slovas 03.10.05, 16:12 Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i pokażą go w telewizji. Komedia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 16:13 Kaczyńscy zachowują się jak Miller po wygranych wyborach. Cóż on nam nie naopowiadał. Podejrzewam, że koniec Kaczyńskich będzie jeszcze bardziej żałosny, gdyż wyborcy (patrz frekwencja) przestali już wierzyć w słowa. Czekają na czyny i ich następstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus kiedy temu drugiemu powie "spieprzaj dziadu"? 03.10.05, 16:23 Donald Tusk prexydentem i niech jak kaszubski anioł służy Polsce! „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jeden anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: »Jakże jǒ ni móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na Kaszëbë i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do skrzëni, czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: »Jô, tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał, że terô tę skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrobił tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”. Nie dziwmy się, że wytłumaczenia, skąd tyle piękna nagromadziło się w jednej krainie,…” Donald Tusk - teksty, J. Baranowski - zdjęcia, Pojezierze Kaszubskie, Wydawnictwo Sport i Turystyka, Warszawa 1985. Wiecie dlaczego tak szaleję na tym forum? Po prostu jestem biedny, bez pracy, oszczędzam na lekach i nie chcę usłyszeć od Lecha Kaczyńskiego „spieprzaj dziadu” i to dlatego, że on ma Prawo i Sprawiedliwość za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 PiSAKI DO PIÓRNIKA ! 03.10.05, 17:02 trzeba stad spadać,....szykuje się IV Rzeczpospolita Ludowa z kwiecistych referatów PiSAKÓW wynika, że są jednocześnie: -bezkompromisowymi i żarliwymi katolikami-ortodoksami -wyjątkowo prorynkowymi kapitalistami -socjalistami z pierwszego marksistowskiego miotu -nieobojętnymi na krzywdę ludzką ultratolerancyjnymi altruistami -mocno ściskającymi pośladki, zdeklarowanymi heteroseksualistami maja także inne niewatpliwe zalety ale to już chyba wystarczy średnio wyuczonemu psyhiatrze na łatwa diagnoze........ z drugiej strony to możliwe bo jest ich dwóch....., a to razem cztery półkule jak będa rządzić razem to bedą dopiero jaja...kacze już nie uda mi się wyłumaczyć znajomym zagranicą, że to normalny kraj... :) --------------- I-szy dekret w Kaczystanie! Wielkanoc 2006 - PiSanki tylko z Kaczych jaj albo gułag........ --------------- cywilizacja czeka pa frajerzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon masz racje, spadaj na Kube lub do Korei pln 03.10.05, 17:29 holyboy_666 napisał: > albo nieszczęśliwy. albo jedno i drugie. serdecznie współczuję Skad to znam z praktyki sowieckiej ,tam kazdy kto osmielil sie myslec inaczej niz to bylo sluszne byl...chory psychicznie oczywiscie! bo jakze jedyna,sluszna opinie/w tym wypadku guru gw w sprawach ekonomii i gospodarki/ mozna kontestiowac!, ba nawet osmielic sie jak krytykowac!masz jestem kandydatem do psychuszki wedle praktyki sowiedckiej, ktora jak widac jakze mila jest zwolennikom gw i jej wyroczni!tak wiec mimo nicku zachodniobrzmiacego masz umysl przesiakniety metoda sowiecka...wspolczucie zachowaj dla swojego kandydata na przydenta ja sobie radze! Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 antysalon - to, że masz gumofilce w błocie nie ... 03.10.05, 17:53 znaczy, że nie możesz pojechac zagranice.... nie ma się czego bać chłopie....! tam ludziska takie same,...nogi , rece,...wiesz jak u nas... jakby co..., to tylko uważaj na parady...bo niestety tam w nihilistycznej Europie jeszcze są...ale od czego wy jesteście...... ogólnie - dasz rade! popatrzysz sobie , posłuchasz ( o ile zrozumiesz ) generalnie , jak ci się nie spodoba to wrócisz sobie do macieży.... ale podejrzewam , że jak sie tak w tej liberalnej, zaplutej Europie troche zasiedzisz to po powrocie... - gumofilce choc nasze, swojskie zaczną uwierać, a smród małych politykierów kłamczyszków będzie nie do zniesienia.... ----------------- cywilizacja czeka.... pa frajerzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 a zapomniałem -Kuba, polecam piekna wyspa, cudowni 03.10.05, 18:08 ludzie i tez tak jak u nas, ręce, nogi , także smiało...odwagi antysalon....gumiaki do drewutni i w świat..... Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Etyk, szeryf, piewca PRLu - jednym słowem... 03.10.05, 18:38 Jednym słowem człowiek orkiestra! Lech Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 ZASADY ETYCZNE 0K, ALE LEPIEJ MIKKEGO W 1 TURZE 03.10.05, 18:58 Należy wyraźnie pokazać, że Polakom nie odpowiada ani prezydent Tusk głoszący, że Polska ma ogłosić, że wyrzeka się roszczeń wobec Niemców, ani prezydent Kaczyński zachwalający się proboszczom jako stróż moralności seksualnej. Głos na p. Korwina-Mikkego w 1-szej turze byłby tego wymownym znakiem (w drugiej i tak nie wygra). Nieobecność na wyborach dziennikarze wyjaśnią jako zniechęcenie czy głupotę Polaków. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity ZAUFAĆ MOŻNA TYLKO LEPPEROWI 04.10.05, 09:22 Disneyland kaczkowo kaczorowo donaldowy ,to ludzie którzy nas wyreformowali przez 16 lat.Czy naprawdę musi być powtórka z złodziejstwa,afer,nepotyzmu i korupcji! Czy chcecie więzień dla siebie i swoich bliskich za najdrobniejsze przewinienia i bezkarności dla elity złodziejskiej poch.solidarnościowego.POPISowa chołota i tak dogada się jak nas ograbić co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity POLSKA SIĘ STACZA I KORWIN NAPEWNO JEST LEPSZY 04.10.05, 09:25 niż kaczorowokaczkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Ten kodeks do dowcip! 04.10.05, 12:10 "Kodeks Kaczyńskiego jest drobiazgowy. Zaleca np., by ministrowie unikali konfliktu interesów i nie przyjmowali prezentów, wprowadza ich zbiorową odpowiedzialność za rząd, nakazuje im nie opuszczać posiedzeń rządu." ...to chyba jakis przedszkolak pisal Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: masz racje, spadaj na Kube lub do Korei pln 03.10.05, 18:25 antysalon napisał: > masz jestem kandydatem do > psychuszki wedle praktyki sowiedckiej, ktora jak widac jakze mila jest > zwolennikom gw i jej wyroczni!tak wiec mimo nicku zachodniobrzmiacego masz > umysl przesiakniety metoda sowiecka...wspolczucie zachowaj dla swojego > kandydata na przydenta ja sobie radze! A moze bys tak odniosl te zarzuty rowniez do siebie? Jest niestety cos co nie daje mi spokoju, jak mozna zapewniac o determinacji w tworzeni koalicji z partia, ktora sie oskarza o liberalizm i wali w czambul jej program? Jak mozna krytykowac program partii a potem udowadniac, ze on nie istnieje? Pewnie by sie znalazlo wiecej takich sprzecznosci ale mi sie nie chce szukac, moze ktos dopomoze? Otoz mozna, ale to sie nazywa schizofrenia. Wybory zreszta sa bardzo dobrym skriningiem odrozniajacym zdrowych i chorych psychicznie. Ci wszyscy pisowcy, leperowcy i lepperowcy ze swoim szukaniem zdrajcow narodu, farbowanych zydow, ktorzy czychaja jak tu pognebic Polske, zdrajcow Racji Stanu, no i tych co czatuja na O. Rydzyka podpadaja pod kliniczna paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: masz racje, spadaj na Kube lub do Korei pln 03.10.05, 18:59 miss.take napisała: > Otoz mozna, ale to sie nazywa schizofrenia. > > Wybory zreszta sa bardzo dobrym skriningiem odrozniajacym zdrowych i chorych > psychicznie. > Ci wszyscy pisowcy, leperowcy i lepperowcy ze swoim szukaniem zdrajcow narodu, > farbowanych zydow, ktorzy czychaja jak tu pognebic Polske, zdrajcow Racji Stanu > , > no i tych co czatuja na O. Rydzyka podpadaja pod kliniczna paranoje. Paranoja i Schizofrenia... Populizm i Socjalizm.... A poza tym słyszałem, że on - Kaczor - podpiera się Kantem i Netschem... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: masz racje, spadaj na Kube lub do Korei pln 03.10.05, 18:56 antysalon... znaczy się pisuar... tyz piknie... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Kaczory wypraly ci mozg 03.10.05, 19:15 patrzysz sie na TV a tam Kaczor po czym co naiwniejsi wpadaja w ekstaze latwych rozwiazan populizm nowe opium dla mas Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle 90% Polaków to dziady co nie głosowały na Kaczorów 03.10.05, 19:24 Najlepiej byłoby to całe durne polactwo gdzieś wysiedlić, ale kim wtedy Kaczory bedą rządzić? Kogo pouczać? Przed kim stroszyć piórka? No i ktoś w tej IIIRP musi pracować, żeby PiS dygnitarze mogli sobie żyć wygodnie w tej swojej IVRP i majstrować kodeksy etyki, cnoty i moralności! A może ten co opowiadał, ze widział jakichś nawiedzonych oszołomów w Klewkach wcale nie zmyślał? Trzebo go dokładnie wypytać: Ilu ich było? Dwóch czy więcej? Chudych czy korpulentnych? A może widział pyzatych? W przyciasnych garniturkach? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiSAKI DO PIÓRNIKA ! 03.10.05, 18:54 ... to nie PiSaki... to krzyKACZE.... Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 Dlaczego PiSAKI SŁABO piszą? dla mnie sprawa jest 03.10.05, 19:07 -------------------------------------------------------------------------------- prostsza niz się wydaje......... na poczatek trzeba odrzucic dogmat, że - politycy nie kłamią - ( to czeste zarzuty złamanych wyborczych serc) polityka opiera się na nie mówieniu prawdy , bąź nie dopowiadaniu prawdy (aby zdobyć poparcie różnych warstw społeczeństwa i zaspokoić różne rządania - od bezrolnych chłopów z rzeszowszczyzny poprzez robotniczy lud pracujący miast i wsi po wykluwającą się klasę średnią i waską grupę krezusów, PiS SLD PSL PO oraz inne podobne grupy facetów obiecaja wszystko i w kazdej ilości) TO NORMALNE i oczywiste - dla każdego, kto ma powyzej 12 lat ( około) problem w tym, żeby wybrać tych facetów , którzy kłamią realnie.... niestety chłopaki z PiS znacznie przekroczyli dopuszczalny limit... obiecali tyle, że powinniście się na nich obrazić, bo mają ludzi za wiekszych debili niz Miller swojego czasu..... gadają takie socjalistyczne głupoty, ze wstyd z nimi polemizowac mam wrazenie, że liczą na naszą amnezje, że ludzie za rok, dwa zapomną, że da się zamylić.... ale taka jest już nasza dola Polaczków.... PO nie jest idealne ale u nich nie przechodzą obiecanki ala PiS, sa stonowani, nie łrza jak Kaczory czy ich Łysy pomazaniec ludzie PO mówia - 10-15 lat cieżkich reform i może wasze dzieci lizną dobrobytu według mnie to fair...... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Dlaczego PiSAKI SŁABO piszą? dla mnie sprawa 03.10.05, 19:34 redeye72 napisał: > niestety chłopaki z PiS znacznie przekroczyli dopuszczalny limit... > obiecali tyle, .... Oni obiecywali na cztery kadencje.... Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 Re: Dlaczego PiSAKI SŁABO piszą? dla mnie sprawa 03.10.05, 19:42 4 kadencje...... aaaaaaa,..........to teraz wszystko jasne,.... no tak,... teraz to możliwe,.....wiadomo a jak sie cos nie uda to sie zdeledalizuje ekonomie, a najlepiej matematyke,....... dektetem,......a co.........jak szkodliwa społecznie jest to się ją jak "pedałów" potraktuje, sprawdzony to sposób..... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Dlaczego PiSAKI SŁABO piszą? dla mnie sprawa 03.10.05, 19:45 redeye72 napisał: > 4 kadencje...... > > aaaaaaa,..........to teraz wszystko jasne,.... > > no tak,... teraz to możliwe,.....wiadomo > > a jak sie cos nie uda to sie zdeledalizuje ekonomie, a najlepiej > matematyke,....... > > dektetem,......a co.........jak szkodliwa społecznie jest to się ją > jak "pedałów" potraktuje, sprawdzony to sposób..... I widzisz jakie to łatwe.... krzyKACZE sa od tego... Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 PO to dawne UW -już raz sie wyrzekaliśmy na ich 04.10.05, 05:51 rzecz .Juz prawie wszyscy z PO raz obiecali -15 lat temu wszystkim raj .15-stka minęła stwiorzyli PO z dawnej UW i znowu nastepnemu pokoleniu obiecują po 15 latach wyrzeczen raj .Tylko kurcze dlaczego im jakoś nie spadło przez te piętnaście Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 Jakby było coś na kaczora to tusk by użył 04.10.05, 05:56 swoich pleców w służbach -no wiadomo jakich ,już raz cimoszkę wykończył .Tu jest bezradny .Chociaż kto wie może już z Miodowiczem coś moontują .Wcale MIodka nie widać ,a takie zniknięcie agenta może wiele znaczyć ,albo się chowa ,albo juz montuje jakiś paszkwil na KAczorów.Tusk to marionetka tych służb .Wszyscyu którzy brali udział w pamietnej nocnej zmianie sa ich kukiełkami. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-sk-ubaniec KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁKOTÓW! 03.10.05, 17:37 doskonałe posunięcie Polaków z PISu kodeks zablokuje drogę do rządu nieetycznycm, farbowanym, tuśkowym bełkotom z po ! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁK 03.10.05, 18:30 tu-sk-ubaniec napisał: > doskonałe posunięcie Polaków z PISu > kodeks zablokuje drogę do rządu > nieetycznycm, farbowanym, > tuśkowym bełkotom z po ! No to PiS bedzie mial problem bo guzik z rzadzenia (za malo glosow, za malo) no i zednaj IV RP (za malo glosow, za malo). A PO w opozycji poczeka i zdobedzie spokojnie 50% glosow w nastepnych wyborach czego im i sobie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁK 03.10.05, 19:01 miss.take napisała: > tu-sk-ubaniec napisał: > > > doskonałe posunięcie Polaków z PISu > > kodeks zablokuje drogę do rządu > > nieetycznycm, farbowanym, > > tuśkowym bełkotom z po ! > > No to PiS bedzie mial problem bo guzik z rzadzenia (za malo glosow, za malo) no > i zednaj IV RP (za malo glosow, za malo). > > A PO w opozycji poczeka i zdobedzie spokojnie 50% glosow w nastepnych wyborach > czego im i sobie zycze. A ja jednak nie... Nie lubię Parady Oszustów... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁK 03.10.05, 19:25 Sclawus-jesteś niewolnikiem Kaczyńskich, a poprzednio byłeś za SLD. Taka zmiana. Faktycznie jesteś Oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Oj wrojoz wrojoz... 03.10.05, 19:37 popieprzyło ci się az nie miło albo cię inteligfencja odpuściła.... Znajź choć jednego posta, w którym byłem za SLD... Znajdź choć ćwierć posta, w którym jestem za PiSem.... Zwróć się do boga póki nie jest za późno... no nie orozum - na to za późno jest... Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Oj wrojoz wrojoz... 03.10.05, 20:11 sclavus napisał: > popieprzyło ci się az nie miło albo cię inteligfencja odpuściła.... > Znajź choć jednego posta, w którym byłem za SLD... > Znajdź choć ćwierć posta, w którym jestem za PiSem.... > Zwróć się do boga póki nie jest za późno... no nie orozum - na to za późno > jest... Nie dosc, ze oszust, to jeszcze ten co lubi prawde inaczej. A pamietasz jak sie kajales??? Przepraszam - skladales samokrytyke? Czy to tez wymyslily zielone ludziki?? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Oj wrojoz wrojoz... 03.10.05, 20:30 pamin1 napisał: > sclavus napisał: > > > popieprzyło ci się az nie miło albo cię inteligfencja odpuściła.... > > Znajź choć jednego posta, w którym byłem za SLD... > > Znajdź choć ćwierć posta, w którym jestem za PiSem.... > > Zwróć się do boga póki nie jest za późno... no nie orozum - na to za późn > o > > jest... > > Nie dosc, ze oszust, to jeszcze ten co lubi prawde inaczej. A pamietasz jak sie > > kajales??? Przepraszam - skladales samokrytyke? Czy to tez wymyslily zielone > ludziki?? I co? Dales mu rozgrzeszenie? A moze wedlug nowego Kaczego Kodeksu Przedwyborczego jedno niezbyt precyzyjne samookreslenie, jedna zmiana decyzji - kulka w leb i do piachu? T by mi do nich pasowalo. Ty tez z tych dychotomicznych widze. Jak se nie powkladasz w szufladki to sie gubisz? Nie ty jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Oj wrojoz wrojoz... 03.10.05, 21:46 bio.mum napisała: > > > > I co? Dales mu rozgrzeszenie? A moze wedlug nowego Kaczego Kodeksu > Przedwyborczego jedno niezbyt precyzyjne samookreslenie, jedna zmiana decyzji - > > kulka w leb i do piachu? T by mi do nich pasowalo. Ty tez z tych > dychotomicznych widze. Jak se nie powkladasz w szufladki to sie gubisz? Nie ty > jeden. Pudlo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oj wrojoz wrojoz... 03.10.05, 20:33 pamin1 napisał: > sclavus napisał: > > > popieprzyło ci się az nie miło albo cię inteligfencja odpuściła.... > > Znajź choć jednego posta, w którym byłem za SLD... > > Znajdź choć ćwierć posta, w którym jestem za PiSem.... > > Zwróć się do boga póki nie jest za późno... no nie orozum - na to za późn > o > > jest... > > Nie dosc, ze oszust, to jeszcze ten co lubi prawde inaczej. A pamietasz jak sie > > kajales??? Przepraszam - skladales samokrytyke? Czy to tez wymyslily zielone > ludziki?? Wyobraźnia podsuwa różnym ludziom, różne rzeczy.... Nie należy się zatem dziwić, że ten świat jest piękny... od czasu do czasu psuje ten obraz wykwitające TUMAŃSTWO... nie podejrzewam, że chciałbyś abym choć chwilę pomyślał, że uczestniczyszw tym... Podtrzymuję, com rzekł... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁK 03.10.05, 18:47 tu-sk-ubaniec napisał: > doskonałe posunięcie Polaków z PISu > kodeks zablokuje drogę do rządu > nieetycznycm, farbowanym, > tuśkowym bełkotom z po ! PATRZCIE I PODZIWIAJCIE WSZYSCY!!!! OTO PRZYKLAD KACZEGO ELEKTORATU!!!!! KWA KWA KWA KUFA KFA, DZIADY!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁK 03.10.05, 19:22 Pisuary myślą, że kodeksem się Naród naje. Postępować etycznie, to dać pracę i dać ludziom żyć. A to zapewni tylko Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
stopnie.zycia Re: NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH hehhe 03.10.05, 20:25 Bosh skąd się biorą tacy naiwniacy jak 'tu-sk-ubaniec'???? czy naprawdę człowieku wierzysz, że Kaczory o tej etyce poważnie? w Kaczystanie wszystko pójdzie w kąt byle tylko dorwali się do pełni władzy!a jak zachcesz ich skrytykować to będziesz: a.komuchem b.pedałem/lesbijką c.niewierzącym d.krwiopijcą kapitalistą i czym im będzie wygodnie. Kaczka chce np. wydawać rozporządzenia z mocą ustawy,bez konsultacji z parlamentem!!!A przepraszam kim on jest, żeby sobie takie uprawnienia winszować, mam nadzieje, że usłyszy od wyborców sp...dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 Re: NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH hehhe 03.10.05, 22:45 A ja pragnę wyrazić jeszcze swoje upodobanie uczciwości i w tej materii mam większe zaufanie do Burka niż do Tuska. Szalom przemienieńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: KODEKS ETYCZNY! NO TO RZĄD BEZ TUSKOWYCH BEŁK 04.10.05, 12:05 tu-sk-ubaniec napisał: > doskonałe posunięcie Polaków z PISu czlowieku, zobacz co ludzie mysla o kodeksie etycznym... "75% -> to tylko gra wyborcza". Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: kiedy temu drugiemu powie "spieprzaj dziadu"? 03.10.05, 22:32 Masz racje, jednak taki Rywin był bardziej subtelny, żadnemu menelowi nie ubliżył, chyba że przez szybę samochodu pokazał język. Rywin na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
odk1 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 04.10.05, 13:22 Dlaczego wobec tego nie zaczął od Warszawy. Zamiast syrenki w herbie powinien być Kaczor. Nie wypada zeby herbem miasta w którym żądzi była goła baba, bo to nie etyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 GW przestała się zabawiać i wali z grubej rury 03.10.05, 16:16 Policzcie, ile czołowych nagłówków portalu wymierzonych jest w Kaczyńskiego. To aż zabawne, że tak się go wystraszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Czemu człowiecze szalejesz?Co w tym nagłówku mian 03.10.05, 16:25 owicie (i w tekście) jest przeciwko Kaczyńskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: GW przestała się zabawiać i wali z grubej rur 03.10.05, 19:02 donald_duck1 napisał: > Policzcie, ile czołowych nagłówków portalu wymierzonych jest w Kaczyńskiego. > To aż zabawne, że tak się go wystraszyli. BEŁ-KO-CZESZ.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold No to jak ?? swietnie wykształcony (sic!) prawnik 03.10.05, 16:18 czy może jednak etyk ?? buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: No to jak ?? swietnie wykształcony (sic!) pra 03.10.05, 19:03 mangold napisał: > czy może jednak etyk ?? buahahahahaha A resztę załatwi się Kantem i Nitschem.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Kodeks erotyczny ??? 03.10.05, 16:22 slovas napisał: > Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i > pokażą go w telewizji. Komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 16:24 Ale co jest w kodeksie? Opublikuje, czy jesteśmy zbyt głupi, żeby zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 18:51 sternsternhard napisał: > Ale co jest w kodeksie? > > Opublikuje, czy jesteśmy zbyt głupi, żeby zrozumieć? Nie wiesz??? W kodeksie jest: KWA KWA KWA KUFA FA SPIEPSZAJ DZIADU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 przeczytajcie jak Kaczyński prezydentował Warszawą 03.10.05, 16:26 Kaczyński rządząc blisko trzy lata stolicą już pokazał, że nie potrafi. Chcecie tego w skali kraju? Lech Kaczyński spowodował regres w finansach Warszawy, nie uporządkował żadnej sfery życia miasta. Tak zaczyna się książka zatytułowana „Lech Kaczyński w Warszawie 2002–2005”. Co ciekawe, autorem tej pozycji zawierającej litanię dobrze udokumentowanych zarzutów jest dr inż. Maciej Białecki, warszawski radny wybrany z listy Platformy Obywatelskiej, partii, która po wyborach chce razem z Kaczyńskimi utworzyć rząd. Dr Białecki jest oszczędny w komentowaniu. Koncentruje się na faktach kompromitujących Kaczyńskiego jako polityka i jako kandydata do najwyższych urzędów w państwie. Były wiceburmistrz dzielnicy Praga Południe informuje, że polityk PiS w trzy lata podwoił zadłużenie miasta. Mimo że przez ostatnie dwa lata w Warszawie nie zbudowano ani jednego mieszkania komunalnego! W tym roku powstanie ich ledwie sto, a w przyszłym – kilkadziesiąt. Prezydent stolicy zatrudnił w swoim gabinecie 20 osób. Szeregowy doradca Kaczora, często ze średnim wykształceniem, zarabia 3 tys. zł. Anna Kamińska, żona posła PiS Mariusza Kamińskiego, zatrudniona w biurze prasowym Kaczyńskiego, zarabiała ponad 7 tys. zł. Doradców prezydenta jest dziesięciu – informuje Białecki. Po co tylu? Czytelnik znajdzie wyjaśnienie w rozdziałach pt. „Posady dla swoich” i „Ludzie prezydenta”. Poplecznictwo i klasyczne kumoterstwo rozpleniły się w Warszawie pod Kaczymi rządami. Karierę w samorządzie warszawskim zrobiły nie tylko żony polityków PiS Mariusza i Michała Kamińskich, ale także żony – była i obecna – Przemysława Gosiewskiego, posła PiS. Lech Kaczyński nie żałuje forsy na wynagradzanie „swoich”. W 2004 r. fundusz nagród dla urzędników ratusza wyniósł 35 mln zł. W tym czasie stołeczne szpitale były zadłużone na 170 mln zł. Spośród ludzi Kaczyńskiego najwyższe nagrody po 43 tys. zł dostali Lucjan Bełza (bez-pieczeństwo) oraz Aurelia Ostrowska (zdrowie). Dla porównania: w rządzonej również przez prawicę Łodzi dyrektorzy ratuszowych biur dostawali nagrody po 1558 zł, w Krakowie – od 4 do 4,5 tys. zł, w Poznaniu – ok. 3,5 tys. zł. Takich nagród, jakie wzięli ludzie Kaczyńskiego, nie mają nawet członkowie rządu. Dzieje się to w mieście zarządzanym tak nieudolnie, że fundusze na inwestycje wykorzystywane są zaledwie w 50 proc. Tylko za połowę tych niebywale wysokich premii wypłaconych urzędnikom – a więc za ok. 17,5 mln – można by na przykład kupić 20 nowych autobusów bądź wybudować wielkie i piękne schronisko dla bezdomnych. Fundusz nagród dla straży miejskiej wyniósł 2,5 mln zł. Komendant straży Marczuk wziął 20 tys. zł nagrody. Na dofinansowanie warszawskich hospicjów Kaczyński przeznaczył w 2004 r. ok. 0,5 mln zł. Do informacji zawartych w książce dr. Białeckiego należałoby dodać, że w 2003 r. wydatki na administrację Warszawy wynosiły 427 mln zł, a rok później wzrosły do 473 mln zł. Nigdy dotąd nie było takiego skoku wydatków (plus 46 mln rok do roku). Pod rządami Lecha Kaczyńskiego Warszawa ma najdroższą administrację w Polsce. Statystycznie biorąc każdy warszawiak rocznie łoży na nią 203 zł. W Krakowie czy Poznaniu kwota ta wynosi ok. 160 zł. Partia braci Kaczyńskich zapewnia, że po przejęciu władzy w Polsce oszczędności z tytułu zmniejszonych wydatków na administrację wyniosą prawie 6 mld zł rocznie. Kaczyńscy trąbią, że chcą ograniczyć zatrudnienie w administracji o 20 proc. To kłamliwe obiecanki „pod publikę”, skoro rządy Lecha Kaczyńskiego w Warszawie pokazują, jak w praktyce wygląda realizacja zapewnień o zmniejszeniu kosztów funkcjonowania administracji. Jeżeli Kaczyńscy mówią, że będzie tanie państwo, a w Warszawie administracja jest wyjątkowo kosztowna, choć też miała być tańsza, to znaczy, że po dojściu do władzy Kaczorów wydatki na administrację w Polsce wzrosną, bo przecież bracia nagle nie zmienią swoich skłonności. Jeśli mówią, że w Polsce będzie rozwój, a w Warszawie jest zastój w inwestycjach miejskich, to oznacza, że kiedy po wyborach pisuarowcy dorwą się do władzy, będziemy mieli w Polsce regres cywilizacyjny. Lech Kaczyński po przechwyceniu władzy w stolicy wieszał psy na poprzednim układzie rządzącym Warszawą (Platforma i SLD). Kaczor opluł most Siekierkowski głosząc, że kosztował zbyt dużo. Most Siekierkowski zbudowano za ok. 200 mln zł. W kwietniu br. ludzie Kaczyńskiego rozstrzygnęli konkurs na koncepcję mostu Północnego. Wybrali dwa projekty, których realizacja miałaby kosztować pomiędzy 390 a 460 mln zł! Dwa razy tyle, co krytykowany przez Kaczora most Siekierkowski! W końcu okazało się, że w najbliższych latach mostu w ogóle nie będzie. Przetarg został unieważniony przez Urząd Zamówień Publicznych z powodu złamania zasady anonimowości. Spowolnienie budowy mostu to najgorsza wiadomość, jaką mogli usłyszeć mieszkańcy prawobrzeżnej Warszawy – skomentował działania Lecha Kaczyńskiego Tadeusz Sementkowski, burmistrz Białołęki. Lech Kaczyński aspiruje do funkcji prezydenta Najjaśniejszej. To stanowisko wiąże się z uprawianiem dyplomacji. Tymczasem jako prezydent Warszawy Lech Kaczyński uporczywie wymigiwał się od kontaktów z ambasadorami akredytowanymi w stolicy. Skompromitował się podczas wizyty w Polsce „dynastycznego” prezydenta Azerbejdżanu Ilhama Alijewa. Alijew razem z Kaczyńskim odsłaniał w Muzeum Powstania Warszawskiego tablicę ku czci Azerów walczących w powstaniu. Jak twierdzi prawicowy historyk Krzysztof Kunert – Azerowie rzeczywiście walczyli w Warszawie, ale po stronie Niemców. To była wyjątkowo okrutna formacja, z której 3 kompanie włączono do brygady SS Oskara Dirlewangera odpowiedzialnego za rzeź Woli. * * * Korzystne dla PiS wyniki sondaży przedwyborczych pokazują, że spora część obywateli Najjaśniejszej kompletnie nie bierze pod uwagę tego, że w istocie Kaczyński skompromitował się na stolcu prezydenta Warszawy. Startując do urzędu prezydenta Warszawy Kaczyński potraktował jednego z niezamożnych warszawiaków pogardliwym: „spieprzaj dziadu”. Tymczasem to Lech Kaczyński powinien jak najszybciej spieprzać z warszawskiego ratusza. Ale niechże wyborcy nie pozwolą mu, żeby – spieprzając z ratusza przed upływem kadencji – schronił się w Pałacu Prezydenckim. Autor : Henryk Schulz Źródło: www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6300 Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Teraz jasne,czemu pisiory tak zaciekle walczą o wł 03.10.05, 16:45 adzę, bezpardonowo i brutalnie (też na tym forum). Chodzi o prawdziwą kasę. Dużą. Odpowiedz Link Zgłoś
testigo JAKBYM CHCIAŁ CZYTAĆ "NIE" TO BYM JE KUPOWAŁ 03.10.05, 16:58 za własne pieniądze... To gadzinówka, więc podaruj sobie takie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A jeśli to akurat prawda?Wolisz jej nie znać?:) To 03.10.05, 17:27 są głownie cytaty z ksiązki Białeckiego. Też gad? Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: przeczytajcie jak Kaczyński prezydentował War 03.10.05, 19:27 Białecki na punkcie Kaczyńskiego zachowuje się jak psychopata, on go nie to, że nie lubi - ten facet Kaczyńskiego nienawidzi. Będę głosował na Tuska, ale w tym sporze niestety o Białeckim nic dobrego powiedzieć nie mogę. Pieniacz wygadujący głupoty i broniący Kozaka i Piskorskiego. Zero wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.d.r.o Klopoty z wiarygodnoscia 03.10.05, 16:34 Wazna persona w PiSie jest eurodeputowany Kaminski. Jaka etyke proponuja nam Kaczynscy, skoro przyjeli kogos takiego nie tylko do swej partii, ale postawili tak wysoko. Przypominam, ze jegomosc ten jezdzil swego czasu skladac hold wielkiemu zbrodniarzowi (przy okazji aferzyscie i zlodziejowi) Pinochetowi, gdy ten byl aresztowany w Londynie. Zbrodnie Pinocheta sa uznawane nawet przez wspierajace go USA, nie mowiac o reszcie cywilizowanego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pinochet uchronil Ameryke pld od komuny! 03.10.05, 19:08 Jest to kretyństwo, nie znające granic ni kordonów.... Uważać, że są "dobre" zbrodnie i "złe" zbrodnie... Trzeba mieć płyn mózgowy mocno przepełniony plemnikami.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pinochet uchronil Ameryke pld od komuny! 03.10.05, 19:35 A metody Pinocheta też ci się podobały? - wymordowanie inaczej myślących :-( Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 mordując tysiące i kradnąc miliony... 03.10.05, 19:38 pewnie będzie jednym z patronów IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
vitokrilp Re: Pinochet uchronil Ameryke pld od komuny! 03.10.05, 19:50 a Hitler z Mussolinim i Franco Europe Zachodnia. No teraz juz wiemy przynajmniej jaka etyke prezentuje elektorat PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Klopoty z wiarygodnoscia 03.10.05, 19:29 Etykę też PO zabierze a PiS-da. Głosuję na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 16:43 ludzie opamietajcie sie!!!! nie dajcie sie napbrac na pokazy pod publiczke tego psa na stolki!!! a tak nawiasem to cos czuje ze jak on wygra to bedziemy mieli co dziennie przemuwienia i nowe dokumenty ktore bedzie przekazywal tu i tam na konferencjach:) podobala mi sie konferencja w dniu kiedy mial byc ogloszony premier... -wysylamy list do Tuska ale nie mozemy powiedziec o czm jest dopoki Tusk go nie przeczyta -o 18 powiemy kto bedzie premierem na innej konferencji a narazie nie mozemy nic powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 16:46 az sie zbulwersowalam a teraz mi wstyd za bledy...no moze nie za wszystkie ale za "przemuwienia" to mi sie udalo:)) Kaczor na stolek...ale tylko jako pieczen!! Odpowiedz Link Zgłoś
101ola Kurdupel rzuca kodeksem karnym, a po godzinach 03.10.05, 16:52 dogaduje się z klechami (w tym z Rydzykiem) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...GDZIE JEST TEN KODEKS 03.10.05, 16:57 ...bo ze jest to wiemy ale gdzie mozna o nim czytac Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ...GDZIE JEST TEN KODEKS 03.10.05, 19:09 me-e napisał: > ...bo ze jest to wiemy ale gdzie mozna o nim czytac W sercu Lesia... przepełnionym miłością do IV Rzeczypospolitej... Odpowiedz Link Zgłoś
123i321 L.Kaczyński robi pozytywne wrazenie 03.10.05, 16:59 w odroznieniu do wiekszosci politykow innych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 Jest taki mały, papuśny, okrągły, a jak sie śmieje 03.10.05, 17:59 to mu się tak smiesznie uszka ruszają..... no mówie wam , dobre wrażenie robi , pożądny człowiek to jest...uczciwy, prawy katolik..... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Lech chce dobrze, ale brat mu nie pozwala :-) 03.10.05, 18:25 Lech to miły gość, chciałby dobrze, ale brat mu nie pozwala :-) redeye72 napisał: > to mu się tak smiesznie uszka ruszają..... > no mówie wam , dobre wrażenie robi , pożądny człowiek to jest...uczciwy, prawy > katolik..... Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Re: L.Kaczyński robi pozytywne wrazenie 03.10.05, 18:02 Owszem. Zgadzam się. Ale ten jego socjalizujący program niczego dobrego nie przyniesie. Po prostu socjaliści i komuniści nigdy niczego nie zbudowali. IMHO Polsce trzeba programu konstruktywnego nie roszczeniowego. A najgorsze są te jego populistyczne hasła typu zbudujemy 4 Rzeczpospolitą. Do tej pory było tak, że im wyższy numerek tym było gorzej. Nie lepiej zająć się po prostu naprawą kraju a numerację zostawić historykom? Cały cierpnę gdy ktokolwiek bierze się za rewolucję w Polsce. W tym względzie mam zaufanie tylko do Wałęsy bo nikt tak jak on nie potrafi pięknie roz...walać systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: L.Kaczyński robi pozytywne wrazenie 03.10.05, 19:16 lichttrager napisał: > Owszem. Zgadzam się. Ale ten jego socjalizujący program niczego dobrego nie > przyniesie. Po prostu socjaliści i komuniści nigdy niczego nie zbudowali. IMHO > Polsce trzeba programu konstruktywnego nie roszczeniowego. A najgorsze są te > jego populistyczne hasła typu zbudujemy 4 Rzeczpospolitą. Do tej pory było tak, > > że im wyższy numerek tym było gorzej. Nie lepiej zająć się po prostu naprawą > kraju a numerację zostawić historykom? Cały cierpnę gdy ktokolwiek bierze się > za rewolucję w Polsce. W tym względzie mam zaufanie tylko do Wałęsy bo nikt tak > > jak on nie potrafi pięknie roz...walać systemu. Przecież to widać gołym okiem, tęcałą koncepcję Kaczora: skoro Tymiński o mało co nie został prezydentem z teczką i populizmem, to Kaczor go teraz przebija... Ten rober jest nie do wygrania... Kaczor po prostu nie gra w brydżą... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: L.Kaczyński robi pozytywne wrazenie 03.10.05, 19:11 123i321 napisał: > w odroznieniu do wiekszosci politykow innych partii. Ciekawe... Jak to się ma w odróżnieniu "do" większości ludzi znających język polski.... Ty, w odróżnieniu OD tej większości... jesteś nul!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: L.Kaczyński robi pozytywne wrazenie 03.10.05, 19:32 Kaczyński robi tak pozytywne wrażenie jak Rydzyk. No może jeszcze Jankowski. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Byle do wyborów...Potem etyka będzie w tym,żeby te 03.10.05, 17:00 ż kolegę do żłobu dopuścić, a nie chrumkać samemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
efiks9 Re: L.Kaczyński to baran...populista.tonący brzytw 03.10.05, 17:10 y sie chwyta... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 17:27 Lex Kaczyński czy Codex Durex? Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 17:39 Ciekawe jakie tam są przykazania? Może: Nie rób bliźniakowi, co jemu nie miłe. Albo: Nie jedz kaczego mięsa! Czy może: Nie strzelaj do kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kaczor sam może być b.etyczny- ma Kurskiego, i nie 03.10.05, 17:44 tylko...:) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kodeks etyczny to jest coś pięknego. Pamiętam, 03.10.05, 17:44 jak w latach '80-tych gen. Jaruzelski też przedstawił kodeks postępowania urzędnika państwowego; ze skodeksowania urzędnika państwowego wynikała oczywiście totalna impregnacja tegoż urzędnika na korupcję. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 17:46 Bardzo to ładne i moralne aż łza się w oku kręci. Ale ja w to jakoś nie bardzo wierzę zwłaszcza po wyciągnięciu na premiera osoby p. Marcinkiewicza jak za przeproszeniem Filipa z konopi. Poza tym przypomina mi to mrożkowskie "Wesele w Atomicach": "Najpierw trzeba zacząć od spraw moralności. Do szczęścia społeczeństwa przez ducha czystości. Oj dana". Na Bańbułę pasuje jak ulał Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.bart Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 18:55 Łatwo ci się tutaj tak mądrzyć i cytować całe zwoje pięknej literatury, "polonisto". Ale zapytaj samego siebie - o co ci naprawdę chodzi - czy o to, aby polityka była nieetyczna i niemoralna, czyli taka jaka była dotychczas - za rządów SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:11 A może lepiej pełne hipokryzji, jak będzie za PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
laura.bart Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:17 saikokila napisał: > A może lepiej pełne hipokryzji, jak będzie za PiSu? Dobrze wiesz, że to dopiero początek rządów PiS, więc jak możesz już po kilku dniach rządów PiS, wyrokować, jakie one będą? Gdzie twoja logika w myśleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:24 laura.bart napisała: > saikokila napisał: > > > A może lepiej pełne hipokryzji, jak będzie za PiSu? > > Dobrze wiesz, że to dopiero początek rządów PiS, więc jak możesz już po kilku > dniach rządów PiS, wyrokować, jakie one będą? Gdzie twoja logika w myśleniu? Ciekawe jak ty to zauważyłas, że to dopiero "kilka dni rządów PiSu" Ale skoro jest jak mówisz, to zauważ również, że jest po tych kilku dniach do dupy... a cóż będzie po kilku tygodniach, miesiącach... a po kilku latach Polska się wyludni - zostaną tylko Kaczory i kler i może jeszcze na siłę kilku ministrantów przytrzymają... Ministrantów, bo Kaczory są wyjątkowo mini... Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:31 laura.bart napisała: > saikokila napisał: > > > A może lepiej pełne hipokryzji, jak będzie za PiSu? > > Dobrze wiesz, że to dopiero początek rządów PiS, więc jak możesz już po kilku > dniach rządów PiS, wyrokować, jakie one będą? Gdzie twoja logika w myśleniu? Bo mną rzuca od: 1 - rządów i arogancji Pana Prezydenta w Warszawie 2 - niskiej i prymitywnej retoryki w przedwyborczych wystąpieniach 3 - tchórzliwego zrzucania odpowiedzialności Logika się bierzez z doświadczenia. Kaczyńscy nie spadli z księżyca, nową jakością nie są. A hipokryzja to wytykanie innym wad które się samemu popełnia, panowie KK są w tym mistrzami. Chociaż po tym jak poznałem paru z młodszych działaczy PiSu, to mogę powiedzieć że uczniów KK mają lepszych od siebie. W nagromadzeniu tych "pięknych" cech prześcigną przywódców. :( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:20 laura.bart napisała: > Łatwo ci się tutaj tak mądrzyć i cytować całe zwoje pięknej > literatury, "polonisto". Ale zapytaj samego siebie - o co ci naprawdę chodzi - > czy o to, aby polityka była nieetyczna i niemoralna, czyli taka jaka była > dotychczas - za rządów SLD? Pwinna być moralna ale niePOwinna być KACZA Kaczory wszystkich krajów świata łączą się a tylko Lesiu chce być prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
laura.bart Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:28 sclavus napisał: > laura.bart napisała: > > > Łatwo ci się tutaj tak mądrzyć i cytować całe zwoje pięknej > > literatury, "polonisto". Ale zapytaj samego siebie - o co ci naprawdę cho > dzi - Co to znaczy "KACZA"? Czy pod tym twoim określeniem z biologii i zoologii kryją się jakieś konkrety? Wybacz, ale to nie jest forum dyskusyjne dla biologów - ornitologów czy też zoologów. > > > czy o to, aby polityka była nieetyczna i niemoralna, czyli taka jaka była > > > dotychczas - za rządów SLD? > > > Pwinna być moralna ale niePOwinna być KACZA > Kaczory wszystkich krajów świata łączą się a tylko Lesiu chce być prezydentem.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:44 sclavus napisał: > laura.bart napisała: > > > Łatwo ci się tutaj tak mądrzyć i cytować całe zwoje pięknej > > literatury, "polonisto". Ale zapytaj samego siebie - o co ci naprawdę cho > dzi - > > > czy o to, aby polityka była nieetyczna i niemoralna, czyli taka jaka była > > > dotychczas - za rządów SLD? > > > Pwinna być moralna ale niePOwinna być KACZA > Kaczory wszystkich krajów świata łączą się a tylko Lesiu chce być prezydentem.. > . O niewiele w sumie: żeby ten POPiS skończył się, zeby GIER TYCH czas minął i żeby nie było takich i podobnych koalicji: PiSSOLPRPSL... tego nawet wyartykułować się nie da ... a przeżyć... jeszcze trudniej... Czy teraz już wiesz o co mi chodzi, lauro.bart??? Odpowiedz Link Zgłoś
laura.bart Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 19:56 To bardzo ci współczuję, sclavusie, ale nic ci na to nie poradzę, że twoja partia SLD przegrała wolne wybory... Smutna twa dola. Jak ci tak źle w Polsce - to może lepiej wyjedź za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 20:00 laura.bart napisała: > To bardzo ci współczuję, sclavusie, ale nic ci na to nie poradzę, że twoja > partia SLD przegrała wolne wybory... Smutna twa dola. Jak ci tak źle w Polsce - > > to może lepiej wyjedź za granicę. Boh pamyłuj, jakże mylny jest twój wniosek "...twoja partia SLD..." Nie ma o co się gniwać, jednak zdolności analizowania tekstów ci nie zazdroszczę... pozostaję przy swoim i w pełni podtrzymuję to wszystko na co tak mylnie odpowiedziałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
stopnie.zycia Re: "Myśli Zebrane Smurfa Ważniaka" 03.10.05, 20:51 no proszę ot i cała logika Kaczystanu, jak ktoś marudzi na braci to MUSI być z SLD %-) a Kaczory czekają do prezydenckich wyborów i stworzą koalicję z Samoobroną, LPR-em i może PSL, będzie się działo... Odpowiedz Link Zgłoś
bodora73 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 17:48 Nareszcie! Po "Mein Kampf", "Zielonej książeczce", "Kapitale" i kilku innych wiekopomnych dzieł otrzymaliśmy "Prezydencki kodeks etyczny" genialnego Polaka, którego to kodeks wstrząśnie światem. Śni mu się IV Rzeczpospolita, w której "każdemu przyzwoitemu człowiekowi pod rządami PiS bedzie lepiej". Takimi dyrdymałami karmili nas przez 50 lat komuniści. Inaczej kochający niż Pan Lech Kaczyński, każdy inaczej myślący, każdy inaczej wierzący znajdą u niego schronienie... na klikanaście lat. Przyzwoity Polaku (!) nie obawiaj sie Lecha Kaczyńskiego. Jest przecież tak przyzwoity, tak krystalicznie czysty jak wielu tych, którzy nie muszą się niczego obawiać. Szkoda tylko, że już w wieku dziecięcym razem z bratem bliźniakiem "księżyc ukradł". Co to będzie jak sztuczki te będą teraz powtarzać... Boże, chroń nas przed nawiedzonymi politykami. Teraz chce zmienić Konstytucję na miare swoich wizji, budowania IV Rzeczpospolitej; jutro będzie decydował, kto z Polaków - "tych przyzwoitych" - nie będzie musiał obawiać sie PiS. Polacy biegiem do urny z jego wizerunkiem , bo w przciwnym razie nie zaliczy Was do grona przyzwoitych ludzi. A wtedy macie zapewniony byt na ... kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 19:32 Mam pytanie, czy któryś z was pofatygował się i przeczytał ten dokument. Jak można recenzować coś o czym sie nie ma pojęcia. Rozumiem Mangolda bo on jest wykolejony na czerwono, więc on w ten sposób reaguje na wszystko inne niż SLDowskie, ale reszta. Ludzie, poczekajmy chwilę - jak będzie źle to będziemy krytykować... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 03.10.05, 19:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A jak ci się podobała nagonka na Cimkę? 03.10.05, 20:42 Twój ulubiony Tusk mówił, że sam sobie winien. Pewnie tak jak i zgwałcone kobitki też same sobie winne, że mają to czego pożądają gwałciciele :-( mindhardcore napisał: > Mam pytanie, czy któryś z was pofatygował się i przeczytał ten dokument. Jak > można recenzować coś o czym sie nie ma pojęcia. Rozumiem Mangolda bo on jest > wykolejony na czerwono, więc on w ten sposób reaguje na wszystko inne niż > SLDowskie, ale reszta. Ludzie, poczekajmy chwilę - jak będzie źle to będziemy > krytykować... Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: A jak ci się podobała nagonka na Cimkę? 03.10.05, 21:50 Podobała mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: A jak ci się podobała nagonka na Cimkę? 03.10.05, 21:55 czy Sc.w.elus jest tu adminem siedzi na forum bez przerwy od 19? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 03.10.05, 22:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch kodeks etyczny Kaczynskiego? a jest w nim "spiej 03.10.05, 17:54 przaj dziadu" z swoim kodeksem Odpowiedz Link Zgłoś
bodora73 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 17:56 Czy w Prezydenckim kodeksie etycznym autorstwa Pana Lecha Kaczyńskiego znalazł sie zwrot "spieprzaj dziadu"? Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon tak errata zawiera ten termin! 03.10.05, 19:03 tylko czy ty wiesz co to jest<errata>?! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: tak errata zawiera ten termin! 03.10.05, 19:26 antysalon napisał: > tylko czy ty wiesz co to jest<errata>?! antysalon czyli... pisuar?!? Odpowiedz Link Zgłoś
paramol Kodeks Kaczyńskiego!!! 03.10.05, 18:22 Kodeks Kaczyńskiego - brzmi to godnie stawiając naszego prezydenta in spe w gronie takich postaci jak Hammurabi i Napoleon. Po ostatnich wypadkach powinien wydać jeszcze jeden: Kodeks Etyczny Kierowców Wyprzedzających na Trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kodeks Kaczyńskiego!!! 03.10.05, 19:28 miss.take napisała: > makabryczne ale dobre! :) Można jeszcze inaczej: Aleksander (Wielki) był malutki... Napoleon był malutki... Stalin był malutki... Hitler był malutki... Lech Kaczyński... no też jest malutki... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 18:51 slovas napisał: > Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i > pokażą go w telewizji. Komedia. A jak szybko pisze... Musi Kaczym piórem... z kupra... Miał ci on czas na zweryfikowanie tekstu... czy też będzie tam można znaleźć błędy etyczne... tfu!!! ortograficzne... Pacjent w szpitalu: Siostro, Kaczkę prosze... !?!... O! Jaka ona "etyczna"... Odpowiedz Link Zgłoś