Dodaj do ulubionych

Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa"

03.09.05, 14:43
no po prostu 'poezja' zeby nie powiedziec TRAGEDIA!! program platformy jest
chyba najmozliwszy ze wszystkich, ale to co wyprawiaja jej liderzy zakrawa dla
mnie na kpine. Tusk nazywa sie na billboard'ach prezydentem a teraz do
kompanii samozwanczych dolacza Rokita nazywajac sie premierem - czyzby okazalo
sie ze ta strategia przynosi efekty? na szczescie tylko w zacofanych
srodowiskach (wiekszosc Polski??)
Obserwuj wątek
    • eu2005 3/4 ze specsłużbami 03.09.05, 14:56
      Razem z agentami spec służb prowadzi czarny PR w ramach kampanii Platformy
      Obywatelskiej. Kiedyś robił jawnie akcję 3/4 dziś to samo ale z ukrycia
      posługując się kupioną przez prawice agenturą służb specjalnych.
      • blazik ZADUFANY BUBEK! NAJGORSZE OBLICZE PO!!! 03.09.05, 15:15
        Jeden lepszy od drugiego... Szkoda, że już nie pamięta jak przerżnął wybory na
        prezydenta miasta. Zadufany w sobie bubek.
        • mcov a ty z Samoochrony, jedrek? 03.09.05, 15:21
          • tekameka a premierowa z Ukrainy hehehe 03.09.05, 16:13
            zawsze to lepiej niz z ....
            • piotr228 SLD i WC muszą odejsc. Balcerowicz musi wrócic 03.09.05, 16:24
              Wierze ze Rokita i Tusk dokoncza wreszcie reformy Balcerowicza. Wlasnie brak
              elastycznego rynku pracy, wysokie podatki oraz niejasne, korupcjogenne przepisy
              sa powodem tego, ze rozwoj kraju jest slamazarny. Wiem ze Rokita i Tusk to
              zmienia. Wiem ze SLD nie zmieni niczego i ze po SLD mozna sie spodziewac
              nastepnej serii afer.
              • micro5 Re: SLD i WC muszą odejsc. Balcerowicz musi wróci 03.09.05, 16:37
                Jak będziez zdychał pod szpitalem bo nie będziesz miał polisy ubezpieczeniowej
                lub twoi rodzice to błogosław wówczas Platformę Obwyatelską i Rokitę
                • piotr228 SLD-owskie afery musza sie skonczyc. 03.09.05, 16:52
                  Nie skoncza sie afery jesli SLD i klony tej partii nie odejda na smietnik
                  historii. Jesli nie dokonczymy reform nigdy nie bedzie pieniedzy na szluzbe
                  zdrowia i szkolnictwo. SLD-owcom czyli post-PZPR-owcom juz dziekujemy. Jesli
                  bedzie rzadzic Platforma Obywatelska wtedy szybko Polska bedzie druga Irlandia
                  albo druga Japonia (jak chcial Walesa 25 lat temu)
                  • sluczyn To jasne Rokita otwiera poczet wybitnych postaci 03.09.05, 18:17
                    To jasne Rokita otwiera poczet wybitnych postaci 21 wieku, Cimoszewicz, Miller
                    i ogólnie eSeLDUPy poczet straconej dekady, czyli naszych szans, a PiS, czyli
                    byłe ZChN, Lepper i Giertych poczet Kubusiów puchatków
                  • jassek Re: SLD-owskie afery musza sie skonczyc. 03.09.05, 20:18
                    Eseldowskie afery to pikuś przy tym, co się będzie działo po najbliższych
                    wyborach. Ten czwartorzędowy garnitur polityków to po prostu banda kieszonkowych
                    złodziei, oszustów i karierowiczów. W gdańskim teatrze od kilku lat dyrektorował
                    Maciej Nowak, trochę może obcej mi orientacji seksualnej, ale manager od kultury
                    fantastyczny. Sprawił, że coś się w tym teatrze, który całe lata na skutek
                    nieudacznych kolejnych dyrekcji, marniał w oczach. Nowak wziłą teatr z długami,
                    trochę ich spłacił, lecz nie wszystko, bo nie było takiej możliwości. W każdym
                    razie dług się zmniejszył. Ale przecież w mieście rządzi Etos. I Etos w osobie
                    niejakiego (nijakiego?) Arama (co to k... ze przezwisko? i co to za gniada? -
                    przepraszam te zwierzątka). Etos ma ochotę na teatr, bo to przecież posada dla
                    kolejnego nieudacznego kolesia. I zdjęli Nowaka z dyrekcji. Niestety, tu Aram
                    nie spodziewał się, że napotka na opór ZASP-u i zespołu aktorskiego. Udało się i
                    Etos cofnął decyzję. Nowak pozostaje na stanowisku, tym bardziej, że wychodził w
                    ministerstwie dla gdańskiego teatru status narodowego, więc i większe dotacje.
                    News ten został ogłoszony w Polityce w lipcu tego roku. Teatr poszedł na urlop,
                    Nowak także. I nasz Aramek skorzystał z okazji i ogłosił konkurs na dyrektora
                    teatru!!! Okłamał kilkadziesięt osób, a przecież gdyby był facetem z jajami, to
                    mógł się nie uginać przed rządaniami zaspołu i pierwszą swoją decyzję
                    podtrzymać. Tak wygląda czwarty garnitur ETOSU. Nie warto na niego głosować, nie
                    warto się nim nawet podetrzeć. A Tusk i Rokita ślizgają się właśnie po równi
                    pochyłej w kierunku czwatrego garnituru. Właśnie minęli trzeci.
                    • taziuta Wołanie na puszczy :-( 03.09.05, 23:43
                      Nic nie poradzimy na polskie tsunami. Co 4 lata musimy wymiatać tych złych, aby
                      obsadzić "lukratywne" stanowiska dobrymi. Okres połowicznego rozpadu wynosi
                      jakieś 1/2 roku, i za chwilę ci dobrzy stają się (czemuś) źli. Więc tupiąc
                      ledwo możemy doczekać do końca kadencji (4 lata), i znowu wymieniamy ich na
                      nowych/starych dobrych.
                      Jest nas 38 milionów. Dlatego też przypadków, jaki opisujesz, musi też być
                      odpowiednio dużo. Ale nawet jak by ich było tylko kilka, to i tak głos twój nie
                      miałby szans się przebić. Gilotyny (cyklu) nie unikniesz.
                      Ale przynajmniej ktoś o tym usłyszał? :-)

jassek napisał:

> Eseldowskie afery to pikuś przy tym, co się będzie działo po najbliższych
                      wyborach. Ten czwartorzędowy garnitur polityków to po prostu banda
                      kieszonkowych złodziei, oszustów i karierowiczów. W gdańskim teatrze od kilku
                      lat dyrektorował Maciej Nowak, trochę może obcej mi orientacji seksualnej, ale
                      manager od kultury fantastyczny. Sprawił, że coś się w tym teatrze, który całe
                      lata na skutek nieudacznych kolejnych dyrekcji, marniał w oczach. Nowak wziłą
                      teatr z długami, trochę ich spłacił, lecz nie wszystko, bo nie było takiej
                      możliwości. W każdym razie dług się zmniejszył. Ale przecież w mieście rządzi
                      Etos. I Etos w osobie niejakiego (nijakiego?) Arama (co to k... ze przezwisko?
                      i co to za gniada? - przepraszam te zwierzątka). Etos ma ochotę na teatr, bo to
                      przecież posada dla kolejnego nieudacznego kolesia. I zdjęli Nowaka z dyrekcji.
                      Niestety, tu Aram nie spodziewał się, że napotka na opór ZASP-u i zespołu
                      aktorskiego. Udało się i Etos cofnął decyzję. Nowak pozostaje na stanowisku,
                      tym bardziej, że wychodził w ministerstwie dla gdańskiego teatru status
                      narodowego, więc i większe dotacje. News ten został ogłoszony w Polityce w
                      lipcu tego roku. Teatr poszedł na urlop, Nowak także. I nasz Aramek skorzystał
                      z okazji i ogłosił konkurs na dyrektora teatru!!! Okłamał kilkadziesięt osób, a
                      przecież gdyby był facetem z jajami, to mógł się nie uginać przed rządaniami
                      zaspołu i pierwszą swoją decyzję podtrzymać. Tak wygląda czwarty garnitur
                      ETOSU. Nie warto na niego głosować, nie warto się nim nawet podetrzeć. A Tusk i
                      Rokita ślizgają się właśnie po równi pochyłej w kierunku czwatrego garnituru.
                      Właśnie minęli trzeci.
                    • polakmoronslayer Re: SLD-owskie afery musza sie skonczyc. 04.09.05, 06:20
                      a ty to taka kasandra czy nostredamus i juz wsio przewidziales
                    • piotr228 Fozz, "lub czasopisma", gangi to jest obraz SLD 04.09.05, 09:53
                      Ten teatr to naprawdę drobiazg przy tym co się dzieje tam gdzie ręce włoży SLD.
                      • pawel_451 Re: Fozz, "lub czasopisma", gangi to jest obraz S 04.09.05, 11:11
                        Rozumiem więc, że mam wybrać mniejsze zło?
                  • jassek Re: SLD-owskie afery musza sie skonczyc. 03.09.05, 20:20
                    I jeszcze jedno. Z takimi knajakami, jak Aramek, Tusk i Rokita możesz najwyżej
                    budować drugą Pragę. Południe.
                  • pawel_451 Polska drugą Irlandią? 04.09.05, 11:07
                    Chętnie wierzę, jeśli masz na myśli okupowany Belfast
                • swoboda_t Re: SLD i WC muszą odejsc. Balcerowicz musi wróci 03.09.05, 20:14
                  A dziś się zdycha pod szpitalem pomimo iż ma się polise. Zdychanie będzie
                  tańsze. A tak poważnie, to bez socjalistycznej demagogii proszę!!
                  • piotr228 Posłowie SLD mercedesy dostają jako łapówki 04.09.05, 10:00
                    swoboda_t napisał:

> OH,LORD, WON'T YOU BUY ME A MERCEDES BENZ?

Wcale nie od Boga poseł Pęczak dostał mercedesa, tylko jako łapówkę. A ile
                    musiał się naprosić aby dostać z pradziwie ciemnymi szybami....
                • eleiko Nieprawda! Balcerowicz musi odejść! 03.09.05, 21:45
                  rety, jak straszna jest liberalna propaganda! Ta święta wiara ile to
                  zawdzięczamy Balcerowiczowi. Inne kraje nie miały takiego "zbawiciela", a
                  funkcjonują dużo lepiej niż Polska. A u nas co? Bieda, wyzysk, 20% bezrobocia i
                  wyzyskiwacze, którzy ciągle wmawiają nam, że pensja minimalna niepotrzebna, że
                  pracujemy najkrócej na świecie, że jesteśmy niewydajni, itp.
                  BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ (ale rozliczony)!
                  • piotr228 Reformy przerwano w pół drogi. 04.09.05, 09:48
                    Reformy zostały zatrzymane w pół drogi. Gdyby dokończono reform, zamiast
                    rozdawać zupkę, mielibyśmy już marginalne bezrobocie i znacznie wyższy poziom
                    życia. W 1989 roku przerost zatrudnienia w PRLu szacowano na 3 miliony osób. Te
                    3 miliony osób są poważnym problemem do dziś. Płaca minimalna i inne narzuty
                    podbijające koszty pracy, blokują rozwój rynku pracy. Przez to że rynek pracy
                    jest słaby, pracownik nie może pracodawcy podziękować i się zwolnić. Na tym
                    traci też pracodawca, gdyż nie łatwo mu skompletować taką kadrę, która da mu
                    sukces. Kolejnym elementem reform, jest uproszczenie przepisów tak aby znikła
                    korupcja.

Nie wiem czy zrobi to Rokita, czy wróci Balcerowicz. Może pojawi się ktoś inny.
                    Jednak wiem, że ktoś musi.
                    • pawel_451 Re: Reformy przerwano w pół drogi. 04.09.05, 11:13
                      Lepszy "przerost" zatrudnienia niż bezrobocie i głodowe pensje
                • jacekm22 Re: SLD i WC muszą odejsc. Balcerowicz musi wróci 04.09.05, 00:27
                  A ty co wolisz w dlaszym ciagu " bezplatna " slube zdrowia??
                  Najpierw placisz ZUS , a gdy znajdziesz sie juz w szpitalu to bez lapowki od
                  pielgniarki na ordynatorze - nikt sie tobia nie zajmie!!!!
              • pawel_451 Wysokie podatki? 04.09.05, 11:06
                To skąd totalne niedoinwestowanie sfery publicznej?
            • evelyyna Re: a premierowa z Ukrainy hehehe 03.09.05, 18:47
              ?
        • jola_dywity SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 03.09.05, 15:46
          Bądźcie pewni szanowni Panowie!Wasze ugrupowanie nie ma już nic do zaoferowania
          Polsce ,za wyjątkiem podwyżek cen żywności,podatkiem katastralnym i
          emigracją.Takim progranem to możecie Ukrainę czarować i to też do czasu.I
          dlatego czy chcecie, czy nie nowoczesna lewica w postaci Samoobrony jest czarnym
          koniem tych wyborów,
          • e.v.q.a Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 03.09.05, 15:59
            z ta samoobora... ups, samoobrona to troooche przesada :)
            • evelyyna Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 03.09.05, 18:44
              dokladnie:D to nie jest samoOBRONA tylko samoOBORA. moze ewentualnie byc
              czarna krowa wyborow, a nie czarnym koniem. I tyle :]
          • jasiuf Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 03.09.05, 17:08
            jola_dywity napisała:

> Bądźcie pewni szanowni Panowie!Wasze ugrupowanie nie ma już nic do
            > zaoferowania Polsce ,za wyjątkiem podwyżek cen żywności,podatkiem
            > katastralnym i emigracją.

Ech... Jolka, Jolka...

Ile razy Ci pisałem - dopóki nie opanujesz w stopniu dostatecznym poprawnej
            polszczyzny nie masz co brać się za propagandę. Przeczytaj to swoje kuriozum
            powyżej. Nie dość że głupie to jeszcze niegramatyczne.
            • abba15 Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 03.09.05, 20:21
              jasiuf napisała:
              > Ech... Jolka, Jolka...
              > Ile razy Ci pisałem - dopóki nie opanujesz w stopniu dostatecznym poprawnej
              > polszczyzny nie masz co brać się za propagandę. Przeczytaj to swoje kuriozum
              > powyżej. Nie dość że głupie to jeszcze niegramatyczne.

Jasiu głuptasu ty wszystkim wytykasz:
              niepoprawną polszczyznę, teksty głupie i niegramatyczne.
              Czy leczysz te kompleksy, a może to jest dziedziczne?
              • jasiuf SAMOOBRONA = matołki pod wodzą chłopka rostropka 04.09.05, 12:12
                > Jasiu głuptasu ty wszystkim wytykasz:
                > niepoprawną polszczyznę, teksty głupie i niegramatyczne.
                > Czy leczysz te kompleksy, a może to jest dziedziczne?

Tak.

Zamiłowanie do czystej polszczyzny, do logicznych i klarownych wypowiedzi to w
                mojej rodzinie dziedziczne. Dla Ciebie to pewno obrzydliwe.

Jeśli ktoś nie potrafi wysławiać się w swoim ojczystym języku, jeśli nie potrafi
                zbudować logicznego i jednoznaczengo zdania, jeśli myli przyczyny ze skutkami,
                a miast logiki boolanowskiej stosuje logike lepperowską to taki ktoś jest dla
                mnie bęcwałem.

Rozumiem, że dla Ciebie bełkotliwe wypowiedzi jełopów na tematy o których nie
                mają bladego pojęcia są źródłem natchnienia. I wcale mnie to nie dziwi - takie
                czasy. Gdy świniopasom roją sie prezydenckie zaszczyty to matołom sie wydaje, że
                tytuł największej mądrali na trzepaku wystarczy aby poważnie dyskutować.
          • eleiko Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 03.09.05, 21:39
            hej babino z Dywit, aleś ty nudna z tą swoją samoobroną. Ile Ci Lepper płaci za
            tą propagandę na forum? Pamiętaj, on bez skrupułów wykorzystuje takie
            naiwniaczki jak ty!!
            • pawel_451 Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 04.09.05, 11:16
              a Tusk i Rokita bez skrupułów wykorzystuje twoja naiwnosc
          • lassak Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 04.09.05, 02:15
            ROTFL ... o boshe ... skąd się biorą tacy ludzie ??

>Wasze ugrupowanie nie ma już nic do zaoferowania
            > Polsce ,za wyjątkiem podwyżek cen żywności ...

Jak mi tutaj ze szczególami wyjaśnisz w jaki ekonomicznie sensowny sposób
            samoobrona chce niedopuścić do wzrostu cen żywności to obiecuje, że oddam na was
            głos! Przypuszczam iż niema ani jednej osoby w samoobronie która by coś
            wiedziała na temat ekonomi na wysokim poziomie ... Najlepiej to by było
            dodrukować pieniędzy jak swojego czasu sugerował Twój przywódca duchowy "Leper"
            (notabene wyraz Leper znaczy po angielsku ... trędowaty więc lepiej uważać na
            tego typa) :)

Dla mnie osobiście nie jest szczególnie ważne czy wybory wygra PIS, PO , SDPL,
            SLD, Demokraci ... to są mimo wszystko w przeważającej większości politycy na
            poziomie (jedni lepsi drudzy gorsi). W moim mniemaniu prawdziwym zwycięstwem dla
            Polski będzie niedopuszczenie do władzy oszołomów z Samoobrony i LPR'u.
          • polakmoronslayer Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 04.09.05, 06:26
            o k...wa !! 'nowoczesna lewica' samabrona to najlepiej w chlewie wykladac swoje
            racje
          • grzeslaff Re: SAMOOBRONA POWSTRZYMA TUSKÓW I ROKITÓW 05.09.05, 01:33
            1. już ci pisałem słonko, że nowoczesność to coś więcej niż systematyczne
            wizyty w solarium. warto powtórzyć.

2. dziś piszesz "nowoczesna lewica" bo tak andrew kazał, ale nie dalej jak 2
            miesiące temu ten sam andrew był "tradycyjną prawicą" i chadzał w gości do
            niejakiego tadeusza r., znanego toruńskiego dj-a.

3. podobno kochasiom piszącym na forach dla po płaci się po 800 zlotych
            miesięcznie. tak z ciekawości - ile płaci się w samoobronie??
        • evelyyna Re: ZADUFANY BUBEK! NAJGORSZE OBLICZE PO!!! 03.09.05, 18:41
          nie wszystko da sie zawsze wygrac, a ty tak nie krytykuj moze chcesz w wyborach
          glosowac na giertycha? albo tyminskiego? leppera nie wspominam....
          • znudzilsiekalboj Kiepskie OBLICZE PO!!! wyborach 04.09.05, 00:10
            Jan Maria Rokita nie wzbudza mojego zaufania, odpycha mnie od głosowania na PO, co chciałem uczynić. Takie rzeczy wyczuwa się od razu intuicyjnie. Jest słabym politykiem, a mysli o sobie w sposób megalomański. Sympatyzowałem z PO od początku powstania, głosowałem w 2001, teraz przy tych planach po prostu nie mogę. JMR ma pewne talenty, ale bardziej dotyczą one PR niż rządzenia krajem. Jest bardzo kulturalnym człowiekiem ze sporym wyczuciem nastrojów społecznych i sensownie mówi o sprawach społeczno-gospodarczych. Jako szef rządu będzie jednak beznadziejny. Dopóki PO nie zaproponuje sensowniejszego rozdania, nie oddaję na nią głosu.
            • piotr228 Intuicja kobieca 04.09.05, 10:17
              Zawsze warto podawać weryfikowalne argumenty. Nie, że intuicyjnie widać, że
              Rokita cośtamcośtam. To nic nie znaczy. Dla mnie Rokita się sprawdził jako
              minister i szef URM za Suchockiej. Uważam go za wartościowego polityka.
            • pawel_451 Re: Kiepskie OBLICZE PO!!! wyborach 04.09.05, 11:18
              Rokita kulturalny? Chyba go nie widziales prywatnie...
      • 1sk1 To już było:Prezydent Krakowa.Posłaliśmy go w pizd 03.09.05, 21:29
      • 1sk1 Tobyło.Prezydent Krakowa.Posłalismy go w krzaki 03.09.05, 21:33
        • piotr228 Teraz nawet nie macie Pendereckich 04.09.05, 10:20
          Może Kraków sobie poradzi zarówno bez Pendereckich jak i bez premiera z
          Krakowa, ale po dwóch premierach z Łodzi mógłby być jeden z Krakowa.
    • hernandez Buta i pewnosc siebie polskich politykow, a juz PO 03.09.05, 15:06
      jest porazajaca, jeden sie tytuluje prezydentem a drugi premierem
      Po drugie Premier do tej pory reprezentowal caly kraj a teraz bedzie
      reprezentowal Krakow.Moze od razu nalezy przeniesc do smoczego grodu stolice i
      nazwac ja janogrodem wielkim np.
      • tades1 Re: Buta i pewnosc siebie polskich politykow, a j 03.09.05, 15:59
        Rokita Jan Maria to bardzo ludzkie Panisko.Zgodził się objąć tekę premiera na
        prośbę w poczuciu odpowiedzialności przed Bogiem i Historią .
        Martwi mnie tylko iż glowa mu się jeszcze bardziej przechyli do tyłu a dolna
        warga wypnie do przodu.
        • krakowiak47 A może... 03.09.05, 17:56
          Tades1, a może on z Habsburgów? W końcu spod Krakowa do Wiednia nie było tak
          daleko.
          • piotr228 A to jakie glebokie bylo :) 03.09.05, 19:20
            Dalej twierdze, ze potrzeba wiecej opanowania i rozwagi.
          • sceptyk31 Re: A może... 03.09.05, 20:04
            On nie z Habsburgów ale z Przemyśla, w Krakowie tylko pomieszkuje.
      • ar.co Re: Buta i pewnosc siebie polskich politykow, a j 03.09.05, 16:45
        Dlaczego nie? tylko stolicy nie przenośmy... A Jasia Marysi z Krakowa się
        pozbędziemy, to już dużo.
      • edi54 Re: Buta i pewnosc siebie polskich politykow, a j 03.09.05, 18:29
        hernandez napisał:

> jest porazajaca, jeden sie tytuluje prezydentem a drugi premierem
        > Po drugie Premier do tej pory reprezentowal caly kraj a teraz bedzie
        > reprezentowal Krakow.Moze od razu nalezy przeniesc do smoczego grodu stolice
        i
        > nazwac ja janogrodem wielkim np.
        >

Hernandez , toz taka propozycja przeniesienia z powrotem stolicy
        do Krakowa zostala juz mocno oprotestowana w glosnej piosence.
        I bynajmniej rzecz nie w przekorze lezy ,lecz w trosce o ochrone
        tego mistycznego ,krolewskiego i papieskiego Miasta przed zalewem
        wszelakiego zla ,jakie niesie ze soba kazda stolica.Polska ponadto,
        jest w tej nieszczesliwej sytuacji ,ze od lat targana jest kryzysami
        i protestami.Gdyby tu mieli odbywac swe harce niezadowoleni
        grozil by Krakowowi rychly upadek.A tego nikt milujacy piekno
        tego Miasta z pewnoscia nie chce.Sadze, ze natomiast wielu przyklasnelo
        by zamieszkaniu przez J.M.Rokite na stale w Warszawie.

• pawel_451 Re: Buta i pewnosc siebie polskich politykow, a j 04.09.05, 11:21
          Wydawalo mi sie ze papieskie miasto to Wadowice
      • evelyyna Re: Buta i pewnosc siebie polskich politykow, a j 03.09.05, 18:45
        a ta legia to nie wiem do czego miala byc ale ok. musza byc pewni siebie bez
        tego dzisiaj nic sie nie zyska. jakies haslo musi miec...
    • radiomaryja1 ha, ha, ha !!! 03.09.05, 15:06
      i tyle, bo licho nie śpi
    • fire_boy1 Pycha Platformersow nie zna granic 03.09.05, 15:07
      Pycha Platformersow nie zna granic. A skoro apetyt rosnie w miare jedzenia, to
      co bedzie jesli juz obejma rzady?
      • koma15 Re: Pycha Platformersow nie zna granic 03.09.05, 15:17
        no nieeeeeee, teraz to się wściekłam. jakim prawem Rokita wykorzystuje Kraków w
        swojej kampani!!! Nic nie zrobił dla Krakowa a chce wykorzystywać jego
        wizerunek w swoich rozgrywkach politycznych. jako Krakowianka, czuję się
        zażenowana. Pamiętam poprzednie wybory na prezydenta Krakowa i pamiętam co
        Rokita zrobił dla naszego miasta. Tak bardzo nie mógł się pogodzić z porażką,
        że na odchodnym podjudził ludzi aby nie głosowali na Lassotę. Tym samym poparł
        lewicowego prezydenta. Panie Rokita wstydź się Pan!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie będzie
        Pan moim premierem...
        • at_work Re: Pycha Platformersow nie zna granic 03.09.05, 15:32
          Jasne, może jeszcze zdjęcie ze smokiem!
          Albo chociaż ze smoczkiem (target na żeński elektorat)
          Na psa urok!
        • piotr228 Krakow jak Kyoto. Kyoto jak Krakow. 03.09.05, 16:44
          Jak sie rozmawia z przypadkowo poznanym Japonczykiem i powie mu sie, ze sie
          jedzie do Kyoto, to Japonczyk powie, ze Kyoto jest takie jak Krakow. Dawna
          stolica, obecnie o duzym znaczeniu kulturalnym itp. Gdy zamieszkalem w Kyoto,
          przekonalem sie o glebszej zbieznosci miedzy Krakowem i Kyoto. Ludzie w obu
          miastach sa tak samo wredni. Nienawidza przyjezdnych, sa zamknieci w sobie. W
          Tokyo lub w Osace jest o wiele latwiej mieszkac cudzoziemcowi. Pani Krakowianka
          jest przykladem z polskiego piekla. Pokazuje jacy wy Krakusy jestescie
          wspaniali. Nawet majac szanse na to aby miec "swojego" prezydenta lub premiera,
          zachowujecie sie panna na wydaniu obrazona na caly swiat. Zaraz sie zapewne
          zacznie licytacja czy Rokita jest prawdziwym Krakusem, komu nadepnal na odcisk,
          itp... Zawisc, malostkowosc, prowincjonalne kompleksy. Wstyd. Cieszcie sie ze
          polityk z waszego miasta zaszedl tak wysoko, ze ma szanse zostac premierem. Mam
          nadzieje, ze mu sie uda. Zycze mu tego z calego serca.
          • krakowiak47 Quo vadis Piotrze 228? 03.09.05, 18:05
            Już jednego premiera mieliśmy, a Jan Jezus Maria Rokita rzeczywiście jest spod
            Krakowa, więc niech się nie stroi w pawie piórka nabytej tradycji.
            Swoim apelem:
            > Cieszcie sie ze
            > polityk z waszego miasta zaszedl tak wysoko, ze ma szanse zostac premierem.
            zademonstrowałeś wariant programu TKM: cieszcie się, bo będziecie mieć swego.
            • piotr228 Nauczmy sie popierac wartosciowych ludzi 03.09.05, 18:25
              > > Cieszcie sie ze
              > > polityk z waszego miasta zaszedl tak wysoko, ze ma szanse zostac premiere
              > m.
              > zademonstrowałeś wariant programu TKM: cieszcie się, bo będziecie mieć swego.

Po pierwsze ja z Krakowa nie jestem. Po drugie nie mialem na mysli, ze Rokita
              cos dla Krakowa wykreci, jak zostanie premierem. Mialem na mysli co innego.
              Chcialem aby skonczylo sie wreszcie polskie pieklo. Zeby nie bylo zawisci, o to
              ze sie komus cos udalo. Mysle ze intelektualne elity Krakowa powinny zaczac nad
              tym pracowac. W Polakach, a w Krakusach szczegolnie, jest bardzo malo
              solidarnosci. Krakow oczywiscie poprze Rokite. Jestem o tym przekonany. Bardzo
              dobrze, ze Rokita odwoluje sie do lokalnych wyborcow. Mam nadzieje, ze to wstep
              do jednomandatowych okregow wyborczych, gdzie kazdy posel bedzie swą gebą
              odpowiadal przed swoimi wyborcami. Na tym poga demokracja.
              • krakowiak47 Kraków powiedział Rokicie 03.09.05, 18:35
                "panu już dziękujemy", kiedy zamarzyło mu się zostać prezydentem miasta. W
                odwecie Rokita wezwał do głosowania przeciwko swojemu byłemu komilitonowu z
                Unii Wolności. Więc Rokita na sztandar walki z zawiścią wróży szybkie
                zakończenie tej kampanii. Totalnym fiaskiem. Słowem - Rokita jak ulał pasuje do
                opowiastki o polskim piekle: diabły przy kotłach siedzą bezczynnie, bo smażący
                się Polacy nawzjem wciągają się do smoły.
                • piotr228 Wciągający mają specyficzne motywacje 03.09.05, 18:59
                  krakowiak47 napisał:

> "panu już dziękujemy", kiedy zamarzyło mu się zostać prezydentem miasta. W
                  > odwecie Rokita wezwał do głosowania przeciwko swojemu byłemu komilitonowu z
                  > Unii Wolności. Więc Rokita na sztandar walki z zawiścią wróży szybkie
                  > zakończenie tej kampanii. Totalnym fiaskiem. Słowem - Rokita jak ulał pasuje
                  do
                  >
                  > opowiastki o polskim piekle: diabły przy kotłach siedzą bezczynnie, bo
                  smażący
                  > się Polacy nawzjem wciągają się do smoły.

Mysle, ze glowną motywacją tych co wciągają do kotla jest to ze wczesniej sami
                  zostali wciągnieci. Mysle, ze to zla motywacja. Jak Rokita Unii Wolnosci, tak
                  Unia Wolnosci Rokicie. Wg mnie zasluguje na poparcie. Swoje wewnetrzne spory (o
                  prezydenta miasta) odluzcie na potem, a teraz przerwijcie spirale niemoznosci i
                  zaufajcie czlowiekowi, ktory wg mnie ma klase. W koncu to on wytropil "lub
                  czasopisma", najlepiej zbadaną do tej pory SLD-owską afere. Michnik ze swym
                  sledztwem dziennikarskim by do (...) smierci nic nie wytropil.
                  • albigens4 Re: Wciągający mają specyficzne motywacje 03.09.05, 19:31
                    Gdyby nie Michnik, nie malby czego tropic.... A my Krakusi, niestety za dobrze
                    znamy tego pana, a jeszcze lepiej jego otoczenie: bracia Fijakowie, Modelski,
                    de Barbaro, Beliczynska chamskie, nie cofajace sie przed niczym (vide afera
                    Jaruckiej), pazerne na wladze, pieniadze i zaszczyty. Przeniesienie tego do
                    Kancelarii Premiera odciazyloby Krakow, ale pograzylo Polske...
                    • piotr228 Rokita jest czlowiekiem godnym zaufania. 03.09.05, 19:51

Wlasnie gdyby nie Michnik byloby znacznie wiecej do tropienia. Mysle, ze "lub
                      czasopisma" to wierzcholek gory lodowej. Michnik poprzez spiskowanie z Rywinem
                      i Millerem opoznil cala sprawe o pol roku. Dociekliwosc Rokity sprawila, ze
                      wiemy to co wiemy. Afere Jaruckiej przypisac raczej nalezy Cimoszewiczowi. To
                      jego asystentka. To jego pieczatka, jego akcje i oswiadczenia. To WC nie ma nic
                      innego do powiedzenia w kampanii oprocz tego ze go wlasna asystentka napadla. Z
                      czasow jak Rokita byl ministrem nie mamy takich rewelacji. Wg mnie Rokita jest
                      czlowiekiem godnym zaufania.
                      • krakowiak47 Każdy ufa temu, na kogo pozwala mu... wyobraźnie 03.09.05, 20:03
                        Od Rokity nie tylko nie kupiłbym używanego auta, ale nawet nie przyjął w
                        prezencie!
                      • znudzilsiekalboj Re: Rokita jest czlowiekiem godnym zaufania. 04.09.05, 00:13
                        Jako premier zaufania nie wzbudza. Jako cżłowiek, owszem.
                      • grzeslaff Re: Rokita jest czlowiekiem godnym zaufania. 05.09.05, 01:49
                        Rokita ma parę jednak parę wad. Jest niestety megalomanem i kabotynem. Tudzież
                        kiepskim dyplomatą. "Nicea albo śmierć!" bo było hasło godne LPR, a nie
                        przyszłego premiera kraju członkowskiego UE. W Europie mu się to pamięta i
                        raczej nie wspomina ciepło. Wiem, bo sam trochę politykuję.

To oczywiście nie znaczy, że będzie kradł czy coś takiego. Myślę, że to jest
                        człowiek i polityk jakiegośtam formatu. Mnie jednak całkowicie nie pasuje.

No i co do tego jakim był ministrem i szefem URM zdania są mocno podzielone...
              • pawel_451 Re: Nauczmy sie popierac wartosciowych ludzi 04.09.05, 11:26
                Swoją gębą? Jakże to pasuje do JMR :) A co do kwalifikacji Rokity proponuję się
                przyjrzeć jego dokonaniom w rządzie Suchockiej. Żenada.
          • sceptyk31 Re: Krakow jak Kyoto. Kyoto jak Krakow. 03.09.05, 20:11
            Ty tak na ochotnika agitujesz za samozwańcami z PO czy jesteś może jednym z
            ich "najemników" ? Hasła Tuska a teraz Jana Marii Władysława Rokity /
            urodzonego w Przemyslu czyli on tak z Krakowa jak ja z Warszawy/ świadczą iż w
            tej partii bufonada osiągnęła stan wymagający ingerencji lekarskiej. Ostatnio
            PO pozyskała znanego kardiochirurga, niestety nie przyda się, tę chorobe leczą
            wyłącznie psychiatrzy.
          • turtlezzz Re: Krakow jak Kyoto. Kyoto jak Krakow. 03.09.05, 23:06
            Muszę przyznać, że trochę mnie zszokowałeś. Pierwszy raz w życiu (naprawdę!) widzę, żeby ktoś zarzucał Krakowiakom brak otwartości i niechęć do przyjezdnych. Zarzucając im prowincjonalizm przechodzisz sam siebie, bo Krakowiacy na równi z Wrocławiakami są uważani za najbardziej otwarte na świat miejskie społeczności w Polsce. Czy ty aby nie mylisz Krakowa z Nową Hutą ? ;P Nie dziwi mnie jednak twoja diagnoza, skoro wykazujesz się jednocześnie w dwóch miejscach absolutnym brakiem wyczucia: 1 - Rokita to najbardziej konfliktowy polityk jakiego znam. I mam wrażenie, że na to nie wpadłeś (mimo wszystko życzę mu dobrze). 2 - Wyrażasz się jak stary komunista ("Cieszcie się, że polityk z waszego miasta zaszedł tak wysoko.."). W demokracji ludzie cieszą się tylko z własnej i nieprzymuszonej woli (a wyrażenie, będące próbą narzucenia emocji wprost jest dziecinnym błedem psychologicznym).
            • piotr228 Kraków nawet Pendereckich wygonił 04.09.05, 09:36
              Konflikty. Wszędzie konflikty. Rokita też jest konfliktowy. Jednak w tej
              sytuacji niepotrzebny jest premier, który nie będzie miał własnego zdania.

Nie mylę Krakowa z Nową Hutą. Wiem co mówię o wrednym charakterze Krakusów.
              Wypędzenie Pendereckich ma swoją wymowę. A jak się za kierownicą zachowują. W
              Krakowie się jezdzi tak żeby zabić. Pieszego, a najlepiej przyjezdnego
              kierowcę.

Nie porównujcie Krakowa do Wrocławia. We Wrocławiu nikt nie pyta kto skąd, a
              jedynie co sobą reprezentuje. Gdyby wrocławski polityk miał szansę na premiera
              wszyscy by się cieszyli i życzyli mu szczęścia.
            • piotr228 Chyba w Wadowicach wszyscy się cieszą 04.09.05, 10:46

> Wyrażasz się jak stary komunista ("Cieszcie się, że polityk z waszego miasta
              > zaszedł tak wysoko..").

Chyba w Wadowicach wszyscy się cieszą, że Papież pochodził z Wadowic. Chyba to
              nie jest mowa, jak starego komunisty. Zresztą komunizm dbał o to aby odciąć
              ludzi od swoich korzeni.
              • turtlezzz Re: Chyba w Wadowicach wszyscy się cieszą 04.09.05, 21:51
                Chodziło mi o formę wypowiedzi. Może troszkę przesadziłem, przepraszam.
            • pawel_451 Re: Krakow jak Kyoto. Kyoto jak Krakow. 04.09.05, 11:29
              najbardziej otwarta społeczność? a ich homofobia i zaściankowy katolicyzm?
              • turtlezzz Re: Krakow jak Kyoto. Kyoto jak Krakow. 04.09.05, 21:48
                Dobra, ta dyskusja nie miała sensu. Homofobia ?? Zaściankowy katolicyzm ? Trzeba by danych statystycznych. Ale:

1. Homofobia dotyczy głównie elektoratu LPR i PiS. I tą drogą można dociec ile mn.w. jest homofobów w poszczególnych miastach Polski. Zdaje się że Kraków od początku III RP był głównym bastionem PO i UW ?

2. Zaściankowy katolicyzm. Jak wyżej.
      • interaktywny Re: Pycha Platformersow nie zna granic 03.09.05, 18:35
        "Jeżeli chodzi o Cimoszewicza i sprawę akcji Orlenu to zwracam uwagę na jeszcze
        jedną okoliczność. Redukcja przy zakupie akcji była na poziomie 90% więc Pan
        Włodek C. aby kupić akcje za 500tys.PLN musiał złożyć zlecenie na 5 mln PLN.
        Ciekawe skąd dysponował takimi środkami? Czy jego majątek jest tak duży? Kto
        pożyczył lub w jego imieniu gwarantował takie pieniądze? Nikt jeszcze nie
        zwrócił na to uwagi, a to ciekawy wątek sprawy. Mam nadzieję, że Polacy nie
        dadzą nabrać się jeszcze raz komunie."
        • pawel_451 Re: Pycha Platformersow nie zna granic 04.09.05, 11:31
          a w czym dać się nabrać "komunie" gorsze od dać się nabrać Rokicie?
      • evelyyna Re: Pycha Platformersow nie zna granic 03.09.05, 18:45
        pozyjemy zobaczymy! lepiej zeby oni objeli rzady niz ktokolwiek inny...
    • ziutek75 Hasło wyborcze Rokity: "Premier albo śmierć" 03.09.05, 15:13
      Moze tak powinno wygladac nowe haslo tego platfusa i fajtlapy, gotowego
      sprzegnac sie z samym Szatanem byle dorwac sie do wladzy i koryta......

W wypadku przegranej mielibysmy go na zawsze z glowy...
      (co jest malo prawdopodobne jednak, bo ta gnida nigdy nie dotrzymuje slowa)
      • krakowiak47 Uważaj! 03.09.05, 18:10
        Ziutek, uważaj. Za nawoływanie do zbiorowego samobójstwa pułkownik Miodowicz
        może znaleźć paragraf na Ciebie!
      • piotr228 Rokita mial racje: "Nicea albo smierc" 03.09.05, 19:26
        Haslo "Nicea albo smierc" w koncu zwyciezylo. Pseudokonstytucja zostala
        odrzucona. I bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze pod rzadami PO Polska wynegocjuje
        konstytucje, taka ktora zabezpieczy nasze interesy i aspiracje.
        • znudzilsiekalboj Re: Rokita mial racje: "Nicea albo smierc" 03.09.05, 23:56
          Gamoń z Ciebie. Dzięki takim jak ty będziemy zawsze mieli w Polsce zamieszanie, co do tego, co i w jakim stopniu jakieś interesy narusza, a co nie. Róznice w obecnej konstytucji w stosunku do systemu z Nicei są śladowe, gdy rozważamy takie pojęcia jak nasze interesy i aspiracje (no chyba, że mniejszość blokująca to nasza obsesja, że się jak wielki przyszły premier posłużę kliszą). Widać czytałeś opracowania populistów. Rokita jest słaby, a PO przez niego niedługo straci wszystko. Mniej myslenia, więcej klisz i PO w ciągu pół roku zjeżdża w dół, a szkoda, nie życzyłem tego temu ugrupowaniu, gdy powstawało. Niestety nie mogę głosować na ugrupowanie, które takiego człowieka wystawia na premiera. Są lepsi ludzie i mam świadomość, że tzw. floating voters do PO się zniechęcą przez to posunięcie. To nie jest odpowiedni człowiek. Megaloman bez pokrycia.
          Powinien sobie może więcej Bobrzyńskiego poczytać, zanim z czymś wyjedzie.
          • temida3 Re: Rokita mial racje: "Nicea albo smierc" 04.09.05, 08:32
            I tak trzymać.
            Ten Pan rzeczywiście nie ma uczciwych zamiarów.
            Pójdę zdecydowanie dalej, Jego koledzy z P.O. także, dlatego nieco się różnimy
            w wizjach dla POlski.
            Ja nie stawiałem, ani też nie stawiam na tych co to przez 15 lat czynili
            wszystko( włączne z "oprzyrządowaniem prawnym" dla " dojenia państwa" i
            wyprowadzania kapitału do rajów podatkowych, a teraz planują ciąg dalszy
            scenariusza:
            co zrobić żeby " WYPRAĆ TĘ RZEKĘ PIENIĘDZy"?
            Najprostrzym sposobem jest PODATEK LINIOWY i..., hulajcie " rokitki i
            kolesie", przecież to jest zgodne z prawem(...)będą odpowiadać nam jak za NFI
            odpowiadają ICH KOLESIE PO FACHU I PO KĄDZIELI!!!
            • piotr228 podatek liniowy likwiduje szarą strefę 04.09.05, 10:05
              Podatek liniowy powoduje, że wszyscy są równi wobec urzędu skarbowego. Znika
              możliwość machlojek i uznaniowości urzędników. Ale SLD tak nie chce. SLD chce
              móc dać ulgę podatkową, albo dołożyć podatek np. Belkowy. SLD chce kręcić.
              Jedna stawka i zero ulg, temu kręceniu się przeciwstawiają.
          • piotr228 Sam jesteś gamoń 04.09.05, 10:13
            Nie wiem czy w przyszłości utrzymywanie Nicei służy interesom Polski.
            Zobaczymy. Należy działać zgodnie z interesem kraju.

Na szczęście PO nie zjeżdża w dół i oby tak dalej. Przestańmy szukać dziury w
            całym. Zablokowanie konstytucji byłoby dużo lepsze dla Europy niz to co jest
            teraz. Teraz Europa stała się pośmiewiskiem.

Różnice we wpływach nie były śladowe przy układzie sił jak panował wtedy. Przy
            Nicei w sojuszu z Hiszpanią Polska mogła wiele zdiałać. Niestety Hiszpania
            wybrała tak jak wybrała i sojuszu nie będzie. Ale uważam, że warto było
            próbować.

znudzilsiekalboj napisał:

> Gamoń z Ciebie.
        • pawel_451 Re: Rokita mial racje: "Nicea albo smierc" 04.09.05, 11:33
          Jasne, cała Europa zgodnie przyklaśnie "zabezpieczeniu naszych interesów".
          Ciekawe zresztą, jak je definiujesz?
    • 4krzych1 a "sztukmistrz z Lublina"... 03.09.05, 15:17
    • doktorhabilitowany.1 "Rakieta z Krakowa" 03.09.05, 15:21
      troche poronione to haslo, a co z potencjalnymi wyborcami, ktorzy mieszkaja w
      innych miastach?

--
      Złota myśl tygodnia:
      Kaczki aż swędzą płetwy żeby zanurzyć dzioby aż po kupry w żłobie :))
      • krakowiak47 Potencja jest tylko z Krakowa 03.09.05, 18:09
        Przecież na Rokitę będzie można zagłosować tylko w Krakowie (mam nadzieję, że
        pułkownik Miodowicz nie będzie sprawdzał, kto się uchyli), więc mieszkańców
        innych miast i wsi można spokojnie olać! Oto Platforma właśnie.
    • indris Najgłupsze pomysły są z Krakowa 03.09.05, 15:24
      Więc i to hasło mnie nie zdziwiło.
      "dla serca nienajlepsze tu powietrze" - śpiewał Andrzej Sikorowski. Dla mózgu
      widac również.
      • ar.co Re: Najgłupsze pomysły są z Krakowa 03.09.05, 16:48
        Ale przynajmniej kiedy Jaś Marysia przeprowadzi się z Krakowa do Warszawy
        będzie tak, jak w 1596, kiedy Zygmunt III przeniósł dwór (nie stolicę!) z
        Krakowa do Warszawy - w obu miastach znacząco wzrósł poziom inteligencji...
    • otawszczyk Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 15:27
      Juz jeden lysy premier z Krakowa byl.
      Wystarczy.
    • at_work To jakiś żart? 03.09.05, 15:28
      No powiedzcie, że to żart.
      Proszę...

Psia krew!
    • nowapatria "Premier z Ex-Misją" 03.09.05, 15:34
      Kiedy na niego patrzę i słucham facetów w rodzaju Jarka K. to się dziwię, że
      komkukolwiek się jeszcze chce komentować oświadczenia zadeklarowanego premiera
      PO. Spieprzaj dziadu... chciałoby się powiedzieć.
    • bombay_saphire Re: Pajac ..:-)))))))))))))))))))))))))))))))))00 03.09.05, 15:47
    • k_r_m Nadchodzi czas dla Krakowa 03.09.05, 15:50
      Kiedyś pewien pan M. szedł do wyborów z hasłem "Nadchodzi czas dla Łodzi"
      ...ale gdy tylko dorwał się do najwyzszego stołka natychmiast o Łodzi zapomniał,
      co nie dziwi bo on nawet z Łodzi nie był
    • veglie Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 15:59
      Zwierz nie ubity a już zciąga skórę aby dostać się do mięsa.Rozumiem bo to
      chytry krakus i chce te najsmaczniejsze kąski dla siebie.Co ja mówie chce
      wszystko łacznie z kośćmi.Lechu K.złap marię w sidła ale tak po cichu bo
      zadrzesz z kostkiem i Jarucka bis gotowa:-)
      • krakowiak47 Żaden Krakus 03.09.05, 18:13
        tylko z podkrakowskich wsi
        • avin Re: Żaden Krakus 04.09.05, 13:55
          Skoro z podkrakowskich wsi, to Krakus.
          • doktorhabilitowany.1 Krakers 04.09.05, 15:52
            avin napisał:

> Skoro z podkrakowskich wsi, to Krakus
            Moze krakers?
    • tomek9991 Buahahaha, jaki gigant 03.09.05, 16:05
      Nie głosuję na PO, już wole PiS od tego zarozumialca i miernoty Donalda
    • tromaciek Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 16:13
      Rokita to dupek. Zrobił furore na komisji śledczej i zadufał sie w sobie. To
      nic więcej jak zadufany w sobie, irytujący krytykant. Przypominają mi sie słowa
      owsożernej posłanki "Samoobrony" z mównicy sejmowej kiedy to "ubolewała ze
      takie piekne miasto Krakow ma takiego posła jak Rokita". Mam nadzieje ze nie
      dojdzie do tego ze cała Polska bedzie miala takiego premiera... To jest "raper"
      w stylu Tuska- opisuje "niegodziwą" rzeczywistość ale dalej brak rozwiązań. A
      koalicja POPIS-u po wyborach rozpadnie sie jak domek z kart. No coż, historia
      lubi sie powtarzać.
    • indris "Krzak - tak!" 03.09.05, 16:14
      Pamiętacie to hasło mające 5 lat temu promować Krzaklewskiego ? Szybk zaczęto
      dopisywać "ale w ogrodzie" oraz kojarzyć z "firmą krzak".... Ciąg dalszy jest
      znany.
      Życzę Rokicie i całej Platformie, żeby dla nich skończyło się podobnie.
    • vitek25 A HASŁO MCDONALDA: "MCPREZYDENT ZE SPECSŁUŻB" ;p 03.09.05, 16:26
      hehe!!
      • piotr228 CIMOSZEWICZ JEST ZE SPEC.SLUZB 03.09.05, 16:58
        Cimoszenko wyssal milosc do socjalizmu z mlekiem matki. Zas realizacja tej
        milosci dokonywala sie za pomoca spec sluzb. Patrz ojciec i dziadek. Mowienie o
        zwiazkach Tuska ze specsluzbami to jakas kpina. Cimoszewicz byl dzialaczem
        PZPR, ktorej to byly podlegle wszelkie sluzby. Cimoszewicz dzialal w partii,
        ktora zlecala sluzbom morderstwa i gwalty.
        • vitek25 buehehe, fani Tuska wpadli w oszłomczy amok 03.09.05, 17:10
          czas na leki chyba?... często ci się snią "zlecenia gwałtów"? ;P
          • piotr228 Potrzebna jest merytoryczna dyskusja 03.09.05, 18:04
            Mnie sie nic nie sni i nie jestem niczyim fanem. Prosze o zaprzestanie
            osobistych wycieczek. Jesli ma Pan cos do powiedzenia o tym co napisalem, to
            prosze. Widze jednak, ze nie. Widze tez, ze przypomnienie kilku faktow z
            historii bardzo boli fanow SLD.
            • krakowiak47 Re: Potrzebna jest merytoryczna dyskusja 03.09.05, 18:25
              piotr228 napisał:

> Mnie sie nic nie sni i nie jestem niczyim fanem. Prosze o zaprzestanie
              > osobistych wycieczek. Jesli ma Pan cos do powiedzenia o tym co napisalem, to
              > prosze. Widze jednak, ze nie. Widze tez, ze przypomnienie kilku faktow z
              > historii bardzo boli fanow SLD.

A w poście CIMOSZEWICZ JEST ZE SPEC.SLUZB dostarczył wzorzec merytorycznej
              dyskusji.
              Tusk ma zasady. Chętnie poznalibyśmy wszystkie!
              • piotr228 Cimoszewicz zaczął o spec. sluzbach 03.09.05, 19:12
                krakowiak47 napisał:
                >
                > A w poście CIMOSZEWICZ JEST ZE SPEC.SLUZB dostarczył wzorzec merytorycznej
                > dyskusji.

Jeszcze raz wyslowie teze twierdzenia: Cimoszewicz jako stary PZPRowiec jest
                znacznie pan brat ze spec sluzbami niz Rokita. Zreszta byla to odpowiedz na
                czyjs post.
                Czy jakies bledy logiczne lub merytoryczne sa w mojej wypowiedzi. Prosze je
                wskazac. Prosze sie powstrzymac od odpowiedzi typu: "nie kazdy kto byl w PZPR
                byl zdrajca". Twierdze, ze kazdy kto wstapil do PZPR po 1970 a nie wystapil po
                roku 1981, ma pewne cechy zdrajcy, albo przynajmniej homo sowieticus.
                • krakowiak47 Re: Cimoszewicz zaczął o spec. sluzbach 03.09.05, 20:00
                  piotr228 napisał:

> Czy jakies bledy logiczne lub merytoryczne sa w mojej wypowiedzi. Prosze je
                  > wskazac.
                  > [...] homo sowieticus

A wcześniej piotr228 napisał:
                  > Mowienie o
                  zwiazkach Tuska ze specsluzbami to jakas kpina.

Po pierwsze, jeśli już, to "homo sovieticus" (jak cytować ks. Tischnera - to
                  dobrze!).
                  Po drugie: poparcie Tuska dla pułkownika Miodowicza to czysty przypadek. W
                  rzędzie przypadkowych spotkań filara prawicy Giertycha z Kulczykiem.
                  Przynależność pułkowników Miodowicza i Brochwicza do Platformy Obywatelskiej to
                  też zapewne przypadek, ba incydent, o którym Tusk nie ma zielonego pojęcia, tak
                  jak i nigdy nie słyszał, by wymienieni pułkownicy mieli jakikolwiek związek ze
                  służbami specjalnymi, co z Tuska zdejmuje jakiekolwiek podejrzenie o
                  jakąkolwiek styczność z tymiż służbami. No nie, co ja tu piszę. To czysta
                  kpina. Przecież Tusk nie ma nic wspólnego z pułkownikiem Miodowiczem. Jak
                  mogłem zapomnieć o tak fundamentalnym fakcie. Dość tych kpin o związkach Tuska
                  ze służbami specjalnymi i czerpaniu korzyści z ich intryg.
                  Fakty są proste: Tusk nie zna pułkownika Miodowicza, nigdy o nim nie słuszał,
                  nigdy nie dotarła do niego najmniejsza nawet pogłoska, że pułkownik jest
                  pułkownikiem. I tylko tak zrządzeniem losu albo za sprawą Ducha św. Tusk wpisał
                  Miodowicza na listę wyborczą Platformy Obywatelskiej ogólnie brzydząc się
                  choćby cienia podejrzenia o zetknięcie - nawet najbardziej przypadkowe, o co
                  posłom nietrudno - ze służbami specjalnymi. Trzeba mieć zasady. Niektórzy z
                  posiadaczy tychże potrafią ich przestrzegać. Ale nie jest to zjawisko
                  powszechne.
                  Teraz tylko brakuje gromkiego oświadczenia Tuska, że jeżeli pojawi się
                  jakakolwiek pogłoska o jego kontaktach ze służbami specjalnymi, o konszachtach
                  nawet nie wspominając, o wykorzystywaniu ich w kampanii wyborczej, choćby nawet
                  zgodnie z posiadanyma zasadami - to on, Tusk, prezydent z zasadami, wycofa się
                  z wyborów. Ale nie, on, Tusk, ma zasady. I zaczyna je ujawniać.
                  Więc nie kpię.
              • pawel_451 Re: Potrzebna jest merytoryczna dyskusja 04.09.05, 11:40
                Tusk najlepiej się sprawdził malując kominy. Potem już był tylko zjazd w dół,
                trwający do dzisiaj.
          • evelyyna Re: buehehe, fani Tuska wpadli w oszłomczy amok 03.09.05, 18:46
            zalosne ;] jednym slowem :/
        • sceptyk31 Re: CIMOSZEWICZ JEST ZE SPEC.SLUZB 03.09.05, 20:20
          Ty przeginasz, skoro zaczynasz o rodzinach, to najlepiej o wszystkich. A
          zacznij od najblizszego przyjaciela Jana Marii Wława Rokity ur. w Przemyslu.
        • pawel_451 Re: CIMOSZEWICZ JEST ZE SPEC.SLUZB 04.09.05, 11:39
          a Brochwicz i Miodowicz to nie specsłużby?
    • blekota25 Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 16:28
      Premier Ziobro !!!!!
      100% poparcia
      • vishna Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 16:48
        swego czasu był w Newsweeku artykuł o Rokicie - facet jest szalenie oszczędny i
        skormny, mieszka w jednej z krakowskich kamienic, dom w stylu 20-lecia
        międzywojennego, niezbyt przestronny, dużo książek, sam prasuje sobie koszule :P
        - czy to dobry kandydat na premiera? - mysle, ze najlepszy na jakiego nas stac
        :) poza tym lepszy premier z Krakowa niz z Lodzi, nie czyz nie?

cieta riposta, stanowczy, kapelusz i frak, to jego znaki firmowe. mam nadzieje,
        ze jako premier bedzie rownie skuteczny jak Hose Maria Aznar w Hiszpani.

i żeby było, że jestem oszołomem, bo przecie pewnie jestem: *komuchy na Sybir
        budować swój socjalizm! (x100)

*komuchy = SLD SdPL PSL SO PiS LPR i ludzie z nimi związani
        • e.v.q.a Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 20:15
          Rokicie mimo wszystko sporo brakuje do Jose Marii Aznara i nie ma co ich porownywac
          premier z Lodzi jest w porzadku.
          duzo tych komuchow... to jest wlasnie oszolomstwo - dopatrywanie sie wszedzie
          czerwonych, bo tylko taki kolor sie zna. w tych partiach, ktore wymieniles sa
          naprawde wartosciowi ludzie (sa wyjatkami ale sa). to wlasnie OSZOLOMY oceniaja
          ludzi na podstawie przynaleznosci partyjnej - zapamietaj to :)

a Rokita ze swoja 'cieta riposta' i nieustepliwosci a takze z dosc radykalnymi
          pogladami (czasami) moze sie po prostu nie ostac w polskiej polityce, ktora jak
          by nie patrzec jest jednym wielkim bagnem

tak na marginesie to politycy PO cierpia chyba na jakas manie lub tez chorobe -
          z tego co pamietam to nazywa sie SAMOZWANCZOSC JASNA czy jakos tak.
        • pawel_451 Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 04.09.05, 11:45
          *komuchy = SLD SdPL PSL SO PiS LPR i ludzie z nimi związani

Zapomniałeś o Demokratach.us i NSDAP
    • jacek3142 CZYM RÓŻNI SIĘ JAŚ ROKITA OD JASIA FASOLI? 03.09.05, 16:36
      Czym różni się Jaś Rokita od Jasia Fasoli? Tym jedynie, że nasza Fasola jest
      zabawniejsza. Wprawdzie śmiesznie jest, gdy ta brytyjska nieudolnie, bez
      pojęcia zabiera się za naprawę czy przebudowę własnego mieszkania, ale naprawdę
      kolki ze śmiechu można dostać, kiedy nasza krakowska Fasola odgraża się, iż
      wespół w zespół ze stołecznym Benny Hillem, a właściwiej będzie Kaczorem
      Donaldem, po wyborach przeprowadzi naród przez morze czerwonych afer i zbuduje
      na gruzach Trzeciej, Przenajświętszą Prawą i Sprawiedliwą Rzeczpospolitą Nr
      Cztery. Słowo honoru, słuchając tych gości, znając ich piętnastoletni dorobek,
      można skonać ze śmiechu!Co składa się na tak wysokiej próby komizm naszego
      Jasia Fasoli, de domo Rokity. Po pierwsze, paraliżujący wręcz tupet i arogancja
      oraz niczym niezmącona wiara w to, iż po wyborach to właśnie jemu przypadnie w
      udziale tworzenie rządu. Ale to za czas jakiś. Na razie Jaś Fasola tylko
      wskoczył w ubranko premiera i wziął na siebie brzemię odpowiedzialności za
      kraj. Jak w licznych wywiadach podkreśla, ciśnienie z tego powodu jest takie,
      że coraz częściej budzi się w nocy zlany potem, przerażony ciężarem który
      dźwiga. W tym dochodzeniu do teki premiera z każdym dniem robi coraz większe
      postępy. I tak, od nowego roku Jaś już nie chodzi, stara się kroczyć. Przestał
      całkowicie mówić, bo ranga taka, że trzeba ważyć słowa, rzucać myśli i
      przemówieniami do czynu porywać. Im bardziej robi to nieudolnie, im mocniej
      wychodzi z niego koszmarne aktorstwo, tym jest zabawniejszy i więcej ma lud
      uciechy.Po drugie, trudno brać Krakusa poważnie i łacha z niego nie drzeć,
      kiedy oświadcza, a faktycznie domaga się: My, Jaś Rokita, chcemy rządzić
      Normalną Polską! No masz, z choinki czy z czego tam się urwał? Nie chce Jaś
      rządzić domem wariatów! Normalną Polską chce! Nie za wielka panie Fasola
      bezczelność, jak na taką Małopolskę? Przez 15 lat błazen jeden, łysa
      podwawelska szczeżuja z obwisła warą i krzywymi (centuś żałuje na dentystę)
      siekaczami, wycierał partyjne, parlamentarne i rządowe fotele, zapewniając bez
      przerwy Szanowną Publikę, jaką to cudowną budujemy Ojczyznę i jaka Ona
      demokratyczna jest nad podziw. To według Jasia Fasoli Europa oniemiała z
      zachwytu nad tempem i jakością zachodzących u nas przemian, odmian i zmian. A
      postkomunistyczni sąsiedzi skręcali się z zawiści i zazdrości konstatując fakt,
      iż to nie oni dźwigają palmę pierwszeństwa, nie oni są piką i awangardą krajów
      środkowoeuropejskich. I co się z tą wspaniałą Polską nagle stało, gdzie te
      sukcesy? Poszły w zlew? Czar i urok RP III raptem prysł? W jakim świecie żył
      nasz Jaś Fasola, że przez lata nie wiedział co wychwalał i czego bronił? Czyżby
      bez jego udziału powstał ten dom wariatów? Chyba tak, bo inaczej Jaś Fasola nie
      miałby tyle bezczelności w sobie, aby biegać od telewizji do telewizji z
      zapewnieniem, iż jego przy tym nie było. Tu krakowska Fasola przesadziła. To
      już są żarty ze społeczeństwa zbyt grubymi nićmi szyte.I po trzecie wreszcie,
      Jaś ma przebłyski inteligencji kiedy rzekł był: „Żaden człowiek nie może
      odmienić swojego życia dopóki nie uświadomi sobie prawdy o sobie.”. Czas
      najwyższy panie Rokita uświadomić sobie własną śmieszność. Będzie panu łatwiej
      zrozumieć, dlaczego ludzie się z pana śmieją.
      SOBCZAK i SZPAK
      P.S. Rokita premierem? A czemu nie od razu prezydentem i prymasem? Jak oszaleć
      to do końca! IDŹ NA CAŁOŚĆ!!!

• tomekjeden Re: CZYM RÓŻNI SIĘ JAŚ ROKITA OD JASIA FASOLI? 03.09.05, 17:30
        jacek3142 napisał:

> Czym różni się Jaś Rokita od Jasia Fasoli? Tym jedynie, że nasza Fasola jest
        > zabawniejsza. Wprawdzie śmiesznie jest, gdy ta brytyjska nieudolnie, bez
        > pojęcia zabiera się za naprawę czy przebudowę własnego mieszkania, ale naprawdę
        >
        > kolki ze śmiechu można dostać, kiedy nasza krakowska Fasola odgraża się, iż
        > wespół w zespół ze stołecznym Benny Hillem, a właściwiej będzie Kaczorem
        > Donaldem, po wyborach przeprowadzi naród przez morze czerwonych afer i zbuduje
        > na gruzach Trzeciej, Przenajświętszą Prawą i Sprawiedliwą Rzeczpospolitą Nr
        > Cztery. Słowo honoru, słuchając tych gości, znając ich piętnastoletni dorobek,
        > można skonać ze śmiechu!Co składa się na tak wysokiej próby komizm naszego
        > Jasia Fasoli, de domo Rokity. Po pierwsze, paraliżujący wręcz tupet i arogancja
        >
        > oraz niczym niezmącona wiara w to, iż po wyborach to właśnie jemu przypadnie w
        > udziale tworzenie rządu. Ale to za czas jakiś. Na razie Jaś Fasola tylko
        > wskoczył w ubranko premiera i wziął na siebie brzemię odpowiedzialności za
        > kraj. Jak w licznych wywiadach podkreśla, ciśnienie z tego powodu jest takie,
        > że coraz częściej budzi się w nocy zlany potem, przerażony ciężarem który
        > dźwiga. W tym dochodzeniu do teki premiera z każdym dniem robi coraz większe
        > postępy. I tak, od nowego roku Jaś już nie chodzi, stara się kroczyć. Przestał
        > całkowicie mówić, bo ranga taka, że trzeba ważyć słowa, rzucać myśli i
        > przemówieniami do czynu porywać. Im bardziej robi to nieudolnie, im mocniej
        > wychodzi z niego koszmarne aktorstwo, tym jest zabawniejszy i więcej ma lud
        > uciechy.Po drugie, trudno brać Krakusa poważnie i łacha z niego nie drzeć,
        > kiedy oświadcza, a faktycznie domaga się: My, Jaś Rokita, chcemy rządzić
        > Normalną Polską! No masz, z choinki czy z czego tam się urwał? Nie chce Jaś
        > rządzić domem wariatów! Normalną Polską chce! Nie za wielka panie Fasola
        > bezczelność, jak na taką Małopolskę? Przez 15 lat błazen jeden, łysa
        > podwawelska szczeżuja z obwisła warą i krzywymi (centuś żałuje na dentystę)
        > siekaczami, wycierał partyjne, parlamentarne i rządowe fotele, zapewniając bez
        > przerwy Szanowną Publikę, jaką to cudowną budujemy Ojczyznę i jaka Ona
        > demokratyczna jest nad podziw. To według Jasia Fasoli Europa oniemiała z
        > zachwytu nad tempem i jakością zachodzących u nas przemian, odmian i zmian. A
        > postkomunistyczni sąsiedzi skręcali się z zawiści i zazdrości konstatując fakt,
        >
        > iż to nie oni dźwigają palmę pierwszeństwa, nie oni są piką i awangardą krajów
        > środkowoeuropejskich. I co się z tą wspaniałą Polską nagle stało, gdzie te
        > sukcesy? Poszły w zlew? Czar i urok RP III raptem prysł? W jakim świecie żył
        > nasz Jaś Fasola, że przez lata nie wiedział co wychwalał i czego bronił? Czyżby
        >
        > bez jego udziału powstał ten dom wariatów? Chyba tak, bo inaczej Jaś Fasola nie
        >
        > miałby tyle bezczelności w sobie, aby biegać od telewizji do telewizji z
        > zapewnieniem, iż jego przy tym nie było. Tu krakowska Fasola przesadziła. To
        > już są żarty ze społeczeństwa zbyt grubymi nićmi szyte.I po trzecie wreszcie,
        > Jaś ma przebłyski inteligencji kiedy rzekł był: „Żaden człowiek nie może
        > odmienić swojego życia dopóki nie uświadomi sobie prawdy o sobie.”. Czas
        > najwyższy panie Rokita uświadomić sobie własną śmieszność. Będzie panu łatwiej
        > zrozumieć, dlaczego ludzie się z pana śmieją.
        > SOBCZAK i SZPAK
        > P.S. Rokita premierem? A czemu nie od razu prezydentem i prymasem? Jak oszaleć
        > to do końca! IDŹ NA CAŁOŚĆ!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Co za maniakalny tekst. Jestem chyba jedyny, który to przeczytał w całości.
        Zmarnowałem czas.
        • pawel_451 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ JAŚ ROKITA OD JASIA FASOLI? 04.09.05, 11:49
          Ja też przeczytałem i - w przeciwieństwie do ciebie - zrozumiałem.
      • krakowiak47 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ JAŚ ROKITA OD JASIA FASOLI? +! 03.09.05, 18:41
        Co za fantastyczny tekst. Jestem jednym z wielu, którzy przeczytali go w
        całości.
        Znakomita rozrywka, świetnie spędziłem czas nad jego lekturą.
        • michael_fahrael Re: CZYM RÓŻNI SIĘ JAŚ ROKITA OD JASIA FASOLI? +! 03.09.05, 23:02
          Cóż za interesujący tekst... Skrajne poglądy połączone z wyśmiewaniem się w śmieszny sposób z cudzej śmieszności... Oczywiście przeczytałem w całości. Gratuluję wytrwałości w pisaniu i wymyślaniu najróżniejszych złych rzeczy o Jasiu. ;)
          • edi54 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ JAŚ ROKITA OD JASIA FASOLI? +! 04.09.05, 11:09

Alez na Boga , o Rokicie niczego nie trzeba wymyslac!
            On sam wystarczajaco jest smieszny.Tak to jednak bywa, gdy
            z mlodego "buntowszczika" biegajacego w wytartym trenczu po krakowskich
            Plantach w latach 80-tych ,staje sie wielkim paniskiem.
            Nieszczesliwi byc musza ci wszyscy ,ktorych ambicje przerastaja ich wlasne
            mozliwosci intelektualne i osobowosciowe.Wyrastaja wtedy na kiepskich
            sztukmistrzow , ze schizofrenicznym rozszczepieniem jazni.
            Moze to tylko osobiste odczucie estetyczne ,ale dostrzegam
            daleko idace podobienstwo w fizjonomii twarzy miedzy J.M.Rokita
            a slawetnym Lawrientijem Beria ( okulary Rokity sa oczywiscie
            modernistyczne).Moze wiec lepiej nie grzebac w "Kalendarzach
            robotniczcych " z wczesnych lat 50-tych ub.wieku , bo latwo zbudzic
            upiory.
      • piotr228 Stek inwektyw i wcale nie smieszne 03.09.05, 19:36
        Ale juz rozumiem (jest o tym w tekscie) dlaczego postkomunisci tak sie boja
        Platformy. Otoz na skutek uproszczenia przepisow zniknie korupcja. Ten sposob
        walki z korupcja jest najbardziej bolesny dla SLD. Nie bedzie mozna wrocic do
        tego stanu, nawet jak sie wygra kiedys (oby nigdy) wybory. Koncepcja PiSu jest
        gorsza. Nie wystarczy bowiem obsadzic administracji uczciwymi ludzmi. Bo gdy
        ekipa sie zmieni to znow moga przyjsc Czarzasci, Jakubowskie z mezami i ich
        bracmi, Peczaki, Sobotki, Jagielly i wielu innych. Dlatego lepiej uproscic
        przepisy tak aby urzednicy nie mieli pola manewru.
        • sceptyk31 Re: Stek inwektyw i wcale nie smieszne 03.09.05, 20:23
          Czy Tobie nikt nie powiedział iż styl "Sobotki, Pęczaki itp" tyo wynazlazek
          Władysława Gomułki ? Tylko że wtedy byli "Michniki i Kuronie". Ty niewątpliwie
          jesteś z "najemników" robiącym w internecie, na każdym forum to samo.
          • piotr228 Co ma Michnik do wiatraka? 04.09.05, 10:40
            Treści nie ma. Nie wiem, czy to dobrze (wg. Ciebie) że był Michnik i Kuroń. Nie
            wiem też po co ich do tego mieszać. Co jak co ale ani Michnik ani Kuroń w
            aferach finansowych nie brali udziału.
        • edi54 Re: Stek inwektyw i wcale nie smieszne 04.09.05, 11:11
          piotr228 napisał:

> Ale juz rozumiem (jest o tym w tekscie) dlaczego postkomunisci tak sie boja
          > Platformy. Otoz na skutek uproszczenia przepisow zniknie korupcja. Ten sposob
          > walki z korupcja jest najbardziej bolesny dla SLD. Nie bedzie mozna wrocic do
          > tego stanu, nawet jak sie wygra kiedys (oby nigdy) wybory. Koncepcja PiSu
          jest
          > gorsza. Nie wystarczy bowiem obsadzic administracji uczciwymi ludzmi. Bo gdy
          > ekipa sie zmieni to znow moga przyjsc Czarzasci, Jakubowskie z mezami i ich
          > bracmi, Peczaki, Sobotki, Jagielly i wielu innych. Dlatego lepiej uproscic
          > przepisy tak aby urzednicy nie mieli pola manewru.
        • edi54 Re: Stek inwektyw i wcale nie smieszne 04.09.05, 11:21
          piotr228 napisał:

> Ale juz rozumiem (jest o tym w tekscie) dlaczego postkomunisci tak sie boja
          > Platformy. Otoz na skutek uproszczenia przepisow zniknie korupcja. Ten sposob
          > walki z korupcja jest najbardziej bolesny dla SLD. Nie bedzie mozna wrocic do
          > tego stanu, nawet jak sie wygra kiedys (oby nigdy) wybory. Koncepcja PiSu
          jest
          > gorsza. Nie wystarczy bowiem obsadzic administracji uczciwymi ludzmi. Bo gdy
          > ekipa sie zmieni to znow moga przyjsc Czarzasci, Jakubowskie z mezami i ich
          > bracmi, Peczaki, Sobotki, Jagielly i wielu innych. Dlatego lepiej uproscic
          > przepisy tak aby urzednicy nie mieli pola manewru.

Piotrze,warto pamietac o przestrodze H.Grocjusza ,ze kazda wladza
          sie demoralizuje.Zas korupcja,jak prostytucja jest nieodlaczna towarzyszka
          ludzkiej cywilizacji.Zniesmaczony brutalnoscia i wrednoscia kampanii
          wyborczej jaka zgotowali nam zaciezni janczarzy z obozu Tuska pracych
          do wladzy za wszelka cene chcialbym w tym miejscu przypomniec mysl
          wybitnego polskiego filozofa Tadeusza Kotarbinskiego :Przeklenstwem
          spoleczenstw jest ,ze wladze maja ludzie zadni wladzy(koniec cytatu).
          By jednak postawic kropke nad "i" madrosc z "Talmudu" :Badzcie ostrozni
          z wladza,sprzyja ona ludziom,majac na oku wlasny interes(koniec cytatu).
          Dopowiem tylko: Amen.
        • pawel_451 Re: Stek inwektyw i wcale nie smieszne 04.09.05, 11:52
          Życzę ci, byś kiedyś próbował załatwić jakąś sprawę u urzędnika, który "nie ma
          pola manewru".
    • vitek25 PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 16:39
      • tomekjeden Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 17:32
        Witek, czy mógłbyś tak coś bardziej treściwego na tym forum zaserwować? Masz
        poniżej temat do opracowania.

Pozdrawiam,

Tomek

bi.gazeta.pl/im/1/2898/m2898661.jpg
        • vitek25 Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 17:39
          Tomuś, pan Tusk i "Premier z Krakowa" juz ten temat "opracowali" , broniąc jak
          lwy głodowego poziomu płacy minimalnej...
          czyli płaca minimalna 600 zł dla młodych - a podatek liniowy 15 % dla pana
          Bieleckiego z PKO BP i innych panów "menadżerów" z KLD, AWS i PO...

wiesz gdzie ja mam taki "program", Tomciu? tam, gdzie pan Tusk ma zasady!

• chateau Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 17:51
            Uważasz, że zadekretowanie wyższej płacy minimalnej wpłynie korzystnie na cokolwiek?

Odpowiedz proszę, czy wg. Ciebie po podwyższeniu płacy minimalnej:
            1. bezrobocie - spadnie / nie zmieni się / wzrośnie
            2. sytuacja materialna bezrobotnych - poprawi się / nie zmieni się / wzrośnie
            3. konkurencyjność polskich firm - poprawi się / nie zmieni się / wzrośnie

• vitek25 Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 18:02
              Odpowiedz proszę, czy wg. Ciebie po gigantycznym obniżeniu podatków menadżerom
              na etatach, jak np. pan Bielecki z PKO SA, zarabiający kilkaset tysiecy miesięcznie:
              1. bezrobocie - spadnie / nie zmieni się / wzrośnie
              2. sytuacja materialna bezrobotnych - poprawi się / nie zmieni się / wzrośnie
              3. konkurencyjność polskich firm - poprawi się / nie zmieni się / wzrośnie

i drugie pytanie: w czym poprawia się sytuacja młodego człowieka, który zamiast
              być FORMALNIE i MATERIALNIE bezrobotnym, bedzie bezrobotnym "tylko"
              MATERIALNIE, bo podejmuje pracę przy smażeniu placków w supermarkecie za 600
              złotych miesięcznie, i czy chciałbyś tę "posadę" sam otrzymać?...

chiński model kapitalizmu? dzięki, ale NIE!
              • chateau Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 18:31
                Czemu odpowiadasz pytaniem na pytanie?

Obniżenie podatków będzie dotyczyło nie tylko "menadżerów na etatach."
                Dotyczyć będzie także wielu innych, w tym przedsiębiorców. Bez demagogii proszę.

Jeśli ktoś "smaży placki w supermarkecie za 600 zł" to pracuje i ma jakieś
                - zgoda, że nieduże - pieniądze. I ma mój szacunek, mnie też się parę razy
                zdarzało pracować za g*wniane pieniądze, a czasem nawet za darmo.
                Uważasz, że za takie małe pieniądze nie opłaca się pracować? A kto Ci takich
                bajek naopowiadał, że coś Ci się należy? Możesz olać nisko płatne zajęcia
                i iść po prośbie do opieki społecznej tudzież wystawać po michę darmowej zupy.
                Twój wybór.
                • vitek25 Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 18:48
                  dyskusja z fanem Tuska to jak rzucanie grochem o ścianę...
                  wzruszyłem się ze tak szanujesz ludzi zatrudnionych za 600 złotych ..szkoda
                  tylko że ich uciemięzony pracodawca oraz pan Tusk i Rokita nie wykazuja tego
                  szacunku...i wyobraź sobie że TAK, nie opłaca się pracować za tak gó...ne
                  pieniądze - bo to cyniczna kpina z ludzi, ze jeszcze każecie im się z tego
                  CIESZYĆ, że mają pracę, oraz wypatrujecie oznak wdzięczności za ten niesamowity
                  cud zatrudnienia! może powinni zagłosować na PO? :P

i bez demagogii prosze - tzw. podatek liniowy NIe bedzie dotyczył
                  przedsiebiorców, bo PRZEDSIEBIORCY SA JUŻ W POLSCE OBJĘCI PODATKIEM LINIOWYM...

a co do pomocy społecznej i pisania o "wyborach" ..to nie kompromituj się - to
                  łasnie pan Tusk odsyła we wczorajszym wywiadzie do pomocy spolecznej kilkanaście
                  milionów POlaków, którzy STRACĄ na podatku liniowym i ponad dwukrotnej podwyżce
                  VAT na podstawowe artykuły!
                  • chateau Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 19:28
                    Czy ja gdzieś pisałem o wdzięczności? Czy ja gdzieś pisałem, że jestem fanem Tuska?

Możesz się obrazić i na złość zepsutej klasie politycznej nie pracować.
                    Twój problem a nie mój.

Jesteś niedouczonym demagogiem oderwanym od rzeczywistości. Przedsiębiorcy płacą
                    liniowy? CIT dotyczy dochodów spółek prawa handlowego (osób prawnych) a nie
                    małych firm rodzinnych (osób fizycznych). Zadaj sobie trochę trudu (niestety -
                    nikt Ci za niego nie zapłaci) i zorientuj się trochę w rzeczywistości
                    gospodarczej. Bo na razie mam wrażenie, że rozmawiam ze ślepym o kolorach.
                    • vitek25 Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 20:02
                      coś słabo u ciebie w podstawowymi widadomościami - również przedsiębiorcy
                      idnywidualni mogą wybrać podatek liniowy ....doczytaj, a potem pisz, ok?...
                    • vitek25 Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 20:09
                      informacja np tutaj:
                      www.blinfo.pl/bank/index.gml?art=podatki
                      na przyszłosc myśl, zanim zacznisz innym ublizac od niedouczonych...
                      bo pomyslę ze nie całkiem na trzeźwo pan Tusk werbował sobie "expertów" na forum :P
                      • swoboda_t Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 20:51
                        "Podatek liniowy zakłada opodatkowanie w wysokości 19% niezależnie od wysokości
                        dochodów. Wybór tej skali podatkowej powoduje, że nie ma możliwości
                        skorzystania z żadnych ulg podatkowych. Nie można także rozliczać się wspólnie
                        ze współmałżonkiem" Dobrze wiesz, że te 19% to takie różowe wcale nie jest. Na
                        pozostałe pytania nie odpowiedzialeś.
                      • chateau Re: PREMIER_Z_KRAKOWA.EXE, wirus kasujący mózg :P 03.09.05, 20:58
                        Nie jestem ekspertem ani Tuska ani niczyim. Małe firmy MOGĄ wybrać 19% liniowego
                        bez kwoty wolnej i bez ulg. Jak to się ma do 15% OBLIGATORYJNEGO podatku
                        liniowego dla wszystkich?

Jak myślisz, kto wybiera liniowy 19% ? Na pewno nie ci, którzy potrafią ukryć
                        swoje dochody używając mniej lub bardziej zgodnych z prawem metod. Naprawdę nie
                        widzisz zależności między stopniem skomplikowania systemu podatkowego,
                        skutecznością ściągania podatków i kondycją gospodarczą? Nie widzisz patologii
                        w skomplikowanym systemie odliczania VAT w zależności od stawek?
                        Na razie spadam zarabiać kolejny milion baksów ;)
    • nikiforia1 Re: Hasło wyborcze Rokity: "Premier z Krakowa" 03.09.05, 16:59
      dziekuję p.Rokita, nie lubię pana i wiem dlaczego:-(
    • sclavus diabli nadali 03.09.05, 17:04
      Eh! Diabli nadali tego Rokitę (nomen-omen)...

Eh Kaczeńce, złote Kaczeńce.... i Rokita...
      Tfu, jakież zestawienie...
    • abram777 Dzielenie stołków? 03.09.05, 17:06
      Prezydent samozwaniec, premier samozwaniec... bez komentarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka