Dodaj do ulubionych

Ostatni lot Hermaszewskiego

• ciaxp jestem dumny z Hermaszewskiego! 06.10.05, 10:34

• ciaxp Po co żmiją wolnośc? 06.10.05, 10:42
      Czy tylko do tego by węszyc, sprawdzac, osądzac, szczuc, intrygowac?
      A gdzie te zapowiedzi z lat 80-tych o lepszej Polsce? Lepsza tylko dla swoich
      kolesi? Gad zawsze będzie tylko gadem.
    • ciaxp gad zawsze będzie gadem? 06.10.05, 10:45
      III RP miejsce egzystencji gadów nisczących wszystko i wszystkich?
      Miłośc bliźniego tylko na Święta.Po co wam wolna RP?
      Czy tylko do tego by węszyc, sprawdzac, osądzac, szczuc, intrygowac?
      A gdzie te zapowiedzi z lat 80-tych o lepszej Polsce? Lepsza tylko dla swoich
      kolesi? Gad zawsze będzie tylko gadem.
      • chris12 Polak to hipokryta a więc skąd "miłość bliźniego" 06.10.05, 11:32
        Mamy w kraju 99% oddanych religii katolików gotowych zawsze podesr.. jeden
        drugiemu, atakować z powodu nieukrywanej zazdrości i zawiści.
        Niech Bóg wyzwoli nas z wrodzonej głupoty!
    • ubu_roy [...] 06.10.05, 10:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • vitek25 życzenia 100 lat w zdrowiu :) 06.10.05, 11:10
      dla Pana Mirosława Hermaszewskiego!:)
    • jacentyy4 [...] 06.10.05, 11:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • stachu44 Orly odchodza, zostaja skunksy i szakale co widac 06.10.05, 11:23
      na tej liscie. Ale karawany nie zatrzymaja choc ujadaja jak wsciekle.
    • chris12 Dobry Polak wyje zawsze przeciw wszystkiemu 06.10.05, 11:39
      Osiągnięć jako państwo to mamy niewiele bo "to oni zawinili". Zagłosować nie
      pójdziemy "bo to nic nie da".
      Jako "miłujacy bliźniego" naród chcemy każdego bezinteresownie oskarżyć,
      poniżyć i zniszczyć.
      • meerkat1 Czemu Hermaszewski mial CZERWPONE RECE 06.10.05, 12:15
        jak z tej kacapskiej kapsuly wysiadl?

Bo co chcial nimi jakiegos lewarka dotknac, to go kacapy po recach praly! :-)
        • meerkat1 Re: Czemu Hermaszewski mial CZERWONE RECE 06.10.05, 20:29
          jak z tej kacapskiej kapsuly wysiadl?
          >
          > Bo co chcial nimi jakiegos lewarka dotknac, to go kacapy po recach praly! :-)

• yamamoto Re: Ostatni lot Hermaszewskiego 06.10.05, 12:18
      jestes palant i tyle...
      • wojtekmmm To był bardzo dobry pilot 06.10.05, 14:50
        Wypominanie mu WRON-y jest zwykłym debilizmem. Był żołnierzem i miał gó.. do
        gadania. W czynnej służbie jest nadal pełno aktywnych członków PZPR z tamtych
        czasów, którzy teraz na wyścigi posuwają do kościoła i wieszają psy na komunie.
        Piloci w Dęblinie bardzo wysoko oceniali jego umiejętności, wiem bo miałem
        wątpliwą przyjemność odbywania tam służby wojskowej po studiach.
        • starywiarus Re: To był bardzo dobry pilot 06.10.05, 15:10
          wojtekmmm napisał:

> Wypominanie mu WRON-y jest zwykłym debilizmem. Był żołnierzem i miał gó.. do
          > gadania.

To stanowiska we WRON obsadzano z poboru? Co ty powiesz? Rozwin to, to bardzo
          ciekawe.

W czynnej służbie jest nadal pełno aktywnych członków PZPR z tamtych
          > czasów, którzy teraz na wyścigi posuwają do kościoła i wieszają psy na
          komunie.

No to wyrzucac na zbita morde i skromniutka, cieniutka emeryturke - zwlaszcza,
          ze pieniadze potrzebne, a z bezkregowcow i tak nic w wojsku nie bedzie, bo byc
          nie moze.

> Piloci w Dęblinie bardzo wysoko oceniali jego umiejętności, wiem bo miałem
          > wątpliwą przyjemność odbywania tam służby wojskowej po studiach.

W istocie. Jego poprzednik w tym programie, kosmonauta czechoslowacki Remek
          zes.. sie przy starcie. A polski czlowiek radziecki z napisem cyrylica na
          kombinezonie "M. Giermaszewskij" (poszukaj zdjec z epoki, sa w sieci) jednak
          nie.
          • meerkat1 To byl dobry...karierowicz 06.10.05, 20:28
            Jego poprzednik w tym programie, kosmonauta czechoslowacki Remek
            zes.. sie przy starcie. A polski czlowiek radziecki z napisem cyrylica na
            kombinezonie "M. Giermaszewskij" (poszukaj zdjec z epoki, sa w sieci) jednak
            nie.

To z czego szedl ten fetor jak za stolem prezydialnym WRONY siedzial?
            • bat56 Re: To byl dobry...karierowicz 07.10.05, 04:01
              www.uranos.eu.org/poland/plkosm.html i /www.poland.gov.pl/?document=1845
              M.in. tam można czegoś się o Nim dowiedzieć. I nie tylko Tam. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "Hermaszewski - lot w kosmos".
              Szkoda, że wszędzie pełno małych, zawistnych, pełnych nienawiści gnojków, gotowych zawsze, wszystko i wszystkich opluć. Nawet historię swojego narodu, choć prawda, że czasem bolesną.
              PS
              Hermaszewski był członkiem Komitetu Obrony Kraju. A także członkiem np. ASE (The Association of Space Explorers) Executive Committee.
              W przeciwieństwie do Brynków, mirków34, aptosów meerkatów1 i wielu im podobnych, też członków, ale innych. Takich zwykłych.
              • skun2 Re: To byl dobry...karierowicz 07.10.05, 07:01
                nie wiem jak tam było z Wroną u niego, jeśli dał się w to wkręcić to przykra
                sprawa, chociaz jako wojskowy nie wiem czy miał inne wyjście, nie wiem też co
                tam porabiał, ale skoro był w kosmosie to musiał być dobry, a nawet najlepszy z
                wszystkich polskich pilotów.
                Ot tyle mam do powiedzenia, nic mądrego:)
                • wojtekmmm Re: starywiarus 07.10.05, 08:24
                  Pewnie tego nie przeczytasz, bo późno odpowiadam, ale jeżeli dowiesz się co
                  znaczy WRON, to zrozumiesz skąd brali się jej członkowie. Dowiedz się też, co to
                  jest pobór, bo mylisz pojęcia. Dla ułatwienia dodam, że nie dotyczy on
                  pułkowników w czynnej służbie. Wywalanie na cieniutką emeryturkę, jest też
                  ciekawym pomysłem. Mielibyśmy armię dowodzoną przez samych poruczników i
                  młodszych chorążych, bo oficerowi starsi są w większości "umoczeni" w komunizm -
                  według twojej logiki. Na koniec - faktycznie zesranie się jakiegoś pepika ma
                  bardzo wiele wspólnego z faktem, że Hermaszewski był znakomitym pilotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka