andrzejwilczak Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:13 pytałem kilkudziesięciu osób, tylko JEDNA słosowała na Kaczyńskiego w 1200 w regionie wygrał Tusk przewagą ponad 200 głosów Może ja i znajomi nie należymy do większości, albo to lewe wybory Boże chroń Polskę przed Kaczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 To "lewe wybory". Tak. 24.10.05, 10:24 andrzejwilczak napisał: > pytałem kilkudziesięciu osób, tylko JEDNA słosowała na Kaczyńskiego > w 1200 w regionie wygrał Tusk przewagą ponad 200 głosów > > Może ja i znajomi nie należymy do większości, albo to lewe wybory > > > > Boże chroń Polskę przed Kaczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
ormagazine Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:15 Po pierwsze, jakim cudem tylu Polaków dało się nabrać na demagogię i populizm przyszłego prezydenta. Po drugie, facet układa się z Lepperem, żeby dostać kilka głosów więcej od ludzi, którzy i tak nie wiedzą o co tak naprawdę jemu chodzi, przekraczając granice przyzwoitości moralnej. W Warszawie pokazał jak potrafi wszystko skomplikować, aż strach pomyśleć co będzie się działo na większą skalę. Ogólnie, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mzbig2 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:15 Przestańmy przesadzać z tym wpływem Rydzyka i RM. Jak wykazują badania Radia Maryja słucha w porywach 5% społeczeństwa. Nawet przy założeniu, że wszyscy słuchacze RM brali udział w wyborach, to i tak daje to mniej niż 10% ogólnej liczby oddanych głosów, czyli mniej niż 20% głosów oddanych na Kaczyńskiego. Stąd wynika, że ponad 80% ludzi głosujących na niego w ogóle nie słucha Radia Maryja. Ja sam znam osobiście ludzi, którzy utopiliby Rydzyka w łyżce wody, a głosowali na Kaczyńskiego, bo Tusk ich przeraził swoimi liberalnymi pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Ciemnogrod i Populizm zwyciezyl... 24.10.05, 10:17 ...Podzial wynikow jednoznacznie odzwierciedla obraz spoleczenstwa: slabe wyksztalcenie, brak podstawowej wiedzy o ekonomii i politycznych realiach wspolczesnej Europy. Rozumiem rozogryczenie ludzi z rzeczywistosci ostatnich lat,(aczkolwiek to ci sami wyborcy dopuscili do wladzy czerwony pomiot), ale jestem rozczarowany, ze znow wygraly deklaracje i obietnice, a nie konkretny program polityczny. Rozczarowuje tez fakt, frekwencji wyborczej, a jak nas uczy przeszlosc juz teraz mozna powiedziec, ze odesetek wkrotce narzekajacych bedzie o wiele przewyzszal procent tych , ktorzy w wyborach wzieli udzial. A komentujac to bardziej zrozumiale dla tych przecietnych wyborcow, ktorzy oddali glos na zwyciezce, nalezaloby powiedziec : "Na drzewo" Odpowiedz Link Zgłoś
ubik007 Ludzie przejrzeli na oczy 24.10.05, 10:29 i zorientowali się, że grozi nam liberalna krwawa jatka. Sądzę, że większość wyborcow Kaczora doskonale wie, że niczego nie będzie rozdawał, bo nie ma z czego, ale też nie będzie zabierał, a to chciał zrobić Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:20 Nowa pani prezydentowa jest bardzo brzydka, az mi wstyd. Daleko jej do pani Kwasniewskiej, oj, bardzo daleko. Dla pani Kaczyńskiej to niedoscigniony nigdy wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
dziun Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 11:12 ... a moglo byc tak pieknie (Polki naleza do najpiekniejszych na swiecie ;-))) O wiele tragiczniejsze sa jej przyzwyczajenia do wtracania sie w pol zdania podczas przemowien jej meza. No coz czas najwyzszy pogodzic sie z mysla, ze strategiczne decyzje polityczne dotyczace naszego kraju zapadac beda teraz podczas niedzielnych obiadkow u mamusi Kaczynskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Jak pozyskać elektorat za państwowe pieniądze 24.10.05, 10:22 Od jakiegoś czasu radio Józef informowało, że prezydent Warszawy Lech Kaczyński utworzył stypendia dla biednych uczniów nie tylko z Warszawy ale z całej Polski. Informacja ta była podawana wraz z instrukc ją, gdzie należy składać podania. Między pierwszą a drugą turą ulica przy której mieszkam zaroiła się od dziesiątków ludzi w żółtych kamizelkach (sądząc po wyglądzie bezdomnych)w proporcji 3 osoby na metr bieżący,ochoczo obdziabywali motyczkami chodnik i zbierali liście, które w większości jeszcze są na drzewach. Nie widziałam przez 25 lat takiej inwazji na mojej ulicy i tak niepoważnych zajęć w stosunku do zmoblizowanych środków. Rozumiem, że były to doraźne prace interwencyjne, zupełnie bez podtekstów. Za to właśnie nie lubię Braci Kaczyńskich i ich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marocaine Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:26 fatalnie:((((( coraz mniej wierze, ze sondaże jednak sie myla:(( Odpowiedz Link Zgłoś
bydgosc Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:38 No ladnie - Lepper bedzie tworzyc Polske przyszlosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 16 lat czekania - ale sie doczekalem w koncu :))) 24.10.05, 10:39 16 lat czekalem na prawdziwego polskiego prezydenta. prezydenta antykomuniste. nie wasatego ciolka co wspiera lewa noge. moze wreszcie teraz uda sie zakonczyc to pasmo pseudo-rozliczen z komuna i zaczac budowe nowej Polski. pomyslec ze jako JEDYNY kraj z bylej okupacji sowieckiej nie potrafililismy tego zrobic. bo autorytety moralne bo grube kreski bo wiedzaca wszystko UW/UD nawet Niemcy zamkneli tamten chory rozdzial. a jak wielki jest strach przed powiedzeniem tak,tak nie,nie w Polsce kazdy widzi. panika. zacznie sie polowanie na czarownice. koszmar nietolerancji. ludzie wylaczcie TV i zacznijcie myslec sami. wreszcie jest szansa na normalnosc ubecy w spoleczny niebyt zlodzieje do pierdla ludzie do pracy POWODZENIA KACZOR WIERZE W CIEBIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: 16 lat czekania - ale sie doczekalem w koncu 24.10.05, 10:47 Mam identyczne odczucia. Jestem szczesliwy, ze jest szansa na koniec lajdactwa w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
goora1 Re: 16 lat czekania - ale sie doczekalem w koncu 24.10.05, 11:34 Hmmm! Jakoś w Warszawie za rządów Kaczki nic się w tej kwestii nie zmieniło oprócz kilku akcji medialnych dobrze nagłośnionych, ale z mizernymi efektami. Na jakiej podstawie twierdzisz że w skali Kraju będzie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtecky chyba na kolejne łajdactwa z innej strony... 24.10.05, 13:47 życie to nie western. Szeryf był kiedyś w Katowicach, ale nie okazał się "ostatnim sprawiedliwym" i takiego nie będzie. A na rozliczenia z komunistami za późno. Teraz rozliczajmy się tylko z US i to w możliwie prosty sposób, np. przez podatek liniowy. Żadnych ulg i nie będzie oszustw. Obliczyć 15% procent od udekumentowanych dochodów - to chyba proste. I zwolnic pasozytow z urzedow - z bezproduktywnej masy przerzucajacej tygodniami papierki ze stolika na stolik pozostawic policje podatkowa scigajacej tych ktorzy sie uchylaja i niewielka obsluge ktora zalatwiac bedzie sprawy zaswiadczen o dochodach. Biurokacja - to dopiero lajdactwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
logingazetapl znowu wiejski kołtun zadecydował tak jak podczas 24.10.05, 10:46 rozbiorów Odpowiedz Link Zgłoś
monzie Re: not my president 24.10.05, 10:46 a ja sie nie zgadzam, to nie jest moj prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 I co Pan na to, Panie Michnik? 24.10.05, 10:46 15 lat przyprawiania geby Kaczorom, wylewania na nich kublow pomyj, szkalowania, wrogiego nastawiania zachodnich mediow. I wszystko to na nic. Bo prawo i sprawiedliwosc w koncu zawsze zwyciezaja, a lajdactwo prowadzi do kleski. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Mały paszkwil 24.10.05, 10:51 Mały paszkwil Drżyjcie wysocy, oto nadchodzi Kaczorrów dumy ród łokietkowy Głowę pochylcie, bo oto dzień taki Gdy każdy dryblas idzie do paki A ty panie Lepperze Andrzeju Od dziś to lepiej niż w PRLu! Długi umorzą ci bracia pisowi Za pomoc i służbę Lechosława dworowi Nie lękaj się ojcze i nie płacz już matko Twój syn pałą zarobi dziś gładko Za czarną koszulkę z emblematem niegodnym Lub za wjechanie na chodnik - to podły! Z ojcem Rydzykiem też wszystko ugodzone Słowa ostre i proste tłumom siłą tłoczone Od dziś radio, nie biskup, wyznacza prawości A jak się nie podoba - połamiem ci kości Benzyna od jutra po 6zł za litra - wieść nowa Lecz za to tanieje wódka wyborowa Gdy głodni kaczowyborcy czekają na lepsze Ty koszt ten poniesiesz - w zamian łyk gorzały Od lat na zmiany takie narody czekały! Liberalny eksperyment i PITy proste nie dla nas! Urzędnik dziś twój sędzia, pan i władza Bo Kaczyńskiego Majestat przedstawia Odłóż z pokorą na bok swe prawa! Zakasaj rękawy! Do dzieła rodaku! Śląsk, huty, rolnicy czekają u wrót pałacu! Każdego kaczowyborcę, któremu się zamarzy Burżuju nakarm! Kaczyńscy u władzy! A ty przedsiębiorco? Za dużo masz przecie! Zaraz podatek wymyśli się dla cię Na solidarne z Kaczyńskim rodziny To oto są IV Rzeczypospolitej narodziny! (c) wyborczy październik 2005, Marcin Wojtczuk Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 10:52 psy szczekają, a karawana idzie dalej, poszczekaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
jacenciak Potrawy sprzeciwu 24.10.05, 10:54 W geście obywatelskiej sugesti do nowego prezydenta - chomika urządźmy zbiorową degustację przed pałacem prezydenckim: - czernina z kaczki - pasztet z kaczki - kaczka nadziewana później zbiorowe odtańczenia "kaczuszek" (no chyba jeszcze je pamiętacie!) Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak Tuskowi "pomógł" pocałunek śmierci od Kwacha 24.10.05, 10:59 No i poparcie Bolka też się dołożyło. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 i pocałunek śmierci od Michnika 24.10.05, 11:09 to "rzetelne" dziennikarstwo GW tylko przeszkadzało Tuskowi. Zwłaszcza w piątek... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Michnik pomógł Kaczyńskiemu - rada dla Michnika 24.10.05, 11:00 Jedną z osób która w ostatnich dniach najbardziej się przysłużyła Kaczyńskiemu jest Adam Michnik. TO co on wyrabiał w piątek to woła o pomstę do nieba. Opublikował dwa sondaże - w jednym Tusk miał 4 punkty przewagi nad Kaczyńskim, a w drugim Kaczyński wygrywał z Tuskiem. Oczywiście ten drugi sondaż bardzo szybko zniknął z pierwszej strony portalu GW. A jeszcze lepszy numer zrobiono w należącym do Agory "Metrze". Pokazano "drużynę Tuska" w której dużymi literami wymieniono Wałęsę, Religę i Hołowczyca oraz "drużynę Kaczyńskiego" gdzie duzymi literami wymieniono jako jego największych popleczników Leppera, Rydzyka i Kurskiego. Oczywiście o tym że Urban i ludzie z SLD popierają Tuska nie wspomniano. Przy osobach popierających Kaczyńskiego nie wymieniono z kolei jego brata, ani tez lubianego właściciela Optimusa Kluski. Dziwnym trafem zapomniano o lubianych przez ludzi poplecznikach Kaczyńskiego. Głosowałem na Tuska, ale jak przeczytałem ten artykuł to przez głowę przeszła mi myśl "może tak zagłosować na Kaczyńskiego" - tak na złość Michnikowi i jego "rzetelnemu" dziennikarstwu. Myślę że wiele osób mogło tak pomyśleć i dlatego właśnie (przez nagonkę w GW) aż 8% osób które w poprzedniej turze głosowały na Tuska zmieniło zdanie. Polacy nie lubią być na siłę sterowani i nie lubią propagandy. Dlatego Michnik zrobił Tuskowi "niedźwiedzią przysługę". Na przyszłość mam dla Michnika radę - jak kogoś będzie popierał to nich go krytykuje w swojej GW - wtedy odda mu większą przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Z kulturą coś nie tak u kolegi... 24.10.05, 11:24 Nie lubię chamstwa wśród forumowiczów... Tacy jak ty nie mający pojęcia o socjologii i ekonomii nie powinni się wypowiadać. Takiemu wybitnemu fachowcowi jak ja nie dorastasz nawet do pięt... Odpowiedz Link Zgłoś
dziun Re: Michnik pomógł Kaczyńskiemu - rada dla Michni 24.10.05, 11:56 ... ci ktorzy zadecydowali ostatecznie o zwyciestwie Kaczynskiego nie maja dojscia do internetu, nie czytaja gazet nie kieruja sie niczym poza tym co powiedziala "jedna baba drugiej babie" podczas zebrania kola moherowych beretow. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkrol1 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 11:11 Gratuluje panu prezydentowi elektoratu, sama elita kwiat polskiej inteligencji, intelektualisci, ludzie sztuki i nauki poparli pana w tych wyborach. Jaki elektorat taki prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
lola04 Re: W koncu nie wiem ktory wygral Jacek czy Place 24.10.05, 11:16 Wygrał Placek. I wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
lola04 Kaczogród 24.10.05, 11:14 Witamy w Kaczogrodzie. jaki wstyd! Będziemy mieli najmniejszego prezydenta na świecie. A na dodatek z duzymi (rozm buta 41) kaczymi łapkami. WSTYD na cały świat!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2903 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 11:15 PORAŻKA... Odpowiedz Link Zgłoś
goora1 Re: _______Gratulacje panie Lechu! Polska jest z 24.10.05, 11:15 No no! Nie Polska tylko jakieś 25% uprawnionych do głosowania! Odpowiedz Link Zgłoś