block-buster 21.10.05, 16:18 No to Oleksy juz na Powazkach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listawildsteina Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:18 No to się zaczęło... teczki, rozliczanie, lustracja, dekomunizacja... a bezrobocie wciąż wysokie... brawo prawica Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa jestem za lustracja, ale PIS to spiep. jak Macier. 21.10.05, 16:21 ewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:02 I jeszcze zablokowali mu autko na parkingu dla niepełnosprawnych. Dwoje złego na biednego. I Odpowiedz Link Zgłoś
qso Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 18:53 Jak on biedny to ja jestem Rotszyld. Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:11 Lustracja może być.Ostatecznie Oleksy winien zasięgnąć porady prawnej co do tego czy podpada pod regulacje lustracyjne czy nie.Teraz ma przepapane. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Prawica po raz ostatni rzadzila przed 1918 21.10.05, 17:52 I to tylko w zaborze pruskim (dlatego wlasnie ta czesc Polski jest do dzisiaj najlepiej rozwinieta). Po 1918 byl socjalista Pilsudski, pozniej byl socjalista Hitler, potem komunistyczny PRL, a potem socjaldemokratyczna III RP. Teraz Kaczynski chce budowac solidarna (czyt. socjalistyczna) IV Rzeczpospolita (czytaj: IV Rzesze). Odpowiedz Link Zgłoś
pandada A co to jest prawica? Kapitalizm? 21.10.05, 18:12 Zabór pruski? A w rosyjskim to niby co było, jak nie kapitalizm? Piłsudski socjalistą? Zakładał PPS, ale w jego rządach nie było ani krzty socjalizmu. Był jedynie antyklerykałem. Hitler socjalistą? Pokaż w którym miejscu ten zwolennik genetyki, militaryzmu, tysiącletniej tradycji był socjalistą. Był na pewno antykomunistą. Przyczyną biedy w Polsce jest katolicyzm, który nie współgrał z kapitalizmem, a z socjalizmem duchowni współpracować nie chcieli. Katolickie Irlandia i Hiszpania też długo należały do najbiedniejszych państw w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Re: A co to jest prawica? Kapitalizm? 21.10.05, 19:55 > Zabór pruski? A w rosyjskim to niby co było, jak nie kapitalizm? Zabor pruski byl zdecydowanie najmniej socjalistyczny. Chociaz przyznaje, ze w porownaniu do obecnego barbarzynstwa w Polsce, Rosja carska jawi sie jako kraj wolnosci i liberalizmu. > Piłsudski socjalistą? Zakładał PPS, ale w jego rządach nie było ani krzty socjalizmu. Był jedynie antyklerykałem. Nie w ogole nie byl socjalista. A kto zrobil wszystko, zeby przemysl byl panstwowy? Kto zatrudnial coraz to nowych urzedasow, zeby wszystko kontrolowali? Kto organizowal panstwowe, przymusowe szkoly? Kto wprowadzal cenzure? Kto likwidowal wolnosc? Kto bezustannie podnosil podatki. Pilsudski wlasnie. Zreszta: jak to mozliwe, zeby prawicowiec zakladal Polska Partie Socjalistyczna? Taki z Pilsudskiego prawicowiec jak z Kaczynskiego wolnorynkowiec. > > Hitler socjalistą? Pokaż w którym miejscu ten zwolennik genetyki, militaryzmu, > tysiącletniej tradycji był socjalistą. Był na pewno antykomunistą. Co za bzdury. Kolejny facet, ktory zakladal partie socjalistyczna (socjalizm miala nawet w nazwie), ale socjalista wg pandy nie byl... Hitler, podobnie jak Pilsudski czy Kaczynski, rowniez byl zwolennikiem gospodarki 'solidarnej': duzej dominacji wlasnosci panstwowej, biurokracji, wysokich podatkow, regulacji, pomocy socjalnej, cenzury, etc. Slowem - typowy lewak. A ze byl militarysta? Stalin tez byl i czy to oznacza, ze byl prawicowcem? A bycie antykomunista wcale nie oznacza bycia prawicowcem - np. Mazowiecki tez jest antykomunista, za to jest zdecydowanym socjaldemokrata. > Przyczyną biedy w Polsce jest katolicyzm, który nie współgrał z kapitalizmem, a z socjalizmem duchowni współpracować nie chcieli. hmmm... no to juz bzdura kompletna... Rozumiem, ze gdyby np. duchowni chcieli wspolpracowac z PZPR to PRL bylby bogatym krajem, tak? Najlepszy przyklad to zapewne ZSRR, gdzie popi od 1941 wspolpracowali z partia komunistyczna i jak wiadomo (przynajmniej panda tak mysli) zagwarantowalo to ogromne bogactwo mieszkancow tego kraju. Naucz sie pando, ze kapitalizm ZAWSZE gwarantuje bogactwo i pomyslnosc narodow, niezaleznie od tego, jaka panuje religia, kultura, jaka to rasa, narodowosc, mentalnosc, etc. Przykladow jest mnostwo, a najlepszym jest USA. > Katolickie Irlandia i Hiszpania też długo należały do najbiedniejszych państw w Europie. I staly sie bogate nie dzieki "wspolpracy z socjalistami" tylko dzieki reformom wolnorynkowym, czyli czemus, czego w Polsce od czasu Rakowskiego nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
juhasniebaca Re: A co to jest prawica? Kapitalizm? 21.10.05, 20:02 Pomyślność USa nie wynika tylko z czystych zalet kapitalizmu, a z hegemistycznej pozycji USA. Tak jak kapitalista jest wyzyskiwaczem w stosunku do zatrudnionych u siebie, tak stany są globalnym kapitalistą dojącym resztę świata. Fakt, że w Usa ludzie mają się dobrze, ale tylko dlatego, że gdzie indziej ludzie maja się źle. O ile socjalizm może byc równym podziałem biedy, to kapitalizm jest nierównym podziałem biedy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
peaeszet Re: A co to jest prawica? Kapitalizm? 21.10.05, 20:27 Nie wiedziałem, że Stany Zjednoczone już w chwili powstania były hegemonem. Śmiała teza, godna Łysenki. Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina Re: A co to jest prawica? Kapitalizm? 21.10.05, 21:17 Potwierdz się moja teza, o brakach w Pańskiej edukacji z zakresu historii oraz WoSu... Mazowiecki socjaldemokratą? Z tego co wiem, to uważa się on za chadeka...a chadecja to umiarkowana prawica... Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: A co to jest prawica? Kapitalizm? 21.10.05, 23:29 biedne katolickie wlochy tez tu podlaczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A co to jest prawica? Kapitalizm? 22.10.05, 00:04 kowal75 napisał: > biedne katolickie wlochy tez tu podlaczysz ? Biedne, ale uczciwe! Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina totalne pomieszanie z poplątaniem 21.10.05, 19:28 jeżeli nie rozumiesz terminów lewica - prawica to zachęcam do lektur. Piłsudski do '18 działał w PPS, ale potem przeszedł na prawo. Hitler to faszysta, skrajnie prawicowy narodowy socjalista. PRL był komunistyczny, tu zgoda. W III RP na zmiane rządziła lewica (94-97; 02-05) i prawica (90-93; 98- 01). Obecnie mamy wybór między człowiekiem o umiarkowanych centrowych, może centroprawicowych poglądach - Donaldem Tuskiem, a skrajnie prawicowym, w dodatku populistyczno socjalistycznym Lechem Kaczyńskim. Dlatego trzeba robić wszystko by nie dopuścić go do władzy. Donald Tusk nie jest moim idolem, ale nie widzę innego wyjścia niż głosowanie na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Re: totalne pomieszanie z poplątaniem 21.10.05, 20:01 Zgadzam sie - Twoje poglady to totalne pomieszanie z poplataniem. A juz hitem jest stwierdzenie, ze (cytuje, bo sam bym takiej glupoty nigdy nie popelnil): "(...) skrajnie prawicowym, w dodatku populistyczno socjalistycznym (...)" Jak mozna byc prawicowcem socjalistycznym??? Jutro pewnie bedziesz pisal o socjalistycznym kapitalizmie, pojutrze o antykomunistycznym komunizmie, a za dwa dni o antykapitalistycznym kapitalizmie. Jakbys czlowieku chociaz przez chwile pomyslal (zachecam, to nie boli) to bys takich glupot jak "prawicowiec socjalistyczny" nie pisal. Jezeli ktos wierzy w socjalizm, to zwyczajnie jest socjalista ex definitione, a nie "skrajnym prawicowcem". Sam zatem zajrzyj do slownika. Zebys idiotyzmow wiecej nie wypisywal. Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina Re: totalne pomieszanie z poplątaniem 21.10.05, 21:12 "Jak mozna byc prawicowcem socjalistycznym???" Cała sprawa już dla mnie jasna... Nie rozróżnia Pan światopoglądowego podziału na lewice-prawicę od ekonomicznego podziału na socjalistów-wolnorynkowców... Nie widział Pan nigdy prawicowych socjalistów? A Kaczyński? A Giertych? A Macierewicz? A Hitler?... tylko proszę mi nie pisac że to lewicowcy, bo to takie brednie, że tylko zwolennicy UPR by w nie uwierzyli (i inni na ich poziomie). Rozumiem że się ma prawicowe poglądy, prawica według Pana zawsze jest dobra, dlatego faszystów wolałby pan widzieć na lewicy... ale prawda jest taka jaka jest... wszelkie skrajności, czy to lewicowe, czy to prawicowe są ZŁE... Na koniec, powtórzę za Panem: "Sam zatem zajrzyj do slownika. Zebys idiotyzmow wiecej nie wypisywal" Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 22:17 Człowieku opamiętaj się!!! 1. Nie żadna prawica, tylko niezawisły sąd! 2. Nie zaczęło się tylko skończyło się po pięciu latach wypierania się oczywistej współpracy. Przez ten okres TW Oleksy pobierał cały czas wysokie apanaże poselskie, rządowe, itd., okradając państwo na prawie 2 miliony złotych - oto sposób na zycie czerwonego Ziuta!!! 3. Nie ma to nic wspólnego z teczkami, tylko z tym czy Oleksy kłamie czy mówi prawdę!!! Okazuje się, że bezczelnie kłanie i chce na dodatewk zrobić idiotów nie tylko z Polaków, ale także z sądu, a to już wyjątkowa bezczelność. Atak na niezawisły sąd przed praru miesiączami miał wystraszyć skład sędziowski, ale niestety - pech chciał - nie wystraszył!! 4. Ziuta nie można zdekomunizować, bo on był czerwony, jest czerwony i będzie czerwony do końca swiata a nawet dzień dłużej!!! 5. Co ma kłamstwo lustracyjne Ziuta Oleksego do wysokiego bezrobocia w Polsce, doprawdy nie wiem! 6. Zarówno prokuratura, jak też sąd są nadzorowane przez ministra z nadania SLD, co to ma wspólnego z prawicą też doprawdy nie wiem? Czcigodna "listawildsteina", czy naprawdę musisz wypisywać takie nonsensy??? Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 23.10.05, 04:06 Dooobrze, trzeba rozliczyc te wszystkie czerwone i obecnie biale swinie. Dlaczego mili by byc bezkarni. Licze na Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:19 Prawda zawsze zwycięża drogi Józefie! Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:21 Szkoda tylko,że tak późno. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas TEŻ MI "WIELKA NOWINA "....... 21.10.05, 16:25 Wiadomo było od samemo początku ,że Oleksy to drań jak każdy kto świadomie i z własnej nieprzymuszonej woli zapisał się do parii-mafii PZPR -SLD. To było wiadome i oczywiste od dawien dawna. No ale lepiej późno niż wcale. Na śmietnik historii towarzysze z PZPR -SLD!!!!! Tam wasze miejsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ecot fakt! już dawo powinien beknąć za sprawe z listami 21.10.05, 16:25 do maturzystów w swoim okręgu, kiedy to adresy zostały wyniesine z kuratorium sam taki dostałem! Odpowiedz Link Zgłoś
fuutott "Józek - nie darują ci tej nocy" 21.10.05, 16:24 hehehehe. niech mi ktoś przypomnie jaki on miał pseudonim? Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas CIEKAWE NA KOGO ZAGŁUSUJE OLIN -OLEKSY??? 21.10.05, 16:28 Załoze się że na Donalda. Bo Donald Tusk skupia poparcie komunistów (SLD) łajdaków(urban) i innych wyrzutków społecznych (bandyci w więzieniach). Jakie to wymowne.... Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: CIEKAWE NA KOGO ZAGŁUSUJE OLIN -OLEKSY??? 21.10.05, 16:31 Za to lepper, hoajrska, bonda, czy rydzyk to ludzie krysztalowo czysci i prawi. Tak samo prawi jak cale to prawo i sprawiedliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: CIEKAWE NA KOGO ZAGŁUSUJE OLIN -OLEKSY??? 21.10.05, 16:34 No jasne. Po prostu sprawiedliwość musi być po ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
etc_etc Re: CIEKAWE NA KOGO ZAGŁUSUJE OLIN -OLEKSY??? 21.10.05, 16:50 I tu sie zgadzam calkowicie! Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: CIEKAWE NA KOGO ZAGŁUSUJE OLIN -OLEKSY??? 21.10.05, 17:18 I co z tego,choćby zagłosował nawet na Tuska? Nie obiecywał przecież Tusk,że zmieni ustawę lustracyjną? A jakby Kobylański zagłosował na Tuska to co? Byłby Tusk czemuś winny? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:26 block-buster napisał: > No to Oleksy juz na Powazkach... Powązki są dla zasłużonych. Może na Brudnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nozwwodzie Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 18:43 read1 napisał: > > Powązki są dla zasłużonych. Może na Brudnie? Ludzie wezcie sie do nauki zamiast posty pisac! Na Brodnie, nazwa tej czesci Warszawy pochodzi od brodu, a nie brudu. Na cmentarzu na Brodnie tez leza zasluzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy ... 21.10.05, 16:28 Aleksander "Magister" Kwaśniewski, Włodzimierz "Inwestor Giełdowy" Cimoszewicz, Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller, Aleksandra "Lub Czasopisma" Jakubowska ... Może ktoś ma jeszcze pomysły na uzupełnienie tej listy o kilku dodatkowych "Towarzyszy" z PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy ... 21.10.05, 18:49 Lech "Skazany" Kaczyński Jarosław "Telegraf" Kaczyński Kazimierz "Żółte papiery" Ujazdowski Zbigniew "Głos zera w twoim domu" Ziobro Marek "Ryngraf" Jurek Zbigniew "W wannie pod prąd" Wassermann Mirosław "Głęboka kieszeń" Styczeń Maciej "Prycz" Zalewski Jacek "Oberterier" Kurski Adam "Koncesja" Glapiński Artur "Sobaka" Zawisza Marcin "Jelita Łaski i Dewocji" Libicki Wojciech "ZSL, PSL, Samoobrona, PiS" Mojzesowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 [...] 21.10.05, 16:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
torquay Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:32 Biedni z was ludzie - chorzy na nienawiść!!! Ciekawe kiedy Polacy przestaną żyć tylko przeszłością i wezmą się za przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
mu3 kiedy Polacy wezmą się za przyszłość? 21.10.05, 16:42 wtedy kiedy ci z przeszłości przestaną kraść w teraźniejszości. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
etc_etc Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:52 torquay napisał: > Biedni z was ludzie - chorzy na nienawiść!!! > > Ciekawe kiedy Polacy przestaną żyć tylko przeszłością i wezmą się za przyszłość Podejrzewam, ze nigdy. Kaczynski wygra wybory dzieki Wermahtowi. Prawa norymberskie nadal obowiazuja w polskiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:21 No Józio ma jeszcze szansę-Sąd Najwyższy ale chyba niewiele mu to da. Odpowiedz Link Zgłoś
bowpoz Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:30 Oleksy pytał ministra obrony czy powinien w swoim oświadczeniu podać informację o przeszkoleniu i otrzymał odpowiedź, że NIE. To wystarczy żeby nie twierdzić, że chciał kogokolwiek okłamać. I tyle. A Sąd Lustracyjny ? To całkiem inna historia.. Odpowiedz Link Zgłoś
marshine Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:32 Olin tylko biesiadował z Ałganowem. Dalej nic nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:23 Z Ałganowem to biesiadował Kulczyk,ale temu nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:33 Wyszło szydło z worka. Nie tylko Kwaśniewski i Cimoszewicz kłamią... Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 nie pieprz Pietrze wieprza pieprzem bo przepie- 21.10.05, 16:34 przysz pietrze wieprza pieprzem. Nic Olinowi nie zrobita on i tak bedzie kuszal placki ziemniaczane z ciornoj ikroj...ja gawariu wam eto ja Auganow... Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer A jak niektórzy... 21.10.05, 16:39 A jak niektórzy, mało politpoprawni mówią że Polską przez ostatnie lata rządziła czerwona hołota agentów to ich się nazywa tymi... no... OOOszołomami :) Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:40 mordzinas napisał: (Na kogo zagłosuje Oleksy): > Załoze się że na Donalda. > Bo Donald Tusk skupia poparcie komunistów (SLD) łajdaków(urban) i innych (...) Szanowny Mordzinasie - jest zasadnicza różnica między Tuskiem a Twoim Idolem Kaczyńskim: Śledzę dosyć dokładnie kampanię wyborczą i NIGDZIE nie zauważyłem, żeby Tusk zabiegał o poparcie ze strony komuchów. Wręcz przeciwnie - przedstwaiana przez niego wizja gospodarki jest komuchom zdecydowanie bardziej obca, niż Populizmu i Socjalizmu Kaczyńskiego. A co do lustracji - to akurat PO jednoznacznie powiedziała, że ma te same poglądy, co PiS. Natomiast Twój Idol Kaczyński - tyle mówiący o prawie, sprawieliwości i IV RP aktywnie, mocno i jednoznacznie zabiegał o głosy elektoratu Leppera i Rydzyka - w sposób, który - gdybym nie był człowiekiem kulturalnym - musiałbym nazwać włażeniem w d... bez wazeliny. Każdemu może się zdarzyć, że jakaś kanalia zdecyduje się na niego głosować. Ale człowiek na poiomie nie zabiga o poparcie kanalii - bo woli przegrać razem z uczciwymi, niż wygrać pod ręke z kanalią. Kaczyński będzie budował IV RP. Z poparciem Leppera i Rydzyka. No, bajka po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 synku myslisz ze jestes lpszy od Leppera i Rydzyka 21.10.05, 16:53 co ty w zyciu zrobiles dobrego , napisz , chetnie poczytamy...krytykowac i obrzucac blotem to kazdy srulek potrafi... co takiego dokonal Tusk aby zostac prezydentem ? ale jak wybrales juz Kwasniewskiego ...to wcale sie tobie nie dziwie ze chcesz Tuska ,mniej bym sie jeszcze dziwil gdybys chcial Putina albo Stalina..albo Hindenburga.. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Jeśli Oleksy tak to dlaczego Jurczyk nie ? 21.10.05, 16:48 Jurczyk podpisał, brał pieniądze i donosił. Dlaczego Sąd Najwyższy go uniewinnił ? Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:52 Casus Oleksego zdaje sie potwierdzac ,ze lepiej byc agentem wywiadu wojskowego obcego Panstwa , gdyz nie podpada sie pod lustracje :))))) Kompletne szalenstwo z ta nasza polska lustracja .Chyba zaden kraj na swiecie ,poza krajem nad Wisla , nie dekonspiruje agentow wywiadu ( niezaleznie od czasu i zmian ustrojowych).Jest wiecej niz watpliwe, by dzis ktokolwiek przy zdrowych zmyslach ,podejmowal sie roli polskiego agenta(szpiega) :))))).Tymczasem osobowe zrodla informacji, mimo super nowoczesnej techniki , pozostaja niezastapione. Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:06 Józef donosił "kolegom" z WSW, kto jest dobrym materiałem na agenta. Przy czym informacje te niekoniecznie musiały się sprowadzać do laurek wystawianych studentom i kolegom z pracy - dla służb równie cenne, jeśli nie cenniejsze są informacje o tym, kto zdradza żonę, kto jest alkoholikiem, kto ukrywa swoje gejostwo, komu doktorat napisał kolega albo zgoła promotor, kto jest plagiatorem a kto ma niespłacone długi etc. Bo zamiast szukać ideowców, wystarczy wykorzystywać ludzi, na których ma się haki. I Józef dzielnie informacje o potencjalnych hakach dostarczał. I to nie za darmo. Aż zaczęło się o tym mówić na uczelni - i wtedy Józef poprosił o zwolnienie z zaszczytnego obowiązku. Bo widać nie uważał go aż za tak zaszczytny, by się z nim afiszować w pracy :) Niezależnie od sensu posiadania przez wywiad osobowych źródeł informacji - cieszę się, że nie muszę ani nie musiałem siedzieć z dzielnym wywiadowcą Józefem w jedym pokoju bo to, zgódźmy się, dość obrzydliwe co robił,.... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp plusk_tusk - gratulacje, bardzo przenikliwe 21.10.05, 16:52 i inteligentne... brawo Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: plusk_tusk - gratulacje, bardzo przenikliwe 21.10.05, 17:15 Inteligentne... inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Przepraszam, jak to jest. Kto mi wyjaśni? 21.10.05, 19:42 Dlaczego współpraca z PZPR jest czymś złym, a przynależność do PZPR nie? Młody jestem i nie rozumiem. Czy może mnie ktoś oświecić??? ___ www.gazeta-bawarska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
juhasniebaca Re: Przepraszam, jak to jest. Kto mi wyjaśni? 21.10.05, 19:54 Nie wiem, czy oglądałeś kiedykolwiek Kiepskich, ale tam Ferdek znakomicie trawestował cytat z Hamleta: Panie, są na tym świecie zreczy o których się fizjologom nie śniło. No i tak to jest, nie dziw się. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: Przepraszam, jak to jest. Kto mi wyjaśni? 21.10.05, 23:25 moge Ci to wyjasnic. czyms zlym jest zatajanie tego przed opinia publiczna, nikt nie chce oleksego wsadzic do wiezienia, on po prostu sklamal. kazda osoba publiczna po transformacji jaka przeszlismy kilkanascie lat temu musiala spelniac taki wymog. niektorzy sie wstydzili swojej przeszlosci wiec klamali. do nich nalezy jozef oleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Przepraszam, jak to jest. Kto mi wyjaśni? 22.10.05, 00:10 kowal75 napisał: > moge Ci to wyjasnic. czyms zlym jest zatajanie tego przed opinia publiczna, > nikt nie chce oleksego wsadzic do wiezienia, on po prostu sklamal. kazda osoba > publiczna po transformacji jaka przeszlismy kilkanascie lat temu musiala > spelniac taki wymog. niektorzy sie wstydzili swojej przeszlosci wiec klamali. > do nich nalezy jozef oleksy Wlasnie o to chodzi!Hop hop! I prawie zgadzam sie z toba, poza~ chyba przejezyczeniem: "on po prostu sklamal, kazda osoba publiczna po transformacji jaka przeszlismy kilkanascie lat temu musiala spelniac taki wymog" ? Chyba zaczne sie smaic. Zaczynam :))))))))))))))))))))))))))) Hi hi! Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: plusk_tusk - gratulacje, bardzo przenikliwe 21.10.05, 23:19 o czym tu dyskotowac drodzy forumowicze ? nie szkoda wam czasu ? oleksego juz nie ma. nawet gdyby go uniewinili to i tak nic nie zmieni. to polityczny trup ale cieszy mnie to nie dlatego ze tak zawyrokowal sąd a dlatego ze tak po prostu sie stalo. nikt mu juz po prostu nie wierzy... argument ze nikomu nie zrobil krzywdy jest smieszny bo to nie o to w tej sprawie chodzi tylko o to ze sklamal. to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
demolca Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 16:55 Nareszcie !!!! Tyle lat miał wątpliwości. Teraz ma to czarnym na białym. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 To sie nazywa dobra informacja! 21.10.05, 16:57 Komuch Gigantus odchodzi w totalny niebyt. Następny będzie kwach. Za dwa miesiące nikt nie będzie o nim pamietał ani o jego żonie "matce boskiej bolszewickiej". Nieważne czy wygra Tusk czy Kaczyński - towarzysze pakować sie! Odpowiedz Link Zgłoś
pontormo Trzeba odświeżyć śledztwo o szpiegostwo z 1996 r. 21.10.05, 17:12 Jest jeszcze jedna ciekawa implikacja dzisiejszego wyroku.Otóż skoro Józio był przeszkolonym tajnym współpracownikiem Zarządu II Sztabu Generalnego WP, to bierze w łeb cała jego linia obrony z czasów afery Olina, kiedy tłumaczył on wszystkim, a ówczesna Prokuratura Warszawskiego Okręgu Wojskowego uznała jego argumentację, że Oleksy nie miał świadomości, iż Władimir Ałganow kontaktował się z nim jako oficer wywiadu działający z pozycji rezydentury placówkowej; myślał cały czas, że był to kontakt li tylko towarzyski, biesiadny. Dzisiejsze orzeczenie sądu to nowa przesłanka procesowa do wszczęcia śledztwa umorzonego przez prokuratora płk. Sławomira Gorzkiewicza w sprawie podejrzenia działania Oleksego na rzecz wywiadu Sowietów i Rosji. Nie dajmy powstać upiorom, trzeba je raz a dobrze osinowym kołkiem przyszpilić, by już więcej szkaradne widma nie straszyły. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Trzeba odświeżyć śledztwo o szpiegostwo z 199 21.10.05, 18:53 Może to podpowiedz obrońcom Milczanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bowpoz Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:03 Sądy Lustracyjne zostały powołane po to by eliminować ludzi niewygodnych dla tych, którzy te sądy powołali. I bardzo dobrze się z tego zadania wywiązują. Po co więc ta cała gadanina prawicowych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 [...] 21.10.05, 17:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pontormo Re: Józef Oleksy kłamcą lustracyjnym 21.10.05, 17:16 bowpoz napisał: > Sądy Lustracyjne zostały powołane po to by eliminować ludzi niewygodnych dla > tych, którzy te sądy powołali. I bardzo dobrze się z tego zadania wywiązują. > Po co więc ta cała gadanina prawicowych oszołomów. Demagogiczny bełkot rodem z "Trybuny". Na domiar złego pozbawiony jakiejkolwiek podstawy merytorycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jo46 Re: JAK TUSK WYGRA OLEKSY WRÓCI DO ŁASK - BZDUURA! 21.10.05, 17:12 sam w to nie wierzysz tylko judziszi manipulujesz parwda jak Kaczor bombami w Wawie Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Ale mi nowosc, ze czerwony klamie... 21.10.05, 17:15 Tez odkrycie... Popatrzcie na Kwasa - ten mowi prawde tylko wtedy jak sie pomyli, czyli niechcaco. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Dong dong the bald witch is gone! 21.10.05, 17:25 Jeżeli sądy lustracyjne tak wspaniale pracują to niech mi ktoś wytłumaczy;dlaczego lustracja Oleksego trwała tyle lat i dlatego przez tyle lat nie był odsunięty od władzy?Dlaczego Jurczyk kapuś i donosiciel został zlustrowany negatywnie i jest teraz prezydentem Szczecina?A powinien siedzieć na emeryturze z dala od władzy i polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Tak, tak, ten wzrok 21.10.05, 17:26 Wilczy taki. Od razu trzeba było mu w oczy patrzeć. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Sędziowie 21.10.05, 17:27 Czy ktoś wie jacy sędziowie uznali kiedyś, że Olex prawdę rzecze? O tym, że współpracował wiadomo od dawna. Ciekawe jak to się o media obije. wyjscie.bo.pl obraza.bo.pl dagome.bo.pl lama.bo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Mysle, ze Oleksy gardzi Tuskiem. Czlowiek z .... 21.10.05, 17:38 Mysle, ze Oleksy gardzi Tuskiem. Czlowiek z ....Jarucka nie jest godzien aby Oleksemu buty glancowac, a co dopiero, aby Oleksy czegos od tego harcerza oczekiwal. Oleksy to polityk ze znacznie wyzszej polki niz jakis tam Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Oleksy gardzi Tuskiem, a Tusk Oleksym :-) 21.10.05, 21:52 Myślę, że obaj panowie darzą się równie silnymi uczuciami :-) wroxi napisał: Re: Mysle, ze Oleksy gardzi Tuskiem. Czlowiek z . > ...Oleksy to polityk ze znacznie wyzszej polki niz jakis tam Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś