teraz jeszcze UFNY - to idealny kandydat na prezydenta !!!
      Pewnie nie czytał jeszcze dzisiejszej GW ,której odpowiedzi udzielała
      :Jarucja,ABW i "Prokuratoria".
    • ubytek Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 17:28
      Tam tez ma swoich, skoro taki jest pewnien;)
    • igii Ja nie ufam Cimoszewiczowi i prokuraturze 18.08.05, 17:29
      Ja nie ufam Cimoszewiczowi i prokuraturze.
      • fromwindsor Re: Ja nie ufam Cimoszewiczowi i prokuraturze 18.08.05, 18:24
        igii napisał:

> Ja nie ufam Cimoszewiczowi i prokuraturze.

Ja tez nie ufam Cimoszewiczowi- lze jak pies

Prokuratorzy? Zbyt wielu jest dyspozycyjnych wsrod nich - Cimoszewicz nie
        bedzie mial problemu wybrac rekami Kalwasa "odpowiednich".
    • abwprl1 Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 17:39
      A KTO uchwalał ustawy oraz zmiany ustawy do ustawy i komu miało to służyć.Jak w
      tym wszystkim można się połapać. Liderzy - członkowie SEJMU I SENATU.
    • rsrh Teraz sie doczytałem że premier wzywa Kalwasa!! 18.08.05, 17:43
      Do przerwania urlopu !!
      Stad zapewne ta UFNOŚC WC!! I tu sie srodze zawiedzie."Prokuratoria" juz wie że
      to koniec władzy SLD i nagle zrobi sie niezwykle "odważna" jak niejaki prok Kapusta!
      Juz dzisiaj ogłosili że teczka WC dana im przez ABW BYŁĄ OTWARTA !I NIE WIEDZA
      KTO TO ZROBIŁ
      A ABW oswiadczyła że teczka byla przekazana ZAPLOMBOWANA i jej NIE CZYTALI
      A ich "rzeczniczka" w TV twierdziła ze treść oświadczenia w teczce jest
      identyczna z ta złozona w MSZ ( to jakieś medium ta pani ??)
      A MSZ twierdzi że oświadczenia nie ma !

No nie fajne sa te "służby" !!!

Zródło informacji : dzisiejsza GW str 3
      • fromwindsor Cimoszewicz lilija orleanska - taki niewinny 18.08.05, 18:30
        rsrh napisał:

> Do przerwania urlopu !!
        > Stad zapewne ta UFNOŚC WC!! I tu sie srodze zawiedzie."Prokuratoria" juz wie
        że
        > to koniec władzy SLD i nagle zrobi sie niezwykle "odważna" jak niejaki prok
        Kap
        > usta!
        > Juz dzisiaj ogłosili że teczka WC dana im przez ABW BYŁĄ OTWARTA !I NIE WIEDZA
        > KTO TO ZROBIŁ
        > A ABW oswiadczyła że teczka byla przekazana ZAPLOMBOWANA i jej NIE CZYTALI
        > A ich "rzeczniczka" w TV twierdziła ze treść oświadczenia w teczce jest
        > identyczna z ta złozona w MSZ ( to jakieś medium ta pani ??)
        > A MSZ twierdzi że oświadczenia nie ma !
        >
        > No nie fajne sa te "służby" !!!
        >
        > Zródło informacji : dzisiejsza GW str 3

Przeceniasz poziom uczciwosci prokuratorii.
        Nadal dyspozycyjni im blizej dworu.
        Stad wezwanie Kalwasa i danie sprawy warszawce a nie np. Olsztynowi,czy
        Rzeszowowi.
        Nie sa pewni tylko prowincji, stad te posuniecia.
        Cimoszewicz nie jest az tak "szlachetnie odwazny", by sie uciec do tego rodzaju
        ultimatum wobec prokuratury, nie wiedzac z gory wyniku takiej proby.

• rsrh do fromwindsor-Nie uzyłem w stosunku do nich słowa 18.08.05, 18:55
          uczciwy tylko "odważny" i to w cudzysłowie. Mam nadzieje że ten "organ" podobnie
          jak ABW i WSI - przejdzie "opcję zerową"!!
          • fromwindsor Wobec nich, to zadna roznica 18.08.05, 20:27
            rsrh napisał:

> uczciwy tylko "odważny" i to w cudzysłowie. Mam nadzieje że ten "organ"
            podobni
            > e
            > jak ABW i WSI - przejdzie "opcję zerową"!!

Uczciwosc i odwaga sa dla nich w jednej mierze egzotycznymi pojeciami.

• t-800 Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 17:45
      Jak można nie ufać swojej prokuraturze? ;-)
    • pamin1 I znowu pajawia sie ufo nad Polska. 18.08.05, 17:55
      Bialystok: UFOjcie mi; Warszawa: UFOjcie mi; Zielona Gora: UFOm wam. Jak mi
      zaUFOcie to bedziemy rosli w sile i bedzie sie nam zylo dostatniej. Ja to juz
      chyba gdzies slyszalem.....
    • utopiec Re: Cimoszewicz do prokuratury? 18.08.05, 18:12
      Po co on tam ma iść? przecież już powiedział wszystko, więc teraz słynne "pa!"
      i jadę do puszczy na odpoczynek. A na marginesie, to bardzo ufam Cimoszewiczowi
      i jego publicznym adwokatom - Piekarskiej i Nałęczowi. To są tak wiarygodni
      ludzie, zwłaszcza ten drugi ze swoim wierceniem w krześle. Hemoroidy ma, czy
      co?
      • mordzinas CIMOSZEWICZ UFA....BŁEHEHEHEHE.... 18.08.05, 18:17
        Wszyscy komuniści ufają ....prokuraturze.

Kolegów jest tam ci dostatek...

Eh Cimoszenko Cimoszenko.

Brak słów pogardy dla ciebie PZPR owski draniu.
      • fromwindsor Re: Cimoszewicz do prokuratury? 18.08.05, 18:34
        utopiec napisał:

A na marginesie, to bardzo ufam Cimoszewiczowi i jego publicznym adwokatom -
        Piekarskiej i Nałęczowi. To są tak wiarygodni ludzie, zwłaszcza ten drugi ze
        swoim wierceniem w krześle. Hemoroidy ma, czy co?

Nie wiesz, ze to polityczna tirowka?
        Stad ten swiad w d....
    • sclavus Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 18:34
      Jakże cudownie wyrażają wam się poglądy... we własnym szambie...
      Może znajdzie się wśród was choć jeden odważny, który przeczyta WSZYSTKIE posty
      na tym forum???
      Ja przeczytałem - przednia zabawa...
      Szkoda mi kilawiatury na określenie tego pismactwa... Ale żeby aż takie
      samozadowolenie z tarzania się we własnym gó..e....
    • szutnik Cimoszewicz ufa Brogóradóże?? Jedyny w IIIRP!!! 18.08.05, 18:36
      Bo reszta to już dawno do niej zaufanie straciła!
      Brogóradóra długo bedzie musiała pracować na nazwę "Prokuratura", ktora to
      nazwa zobowiązuje do pewnych standardów NIEDYSPOZYCYJNOŚCI I NIESZMACENIA SIĘ!!
      Która z tych szmat podłogowych odważy się nie rozścielić się pod
      nogami "Niezłomnie Uczciwego"???
    • rewolucjonista_moralny Ufff, ufff... A ja ufam posłowi Giertychowi! 18.08.05, 18:38
      Gdy patrzę na twarz pana Romana Giertycha to po prostu wiem, że to szczery
      człowiek i uczciwy. Prokuratura sprzedana jest mafii czerwono-orlenowskiej,
      siatce kagiebowsko-ubeckiej, moskiewskim pachołkom. Pan Cimoszewicz sitwie ufa
      z całych sił, bo sitwa mu pomoże. My natomiast ufamy panu Romanowi, bo on każde
      zło dojrzy i w zarodku zdusi. Czystość, patriotyzm, rodzina!
      • a.gajewski1 Re: Ufff, ufff... A ja ufam posłowi Giertychowi! 18.08.05, 19:29
        A co mnie Giertych jesli ma <10% poparcia, a jego ojciec nei bedzie prezydentem.
        Wazne by nie zostal Komuszewicz
        • indianski Re: Ufff, ufff... A ja ufam posłowi Giertychowi! 18.08.05, 20:13
          Nie wazne jak , wazne zeby faceta wykonczyc . Niech zyje denokracja i bracia K.
          • a.gajewski1 Nie jest to niewinna dziewica 18.08.05, 20:28
            Tylko cwany typ z SLD.
            • indianski Re: Nie jest to niewinna dziewica 18.08.05, 20:50
              gdyby nie byl cwany to by plewil buraki , albo byl elektrykiem . Niewiniatek
              szukaj w romansach , a nie w polityce .
    • wicurpix Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 18:40
      Ja nie chcę prezydenta mazgaja - Cimoszewicz to prawdziwa ciota.
      • mudshark Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 18:43
        cimoszewicz spokojnie wygra z tymi dupkami, pseudokandatami na prezia.
        swoją drogą, przy okazji jakiegoś wiecu romanowi, możnaby przyjładowo spuścić
        baty, za totalny kretynizm.
        • indianski Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 20:17
          Trzeba przyznac ze Cimoszewicz potrafi wszystko obrocic na swoja korzysc .
          Przewyzsza inteligencja cala nazi-katolicka ferajne o dwie glowy .
          • a.gajewski1 Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 20:30
            oglam wiadomosci wydarzenia i fakty i jakos nie widac jego korzysci. I dobrze
            wszystkie Rywiny Peczaki i Millery na smietnik hitorii(jak Ci to ulzy to Roman tez)
            • indianski Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 20:46
              Kozysci zobaczysz w nasteonych sandazach :). Giertych i spolka zrobili z niego
              niewinnego faceta , zaszczutego przez pchajacych sie za wszelka cene do koryta
              cwaniaczkow .
              • alfredkujot Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 20:54
                Niewinnym facetem to juz mu nigdy sie nie uda zostac.
                Wybor cimoszewicza po tej aferze bylby pogrzebaniem Polski.
                Juz w tej chwili jestesmy obiektem kpin.
                Aparatczyk i to na dodatek skorumpowany kandydatem...
                Gdzby nie chcial Polsce szkodzic zamilklby po kompromitacji
                z niemoznoscia wyjasnienia skad - w jaki sposob wszedl w posiadanie akcji....

indianski napisał:

> Kozysci zobaczysz w nasteonych sandazach :). Giertych i spolka zrobili z
                niego
                > niewinnego faceta , zaszczutego przez pchajacych sie za wszelka cene do
                koryta
                > cwaniaczkow .
                • indianski Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 21:03
                  Z Polski owszem nabiaja sie sie : po wypowiedziach intelygenta z Zielnowa ,
                  aferach z pedalkami (made in Lesiu K.) czy z hodowcy narybku do polskiego
                  HitlerJugend .
                  • alfredkujot Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 21:19
                    indianski napisał:

> Z Polski owszem nabiaja sie sie : po wypowiedziach intelygenta z Zielnowa ,
                    > aferach z pedalkami (made in Lesiu K.)

Na miejscu to mozna ciemnote wciskac . Ze lewica to jest postepowa i chodzilo o
                    wolnosc itp. Nic z tego nie wyszlo. Lewizna starala sie wykorzystac
                    homoseksualistow jak zwykle - za prl-u byli wdziecznym materialem do szantazu
                    sporo bylo denuncjatorow homoseksualistow bo im sb-cy tlumaczyli ze
                    sie srodowisko dowie...a teraz starali sie wykorzystac homoseksualistow do
                    zademonstrowania "postepowosci" - lamali prawo na ktore tak chetnie sie
                    powoluje lewizna -ostatnio cimoszewicz ratunku u prokuratora szuka.
                    Perfidia tych osobnikow jest juz legendarna...Nalecz ktory teraz
                    jest w komitecie wyborczym cimoszewicza bral w tej szopce udzial....

czy z hodowcy narybku do polskiego
                    > HitlerJugend .

Ty jestes pewnie narybek paramafijnej organizacji pzpr-sld
                    • indianski Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 21:43
                      Staraj sie trzymac tematu . Piszesz ze z polski za granica sie smieja - ja
                      jedynie odpowiadam dlaczego . Tak sie zlozylo ze mieszkam za granica i czytuje
                      gazety . Ja tylko stwierzam ze za granica smieja sie z kaczynskich , lepperow i
                      giertychow i to niezaleznie czy to sie Tobie podoba czy nie .
                      • alfredkujot Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 21:45
                        indianski napisał:

> Staraj sie trzymac tematu . Piszesz ze z polski za granica sie smieja - ja
                        > jedynie odpowiadam dlaczego . Tak sie zlozylo ze mieszkam za granica i
                        czytuje
                        > gazety . Ja tylko stwierzam ze za granica smieja sie z kaczynskich , lepperow
                        i
                        >
                        no i gdzie wycztalas ?
                        Podaj zrodla -linki ?Jaka zagraniczna ?
                        > giertychow i to niezaleznie czy to sie Tobie podoba czy nie .
                        • indianski Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 21:57
                          Nie wiem czy slyszales , ale istnieje takie cos jak wyszukiwarka . Kazda
                          wieksza gazeta ma taki skrypt . Wpisz tam w okienko wybrane slowo
                          np: "kaczynski" , a zostana wyszukane artykuly z ostanich xxx lat . Potem
                          poszukaj translatora i wszystko bedziesz wiedzial .
    • pterodaktyl59 Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 19:02
      No to przed prokuratorami nieprzespane noce, jak tu nie podpaść JW Marszałko-
      Premiero-Ministrowi. To już nie jakiś Rywin czy Jakubowska.
    • tysprag Re: Cimoszewicza - synonim fermentu 18.08.05, 19:06
      Ileż to już (nie)poważnych deklaracji składał p. WC?
      Teraz wymyślił, że jeżeli -enigmatycznie- zostanie uznany za winnego (czyżby
      przez sąd? To kiedy?) to zrezygnuje. Dziękuję panu za szlachetną postawę,
      Zaczynam się zastanawiać komu służy ta afera? Czy nie jest tak , że ludzie SLD
      zdetonowali w sposób kontrolowany bombę, która w innym wypadku mogla by
      zaszkodzić panu Wlodkowi, a tak mu pomoże i, tylko przy okazji SLD?
      • indianski jaki ferment ? 18.08.05, 20:10
        Iöu swietoszkowatych kandydatow musialoby odpasc gdyby stwierdzili : zlamalem
        prawo - znikam ze sceny ?.
    • edi54 Re: Cimoszewicz ufa prokuraturze 18.08.05, 19:28

To co wyprawia Giertych ,Wasermann i Miodowicz wola o pomste do nieba.
      Intryga szyta tak grubymi nicmi ,ze graniczy z lajdactwem.Ale czegoz mozna
      sie spodziewac po tych personach.Deklaracja Marszalka po raz kolejny
      dowodzi,ze to facet z klasa.A moze by tak uczony dr Lech Kaczynski
      znany ze szczegolnej wrazliwosci wobec drugiego czlowieka ( "spieprzaj
      dziadu") i skazany wyrokiem sadowym(choc na razie tylko w I instancji)
      za przestepstwo kryminalne wzial przyklad z Marszalka Cimoszewicza
      i wycofal swa kandydature.Nie,Kaczynski tego nie uczyni.Liczy,ze
      zostajac Prezydentem RP zasloni sie- przed niewatpliwym wyrokiem
      skazujacym - immunitetem prezydenckim.Oto krysztalowy kandydat,hehehe.
      Gdyby w takiej sytuacji znajdowal sie Marszalek Cimoszewicz media
      wszystkie psy by na nim wieszaly.Swojaka mozna jednak rozgrzeszyc.
      Jestem tez wielce ciekaw ,czy i ile jest prawdy w pojawiajacej
      sie obiegowej informacji ,ze drugi kandydat - Donald Tusk mial w przeszlosci
      jakies problemy z alkoholem.Gdyby rzecz cala nie byla plotka,to ja
      z gory dziekuje za takiego Prezydenta RP.
    • loquin.phd Udowodnią mu, że naruszył prawo 18.08.05, 19:53
      Niestety.

"Et tu, Brute?"
      A co Ty myślałeś, Cimoszewicz, że Prezio da Ci wygrać? Naiwniak jeden.
    • indianski Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 20:06
      Leppery , Kaczynskie i inne darmozjady - popatrzcie w lustro i powiedzcie
      sobie : jestem mezczyzna .
      • a.gajewski1 Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 20:09
        Mozna powiedziec ze to nie pierwszy raz jak sie wycofuje:) Wiec nie mow o mezczyznie
        • indianski Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 20:11
          Przyklad ?
          • a.gajewski1 No juz raz sie wycofal z kandydowania 18.08.05, 20:27
            A zapytany czy moze zmienic zdanie odpowiedzial ze jest czlowiekiem honoru i
            nigdy jeszcze nie zmienil zdania. PO czy 2 tygodnie minely i dal sie namowic
            milionom listow:)
            • indianski Re: No juz raz sie wycofal z kandydowania 18.08.05, 20:44
              jest takie powiedzenie : tylko krowa nie zmienia zdania (i zre trawe dalej) .
      • douglasmclloyd Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 20:14
        indianski napisał:

> Leppery

Lepper rowniez ufa prokuraturze. Krzywdy mu jeszcze nie zrobila.

, Kaczynskie i inne darmozjady - popatrzcie w lustro i powiedzcie
        > sobie : jestem mezczyzna .
        • indianski Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 20:21
          Krzywdy nie zrobila , ale wine udowonila - a sad nawet raczyl skazac .
          • douglasmclloyd Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 21:17
            indianski napisał:

> Krzywdy nie zrobila , ale wine udowonila - a sad nawet raczyl skazac .

Ile lat Lepper przesiedzial w wiezieniu?
            • indianski Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 21:49
              Takie cos nazywa sie prawo i sprawiedliwosc . Byc moze uwazasz ze jedyna kara
              jest sciecie lub powieszenie , ale tak sie zlozylo ze kara wiezienia badz kara
              wiezienia w zawieszeniu to tez kara . Pana Leppera skazano na kare w
              zawieszeniu - czyli jest winny . W tej chwili pan Cimoszewicz jest niewinny -
              bo w przeciwiensctwie do pana Leppera nie zostal skazany (nawet nie
              przedstawiono mu zarzutow).
              Jezeli nie zalapales sensu , to zapytaj pania od polskiego o co w tym biega .
              • alfredkujot Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 22:04
                Ale jaja - PAN lepper jest skazany ale nie na wiezienie uwaga
                zaraz sie okaze ze wg "dialektyki"lewej lewizny jesli jest skazany a nie
                siedzial w wiezieniu to wlasciwie jest niewinny.
                Natomiast cimoszewicz nie jest winny niczemu bo ufa prokuratorowi.
                Na ten spektkl ktory nam zafundowal cimoszewicz nie ma paragrafow , a poniewaz
                polskie prawo nie przewidzialo cimoszewicza to nie ma sprawy.

indianski napisał:

> Takie cos nazywa sie prawo i sprawiedliwosc .

Nie wiem jak sie takie cos nazywa ...

Byc moze uwazasz ze jedyna kara
                > jest sciecie lub powieszenie ,

Z tym jest klopot bo te umowy miedzynarodowe , prawa czlowieka...

ale tak sie zlozylo ze kara wiezienia badz kara
                > wiezienia w zawieszeniu to tez kara .

etamm, kolesie czuwaja - Rywin smiga po jeziorkach , peczaki zaraz tez beda na
                wolnosci- bo chore sa...full wypas

Pana Leppera skazano na kare w
                > zawieszeniu - czyli jest winny .

A czy mozna juz powiedziec ze jest przestepca ? Czy jeszcze nie ?
                Bo jak Kaczynski nazwal takiego jednego wobec ktorgo toczy sie dochodzenie
                bo podobno narkotykami handlowal przestepca to sad wydal wyrok ...
                na Kaczynskiego.Teraz sie okazalo ze to Kaczynski przestepca jest.....

W tej chwili pan Cimoszewicz jest niewinny -
                > bo w przeciwiensctwie do pana Leppera nie zostal skazany (nawet nie
                > przedstawiono mu zarzutow).

A to co ogladalismy to bylo zbiorowe urojenie ? Cimoszewicz nie klamal ?

> Jezeli nie zalapales sensu , to zapytaj pania od polskiego o co w tym biega .

Ja ma wrazenie ze ty czegos nie zalapalas
                • indianski Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 22:17
                  mylisz sie , ja zalapalem . Istnieje cos takiego jak kodeks karny - nie wiem
                  czy jest lewicowy czy prawicowy . Jest takze takie cos jak sad . W
                  cywilizowanych krajach ( w Polsce chyba tez) jest cos takiego jak domniemanie
                  niewinnosci (powinno byc w wikipedii - sprawdz jezeli nie chwytasz) .
                  W przeciwiensctie do pana Leppera ktory zostal osadzony i uznany winnym , panu
                  Cimiszewiczowi nie postawiono nawet zarzutu ... moze nie widzisz roznicy ,
                  zdaza sie .

Tyle ze w tym ukladzie najlepiej olac zarowno prawo jak i sprawiedliwosc .
                  • alfredkujot Re: Oby kazdy mial tyle odwagi 18.08.05, 22:40
                    Nie nie zalapales .
                    Sld -prezio i spolka i cale to bagno chce nas postawic przed wyborem"
                    mniejszego zla" to znaczy mamy sobie wybierac wsrod kryminalistow i aferzystow
                    kandydata na prezydenta....a jesli ktorys jeszcze nie jest to z niego zrobia..
                    tak jak z Kaczynskiego.
                    Do tej pory obserwowalismy ze sld to wszyscy na dobra sprawe aferzysci-
                    "wymyslono"cimoszewicza tylko on tez.....nie potrafi wytlumaczyc skad mial
                    akcje orlenu -historyjka z corka zbyt smieszna nietrzymajaca sie kupy jest
                    zeby mogla byc prawdziwa.

indianski napisał:

> mylisz sie , ja zalapalem . Istnieje cos takiego jak kodeks karny - nie wiem
                    > czy jest lewicowy czy prawicowy .

No i to okazalo sie problemem temida jest na lewe oko slepa...
                    Dowod - niemoznosc wobec afer drazacych ten kraj ...

Jest takze takie cos jak sad .

No niby jest ale sprawia wrazenie atrapy.
                    W
                    > cywilizowanych krajach ( w Polsce chyba tez) jest cos takiego jak domniemanie
                    > niewinnosci (powinno byc w wikipedii - sprawdz jezeli nie chwytasz) .

Myslisz ze wszystko , wszystkie dziedziny zycia reguluje prawo ?
                    Istnieje ETYKA I ZWYKLA PRZYZWOITOSC - tego nie reguluje
                    sad -zwlaszcza przyzwoitosci.

> W przeciwiensctie do pana Leppera ktory zostal osadzony i uznany winnym ,
                    panu
                    > Cimiszewiczowi nie postawiono nawet zarzutu ... moze nie widzisz roznicy ,
                    > zdaza sie .

Widze cos innego -kryminalisci chca realacjonizowac , prawo i przyzwoitosc-
                    sprawiedliwosc
                    z wyborow robiac groteske - mamy miec wybory miedzy nie ukaranymi przez sad i
                    ukaranymi...
                    tymi uniewinnionymi przez dyspozycyjne sady i tymi skazanymi takze
                    przez dyspozycyjne sady....
                    >
                    > Tyle ze w tym ukladzie najlepiej olac zarowno prawo jak i sprawiedliwosc .

No ja wiem ze w pewnych kregach to pojecia zbyt abstrakcyjne...
                    • mangold Alfred, bój sie Boga..... 18.08.05, 23:38
                      Dwunasta godzinę siedisz na forum i piszesz te swoje banialuki...podejrzewam, że
                      jest tam Was kilku wolontariuszy na tym stałym łączu sztabu wyborczego PiS... :-))
                      • alfredkujot Re: Alfred, bój sie Boga..... 19.08.05, 00:03
                        Banialuki ? to po co czytasz ? Po co obserwujesz ?
                        Skad te przyzwyczjenia ? Co? kto? i ile godzin robi ?
                        Nie jestem zaden pis -dziwne nie ? To ci sie w glowie nie pomiesci ...
                        Radzilbym ci tego nie zauwazyc - bo jeszcze beda od ciebie wymagali
                        pis -owskich norm;-))) poprostu pracy ;-)))))) straszne.
                        We lbie ci sie nie zmiesci - Polska to nie dla wszystkich taka gierka .
                        Zabawa . Istnieja "naiwniacy"-ty tego nie zrozumiesz bo nie znasz
                        wielu takich roznych kategorii z ciemnogrodu , kategorii ciemniakow katolickich
                        jakis swirow dla ktorych miejsce gdzie sie urodzili jest taka anachroniczna
                        kategoria...sa nienowoczesni ....

mangold napisał:

> Dwunasta godzinę siedisz na forum i piszesz te swoje banialuki...podejrzewam,
                        ż
                        > e
                        > jest tam Was kilku wolontariuszy na tym stałym łączu sztabu wyborczego
                        PiS... :
                        > -))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka