Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz zataił dochody

• piotrgiedrowicz Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 17:28
      nawet nie o to chodzi, ze "zapomnial" cos wpisac! przede wszystkim jest to
      dzialacz, ktory oficjalnie i bez zenady propaguje kumoterstwo i nepotyzm -
      trudno, ze jest to w Polsce na porzadku dziennym: razi skrajna hipokryzja
      szczególnie tych, ktorzy szermuja szczytnymi sloganami...
    • antonioni1 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 17:30
      Gdzieby tak wielki polityk jak Marcinkiewicz i to z PiS-u zawracał sobie głowę
      sporadycznymi zarobkami. Podał "sumarycznie" i to takim jełopom z Urzędu
      Skarbowego powinno wystarczyć. "Tylko mali ludzie płacą podatki" jak zwykła
      mówić kiedyś w Nowym Jorku madame Chelmsky. Mnie kiedyś urząd finansów ciągnął
      za ponoć "niezapłacone" 17:50 (słownie siedemnaście złotych pięćdziesiąt
      groszy). Dobrze, że miałem pokwitowanie, które leżało w mojej szufladze ponad
      półtora roku. Miałem wtedy prawo "o....lić" urzędasów od stóp i głów i to
      zrobiłem z wielką satysfakcją. Nawet nie spodziewałem się, że ze mnie takie
      wielki aktor - tragik. Pan Marcinkiewicz natomiast wywinie się z tego. Wielki
      człowiek. Biedaczek. Nawet nie zauważył. Wytłuaczenie na miarę Prawa i
      Sprawiedliwości. Prawo jest dla innych tylko nie dla nich. To taki sobie polski
      obyczaj.
    • brynk co to nie robi Gazeta Michniczkowa , zeby .... 30.09.05, 17:40
      ...zdyskredytowac niewygodnego sobie człowieka i partię.... . Ciekawy jestem ,
      kto wg "michniczków" jest godny rzadzenia Polską ? Np może Michnik ?...-
      hihihihihihi
    • silesius.monachijski Polska Tuska = Polska tajniakow i nowej UB 30.09.05, 17:42
      Juz w przypadku afery z Cimoszewiczem zauwazylem, za Tusk gar znaczonymi
      kartami: prowokacja Miodowicza i Brochwicza (o ktorym Tusk i Rokita unisono
      klamali, ze nie jest czlonkiem PO: a jest nawet czlonkiem Rady Programowj).
      Potem "dziwne" atki na Kaczynskiego w ZW. A teraz proba zdyskredytowania
      Marcinkiewicza. I to w jaki prymitywny sposob: "rzetelne" informacje GW, potem
      wyjasnienie Marcinkiewicza, a potem znow "dolewanie oliwy do ognia". Ciesze
      sie, ze w G´dansku jest Jacek Kurski (ktorego osobiscie bardzo nie luvie). Tusk
      juz terza trzesie przed nim portkami. Mam nadziej, ze zdazy jeszcze przed
      wyborami (chocby i w Radiu Maryha, albo innym ND) podac wiecej szczegolow na
      temat bliskich zwiazkow Tuska z Merklem (przyjacielem z KLD), ktorym teraz
      interesuje sie prokuratura, a ktory jest jednym z najblizszych doradcow
      Tuska. "Kto pod kim dolki kopie..."
      • uu1 Re: Polska Tuska = Polska tajniakow i nowej UB 30.09.05, 17:51
        "Kto pod kim dolki kopie..."
        Ten awansuje.

• hamlet1111 A ja dodam... 30.09.05, 20:15
        że sprawką Tuska i jego "ubeckiej" ekipy jest jeszcze :
        - lądowanie talibów w Klewkach
        - Huragan Katrina
        - Afera Rywina
        - gradobicie i koklusz:)
    • bruno48 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 18:01
      To może by poseł Wasermann sprawdził czy to nie robota tjnych służb a Ziobro
      osądził.Do komisji proszę powołać Cimoszewicza.A co z oświadczeniami Wasermana?
      • jpet1 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 18:31
        bruno48 napisał:

> To może by poseł Wasermann sprawdził czy to nie robota tjnych służb a Ziobro
        > osądził.Do komisji proszę powołać Cimoszewicza.A co z oświadczeniami
        Wasermana?
        Guzik mnie obchodzą dochody Marcinkiewicza - ja chce w końcu mieć rząd!
        Wyglada na to, że jedynym sposobem na sprowadzenią na ziemię zacietrzewionych
        popisowych kogutów ,a raczej kaczek, jest wybór Borowskiego na prezydenta.
        Wstydu nie przyniesie, w świecie i polityce oblatany, łeb mądry, inteligentny i
        z doskonałym poczuciem humoru, z wysokim poziomem godności własnej i
        nastawieniem konsyliacyjnym choć do bólu rzeczowy.
        Fundując POPISOWI Borowskiego na prezydenta - zmusimy POPIS do roboty i
        pokazania , co potrafi. Tak nam dopomóż ................ (tu należy wstawić
        to, co czytelnik uważa za ważne ). Drodzy państwo - to jest prawdopodobnie
        jedyna i niepowtarzalna okazja , abyśmy my, wyborcy, zmusili te zwycięskie
        ugrupowania do rządzenia-czego przecież bardzo chcieli! Pozdrawiam, jpet
        POPIS DO RZĄDZENIA, BOROWSKI NA PREZYDENTA!
    • bigmail Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 18:17
      Ja piernicze, juz mam dosyc tego kraju, wyjade chyba na Alaske. Gosc jeszcze
      bąka w fotelu premiera nie puscil, a juz jest "oskarzony". Jaja, normalnie jaja
      jak zbuki.

ps.:
      filip6198 -> ja go proponuje bez komisji na stosie spalic.
    • w.szczur Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 18:20
      Powiem, że" z dużym prawdopodobienstwem graniczącym z pewnością" nie zajmą
      się tym ani Ziobro, ani Wassermenn ani tym bardziej "półkownik" Miodowicz.
      Liczę że ewentualnie temat podjąłby kryształowy Maciarewicz , ale
      niestety naród MU nie zaufał.
    • mgibson No to panie kolego Wassermann, komisja śledcza... 30.09.05, 18:24
      No to panie kolego Wassermann, komisja śledcza...
    • em-biz ZChN NADCHODZI ! "Uczciwszy " od postkomuny i AWS 30.09.05, 18:30
      Przeproście Cimoszewicza albo zabierajcie zabawki i fora z piaskownicy,popaprańcy!
    • hamlet1111 Czy to już IV Rzeczpospolita?? 30.09.05, 18:32
      Nie ma to jak start z przytupem
      • hirsh1 Re: Czy to już IV Rzeczpospolita?? 30.09.05, 18:38
        VI-ta - przeskoczyli, jak na poczcie, dwa numerki.
    • amirez zataił ... 30.09.05, 18:40
      Romciu - ty komisji śledczej nie rządasz, nie grzmisz, swej prawości nie jawisz.
      Chłopie, schodzisz na psy !
    • mirbar10 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 18:56
      Zatajenie to jeszcze nie przestępstwo,ale publiczne zaprzeczenie temu to już
      jest kłamstwo osoby publiczne (kandydata na Premiera)za które Gertych zawiadmił
      prokuraturę na Cimoszewicza. Ciekawe co zrobi w tej sprawie?
    • veglie Re: A jak nie "rządasz" to chociaż "żądź". 30.09.05, 18:59
      Następny wyHaczony.Jestem ciekawy czy się przyzna jak ja?:-)))))))
      • uu1 Re: A jak nie "rządasz" to chociaż "żądź". 30.09.05, 19:01
        W życiu.
    • samulakm Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 19:00
      Ciekawe czy SLD zazada jego glowy za glowe Cimoszewicza?
      • uu1 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 19:02
        SLD powinien się ze wstydu rozwiązać. Oczywiście gdyby znali takie uczucie jak
        wstyd.
    • zbibi123 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 19:10
      Jestem wykształconym człowiekiem po trzydziestce, nigdy nie kradłem.
      Przyjmuję dobrzepłatne oferty od firm.
      • wet3 Uczciwy polityk to gatunek na wymarciu. 30.09.05, 19:26
        Zreszta na zdjeciu gosciu ten ma jakis wymoczkowo-jamnikowaty wylad. Nie
        chciablym miec z nim cos do czynienia.
        • wet3 Re: Uczciwy polityk to gatunek na wymarciu. 30.09.05, 19:29
          Zapomnialem dopisac, ze jednak wole Marcinkiewicza bardziej niz Tuska.
    • silesius.monachijski Kampania Tuska i "anty-PiS-owska" w GW 30.09.05, 19:23
      RMF juz od kilku godzin w zadnym serwisie informacyjnym nie ma zadnej wzmianki
      o Marcinkiewiczu. Zadzwonilem wiec do RMF i zapytalem o tego "newsa" w GW.
      Usmiali sie serdecznie. Oni podali te informacje w formie pytania do
      Marcinkiewicza, a nie jako oskarzenie. Po czym moja sympatyczna interlokutorka
      z RMF spytala sie mnie, czy naprawde jestem az tak naiwny, i nie wiem o co
      chodzi. Przeciez cale srodowisko mediow w RP wie, ze GW - po wycofaniu si
      Cimoszki, porazce SLD i SDPL.u, Demokratow i odchodzeniu Prezia - "recami i
      nogami" robi kampanie Tuskowi, bo jest dla nich przewidywalny, i gwarantuje
      zachowanie obecnych ukladow towarzysko-polityczno-biznesowych. A na tym GW
      dlownie zalezy (sprawa Rywina do dzisiaj smierdzi, i nikt zdroworozsadkowy nie
      powie, ze gW jets tu calkiem "czysta"). A PiS moglby nabruzdzic, bo w te uklady
      nie wchodzi, stad ataki GW na Kaczynskuch i PiS. Zyczliwa pani z RMF powiedzial
      mi tez, zebym nie wierzyl naiwinie w tzw. "sondaze" na lamach (i w mediach: TVP
      Dworzaka jest w rekach PO) mediow. Z informacji wynika, ze tak naprawde to Tusk
      tarci grunt pod nogami, zas mocno "roscie" L.Kaczynskiemu. Prawad GW to
      praktyka moskiewskiej "Prawdy":
      • uu1 Re: Kampania Tuska i "anty-PiS-owska" w GW 30.09.05, 19:28
        Ty to masz podejście do kobiet. Pozazdrościć.
    • cezaryga Mech, Pusz i Marcinkiewicz 30.09.05, 19:33
      Coś tu za dużo przypadków, panowie z aws zchn - Mech wydał zezwolenie PTE, Pusz
      został jego prezesem, Marcinkiewicz doradcą. A teraz Mech ma zostac ministrem
      finansów a Marcinkiewicz premierem. To jest polska polityka. Za czetry lata
      powtorka i tak da capo al fine. Z tej karuzeli juz się nie zsiada.
    • slawekw1 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 19:46
      A może byście się odczepili ? Dziennkarze za dychę - piszą tylko to co ludzie
      chcą przeczytać najlepsze artykuły to takie że ktoś zrobił przekręt, zginął,
      polała się krew. Wszędzie wywęszą aferę, do kązdej wypowiedzi dorobią teorię
      spiskową itd itd. Szkoda pisać ...
    • uu1 Re: Nie głosowałem na PiS, ale dajcie już spokój 30.09.05, 19:50
      Nie przypominam sobie abyś miał dość flekowania W. Cimoszewicza.
    • silesius.monachijski Strona internezowa TMF 30.09.05, 19:50
      www.rmf.fm/.
      Czy to rmf ciagle trzyma tego "newsa" na pierwszej stronie wydania
      internetowego? Nie, to robi tylko GW. nawez na onecie tego nie ma. A czemu? Bo
      GW broni - teraz - "swojej PO i wygranej "przyszlego" prezia, jak ta
      slynna "lwica lewicy" Jakubowska (skojarzenie nieprzypadkowe: przeciez Luczywo
      z Jakubowska opbgadywali "i czasopisma" w gabinecie Millera). GW i
      obiektywnosc? Niech sie usmieje. Jestem pewny, ze Marcinkiewicz wyjdzie z tego
      obronna reka. Wtedy powinien zaskarzyc GW. A tak na morginesie: wczoraj u Lisa
      HGW przyznala, ze Marcinkiewicz pracowal w jej sztabie wyborczym w wyborach
      prezydenckich w 1995. Potem ja opuscil, bo - pewnie - doszedl do wnisku, ze
      Hania to ty powe BMW (bierna mierna ale wierna). To pewnie stad te
      zlosliwie "podjazdy" HGW przeciwko Marcinkiewiczowi. Takj samo Komorowski:
      Marcinkiewicz odszedl po roku z rzadu Buzka, kiedy stwierdzil, ze zaczyna sie
      tam "reczne sterowanie" pani Kaminskiej. A Komorowski? Posel AWS i szef MON-u
      wytrwal prawie do konca. Uciekl - jak ten szczur z tonacego okretu, kieyd rzad
      Buzka sie "topil" (z calym SKL-em Rokity).
    • brynk uczcijmy ofiary tradicznego wypadku drogowego .... 30.09.05, 20:09
      ...poprzez zakonczenie tej głupiej dyskusji sprowokowanej przez "michniczków"
      z gw . Apeluje !!!!
    • twardy25 Wierny sluga Kosciola,ot co. 30.09.05, 20:10
      Typowa postawa,moze nieco nadmiernej,skromnosci,o ktora tak czesto sludzy bozy
      apeluja.
    • chlopczyk1 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 20:11
      POSZCZUĆ GO ROMANEM!!!!!!!!!!!
    • silesius.monachijski Posty redaktorow GW 30.09.05, 20:13
      Odnosze wrazenie, ze wiekszosc "postow" jest autorstwa lizuta (ksywa: "lizus")
      i stasinskiego z GW
    • xieni Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 20:19
      Zapraszam do przeczytania komentarza: www.kurczeblade.pl/?p=14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka