Dodaj do ulubionych

Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka

19.09.05, 12:07
brak słów...
Obserwuj wątek
    • xioncpb Jakie pobicie?! 19.09.05, 12:09
      Pobicie ze skutkiem śmiertelnym? To jest ku.. jakaś paranoja! To jest
      nieumyuślne zabójstwo! Nawet taki troglodyta jak ten facet MUSIAŁ
      podejrzewać, ze okładając malucha swoimi łapami może go zabić...

Pieprzeni prawnicy...
      • alkud ja bym stawiał na zabójstwo z premedytacją 19.09.05, 12:33
        j/w

Islam Movie Project
        • navaira Zakazać heteroseksualistom posiadania dzieci 19.09.05, 15:34
          Chyba widać, że się do tego nie nadają.
          • kaisy7 Re: Zakazać heteroseksualistom posiadania dzieci 19.09.05, 16:16
            Nie dopuścić aby kiedykolwiek pedały i inne szumowiny im podobne mogły
            adoptować dzieci. Nam zakazać? Wypraszam sobie - jestem hetero i ten sku..el
            absolutnie nie jest reprezentantem zdrowej części społeczeństwa.
            Nam zakazać a wam pozwolić? No to je sobie róbcie, hehehehe !!!
            A swoją drogą zarzut prokuratora jest skandaliczny. Pobicie ze skutkiem
            śmiertelnym ! W stosunku do tej istotki powinno się wytoczyć zarzut zabójstwa.
            Każdy raz zadany maleństwu to potencjalne morderstwo. A tak? Wyjdzie po 12
            latach w najgorszym razie !!!!!!!!!!!!!!!
      • dkac Re: Jakie pobicie?! 19.09.05, 12:51
        z pistoletu: rzucenie bardzo małym przedmiotem ze skutkiem śmiertelnym,
        nożem: Machnięcie niewielkim przedmiotem ze skutkiem śmiertelnym,
        pałką: oparcie się na miękkim przedmiocie twardym przedmiotem ze skutkiem
        śmiertelnym,
        rękami: o - to brzmi trochę groźniej - pobicie ze skutkiem śmiertelnym.
        i.t.d.
        Po co robić zamieszanie, bawić się w sądy, karać? Toć to tylko niewinne
        zabawy...
        P.S. - kiedyś takie igraszki nazywano morderstwem.
        • mn7 Re: Jakie pobicie?! 19.09.05, 13:59
          dkac napisał:

> P.S. - kiedyś takie igraszki nazywano morderstwem.

Owszem. Tymczasem 250 lat temu zaczęto się interesować nie tylko skutkiem, ale
          też stroną podmiotową i od tego czasu nie ma już w prawie karnym
          odpowiedzialności obiektywnej za skutek, lecz zawsze uwzględnia się winę i
          stroną podmiotową.
      • dkac Kary za przestepstwa "pspolite" i ciężkie 19.09.05, 13:10
        Zawsze jak natrafiam na takie tematy nurtuje mnie problem (Urzędu)
        SPRAWIEDLIWOSCI. Kary za przestępstwa tzw. pospolite (kradzieże), skarbowe,
        przewyższają wartość obiektu przestępstwa. W innym przypadku opłącało by się
        oszukiwać US, kraść, jeżeli karą (co najwyżej!!!) byłby zwrot pieniędzy,
        samochodu,...
        Dlaczego w najbardziej bulwersujących sprawach (morderstwa) kara nie dorównuje
        popełnionemu czynowi?

P.S. Dlaczego owo "pobicie ze skutkiem śmiertelnym" nie jest określane jako
        szczególnie okrótne morderstwo z premedytacją?
        • mn7 Re: Kary za przestepstwa "pspolite" i ciężkie 19.09.05, 14:02
          dkac napisał:

> Zawsze jak natrafiam na takie tematy nurtuje mnie problem (Urzędu)
          > SPRAWIEDLIWOSCI. Kary za przestępstwa tzw. pospolite (kradzieże), skarbowe,

Przestępstwa skarbowe jako żywo nie zaliczają sie do pospolitych.

> przewyższają wartość obiektu przestępstwa. W innym przypadku opłącało by się
          > oszukiwać US, kraść, jeżeli karą (co najwyżej!!!) byłby zwrot pieniędzy,
          > samochodu,...

A nie przyszło Ci do głowy, że czym innym jest kara a czym innym obowiązek
          naprawienia szkody (np. zwrotu ukradzionego)??? Wyobrażasz sobie, że jeśli ktoś
          ukradł 1000 złotych i dostał za to 300 złotych grzywny, to może sobie te 700
          zachować, czy co???

> > P.S. Dlaczego owo "pobicie ze skutkiem śmiertelnym" nie jest określane jako
          > szczególnie okrótne morderstwo z premedytacją?

Dlatego, że do przyjęcia morederstwa z premedytacją musi być
          1. morederstwo
          2. premedytacja.

• dkac Re: Kary za przestepstwa "pspolite" i ciężkie 19.09.05, 23:05
            >>> Dlatego, że do przyjęcia morederstwa z premedytacją musi być
            >>> 1. morederstwo
            >>> 2. premedytacja.
            to tak Panie/Pani mn7
            1. Została dokonana czynność która spowodowała śmierć innego człowieka.
            Pomijając pewe przypadki (obrona własna, własności) czynność ta nazywana jest
            powszechnie morderstwem.
            2. Czynność powyższa została dokonana w pewnym celu!!! (uciszenie dziecka), ze
            świadomością i powodująca wyrządzenia szkody cielesnej na bezbronnej osobie;
            czynność ta mogła spowodować(i okazało się że spowodowała) śmierć.
      • pablo35 Re: Jakie pobicie?! 19.09.05, 13:21
        Nie tyle prawnicy ile nasi prawodawcy w sejmie. Trudno wymagac, zeby ludzie
        ktorzy maja na bakier z prawem krecili na siebie bicz. Polskie prawo jest
        popieprzone, bo tworza je ludzie, ktorzy w takich stanach za swoje czyny
        siedzieli by w wiezieniu a nie w parlamencie
      • assasino Re: Jakie pobicie?! Aborcja 19.09.05, 13:39
        No właśnie to nie pobicie, ale aborcja. Trochę po czasie, ale matka ma prawo zrobić ze swoim ciałem co jej się podoba, a nawet pozwolić innej osobie by zrobiła z jej ciałem co chce.
        Ciekawe co na to feministki zamordowanie 3 miesięcznego dziecka to nie problem, a 3-miesiące i 0,0...0001 sek to?

A tu będzie tak jak to w Polsce, draństwo do przesady, nie dość że gość pójdzie na żałośnie krótką odsiadkę, to jeszcze w więzieniu go tysiące razy zgwałcą i może zabiją.
        • ladne_sny Re: Jakie pobicie?! Aborcja 19.09.05, 14:56
          assasino: nie pie***ol. gadasz jak zakonca od ojca rydzyka, co oczy by wydrapala byle kobiecie, co smie
          sie nazwac feministka albo przyznac do aborcji, a tymczasem sama, ta zakonica do poludnia bije dzieci
          w przyzakonnym domu dziecka, a wieczorami onanizuje sie w szalecie.
          • alka47 Re: Jakie pobicie?! Aborcja 19.09.05, 15:22
            racja
            • davidmors Zbieramy pokłosie 60-letniego panowania żydokomuny 20.09.05, 22:32
              Ateistyczne wychowywanie młodzieży, degeneracja za pomocą żydokomunistycznych
              mediów i nędzy.
          • nordic79 Re: Jakie pobicie?! Aborcja 19.09.05, 15:28
            A czy mógłbyś się od zakonnic od*****lić??? Tylko w wyobraźni chorych ludzi
            duchowni są tacy jak o nich piszesz. Sama znam wielu takich duchaczy, którzy
            zasługują na miano Człowieka przez duże "C", tylko że o nich się nie pisze, nie
            mówi, nie pokazuje w TV. Oni nie odrzucają kamienia, który w nich uderza, i
            może tu jest ich błąd?
      • mn7 wszystko plączesz 19.09.05, 13:58
        xioncpb napisał:

> Pobicie ze skutkiem śmiertelnym? To jest ku.. jakaś paranoja!

Nie. Różnica między zabójstwem a pobiciem ze skutkiem śmiertelnym polega na
        tzw. stronie podmiotowej. Zabójstwo jest wyłącznie wtedy, gdy zamiarem sprawcy
        było pozbawienie człowieka życia. Jeśli nie - pobicie ze skutkiem śmiertelnym .

> To jest
        > nieumyuślne zabójstwo!

"Nieumyśłne zabójstwo" to sprzeczność sama w sobie. Zabójstwo może być
        wyłącznie umyśłne. Jeśli Ci natomiast chodzi o nieumyśłne spowodowanie śmierci
        (zwane tak czasem błędnie), to kara za pobicie ze skutkiem śmiertelnym jest
        znacznie wyższa, niż za nieumyśłne spowodowanie śmierci (z dość oczywistych
        powodów).

> Nawet taki troglodyta jak ten facet MUSIAŁ
        > podejrzewać, ze okładając malucha swoimi łapami może go zabić...

Gdyby to się dało wykazać to mielibyśmy do czynienia z tzw. zamiarem
        ewentualnym (godził się na skutek), a więc jednak zabójstwo. Na pewno
        nie "nieumyślne".

• xioncpb Re: wszystko plączesz 19.09.05, 15:02
          Przyjmuję krytykę. Szybko pisałem i pomyliłem kilka pojęć ;)...
          Ale rzadko używam prawa karnego, a uczyłem się go 10 lat temu...
      • elfhelm uspokój się... 19.09.05, 15:07
        pobicie ze skutkiem śmiertelnym jest cięższym przestępstwem od nieumyślnego
        spowodowania śmierci
      • nordic79 Re: Jakie pobicie?! 19.09.05, 15:21
        NIEUMYŚLNE??? To zabójstwo z premedytacją !!! Dziecko nie mogło się bronić !!!
        Mam nadzieję że trafi do pierdla na długie lata do wieloosobowej celi, gdzie
        będzie siedział z najgorszymi mętami. Tam mu wymierzą taką sprawiedliwość, że
        wszystkiego mu się odechce.
        • inna57 Re: Jakie pobicie?! 19.09.05, 16:55
          Całe szczęście że bandyci mają swój "kodeks honorowy" w którym przestępstwa
          popełnione na dzieciach nie maja wytłumaczenia. Z pewnościa współwięźniowie
          wymierzą mu karę zgodna z naszym pojęciem sprawiedliwości które jest
          ograniczane przez zawierane, w naszym imieniu bez naszego przyzwolenia, umowy
          międzynarodowe. Tylko czy społeczeństwo musi się odwoływać o wymierzenie
          sprawiedliwości do tych którzy zostali czasowo od niego izolowani?
        • mn7 Re: Jakie pobicie?! 23.09.05, 16:31
          nordic79 napisała:

> NIEUMYŚLNE??? To zabójstwo z premedytacją !!! Dziecko nie mogło się
          bronić !!!

Premedytacja nie polega na tym, czy ofiara może sie bronić czy nie ale na
          uprzednim zaplanowaniu czynu i jego skutków.

• pamin1 Czasami teskno mi za KS. 19.09.05, 12:11
      • at_work Re: Czasami teskno mi za KS. 19.09.05, 12:45
        Też tak uważam.

Bo jeśli łajdak trafiłby na dożywocie, a POWINIEN, to nie chciałbym go
        utrzymywać z pieniędzy, które wolałbym przeznaczyć na potrzeby moich dzieci.

A w resocjalizację takich s***ów nie liczyłbym.

_
        Pies, czyli kto?
        • gaiaa Re: Czasami teskno mi za KS. 19.09.05, 12:55
          at_work napisał:

> Też tak uważam.
          >
          > Bo jeśli łajdak trafiłby na dożywocie, a POWINIEN, to nie chciałbym go
          > utrzymywać z pieniędzy, które wolałbym przeznaczyć na potrzeby moich dzieci.
          >
          > A w resocjalizację takich s***ów nie liczyłbym.
          >

Kara śmierci zdecydowanie za łagodna. Niech posiedzi, jak ktoś trafia do pudła
          bo zrobił krzywdę dziecku nie będzie miał tam życia. Już współwięźniowie się o
          to postarają.
    • maruda.r Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 12:13

Za pobicie ze skutkiem śmiertelnym Kodeks karny przewiduje karę do 12 lat
      więzienia.

Mam wrażenie, że Kodeks powinien zostac znowelizowany w tym tym punkcie i kara
      podwyższona. W obecnej postaci ma on zastosowanie w stosunku do bójki
      ulicznej, gdzie czasami zdarzają się ofiary śmiertelne. Trudno mi jednak uznać
      śmierć, jako niechciane następstwo zbiegu okoliczności w przypadku przemocy
      fizycznej w stosunku do dziecka, osoby chorej czy niedołężnej.

• k_j_z [*][*][*] 19.09.05, 12:14

• r306 W pelni zgadzam sie z ta analiza. n/t 19.09.05, 12:24
      • xioncpb Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:12
        Art. 156. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 jest śmierć
        człowieka, sprawca
        podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

* * * *

Problemem jest nie "do lat 12" ale "od lat 2". Sędziowie w tym kraju mają
        paskudny zwyczaj orzekania w okolicy niższej granicy kary przewidzianej za dane
        przestępstwo. A więc w tej sprawie - mogę się założyć - że pan bandyta dostanie
        jakieś lat pięć, a wyjdzie po 3, za dobre sprawowanie.

Problemem nie jest wysokość (a raczej "niskość") kar, tylko przepisy, które te
        kary obniżają i sędziowie, którzy w większości przejawiają niepojęty
        humanitaryzm dla bandziorów.
        • mn7 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 14:05
          xioncpb napisał:

>
          > Problemem jest nie "do lat 12" ale "od lat 2". Sędziowie w tym kraju mają
          > paskudny zwyczaj orzekania w okolicy niższej granicy kary przewidzianej za
          dane
          > przestępstwo.

A w jakim to kraju jest inaczej?

>
          > Problemem nie jest wysokość (a raczej "niskość") kar, tylko przepisy, które
          te
          > kary obniżają i sędziowie, którzy w większości przejawiają niepojęty
          > humanitaryzm dla bandziorów.

No tak. Tylko jakim cudem Polska przy stosunkowo niewielkiej (w porównaniu np.
          z Niemcami) przestępczości ujawnionej ma tak gigantyczną populację więzienna w
          przeliczeniu na 100 000 mieszkańców. Jeśli te kary są takie niby łagodne, to
          jak wyjasnisz to dziwne zjawisko?
          • xioncpb Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 15:00
            > No tak. Tylko jakim cudem Polska przy stosunkowo niewielkiej (w porównaniu
            np.
            > z Niemcami) przestępczości ujawnionej ma tak gigantyczną populację więzienna
            w
            > przeliczeniu na 100 000 mieszkańców. Jeśli te kary są takie niby łagodne, to
            > jak wyjasnisz to dziwne zjawisko?

Może jest tak, dlatego, że te kary są rzeczywiście za łagodne, a bajki o
            resocjalizacji powodują, że więzienie jest szkołą powrotu do przestępstwa. MOże
            dlatego, że pójście do więzienia dla wielu to szansa na przetrwanie zimy? Może
            dlatego, że te gnidy siedzą w więzieniach, zamiast robić coś pożytecznego w
            przymusowej pracy?
          • hydy Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 23:06
            mn7 napisała:

> xioncpb napisał:
            >
            > >
            > > Problemem jest nie "do lat 12" ale "od lat 2". Sędziowie w tym kraju mają
            >
            > > paskudny zwyczaj orzekania w okolicy niższej granicy kary przewidzianej z
            > a
            > dane
            > > przestępstwo.
            >
            > A w jakim to kraju jest inaczej?

myślę, że za ten konkretny czyn mozna odpowiadać za zabójstwo (148 kk par. 1) w
            zamiarze ewentualnym, bo ktoś kto w ten sposób bije 14-miesieczne niemowlę
            powinien liczyć się z możliwością jego zgonu ("przewidywał lub mógł rzsądnie
            przewidzieć" jego śmierć);

wtedy oczywiście kara jest odpowiednio wyższa, a jeżeli dodtkowo dodać
            "motywację zasługującą na szczególne potepienie" (art. 148 par. 2) - co przecież
            nie jest w tym wypadku niemożliwe - to mamy maxymalny wymiar kary (dożywocie)

chodzi mi jedynie tylko o to, że nie jest prawdą, że mamy złe przepisy - kwestia
            ich egzekwowania i interpretacji

osobiście jestem za sprawiedliwym i adekwatnym do czynów i przewinień karaniem:
            z całym, przewidzianym prawem procedurą - nic ponadto;

jestem prawnikiem ("cywilista"); mam 4-miesięczną córeczkę; nie wyobrażam sobie
            jakim trzeba być człowiekiem, aby zakatować niemowlę na śmierć; po prostu -
            zwyczajnie, po ludzku - nie mieści mi się to w głowie.
        • maruda.r Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 14:31
          xioncpb napisał:

> Problemem nie jest wysokość (a raczej "niskość") kar, tylko przepisy, które te
          > kary obniżają i sędziowie, którzy w większości przejawiają niepojęty
          > humanitaryzm dla bandziorów.

Humanitaryzm musi być cechą nowoczesnego wymiaru sprawiedliwości, inaczej sam
          staje się barbarzyński.

Jednak podzielam pogląd, że widełki powinny być inne w stosunku do osób, które
          spowodowały śmierć bezbronnych. Mogę znaleźć okoliczności usprawiedliwiające
          kierowcę, nawet pijanego, który spowodował czyjąś smierć. Jestem gotów założyć,
          że da się zresocjalizować. I że nie do końca zdawał sobie sprawę z ewentualnych
          konsekwencji swojego postępowania.

Trudno mi natomiast znaleźć okoliczności łagodzące wobec osoby, która tłucze
          starca, dziecko lub kalekę, a więc istoty nie potrafiące się bronić i zasady
          bardziej kruche. Mam bardzo duże wątpliwości czy przestępcę można skutecznie
          resocjalizować, skoro nie ma nawyków moralnych typowych dla homo sapiens. Wszak
          jest często gorszy od mordercy, który morduje w pełni świadomie, jednak nie
          przekracza pewnych granic.

• mathys od rana nie mogę przestać o niej myśleć... 19.09.05, 12:16
      usłyszałem tą straszną wiadomość w porannych faktach RMF - ogarnęła mnie
      bezsilna złość i ogromny żal na myśl o tym, co to biedne dziecko przeszło - już
      teraz przynajmniej nie cierpi - nie potrafię wyrazić, co czuję - moja córeczka
      ma 10 miesięcy
      • livja Re: od rana nie mogę przestać o niej myśleć... 19.09.05, 12:29
        Najgorsze, że jest jeszcze na pewno mnóstwo maltretowanych w domach dzieci, o
        których cierpieniu nikt nawet nie wie ... Dopóki nie zdarzy się to najgorsze.
        mathys, wiem co czujesz. Moja córka ma 9 miesięcy.
        Nie wyobrazam sobie jak można krzywdzić dziecko, jak można w ogóle uderzyć
        takie maleństwo, co za zwyrodnialcy na tym świecie żyją ...
      • zakkahletz Re: od rana nie mogę przestać o niej myśleć... 19.09.05, 13:21
        Moja Córka niedługo będzie miała 2,5 roku ... Nie ma ŻADNEJ możliwości, żebym
        zrozumiał, jak coś tak straszliwego można dziecku zrobić. Wierzcie mi lub nie,
        ale płakałem czytając ten wątek. :(((
    • kaz63 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 12:30
      Takie lazegi to,podobno,hitlerowcy przymusowo sterelizowali....
    • nenkam Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 12:32
      Pie..ny ch.., powiesic smiecia za jaja na drzewie i niech tak zgnije!
      Taki zapis powinien widniec w kodeksie karnym, a nie pieprzone 12 lat!
      • kossace Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 12:42
        taa, wyjdzie po 7 latach za dobre sprawowanie i dalej do nastepnego razu. Dla
        mnie jest to poprostu zabójstwo z premedytacją. biedne dziecko ledwo zaczęło
        chodzić i mówić.... , masakra, nius chwytający za gardło , który nie puszcza.
        Sam mam 2 córkipo 8 miesiećy i nie wyobrazam sobie.... Ciekawie co powiedzą
        adwokaci - pewnie miał trudne dzieciństwo, itd
    • dm117 ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ!!!!! 19.09.05, 12:36
      • octopussy Re: ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ 19.09.05, 12:46
        14 miesiecy taki maluch jeszcze dobrze mowic nie umie, jak jest glodny, cos go
        boli,lub mu zimno placze. Plakal a za kazdym uderzeniem plakal jeszcze mocniej.
        Boze ze takie potwory maja dzieci.
        • takrzy Re: ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ 19.09.05, 13:35
          12 lat wiezienia to zart. Ten s...syn wyjdzie po 4 - 6 latach. Czy w tym kraju
          nikt juz nie umie wykorzystac szubiennicy? To jedyny przyrzad z jakiego ten
          lajdak powinien jeszcze skorzystac.
          • mn7 Re: ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ 19.09.05, 14:06
            takrzy napisał:

> 12 lat wiezienia to zart. Ten s...syn wyjdzie po 4 - 6 latach.

Podkop wykona?
            • gk1974 Re: ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ 19.09.05, 14:48
              mn7. Popisujesz się swoją wiedzą prawniczą? Zabolało Cię, że ktoś źle napisał o
              prawnikach? W którym kraju Cieszą się oni szacunkiem? Za odpowiednią sumkę
              wybronią każdego bandytę. A życie tego dziecka, dla Ciebie jest tylko zapisem w
              KK.
              • elfhelm Re: ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ 21.09.05, 23:16
                gk1974 napisał:

> mn7. Popisujesz się swoją wiedzą prawniczą? Zabolało Cię, że ktoś źle napisał
                o
                >
                > prawnikach? W którym kraju Cieszą się oni szacunkiem? Za odpowiednią sumkę
                > wybronią każdego bandytę. A życie tego dziecka, dla Ciebie jest tylko zapisem
                w
                >
                > KK.

polecam mniej filmów, więcej obserwacji i samokształcenia - rozprawy są
                publiczne, lektura komentarzy do kodeksów i danych statystycznych interesująca.
                a takie komentarze to są na poziomie Faktu
          • luknie Re: ZA TO TYLKO KARA ŚMIERCI!!!- ŚMIERĆ 1000 CIĘĆ 19.09.05, 14:17
            Szubiennica?
            Jaka szubiennica wrzucić s...syna do klatki z niedźwiedziami niech poczuje co
            to znaczy bić, znęcać sie nad słabszym mniejszym.
            ZABIĆ GADA NIECH WIĘCEJ NIE ODDYCHA.
    • callafior KONKUBENT - TEN WYRAZ KOJARZY SIĘ 19.09.05, 12:39
      z patologią, alkoholem, przemocą i degeneracją. Jak tylko słyszę/czytam w
      mediach słowo konkubent, to na pewno jest to artykuł o jakimś nieszczęściu.
      • octopussy Re: KONKUBENT - TEN WYRAZ KOJARZY SIĘ 19.09.05, 12:48
        Nie obrazaj zwierzat bo nam daleko do nich. Naszym zwyrodnieniem juz dawno
        wyprzedzilismy wszystkie gatunki.
    • edziolek Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:05
      takich ludzi nawet nie powinni sądzić tylko odrazu wykonać wyrok!!!!!!!!
      to jest poporostu straszne.
      • willemeijn Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:19
        ... Z przykroscia stwierdzam, ze moze dla tej biednej dziewczynki to najlepszy
        koniec. Ponoc miala tak uszkodzony mozg, ze do konca zycia bylaby warzywkiem.
        Wiem, ze brzmi to okropnie, ale nie wyobrazam sobie, ze to godne dziecinstwo,
        ani zycie.
        Byleby jej zycie nie zakonczylo sie na marne. Niech sprawcy zostana surowo
        ukarani, a i moze spoleczenstwo wyniesie z tego jakies wnioski, np w sensie
        zmiany prawa lub lepszej prewencji, aby takie historie juz sie nie powtarzaly...

Biedne dziecko...
    • madort W OBRONIE WŁASNEJ 19.09.05, 13:15
      Gdyby taki 22-latek napadł mnie na ulicy i zastrzeliłbym go w obronie własnej,
      jak dwa tygodnie temu facet spod Poznania, to natychmiast w TV pokazaliby
      zapłakaną mamuśkę twierdzącą, ze go zamordowałem."On nigdy nikomu nie zrobiłby
      krzywdy, on tylko podszedł żeby zapytać o godzinę...". Teraz sprawiedliwości
      stanie się zadość. Niewinne dziecko nie żyje a bydle dostanie 12 lat z czego
      odsiedzi 8. Przeciwnicy kary śmierci napewno czują się zadowoleni.
    • carrramba Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:21
      jakie tam 12 lat więzienia ? szafot !!!!!!!!!!dla mamusi i narzeczonego, tylko
      szafot !!!!!!
      • anka1 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:27
        (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
        mam potorarocznego synka a to Malenstwo bylo tylko o 2 miesiace mlodsze od
        niego. w glowie mi sie nie miesci jak mozna cos takiego zrobic...

drania i ta "matke" (?) wysterylizowac zeby juz wiecej dzieci nie mogli
        krzywdzic.
        • witeq123 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:52
          Zobaczcie jakie mamy popierd.... prawo. Takiemu stworowi ( bo przecież to nie
          czowiek ani tym bardziej zwierzę) dostanie karę w widełkach 2-12 lat. A obok
          jest wiadomość wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2922994.html , że
          2 gó..arzy zeskanowało sobie 10 pln, wydrukowali na domowej atramentowej
          kopiarce i poszli do sklepu zapłacić za jakieś pierdoły. Wiecie ile im
          grozi? "drukarzowi" do 25 lat a "pomocnikowi" do 10. Fakt, że pewnie dostaną w
          zawieszeniu i dużo mniej (niekarani itp.) ale ja się pytam - GDZIE TU
          SPRAWIEDLIWOŚĆ?
    • moniamo Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:42
      polskie prawo jest the best , 12 lat , k...... PARANOJA, trzymajcie mnie bo
      rozwale zaraz monitor, takiemu ch.... zycze przejechanego rowa w kryminale i
      codzennego wpier....,
      trzymajcie mnie!!!!!!!!!!!!
      co to za prawo!!
      • pinia1a Dożywocie dla... 19.09.05, 13:46
        ... tej "matki-bestii" albo śmierć za śmierć.
        To bestialstwo,żeby tak katować dzieci!
      • sagittarius954 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:53
        Czemu się dziwicie,prawo jest prawo,nie zawsze zrozumiałe i sprawiedliwe,ale
        jest.Ludzie też niczego sobie .Pewnie, gdyby szli z Nią ulicą, każdy pomyślałby
        że to rodzina jakich wiele.Co jednak może gorzała zrobić z człowieka.Czy jednak
        więzienie naprawi charaktery rodziców?Śmiem wątpić.Jak trafić do sumień tych
        ludzi,żeby poczuli jaką krzywdę wyrządzili sobie i dziecku.
    • lolka61 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:49
      Wczoraj w TV byl program co wlasnie opowiadali o tym przypadku, i o drugim 7-
      miesiecznym dziecku. Wlasnie za pobicie. Czy ktos slyszal jakie wypowiedzenia
      dawala matka, brniac meza, ze ona nigdy nie widziala i nie slyszala zeby on
      dziecko bil.BRONIAC MEZA CALY CZAS. Jak matka moze nie widziec ze dziecko ma
      siniaki, czy wogule go nie myla?.Odpowiadala ze spadala z rowerku, to ile razy
      to dziecko powinno spadac z rowerku, dajcie ludzie spokuj.Tylko kto wlasnie
      cierpi w takich rodzinach to tylko dzieci, zal mi biednego dziecka co jeszcze
      sie uratowalo, niech mu znajda jak najszybciej jakas rodzine normalna.A oni...
      wyrok na 12 lat dla niego, to nie wymawiam sie , bo nie znam sie w tych
      sprawach czy to duzo czy to za malo. A co z matka? czy zostanie na wolnosci? a
      do prac spolecznych na cale zycie powinna isc.Takie kobiety to niepowinny
      wogule rodzic dzieci.Ale tak jest jak sie tlumaczy mlodym ludziom zeby sie nie
      pobierali we wczesnym wieku , bo to zakochanie takie to sie nie poznaje
      drugiej osoby, i potrzeba czasu zeby sie poznac, i przedewszystkim dac dobre
      otoczenie rodzinne dzieciom.
    • adamsy01 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 13:58
      TAKICH SKÓR......WSADZIC DO CELI Z GRYPSUJĄCYMI!!!
    • lolka61 Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka to nie do 19.09.05, 14:29
      • piotrusb_1 ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ 19.09.05, 15:23
        ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ !!!
    • iwonasar Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 14:34
      Właśnie- jakie pobicie????? To jest czyste morderstwo. Nasze prawo jest za
      łagodne dla takich przestępców. Sama mam 14 miesieczną córeczkę i nie wyobrażam
      sobie jak można na takie malenstwo podnies w taki sposób rękę. To jest gorzej
      niż zezwierzęcenie, tego faceta nie można nazwać ani człowiekiem ani nawet
      zwierzęciem-------matce tez niczego nie brakuje. To ona winna jak lwica bronić
      swego potomstwa. Modlilam sie za tę dziewczynkę codziennie, widocznie Bóg
      zdecydował, że lepiej jej bedzie u Aniołków, bo kto wie co by ją czekało gdyby
      przeżyła, jak bedzie sie czuła, jak bardzo jest stan zdrowią bedzie
      nadszarpnięty? Czy bedzie sprawna ficzynie i psychicznie? Mordercom
      życze ........ nie, nie powiem co życze, bo nie powinna tego mówić katoliczka,
      ale jako matka życze im takiego samego cierpienia do konca ich dni
      • willemeijn Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 15:19
        Ponoc dziewczynka miala tak uszkodzony mozg, ze nie bylaby w stanie prowadzic
        zycia nawet zblizonego do normalnego... wiec moze, jak mowisz, stalo sie to, co
        dla niej lepsze....
        Niestety!!!
    • xxv Do 12 lat wiezienia - za male widelki 19.09.05, 14:38
      Cale zlo tkwi w za malym dostepnym dla sadu przedziale kary. Nikt nie mowi, ze kazdy sprawca takiego pobicia musi dostawac dozywocie, ale sad powinien miec mozliwosc orzeczenia jesli nie takiej kary, to przynajmniej 25 lat. Oczywiscie, taka dowolnosc w rekach sadu nie ma samych zalet, ale cos za cos.
      W tym konkretnym wypadku nawet maksymalny wymiar kary bez mozliwosci przedterminowego zwolnienia to kpina. Facet zabil zupelnie bezbronne dziecko - kazdy czlowiek nie bedacy uposledzonym wie, ze jakakolwiek przemoc wobec niemowlecia moze sie zakonczyc smiercia lub trwalym kalectwem tego ostatniego.
    • yamaneko <*><*> <*>['][']<*><*> <*& 19.09.05, 14:38
      nie potrzeba słów !
    • linski4 Skutki zelotyzmu 19.09.05, 14:45
      Można zmienaiać definicje i historie, jak wściekłełe barbarzyństwo-na
      rewolucjonizm, chamitę na żyda, żydowskich bandytów-na armię kościuszkowską i
      młodą gwardię. Sabotażystów, stolcman-belak to już można i trzba zmienić na
      świętych.
      • ela-gda Re: Skutki zelotyzmu 19.09.05, 15:36
        Tę płaczę, bo sama mam takiego Małego Pysiaka. To strasznie boli. Jak nic
        innego boli, bo po to są rodzice, żeby chronili, a tu zabili bezbronną i oddaną
        im bez reszty istotkę...

Na pewno trafiła do Aniołków... Tam już jest spokojna.

Ela
    • derduch Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 15:26
      Zamknąć go pod cele z recydywą :-)
      • anka1 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 15:37
        a czy ktos wie co sie dzieje z 15-miesiecznym Chlopaczkiem ktorego
        skatowal "ojciec" ?
        to bylo mniej wiecej w tym samym czasie kiedy pobito Klaudusie...
    • zuzannaniedziela PO PAPIEZU MIALO BYC INACZEJ? I CO Z ODNOWĄ MORALN 19.09.05, 15:46
      gdzie ta odnowa moralna, którą już obwiescily media?
      Przemoc w rodzienie bedzie fundamentem IV RP?
      Przeciez to polskie tradycyjne wzrorce.

ZN
    • stan561 Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 15:50
      Przyslijcie tego zwyrodnialca do Texasu, kare smierci ma tu gwarantowana.
      Pozdrowienia, T.
    • foorsa Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 16:09
      jestem za tym aby dla takich zwierzat powrucila kara smierci!!!!
      • iwonasar Re: Zmarła pobita 14-miesięczna dziewczynka 19.09.05, 17:37
        TO NIE JEST ZWIERZE, TO COS , CZEGO NIE MOZNA NAZWAĆ. ŻADNE ZWIERZE NIE
        ZATŁUCZE WŁASNEGO MALEŃSTWA. CO ZA MATKA, KTORA POZWOLIŁA NA TO? JA BYM
        TAKIEMU GNOJOWI NA MIEJSCU OBCIEŁA RĘCE, NOGI I WSZYSTKO CO MA NAJCENNIEJSZEGO
        I PÓŚCIŁA ŻEBY SIE MĘCZYŁ A ONA CO ZROBIŁA???
    • chruppp zabic sku..ela 19.09.05, 16:19
      na szubienicy. zeby sie dusil i czul co to znaczy umierac!!

Szkoda ze zostala zniesiona kara smierci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka