Dodaj do ulubionych

TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 proc.

16.10.05, 22:47
DZIEKI, OBYWATELU KURSKI!!!
Ze poparles jedynego dobrego kandydata: DONALDA TUSKA...
Obserwuj wątek
    • philips8 DZIEKUJEMY CI OBYWATELU KURSKI... 16.10.05, 22:48
      zepoparles wlasciwego kandydata: DONALDA TUSKA!
      • rnrr Re:Jestem pod wrażeniem.Ludzie mają gdzieś intrygi 16.10.05, 22:53
        Mam nadzieje, że Kaczyńscy skupią się na kampanii wyborczej, a nie na
        tolerowaniu kolejnych przecieków kompromitujących Tuska, a Tusk wykaże, ze
        mówił prawde w całej sprawie i skupi się na przedstawieniu swojej wizji Polski.

Oczywiście mam również nadzieję, ze nie bedą wzniecane antyniemieckie fobie bo
        sztabowcy Kaczyńskich łacznie z nim takimi hasłami starali sie pozyskać ludzi
        wierzących w Leppera.
        • red_kapturek Re:Jestem pod wrażeniem.Ludzie mają gdzieś intryg 16.10.05, 22:59
          rnrr napisał:

> Mam nadzieje, że Kaczyńscy skupią się na kampanii wyborczej,
          > Oczywiście mam również nadzieję, ze nie bedą wzniecane antyniemieckie fobie

Nadzieja to matka wyborców. Ale cosik mi się zdaje, że jutro przy śniadaniu
          Lech Kaczyński przypomni sobie podczas prażenia grzanek, że przeca był preziem
          NIKu, a prezio NIKu dużo wie i podobno cosik o Tusku wie, ale nie powie... a
          może jednak powie? Kto wie?
          • rnrr Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji........ 16.10.05, 23:19
            Może jednak zobaczy, ze ta droga mu nie sprzyja. Chyba, że ciągle wierzy, że
            sondaże i media to spisek wszystkich przeciw niemu i w rzeczywistości ma więcej
            punktów niż ten drugi pan.

I lekka refleksja. Wkurza mnie, że mówi sie o pojedynku osobowości kandydatów,
            a nie wizji ich prezydentury i tego co mówią, aby tą wizję zrealizować.
            Rozumiem, że ten Kaczynski gotów jest powiedzieć wszystko, aby wygrać, ale
            ryzykowanie zwyciestwa wzniecaniem antyniemieckich fobii moze spowodować
            niespotykaną ostanią podobną reakcje w Niemczech, a wówczas nie wiem, czy uda
            się komukolwiek przekonać Niemców i resztę sąsiadów do naszych racji i potrzeb.
            To jest przerażajace. Nie wiem, czy tak łatwo Kaczyńskiemu nawet gdy wygra
            będzie po całej tej kampanii prowadzić efektywną nie EFEKTOWNĄ politykę z tym
            krajem.
            • fritz.fritz wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz za 16.10.05, 23:30
              tydzien. Juz za 4 dni zobaczysz jak sondaze tego szanownego instytutu zaczna
              wynowac taniec Swietogo Vita.

Masz wtedy tylko dwie mozliwosci:

1. Polacy sa wariatami

2. Sondaze sa bronia polityczna za PO i Tuskiem.

Jest inny instytut PGB, ktoreg sondaze sa ciagle, pokazuja normalne wyniki:
              wyniki, ktore widzilame wczoraj to:
              ......... 44:39 dla Tuski i 17% niezdecydowanych.

• rnrr Re: wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz z 16.10.05, 23:35
                przelicz sobie te 39:44 na 100% i zobacz czy masz taką wielką róznicę. Jak
                przeliczysz to na 100 czego PGB nie robi to będziesz miał prawie 55:45 czyli
                tak jak inni przedwczoraj. Czy to taki dziwne.

Ps. dziwne jest, ze pan Palade był zaproszony na wieczór wyborczy PIS. Czy on
                nie ma nic wspólnego z PGB????
                • fritz.fritz Re: wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz z 16.10.05, 23:46
                  rnrr napisał:

> przelicz sobie te 39:44 na 100% i zobacz czy masz taką wielką róznicę. Jak
                  > przeliczysz to na 100 czego PGB nie robi to będziesz miał prawie 55:45 czyli
                  > tak jak inni przedwczoraj. Czy to taki dziwne.

Tez byn go zaprosil, ( on jest chyba z PGB ) jedyny instytut, ktory od lat
                  pokazuje zmiany w sposob ciagly, normalny, sondaze nie wykonuja skokow
                  wscieklego szczura w klatce.

Jego sondaze pokazuja, ze on ma racje, a inni racji nie maja. To znaczy sie,
                  trzeba z nim rozmawiac, zeby sie dowiedziec dlaczego inne sondaze sa tak
                  idiotyczne.

Wlasnie dla pokrzepienia ducha, aby nie ulec demoralizacji, bo to jest wlasnie
                  sens tych nieprawdopodobnych wynikow wszystkich innych instytow.

• rnrr Re: wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz z 16.10.05, 23:53
                    Czy przypadkiem PGB jako jedyni podają to co wychodzi, a nie dzielą 100 na
                    aktualne poparcie i stad cały fenomen, ze zazwyczaj, a raczej zwyciescy są
                    przeszacowani bo wyborcy wahajacy sie wybierają miedzy innymi w wyścigu i tyle.
                    Czy to jest aż takie dziwne, ze sympatycy PIS robią z tej partii alfe i omegę.
                    PS. zachęcam do spojrzenia w liczbę mandatów prognozowanych przez PGB. To
                    dopiero mistrzostwo.

• fritz.fritz Re: wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz z 17.10.05, 00:07
                      Zauwaz inna ciekawostke.

Jak dramatycznie sondaze innych instytow zmieniajak sie 48 godzin przed
                      wyborami. Wtedy nagle zblizaja sie do rozsadniejszych wynikow aby wlasnie
                      uniknac blamazu.

A w miedzyczasie wlasnie dzialaja jak mlot mentalny na przeciwnikow PO i Tuski.

Chyba nie sadzisz, ze jest to przypadek, ze nagle tuz przed wyborami doznawaja
                      olsnienia i gwaltwonie zmieniaja wynki na korzysc PiS i Lecha. To wlasnie
                      nazywam skokiem wscieklego szczura w klatce.

Oczywiscie w miedzyczasie wyboryc Lecha cierpia. I o to wlasnie chodzi, o
                      demoralizacje wyborcow Lecha. :)

dobranoc
                      • rnrr Re: wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz z 17.10.05, 00:15
                        Ps. ojej naprawde nie ma to jak teorie spisku. Popatrz na tendecję i zobacz
                        kiedy PIS przebił PO. Popatrz, ze Tusk tracił. Popatrz, ze Kaczor szedł w górę.
                        Nie wiem czemu widzisz w oczywistościach coś dziwnego

Dobry dzień bo pewnie rano to przeczytasz
                  • tosza13 Re: wyniki tego sondazu sa bez sensu. zobaczysz z 16.10.05, 23:57
                    a ja dzisiaj widziałem fajny sondaż 58% za Tuskiem, 42% za Kaczyńskim, 12%
                    niezdecydowanych i na dodatek 43% tych co tak twierdzili nie idzie do urn
                    Nie mogę tego bardzo zrozumieć, chyba jestem za mało inteligentny może ta
                    wyższa rasa z PO mi wytłumaczy
                    • purysta4 takie czary mary dla glupkow... 17.10.05, 00:21
                      jest spora czesc elektoratu, ktora chce "aby ich glos sie nie zmarnowal" - tzn,
                      zeby byl zwycieski. Smieszne to moze, ale zdaje sie jest to naprawde fakt.

Otoz zeby tych glupkow zlapac, sondaze pompuja jak moga wyniki na
                      rzecz "swojego" kandydata.
                      Niedawno dopompowaly Tuskowi ponad 50% poparcia w pierwszej rundzie hehehe...

Mysle, ze coraz mniej ludzi daje sie na to nabrac, bo rozmiary "pomylek" byly
                      dosc skandaliczne...
            • red_kapturek Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji........ 16.10.05, 23:41
              rnrr napisał:

> Może jednak zobaczy, ze ta droga mu nie sprzyja. Chyba, że ciągle wierzy, że
              > sondaże i media to spisek wszystkich przeciw niemu i w rzeczywistości ma
              więcej> punktów niż ten drugi pan.
              > > I lekka refleksja. Wkurza mnie, że mówi sie o pojedynku osobowości
              kandydatów, > a nie wizji ich prezydentury i tego co mówią, aby tą wizję
              zrealizować.

Jeżeli kiedykolwiek odczuwałam sympatię do braci Kaczyńskich, to wiem dzisiaj,
              że stracili oni w moich oczach przez ostatnie dni resztki tego uczucia.
              Nieodwracalnie. Modlą się pod figurą, a diabła mają za skórą (i na smyczy).
              Niemcy obserwują braci Kaczyńskich nie od dziś. Po ostatnich ekscesach z
              Wehrmachtem lewicowa Sueddeutsche Zeitung określiła bliźniaków jako "nisko
              zawieszonych, pozbawionych humoru łydkogryzaków". Polityka prezydenta Tuska
              daje duże nadzieje, że w przyszłości w Warszawie mogą się spotkać na wspólnym
              obiedzie zarówno nowa kanclerz Merkel jak i prezydent Putin. Kaczyński ma
              wszelkie zadatki na zrobienie z Polski pośmiewiska w polityce zagraniczej
              naszego kraju. A jeżeli już nie tak drastycznie, to przynajmniej będzie można
              jego zagraniczne wojaże wraz z wypowiedziami zaklasyfikować jako
              kontrowersyjne. Prezydentem nie może zostać osoba, która boi się własnego
              cienia i wietrzy wroga za każdym zaułkiem. Nam potrzeba prezydenta otwartego na
              drugiego człowieka i świat. Ciężko mi będzie zaakceptować pana i panią
              Kaczyńskich (również z powodu ich aparycji) jako adwokatów i promotorów RP poza
              granicami kraju.
              • rnrr Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji........ 16.10.05, 23:49
                Wiesz może nie ująłbym tego tak dosadnie momentami, ale ogólnie się zgadzam. To
                co niepokoi mnie w prezydenturze Kaczynskeigo to przede wszystkim ciągle
                zadufanie w sondaże i realizowanie polityki może wbrew intencjom pod sondaze.
                Dlatego niepokoi mnie jak może on sie zachowywać np. w Niemczech. Czy będzie
                się stał godnie coś załatwić, czy pokaże jakże potrzebną godność, ale tak
                wyraziscie, ze Merkel czy ktokolwiek inny bedize dwuznacznie patrzył na niego i
                dojdzie do wniosku, ze należay wszystko robić poza Polską.
                • red_kapturek Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji........ 17.10.05, 00:30
                  rnrr napisał:

> Wiesz może nie ująłbym tego tak dosadnie momentami, ale ogólnie się zgadzam.
                  To
                  >
                  > co niepokoi mnie w prezydenturze Kaczynskeigo to przede wszystkim ciągle
                  > zadufanie w sondaże i realizowanie polityki może wbrew intencjom pod sondaze.
                  > Dlatego niepokoi mnie jak może on sie zachowywać np. w Niemczech. Czy będzie
                  > się stał godnie coś załatwić, czy pokaże jakże potrzebną godność, ale tak
                  > wyraziscie, ze Merkel czy ktokolwiek inny bedize dwuznacznie patrzył na niego
                  i
                  >
                  > dojdzie do wniosku, ze należay wszystko robić poza Polską.

Z reguły komentuję dosyć ostrożnie. Jednakże polityka zagraniczna przyszłego
                  prezydenta jest bardzo ważną częścią jego kompetencji i fakt, że PiS znalazł
                  sobie w Parlamencie Europejskim "rodzinę" (to można przeczytać na stronie
                  internetowej tej partii) w Unii na Rzecz Narodów Europy, łącznie 23
                  eurodeputowanych, w tym neofaszyści z Danii i Włoch, zaprząta mi głowę już od
                  dłuższego czasu. Dlaczego nie przyłączyli się tak jak PSL i PO do
                  najliczniejszej partii ludowej z ponad 300 posłami? Tego nie mogę pojąć. Jak
                  oni w takim razie chcą kreować politykę europejską?
                  • rnrr Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji........ 17.10.05, 00:48
                    "> Z reguły komentuję dosyć ostrożnie. Jednakże polityka zagraniczna przyszłego
                    > prezydenta jest bardzo ważną częścią jego kompetencji i fakt, że PiS znalazł
                    > sobie w Parlamencie Europejskim "rodzinę" (to można przeczytać na stronie
                    > internetowej tej partii) w Unii na Rzecz Narodów Europy, łącznie 23
                    > eurodeputowanych, w tym neofaszyści z Danii i Włoch, zaprząta mi głowę już od
                    > dłuższego czasu. Dlaczego nie przyłączyli się tak jak PSL i PO do
                    > najliczniejszej partii ludowej z ponad 300 posłami? Tego nie mogę pojąć. Jak
                    > oni w takim razie chcą kreować politykę europejską?"

Własnie :)
                    Bardzo trafna uwaga.
            • fritz.fritz Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji.......cd 16.10.05, 23:41
              > Rozumiem, że ten Kaczynski gotów jest powiedzieć wszystko, aby wygrać, ale
              > ryzykowanie zwyciestwa wzniecaniem antyniemieckich fobii moze spowodować
              > niespotykaną ostanią podobną reakcje w Niemczech, a wówczas nie wiem, czy uda
              > się komukolwiek przekonać Niemców i resztę sąsiadów do naszych racji i potrz

Masz niezwykle naiwne wobrazenie na temat stosunkow z Niemcami. Wyobrazasz
              sobie, ze wchodzac bardzo gleboko w tylek osiagniesz respekt i przychylne ucho
              uslyszy twoje prosby i ... skomlenie.

Nic bardziej mylnego niz ta wizja: do ucha nie zostaniesz dopuszczony z bardzo
              prostego powodu: bedziesz za bardzo... smierdzial.
              A to jest jak slusznie sobie wyobrazasz wizja Tuska.

Najlepsze stosunki beda wtedy z Niemcami, jezeli beda mieli absolutna pewnosc,
              ze prosto z mostu, w sposob oczywiscie korekt, uslysza prawde.. prosto w oczy,
              bez bezsensownych unikow i rowniez za powiedzeniem prawdy bedzie wola do jej
              obrony.
              Dopiero wtedy bedziesz uwaznie wysluchany, poniewaz bedziesz mial cos
              konkretnego do zaoferowania.

Dla ciebie te dla Niemcow abslutnie normalne reprezentowanie wlasnego punktu
              widzenia nazywasz fobia antyniemiecka.

To jest chorobliwe nastawianie czlowieka slabego a tchorzliwego, stojacego na
              tylnych lapkach i miauczacego: miau, miau. Taka postawa moze sie ze wszystkim
              spotkac, tylko nie z uznaniem i respektem.

Zreszta to samo dotyczy normalnego, codziennego biznesu z Niemcami. Po prostu
              mow co masz do powiedzenia wprost, zeby twoj partner nie mial watpliwosci co
              masz na mysli.

• atena_75 Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji.......cd 16.10.05, 23:46
                Oczywiscie zapomnijmy o dyplomacji, będziemy mówili Ruskim,Niemcom i Amerykancom
                prosto w oczy co o nich myslimy.W ciągu roku z europejskiej II ligi spadniemy do
                IV, a Putin skutecznie przypnie nam łatkę oszołomów i pieniaczy.
                • fritz.fritz Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji.......cd 16.10.05, 23:50
                  atena_75 napisała:

> Oczywiscie zapomnijmy o dyplomacji, będziemy mówili Ruskim,Niemcom i
                  Amerykanco
                  > m
                  > prosto w oczy co o nich myslimy.W ciągu roku z europejskiej II ligi spadniemy
                  d
                  > o
                  > IV, a Putin skutecznie przypnie nam łatkę oszołomów i pieniaczy.

Pieniaczem jestes wtedy jak jestes ... pieniaczem (dobre :))

To nie ma nic z dyplomacja. Ty mozesz w sposob niezwykle dyplomatyczny byc
                  nieprawdopodobnym pieniaczem.

Z Japonczykiem w zadnym przypadku nie mozesz tak rozmawiac jak z Niemcem, bo
                  wtedy jestes chamem. Rowniez Chinczycy maja swoje formy.
                  Wszystko polega na wzajemnym respekcie i uzywaniu jezyka takiego, ktora inna
                  strona rozumie.

• pe1 Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji.......cd 17.10.05, 00:27
                    > Z Japonczykiem w zadnym przypadku nie mozesz tak rozmawiac jak z Niemcem, bo
                    > wtedy jestes chamem. Rowniez Chinczycy maja swoje formy.
                    > Wszystko polega na wzajemnym respekcie i uzywaniu jezyka takiego, ktora inna
                    > strona rozumie.

No i sam widzisz, że przytaczasz kolejne argumenty przeciwko głosowaniu na
                    Kaczyńskiego. Bo on tak nie potrafi, on nie okazuje respektu tylko pyskuje, wali
                    z grubej rury i podsyca ksenofobię.
                    • fritz.fritz Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji.......cd 17.10.05, 09:15
                      > No i sam widzisz, że przytaczasz kolejne argumenty przeciwko głosowaniu na
                      > Kaczyńskiego. Bo on tak nie potrafi, on nie okazuje respektu tylko pyskuje,
                      wal
                      > i
                      > z grubej rury i podsyca ksenofobię.

Przeciez to jest bez sens, ktore wpoily ci gadzinowki walczace wlasnie o wybor
                      ich czlowieka, Tuska.
                      Uwolnij sie z niemieckiej smyczy, zacznij myslec.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30476336&a=30485773
                      • pe1 Re:Wybór osobowości, a może jednak wizji.......cd 17.10.05, 17:00
                        ja właśnie myślę, podczas kiedy ty kierujesz się wyłącznie emocjami. i to
                        jakimi? zwykłą ślepą nienawiścią i bezsensownym zacietrzewieniem.
              • atena_75 a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 16.10.05, 23:50
                "Zreszta to samo dotyczy normalnego, codziennego biznesu z Niemcami. Po prostu
                mow co masz do powiedzenia wprost, zeby twoj partner nie mial watpliwosci co
                masz na mysli."

W biznesie nigdy nie mówisz niczego wprost dopóki nie wiesz ile twój kontrahent
                może ci dać - podstawowa zasada. Jesli masz zamiar mówić wszystko wprost przed
                negocjacjami, przetargami, zapytaniami itp...to lepiej fritz kontynuuj karierę
                na forum bo w biznesie sobie nie poradzisz.
                • fritz.fritz Re: a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 16.10.05, 23:52
                  atena_75 napisała:

> "Zreszta to samo dotyczy normalnego, codziennego biznesu z Niemcami. Po prostu
                  > mow co masz do powiedzenia wprost, zeby twoj partner nie mial watpliwosci co
                  > masz na mysli."
                  >
                  > W biznesie nigdy nie mówisz niczego wprost dopóki nie wiesz ile twój
                  kontrahent
                  > może ci dać - podstawowa zasada. Jesli masz zamiar mówić wszystko wprost przed
                  > negocjacjami, przetargami, zapytaniami itp...to lepiej fritz kontynuuj karierę
                  > na forum bo w biznesie sobie nie poradzisz.

Ty naprawde nie masz pojecia o czym ja mowie, albo nie masz pojecia o czym sama
                  mowisz :)
                  • atena_75 Re: a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 16.10.05, 23:55
                    Mam doskonałe pojęcie; od 6 lat pracuje w dużej firmie handlującej głównie z
                    Niemcami. Jak ktoś mi pisze, że podczas negocjacji biznesowych z Niemcami trzeba
                    im mówić wszystko wprost to śmiech mnie ogarnia.
                    • fritz.fritz Re: a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 16.10.05, 23:56
                      to dobrze, mam nieco dluzszy staz :)
                      • pe1 Re: a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 17.10.05, 00:36
                        chyba jako zamiatacz, bo inaczej czegokolwiek rozsądnego już byś się nauczył
                        • fritz.fritz Re: a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 17.10.05, 09:16
                          idiota.
                          • pe1 Re: a na biznesie to się bardzo kiepsko znasz 17.10.05, 17:01
                            no proszę, jaka samokrytyka
              • rnrr Re:By nie było wątpliwości............ 16.10.05, 23:58
                1. jeżeli mnie cytujesz to po całości przynajmniej zdania.
                2. wyjaśniam bo może nie jestem klarowny, że róznicę widzę tak

Obaj będą starali się godnie i zdecydowanie reprezentować nasz kraj
                1. będzie chciał zdecydowanie połaczyć z nie urażaniem innych i nie mam tu na
                mysli tylko Niemec
                2. drugi będzie to zdecydowanie wyrazić tak, aby przy okazji jego głos został
                przede wszystkim usłyszany w kraju. Dlatego mam obawy, ze po Polska moze na tym
                tracić.

• jola_z_dywit ZNAMY FOLKSDOJCZOWE PROCENTY MY MAMY POLSKIE 16.10.05, 23:28
          Po co łgać oszukiwać i mamić,kalkulator wyborczy pracuje i a to potomkowi
          rodziny wermachtowca dobrze nie rokuje.Awersja do niemca jest u nas silna i to
          nie bez powodu.Tak jak nie bez powodu jest antypolskość wielu regionów od śląska
          przez warmię i kaszuby.I tu może istotnie być V kolumna.
          • pe1 Re: ZNAMY FOLKSDOJCZOWE PROCENTY MY MAMY POLSKIE 17.10.05, 00:25
            Historia dziadka Tuska jest CHWALEBNA. Wcielony siłą do Wermachtu uciekł z niego
            i walczył w armii Andersa. Są na to dokumenty, więc przestań go oczerniać.
        • szabada Re:Jestem pod wrażeniem.Ludzie mają gdzieś intryg 16.10.05, 23:30
          Ludziom sie dopiero oczy otworza, jak PO uchwali podatek katastralny, a
          Prezydent Tusk, ktorego wybrali, nie zawetuje tej ustawy. Oby wtedy nie
          powtorzyly sie wydarzenia z Wielkiej Brytanii. Dla przypomnienia napisze, ze tam
          bylo bardzo ostro.
          • atena_75 więcej myślenia mniej p....a ! 16.10.05, 23:36
            Jak PO może coś uchwalić czego jak mnieman nie chce PiS nie mając większości w
            Sejmie. Pomyśl chwilę człowieku zanim coś napiszesz!
          • rnrr Re:Jestem pod wrażeniem.Ludzie mają gdzieś intryg 17.10.05, 00:46
            Nad podatkiem katastralnym pracował intensywnie ten jak i poprzedni rząd. Byly
            nawet szkolenia pracowników samorządowych poświecone temu podatkowi. Troche
            kosztowały pewnie. Rząd nie skierował projektu do sejmu i mam nadzieję, ze z
            powodów wyborczych.
            Zdecydowanie przeciwko temu podatkowi opowiedziały się i PO i PIS, a nawet LPR.
            Co do innych partii to nie wiem.

• rerana Re:Jestem pod wrażeniem.Ludzie mają gdzieś intryg 16.10.05, 23:37
          rnrr Jesteś żałosny.Czy tego nie widzisz że to sztab Tuska od samego początku
          jest agresywny do Kaczyńskiego!! a Nie zależne media na każdym kroku wyświetlają
          Tuska!!!Tusk mówi to,Tusk mówi to.Nawet dzisiaj w Łagiewnikach.Tusk i znak
          pokoju???Trzeba uwazać jak kaszubbpoda ci reke to trzeba policzyć palce!!!Tuska
          kreują na prezydenta cwaniaki,którzy mają prase,tlewizj w rekach..Ten facio nie
          potrafi nic sam powiedzieć!!!Tusk robi wyjście awaryjne jak przegra to wskoczy
          na stołek ministerialyn!!Dlaczego nie wybrali rzadu???Tusk to cwaniak nad
          cwaniaka!!!
          Robi wrogą robote dla polski.Sam Borowski powiedział że PO nie ma programu!!
          Zresztą ich progran to robić zadyme spijać śmietanke,a inni są winni!!Przypomnij
          koalicje AWS-UW.Kto natym najlepiej wyszedł AWS-u niem o UW nic nie słyhcać
          ale Tusk na czele.PO przepadnie pod rządami Tuska ale on założy inną partite.
          Czemu Tuska nie popiera pan Macjej Płażyński???Bo bardzo dawno na nim się poznał!!!
          • atena_75 rerana - głos ciemnogrodu 16.10.05, 23:43
            "Czy tego nie widzisz że to sztab Tuska od samego początku
            jest agresywny do Kaczyńskiego"

Hmmm z tego co ja pamiętam to przed wyborami do parlamentu PiS wypuscił
            antyPOwskie reklamówki a nie na odwrót?!

"Trzeba uwazać jak kaszubbpoda ci reke to trzeba policzyć palce!!"

Masz rację, to samo tyczy Ślązaków, Łęków i górali. Jak PiS dojdzie do władzy
            natychmiast powinien zorganizować specjalne obozy dla tych cwaniackich mniejszości!

• pe1 Re:Jestem pod wrażeniem.Ludzie mają gdzieś intryg 17.10.05, 00:35
            > rnrr Jesteś żałosny.Czy tego nie widzisz że to sztab Tuska od samego początku
            > jest agresywny do Kaczyńskiego!!

ja tego nie widzę, widzę coś całkiem przeciwnego, podobnie jak rnrr i zresztą
            całe społeczeństwo - bo nawet jak rozmawiam ze zwolennikami Kaczyńskiego, to
            sami przyznają, że on prowadzi brudną, ordynarną i chamską kampanię.

> a Nie zależne media na każdym kroku wyświetlają
            > Tuska!!!Tusk mówi to,Tusk mówi to.Nawet dzisiaj w Łagiewnikach.

Kaczyńskiego pokazują w równej intensywności, obu proporcjonalnie do ich
            aktywności publicznej

> Tusk i znak
            > pokoju???Trzeba uwazać jak kaszubbpoda ci reke to trzeba policzyć palce!!!

i po co te chamskie odzywki? tylko potwierdzasz to co napisałem powyżej

> Tuska
            > kreują na prezydenta cwaniaki,którzy mają prase,tlewizj w rekach..Ten facio nie
            > potrafi nic sam powiedzieć!!!

i po co te kłamstwa? Tusk jest wykształconym i elokwentnym człowiekiem o
            wysokiej kulturze słowa, czego nie można nawet przy dobrej woli powiedzieć o
            Kaczyńskim

> Tusk robi wyjście awaryjne jak przegra to wskoczy
            > na stołek ministerialyn!!Dlaczego nie wybrali rzadu???Tusk to cwaniak nad
            > cwaniaka!!!

jak na razie to wyjścia awaryjne przygotowuje sobie Kaczyński - dobrze wie, że
            jeśli przegra wybory to do końca kadencji zostanie na stołku prezia Warszawy -
            dadjmy prezia nieudacznika, kłamcy i manipulatora

> Robi wrogą robote dla polski.Sam Borowski powiedział że PO nie ma programu!!

czyżby? Ciekawe, że jednak Borowski zadeklarował, że głosuje na Tuska

> Zresztą ich progran to robić zadyme spijać śmietanke,a inni są
            winni!!Przypomnij koalicje AWS-UW.Kto natym najlepiej wyszedł AWS-u niem o UW
            nic nie słyhcać ale Tusk na czele.PO przepadnie pod rządami Tuska ale on założy
            inną partite.

Ciekawe, że PO jest znacznie dłużej po rządami Tuska niż UW i jakoś doskonale
            sobie radzi, ma coraz większy elektrorat.

> Czemu Tuska nie popiera pan Macjej Płażyński???Bo bardzo dawno na nim się
            poznał!!!

A kto to jest Macjej Płażyński?
      • norton2005 Re: DZIEKUJEMY CI OBYWATELU KURSKI... 16.10.05, 23:01
        Pamiętam jak Tusk był oburzony tym, że Kurski mógł posądzić jego dziadka o coś
        tak haniebnego jak służba w Wermachcie. Żądał nie tylko ustąpienia Kurskiego ale
        również Ziobry jako szefa kampanii.
        A teraz gdy prawda Kurskiego została potewierdzona w Niemczech, to okazuje się,
        że służba w Wermachcie to drobnostka, że wcielano każdego i byc może to zaszczyt.
        Jak szybko Tusk zmienił front, a gdyby miał trochę honoru to powinien
        zrezygnować z kandydowania.
        • atena_75 Nie kombinu norton bo ci Kaczor nie zapłaci 16.10.05, 23:16
          Tusk (i nie tylko) nie był oburzony o posądzenie służby dziadka w Wermachcie
          tylko o to jakoby miał tam wstąpić na ochotnika według Kurskiego.

Odwracacie kota ogonem (a raczej kaczke kuprem) i waszemu guru przez to poparcie
          cały czas spada.
          • rnrr Re: Nie kombinu norton bo ci Kaczor nie zapłaci 16.10.05, 23:22
            kaczke kuprem :) a to dobre, pozwolisz, ze będę cytował. Może nie na forum bo
            to w stylu fanatyków L.K., ale prywatnie,

Ps. Ciekwe skad wystrzelił z tekstem o Ziobrze. Tego jeszcze nie słyszałem.
        • borsuk14 Re: DZIEKUJEMY CI OBYWATELU KURSKI... 16.10.05, 23:17
          A czy to przypadkiem nie jest poslugiwanie sie metodami NKWD? Czy normalny
          czlowiek grzebie w cudzych dokumentach? Czy to nie jest lajdactwo?Czy Tusk jest
          winny ,ze jego dziadek byl zarejestrowany w jakiejs jednostce Wehrmachtu? Czy
          Tusk musial to wiedziec?Czy po takim lajdactwie nie powinien Kaczynski
          zrezygnowac z kandydowania?
          PRZECIEZ ON UBABRAL POLSKE W BLOCIE:
          • tosza13 Re: DZIEKUJEMY CI OBYWATELU KURSKI... 17.10.05, 00:07
            Na forum częst pada pytanie "Co mają wspólnego losy dziadka z wnuczkiem
            Donaldem?" Jak to co, niedaleko pada jabłko od jabłoni
            Dziadek- urodził sie Polakiem (znak zapytania), wychowywany po niemiecku, był
            Kaszubem (?), wstapił do wermachtu, wlczył po stronie polskiej, oszukał
            rodzinę.
            Wnuczek Donald-urodził się Polakiem (znak zapytania) wychowywany po
            niemiecku, był Kaszubem (?)wstąpił do Solidarności, potem do KLD, UW, PO,
            oszukał Polaków
            Dużo zbieżności ,prawda/ dlatego ważne jest jak był wychowywany i kto go
            kształtował
            • pe1 Re: DZIEKUJEMY CI OBYWATELU KURSKI... 17.10.05, 00:46
              gdzie masz kapuściany głąbie napisane WSTĄPIŁ do Wermachtu?

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2970292.html
    • stanmich Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 16.10.05, 23:08
      Marketing polityczny pozostawił 2 kandydatów na prezydenta RP. Czym się
      kierować przy wyborze jednego z nich? Medialnością, nieskazitelnością przodków,
      atrakcyjnością obietnic, trafnością zarzutów...?
      Niestety, wyborem rządzi przypadek, a raczej wypadkowa różnych działań i
      wpływów. Wolałbym, żeby ten "przypadkowy" wybór trafił na przedstawiciela
      partii koalicyjnej do tej, która wygrała wybory do Sejmu. Zmusiłoby to
      koalicjantów do głębszego zastanowienia się nad pomysłami reformowania kraju,
      dla naszego, czyli wyborców dobra.
      W końcowym efekcie o skuteczności rozwoju kraju decydować będą rzesze
      decydentów niższego szczebla, radnych, urzędników skarbowych, prokuratorów,
      sędziów itd. itd., a nie jak wielu może sądzić, prezydent o bardzo ograniczonej
      władzy.
      Nie wracajmy do monopolu władzy, znanego nam z przeszłości, tej dalszej i tej
      zupełnie bliskiej.
      • atena_75 ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędza 16.10.05, 23:18
        Nie zapominaj przed czym Kaczynski,Kaminski i Kurski ostrzegają od miesiąca:
        Tusk to liberał a liberały chcą NAJGORSZEGO.

:)
        • blah1234 Re: ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędz 16.10.05, 23:23
          zapomnialas jeszcze dodac ze sprzeda pol kraju, spali wszystkie koscioly i
          wprowadzi urzedowy jezyk niemiecki

...

moherowe berety rox ;\
          • rnrr Re: ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędz 16.10.05, 23:37
            no już nie popadajmy, ze skrajności w skrajność.
            Próbą Kaczyńskiego bedzie moim skromnym zdaniem wzniecanie antyniemieckim fobii
            przez następnych 5 dni. Jeżeli się powstrzyma to będzie mimo wszystko sukces
            tej kampanii.
            • rerana Re: ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędz 16.10.05, 23:55
              Wiedz o tym że liberaliz =totalitaryzmowi!!
              Czy to Faszyzm
              Czy komunizm to taka sama swołocz!!!
              Zobacz ostatni lata złodziej mają się dobrze
              Aferzyści jeszcze lepiej!!!!
              A kuzynek Kalinowskiego ,który zrobił przekręty na paliwie odda 280 mil.do US. i
              odd sie karze na 3 lata kicia!!!to jest właśnie liberalizm w wykonaniu kolesi z
              PO.Wiedz otym że 1/3 młodzieży pracuje na czarno u wielkich przedsiębiorcówe z
              PO.A następna część ludzi pracuje za 3,50 na godz.Tego chce Tusk dla kolesi,zeby
              się nic nie zmieniło!!!
              • a.gajewski1 TO CHYBA KALINOWSKI JEST ZA KACZYŃSKIM 16.10.05, 23:59
                CZYŻBY SAMOBÓJCA
              • pe1 Re: ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędz 17.10.05, 00:40
                > Wiedz o tym że liberaliz =totalitaryzmowi!!
                > Czy to Faszyzm
                > Czy komunizm to taka sama swołocz!!!

Niestety, najgorszy jest DEBILIZM. Uważam, że powinien być wprowadzony ustawowy
                zakaz dostępu do internetu przez ludzi dotkniętych debilizmem, bo istnieje duże
                podejrzenie, że debilizm jest zaraźliwy.
            • jana2706 Re: ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędz 16.10.05, 23:59
              bardzo prosze o podanie numeru wieznia obozu Neuengamme Jozefa Donalda,
              jezeli byl wiezniem ?wejdzcie w google,z takiego obozu trafialo sie do
              niemieckiej armii ? jakim cudem?
              • pe1 Re: ale nie zapominaj: Tusk=liberał=zło=głód=nędz 17.10.05, 00:46
    • widziane_inaczej Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:08
      Te Wasze pseudo sondaże to możecie sobie schować kłamczuszki z Gazety
      Wybiórczej & Company, niewierzę Wam jak psom, w tym momencie przepraszam pieski
      bo niczego są niewinne,
      urabiacie tylko opinię publiczną, i ta Wasza tzw. "demokracja", czyli kto ma w
      łapach prasę, media ten ma rację jest ciekawą odmianą podłej, wstrętnej
      dyktatury,
      te tzw. sondaże są nadużywaniem prawa i wolności obywateli bo sugerują jak ma
      ktos głosować,
      to jest zwykła podłość, gdy podaje sie jakieś liczby wyjete z kapelusza
      Wybiórcza Podłość
      • snajper55 Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:23
        widziane_inaczej napisał:

> Te Wasze pseudo sondaże to możecie sobie schować kłamczuszki z Gazety
        > Wybiórczej & Company,

Witamy przewodniczącego Giertycha na naszym forum. :)) Widzisz inaczej, myślisz
        inaczej, jesteś inteligentny inaczej.

S.
        • widziane_inaczej Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:38
          snajper55 napisał:

> widziane_inaczej napisał:
          >
          > > Te Wasze pseudo sondaże to możecie sobie schować kłamczuszki z Gazety
          > > Wybiórczej & Company,
          >
          > Witamy przewodniczącego Giertycha na naszym forum. :)) Widzisz inaczej,
          myślisz
          >
          > inaczej, jesteś inteligentny inaczej.
          >

To typowe dla takich Wybiórczych Mózgów jak Ty,
          Jak już ktoś ma własne zdanie niezbyt zbieżne z Wybiórczą to zaraz jest
          Giertychem, Rydzykiem itp.
          Muszę Ciebie rozczarować Różowy Kolego,
          potrafię patrzeć i słuchać samodzielnie,
          czego i Tobie życzę Wybiórczy Kolego
          • pe1 Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:42
            co tak podskakujesz żuliku?

no już, dresy podciągnij, bo ci dziury w gaciach widać
            • widziane_inaczej Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:48
              pe1 napisał:

> co tak podskakujesz żuliku?
              >
              > no już, dresy podciągnij, bo ci dziury w gaciach widać

A Ty skad sie wziąłeś? z choinki sie urwałeś?
              nie z Tobą rozmawiam tak że spadaj,
              A jak jesteś przypadkiem z bojówki Michnika?,
              to przyjmij do wiadomości, że jak jesteś młody i głupi to jeszcze nie tak źle,
              gorzej jak stary i głupi to ratunku juz nie ma
              • pe1 Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 17:02
                to ile masz latek żuliku?

uważaj, nie skacz tyle, bo ci się piwo wyleje
    • a.gajewski1 To jest dowód na niewinność TUska!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.10.05, 00:14
      Wierze, że znajdą sie tacy co przeproszą
    • kap0 Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:27
      tusk 58% przegrane a pan Kaczynski 42 to mi sie zaczyna podobac .Czy ta grupka
      w koncu jakies 10-15% ta,ktora glosowala na tego pruska naprawde uwaza ,ze
      lepszy on z rodowodem niemieckim niz nasz Polak czy im rozum odjelo nie dziwie
      sie tym co glosowali na opolszczyznie w koncu glosowali na swojego ale ludziom
      ktorzy z obcymi nie maja nic???? Uwazam ,ze pan Kaczynski wygra . tusk gdyby
      wygral wszelkimi sposobami staralby sie udogodnic ekspansje niemieckiego
      przemyslu do Polski a pozniej bylby zwykly szantaz jezeli nie bedziecie
      grzeczni to wam fabryke zamkne Idiota tylko bedzie myslal, ze bylo by inaczej.
      tusk juz kilka razy okazal sie klamca czy dla kogos z minimum inteligencji to
      nie wystarczy .Czy Polska zawsze musi rzadzic obcy jak nie czerwony to zyd
      teraz nastepny dobry .Jezeli ktos ma watpliwosci niech popatrzy na historie
      Polski i rzady dynastii saskiej
      • pe1 Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 00:44
        masz tu czytaj pieniaczu:
      • juzonmr Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 01:09
        Typowy przykład próby myślowej (jeżeli można cos takiego tak nazwać) bezrozumnej
        istoty która dumnie uważa się za POLAKA! Tak, to o Tobie kap0! Najpierw
        ciemiężony przez żydów, później czerwonych, teraz boi się "obcych aus Danzig".
        Co będzie potem? Wszechobecni wietnamczycy czatujący na nasz narodowy majątek?
        Nałóż koleś beret i spiep...rzaj do Kaczogrodu. Wiem tylko jedno: nie znam pana
        Tuska, nie wiem czy beszczelnie kłamie czy jest taki przemiły i elokwentny w
        rzeczywistości, ale kiedy słucham przemówień p. Kaczyńskiego (w końcu zacząłem
        ich odróżniać, hurrra!) to zajeżdża mi tu bardzo ograniczonym horyzontem
        myślowym. Kaczyński jak by miał taką władzę to by nam tu zrobił AMERYKĘ, tyle że
        łacinską. I to by się wtedy nazywało MEKSYK!
      • blah1234 Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 13:46
        A mózg to zostawiłeś w kościele czy oddałeś w datku na radio maryja?
    • widziane_inaczej Te Wasze pseudo sondaże to możecie sobie schować.. 17.10.05, 00:53
      Te Wasze pseudo sondaże to możecie sobie schować kłamczuszki z Gazety
      Wybiórczej & Company, niewierzę Wam jak psom, w tym momencie przepraszam pieski
      bo niczego są niewinne,
      urabiacie tylko opinię publiczną, i ta Wasza tzw. "demokracja", czyli kto ma w
      łapach prasę, media ten ma rację jest ciekawą odmianą podłej, wstrętnej
      dyktatury,
      te tzw. sondaże są nadużywaniem prawa i wolności obywateli bo sugerują jak ma
      ktos głosować,
      to jest zwykła podłość, gdy podaje sie jakieś liczby wyjete z kapelusza
      Wybiórcza Podłość

• zhk [...] 17.10.05, 01:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • the.bill1 Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung o TUSKU! 17.10.05, 01:05
      Niemiecki dziennik "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" (FAS) napisał, że
      Donald Tusk "znalazł się w tarapatach" w związku z zarzutami o służbę jego
      dziadka w Wehrmachcie.
      Najnowszy atak przeciwko swej rodzinie jest dla Tuska szczególnie trudny do
      odparcia, ponieważ dotychczas ilustrował on swoją patriotyczną postawę za
      pomocą informacji, że jego dziadkowie przebywali w czasie wojny w obozach
      koncentracyjnych - dodaje dziennikarz.

calość:
      wybory2005.interia.pl/aktualnosci/news?inf=676703
    • the.bill1 SOndaże trafne jak za głębokiego PRL-u :-))) 17.10.05, 01:07
      Nic dodac nić ująć.
      Mediokraci, takie numery , to możecie w USA stosować, ale nie w normalnym kraju,
      gdzie ludzie głosuja normalnie... nie pod wpływem czerwonych mediów...
    • wujaszek_joe Re: TNS OBOP: Tusk - 58 proc., Kaczyński - 42 pro 17.10.05, 01:25
      obrzydliwa jest kampania pisu. o całym tym wehrmachcie dowiedzieli sie tuz
      przed druga turą?? jakie to ma znaczenie?????
      odruch wymiotny to jedyny zdrowy odruch na taką polityke
      a z tego co słyszałem to z wehrmachtu (do którego pod koniec wojny wcielano
      wszystkich) zdezerterował do polskiej armii, co swidczy o niezwykłym
      bohaterstwie. niewazne, sczyle przed komputerami na nowo oceniają historie,
      czasy w jakich ci ludzie zyli...
      :(
      • davidmors Re: Tuska popiera Wałęsa z Kwachem...wystarczy? !! 17.10.05, 21:24
    • casper11 Do Schizofrenika Fritz.Fritz 17.10.05, 22:12
      Twoim prymitywnym mysleniem irytujesz mnie i nie tylko mnie. Pomalu zaczyna
      mnie to smieszyc i troche mi cie zal z drugiej strony.
      WSZYSCY SA PRZECIWKO MNIE - TO SIE NAZYWA SCHIZOFRENIA - KOLEGO !!!!

Myslisz ze plujac wszystkich na prawo i lewo (zwlaszcza Niemcow, Rosjan),
      zadajac od wszystkich wszystkiego i niczego od siebie "bo mi sie nalezy"
      zyskujesz sobie szacunek innych narodow i ludzi?

Sorry ale to oznaka kompleksow, slabosci i totalnej tepoty.
      Jestes jednak glupszy jak myslalem i paragraf przewiduje.

Kaczynski wychodzi z zalozenia ze chamstwem wiele zwoluje ale tu sie myli.
      Jeden "wyskok" i zagranica pokaza mu gdzie jest jego miejsce.
      Niestety tytulow "profesora" nie daja za madrosc zyciowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka