Dodaj do ulubionych

Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego

• walbrzych KOMEDIA W WYKONANIU SĄDU 12.09.05, 15:59
      Zwykła paranoja! Czy można dopatrzeć się jakiejkolwiek godności osobistej u klechy Jankowskiego? Przecież ten osobnik tylko szkodzi Kościołowi katolickiemu.
      • wuk4 no, no... mamy sąd jak u baćki Łukaszenki... 12.09.05, 16:22
        Huelle teraz jest więźniem sumienia, skazanym za skrytykowanie faszysty.
        Zaczynam się bać, czy którejś nocy nie zostanę zbudzony i wywleczony z łóżka na
        przesłuchanie za nieprawomyślne opinie na temat Gauleitera Jankowskiego. I
        dziwię się, że kościół rzymski patrzy na to przez palce - jeśli niedługo
        Jankowski zacznie nosić stułę z Hakenkreuzem, to też zostanie to
        zbagatelizowane. Za to słowa prawdy ze strony pisarza, intelektualisty stają
        się powodem do skazania Huellego. A ja myślałem, że epoka więźniów politycznych
        skończyła się w Polsce w 1989... Nasze sądy powoli uczą się od dyrektora
        kołchozu, który stał się dyktatorem państwa leżącego na wschód od Polski o
        nazwie Białoruś... Nie mam nic przeciw Białorusinom, ale sądzę, że metody ich
        baćki nie przystają do europejskiej demokracji.
        • davidmors Re: Słuszny wyrok Sądu na chamskiego dziennikarza! 12.09.05, 18:34
          Tylko wyrok trochę za niski. Mały Huelle zasługuje na większy wyrok.

• czerwony_zlodziej Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 16:07

I bardzo dobrze!!! Juz za samo nazwisko powinien przeprosic!!!

• wroclawianka2 HUELLE ZAPOMNIAŁ? 12.09.05, 16:08
      werter-6 napisał:

> Chyba Jankowski Dziennikarza?????????

CZY HUELLE ZAPOMNIAŁ, ŻE Z KLECHĄ JANKOWSKIM NIE MÓGŁ SOBIE PORADZIĆ BP GOCŁOWSKI I POLSKI EPISKOPAT?
      • wuk4 Nawet papież się boi Jankowskiego.. 12.09.05, 16:31
        >
        > CZY HUELLE ZAPOMNIAŁ, ŻE Z KLECHĄ JANKOWSKIM NIE MÓGŁ SOBIE PORADZIĆ BP
        GOCŁOWS
        > KI I POLSKI EPISKOPAT?

To niech się zajmie tym rzymski papież. Ale nawet on na takie rzeczy patrzy
        przez palce. Dlaczego? Jankowski gotów oderwać się od kościoła rzymskiego i
        stworzyć sektę.

Na święto Reformacji trzeba będzie przybić tezy do drzwi kościoła św. Brygidy,
        aby ratować spróchniałą i pełną grzechu duszę ks. Jankowskiego

----
        Warownym grodem jest nam Bóg,
        Orężem nam i zbroją!
    • schutzengel1 ten wyrok, ośmiesza polski wymiar sprawiedliwości 12.09.05, 16:17
      jeszcze pozostał Trybunał Europejski. Ale myśle ,ze odwołanie będzie pomyślne
      dla Pana Huelle. Za prawdę nie można przepraszać, tym bardziej obłudnego
      homoseksualistę, który robi z prostych ludzi wariatów, zgrywając się na
      świętego moralistę.
      • davidmors Re: Sąd zapomniał o 100tys kary, to go ośmiesza 12.09.05, 18:22
      • polonic [...] 12.09.05, 20:40
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mn7 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 16:23
      Strasznie przykre, ale niestety, trudno się był ospodziewać innego
      rozstrzygnięcia. Huelle przesadził - tak ostra (merytorycznie słuszna) reakcja
      byłaby uzasadniona zaraz po haniebnych wybrykach Jankowskiego a nie tak "ni z
      gruszki, ni z pietruszki".
    • marekgdan Re: katolicy-antysemici! 12.09.05, 16:29
      czy wiecie ze Chrystus na ziemi byl zydem Maria rowniez a apostolowie tez zydzi!
      • krolroger Re: katolicy-antysemici! 12.09.05, 16:36
        Hehe jak zwykle dyskusja odbiegla daleko od tematu notki prasowej. Czytalem ten
        felieton pana Huelle i zgadzam sie z wyrokiem sadu. Przekroczyl granice krytyki
        prasowej. Moj stosunek do ksiedza Jankowskiego jest negatywny co nie zmienia
        tego, ze bede bronil dobrych obyczajow prasowych i wolnosci slowa.
        • marekgdan Re: katolicy-antysemici! 12.09.05, 17:06
          Krolloger zgadzam sie z twoja opinia w 100%!chcialem troche ubarwic te wymiane pogladow!
          • davidmors Sąd udzielił dobrej nauczki prymitywom z GW ! 12.09.05, 18:31
            Tak trzeba chamskich i bezczelnych gości wychowywać.
      • lch74 Re: katolicy-antysemici! 13.09.05, 10:55
        > czy wiecie ze Chrystus na ziemi byl zydem Maria rowniez a apostolowie tez
        zydzi
        > !

Bo przecież całe chrześcijaństwo, to żydowski spisek, tajnie popierany przez
        masonów i cyklistów;-)
    • piotrpsp Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 16:50
      Taki wyrok bylby dobry w raju w ktorym Jankowski juz zaplacil miliony za swoje
      oszczerstwa wygloszone z ambony. W Polsce to jest kpina ze sprawiedliwosci. To
      rowniez wrozy nastepny "sukces" pana sedziego Nizinskiego ktory skazal kogos
      za "obraze" uczuc "religijnych" (a tak naprawde to on stworzyl precedens
      zgodnie z ktorym chamstwo odziedziczone po przodkach nigdy nie moze byc
      ucywilizowane lub zapomniane). Gdansk zyskuje smutna slawe ... .
    • mordzinas PRZEPRASZAJ ĘTELIGĘCIE ! . 12.09.05, 17:55
      Co za czasy. Wszelke pseudointelektualne lewactwo - gdy nie potrafi
      argumentami odpowiedzieć adwersarzowi - to zaraz obrzuca go
      faszystowskimi epitetami.

Ale taką właśnie mamy dziś ellllytę ętelektualną -jak ten żałosny
      pisarzyna.

Decyzja sądu jest budująca.

Precz z oszczercami .
      • wet3 do "mordzinas" 12.09.05, 18:38
        No wlasnie. To jest wlasnie "specyjal" forumowiczow "el_bigos" i "historyk12".
        Pozdrawiam.
      • cassius-clay Re: PRZEPRASZAJ ĘTELIGĘCIE ! . 12.09.05, 19:36
        Określanie każdej krytyki pod adresem osoby duchownej
        mianem "pseudointelektualnego lewactwa" raczej nie jest dowodem blyskotliwej
        inteligencji (przepraszam: ęteligencji). To, że ktoś nie ma poglądów
        ultraprawicowych nie oznacza, że jest komunistą i degeneratem. Efektem dyskusji
        w tym stylu jest jedynie polaryzacja poglądów. Umiarkowani całego świata,
        łączcie się!
        • mordzinas Re: PRZEPRASZAJ ĘTELIGĘCIE ! . cassius-clay 12.09.05, 22:10
          O czym ty człowieku mówisz? Przecież tu nie chodzi o to ,że pisarzyna
          zaatakował osobę duchowną. To nie ma nic do rzeczy .
          Ważne jest jak obraził drugiego człowieka ęteligęt pisarzyna.
          Nie ma dwóch zdań. Zrobił to w sosób niezwykle chamski i bezczelny.
          Zauważają to nawet ci ,którzy nie zgadzają się z Jankowskim.

Naprawdę ,trzeba mieć dużo złej woli aby tego nie zauważyć.

KS. Jankowski ośmiela się mówić prawdę ,która nie jest wygodna dla
          pewnych osób.
          Zamiast bluzgać na księdza , proszę wykazać ,że to co mówi nie jest
          prawdą.
          Ale wy ęteligęci poprawni politycznie nigdy się nie zdołacie zdobyć na
          taki wysiłek. Lepiej od razu nawtykać mu faszystów ,hitlerów i innych
          ultraprawicowców...

Taka to już jest współczesna ellllyta ętelięcka.
          Smutne ale niestety prawdziwe.

• terence Re: PRZEPRASZAJ ĘTELIGĘCIE ! . cassius-clay 12.09.05, 22:16
            mordzinas masz racje
            ale weź mi napisz jaką PRAWDĘ ośmiela się mówić ks. Jankowski?? która to niby jest niewygodna dla pewnych osób (pewnie Żydów)
            • wet3 Re: PRZEPRASZAJ ĘTELIGĘCIE ! . cassius-clay 12.09.05, 22:28
              Przeczytaj co napisal "the.bill.1" na dole tej strony to sie dowiesz.
    • polkala Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HURRA !! 12.09.05, 18:00
      NARESZCIE !!! ZMYŚLAŁ NA ZEWNĄRZ, PLUŁ, NIE MIAŁ ŻADNYCH DOWODÓW - NIECH
      PRZEPRASZA. OBRAŻAJĄC JANKOWSKIEGO, BOHATERA SOLIDARNOSCI, POKAZAŁ KIM JEST -
      ŻADNYM TAM INTELEKTUALISTĄ, TYLKO ZEREM, GNIDĄ.
      • wet3 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 12.09.05, 18:40
        BINGO!!! Amen. Pozdrawiam.
      • wann Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 12.09.05, 23:00
        To prawda, Jankowski jest zerem i gnidą.
        • rockawy Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 13.09.05, 00:13
          Z tym sie zgadzam.Zaznaczam POLAK od pokolen ale sprawiedliwy , nie oszolom.
          • wycizana_lipka Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 13.09.05, 00:16
            rockawy napisała:

> Z tym sie zgadzam.Zaznaczam POLAK od pokolen ale sprawiedliwy , nie oszolom.

Nowe figury retoryczne:

1. Polak OSZALOM
            2. Styl pisania zwany PEJSARZ
            • wycizana_lipka Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 13.09.05, 00:17
              może raczej malowania...?
            • kupsztajn Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 13.09.05, 00:18
              Ostra jazda!!!!
            • rockawy Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego HUR 13.09.05, 00:25
              Nie anty ale tak zwyko normalny.Znam ich ale oceniam nie pochodzenie a
              ludzi.Zreszta nie bede sie tlumaczyc.Znajomi sie uchachaja jak zostalem
              zakwalikowany.Ja tez sie ubawilem nieco.
        • wet3 do "wann" 13.09.05, 00:57
          "Wann" napisal: >To prawda,Jankowski jest zerem i gnida<.
          Od razu wiadomo, ze jestes zwierzeciem "rowniejszym". Wy tylko umiecie
          poslugiwac sie inwektywami i uprawiac moralnosc Kalego. Gratuluje wdzieku i
          polotu w twojej wypowiedzi. Powinienes dostac za nia nagrode Nobla - podobnie
          jak niejaka Szymborska za poezje.
          • wann Re: do "wann" 13.09.05, 09:18
            Dzięki za uznanie, staram się, jak mogę, ale daleko mi jeszcze do Ciebie i
            twojego mistrza HJ
            • wet3 do "wann" 13.09.05, 15:41
              Napisales, ze ks. Jankoswki jest gnida. Nie uzywam inwektyw. Tym razem zmuszony
              jestem odpisac tobie: Tylko PRAWDZIWA GNIDA potrafi pisac jak ty.
              • wann Re: do "wann" 13.09.05, 18:58
                Nie krępuj się, pofolguj sobie jeszcze jak wielu antysemitów na tym forum. Taka
                krytyka jest dla mnie zaszczytem. Pewnie nie zwróciłeś uwagi, bo to przecież
                taki drobny szczegół, ale dokładnie takich słów uzył wczesniej pewien obrońca
                HJ wobec jego krytyka. Uważasz, że to było w porządku? Było czy nie? Chyba
                było, bo nie widziałem twoich słów krytyki. Otóż odrzucam moralność - twoją
                także - w której wolno walić w kogoś jak w bęben i nie dopuszcza się dokładnie
                symetrycznej krytyki wobec siebie. HJ jest tego dobitnym przykładem. On nie
                panuje nad tym, co mówi. I musi się pogodzić, że takie same słowa będą
                kierowane wobec niego. Uważam, że HJ wypowiada się jak nazistowscy zbrodniarze
                skazani później na również za to (vide Streicher) powieszenie.
    • adeladeotero Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 18:12
      Moim zdaniem, jeśli pan Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego, to Jankowski
      powinien przeprosić Wszystkich Polaków. Ba, powinien przeprosić Ojca Świętego
      za swoje niezgodne z jego nauczaniem czyny i słowa. Ale oczywiście włosiennica
      nie dla don Signore!
      • polkala Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 18:24
        Bóg, Honor, Ojczyzna - to hierarchia wartości Jankowskiego. Dlatego nie mogło
        Go zabraknąć wśród strajkujących stoczniowców. Jemu należy się wdzięczność.
      • davidmors Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 18:29
        Ks.Prałat Henryk Jankowski jest szanowany i kochany przez Polaków.
        Wyrokiem Sądu Huelle musi przeprosić ks.Jankowskiego. Przeprosi jeśli nie jest
        głupkiem.
        A twoje pouczenia i wywody warte są tyle co Gazeta Wyborcza w miejskim szalecie.
        • historyk12 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:15
          nie przez Polaków, a przez weszpolaków, takich jak ty
          • abba15 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:58
            historyk12 napisał:
            > nie przez Polaków, a przez weszpolaków, takich jak ty

historyk12, chris12
            co UBek na forum to 12!
        • rockawy Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 13.09.05, 00:18
          To tylko twoje zdanie .Ja go nie lubie.Malo -nie szanuje wrecz nim
          pogardzam.Zaluje za swoje odczucia ale kazda wzmianka o tym pralacinie powoduje
          ze mam zle o min mysle/same wulgaryzmy/ale zaluje i licze na wybaczenie.
    • gogel Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 18:48
      a to Polska wlasnie... jak kali ukrasc krowe to dobrze... Henio moze na
      wszystkich najezdzac, wyzywac i wsio w porzadku, ale jak mu ktos w morde napluje
      to raban podnosi... Ten kraj dziwny jest, ksiadz, nawet jesli zlodziej, pajac to
      swietosc... paranoja
      • polonic Jak do tej pory to Hulle nawrzucał ksiedzu 12.09.05, 20:46
        i dlatego teraz "autorytet" przeprosi potulnie i poprosi o przebaczenie. Tak to
        jest jesli ktos postawi tame na antypolonizm.
    • bella24 Skandal dla wymiaru "sprawiedliwosci" 12.09.05, 19:25
      Tzn ze szaman Jankowski moze pluc na wszystkich i mowic publicznie pod parasolem
      kosciola co mu sie tylko podoba. Natomiast krytyka w obec jego zachowania i
      przemowien to jest wykroczenie prawa ?? Skandal. Myslalam, ze takie wyroki
      skonczyly sie po upadku inkwizycji. Taaaaakkk, Polska ma jeszcze daleko to
      swiata XXI wieku
      • polonic prałat Jankowski nie pluje na wszystkich 12.09.05, 20:41
        nie kłam. No chyba, że wszyscy to aroganccy żydzi i wszelkiej maści antyKościół.
    • cassius-clay Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 19:28
      Nie lubie Jankowskiego (sam powinien niejednego przeprosic za obelgi), ale tym
      razem Huelle troche przesadzil z doborem epitetow. Nawet ks. pralata mozna
      krytykowac w bardziej elegancki sposob ;)
      • gogel Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:01
        krytykowac w sposob bardziej przyzwoity?? czasami zdarzaja sie sytuacje kiedy
        trzeba powiedziec iz gowno jest gownem, a nie zepsutym ciasteczkiem....
    • langston BRAWO SAD!!!!!!!!!!!!!! 12.09.05, 19:35
      Nareszcie konczy sie epoka politycznej poprawnosci sprowadzajacej sie do hasla:
      "dokopac katolom".

Brawo sad-precz z lewactwem!!!
      (Ciekaw jestem kiedy niejaka Kinga D. piszaca w GW odpowie za "zart" w
      sobotniej GW:
      o Tusku ktory "...spi ze swoja zaona, kolega czy kotem Kaczaynskiego..."
    • kasia051 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 19:35
      Panie Przewodniczacy składu sędziowskiego - czy liczy pan na dobrą ocene w
      oczach swojego nowego szefa tj. obecnego posła OO. - mam nadzieje, że kazdy
      inteligenty człowiek wie o kogo chodzi. Zyczę sukcesów, lecz mam nadzieje, że
      nigdy przed panem nie stane w jakiejkowiek roli.
    • hajaszek jestem Polakiem i nie jestem katolikem - możliwe? 12.09.05, 19:46
      Jestem Polakiem i nie katolikiem, nie jestem również Żydem, nie jestem
      Rosjaninem ani kosmitą. Jestem Polakiem. Ks. Jankowski nie zna ewangelii, nie
      wierzy w Boga, i nie odpowiada przed Polskim prawem. Mam wrażenie, że jest
      przywódcą jakiejś sekty. Tak jak Ks. Rydzyk i wielu innych sług Kościoła Kat.
      są w moim kraju poza prawem. Mam nadzieję, że już nie długo. Chciałbym aby do
      więzienia szedł tak samo poseł "za wypadek po pijaku", dziennikarz za kłamstwo,
      i ksiądz za oszustwa podatkowe, molestowanie nieletnich lub inne przestępstwo.
      Pan Huele nie skłamał.
      Pozdrawiam wszystkich racjonalistów.pl

• langston Pan Huele - OBRAZIL podobnie jak OBRAZA -Kinga D. 12.09.05, 20:05
        jesli p. Huelle mowi ze ks, Jankowski to gauliter, jesli p.Dunin mowi (sobota)
        ze p Tusk nie zatail tego czy "...sypia z zona, kolega, czy kotem
        Kaczynskiego..."
        ...to to chodzi tylko i wylacznie o lumpen-inteligencka napasc na przeciwnikow
        politycznych. Nic wiecej!
      • polonic No jesli kosciół katolicki to sekta... 12.09.05, 20:44
        takich argumentów uzywa lewactwo najnizszych lotów.
    • major59 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 19:48
      Sądząc z ilości postów, ta sprawa wbudziła tzw. szeroki oddzwięk. Uważam, ze
      Obywatel Huelle powinien przeprosić księdza prałata. Jednocześnie proszę, aby
      pisał i publikował.
      • tomxp Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:21
        major59 napisał:

> Sądząc z ilości postów, ta sprawa wbudziła tzw. szeroki oddzwięk. Uważam, ze
        > Obywatel Huelle powinien przeprosić księdza prałata. Jednocześnie proszę, aby
        > pisał i publikował.

============================================>
        czyli majorze59 innymi slowy niech stanie jak to pan pisze >obywatel huelle< na
        nogach i jednoczesnie na glowie.
        moze majorze udzieli mu pan lekcji jak to sie robi....

• jan141417 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:10
      a kto by z nim wygral,on moze mowic co chce bo ma wolnosc slowa i jest
      ksiedzem.wszsyscy inni myslacy i mowiacy inaczej to heretycy. dajcie mu wina i
      bat to was bedzie CHRZCIL TEN PSIBRAT,wczesniej nastrojcie go kilorma dziecmi z
      ubogich rodzin
    • util To jakiś absurd. 12.09.05, 20:11
      Co to za kraj, co to za sędzia?! Przecież Huelle ma rację.

Język prałata jest właśnie taki, jakim określił go Paweł Huelle.

Ja również twierdzę, że prałat Jankowski to człowiek potłuczny.
      Nieszczęśliwy. Czy za to można skazać kogokolwiek?

Wysoki sądzie, KONSTYTUCJA, k.u.r.w.a mać!!!
      • abba15 [...] 12.09.05, 21:06
    • losiu4 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:14
      no i dobrze... aż dziwne że przyznaję sie do tego, iż muszę wyrok poprzeć. Bo
      co jak co, ale ks. Jankowskiego niespecjalnie lubię, niemniej jednak krytyka ma
      swoje granice.

Pozdrawiam

Losiu
    • trisze Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 20:15
      ksiedza jankowskiego krytykowac nie mozna, ale mozna szerzyc z ambony
      antysemickie poglady, konczac je slowami "szczesc boze.."...paranoja!!!!!!!
      • abba15 Re: Huelle ma przeprosić prałata Jankowskiego 12.09.05, 21:05
        trisze napisała:
        > ksiedza jankowskiego krytykowac nie mozna, ale mozna szerzyc z ambony
        > antysemickie poglady, konczac je slowami "szczesc boze.."...paranoja!!!!!!!

Co to są antysemickie poglądy? Chyba tu jest Polska ... jeszcze?
    • dobrus25 Jankos przepros narod Polski i wypaczenia 12.09.05, 20:21
      ktorym Ty jestes winien.Jestes chamem.Za to chamie przepros i nie ogolnie ale
      kazdego z osobna.Kto ci dal nosic sakre dostojnika wstyd temu, za obraze
      naszego dziedzictwa swobod obywatelskich jestes przez wiekszosc obywateli
      naszej ojczyzny Polski znienawidzony, wiec nie obnos sie pycha i nas Polakow
      przepros niezaleznie od kozeni od ktorych pochodzimy bo twoje korzenie znamy.
      • abba15 Re: Jankos przepros narod Polski i wypaczenia 12.09.05, 21:03
        dobrus25 napisał:
        > ktorym Ty jestes winien.Jestes chamem.Za to chamie przepros i nie ogolnie ale
        > kazdego z osobna.Kto ci dal nosic sakre dostojnika wstyd temu, za obraze
        > naszego dziedzictwa swobod obywatelskich jestes przez wiekszosc obywateli
        > naszej ojczyzny Polski znienawidzony, wiec nie obnos sie pycha i nas Polakow
        > przepros niezaleznie od kozeni od ktorych pochodzimy bo twoje korzenie znamy.

Ty jesteś taka większość obywateli "naszej ojczyzny", która nie zna dobrze
        ojczystego języka.
    • chris12 Kiedy Episkopat "ustawi" prałata Jankowskiego? 12.09.05, 20:21
      Wiara to sprawy ducha a ten cholerny dziad ciągle miesza w życiu publicznym!
      • polonic Uwazaj co i o kim mówisz 12.09.05, 20:42
        jak narazie to miesza Huelle i to on jest cholernym dziadem. Nawrzucał prałatowi
        wiec teraz musi przeprosić.
        • logo.vlad Panie "Polonic", czy możesz Waszeć wyjaśnić... 12.09.05, 21:08
          ...z czyjego ramienia prowokacyjną i antypolską robotę na tym forum Waszeć
          wykonywać raczysz? Z czyjego upoważnienia Ojczyzną Naszą gębę swą plugawą
          czelność masz wycierać? Jakim prawem - zali nie prawo to Targowicy? - wszystko
          czynisz abyśmy jako lud dziki a honoru pozbawion przez ościenne kraje
          widzianymi byli? Czyliż możliwym jest, iż jedynie ze słabości umysłu swego
          szkodliwości swych czynów nie widzisz?
      • abba15 [...] 12.09.05, 20:53
    • terence Dokładnie!! 12.09.05, 20:37
      RAcjonaliści łączmy się! Bo czasami mam wrażenie że w moim kraju rozum zasypia, rozsądek jest zmęczony, oddala się i znika...
      ...............
      www.racjonalista.pl
      • abba15 [...] 12.09.05, 21:11
        • terence hhehehehehe 12.09.05, 21:20
          abba15, jak tak piszesz to mam ubaw straszny hahaha , cóż za styl a jak forma dialogu, a jakie argumenty! hahahaha
          • abba15 Re: hhehehehehe 12.09.05, 21:29
            terence napisał:
            > abba15, jak tak piszesz to mam ubaw straszny hahaha , cóż za styl a jak forma d
            > ialogu, a jakie argumenty! hahahaha

No to racjonalistów mamy już z głowy
            niech nie będą jak te święte krowy.
            • terence Re: hhehehehehe 12.09.05, 21:49
              abba15 napisał:
              No to racjonalistów mamy już z głowy
              > niech nie będą jak te święte krowy.

O! zgadzam się , jak najbardziej. świętych krów nie potrzeba ani takich ani takich. Sądze że pan Huelle napisał obrźliwy tekst i ks. Jankowski mógł sie czuć urażony. Ale zgadzam się niestety prawie ze wszystkimi jego stwierdzeniami. Oprócz jednego, nie sądze że wyrzekł by się Polskości za pieniądze. Można powiedzieć wszystko o tym księdzu ale nie to, że nie jest patriotą.
              W końcu kościół sw. Brygidy był ostoja Solidarności.
              Chciałbym żeby nie było świętych krów ani wśród dziennikarzy i pisarzy ani wśród księży, ani wsród polityków. Dlaczego nikt na przykład nie wytoczy procesu panu Bublowi (co za nazwisko :)) za te jego książeczki które on wydaje pt. "Mity holocaustu" , czy "Poznaj Żyda" (w odcinkach!) które czasami widze w kioskach. Trwoga mnie ogarnia jak widze takie rzeczy w kioskach i nikt z tym nic nie robi...
              • jollyroger3 Re: hhehehehehe 12.09.05, 22:02
                A nie pomyślałeś że takie indywiduum jak tenze nomem-omen Bubel w Polsce
                istnieć musi0 ?Bo i jakże kraj bez dyżurnego antysemitnika ? W dodatku Polska ?
                To byłaby katrastrofa...
                Kto finansuje tego "polaka" kampania prezydencka kolejna zresztą trochę
                kosztuje
                • abba15 Re: hhehehehehe 12.09.05, 22:07
                  jollyroger3 napisał:
                  > A nie pomyślałeś że takie indywiduum jak tenze nomem-omen Bubel w Polsce
                  > istnieć musi0 ?Bo i jakże kraj bez dyżurnego antysemitnika ? W dodatku Polska ?
                  > To byłaby katrastrofa...Kto finansuje tego "polaka" kampania prezydencka
                  kolejna zresztą trochę kosztuje

Nie ma takiego miejsca na świecie, gdzie żydzi nie stworzyli by antysemityzmu,
                  któremu nie musieli by się przeciwstawiać.
                  Bo nie o to chodzi aby króliczka złapać.
              • abba15 Re: hhehehehehe 12.09.05, 22:02
                terence napisał:
                >O! zgadzam się , jak najbardziej. świętych krów nie potrzeba ani takich ani tak
                > ich. Sądze że pan Huelle napisał obrźliwy tekst i ks. Jankowski mógł sie czuć
                >urażony. Ale zgadzam się niestety prawie ze wszystkimi jego stwierdzeniami. Opr
                >ócz jednego, nie sądze że wyrzekł by się Polskości za pieniądze. Można powiedzi
                eć wszystko o tym księdzu ale nie to, że nie jest patriotą.
                W końcu kościół sw. Brygidy był ostoja Solidarności.
                >Chciałbym żeby nie było świętych krów ani wśród dziennikarzy i pisarzy ani wśró
                >d księży, ani wsród polityków. Dlaczego nikt na przykład nie wytoczy procesu pa
                > nu Bublowi (co za nazwisko :)) za te jego książeczki które on wydaje pt. "Mity
                > holocaustu" , czy "Poznaj Żyda" (w odcinkach!) które czasami widze w kioskach.
                Trwoga mnie ogarnia jak widze takie rzeczy w kioskach i nikt z tym nic nie robi
                ...

Brawo, idzie ci jak po grudzie,
                ale będą z ciebie jeszcze ludzie.
                • terence Do abba15 12.09.05, 22:09
                  Do abba15:
                  Wiesz co? Pomódl sie! Ale tak głęboko , przez parę godzin, w poszukiwaniu Chrystusa zajrzyj wgłąb siebie i odnajdź w sobie dobro. I zastanów się nad swoimi poglądami, w tej modlitwie, oczywiście zastanów się o Chrystusie, zastanów się o ludziach, ZASTANÓW się i POMYŚL!!!!
                  • abba15 Re: Do abba15 12.09.05, 22:22
                    terence napisał:
                    > Do abba15:
                    > Wiesz co? Pomódl sie! Ale tak głęboko , przez parę godzin, w poszukiwaniu Chrys
                    > tusa zajrzyj wgłąb siebie i odnajdź w sobie dobro. I zastanów się nad swoimi po
                    > glądami, w tej modlitwie, oczywiście zastanów się o Chrystusie, zastanów się o
                    > ludziach, ZASTANÓW się i POMYŚL!!!!

Czy terence może kłamać, chyba tak?
                    Czy racjonalistka może do modlitwy namawiać, chyba nie?
                    • terence Re: Do abba15 12.09.05, 22:30
                      ja się modle, jestem wierzący, a Ty?
                      a modle się do Żyda Jezusa i do Zydówki Marii, jego matki, a Jego Ojciec jakiej był narodowości????
                      • abba15 Re: Do abba15 12.09.05, 22:37
                        terence napisał:
                        >ja się modle, jestem wierzący, a Ty?a modle się do Żyda Jezusa i do Zydówki
                        Marii, jego matki, a Jego Ojciec jakiej był narodowości????

Ja jak sie modlę to tylko do Boga,
                        bo po co mi pośrednicy, mój drogi.
                        • terence Re: Do abba15 12.09.05, 22:41
                          taak? no to jesteś Zydem, bo oni mądlo się do Boga , nie uznająć Chrystusa jako Zbawiciela!!!!! hahahaha
                          • abba15 Re: Do abba15 12.09.05, 22:44
                            terence napisał:
                            > taak? no to jesteś Zydem, bo oni mądlo się do Boga , nie uznająć Chrystusa jako
                            > Zbawiciela!!!!! hahahaha

Chciałeś mnie obrazić?
                            Zgadnij, czy ci się to udało?
                            • terence Re: Do abba15 12.09.05, 22:52
                              abba15 - mam nadzieje że nie :)
                              A co do Mazowieckiego to nie pisałem że jest on świetny i nie popełnił żadnego błędu! Ale padło jego nazwisko w kontekscie Żydzi chcą nam zrobić be...
                              Że niby co, on jest Zydem i należy do światowego spisku który chce udupić Polske?? no no , to wcale nie są antysemickie przekonania
                              to tak jak:
                              ja tam rasistą nie jestem, ale asfalt musi znać swoje miejsce...
                              O ludzie kiedy wy zmądrzejeta i zaczniemy dyskutować na pożyteczniejsze tematy np co zrobić zeby nie było bezrobocia...
                              • abba15 Re: Do abba15 12.09.05, 22:59
                                terence napisał:
                                > abba15 - mam nadzieje że nie :)
                                > A co do Mazowieckiego to nie pisałem że jest on świetny i nie popełnił żadnego
                                > błędu! Ale padło jego nazwisko w kontekscie Żydzi chcą nam zrobić be...
                                >Że niby co, on jest Zydem i należy do światowego spisku który chce udupić
                                Polske?? no no , to wcale nie są antysemickie przekonaniato tak jak:
                                > ja tam rasistą nie jestem, ale asfalt musi znać swoje miejsce...
                                > O ludzie kiedy wy zmądrzejeta i zaczniemy dyskutować na pożyteczniejsze tematy
                                > np co zrobić zeby nie było bezrobocia...

Ja na temat Mazowieckiego się nie wypowiadałem i myślę, że chcesz mnie do tego
                                sprowokować. Otórz w młodości wysługiwał się on komunie w ten sposób, że jako
                                dziennikarz (katolik i patriota) potępiał księży i biskupów aresztowanych przez
                                UBecję za wywrotową działalność antysocjalistyczną. Teraz jest to temat tabu.
                                • terence Re: Do abba15 12.09.05, 23:05
                                  co , gdzie, kiedy?? konkrety, dowody mi tu a nie...
                                  o Mazowieckim pisałem a propos wypowiedzi the.bill1a
                                  z resztą może było tak że tak było (może!) na prawde, ale np. robił to pod naciskiem służb bezpieczeństwa, że gdyby tego nie zrobił toby go załatwili lub coś w tym stylu, aaaa z resztą nie ważne...
                                  • abba15 Re: Do abba15 12.09.05, 23:14
                                    terence napisał:
                                    > co , gdzie, kiedy?? konkrety, dowody mi tu a nie...
                                    > o Mazowieckim pisałem a propos wypowiedzi the.bill1a
                                    > z resztą może było tak że tak było (może!) na prawde, ale np. robił to pod naci
                                    > skiem służb bezpieczeństwa, że gdyby tego nie zrobił toby go załatwili lub coś
                                    > w tym stylu, aaaa z resztą nie ważne...

W czasach stalinowskich, wtedy kiedy mordowali ludzi za poglądy. Mordowali
                                    księży, został zamordowany biskup Kaczmarek (bodajże), kardynał Wyszyński
                                    przesiedział parę lat, ja też straciłem bliską mi osobę. Przypominam, że za poglądy.
                                    • terence Re: Do abba15 12.09.05, 23:31
                                      No ale Mazowiecki chyba tego nie robił, co.
                                      Nikt tutaj nie twierdzi że SB, stalinowcy i niektórzy komuniści to byli bezwzgledni mordercy, którzy posuwali się do najgorszych rzeczy zeby tylko utrzymać władzę...podobnie jak służby bezp Pinoczeta, hitlerowcy i wiele jeszcze nie tylko w Polsce zdarzali sie mordrcy.
                                      Zło triumfuje gdy dobrzy ludzie nie robią nic...
                                    • rockawy Re: Do abba15 13.09.05, 03:24
                                      i co zemsta do grobu,takie przed Toba zycie.Wspolczuje.
                            • rockawy Re: Do abba15 13.09.05, 01:38
                              Dlatego ja modle sie bez takich posrednikow jak pralacina Jankowski,Rydzyk i
                              jemu podobni.Po co prosic takie kanalie.
    • knik Trzymaj sie Huelle 12.09.05, 20:56
      Trzymaj się Huell
      • carramba7 Re: Trzymaj sie Huelle 12.09.05, 21:22
        Trzymaj się wiatru Hujelle..bo drabina leci....
        • rockawy Re: Trzymaj sie Huelle 13.09.05, 03:22
          Tez mu mzycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka