mg2005 30.08.05, 10:28 "Kulturalny" człowiek kultury(?) p.Hille używa publicznie "kulturalnego" języka... Przykład idzie z góry... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonic [...] 30.08.05, 10:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katatolik A co usprawiedliwia dekoracje grobów u Brygidy? 30.08.05, 10:46 Oprócz nieskończonej próżności w pychy Prałata? Odpowiedz Link Zgłoś
polonic [...] 30.08.05, 10:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira "Wolno mi mówić co mi się podoba" 30.08.05, 13:32 "Co ja tu mam do wybaczenia? Jestem w Polsce i wolno mi mówić, co mi się żywnie podoba" - powiedział dziennikarzom po rozprawie b. proboszcz parafii św. Brygidy w Gdańsku. Proponuję, żeby obrońca Huellego odtworzył Jankowskiemu tę wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 15:57 katatolik napisała: > Oprócz nieskończonej próżności w pychy Prałata? Pralata nie usprawiedliwia nic. Zreszta zwrocmy uwage na to co mowi "Jestem w Polsce, moge mowic co mi sie zywnie podoba", ale za to mowienie potepia innych i nawet ich skarzy. Podwojne standarrdy to jego specjalnosc. Chrzescijanstwo i nienawisc, potepianie upadku moralnego i przepych na plebani, wzywanie do poszanowania prawa przy jednoczesnym jego lekcewazeniu. To typowe dla warcholstwa i pieniaczy. A takich w Polsce nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
js23 problemy z logiką ? 30.08.05, 19:11 nieodróżniasz wolności wyrażania swoich poglądów, od obrażania innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 20:51 js23 napisał: > nieodróżniasz wolności wyrażania swoich poglądów, od obrażania innych ? Wlasnie o to chodzi, ze rozroznia:)) Ale jabolowy pralat najwyrazniej nie. A co to za tajemnicze stronki w twoim statusiku? Jak tam wejde to doznam objawienia i sie dowiem, kto jest dobry a kto zly? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 21:03 Czego on się czepia naszego Prałata, przecież poniższe słowa ze spokojnym sumieniem moze powiedzieć każdy człowiek w Polsce. Ja też. - - - "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich katolikom masonów, żydowskich bankierów czy ateistycznych socjalistów z piekła rodem". Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 21:09 davidmors napisał: > Czego on się czepia naszego Prałata, przecież poniższe słowa ze spokojnym > sumieniem moze powiedzieć każdy człowiek w Polsce. Ja też. > - - - > "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich > katolikom masonów, żydowskich bankierów czy ateistycznych socjalistów z piekła > rodem". A co byś powiedzial na takie coś: "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich Polakom katolików, watykańskich bankierów czy fanatycznych dewotów z piekła rodem" Dla mnie oba powyższe zdania są równie głupie i równie prawdziwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 21:22 Powiedziałbym, że to fałsz napisany przez podstępnego krętacza. Natomiast wypowiedź ks.Prałata jest normalną retoryką, z którą można w sposób kulturalny polemizować. Dla Pawła Huelle kultura jest pojęciem nieznanym. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 buuuhahahahahahiiiihhihi znow zaczynasz 30.08.05, 21:28 davidku prosze! oszczedz:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To teraz on juz diabol? Niezle awansowal:)) 30.08.05, 21:10 davidmors napisał: > Czego on się czepia naszego Prałata, przecież poniższe słowa ze spokojnym > sumieniem moze powiedzieć każdy człowiek w Polsce. Ja też. > - - - > "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich > katolikom masonów, żydowskich bankierów czy ateistycznych socjalistów z piekła > rodem". Normalny czlowiek tego nie moze powiedziec, ale ty mow, mow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 21:25 Huelle sam siebie awansował na pozycję diabła, to przecież jego tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: To teraz on juz diabol? Niezle awansowal:)) 30.08.05, 21:53 doktorhabilitowany.1 napisał: > Normalny czlowiek tego nie moze powiedziec, ale ty mow, mow:)) a czy wy jeszcze wiecie co to jest normalność ....czy już powoli dzrzew szukacie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To teraz on juz diabol? Niezle awansowal:)) 30.08.05, 21:59 x-y-z napisała: > a czy wy jeszcze wiecie co to jest normalność ....czy już powoli dzrzew > szukacie Bron nas Panie Boze! Wsrod drzew grasuje znany drzewolog Maciej 'Dendrol' Giertych... szuka zagubionego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: To teraz on juz diabol? Niezle awansowal:)) 30.08.05, 23:15 doktorhabilitowany.1 napisał: > davidmors napisał: > > > Czego on się czepia naszego Prałata, przecież poniższe słowa ze spokojnym > > sumieniem moze powiedzieć każdy człowiek w Polsce. Ja też. > > - - - > > "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich > > katolikom masonów, żydowskich bankierów czy ateistycznych socjalistów z piekła rodem". > Normalny czlowiek tego nie moze powiedziec, ale ty mow, mow:)) >>>>>1ncz : Zaślepienie prałata jest znane. Na szczęście to rzadki przypadek. Ale czy normalny człowiek może powiedzieć : Zgroza ogarnia, gdy narzucane są nam prawa wymyślone w gabinetach wrogich wszystkim Polakom polityków z piekła rodem? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Mozna mowic i mozna pisac co sie komu podoba! 30.08.05, 21:13 davidmors napisał: > Czego on się czepia naszego Prałata, Przeciez to Prałat czepia sie Huelle. Skoro jemu wolno mowic co sie jemu podoba, to Huelle ma prawo pisac co sie jemu podaba. Jakies dziwne rozumienie prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Mozna mowic i mozna pisac co sie komu podoba! 30.08.05, 21:31 Ks.Prałat nikogo nie obraził. To co powiedział nie było skierowne do Huelle, ani do żadnego innego nazwiska. Po prostu myśl filozoficzna. Bezczelny Huelle rzucił się z obelgami konkretnie z imienia i nazwiska ks.Prałata. Jeśli nie rozumiesz różnicy to jesteś dr.Debil, albo "myślący inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Mozna mowic i mozna pisac co sie komu podoba! 30.08.05, 21:40 davidmors napisał: > Ks.Prałat nikogo nie obraził. To co powiedział nie było skierowne do Huelle, > ani do żadnego innego nazwiska. Po prostu myśl filozoficzna. A głębia tej filozofii po prostu powala na kolana. Śmiało można powiedzieć że księżulka sam duch (łac.: spirytus) święty natchnął. I to pewno w celu zapewnienia nieprzerwanego dopływu owego natchnienia nasz ducze w sutannie wziął się za handel hurtowy. Bardzo gospodarnie zresztą - kupując w detalu narażał biednych parafian na niepotrzebne wydatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 21:47 No widzisz jasiuf, napisałes trochę bredni, ale bez obelg i ataków personalnych. Tego właśnie Huelle nie potrafił i dlatego jest w sądzie. Powiem więcej, niech idzie do kasy i wpłaci daninę dla Domu Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Mozna mowic i mozna pisac co sie komu podoba! 30.08.05, 21:57 dr.kidler napisał: > davidmors napisał: > > Czego on się czepia naszego Prałata, > Przeciez to Prałat czepia sie Huelle. > Skoro jemu wolno mowic co sie jemu podoba, > to Huelle ma prawo pisac co sie jemu podaba. Oj ta wasza pokrętna logika .... słyniecie z tego ....czyżby na lekcjach matematyki jak jeden zbijaliście bąki Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 21:51 Prof.Przemysław Czapliński z Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu napisał m.in., że artykuł jest "ostry, napastliwy, gwałtowny". Dziękujemy Ci Profesorze .... d z i ę k u j e m y Ciekawe co z tym teraz zrobi sąd. Pewnie zamówi drugą opinię u swojaka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rozumieć upadlego aniola? ! 30.08.05, 22:04 x-y-z napisała: > Prof.Przemysław Czapliński z Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu im. > Adama Mickiewicza w Poznaniu napisał m.in., że artykuł jest "ostry, napastliwy,gwałtowny". > > Dodal tez, ze wypowiedz autora miesci sie w tradycji filipiki :))) Czytaj uwaznie, chyba ze masz klopoty z polszczyzna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
schnier Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 22:39 > Czego on się czepia naszego Prałata, przecież poniższe słowa ze spokojnym > sumieniem moze powiedzieć każdy człowiek w Polsce. Ja też. > - - - > "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich > katolikom masonów, żydowskich bankierów czy ateistycznych socjalistów z piekła > rodem". Wrodzy katolikom masoni są wszędzie, wszędzie w ogóle są wrogowie. Wrogowie Polaków. W zasadzie każdy jest wrogiem Polaka, kto nie tępi wspomnianych wrogów. Tepić wrogów bowiem trzeba nieustannie i wciąż. Gdyż czyhają za każdym rogiem. Wszędzie. Tępić im agresywniej i brutalniej - tym lepiej. Poprzez obniżenie ich do rangi wroga, można bowiem bezkarnie lżyć ich, poniżać, a może i obtłuc jak się nawinie ów wróg, pod polską rękę. Bo to przecież nie są ludzie, to są wrogowie, więc dawaj, na wroga... - takie myślenie niestety jest jeszcze spotykane wśród części naszych biednych, smutnych, wystraszonych rodaków w naszej Polsce. Polsce Jana Pawła II, którego nauki były ewidentnie przeciwieństwem tego sposobu myslenia, gloryfikując humanizm i przeciwstawiając tępej nienawiści miłość bliźniego, i Polsce Solidarności. Szkoda tym większa, kiedy tego typu myślenie jest domeną księdza, który nie reprezentuje swojego tylko zdania, ale przemawiając z ambony reprezentuje parafię, Kościół. Tym bardziej jeśli ów Ksiądz jest Solidarności wspomnianej kapelanem. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 22:49 Polaka trudno wystraszyć. (Patrz Historia Polski) Polak wrogów się boi. Polak z wrogami walczy. Nieważne jak wróg się nazywa i kim jest. Wroga trzeba zwalczyć. PS. Kochany panie "schnier", nie każdy Żyd jest wrogiem. Tylko niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle !a co z JP II 30.08.05, 23:11 Szkoda, ze sluge rozpoznajesz za Pana! Roznica jest dosc znaczna. CZy aby czytales cos z "Dziel" Jana Pawła II? Chyba zbyt czesto myslisz, ze Gdansk to STOLICA APOSTOLSKA? Gdansk nigdy nia nie byl (i Bogu DZIEKI) Odpowiedz Link Zgłoś
dmartad Re: Rozumieć diabła imieniem Hu.elle ! 30.08.05, 23:50 "naszego prałata"nawet gdybym była parafianką księdza JAnkowskiego,nigdy w życiu publicznie bym się do tego nie przyznała-ten człowiek nie zasługuje na miano sługi Bożego Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaby Raczej psychol 31.08.05, 09:23 TO powinno brzmieć: "moze powiedzieć każdy" PSYCHOL "w Polsce". Ciekawe też to twoje sumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 21:46 doktorhabilitowany.1, jak się nie podoba, to do siebieeee ....po co masz się męczyć .... aMy tak będziemy wyrażać nasze zdanie i to coraz głośniej .....uprzedzam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 21:50 x-y-z napisała: > doktorhabilitowany.1, jak się nie podoba, to do siebieeee ....po co masz się > męczyć .... aMy tak będziemy wyrażać nasze zdanie i to coraz > głośniej .....uprzedzam Jak się będziesz tak nakręcał to znowu posikasz się w nocy. Pielęgniarka powie o tym ordynatorowi i dostaniesz zakaz dotykania komputera na miesiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 21:59 jasiuf , tylko na tyle cie stać .... a ja uważałam ciebie za godniejszego przeciwnika Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 22:07 to byl wyraz jego troski o ciebie:)) A jak bedziesz powstrzymywac siusianie na sile, to ci uryna naleci do mozgu... Pewnie juz masz zolte oczy? :))) A wracajac do twej wypowiedzi, to mozesz sobie mowic ile chcesz i jak glosno chcesz, chociaz belkoczesz. Ale masz do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 22:47 doktorhabilitowany.1 przeczytaj siebie jeszcze raz i podczas czytania pomysl, że to ktoś inny napisał .... co o nim będziesz sądził? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 22:59 Ze ma chlopak fantazje? Hamulce komus puszczaja? Nieee, nie jestem zdolny do takiego obiektywizmu:)) Mam nadzieje, ze nie bierzesz sobie tego do serca, ja sie tu tak czasem podsmiechuje i czsem, jak widzisz, mam troche ciezkostrawne poczucie humoru, ale ogolnie to jestem fajny gosc. I naprawde martwie sie o Polske i o to, ze tylu jest w niej niszczesliwych ludzi, ktorzy szukaja wyjasnienia cudow, ktore sie u nas dzieja w teoriach spiskowych. Pierwszym wyjasnieniem jest nasza niska kultura polityczna - zamiast dyskutowac - atakujemy, zamiast szukac porozumienia - okopujemy sie zatwardziale na naszych pozycjach, zamiast szukac przestepcow - skupiamy sie na kozlach ofiarnych. Czy Ty naprawde uwazasz, ze my, Polacy, nie jestesmy zdolni do lajdactw, ze zaden Polak nie dba tylko o wlasny interes, olewajac albo krzywdzac innych. Ja nie potrzebuje szukac ciemnych sil spiskujacych przeciwko mnie i moim rodakom, kiedy widze jak wielu, ktorzy maja chec i pomysl, jest gnojonych. Nie cierpie 'urawnilowki', nie cierpie 'moczaryzmu', nienawidze obstrukcji w polityce. Gdyby nasi 'wybrancy' zechcieli sie wziac do roboty, a nie za lby, Polska dzis bylaby o wiele bardziej przyjaznym dla wlasnych obywateli krajem. Nie chce widziec w bliznich wylacznie zla, wierze, ze kazdy ma pierwiastek dobra i wystarczy tylko dac temu dobru szanse. Ale sie rozpisalem. pzdr:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: problemy z logiką ?masz racje 30.08.05, 23:22 Skoro jestes nawet REhabilitowany, to masz racje! Zgadzam sie z Toba w tej czesci dyskusji (niestety, jestem stronniczy- bo tez REhabilitowany- ale nie znaczy, ze nie lubie myslec- a tak nas czasem postrzegaja). Nie moj problem. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: problemy z logiką ?masz racje 30.08.05, 23:47 fpitt napisał: > Skoro jestes nawet REhabilitowany, to masz racje! Niestety jestem tylko REhabilitowany... za pare lat mam zamiar byc habilitowany, jesli nam sie nie dobiora populisci do uniwersytetow:)) > Zgadzam sie z Toba w tej > czesci dyskusji (niestety, jestem stronniczy- bo tez REhabilitowany- ale nie > znaczy, ze nie lubie myslec- a tak nas czasem postrzegaja). Nie moj problem. > AMEN Tez lubie myslec, choc czasem tego nie widac:)) Ale wierze, ze trzeba rozmawiac z kazdym, poswiecic mu troche uwagi, dac sie wykrzyczec... Troche sprowokowac do upustu zlych emocji. Moze czesc z tych ludzi pod wplywem forum dojrzeje? Naiwny troche jestem:)) Pozdrawiam. Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: problemy z logiką ?masz racje 31.08.05, 00:17 Ludzie na pomoc: Moze ktos mnie wytlumaczy: Jezeli wedlug Jankowskiego on jest w Polsce i moze mowic co mu sie podoba, to gdzie jest ten Huelle i co stoi jemu na przeszkodzie by mowic co jemu sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: problemy z logiką ?masz racje 31.08.05, 13:57 nysanin1 napisał: > Ludzie na pomoc: > Moze ktos mnie wytlumaczy: > Jezeli wedlug Jankowskiego on jest w Polsce i moze mowic co mu sie podoba, to > gdzie jest ten Huelle i co stoi jemu na przeszkodzie by mowic co jemu sie > podoba? W wykonaniu Jankowskiego to jest wlasnie alfredokujotowa 'dialektyka alfredokujotowska' Nikt nie wytlumaczy co Jankowski ma na mysli, bo on zwyczajnie nie mysli:)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: problemy z logiką ?masz racje 31.08.05, 14:33 doktorhabilitowany.1 napisał: > nysanin1 napisał: > > > Ludzie na pomoc: > > Moze ktos mnie wytlumaczy: > > Jezeli wedlug Jankowskiego on jest w Polsce i moze mowic co mu sie podoba > , to > > gdzie jest ten Huelle i co stoi jemu na przeszkodzie by mowic co jemu sie > > > podoba? Czy prawidlowa odpowiedzia ktora niewatpliwie chcesz sprowokowac ma brzmiec Huelle to sobie moze mowic co chce w Izraelu ? Nie , takiej nie bedzie. Zeby kipiec o antysemityzmie? bedzie inna. Relacje gi-wi nie sa wiarygodne, czesto przeklamane. Ja sadze ze nic takiego Jankowski nie powiedzal a cala wrogosc skierowana jest na Jankowskiego. Nikt juz nie cytuje Huelle. Jankowskiemu chetnie wymawia sie niemieckie pochodzenie - a jak to sie ma do tego ze o pochodzenie Michnika , cimoszewicza nikt pytac nie ma prawa, ma byc tabu wg zespolu gi-wi ? W Polsce Zydow nie wolno pytac o pochodzenie bo z jakis wzgledow uchodzi to za nietakt wg pewnych srodowisk ktore maja pretensje do narzucania kanonow kultury . Ciekawe dlaczego ? > W wykonaniu Jankowskiego to jest wlasnie alfredokujotowa 'dialektyka > alfredokujotowska' Nikt nie wytlumaczy co Jankowski ma na mysli, bo on > zwyczajnie nie mysli:)) pzdr Ciekawe dlaczego ten "niemyslacy" czlowiek tak zazarcie i systematycznie jest traktowany przez gi-wi ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: problemy z logiką ?masz racje 31.08.05, 15:11 alfredkujot napisał: > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > nysanin1 napisał: > > > > > Ludzie na pomoc: > > > Moze ktos mnie wytlumaczy: > > > Jezeli wedlug Jankowskiego on jest w Polsce i moze mowic co mu sie > podoba > > , to > > > gdzie jest ten Huelle i co stoi jemu na przeszkodzie by mowic co je > mu sie > > > > > podoba? > > Czy prawidlowa odpowiedzia ktora niewatpliwie chcesz sprowokowac ma brzmiec > Huelle to sobie moze mowic co chce w Izraelu ? > Nie , takiej nie bedzie. Zeby kipiec o antysemityzmie? O czym ty mowisz? Gdzies ty wyrozumial cos takiego? Przestan sie fiksowac na tym pochodzeniu. > bedzie inna. > Relacje gi-wi nie sa wiarygodne, czesto przeklamane. A tos mi Ameryke odkryl:)) Znasz jakas gazete w Polsce, ktora nie jest tendencyjna? Moze '100 krzyzowek', choc tez nie wiem:)) > Ja sadze ze nic takiego Jankowski nie powiedzal a cala wrogosc skierowana > jest na Jankowskiego. Nikt juz nie cytuje Huelle. 1.Pamietasz jak mnie pouczales, ze mowie 'wszyscy', teraz ty mowisz 'cala', a przeciez tyle sie dzieje wokol, Jankowski nie jest jedynym pieniaczem, tak, ze nie mozna mowic, ze tylko z nim sa problemy. 2. Przeciez w artykule zacytowali Huelle:)) > Jankowskiemu chetnie wymawia sie niemieckie pochodzenie - > a jak to sie ma do tego ze o pochodzenie Michnika , cimoszewicza nikt pytac > nie ma prawa, ma byc tabu wg zespolu gi-wi ? Pierwsze slysze o takim pochodzeniu Jankowskiego, jestes pewnien, ze chcesz podrzucic ten temat? Zreszta, co ty z tym pochodzeniem, juz przestan. Michnik nie ukrywa pochodzenia swoich rodzicow, zreszta Cimo tez nie, cos kiedys czytalem, ze jego przodkowie juz w XVI w., jako drobna szlachta, sprawowali jakies funkcje dla Korony w Puszczy Bialowieskiej. Moze gdzies o tym znajdziesz w necie. Problemem jest to, ze niektorzy traktuja czyjes pochodzenie jako 'zle' lub 'dobre' w sytuacji, kiedy nie ma ono najmniejszego znaczenia. Czy jak sie zderza dwa samochody to najwazniejsze jest, ze jeden jest srebrny, a drugi niebieski? Czy zeby pomoc ofiarom? > W Polsce Zydow nie wolno pytac o pochodzenie bo z jakis wzgledo > w uchodzi to za nietakt wg pewnych srodowisk ktore maja > pretensje do narzucania kanonow kultury . Ciekawe dlaczego ? W Polsce liczy sie kto jest obywatelem, a nie jego pochodzenie, czy wyznanie. Jak ktos chce mowic o swym pochodzeniu to jego sprawa, to sprawa prywatna. A nie wypada insynuowac pochodzenia z podtekstem, ze na pewno ktos nie jest uczciwy, bo jego pradziadek pochodzil z Marsa. Pytajac kogos w debacie publicznej o prywatyzacji o pochodzenie, po prostu zmieniasz temat. Ja bym na takie pytanie wogole nie odpowiedzial, bo jest bez zwiazku, ale czesc ludzi wdaje sie w bezproduktywne wykazywanie polskosci, jakby obce pochodzenie bylo czyms zlym. Tez sie troche dziwie, ale nalezy ludziom pozostawic wybor czy chca o tym mowic, czy nie. > > > W wykonaniu Jankowskiego to jest wlasnie alfredokujotowa 'dialektyka > > alfredokujotowska' Nikt nie wytlumaczy co Jankowski ma na mysli, bo on > > zwyczajnie nie mysli:)) pzdr > > Ciekawe dlaczego ten "niemyslacy" czlowiek tak zazarcie i systematycznie jest > traktowany przez gi-wi ? > Bo GW stawia sobie za cel budowe spoleczenstwa otwartego (czasem robi to, przyznasz, topornie), a teksty pieniaczy w stylu Jankowskiego, zwlaszcza bedacych ksiezmi (diabel w ornacie?), podkopuja zgode spoleczna, autorytet Kosciola, dziela wiernych na anty- i filosemitow (itd.) i sa sprzeczne z litera konstytucji, ktora nie zezwala do nawolywania do nienawisci w zaden, nawet aluzyjny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: problemy z logiką ?masz racje 31.08.05, 16:34 doktorhabilitowany.1 napisał: ? Przestan sie fiksowac na > tym pochodzeniu. A dlaczego ? Mialbym przestac sie "fiksowac"na pochodzeniu ? To brzmi jak "zapomnij o historii , zapomnij kim jestes i skad pochodzisz .... > > bedzie inna. > > Relacje gi-wi nie sa wiarygodne, czesto przeklamane. > A tos mi Ameryke odkryl:)) Nie odkrylem ale o tym trzeba pamietac, przegladajac gi-wi Znasz jakas gazete w Polsce, ktora nie jest > tendencyjna? To jak argumentacja niektorych obroncow cimoszewicza "kazdy cos tam kradnie" Moze '100 krzyzowek', choc tez nie wiem:)) > > Ja sadze ze nic takiego Jankowski nie powiedzal a cala wrogosc skierowana > > jest na Jankowskiego. Nikt juz nie cytuje Huelle. No to przelec to co napisano na tym forum. > 1.Pamietasz jak mnie pouczales, ze mowie 'wszyscy', teraz ty mowisz 'cala', a > przeciez tyle sie dzieje wokol, Jankowski nie jest jedynym pieniaczem, tak, ze > nie mozna mowic, ze tylko z nim sa problemy. Nie lubie gdy sie mowi o ludziach ktorzy usiluja poradzic sobie z problemami "pieniacze" 2. Przeciez w artykule zacytowali > Huelle:)) A co mieli nie zacytowac -stalo w prasie napisane i autoryzowane pewnie tez bylo czego o Jankowskiego wypowiedzi powiedziec nie mozna. > > Jankowskiemu chetnie wymawia sie niemieckie pochodzenie - > > a jak to sie ma do tego ze o pochodzenie Michnika , cimoszewicza nikt pyt > ac > > nie ma prawa, ma byc tabu wg zespolu gi-wi ? > Pierwsze slysze o takim pochodzeniu Jankowskiego, jestes pewnien, ze chcesz > podrzucic ten temat? No to czytales ten cytat Huella czy nie ? Zreszta o tych przepychankach z pochodzeniem bylo sporo w zwiazku z posadzeniem Jankowskiego o pedofilie... Zreszta, co ty z tym pochodzeniem, juz przestan. A dlaczego , dobrze jest znac swoja historie , tak samo jak dobrze jest znac zyciorysy tych ktorzy maja pretensje do waznych stanowisk, a takze formowania swiadomosci zbiorowej. Dobrze jest wiedziec kim sa ludzie skad pochodza itd. To nie jest zadne zboczenie a przyjety obyczaj w cywilizowanym swiecie. Michnik > nie ukrywa pochodzenia swoich rodzicow, zreszta Cimo tez nie, cos kiedys > czytalem, ze jego przodkowie juz w XVI w., jako drobna szlachta, sprawowali > jakies funkcje dla Korony w Puszczy Bialowieskiej. Moze gdzies o tym znajdziesz > > w necie. Akurat tak daleko nie siegalbym. Ja odczuwam dyskonfort gdy mysle o cimoszewiczu seniorze, odczuwam tez gdy mysle ze cimoszewicz junior- kandydat opowiada ze czul sie w Polsce katolickiej jak Zyd. Czul sie dyskryminowany. Czy nie warto wiedziec takich szczegolow ? Czlowiek z urazami do panstwa ktorego obywatele czuja sie katolikami chce byc prezydentem.Warto wiedziec o pochodzeniu ... Problemem jest to, ze niektorzy traktuja czyjes pochodzenie jako 'zle' Bo jesli pewne zachowania nie sa racjonalnie do wytlumaczenia to w poszukiwaniu zrozumienia trzeba cofnac sie do przeszlosci. Tak z reguly postepuja analitycy. > > lub 'dobre' w sytuacji, kiedy nie ma ono najmniejszego znaczenia. Czy jak sie > zderza dwa samochody to najwazniejsze jest, ze jeden jest srebrny, a drugi > niebieski? Czy zeby pomoc ofiarom? Nie wiem skad ci sie ten wypadek samochodowy wziol ? > > > W Polsce Zydow nie wolno pytac o pochodzenie bo z jakis wzgledo > > w uchodzi to za nietakt wg pewnych srodowisk ktore maja > > pretensje do narzucania kanonow kultury . Ciekawe dlaczego ? > W Polsce liczy sie kto jest obywatelem, a nie jego pochodzenie, czy wyznanie. Z prawnego punktu widzenia. Ale tego nikt nie zakwestionowal. Natomiast wiadomo jest o staraniach w Izraelu i nie tylko Zydow o polskie paszporty . Sporo juz posiada. Nie sa zwiazani ani z kultura ani narodem polskim. Chca sie wydostac bo sie czja zagrozeni -paszport polski troche sprawe ulatwia juz w Europie. > Jak ktos chce mowic o swym pochodzeniu to jego sprawa, to sprawa prywatna. Okazuje sie ze nie do konca. Pewien wloski parlamentarzysta mial spore klopoty ze swoimi katolickimi korzeniami i przekonaniami w europarlamencie np..... A > nie wypada insynuowac pochodzenia z podtekstem, ze na pewno ktos nie jest > uczciwy, bo jego pradziadek pochodzil z Marsa. Bo nieuczciwe jest ukrywanie pochodzenia. Powstaje pytanie dlaczego? Pytajac kogos w debacie > publicznej o prywatyzacji o pochodzenie, po prostu zmieniasz temat. Dlaczego ci tak to pochodzenie przeszkadza. Jak sie zapytali to trzeba odpowiedziec i czesc. Ja bym na > takie pytanie wogole nie odpowiedzial, bo jest bez zwiazku, ale czesc ludzi > wdaje sie w bezproduktywne wykazywanie polskosci, jakby obce pochodzenie bylo > czyms zlym. Nie pochodzenie samo w sobie nie jest niczym zlym . Polacy zrobili doswiadczenie z panami ktorzy zwiali do Izraela, i tam znalezli schronienie. Izrael nie wydal swoich w Posce uchodzili za Polakow. Powiesz ze Polacy tez sa zlodzieje , owszem ale takiej ochronki jak izraelski paszport nie maja. Tez sie troche dziwie, ale nalezy ludziom pozostawic w ybor czy chca > > o tym mowic, czy nie. O pochodzeniu ? Maja nie miec tozsamosci ? > > > > > W wykonaniu Jankowskiego to jest wlasnie alfredokujotowa 'dialekty > ka > > > alfredokujotowska' Nikt nie wytlumaczy co Jankowski ma na mysli, bo > on > > > zwyczajnie nie mysli:)) pzdr > > > > Ciekawe dlaczego ten "niemyslacy" czlowiek tak zazarcie i systematycznie > jest > > traktowany przez gi-wi ? > > > Bo GW stawia sobie za cel budowe spoleczenstwa otwartego Ja mysle ze nikt nie dal gi-wi legitymacji do "budowy spoleczenstwa" i na czym mialaby ta otwartosc polegac ? Na manipulacji ? Juz Polacy "budowniczych" przerabiali co z nas chcieli zrobic "postepowe spoleczenstwo". Zreszta dobrze ze o tym wspominasz. Jak myslisz czy nie jest dobrze znac pochodzenie "budowniczych" z takimi ambicjami ? Ciary po plecach przechodza.... Nie ma ambicji solidnie informowac a "budowac" otwrte spoleczenstwo w ktorym nie ma co pytac o pochodzenie ? To otwarte ma byc to spoleczenstwo czy ma nie byc otwarte ? I czym mialaby byc ta otwarosc, jesli mialoby byc otwarte ? (czasem robi to, > przyznasz, topornie), a teksty pieniaczy w stylu Jankowskiego, Gi-wi nie odbiega standardami od Jankowskiego. Inaczej przytykla garnek radlowi. zwlaszcza > bedacych ksiezmi (diabel w ornacie?), podkopuja zgode spoleczna, autorytet > Kosciola, dziela wiernych na anty- i filosemitow (itd.) i sa sprzeczne z litera > > konstytucji, ktora nie zezwala do nawolywania do nienawisci w zaden, nawet > aluzyjny sposob. I pewnie pytanie o pochodzenie mialoby byc taka aluzja ? Michnik dla odmiany chce dzielic to spoleczenstwo na "otwartych" i tych ciemniakow.Wart Pac Paca i Pac palaca. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: problemy z logiką ? 31.08.05, 07:57 a ten pierwiastek właśnie pokazałeś na tym forum .... jednak ja calokształt twojej pracy oceniam negatywnie .... u mnie nie zdałeś z przedmiotu, który nazywa się etyką Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 buuuuuuu hlip hlip 31.08.05, 13:53 x-y-z napisała: > a ten pierwiastek właśnie pokazałeś na tym forum .... jednak ja calokształt > twojej pracy oceniam negatywnie .... u mnie nie zdałeś z przedmiotu, który > nazywa się etyką A tak mi zalezalo na Twojej opini...hlip Ale pociesza mnie fakt, ze to moze nie u mnie z etyka jest nie tak, bo Ty na pewno nie jestes ekpertka. Ja przynajmniej staram sie do innych stosowac te same standarty co do siebie:)) I uwazam, ze wszyscy maja takie samo prawo by postepowac jak chca, niezalenie od 'innosci', chyba, ze lamia prawo panstwa prawa (czyt. realizujacego postulaty karty praw czlowieka i rowno traktujacego wszystkich obywateli):)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 22:11 x-y-z napisała: > jasiuf , tylko na tyle cie stać .... a ja uważałam ciebie za godniejszego > przeciwnika A ja Ciebie nie wogóle uważam za przeciwnika. Byłoby nieładnie gdybym sprzeczał się z osobą ciężko upośledzoną umysłowo. Ja tylko daje Ci dobre rady. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 22:49 jasiuf. twój poziom żenująco niski, logiki brak .... szkoda mi czasu na dyskusje z tobą .... znajdź sobie równego tobie przeciwnika Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: problemy z logiką ? 30.08.05, 23:04 x-y-z napisała: > jasiuf. twój poziom żenująco niski, logiki brak .... szkoda mi czasu na > dyskusje z tobą .... znajdź sobie równego tobie przeciwnika No faktycznie - tu przeciwnika do dyskusji nie znajdę :( Ale sobie troche z Wami popyskuje :) Ostatni raz w piaskownicy słyszałem taką kupę idiotyzmów na raz. Potem szkoła, studia, praca - ciągle trzeba myślec, argumentowac, dyskutowac. A rozmowa z Tobą jest jak katharsis - totalne odmóżdżenie :) "Dobra nasza byleby nie myśleć" - wiesz kto to napisał literaturoznawco ? Pewno, że nie wiesz. Bo to żyd był ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henry.bulski KLEROFASZYZM! 31.08.05, 03:33 Niewątpliwie, problemy z logiką! Ponieważ to nie jest antysemityzm w czarnym wydaniu. To jest KLEROFASZYZM! Historia współczesna odnotowała przypadek straconego w 1947 r, słowackiego klerofaszysty księdza Józefa Tiso! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: KLEROFASZYZM! 31.08.05, 15:16 I to zjawisko o XIX wiecznym rodowodzie juz dawno nie powinno miec miejsca. II wojna swiatowa i konflikty na tle etnicznym to hanba XX wiecznego swiata i w XXI wieku jak widac niektore z ich powodow sa ciagle obecne, jak np. slepa nienawisc do wszystkigo co 'inne'. Odpowiedz Link Zgłoś
aborpol KLEROFASZYZM! 31.08.05, 04:36 Miewątpliwie, problemy z logiką. Ponieważ, to już nie antysemityzm. a czystej postaci KLEROFASZYZM! Współczesna historia odnotowała wieloktrotnie przypadki klerofazymu. M. in. straconego w 1947 r. słowackiego księdza i klerofaszysty Józefa Tiso! Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 21:17 lukasito napisał: > Pralata nie usprawiedliwia nic. Zreszta zwrocmy uwage na to co mowi "Jestem w > Polsce, moge mowic co mi sie zywnie podoba", ale za to mowienie potepia innych > i nawet ich skarzy. Prałat Jankowski jest U SIEBIE i może o wiele więcej niż jakiś przyjezdny ..... zrozumcie to wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 21:39 U siebie??? Od kiedy to ten rzecznik diabła w sutannie jest u siebie? Głosząc swoje plugastwa między ludźmi i sącząc im w serca najgorszą truciznę znajduje poklask tylko u równych sobie popleczników. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Bezdenna glupota Huelle nieco usprawiedliwia 30.08.05, 21:50 Panie Huelle, dzieci z Domu Dziecka czekają na pańską wpłatę. Za własną głupotę trzeba płacić. Zresztą gmina żydowska moze się w tym celu zrzucić. Byłby to pierwszy w historii dar Żydów dla polskich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re:Bezdenna glupota pralata nic nie usprawiedliwia 30.08.05, 22:10 davidmors napisał: > Panie Huelle, dzieci z Domu Dziecka czekają na pańską wpłatę. Bo na pralata dizeci z domu dziecka nie maja co liczyc, on wszystkie swoje srodki przeznacza na ministrantow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 22:02 pe1 - przyjmuję to jako komplement, jestem dumna z tego, że postawiłes mnie w takim towarzystwie .... dzięki ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 22:10 pe1 napisał: > U siebie??? > > Od kiedy to ten rzecznik diabła w sutannie jest u siebie? > Głosząc swoje plugastwa między ludźmi i sącząc im w serca najgorszą truciznę > znajduje poklask tylko u równych sobie popleczników. Rzecz w akcji i reakcji. Michnik i jego redakcja i pralat Jankowski. Kto ma racje ? Kto jest "silniejszy" kto szuka rozmowy ? Kto antagonizuje ? Kto kogo stara sie zrozumiec , kto kogo deprecjonuje ?? Kogo i co boli? Skad agresje ?Gdzie dialog ? Gdzie proba zrozumienia ? Kto ustalil "poprwnosc"? Kto nie rozumie emocji?Bolu i rozczarowania ? Kto probuje narzucic jedyna wlasciwa interpretacje? Kto i dlaczego ma milczec ? kto kogo nie przeprosil ? Gi-wi nic nie ma do powiedzenia wobec strasznego zarzutu pedofilii ? Przeciez to gi-wi zrobila z Jankowskiego pedofila . Nadszedl czas panowie i panie zeby zdjac maski ,przestac manipulowac, a uczciwie mowic o co chodzi . Nie kombinowac z poczuciem winy tylko wprost mowic o swoich problemach , odczuciach, bolaczkach i...oczekiwniach. Dosc juz "poprawnosci" i kombinatorstwa,szantazy, zaklaman ktore sie zarzuca katolikom. Czas na mowienie otwarcie o co chodzi takim jak michniki i gieremki,bez akrobacji "filozoficzno"-"dialektycznych". Albo inaczej bez kombinatorstwa i manipulacji.Ja wiem nie prosta sprawa.. ale mozna sie nauczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Szkoda prądu 30.08.05, 22:23 alfredkujot napisał: > Czas na mowienie otwarcie o co chodzi takim jak michniki i gieremki,bez > akrobacji "filozoficzno"-"dialektycznych". > Albo inaczej bez kombinatorstwa i manipulacji.Ja wiem nie prosta sprawa.. > ale mozna sie nauczyc.... Ja to już gdzieś słyszałem.....? jakieś stare nagranie... lata sześdziesiąte... Towarzyszu Moczar ! To Wy !? :))))) Ale się ubawiłem. Wiedziałem, że są w tym kraju ludzie trzepnięci. Ale żeby aż tak !? No muszę lecieć zabawa zabawą, a jutro czeka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 23:26 pe1 napisał: > U siebie??? > > Od kiedy to ten rzecznik diabła w sutannie jest u siebie? > Głosząc swoje plugastwa między ludźmi i sącząc im w serca najgorszą truciznę > znajduje poklask tylko u równych sobie popleczników. >>>>>1ncz: A Ty od kiedy jesteś "u siebie". Prałat bierze przykład z Ciebie głosząc...<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 21:47 x-y-z napisała: > > Prałat Jankowski jest U SIEBIE i może o wiele więcej niż jakiś przyjezdny ..... > > zrozumcie to wreszcie Jego ministranci juz zrozumieli:)) Ty rowniez? Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Bezdenna glupota nawet nie usprawiedliwia 30.08.05, 22:39 lukasito popisuje sie tutaj bezdenną głupotą ale także brakiem elementarnej logiki; przecież jeśli x. Jankowski kogś obraża na kazaniu to np. pedała, masona czy żyda to ten mu może, podobnie jak on panu Huelle, wytoczyć proces. Przecież x. Jankowski to właśnie zrobił: poczuł się obrażony wypowiedzią publicysty i skierował sprawę do sądu. Jeśli p. Huelle jest pedałem, żydem czy masonem i to go obraża może wytoczyć x. Jankowskiemu sprawę sądową a nie pluć na ludzi w gazetach koszernych po całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
superpole [...] 30.08.05, 16:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nieszczesliwygdypadadeszcz A gdzie wolnosc slowa? Kto ty jestes, cenzorze? 30.08.05, 19:43 Kto ci dal prawo do cenzurowania mysli? Oczekuje na odpowiedz? nieszczesliwygdypadadeszcz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A kliknij sobie w Google słowo BETAR - to sie 30.08.05, 19:08 dowiesz co legło u podstaw tych dekoracji.A jak to przeczytasz to napisz na tym forum!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek W odpowiedzi, mogę Ci zacytować słowa Miłosza 30.08.05, 20:57 z wywiadu dla żydowskiego tygodnika "Tikkun", wychodzącego w Nowym Jorku: "... w tym czasie (mowa o latach 40/50-tych) WIĘKSZOŚĆ w aparacie bezpieczeństwa Polski, mieli oficerowie pochodzenia żydowskiego. Było tak, ponieważ Sowieci nie dowierzali Polakom ...". Odpowiedz Link Zgłoś
sidorskis Istnieją istnieją... I plują do zupy, dosypują 30.08.05, 11:42 cukru do paliwa i tylko kombinują, jak by tu przeszkodzić, żeby prawdziwy polak katolik nie miał willi i mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity WIELKI KAPŁAN SOLĄ W OKU RENEGATÓW I ŁOTRÓW 30.08.05, 15:13 Z takich ludzi jak Jankowski,Walentynowicz,Gwiazda,Lepper,Piłsudski,prawych i bezkompromisowych ,mówiących prawdę i tylko prawdę. Polska powinna być z nich dumna i brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
monis74 [...] 30.08.05, 16:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito WIELKI KAPŁON LEPPER 30.08.05, 16:01 jola_dywity napisała: > Z takich ludzi jak Jankowski,Walentynowicz,Gwiazda,Lepper,Piłsudski,prawych i > bezkompromisowych ,mówiących prawdę i tylko prawdę. Polska powinna być z nich > dumna i brać przykład. Nie wrzucaj tych ludzi do tego samego worka z Lepperem swinio. Lepper nigdy nic dobrego nie zrobil dla Polski, a co by nie mowic o pozostalych, to swoj wklad w walke o nasza Wolnosc mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.trybow jolu_klewki, a Chavez, twój wczorajszy zbawca? 30.08.05, 17:23 Zapomniało dziecko o swoim kolejnym mesjaszu. A ledwo wczoraj go pasowała. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28338281&a=28340079 Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Witam Profesora:)) 30.08.05, 17:42 Widze, ze nam sie podnosi poziom dyskursu:))) Wlasnie przybylem zaintrygowany tytulem prasowym... i mysle, ze Jankowski i jola_klewki potrzebuja doktora, ale nie doktora.1, bo on tez potrzebuje doktora:)) Ja sie nie podejmuje samodzielnej kuracji, oni potrzebuja konsylium. Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: Witam Profesora:)) 30.08.05, 17:52 Oby to nie były przypadki beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: WIELKI KAPŁON LEPPER 30.08.05, 19:03 lukasito napisał: > jola_dywity napisała: > > > Z takich ludzi jak Jankowski,Walentynowicz,Gwiazda,Lepper,Piłsudski,prawy > ch i > > bezkompromisowych ,mówiących prawdę i tylko prawdę. Polska powinna być z > nich > > dumna i brać przykład. > Nie wrzucaj tych ludzi do tego samego worka z Lepperem swinio. Lepper nigdy nic > > dobrego nie zrobil dla Polski, a co by nie mowic o pozostalych, to swoj wklad w > > walke o nasza Wolnosc mieli. fajne porownania... Dla wspolczesnego czlowieka w polsce Lepper ? Lepper to cos znaczy, a Gwiazda to kojarzy sie polakom cos z obiektem w kosmosie.... TAK TAK spytaj polaka na ulicy to tak Tobie odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 DO ŁUKASITO 30.08.05, 20:35 Swoim językiem sie dyskredytujesz. Nie dorastasz do pięt Polakom, jego duchowi i mocy. jestes jak te zastępcy sprzedawczyków, które za kase i stanowiska sprzedają swoją duszę żydo-komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: DO ŁUKASITO 30.08.05, 21:08 Pan Łukasito to prymityw bez erudycji i swady polemicznej ,infantylizm ocenowy wykazuje cechy patologi wartości samoocenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: DO ŁUKASITO 30.08.05, 21:17 jola_dywity napisała: > Pan Łukasito to prymityw bez erudycji i swady polemicznej ,infantylizm ocenowy > wykazuje cechy patologi wartości samoocenowej. No ladnie, ktos mnie tu wyrecza w stawianiu diagnoz. Dziewcze drogie! To, ze z Toba nie polemizuje jakis czlowiek oznacza po prostu, ze Cie dobrze rozumie:)) Akurat infantylizmem na Twoim miejscu bym sie nie przejmowal, swietnie do Ciebie ten styl pasuje, co prawda masz klopoty zeby sie wyslowic na jakikolweik temat, ale na poziomie infantylnym znajdujesz sie niezgorzej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: DO ŁUKASITO 30.08.05, 22:15 doktorhabilitowany.1 napisał: do jola_dywity > Dziewcze drogie! To, ze z Toba nie polemizuje > jakis czlowiek oznacza po prostu, ze Cie dobrze rozumie:)) > Akurat infantylizmem na Twoim miejscu bym sie nie przejmowal, swietnie do > Ciebie ten styl pasuje, co prawda masz klopoty zeby sie wyslowic na > jakikolweik temat, ale na poziomie > infantylnym znajdujesz sie niezgorzej:)) Jak nie macie o czym rozmawiać, nie macie argumentów, to zawsze dyskredytujecie rozmówcę .... ale to typowe dla was .... My o tym wiemy i niestety nie bierzemy tego do siebie, więc gadajcie, gadajcie , łatwiej was wyłapiemy Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: DO ŁUKASITO 30.08.05, 22:28 Odbieram twoj post w kategoriach zainteresowania. Czuje sie przez ciebie molestowany. Czy naprawde nie mozesz sobie znalezc jakiegos lysego chlopca z MW, tylko musisz napastowac biednego doktorahabilitowanego.1. Nawt nie wiem jak ty wygladasz i czy jestes odpowiednio wyksztalcona:)) Nie umowie sie z toba, wiec nie musisz odpowiadac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: DO ŁUKASITO 30.08.05, 22:56 hahahaa.... o celu nie mówiłam, tylko przez taktowność, abyś mial spokojną nockę i niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: DO ŁUKASITO 30.08.05, 21:21 the.bill1 napisał: > Swoim językiem sie dyskredytujesz. Nie dorastasz do pięt Polakom, jego > duchowi i mocy. the.billu jeden! Pieknie, moj drogi chlopcze! Pokazales draniowi co to znaczy dyskredytowac sie jezykiem! Przepisz to teraz sto razy, ale przedtem popraw bledy gramatyczne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: DO ŁUKASITO 31.08.05, 08:02 no cóż jeżeli czytasz tylko wybiórczą i jej gramatyka jest ci tylko znana, to nie dziwię się, że odważyłeś się zwrócić uwagę the.billowi ..... merytorycznie nie staje ?????? rozumiem , ale nie wybaczam Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: DO ŁUKASITO 31.08.05, 13:55 x-y-z napisała: > no cóż jeżeli czytasz tylko wybiórczą i jej gramatyka jest ci tylko znana, to > nie dziwię się, że odważyłeś się zwrócić uwagę the.billowi > ..... merytorycznie nie staje ?????? rozumiem , ale nie wybaczam Staje, staje:)) Nie tylko merytorycznie. Ale jak mozna odpowiedziec merytorycznie na jego post? przeciez to byl smiech na sali:))) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re:Prostactwo,prostactwo i jeszcze raz prostactwo 30.08.05, 22:10 lukasito napisał: > Nie wrzucaj tych ludzi do tego samego worka z Lepperem swinio. Zobacz, co ty sobą reprezentujesz? I ty chcesz z nami konwersację prowadzić? Odpadasz w przedbiegach. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 x-y-z NIE DOLACZAJ DO ATAKU NA JOLE!!! 30.08.05, 22:18 x-y-z napisała: > lukasito napisał: > > Nie wrzucaj tych ludzi do tego samego worka z Lepperem swinio. > > Zobacz, co ty sobą reprezentujesz? I ty chcesz z nami konwersację prowadzić? > Odpadasz w przedbiegach. Rozumiem, ze mozna joli nie lubic, ale nie wypada sie pastwic nad ta paprotka. Ona nie jest winna, ze mysli troche za ciezko i nie pojmuje prostych faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: x-y-z NIE DOLACZAJ DO ATAKU NA JOLE!!! 30.08.05, 22:58 następny prostak... iluż ich tutaj jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: x-y-z NIE DOLACZAJ DO ATAKU NA JOLE!!! 30.08.05, 23:03 x-y-z napisała: > następny prostak... iluż ich tutaj jeszcze No, spokojnie, nie musisz az tak samokrytycznie. Tylko nie atakuj joli:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: x-y-z NIE DOLACZAJ DO ATAKU NA JOLE!!! 31.08.05, 08:04 doktorhabilitowany.1 napisał: > x-y-z napisała: > > > następny prostak... iluż ich tutaj jeszcze > No, spokojnie, nie musisz az tak samokrytycznie. Tylko nie atakuj joli:)) to też typowe zachowania dla was .... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: x-y-z NIE DOLACZAJ DO ATAKU NA JOLE!!! 31.08.05, 15:22 x-y-z napisała: > to też typowe zachowania dla was .... Spokojnie, troche jeszcze pozyjesz w Polsce i sie przyzwyczaisz do naszego polskiego poczucia humoru. My, Polacy wszelkich wyznan i o roznych korzeniach, akurat tego nie musimy sie wstydzic:)) Nasza kultura ma wiele zrodel, nasz Narod wywodzi sie z tradycji pluralizmu i tolerancji. Totez mozemy byc z siebie dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
tydrych Teraz zes zrobila polski bigos! 30.08.05, 16:55 Pomieszalas ludzi i pojecia. Do szkoly dziewcze na nauki. I najlepiej zacznij od nowa! Odpowiedz Link Zgłoś
qlomiot Re: WIELKI KAPŁAN SOLĄ W OKU RENEGATÓW I ŁOTRÓW 30.08.05, 19:20 Droga Jolu. Niech pan Bóg ma twoje ciało w opiece ... bo umysł już stracony. jola_dywity napisała: > Z takich ludzi jak Jankowski,Walentynowicz,Gwiazda,Lepper,Piłsudski,prawych i > bezkompromisowych ,mówiących prawdę i tylko prawdę. Polska powinna być z nich > dumna i brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: WIELKI KAPŁAN SOLĄ W OKU RENEGATÓW I ŁOTRÓW 30.08.05, 19:21 I jeszcze z pana Giertych zarówno Romana jak i Macieja, Młodzieży Wszechpolskiej, pana Wrzodaka, księdza Rydzyka ..... To jest przyszłość Polski, tylko ja wysiadam Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: WIELKI KAPŁAN SOLĄ W OKU RENEGATÓW I ŁOTRÓW 30.08.05, 19:25 kubok napisał: > I jeszcze z pana Giertych zarówno Romana jak i Macieja, Młodzieży > Wszechpolskiej, pana Wrzodaka, księdza Rydzyka ..... To jest przyszłość Polski, > tylko ja wysiadam Czy twoj stosunek do ww bazuje na doniesieniach gi-wi tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Pozdrawiam ks.Prałata, broniącego prawa do wolnośc 30.08.05, 21:08 Precz z tak zwaną poprawnośćią polityczną Gazety Wyborczej. Czytelnicy GW, nie dajcie sobie nałożyć kagańca politycznej poprawności myślenia, bo zostaniecie "rozumnymi inaczej". - - - Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Jabol-Prałata, broniącego prawa do powolnosci:)) 30.08.05, 21:24 umyslowej:)) davidmors napisał: > Precz z tak zwaną poprawnośćią polityczną Gazety Wyborczej. > Czytelnicy GW, nie dajcie sobie nałożyć kagańca politycznej poprawności > myślenia, bo zostaniecie "rozumnymi inaczej". Bedziecie tacy jak davidek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: WIELKI KAPŁAN SOLĄ W OKU RENEGATÓW I ŁOTRÓW 30.08.05, 20:53 Czy wiadomo Ci o tym, ze pralat w swej proznosci swego czasu ostro lobbowal za posrednictwem studentow tlumaczy jednej z konferencji dziennikarzy skandynawskich w sprawie przyznania mu pokojowej Nagrody Nobla czym wywolal niesamowite zdumienie i szok u tych poddanych lobbingowi. Czy wiesz o tym, ze na plebanii u Sw. Brygidy wisi galeria obrazow , a w srod nich maly Lecha Walesy w skromnym robotniczym kombinezonie i ogromny przytlaczajacy Pralata galowym uniformie z cala seria posiadanych orderow i odznaczen. Pralat polecil artyscie tworcy portretu domalowac kolejny order jaki otrzymal od bylych czlonkow rzadu londynskiego w okolicznosciach kwestionowanych przez polskich kombatantow. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: WIELKI KAPŁAN SOLĄ W OKU RENEGATÓW I ŁOTRÓW 30.08.05, 21:12 No toś mi ćwieka zabił! A papieżem się nie obwołał? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: WIELKI KAPŁAN WRZODEM NA DUPIE 31.08.05, 15:41 jola_dywity napisała: > No toś mi ćwieka zabił! A papieżem się nie obwołał? To juz niedlugo nastapi, pytanie tylko, czy przedtem sie obwola Napoleonem, czy Pilsudzkim, jak twoj firerek tredowaty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 do "jola_dywity" 30.08.05, 21:54 Zapomnialas dodac, parafianko, "ryjdzyka", twojego idola. Nawet nie jest mi ciebie zal - Pilsudskiego stawiac w takiej bandzie - popros o pomoc pielegniarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 Re: do "jola_dywity" 30.08.05, 22:01 w tym samym worze Gwiazda i Walentynowicz!!! Wlacz sobie "radyjo" i czytaj bibule lpr. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: do "jola_dywity" 30.08.05, 22:21 dobby7 napisał: > Zapomnialas dodac, parafianko, "ryjdzyka", twojego idola. Mowi sie 'patafianko', od 'patafi Sw. Brygidy':))) 'Patafia sw. Brygidy' to zjawisko otaczajace jabolowego ksie_zula:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 do "doktorhabilitowany1" 30.08.05, 23:44 Okreslenie "PARAFIANKO" ma glebsze znaczenie. JAko archaizm oznacza "prostaka, kogos o przestarzalych pogladach i obyczajach, zacofanego, popolitego, prostackiego. Wydaje mi sie to okreslenie bardzo adekwatne dla "jola dywity" - jej/jego sympatie dla "szambo-obrony", lpr, ryj-dzykow, giertychow i leperow [celowo 1xp - "leper" w ang. znaczy "tredowaty"] czesto sa na forum prezentowane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: do "doktorhabilitowany1" 30.08.05, 23:56 Ale ja wlasnie dlatego proboje to wykorzenic... To jest zbyt wieloznaczne obecnie i moim zdaniem, zbyt delikatne. Kiedys mowiono 'parafialna Wielkopolska' bo uwazano, ze jest tam troche... za porzadnie, zbyt tak jakos zgrzebnie:)) Rowniez pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Istnieją istnieją... I sikaja do mleka! 30.08.05, 21:00 sidorskis napisał: > cukru do paliwa i tylko kombinują, jak by tu przeszkodzić, żeby prawdziwy polak > > katolik nie miał willi i mercedesa. Oj te krasnoludki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: Istnieją istnieją... I sikaja do mleka! 30.08.05, 21:01 Pij mleko - będziesz wielki... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
marc1951 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 12:58 polonic napisał: > nia? To byłoby zrozumiałe, kiedyś, za czasów tzw. żydokomuny ale dzisiaj? > A ilu pan zna masonów, ilu Żydów? Moze pan powie, że masoneria i zydzi nie > istnieją? :) Co to jest masoneria ? Mason co to za typ?Duzo sie o nim na Forum pisze,co ma wspolnego,z zydokomuna,to musi byc jakas straszna postac!A Huelle ,trzymaj sie Pan od nich z daleka ,bo bedziesz Pan pisal ogloszenia matrymonialne. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 18:39 Nie wiesz co to masoneria a bierzesz się za komentowanie i krytykowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
aguido Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 13:00 "A gdy poczujesz już hitlerowski nóż w swoim brzuchu, nie broń się głuptasie, całuj faszystów, całuj faszystów, całuj faszystów, gdzie się tylko da!" (Kurt Tucholski - pod koniec republiki weimarskiej) "Niepodległość Polski jest niepełna, dopóki nie osiągnęliśmy niepodległości wewnętrznej od Żydów" (Jędrzej Giertych - 1939) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 17:25 "Polska bez Żydów byłaby jak zupa bez pieprzu". Roman Dmowski Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 22:21 kamilar napisał: > "Polska bez Żydów byłaby jak zupa bez pieprzu". Roman Dmowski Ale nikt nie powiedział, że lubi sam pieprz jeść. Nie trafiłeś więc z odpowiednim cytatem. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 19:15 aguido napisał: > "A gdy poczujesz już hitlerowski nóż w swoim brzuchu, > nie broń się głuptasie, > całuj faszystów, > całuj faszystów, > całuj faszystów, > gdzie się tylko da!" > (Kurt Tucholski - pod koniec republiki weimarskiej) > > "Niepodległość Polski jest niepełna, dopóki nie osiągnęliśmy niepodległości > wewnętrznej od Żydów" > (Jędrzej Giertych - 1939) Wnuczek roman pewno juz przeskoczyk dziadka w w swoich pogladach. Roman nie tylko propaguje ideje JEDRZEJA ,ale je realizuje i to wielkim Powodzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 15:52 Jak sie mozna wstydzic swojego pochodzenia? Na to sie nie ma wplywu. A jesli ktos do tego urodzil sie w Gdanisku... Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 16:41 Istnieja Zydzi i masoni. I istnieja tez oraz dialaja, polonofaszysci spod znaku prezesa Kobylanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 17:28 midwesterner napisał: > Istnieja Zydzi i masoni. I istnieja tez oraz dialaja, polonofaszysci spod znaku > prezesa Kobylanskiego. To kobylanski jest czegos prezesem? Mowisz o tym szmelcowniku, ktory zrobil majatek na interesach z faszystami i ich pogrobowcami? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 18:45 lukasito napisał: > midwesterner napisał: > > > Istnieja Zydzi i masoni. I istnieja tez oraz dialaja, polonofaszysci spod > > znaku > > prezesa Kobylanskiego. > > To kobylanski jest czegos prezesem? Mowisz o tym szmelcowniku, ktory zrobil > majatek na interesach z faszystami i ich pogrobowcami? > Az sie dziwie ze po mrozacej krew zyly historii chyba lizuta na kontynencie pd amerykanskim, opublikowanej na lamach gi-wi nie zainteresowala sie nim pewna organizacja zydowaska ktora gotowa jest zaplacic za kazdy donos na zbrodniarzy na narodzie zydowskim. Nie wiemy kim jest Kobylianski . Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 18:41 Propaganda masonów i żydów nieźle namieszała ci w głowie. Wszędzie widzisz faszystów i nazistów. Idx sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 19:00 co masz przeciw Zydom i masonom? W USA jest duzo i jednych i drugich. Kraj jestr religijny, bogaty, potezny i twoim krajem jak kotem za ogon wiedzie. co masz przeciw tym ludziom? CO? WYJASNIJ! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 20:27 neceser napisał: > co masz przeciw Zydom i masonom? W USA jest duzo i jednych i drugich. Kraj jest > r > religijny, bogaty, potezny i twoim krajem jak kotem za ogon wiedzie. co masz > przeciw tym ludziom? > CO? WYJASNIJ! Odpowiem w imieniu polonica: 1. Po pierwsze masoni sie spotykaja, a jak sie spotkaja to nie wiadomo co robia 2. Masonskie spotkania sa tajne i czesto sami masoni nie wiedza kto jeszcze jest masonem (chyba, ze tego nie ukrywaja...), a nie wie tego tez polinic, wiec nabiera podejrzen 3.U masonow wstep tylko dla wtajemniczonych, a polonic jest wtajemniczony tylko w tajne zycie antymasonskie 4.wczoraj czytalem, ze jakis kolo w latach 80-tych ujawnil tajny referat Bermana instruujacy Zydow jak postepowac, by zawladnac swiatem. I ten patriota dostal kare smierci zamieniona na dozywocie, ale jego imie i nazwisko sa tajne, tak, ze nawet polonic nie wie jak sie nazywa:))) 5. Nie mozna ufac Zydom, poniewaz tak mowia prawdziwi Polacy: Jankowski i polonic 6.itd:))) Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 20:34 doktorhabilitowany.1 napisał: > neceser napisał: > > > co masz przeciw Zydom i masonom? W USA jest duzo i jednych i drugich. Kra > j > jest > > r > > religijny, bogaty, potezny i twoim krajem jak kotem za ogon wiedzie. co > masz > > przeciw tym ludziom? > > CO? WYJASNIJ! > Odpowiem w imieniu polonica: > 1. Po pierwsze masoni sie spotykaja, a jak sie spotkaja to nie wiadomo co robia > 2. Masonskie spotkania sa tajne i czesto sami masoni nie wiedza kto jeszcze > jest masonem (chyba, ze tego nie ukrywaja...), a nie wie tego tez polinic, wiec > > nabiera podejrzen > 3.U masonow wstep tylko dla wtajemniczonych, a polonic jest wtajemniczony tylko > > w tajne zycie antymasonskie > 4.wczoraj czytalem, ze jakis kolo w latach 80-tych ujawnil tajny referat > Bermana instruujacy Zydow jak postepowac, by zawladnac swiatem. I ten patriota > dostal kare smierci zamieniona na dozywocie, ale jego imie i nazwisko sa tajne, > > tak, ze nawet polonic nie wie jak sie nazywa:))) > 5. Nie mozna ufac Zydom, poniewaz tak mowia prawdziwi Polacy: Jankowski i > polonic > 6.itd:))) po takim wykladzie Twoim czuje sie masonem ,zydem.lepperowcem ,lewakiem.chinczykiem,oraz miliomerem amerykanskim.... Ale dales mi otuchy . DZIEKI panie doktorku.H Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 20:56 golota20 napisał: > po takim wykladzie Twoim > czuje sie masonem ,zydem.lepperowcem ,lewakiem.chinczykiem,oraz miliomerem > amerykanskim.... > Ale dales mi otuchy . > DZIEKI panie doktorku.H Alez prosze! :))) Ja juz od dawna jestem zydokomunistomasonocyklistoiralandzkosb-ckim libertynem:) Inni internauci sie na mnie poznali, gdyz tak po prostu musi byc i kropka. Czasami sam sie dziwie kim to ja nie jestem. Nie moge tylko zrozumiec dlaczego ktos mnie kiedys wyzwal od Warszawiaka :(( czy to az taki wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 20:45 A moze sadzisz, ze w dzisiejszym swiecie jest ktos kto ma realny wplyw na bieg wydarzen, jest w stanie planowac i skutecznie realizowac plany? Sytuacja juz dawno wymknela sie spod kontroli i nie ma zadnego tajnego osrodka typu masoneria o relnym wplywie. Problemem jest nawet nadazanie ze zrozumieniem zjawisk jakie zachodza w swiecie. Ksiadz Jankowski wykazuje daleko idace niezrownowazenie i sporo innych dewiatywnych cech osobowosci w swoim codziennym zyciu. Pisarz Heulle mial racje , dyskusyjny jest jedynie styl jego wypowiedzi i tu pralat slusznie domaga sie ochrony swych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 20:58 Brawo w samo setno! Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 22:34 vinogradoff napisał: > A moze sadzisz, ze w dzisiejszym swiecie jest ktos kto ma realny wplyw na bieg > wydarzen, jest w stanie planowac i skutecznie realizowac plany? Sytuacja juz > dawno wymknela sie spod kontroli i nie ma zadnego tajnego osrodka typu > masoneria o relnym wplywie. Problemem jest nawet nadazanie ze zrozumieniem > zjawisk jakie zachodza w swiecie Mów za siebie vinogradoff .... nie nadążasz, to czytaj więcej .... i w takim razie nie zabieraj nam czasu, na czytanie twoich niewiarygodnych informacji.... do książek, a potem pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 22:47 x-y-z napisała: > Mów za siebie vinogradoff .... nie nadążasz, to czytaj więcej .... i w takim > razie nie zabieraj nam czasu, na czytanie twoich niewiarygodnych informacji.... > do książek, a potem pogadamy Misiu drogi - ale to ty redukujesz świat do prostej zasady: dobry (Polak-katolik) - zły (Żyd-komunista) Twój świat jest prosty do ogarnięcia. Zapewne w młodości jak po słowie "żyd" dodawałeś "dobly" dostawałeś linijką po łapach, a jak mówiłeś "łzły" to cukierka. To ci zostało do dzisiaj. My tu mówimy o bardziej skomplikowanych relacjach, których nie pojmiesz bo musiałbyś złamać swoje uwarunkowanie, a to grozi całkowią dezintegracją i tak mocno nadwątlonej osobowości. I nie odsyłaj do literatury bo zapewne sam niewiele przeczytałeś. Prawie cała dobra literatura odżegnuje się od ciasnej ksenofobii w Twoim wydaniu, a i wielu autorów ma ten teges - nie takie pochodzenie - sam rozumiesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 23:04 Wręcz przeciwnie. Do niedawna w moich oczach człowiek był czlowiekiem. Dopiero, kiedy starałam się zrozumieć, dlaczego w Polsce jest tak źle i wiele przez ten czas przeczytałam literatury z różnych wydawnictw i źródeł, dokumentów dostępnych w internecie również, musiałam przebudować swój wczesniejszy światopogląd. Długo nie mogłam stanąć na nogi po tym czego się dowiedziałam. Ale stoję teraz na dwóch, ale znacznie silniejszych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 22:15 polonic napisał: > hodzenia? To byłoby zrozumiałe, kiedyś, za czasów tzw. żydokomuny ale dzisiaj? > A ilu pan zna masonów, ilu Żydów? Moze pan powie, że masoneria i zydzi nie > istnieją? :) Dlaczego mialby sie wstydzic polskiego pochodzenia? Czy ty nie chcailbys byc Polakiem. Nie wiem czy my, Polacy, bysmy chcieli, zeby taki polinic byl Polakiem, ale mozesz aplikowac o obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 22:36 doktorhabilitowany.1 napisał: > Dlaczego mialby sie wstydzic polskiego pochodzenia? Czy ty nie chcailbys byc > Polakiem. Nie wiem czy my, Polacy, bysmy chcieli, zeby taki polinic byl > Polakiem, ale mozesz aplikowac o obywatelstwo .... pokrętny jak zyd Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 22:47 Zydem niestety nie moge juz zostac, ale moze masonem? Wiesz co? Musze cos wyznac... Mam rower. Litosci, nie wiedzialem co czynie, po prostu myslalem, ze to fajna zabawa i ze rozni fajni ludzie maja rowery. I zostalem cyklista... A teraz widze, ze gdybym kupil sobie kij bejzbolowy i wylaczyl umysl, tak by do mnie dotarlo nauczanie o. Ryjdzika, to mialabys o mnie lepsze zdanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Desant bezmózgowców 30.08.05, 22:54 A zauważyliście, że do 21 tylko Alfredzik dzielnie stawał, a potem jak spod ziemi wyrośli i Davidek i Jola i x-y-z. Do 22:30 strzelali sloganami bez wytchnienia i składu, a potem.... znowu zamilkli. Może oni tylko o tej porze w ramach terapii są dopuszczani do komputerów ? Może te proszki, które im dają tylko przez półtorej godziny umożliwiają werbalizacje ? A może polecieli po nowy zasób haseł i cytatów bo im się dotychczasowe pokończyły ? Tylko x-y-z dłużej wytrzymuje. Zuch :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Desant bezmózgowców 30.08.05, 23:10 Jola i davidek tak zawsze. Przegrzewa im sie to co maja w miejscu, gdzie inni ludzie maja mozgi:)) Z jola nie chce sie dyskutowac, pozostawiam to takim, ktorzy naprawde nie lubia sramobrony, jak lukasito:)) davidek ma za to liczna kompanie, nie mowie o alfredgniocie, ale abba15, freelancer44, zbyszekk5, emeryt21, gazeciarz68, prawo69, polonic, baltazarus, x- y-z, no i doktor.1 Prawie zawsze maja jakis numer przy nicku, czy to cos oznacza? moze poziom IQ:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Desant bezmózgowców 30.08.05, 23:17 doktorhabilitowany.1 napisał: > Jola i davidek tak zawsze. Przegrzewa im sie to co maja w miejscu, gdzie inni > ludzie maja mozgi:)) Z jola nie chce sie dyskutowac, pozostawiam to takim, > ktorzy naprawde nie lubia sramobrony, jak lukasito:)) > davidek ma za to liczna kompanie, nie mowie o alfredgniocie, ale abba15, > freelancer44, zbyszekk5, emeryt21, gazeciarz68, prawo69, polonic, baltazarus, > x-y-z, no i doktor.1 Prawie zawsze maja jakis numer przy nicku, czy to cos > oznacza? moze poziom IQ:)) Dzięki za objasnienia :) Ja tu nowy jestem. Zasadniczo podyskutowac z rodakami chciałem o sprawach ważnych. Ale jak się nawinęła taka hucpa to nie strzymałem i się dołączyłem :) Na codzień przebywam w towarzystwie ludzi inteligentnych i kulturalnych. Dla mnie to totalna egzotyka - coś jak spotkanie oko w oko z troglodytą. Myślałem, że tak niska inteligencja uniemożliwia korzystanie z komputera. Widać myliłem się - komputery mogą już obsługiwać nawet idioci :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Desant bezmózgowców 30.08.05, 23:25 To wlasnie komputery sa przeklenstwem i blogoslawienstwem naszych czasow. I zaprogramowani idioci spod skrzydel Ryjdzika i jabolowego ksie-zula Pozdrawim serdecznie i witam w piekle:))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Desant bezmózgowców 31.08.05, 01:51 jasiuf napisała: > A zauważyliście, że do 21 tylko Alfredzik dzielnie stawał, a potem jak spod > ziemi wyrośli i Davidek i Jola i x-y-z. Do 22:30 strzelali sloganami bez > wytchnienia i składu, a potem.... znowu zamilkli. > > Może oni tylko o tej porze w ramach terapii są dopuszczani do komputerów ? > Może te proszki, które im dają tylko przez półtorej godziny umożliwiają > werbalizacje ? > A może polecieli po nowy zasób haseł i cytatów bo im się dotychczasowe pokończy > ły ? > > Tylko x-y-z dłużej wytrzymuje. Zuch :) A ty jasiuf z tych co to sie zegnaja i pozegnac sie nie moze ? cyt: Ja to już gdzieś słyszałem.....? jakieś stare nagranie... lata sześdziesiąte... Towarzyszu Moczar ! To Wy !? :))))) Ale się ubawiłem. Wiedziałem, że są w tym kraju ludzie trzepnięci. Ale żeby aż tak !? No muszę lecieć zabawa zabawą, a jutro czeka praca. Tez uwazam ze sa rozni w tym kraju, ale najbardziej mi zal tych co maja problemy z wlasna tozsamoscia...... Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 30.08.05, 23:07 ja tylko powiedziałam pokrętny jak zyd .... nic nie mogę, że masz kompleksy doktorhabilitowany.1 i wziąłeś to do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Panie Huelle, czy wstydzi sie pan swojego poc 31.08.05, 15:28 x-y-z napisała: > ja tylko powiedziałam pokrętny jak zyd .... nic nie mogę, że masz kompleksy > doktorhabilitowany.1 i wziąłeś to do siebie Ale widzisz, ja nie rozumiem, co to znaczy 'pokretny jak Zyd'... Czy to cos wartosciujacego? Napisz prosze jak to czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
in10d mg2005: masz coś do powiedzenia na temat? 30.08.05, 10:39 jak nie to zamknij się proszę. a potem skup się i pomyśl chwilę: czy bronisz tych, których warto bronić. Filip Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1963 Re: mg2005: masz coś do powiedzenia na temat? 30.08.05, 10:44 Jankowski, Giertych, tych trzeba opisywac tak jak pan to robi. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
baranska_anna Re: mg2005: masz coś do powiedzenia na temat? 30.08.05, 12:30 Zgadzam sie.. takich artykułów jest zdecydowanie za mało.. i za mało jest ludzi którzy nie boją sie mówić prawdę prosto w oczy.. jakkolwiek by ona nie była przykra. Brawo Huelle! Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: mg2005: masz coś do powiedzenia na temat? 30.08.05, 10:45 a czy warto bronic Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Wolnomyślni agitatorzy 30.08.05, 10:53 Nie trzeba pisać dobrych i poczytnych książek, nie trzeba malować dobrych obrazów - wystarczy nawymyślac księdzu od genseków, na krzyżu kutasa powiesić i już pieją media : " jaki odważne artysty u nas działają, jaki ten ciemnogród straszny, jacy ci artyści tfurcy, jaki naród ciemny i nieuświadomiony postępowo". A następnie te same dzinnikusy wycierają sobie pióra wspominkami JPII, cóż dla wierszówki i nakładu wszystko + propagitki ala' robespierek ogłupiały. Wstyd i żenada, a gówiarstwo włada. Odpowiedz Link Zgłoś
in10d maciej48: agitator to ty chyba jesteś :) 30.08.05, 11:03 i to niedokształcony - same chwyty erystyczne, zero konkretów :) wytknę tylko nielogiczne utożsamianie 1=1a i 2=2a 1) komentarze P. Huelle do "kazań" ks. Jankowskiego 1a) wieszanie kutasa na krzyżu 2) mówienie,że ks. Jankowski to ksenofob 2a) mówienie że cała Polska to ciemnogród straszny Logiki się uczyć, a potem dyskutować :) Filip Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Maciej48 na prezydenta!!!!:P 30.08.05, 12:50 Znalazl sie obronca ucisnionego Jankowsiego, hehe:) To 48 to iloraz inteligencji czy ilosc skladek na rzecz Maibacha ks. Jankowskiego:>?? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-dywity SAMOOBRONA uratuje Polskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 10:48 Pamiętajcie! Tylko samoobrona moze cos zmienic w tym kraju. Tylko Andrzej Lepper zrobi porzadek! Tylko on jest taki opalony - inni kandydaci to takie chorowite bledziuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: SAMOOBRONA uratuje Polskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 13:19 Z treści wypowiedzi głoszonych przez pana przewodniczącego wychodzi jego intelekt. Co tu dużo mówić? Po prostu jest granatem oderwany od pługa Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: SAMOOBRONA uratuje Polskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 15:16 Opoka mensy się odezwała! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: SAMOOBRONA uratuje Polskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 15:15 Trudno się a tytułem niezgodzić,choć w walce politycznej stosujecie brzydkie chwyty naśladując mój podpis. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito [...] 30.08.05, 16:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito SIO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A KYSZ !!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 17:24 Sramoobora tredowatego czeka na ciebie jolu! Idz za obore troche sie potaplac w oborniku z firerkiem! Tylko uwazaj coby was hojarska nie nakryla bo zrobi awanture z zazdrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: SAMOOBRONA uratuje Polskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 19:35 jola-dywity napisała: > Pamiętajcie! Tylko samoobrona moze cos zmienic w tym kraju. Tylko Andrzej > Lepper zrobi porzadek! Tylko on jest taki opalony - inni kandydaci to takie > chorowite bledziuchy... masz racje.. Jolu dostalas reprimende od prawdziwych polakow.. czemu Andrzejka tak wysoko pod niebiosa unosisz.... Kazdy niech swojego chwali jak umie... Lepper ma pare wad, malo istotnych. Ale ma jedna zalete jest chlop z jajami,co u innych kandydatow na prezydenta nie dostrzegam....( moze wlodek Cimoszko okaze sie tez chlop z jajami) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: SAMOOBRONA uratuje Polskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 19:37 golota20 napisał: > jola-dywity napisała: > > > Pamiętajcie! Tylko samoobrona moze cos zmienic w tym kraju. Tylko Andrzej > > > Lepper zrobi porzadek! Tylko on jest taki opalony - inni kandydaci to tak > ie > > chorowite bledziuchy... > > masz racje.. > Jolu dostalas reprimende od prawdziwych polakow.. > czemu Andrzejka tak wysoko pod niebiosa unosisz.... > Kazdy niech swojego chwali jak umie... > > Lepper ma pare wad, malo istotnych. > Ale ma jedna zalete jest chlop z jajami,co u innych kandydatow na prezydenta > nie dostrzegam....( moze wlodek Cimoszko okaze sie tez chlop z jajami) > taaak tylko lepper to "dziecko" pzpr-sld. Odpowiedz Link Zgłoś
qin [...] 30.08.05, 20:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Jole z Dywit uratuje Samoobrona 30.08.05, 21:04 Jolu masz racje, ze jedyna nadzieja i szansa na odmiane oblicza ziemi tej ziemi tylko w Andrzeju Lepperze. Lepper wykazuje najwiecej zdrowego rozsadku i krytycyzmu wobec wszelkiej mas doradcowi expertow, ktorzy juz niejednego przewiezli i w zasadzie niczego nie przewidzieli,a ich prognozy prawie nigdy sie nie sprawdzily. Uczeni sa zakladnikami innych uczonych, nieuczony wykazuje zdrowy dystans do zapowiedzi uczonych i najczesciej nie popelnia bledow. Oczywiscie, ze nie oznacza to koniecznosci oddania calej wladzy w rece analfabetow jednak trzeba krytycznie oceniac uczone wywody a w tym Lepper jest dobry i ma wyrazna przewage konkurencyjna na innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: Jole z Dywit uratuje Samoobrona 30.08.05, 21:15 Xgadzam się z diagnozą Sz.P. i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: mg2005: masz coś do powiedzenia na temat? 30.08.05, 20:36 Myślałem,że napisałem jasno,ale widać -nie dla wszystkich... P.Hille,człowiek "tfu"-kultury,jest przykładem "dla mas",dlatego spoczywa na nim szczególna odpowiedzialność za słowo.Oczywiście ma prawo krytykować ks.J,ale nie na poziomie rynsztoka. Potem krytykujecie polityków,gdy naśladują p.H... Zauważcie,że obecnie p.H mógłby uczyć się kultury słowa od...Leppera (o tempora! o mores!) Ja na przykład b.krytycznie oceniam "salon warszawsko-krakowski" -uważam, że to zdrajcy i "pożyteczni idioci",ale np.nigdy nie nazwałbym p.Michnika volksdeutschem,gensekiem,gauleiterem,goebelsem itd.,no najwyżej -Żydem i masonem...(był asystentem mistrza loży J.J.Lipskiego) > jak nie to zamknij się proszę. > a potem skup się i pomyśl chwilę: czy bronisz tych, których warto bronić. > > Filip Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: mg2005: masz coś do powiedzenia na temat? 30.08.05, 20:53 in10d napisał: > jak nie to zamknij się proszę. > a potem skup się i pomyśl chwilę: czy bronisz tych, których warto bronić. > > Filip Myślałem,że napisałem jasno,ale widać -nie dla wszystkich... P.Hille,człowiek "tfu"-kultury,jest przykładem "dla mas",dlatego spoczywa na nim szczególna odpowiedzialność za słowo.Oczywiście -ma prawo krytykować ks.J,ale nie z poziomu rynsztoka.Potem krytykujemy polityków,gdy naśladują p.H Zauważcie,że obecnie p.H mógłby uczyć się kultury od...Leppera (!!) Ja np.nigdy nie powiedziałbym tak o Michniku,no -najwyżej:"żyd i mason" (był asystentem mistrza loży -p.J.J.Lipskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
kor15 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 10:47 a co usprawiedliwia zycie ponad stan?? co usprawiedliwia oblude ksiedza jankowskiego?? ktory slubuje skromnosc ubostwo a zyje jak magnat smiejac sie z tych wszystkich ktorzy nie maja co jesc..to wstyd ze sa tacy ludzie ktorzy wykorzystuja kaplanstwo do nabijania swojej kasy. kosciol wzywa do odnowy moralnej podczas gdy sami nie widza co sie dzieje na wlasnym podworku Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 10:57 Jak magnat? Wyjątkowo szczodry ten magnat. zresztą uważasz, że wobec jego roli w Solidarności roku 80 i później nic mu sie nie należy? Jankowski zawiódłsie na michnikowcach, nawróconych żydach, którzy w latach 80 wykorzystali Kosciół do swoich celów a w 90 porzucili go jak zbita sukę i zaczeli opluwac. Jankowski zawiódł sie na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 11:25 > Jak magnat? Wyjątkowo szczodry ten magnat. zresztą uważasz, że wobec jego roli > w > Solidarności roku 80 i później nic mu sie nie należy? Należy?? Gdy ludzie nie mają na chleb, wydatki na zabytkowe meble czy luksusowe samochody nie przynoszą mu chwały... Ratzinger, będąc w kościele osobą nr 2 jeździł Volkswagenem, król Jankowski musi jeździć jaguarem? Może on sie czuje już conajmniej papieżem? Albo kimś ważniejszym niż papież... O tym, że PYCHA jest nr 1 na liście grzechów głównych to Bursztynowy Prąłat sobie zapomniał? Odpowiedz Link Zgłoś
marc1951 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 13:32 wredna_jedza napisała: > > Jak magnat? Wyjątkowo szczodry ten magnat. zresztą uważasz, że wobec jego > roli > > w > > Solidarności roku 80 i później nic mu sie nie należy? > Należy?? > Gdy ludzie nie mają na chleb, wydatki na zabytkowe meble czy luksusowe samochod > y > nie przynoszą mu chwały... > Ratzinger, będąc w kościele osobą nr 2 jeździł Volkswagenem, król Jankowski mus > i > jeździć jaguarem? > Może on sie czuje już conajmniej papieżem? Albo kimś ważniejszym niż papież... > O tym, że PYCHA jest nr 1 na liście grzechów głównych to Bursztynowy Prąłat > sobie zapomniał? > Ratzinger ,za kierownica VW promowal swoj kraj,Pralat natomiast obwozi swoja folklorystycza postac,bo co ma promowac ,chyba ze wino ,wyciskane ze swoich parafialnych,Facet liczy srebrniki,a poddani maja kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 14:17 > Gdy ludzie nie mają na chleb Wreszcie jakiś lewak przyznał, że w Polsce jest nędza po wejściu do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
anjew Przed wejsciem do UE byl to bowiem kraj... 30.08.05, 14:23 ...mlekiem i miodem plynacy... Dzizass, po co tacy jak Ty wchodza na to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Bez Mazowieckich i Balcerowiczów to byłby kraj 30.08.05, 21:41 Bez Mazowieckich, Balcerowiczów, Geremków i wogóle bez żydokomuny, Polska byłaby krajem "mlekiem i miodem płynącym". Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Bez Mazowieckich i Balcerowiczów to byłby kra 30.08.05, 21:46 davidmors napisał: > Bez Mazowieckich, Balcerowiczów, Geremków i wogóle bez żydokomuny, > Polska byłaby krajem "mlekiem i miodem płynącym". I to by wystarczyło !? To takie proste !? Zatkało mnie :) Ty w to naprawdę wierzysz !? Miałem Cie za fanatyka ale widzę że się myliłem - Ty jesteś idiotą ! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Bez Mazowieckich i Balcerowiczów to byłby kraj 30.08.05, 21:57 Ja nie powiedziałem, że to wystarczyłoby, jasiuf. Jeszcze trzeba byłoby kilka innych spraw załatwić. Jedną z nich wymienię: Należałoby odebrać Michnikowi Gazetę zawłaszczoną przez Michnika z Agorą i oddać prawowitemu właścicielowi czyli Solidarności Pierwszej. (Solidarność Druga nie potrzebowała Gazety - Wałęsa umożliwił jej zawłaszczenie. I nie potrzebuje w dalszym ciągu, ponieważ wszystkie żydokomunistyczne media jej służą ze wzajemnością.) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Bez Mazowieckich i Balcerowiczów to byłby kra 30.08.05, 22:08 davidmors napisał: > Ja nie powiedziałem, że to wystarczyłoby, jasiuf. > Jeszcze trzeba byłoby kilka innych spraw załatwić. Jedną z nich wymienię: > Należałoby odebrać Michnikowi Gazetę zawłaszczoną przez Michnika z Agorą > i oddać prawowitemu właścicielowi czyli Solidarności Pierwszej. Aaaa toś mnie oświwecił !! Więc powiadasz, że Michnik zawłaszczył Gazetę ? Niejaka Solidarność Pierwsza ją zorganizowała, pisała artykuły, kolportowała, a ten beszczelny żyd Michnik przyszedł i wszystko zabrał ? Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 14:27 co to jest "lewak"? Bo "lewarek" to wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 15:31 Zapytaj Studioturosa albo AlfredaKujota; ) to dwaj najwieksi eksperci od lewakow; ) jak oni nie wiedza, to juz nie wiem kto moze Ci pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
crp5 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 20:17 "lewak" to pewnie lustrzane odbicie "prawiczka" Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 18:33 To taka biała broń, krótka, często obosieczna, trzymana w czasie walki w lewej ręce (w prawej takaż, tyle że dłuższa) Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 18:33 Aaa, jest jeszcze lewek czyli mały lew. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 19:25 Jeszcze jest lewe lewe lewe low low low low; ))) ale to Kazika trzeba by bylo spytac co mial na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 20:13 feminasapiens napisała: > co to jest "lewak"? Bo "lewarek" to wiem ______ w polsce mamy komucha,lewaka i oszoloma. czy jest jeszcze Ktos , niezauwazony przeze mnie.????? Historycznie to tak >>komuchy dzialaly do lat 90 -tych ubieglego wieku. Lewacy to istnieja od niepamietnych czasow. A w polsce sa aktywni od 20 lat moze 25 lat z tedencja wzrostowa. Komuchow jest w polsce jak ZYDOW __na recepte.. Zamiast komuchow mamy oszolomow.. Oszolomow mamy mnogo jak grzybow na jesieni...( a szczegolnie tutaj na forum) Pozdrowienia >> bracia oszolomy. Pozdrowienia dla komuchow ,lewakow i kosmitow z samoobromy... Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 23:27 Femina - chyba CIe KOCHAM! Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 14:26 A skąd on ma kasę na te swoje jaguary i złote łańcuchy? Chyba nie kradnie. Podejrzewam, że jego fani (czyt. wierni) go tak obdarowują. To niech wydaje na co chce. Jak są frajerzy, którzy go sponsorują to sami są sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 11:12 > kosciol wzywa do odnowy > moralnej podczas gdy sami nie widza co sie dzieje na wlasnym podworku Z tego, co się orientuję, to Kościół wzywa do odnowy moralnej przede wszystkim należących do niego, a więc właśnie "swoje podwórko"... Swoją drogą podobno chrześcijanin to ten, co wybacza, a nie ten, co ciąga po sądach? Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 11:37 > Swoją drogą podobno chrześcijanin to ten, co wybacza, a nie ten, co ciąga po są > dach? Właśnie! Co to za wegetarianin co wpie.. schabowe. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 19:48 kor15 napisał: > a co usprawiedliwia zycie ponad stan?? co usprawiedliwia oblude ksiedza > jankowskiego?? ktory slubuje skromnosc ubostwo a zyje jak magnat smiejac sie z > tych wszystkich ktorzy nie maja co jesc..to wstyd ze sa tacy ludzie ktorzy > wykorzystuja kaplanstwo do nabijania swojej kasy. kosciol wzywa do odnowy > moralnej podczas gdy sami nie widza co sie dzieje na wlasnym podworku Do karcenia Ksiezy nie masz uprawnien.... Zadnych uprawnien... Ja tez nie bede na nich bluzgal, choc nie zgadzam sie niejednokrotnie.... na wszystkich mundurowych w polsce nie bluzgam.. To taka moja zasada.... czyli na policje na wojakow na kaplanow i strazakow lekarzy i pielegniarzy. to sa swiete krowy i je szanuje i do rzezni nie prowadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
gruberto Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 10:52 Zastanawiam sie jak mozna bronic tego antysemity Jankowskiego WSTYD... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos ale Jankowskiego usprawiedliwia 30.08.05, 11:21 jak głosi swoje antysemickie (i nie tylko) poglądy z ambony Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Ks. Jankowski??? 30.08.05, 11:21 Dziwię się że ten pan jeszcze jest tytułowany per "ksiądz". To co on wyrabia, jest obrazą dla wierzącego katolika :) Dobrze że w Watykanie sie w pore pokapowali i nie był wpuszczany na audiencje do JP2 :D Aż dziwne że nie dopatrywał sie Żydów i masonów wśród współpracowników papieża. :))))))) A za noszenie nie swoich medali, to zgodnie z prawem powinien profilaktycznie posiedzieć w pace. Bezczelnie sie obwiesza medalami za zasługi, tyle że nie swoimi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 11:21 Ks. Jankowski postępuje wedle definicji Kalego: jak kali ukraść krowa, to być dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowa, to być bardzo źle"... Ks. Jankowski, jako dorosły człowiek, umiejący mysleć, powinien wiedzieć, że wolność słowa to nie prawo do mówienia, a także czynienia tego, co się chce... On obraził, jego obrazili. Cały problem w tym, że prałat czuje się obrażony tym, jak określono jego słowa i czyny... Mógł pomysleć, że to obraźliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
terence A ja ze słowami Heullego się zgadzam, 30.08.05, 11:36 sama prawda, no może co do tego że wyrzekł by się Polskości za pieniądze to nie wiem (a nawet wątpie), ale reszta mi się zgadza! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Re: A ja ze słowami Heullego się nie zgadzam, 30.08.05, 11:56 Chodzi właśnie o te słowa o WYMIENIENIU POLSKOŚCI NA PIENIADZE i o paszporcie VOLKSDEUTSCHA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sidorskis Wolność słowa nie usprawiedliwia pana Jankowskiego 30.08.05, 11:36 To że ktoś ma mikrofon i głośniki też nie usprawiedliwia. Ale wolność słowa dopuszcza imaginacje nawet debilne. Odpowiedz Link Zgłoś
djk3 Re: WOLNOŚC SŁOWA NIE USPRAWIEDLIWIA JANKOWSKIEGO 30.08.05, 12:09 skoro ks. jankowski tak sie poczul obrazony to moze jego z kolei podadza do sadu wszystkie osoby, ktore w taki czy inny sposob obraza od wielu lat swoimi chorymi wystapieniami>?? ciekawe jaka wtedy bylaby jego retoryka>? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
winoskat Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 12:23 Huelle - dziwnie brzmiace nazwisko, isn't it? Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Huelle jest zdaje się, naraz: 30.08.05, 12:41 masońsko-żydowskim bankierem, na dodatek ateistycznym socjalistą (tak, tak, znamy takich bankierów - socjalistów! nawet komunistycznych socjalistów) i z piekła rodem. Dlatego też mógł się poczuć urażony, no bo te nozyce... co się odezwą ... gdy ks.Jankowski uderzył w stół ... Tyla, a wolność słowa ma obowiązywać! Odpowiedz Link Zgłoś
henry.bulski [...] 30.08.05, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Re: Gnida! 30.08.05, 13:02 No i znów GW otworzyła koryto dla KLONÓW. A oni lżą bezkarnie! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re:Matol! 31.08.05, 15:30 Nie unos sie, nawet nie wiadomo na co odpowiadasz. A kto to byl ten 'Gnida' w poscie na ktory odpowiadasz? Znow ktos obraza Jankowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
henry.bulski Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 12:59 Taką gnidę jak ten nędzny prałacina, nie sposób opisać kulturalnym językiem! H.Bulski Pesel 470329079142011 Odpowiedz Link Zgłoś
pstradomski Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 13:23 >H.Bulski Pesel 470329079142011 Nie za długi ten pesel? Tak o 4 cyfry? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.lewandowicz Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 18:59 najwidoczniej dorzucił jeszcze PIN ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Huelle ma 100% racji ! 30.08.05, 13:03 Jak sie slucha Jankowskiego to sie slabo robi, wydaje mu sie ze Polska to jakis ciemnogrod. Skoro jemu wolno mowic co chce to innym chyba tez, wiec o co mu biega ????? Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Huelle to bydle 30.08.05, 18:42 ciekawe za ile on by sie wyrzekł zydowskości. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Polonic to bydle 30.08.05, 21:56 Ciekawe za ile ktos by mu dal obywatelstwo polskie? Odpowiedz Link Zgłoś
karol691 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 13:04 To prawda ten Jankowski naobwieszal sie swiecidelkami jak choinka !Czarny pajac ! pokory klecho jedna !marsz do kosciola i modl sie o lepszy rozum , choc w twoim wypadku to juz za pozno ! Jesli masz prawo do mowienia co tobie slina na jezyk przyniesie dlaczego odmawiasz tego prawa innym ? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tylko SAMOOBRONA 30.08.05, 13:07 płyta ci się zacięłą kobito wracaj do garów Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Tylko SAMOOBRONA 30.08.05, 13:21 Czego wymagać od kobity? Ona tylko reprezentuje poziom intelektualny pana przewodniczącego Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Tylko SAMOOBRONA 30.08.05, 20:28 lucyferciu napisał: > Czego wymagać od kobity? Ona tylko reprezentuje poziom intelektualny pana > przewodniczącego Nie trzeba wiecej. W polsce decyduje poparcie w sejmie, a nie oliwa w glowie. To powinienes znac. ta zasade... lenin twierdzil ze kucharka moze rzadzic krajem... A polacy dowiedli ze olewanie w pracy jest lepsze niz Dobra praca... Mamy dzisiejsze potwierdzenie tej prawdy. Obchodzone jako SWIETO narodowe S. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 13:11 Jankowski to bazyliszek Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Aha 30.08.05, 13:41 Jankowski może mówić, co mu się podoba, ale Huelle nie może ... ciekawe, ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez panie Jankowski 30.08.05, 14:00 Jak Kali ukraść komuś krowy to jest OK, ale jak ktoś okreść Kalego - to złodziej. Pomtśl pan nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kościele 30.08.05, 14:07 Ks. prałat gada sobie co chce a kościół w tym samym czasie naucza... Wnoszę o jego natychmiastową beatyfikację pod warunkiem, że pociągnie sobie winka "prałat" i się zamknie! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 14:34 chris12 napisał: > Ks. prałat gada sobie co chce a kościół w tym samym czasie naucza... > Wnoszę o jego natychmiastową beatyfikację pod warunkiem, że pociągnie sobie > winka "prałat" i się zamknie! Kogo i co irytuje ? Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: dlaczego w wolnej Polsce Zydzi nie korzystaja z tej wolnosci i nie organizuja sie wokol wlasnych kregow kulturowych jasno zdefiniowanych ? Dlaczego wystepuja w imieniu Polakow szkodzac polskim interesom? Prosze posluchac jak Zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska o zydzie michniku - rzecz dotyczy solidarnosci miedzy innymi .... wzajemna adoracja ...bez Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 14:41 > Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: dlaczego w wolnej Polsce Zydzi nie > korzystaja z tej wolnosci i nie organizuja sie wokol wlasnych kregow > kulturowych jasno zdefiniowanych ? dlatego nie odpowie, że to kłamstwo - organizują się przecież > Dlaczego wystepuja w imieniu Polakow > szkodzac polskim > interesom? bo to kolejne kłamstwo - Żydzi nie szkodzą polskim interesom. > Prosze posluchac jak Zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska > o zydzie michniku - rzecz dotyczy solidarnosci miedzy innymi .... > wzajemna adoracja ...bez Polakow. Jesteś wyjątkowo prymitywnym tłukiem. Nie rozróżniasz narodowości, wyznania i pochodzenia. Ziejesz jadem jak bazyliszek Jankowski, obaj spotkacie się w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 15:41 pe1 napisał: > > Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: dlaczego w wolnej Polsce Zydzi nie > > korzystaja z tej wolnosci i nie organizuja sie wokol wlasnych kregow > > kulturowych jasno zdefiniowanych ? > > dlatego nie odpowie, że to kłamstwo - organizują się przecież Czy moglbys nazwc taka organizacje ktora reprezentuje w Polsce polityczne , ekonomiczne i kulturowe interesy Zydow ? Chodzi o kontakt. > > > Dlaczego wystepuja w imieniu Polakow > > szkodzac polskim > > interesom? > > bo to kolejne kłamstwo - Żydzi nie szkodzą polskim interesom. W o ktorych iteresach myslisz ? > > > Prosze posluchac jak Zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska > > o zydzie michniku - rzecz dotyczy solidarnosci miedzy innymi .... > > wzajemna adoracja ...bez Polakow. > > Jesteś wyjątkowo prymitywnym tłukiem. Ja wiem i kato faszysta, oszolomem, chamem itd . Oburzylo cie to zdanie ? A dlaczego ? Czyzby bylo cos obrazliwego w tym ze zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska o zydzie michniku miedzy innymi i to co sadzi o solidarnisci michnik mialoby byc takie nosne ? A moze klamliwe stwierdyzenie Michnika ze nikt nie odmowil udzialz w uroczystoeciach np > Nie rozróżniasz narodowości, wyznania i pochodzenia. Oczywiscie ze rozrozniam narodowosc wyznanie i pochodzenie. Zyd to nie tylko pochodzenie- przynaleznosc do kregu kulturowego ale i wyznanie. Katolicy sa wsrod wielu narodowosci . Mozna byc katolikiem Polakiem, Austriakiem , Brazylijczykiem. To sa rozne narodowosci i rozne panstwa . Z zydami jest inaczej -Zydzi niezaleznie od tego gdzie sa sa Zydami przedewszystkim.Ich narodowosc jest nierozerwalnie zwiazana z wyznaniem. Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego gdzie zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie paszportu i statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia faktu ze Zyd mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem. > Ziejesz jadem jak bazyliszek Jankowski, obaj spotkacie się w piekle. Dlaczego tak sadzisz ? Wcale nie zieje , poprostu sie zatanawiam . Widze pewne roznice i staram sie je zwerbalizowac .Wcale nie mam zamiaru dyskryminowac Zydow . Dzwie sie z jaka zaciekloscia kazdy temat zwiazany z Zydami dzala na niektorych jak plachta na byka : Dlaczego Zydzi maja prawo wypowiadac sie w imieniu Polakow , lzyc ich , ponizac a pytanie wlasciwie proste wywoluje twoja np wscieklosc ? Tak wyglada ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 15:51 > > Ja wiem i kato faszysta, oszolomem, chamem itd . Oburzylo cie to zdanie ? > A dlaczego ? Czyzby bylo cos obrazliwego w tym ze zyd gieremek rozmawia z > zydowka > paradowska o zydzie michniku miedzy innymi i to co sadzi o solidarnisci > michnik mialoby byc takie nosne ? A moze klamliwe stwierdyzenie > Michnika ze nikt nie odmowil udzialz w uroczystoeciach np > > Przepraszam , nie michnik twierdzil ze nikt nie odmowil przyjazdu na uroczystosci a Gieremek. Co nie jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
in10d alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 16:20 alfredkujot napisał: > Oczywiscie ze rozrozniam narodowosc wyznanie i pochodzenie. > Zyd to nie tylko pochodzenie- przynaleznosc do kregu kulturowego ale i wyznanie > . > Katolicy sa wsrod wielu narodowosci . Mozna byc katolikiem Polakiem, > Austriakiem , Brazylijczykiem. To sa rozne narodowosci i rozne panstwa . > Z zydami jest inaczej -Zydzi niezaleznie od tego gdzie sa sa Zydami > przedewszystkim.Ich narodowosc jest nierozerwalnie zwiazana z wyznaniem. > Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego gdzie > zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie paszportu > i statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia faktu ze Zyd > mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem. > czyli wg ciebie: a) każdy kto z pochodzenia jest Żydem (nie napisałeś w ilu %), nie może być jednocześnie Polakiem? b) każdy kto wyznaje wiarę żydowską, nie może być jednocześnie Polakiem? no to załamka kompletna :( masz DUŻEGO minusa u mnie bo podpadam pod a) i odmawiasz mi prawa bycia Polakiem, co sobie bardzo cenię. może rozwiń kto jeszcze nie ma prawa być Polakiem? to może być ciekawe studium :-/ swoją drogą, przypomina mi się tekst Daviesa o żydo-Polakach, nie-Polakach, anty-Polakach itp. Gdyby nie poczucie humoru to ciężko by było znieść enuncjacje takich jak ty... Filip Rembiałkowski Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 16:54 in10d napisał: > alfredkujot napisał: > > > Oczywiscie ze rozrozniam narodowosc wyznanie i pochodzenie. > > Zyd to nie tylko pochodzenie- przynaleznosc do kregu kulturowego ale i wy > znanie > > . > > Katolicy sa wsrod wielu narodowosci . Mozna byc katolikiem Polakiem, > > Austriakiem , Brazylijczykiem. To sa rozne narodowosci i rozne panstwa . > > Z zydami jest inaczej -Zydzi niezaleznie od tego gdzie sa sa Zydami > > przedewszystkim.Ich narodowosc jest nierozerwalnie zwiazana z wyznaniem. > > Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego g > dzie > > zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie pasz > portu > > i statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia faktu ze Zyd > > mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem. > > > czyli wg ciebie: > > a) każdy kto z pochodzenia jest Żydem (nie napisałeś w ilu %), nie może być > jednocześnie Polakiem? Nie, napisalem ze Zydzi to nie tylko narodowosc ale i wyznanie. W odroznieniu do innch narodowosci. Mozna byc Polakiem np katolikiem albo Austriakiem katolikiem.Mowa jest o roznych narodowosciach. Zydow narodowosc wiaze sie z wyznaniem .Wszedzie gdzie sa, sa przedewszystkim Zydami. A dopiero potem obywatelami terytorim na ktorym zyja.Nie dopatruj sie w tym antysemityzmu bo to wiem od przyjaciol Zydow. > b) każdy kto wyznaje wiarę żydowską, nie może być jednocześnie Polakiem? No nie,bo wiara zydow jest zwiazana z ich kultura. Zreszta interesujaca. Moga byc obywatelami panstwa Polskiego, mniejszoscia narodowa, ale Polakami nie sa w sensie etnicznym.Nie jest to rasistowskie spostrzezenie. Poprostu sa roznice i juz.Tak jak ja mialbym np zyc w USA -bede Polakiem, moze katolikiem i moze wsrod katolikow innych narodowosci . Ale nie bede nigdy Zydem. > > no to załamka kompletna :( Eee jaka tam zalamka . Ja mysle ze lepiej byloby gdyby Zydzi mieli swoje oficjalne reprezentacje , swoich interesow a nie takie podchody z polskoscia. Mowili za siebie a nie za Polakow.Mysle ze byloby zdrowiej klocic sie ze soba . Jak zyd z Polski z Polakiem .Sytuacja dzisiaj jest patologiczna. Zydzi staraja sie ksztaltowac swiadomosc Polakow. Juz teraz obserwuje sie wrecz wrogosc do Zydow,i nie ma to nic wspolnego z antysemityzmem a aktualnymi ekscesami zydow dla ktorych Polskosc , to co dla Polakow jest cenne jest godne pogardy. > > masz DUŻEGO minusa u mnie bo podpadam pod a) i odmawiasz mi prawa bycia > Polakiem, co sobie bardzo cenię. Nie odmawiam ci bycia Polakiem. Badz . Buntuje sie przeciw mniejszosci ktora poniewiera moja ojczyzne, i zeby bylo perwersyjniej chce uchodzic za Polakow. > > może rozwiń kto jeszcze nie ma prawa być Polakiem? to może być ciekawe studium > :-/ Jest roznica miedzy posiadaniem polskiego obywatelstwa, a bycia Polakiem. Mozna nas krytykowac mozna sie klocic, a nawet trzeba.Ale z podniesiona przylbica. Inaczej mozna krytykowac kraj konstruktywnie, ale nie ponizac Polakow i igrac z ich poczuciem patriotyzmu, milosci do ojczyzny.Polacy maja jedna ojczyzne. Zydzi polscy dwie. > > swoją drogą, przypomina mi się tekst Daviesa o żydo-Polakach, nie-Polakach, > anty-Polakach itp. Gdyby nie poczucie humoru to ciężko by było znieść enuncjacj > e > takich jak ty... > > > Filip Rembiałkowski > No trudno ci zniesc, mnie takze ,gdybys byl wyposazony w cos takiego jak empatia , albo czulbys sie Polakiem to moze zrozumialbys ze dla mnie Polaka ekscesy gi- wi sa ciezkie do zniesienia Alfred Kujot Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 17:09 alfredkujot napisał: > Zydzi staraja sie ksztaltowac swiadomosc Polakow. To już zakrawa na spiskową teorię dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 17:15 boldtm napisał: > alfredkujot napisał: > > Zydzi staraja sie ksztaltowac swiadomosc Polakow. > > To już zakrawa na spiskową teorię dziejów. Jaka spiskowa teoria ? Poczytaj co potrafi zrobic Michnik z JPII albo Jasienica np. Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 17:51 alfredkujot napisał: > boldtm napisał: > > > alfredkujot napisał: > > > Zydzi staraja sie ksztaltowac swiadomosc Polakow. > > > > To już zakrawa na spiskową teorię dziejów. > > Jaka spiskowa teoria ? > > Poczytaj co potrafi zrobic Michnik z JPII albo Jasienica np. Nie znam sprawy, czy mógłbyś przybliżyć? I pozwolę sobie ponowić pytanie postawione przeze mnie wcześniej i pozostawione bez odpowiedzi: Skąd wiesz, że Gieremek, Paradowska, Michnik są Żydami? Nie mam pojęcia jak zdobywasz takie informacje. Widzę tu ukryty antysemityzm (ksenofobię): "oni źle robią (wg twojej wiedzy), więc to na pewno Żydzi". PS. Moim zdaniem Żyd może być z całą pewnością Polakiem lub jeśli nie odpowiada Ci takie sformułowanie, to Żyd może być polskim patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 18:27 boldtm napisał: > alfredkujot napisał: > > > boldtm napisał: > > > > > alfredkujot napisał: > > > > Zydzi staraja sie ksztaltowac swiadomosc Polakow. > > > > > > To już zakrawa na spiskową teorię dziejów. > > > > Jaka spiskowa teoria ? > > > > Poczytaj co potrafi zrobic Michnik z JPII albo Jasienica np. > > Nie znam sprawy, czy mógłbyś przybliżyć? Musialbys przeczytac Michnika - jego ostatnie artykuly, chyba przedostatnie dwa Jesli sie czuje narod i kraj , jest sie z tym narodem zwiazanym to wlasciwie dalsze przyblizanie nie jest konieczne. Gdy to co napisal Michnik przeczytasz i bedziesz mial watpliwosci mozemy rozmawiac. > > I pozwolę sobie ponowić pytanie postawione przeze mnie wcześniej i pozostawione > bez odpowiedzi: > Skąd wiesz, że Gieremek, Paradowska, Michnik są Żydami? Bo sami o tym mowili . Zapytaj wprost . Mnie wierzyc nie musisz. Nie mam pojęcia jak > zdobywasz takie informacje. Widzę tu ukryty antysemityzm (ksenofobię): "oni źle > robią (wg twojej wiedzy), więc to na pewno Żydzi". Zapytaj poprostu , nie bedziesz mial watpliwosci. > > PS. Moim zdaniem Żyd może być z całą pewnością Polakiem lub jeśli nie odpowiada > Ci takie sformułowanie, to Żyd może być polskim patriotą. Roznica miedzy nami jest taka ze ja pisze o tym kim -jestem -Polakiem czujacym sie patriota. A ty piszesz o tym czym Zyd moze byc. Czujesz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 19:06 > Roznica miedzy nami jest taka ze ja pisze o tym kim -jestem -Polakiem > czujacym sie patriota. Wątpię abyś był Polakiem. Prawdziwy Polak nie może mieć tak ciasnego umysłu. No dobra poniosło mnie - niestety jest sporo "Polaków", którzy tak jak Ty potrzebują podpierać swoją kulawą Polskość cudacznymi teoriami o wrażych Niemcach, Rosjanach czy Żydach czychających na... no właśnie na co ? Cóż takiego knują te żydomasońskie piąte kolumny ? PS. Założe się, że nie znasz historii swojej rodziny dalej niż na 4-5 pokoleń. Może w Twoich żyłach płynie żydowska krew !? Zgodnie z Twoją teorią powinieneś na_ten_tychmiast wyspisac się z Narodu Polskiego i poprosić o legitymacje wiadomej organizacji. Oczywiście Twoje zapewnienia, że tak nie jest nikogo nie przekonają. Przecież wiadomo, że żyd z definicji nie przyznaje się do swojego żydostwa, żeby szkodzić interesom Polski. A więc dla mnie jasne - jesteś Żydem !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 19:17 jasiuf napisała: > > Roznica miedzy nami jest taka ze ja pisze o tym kim -jestem -Polakiem > > czujacym sie patriota. > > Wątpię abyś był Polakiem. > Prawdziwy Polak nie może mieć tak ciasnego umysłu. Nie szkodzi, jestem przyzwyczajony ;-)))) Nie krepuj sie sie tylko. > > No dobra poniosło mnie - niestety jest sporo "Polaków", którzy tak jak Ty > potrzebują podpierać swoją kulawą Polskość cudacznymi teoriami o wrażych > Niemcach, Rosjanach czy Żydach czychających na... no właśnie na co ? Cóż takieg > o > knują te żydomasońskie piąte kolumny ? > > PS. Założe się, że nie znasz historii swojej rodziny dalej niż na 4-5 pokoleń. > Może w Twoich żyłach płynie żydowska krew !? Zgodnie z Twoją teorią powinieneś > na_ten_tychmiast wyspisac się z Narodu Polskiego i poprosić o legitymacje > wiadomej organizacji. Oczywiście Twoje zapewnienia, że tak nie jest nikogo nie > przekonają. Przecież wiadomo, że żyd z definicji nie przyznaje się do swojego > żydostwa, żeby szkodzić interesom Polski. > > A więc dla mnie jasne - jesteś Żydem !!! :) Udalo ci sie mnie ubawic ;-)))) "dialektyka ", "dialektyka" . Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 19:37 alfredkujot napisał: >> Wątpię abyś był Polakiem. >> Prawdziwy Polak nie może mieć tak ciasnego umysłu. > > Nie szkodzi, jestem przyzwyczajony ;-)))) Do ciasnego umysłu ? >> A więc dla mnie jasne - jesteś Żydem !!! :) > > Udalo ci sie mnie ubawic ;-)))) > "dialektyka ", "dialektyka" . Lubie to wasze żydowskie poczucie humoru :) Jesteście z tego znani, że potraficie się śmiac w każdej sytuacji. "Zydzi niezaleznie od tego gdzie sa sa Zydami przedewszystkim.Ich narodowosc jest nierozerwalnie zwiazana z wyznaniem. Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego gdzie zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie paszportu i statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia faktu ze Zyd mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem." Poznajesz ? Dzięki Tobie przejrzałem na oczy. Posiadanie polskiego obywatelstwa, polskiego paszportu, polskich korzeni to mało. Polskie nazwisko, mowa, wykształcenie i całe życie to też nic. Brak pesjów, jarmułki i haczykowatego nosa też o niczym nie świadczy. Nie trzeba chodzić do synagogi, ani wogóle nic robić. Jak ktoś jest żyd to ten ktoś jest ...żyd. Wystarczy, że prawdziwy Polak czyli np.: ja ("ja pisze o tym kim -jestem -Polakiem czujacym sie patriota") wyczuje żyda ("Jesli sie czuje narod i kraj , jest sie z tym narodem zwiazanym to wlasciwie dalsze przyblizanie nie jest konieczne.") to klamka zapadła. Więc się zamknij żydzie i nie wtrącaj w rozmowy prawdziwych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 19:53 jasiuf napisała: > alfredkujot napisał: > > >> Wątpię abyś był Polakiem. > >> Prawdziwy Polak nie może mieć tak ciasnego umysłu. > > > > Nie szkodzi, jestem przyzwyczajony ;-)))) > > Do ciasnego umysłu ? Nie do zarzutow , ciasnosci umyslu itp. > > >> A więc dla mnie jasne - jesteś Żydem !!! :) > > > > Udalo ci sie mnie ubawic ;-)))) > > "dialektyka ", "dialektyka" . > > Lubie to wasze żydowskie poczucie humoru :) "dialektyke" ? Mowisz ze "dialektyka " jest zydowska ? ;-)))) Skad wiesz ? Z doswidczenia z Zydami ? > Jesteście z tego znani, że potraficie się śmiac w każdej sytuacji. To wlasciowosc osobowosci ;-))) nie koniecznie narodowosci ;-)))) > > "Zydzi niezaleznie od tego gdzie sa sa Zydami > przedewszystkim.Ich narodowosc jest nierozerwalnie zwiazana z wyznaniem. > Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego gdzie > zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie paszportu > i statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia faktu ze Zyd > mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem." > > Poznajesz ? Jasne ze poznaje , sam napisalem .Wiecej powiem istnieja Zydzi z ktorymi warto rozmawiac. > > Dzięki Tobie przejrzałem na oczy. Nie sadze, nie przejrzales, bo tacy jak ty naleza do specis ktore swoje niedoskonalosci przypisuja innym. Posiadanie polskiego obywatelstwa, polskiego > paszportu, polskich korzeni to mało. Polskich korzeni, to bardzo duzo. Kartoteki i archiwa kosciola sa bardzo wiarygodne.Jedne z niewielu do ktorych nie mialo tak wielu manipulantow dostepu. Polskie nazwisko, mowa, wykształcenie i > całe życie to też nic. O kim mowisz ? Brak pesjów, jarmułki i haczykowatego nosa też o niczym > nie świadczy. Nic nie mam do haczykowatego nosa, jarmulki, i pejsow. Jak ktos sie czuje Zydem to jest OK. Nie trzeba chodzić do synagogi, ani wogóle nic robić. Jak ktoś > jest żyd to ten ktoś jest ...żyd. No i co w tym zlego ze Zyd jest Zyd ? > > Wystarczy, że prawdziwy Polak czyli np.: ja ("ja pisze o tym kim -jestem > -Polakiem czujacym sie patriota") wyczuje żyda ("Jesli sie czuje narod i kraj , > jest sie z tym narodem zwiazanym to wlasciwie dalsze przyblizanie nie jest > konieczne.") to klamka zapadła. Nic nie zapadlo , skoro o klamkach mowa to moze warto z klmki skorzystac i otworzyc drzwi....do prawdziwego dialogu miedzy Zydami a Polakami. Nic > > Więc się zamknij żydzie i nie wtrącaj w rozmowy prawdziwych Polaków. > To zostawie. Czego boisz sie wlasciwie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 20:14 alfredkujot napisał: > jasiuf napisała: > >> alfredkujot napisał: >>> Nie szkodzi, jestem przyzwyczajony ;-)))) >> >> Do ciasnego umysłu ? > > Nie do zarzutow , ciasnosci umyslu itp. Tak myślałem, że nie ja pierwszy to u Ciebie zauważyłem To sie rzuca w oczy :) > Czego boisz sie wlasciwie ? No to Ty tu jesteś specjalistą od spisków. Jakieś wpływanie na świadomość, opuszczone przyłbice, potajemne i wrogie interesy i takie tam dyrdymały. Mrok i strach. Oświeć wszystkich. Napisz wprost jak Geremek wpływa na naszą świadomośc ? Co Michnik zrobił z JPII ? Co takiego knują ? Nie żałuj nam wiedzy. I podrzuć pomysł jak ci pseudo Polacy mają się ujawnić. Czy przed wywiadem z takim np.: Geremkiem w TV powinno lecieć ostrzeżenie jak przed reklamą "Uwaga będzie mówił żyd" (żeby Matki Polki mogły zatkać dziatkom uszy ?) Albo taki Michnik - powinien podpisywać się "Żyd Michnik". A może zwyczajnie powinni mieć naszyte żółte gwiazdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 21:26 Jasiuf, ile ty masz lat? Sądząc z tego, co piszesz, niewiele, lub też może masz tam jakiś wiek stosowny, ale nie przeczytałeś chyba w życiu niczego poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 21:32 edwj napisał: > Jasiuf, ile ty masz lat? Sądząc z tego, co piszesz, niewiele, lub też może > masz tam jakiś wiek stosowny, ale nie przeczytałeś chyba w życiu niczego > poważniejszego. Misiu drogi :))))) Zanim zaczniesz komuś coś wytykac naucz się układać poprawne zdania. Zacznij od zdań prostych bo nad złożonymi ewidentnie nie panujesz. To zapewne efekt Twojego oczytania. Do reszty Twoich argumentów niestety nie moge się odnieść bo... zapomniałeś ich zwerbalizować. To zapewne efekt uboczny Twojego podeszłego wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 19:43 alfredkujot napisał: > Bo sami o tym mowili . Zapytaj wprost . Mnie wierzyc nie musisz. Wydaje mi się to mało prawdopodobne, by formułowali takie wypowiedzi (gdzie? kiedy?), ale, jak słusznie piszesz, nie muszę ci wierzyć. Zapytanie wprost byłoby bezczelne, a zresztą takie informacje mało mnie interesują, byleby byli, powiedzmy, praworządnymi obywatelami. Do oceny ich postępowania nie potrzebny mi podział na katolik, Żyd... Załóżmy, że Michnik napisał to, co mu zarzucasz (a o czym ja nie wiem). Jaki to ma istotny (z naszego punktu widzenia) związek z jego, takim czy innym, wyznaniem? > Roznica miedzy nami jest taka ze ja pisze o tym kim -jestem -Polakiem > czujacym sie patriota. A ty piszesz o tym czym Zyd moze byc. > Czujesz roznice? Nie. Ty napisałeś w jednym z poprzednich postów kim Żyd nie może być (w odróżnieniu od katolika), a ja się z tym nie zgadzam. PS. Ja napisałem KIM może być Żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 20:09 boldtm napisał: > alfredkujot napisał: > > Bo sami o tym mowili . Zapytaj wprost . Mnie wierzyc nie musisz. > > Wydaje mi się to mało prawdopodobne, by formułowali takie wypowiedzi (gdzie? > kiedy?), ale, jak słusznie piszesz, nie muszę ci wierzyć. Zapytaj wprost.Poprostu . Po co nam Tabu ? > Zapytanie wprost byłoby bezczelne, Nie widze zadnej bezczelnosci gdy jestem pytany o moja narodowosc. O moje poglady. I o to z kim -czym czuje sie emocjonalnie zwiazany. Odpowiadam chetnie ze jestem Polakiem od pokolen. a zresztą takie informacje mało mnie > interesują, A ja robie czesto doswiadczenie ze takie informacje sa interesujace. byleby byli, powiedzmy, praworządnymi obywatelami. W swietle prawa oczywiscie kulawego ,dyspozycyjnego.... Do oceny ich > postępowania nie potrzebny mi podział na katolik, Żyd... No , zwalszcza podpierajacego sie ekspertami ekspertow.... > > Załóżmy, że Michnik napisał to, co mu zarzucasz (a o czym ja nie wiem). Jaki to > ma istotny (z naszego punktu widzenia) związek z jego, takim czy innym, wyznani > em? No to przeczytaj to sie dowiesz. Prawo nie reguluje wszystkich dziedzin zycia. Nie wszystko uda sie ujac w paragrafy. > > > Roznica miedzy nami jest taka ze ja pisze o tym kim -jestem -Polakiem > > czujacym sie patriota. A ty piszesz o tym czym Zyd moze byc. > > Czujesz roznice? > > Nie. Ty napisałeś w jednym z poprzednich postów kim Żyd nie może być (w > odróżnieniu od katolika), a ja się z tym nie zgadzam. > > PS. Ja napisałem KIM może być Żyd. A ja napisalem KIM jestem Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 20:42 Proste pytanie: Pytam *gdzie*, *kiedy* o tym usłyszałeś z ich ust? > A ja robie czesto doswiadczenie ze takie informacje sa interesujace. Co jest z tym zdaniem? To jest po polsku? Do czego Tobie potrzebne takie informacje? Dowiesz się, że np. prezydent jest Żydem i co z tego? A może jest żydem? PS. Za słownikiem języka polskiego PWN 1. Żyd «członek narodu historycznie ukształtowanego na gruncie wspólnoty religii mojżeszowej, tradycji i obyczajów, wywodzącego się ze starożytnej Judei, a następnie rozproszonego po całym świecie, dziś w znacznej części żyjącego w Izraelu» 2. żyd «wyznawca judaizmu» Istnieje, subtelne wydawać by się mogło, rozróżnienie. boldtm napisał: > byleby byli, powiedzmy, praworządnymi obywatelami. alfredkujot napisał: > W swietle prawa oczywiscie kulawego ,dyspozycyjnego.... Może źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że do oceny moralnej nie potrzebna mi wiedza o ich wyznaniu, narodowości, itd. itp. Zarzut o dyspozycyjność prawa (jak mniemam wg ciebie wobec Żydów, masonów... - chciałoby się napisać dalej: rudych, łysych i cyklistów) pachnie mi spiskową teorią. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 21:13 boldtm napisał: > Proste pytanie: Pytam *gdzie*, *kiedy* o tym usłyszałeś z ich ust? Mysle ze ulatwi ci sprwe jesli zapytasz sam.Poprostu. Zapytaj. > > > A ja robie czesto doswiadczenie ze takie informacje sa interesujace. > Co jest z tym zdaniem? To jest po polsku? Mozna mowic perfekcyjnie po polsku i nie byc Polakiem. Nie kazdy studiowal polonistyke w Polsce ...i nie tylko. Zydzi nie psluguja sie zawsze perfekcyjnym Jdisz a Niemcy nie wszyscy mowia wysokim niemieckim. Jestes -starasz sie byc kasliwy .Dlaczego ? Wielu Polakow nie posluguje sie literackim jezykiem , czy to wg ciebie znczy ze nie sa POlakami ? > Do czego Tobie potrzebne takie informacje? > Dowiesz się, że np. prezydent jest Żydem i co z tego? A może jest żydem? A dlaczego uwazasz ze takie informacje nie sa godne uwagi ? > > PS. > Za słownikiem języka polskiego PWN > 1. Żyd «członek narodu historycznie ukształtowanego na gruncie wspólnoty r > eligii > mojżeszowej, tradycji i obyczajów, wywodzącego się ze starożytnej Judei, a > następnie rozproszonego po całym świecie, dziś w znacznej części żyjącego w Izr > aelu» > > 2. żyd «wyznawca judaizmu» > > Istnieje, subtelne wydawać by się mogło, rozróżnienie. > > boldtm napisał: > > byleby byli, powiedzmy, praworządnymi obywatelami. No wlasnie ....co stoji na przeszkodzie powiedziec tak jestem Zydem Praworzadnosc maja do ocenienia sady.Przyzwoitosc tzw opinia publiczna. Nie byla przyzwoita choroba goleni... > > alfredkujot napisał: > > W swietle prawa oczywiscie kulawego ,dyspozycyjnego.... > > Może źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że do oceny moralnej nie potrzebna mi > wiedza o ich wyznaniu, narodowości, itd. itp. No nie wiem , pewne zjawiska poprostu mozna zrozumiec, ja sie np, nie dziwilbym ,nie bylbym zaskoczony choroba goleniowa prezia kwasniewskiego gdyby powiedzial jestem Zydem i mam z Polskoscia problemy....Tak jak z calowaniem ziemi w wykonaniu dworu... > > Zarzut o dyspozycyjność prawa (jak mniemam wg ciebie wobec Żydów, masonów... - > chciałoby się napisać dalej: rudych, > łysych i cyklistów) pachnie mi spiskową teorią. To jest oczywiste i widoczne , kryminalisci ktorzy sa traktowani ze szczegolna lagodnoscia i zupelnie bezradna prokuratura albp prokurator ktory musi prosic o azyl w BRD ... Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 21:58 alfredkujot napisał: > boldtm napisał: > > > Proste pytanie: Pytam *gdzie*, *kiedy* o tym usłyszałeś z ich ust? > > Mysle ze ulatwi ci sprwe jesli zapytasz sam.Poprostu. Zapytaj. Wykręcasz się i to słabo. A pytanie pozostaje... > > > A ja robie czesto doswiadczenie ze takie informacje sa interesujace > . > > Co jest z tym zdaniem? To jest po polsku? > > Mozna mowic perfekcyjnie po polsku i nie byc Polakiem. > Nie kazdy studiowal polonistyke w Polsce ...i nie tylko. > Zydzi nie psluguja sie zawsze perfekcyjnym Jdisz a Niemcy nie wszyscy mowia > wysokim niemieckim. Jestes -starasz sie byc kasliwy .Dlaczego ? > Wielu Polakow nie posluguje sie literackim jezykiem , czy to wg ciebie znczy ze nie sa POlakami ? Hej, nie dorabiaj do tego ideologii, nie przesadzaj! (vide www.bykom-stop.avx.pl/) > > Do czego Tobie potrzebne takie informacje? > > Dowiesz się, że np. prezydent jest Żydem i co z tego? A może jest żydem? > > A dlaczego uwazasz ze takie informacje nie sa godne uwagi ? Świetna riposta... Na pytanie pytaniem. Doprawdy. Dlatego nie są godne uwagi, bo nie są mi do niczego potrzebne. Ważne, co człowiek robi. > > PS. > > Za słownikiem języka polskiego PWN > > 1. Żyd «członek narodu historycznie ukształtowanego na gruncie wspólnoty > > religii mojżeszowej, tradycji i obyczajów, wywodzącego się ze starożytnej Judei, > > a następnie rozproszonego po całym świecie, dziś w znacznej części żyjącego > > w Izraelu» > > > > 2. żyd «wyznawca judaizmu» > > > > Istnieje, subtelne wydawać by się mogło, rozróżnienie. > > > > boldtm napisał: > > > byleby byli, powiedzmy, praworządnymi obywatelami. > > > No wlasnie ....co stoji na przeszkodzie powiedziec tak jestem Zydem > Praworzadnosc maja do ocenienia sady.Przyzwoitosc tzw opinia publiczna. > Nie byla przyzwoita choroba goleni... > Nic nie stoi na przeszkodzie, dlaczegóżby miało, przecież Gieremek, Paradowska, Michnik powiedzieli to wg ciebie otwarcie. Czytaj co piszę. Napisałem (patrz niżej), że źle się wyraziłem jeśli chodzi o słowo praworządność i wyjaśniłem. > > alfredkujot napisał: > > > W swietle prawa oczywiscie kulawego ,dyspozycyjnego.... > > > > Może źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że do oceny moralnej nie potrze > > bna mi wiedza o ich wyznaniu, narodowości, itd. itp. > > No nie wiem , pewne zjawiska poprostu mozna zrozumiec, ja sie np, > nie dziwilbym ,nie bylbym zaskoczony choroba goleniowa prezia kwasniewskiego > gdyby powiedzial jestem Zydem i mam z Polskoscia problemy....Tak jak z > calowaniem ziemi w wykonaniu dworu... Któż broni tego skandalicznego zachowania Kwaśniewskiego?! Nie ja. Czyli co, jego ignorancja i bezmyślność w tych przypadkach, oznacza, że jest Żydem?! To brzmi conajmniej groteskowo. Ale schodzimy z tematu, nie chodziło mi o konkretnego prezydenta, tylko o dowolną wpływową osobę. > > Zarzut o dyspozycyjność prawa (jak mniemam wg ciebie wobec Żydów, masonów... > > chciałoby się napisać dalej: rudych, łysych i cyklistów) pachnie mi spiskową teorią. > > To jest oczywiste i widoczne , kryminalisci, którzy sa traktowani ze szczegolna > lagodnoscia i zupelnie bezradna prokuratura albo prokurator ktory musi prosic o > azyl w BRD ... Nie jest najlepiej w sądownictwie, fakt, ale czy to oznacza od razu wpływ jakiś obcych sił? Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 21:20 Zwykle ludzie nie znający przedmiotu, milczą. A ty, BOLDTM, hałasujesz. Myślę, że w rozmowie - byś milczał i starał się poznać trochę historię Polski i krajów europejskich. A na forum - nikt nie widzi cię, nie zna .. możesz pisać, co ci ślina na język przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: alfredakujota wizja żydostwa 30.08.05, 21:23 edwj napisał: > Zwykle ludzie nie znający przedmiotu, milczą. A ty, BOLDTM, hałasujesz. Myślę, > że w rozmowie - byś milczał i starał się poznać trochę historię Polski i krajów > europejskich. A na forum - nikt nie widzi cię, nie zna .. możesz pisać, co ci > ślina na język przyniesie. Taką ocenę mogę mogę równie dobrze wystawić tobie. Tylko co z tego? A oskarżenie o hałasowanie uważam za chybione. Odpowiedz Link Zgłoś
in10d stereotypy jako prawdy objawione 01.09.05, 14:38 > > a) każdy kto z pochodzenia jest Żydem (nie napisałeś w ilu %), > > nie może być jednocześnie Polakiem? > > Nie, napisalem ze Zydzi to nie tylko narodowosc ale i wyznanie. > W odroznieniu do innch narodowosci. Mozna byc Polakiem np katolikiem > albo Austriakiem katolikiem.Mowa jest o roznych narodowosciach. > Zydow narodowosc wiaze sie z wyznaniem .Wszedzie gdzie sa, sa przedewszystkim > Zydami. A dopiero potem obywatelami terytorim na ktorym zyja.Nie dopatruj sie > w tym antysemityzmu bo to wiem od przyjaciol Zydow. > OK dzięki za wyjaśnienie. Widzę, że zależy Ci żeby ludzie rządzący Polską, czy polskimi mediami, nie byli "primo Żydami". Zatem powinieneś pójść np. do Geremka i zapytać go: kim pan jest przede wszystkim? Żydem? Obywatelem polskim? Europejczykiem? itd. Zresztą myślę że nie trzeba iść - wystarczy ocenić to uczciwie po czynach i słowach. Ty, zamiast tego, dowiedziawszy się skądinąd o jego żydowskim pochodzeniu, zakładasz automatycznie prawdziwość pewnych stwierdzeń. To się nazywa po prostu - stereotyp. I to negatywny, piętnujący pewnych ludzi - niesprawiedliwie. Zauważ też, że nie bronię GW - już w liceum uczyłem się, czym jest manipulacja dziennikarska, na jej tekstach :) I Michnika wywody o Janie Pawle II też nie brzmią dla mnie przekonywująco, wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 alfredgniot sie odezwal 30.08.05, 19:06 jestes alfredzie wygodnicki, nie zadajesz sobie klopotu by przeanalizowac to co piszesz, wiec pewnie takze to co myslisz. alfredkujot napisał: > Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego gdzie > zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie paszportu statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia ifaktu ze Zyd > mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem. Przynaleznosc do narodu definiuje sie roznie, jednak w zdecydowanej wiekszosci panstw prawa zyskuje sie ja poprzez bycie obywatelem, badz potomkiem obywatela + obywatelstwo mozna nabyc, spelnaijac rozne warunki. Bycie Zydem, jest zwiazane z religia w pewnym sensie dziedziczna i z poczuciem przynaleznosci do 'narodu wybranego', lecz nie znaczy to w swietle prawa, ze obywatel polski wyznania mojzeszowego nie jest Polakiem. Podobnie moze byc Amerykaninem, Francuzem, czy Niemcem. W rubryce narodowosc wpisuje sie kraj urodzenia, badz przynaleznosc do grupy narodowosciowej wystepujacej w danym kraju. Narodowosc jest obecnie postrzegana bardziej jako termin prawny, do opisu tozsamosci odrobine bardziej wygodny jest termin etnicznosc. W dalszym ciagu prowadzone sa zywe dyskusje nad znaczeniem obydwu terminow, jednak nie podlega dyskusji, ze decydujace znaczenie ma tu tozsamosc jednostki - to kim ona sie czuje. Stad mamy wielu Polakow pochodzenia niemieckiego, ukrainskiego, zydowskiego itd. Czesci takich grup asymilowaly sie od stuleci (np. Bambrzy, Tatarzy) i obecnie sa w 100% Polakami, a ich narodowosc w 100% polska. Zreszta w poczatkowym okresie rozwoju nasz Narod wchlanial rozne grupy etniczne i plemienne. A tak naprawde to rozwoj poczucia narodowego siega zrodel Nowozytnosci, a decydujacy jego okres przypada na XIX w. W spisach powszechnych 20-lecia miedzywojennego czesc ankietowanych okreslala sie po prostu jako 'tutejszy' nie wnikajac w przemyslenia czy sa Bialorusinami, Rusinami, Ukraincami, czy Polakami. Juz na pewno w XIX w. czesc Zydow czula sie Polakami i stala sie czescia naszego Narodu. Totez ich potomkowie sa Polakami w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredgniot sie odezwal 30.08.05, 19:20 doktorhabilitowany.1 napisał: > jestes alfredzie wygodnicki, nie zadajesz sobie klopotu by przeanalizowac to co > > piszesz, wiec pewnie takze to co myslisz. > alfredkujot napisał: > > Inaczej Zydzi to nie tylko wznanie ale i narodowosc,niezaleznie od tego g > dzie > > zyja w jakim panstwie.W odroznieniu do innych narodowosi. Posiadanie > paszportu statusu obywtela terytorim na ktorym zyja nie zmienia ifaktu ze Zyd > > mieszkajacy na terenie Polski , Niemiec, Brazyli jest Zydem. > > Przynaleznosc do narodu definiuje sie roznie, jednak w zdecydowanej wiekszosci > panstw prawa zyskuje sie ja poprzez bycie obywatelem, badz potomkiem obywatela > + obywatelstwo mozna nabyc, spelnaijac rozne warunki. > Bycie Zydem, jest zwiazane z religia w pewnym sensie dziedziczna i z poczuciem > przynaleznosci do 'narodu wybranego', lecz nie znaczy to w swietle prawa, ze > obywatel polski wyznania mojzeszowego nie jest Polakiem. Ja nie pisalem o swietle prawa a emocjonalnym zwiazku. Emocjonalnym zwiazku ktorego nie da sie ujac w "swiatlo prawa". Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: alfredgniot sie odezwal 30.08.05, 20:15 Przeczytaj jeszcze raz to co poprzednio napisalem, od "W dalszym ciagu". Alfredzie zacznij sie zastanawiac zanim napiszesz, bo potem twoje proby tlumaczenia samego siebie, a jeszcze czesciej zwykle 'odbijanie pileczki' sa naprawde zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: alfredgniot sie odezwal 30.08.05, 20:22 doktorhabilitowany.1 napisał: > Przeczytaj jeszcze raz to co poprzednio napisalem, od "W dalszym ciagu". > Alfredzie zacznij sie zastanawiac zanim napiszesz, bo potem twoje proby > tlumaczenia samego siebie, a jeszcze czesciej zwykle 'odbijanie pileczki' sa > naprawde zalosne. Nawet nie mam ochoty sie domyslac o co ci chodzi "dialektyku" Ja sie nie musze tlumaczc i nie zycze sobie zeby moje wypowiedzi byly w tych kategoriach traktowane. Mozesz sobie pisac co chcesz . Nie trudzisz sie specjalnie zeby mnie zrozumiec ...pewnie nie ODCZUWASZ takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: alfredgniot sie odezwal 30.08.05, 20:32 alfredkujot napisał: > Nawet nie mam ochoty sie domyslac o co ci chodzi "dialektyku" To twoj problem, moj ty "dialektyku marksistowski":)) > Ja sie nie musze tlumaczc i nie zycze sobie zeby moje wypowiedzi byly > w tych kategoriach traktowane. > Mozesz sobie pisac co chcesz . Nie trudzisz sie specjalnie zeby mnie > zrozumiec ...pewnie nie ODCZUWASZ takiej potrzeby. Naprawde staram sie ciebie zrozumiec, ale to nieslychanie trudne. Metnie sie tlumaczysz pomimo, ze podobno nie czujesz takiej potrzeby:)) Odpowiedz Link Zgłoś
boldtm Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 16:31 alfredkujot napisał: > Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: dlaczego w wolnej Polsce Zydzi nie > korzystaja z tej wolnosci i nie organizuja sie wokol wlasnych kregow > kulturowych jasno zdefiniowanych? Jaka jest odpowiedź na to pytanie wg Ciebie? > Prosze posluchac jak Zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska > o zydzie michniku (...) A skąd masz takie dokładne informacje o ich wyznaniu? Doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
in10d kujot nie ma czasu odpowiadać 30.08.05, 16:41 bo dopisuje nasze kolejne pozycje do swojej listy nie-Polaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 21:24 alfredkujot napisał: > chris12 napisał: > > > Ks. prałat gada sobie co chce a kościół w tym samym czasie naucza... > > Wnoszę o jego natychmiastową beatyfikację pod warunkiem, że pociągnie sob > ie > > winka "prałat" i się zamknie! > > > Kogo i co irytuje ? > Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: dlaczego w wolnej Polsce Zydzi nie > korzystaja z tej wolnosci i nie organizuja sie wokol wlasnych kregow > kulturowych jasno zdefiniowanych ? Dlaczego wystepuja w imieniu Polakow > szkodzac polskim > interesom? > Prosze posluchac jak Zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska > o zydzie michniku - rzecz dotyczy solidarnosci miedzy innymi .... > wzajemna adoracja ...bez Polakow. Jak bys byl z rozumkiem to i z TOBA by rozmawiali.... Pomuld sie za zydkow to oni sie zmienja, albo kulturalnie jak 1968 roku opuszcza ukochana Twoja ojczyzne. ... Ty bedziesz mial problem: Bo kogo nastepnego w twojej ukochanej ojczyznie bedziesz opluwal.... CZy juz masz kogos na oku??? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ks. Jankowski przykładem schizofrenii w kości 30.08.05, 21:30 golota20 napisał: > alfredkujot napisał: > > > chris12 napisał: > > > > > Ks. prałat gada sobie co chce a kościół w tym samym czasie naucza.. > . > > > Wnoszę o jego natychmiastową beatyfikację pod warunkiem, że pociągn > ie sob > > ie > > > winka "prałat" i się zamknie! > > > > > > Kogo i co irytuje ? > > Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: dlaczego w wolnej Polsce Zydzi nie > > korzystaja z tej wolnosci i nie organizuja sie wokol wlasnych kregow > > kulturowych jasno zdefiniowanych ? Dlaczego wystepuja w imieniu Polakow > > szkodzac polskim > > interesom? > > Prosze posluchac jak Zyd gieremek rozmawia z zydowka paradowska > > o zydzie michniku - rzecz dotyczy solidarnosci miedzy innymi .... > > wzajemna adoracja ...bez Polakow. > > > Jak bys byl z rozumkiem to i z TOBA by rozmawiali.... Rozumiem , z toba rozmawiaja ? > > Pomuld sie za zydkow to oni sie zmienja, > albo kulturalnie jak 1968 roku opuszcza ukochana Twoja ojczyzne. To jest jeszcze inna historia . Kto opuscil Polske a kto zostal z Zydkow... > ... > Ty bedziesz mial problem: > Bo kogo nastepnego w twojej ukochanej ojczyznie bedziesz opluwal.... > CZy juz masz kogos na oku??? To jest koniec tzw dialogu. To nie Polacy sa prymitywni..... Za oszerstwa sie placi..To cos innego niz koziol ofiarny wyganiany na pustynie.. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Tak to już jest z poprawnością polityczną... 30.08.05, 14:24 ...że jak się jakiś ch... złamany trafi, to nie można o nim wprost "ch... złamany" powiedzieć, tylko trzeba grzeczniutko i pokornie coś w stylu "narząd kopulacyjny o przerwanej ciągłości tkanek" Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Tak to już jest z poprawnością polityczną... 30.08.05, 14:30 "narząd kopulacyjny o przerwanej ciągłości tkanek" PIĘKNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 [...] 30.08.05, 15:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Moja matka była w dzieciństwie sąsiadką Huellego 30.08.05, 16:00 i z pewnością nie była to rodzina żydowska ani o żydowskich korzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś