atomm 28.10.05, 15:34 A po ile bedzie USD i EUR?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irkiel 32 dla osob zarabiajacych powyzej 80 to zbyt duzo 28.10.05, 15:36 albo podwyzszyc prog do 150 tys albo obnizyc podatek Odpowiedz Link Zgłoś
elemel2 Re: 32 dla osob zarabiajacych powyzej 80 to zbyt 28.10.05, 15:56 40% od 74 tys jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Re: 32 dla osob zarabiajacych powyzej 80 to zbyt 28.10.05, 16:05 15% od całości (lub nawet 19%) byłoby zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Stawka podatku 32% powyżej 80 000 zł oznacza, że p 28.10.05, 23:58 Stawka podatku 32% powyżej 80 000 zł oznacza, że premier i prezydent będą płacić taki podatek. Logicznie byłoby 240 000. To tyle dla urzędników niezbędników, ale to byłaby też dobra granica dla sprzedaży patentów i technologii od twórców. Niestety Panowie prawnicy i nauczyciele fizyki, a tym bardziej absolwenci technikum rolniczego nie wiedzą, że postęp polega na wdrażaniu nowych pomysłów, podnoszenie ceny za technologię utrupia ją na samym starcie. Rynek na nowe technologie jest płytki, biedny i trudny. Powstaje następna przeszkoda do tworzenia nowoczesnych miejsc pracy, pozostaje widać się modlić o rozum, a wynalazki, rynek technologii to mącą liberałowie, czysty libertynizm wg użytkowników nośników RM i TV Trwam? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:36 przeciez to jest program PiSu (18, 32%) - a tu prezentowane to jest niczym ustępstwo pod naciskiem PO? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Ładne mi ustępstwo! 28.10.05, 16:30 PO mówi: Dziurę w łodzi należy zatkać w 100 % PiS mówi: Nie. Dziurę zatkamy w 80 % ale za to wywiercimy w dnie łodzi dwie malutkie. Nie widzicie, że wychodzimy wam naprzeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Ładne mi ustępstwo! 28.10.05, 18:52 zigzaur napisał: > PO mówi: Dziurę w łodzi należy zatkać w 100 % > > PiS mówi: Nie. Dziurę zatkamy w 80 % ale za to wywiercimy w dnie łodzi dwie > malutkie. Nie widzicie, że wychodzimy wam naprzeciw? Malo tego - jak PO nie przyjmie tego gestu "dobrej woli", zostanie oskarzona o odrzucanie wspanialomyslnosci PiSu. Przeciez dokladnie tego jestesmy teraz swiadkami. PiS juz zadecydowal, ze PO im nie potrzebna. Teraz tylko probuja zwalic na PO wine za nie ustanowienie koalicji. Co za obluda. Juz nie moge... Normalnie strzelic sobie w leb pozostaje, patrzac co sie dzieje w tym kraju..... Odpowiedz Link Zgłoś
a1nd2 ------------------------------------"ustepstwo" PO 29.10.05, 00:23 powinno polegac na tym samym. Po powinno traz powiedziec: "idziemy na ustepstwa wobec PIS. dajcie nam marszalka sejmu, wicemarszalka senatu, MSWiA + resorty gospodarcze, a w zamian - my zgodzimy sie na wasze podatki. jak ustepowac, to ustepowac" A tak na powaznie - jak PIS wyobraza sobie koalicje z kims, kogo kopal podczas kampanii? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Modle sie o to aby powstal mniejszosciowy rzad PiS 28.10.05, 23:46 Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze rzad ten bedzie olbrzymim sukcesem. PO w rzadzie bedzie oznaczac destrukcje i bezsensowne klotnie uniemozliwiajace normalna, eficjentna prace. A wiec Tuski Klamliwe i PO, pokaz ze nie jestes dziwka bez honoru, nie przystepuj do rzadu. Jezeli przystapisz Tusku Klamliwy, to tirowka jest przy tobie luksusowa call girl. Wiesz, jestem przekonany, ze przystapisz, smierdzielu. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Modle sie o to aby powstal mniejszosciowy rza 29.10.05, 01:54 ZGADZAM SIĘ Z fritz...- po przejrzeniu sylwetek posłów PO na V kadencję Sejmu, widać pzewagę wieloletnich uczestników starych układów "bissnesowo - samorządowych". Zauważyłam też nowe osoby, (doskonale mi znane) - które muszą trochę "podreperować" swój budżet.Nie wierzę że oni chcą coś zmienić - raczej blokować pracę PIS. CHYBA LEPIEJ WZIĄĆ AUTORYTETY SPOZA UKŁADU - NIŻ TRACIĆ CZAS NA WALKĘ I PODCHODY. RELIGA jako pierwszy jest chętny do współpracy!! Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Przynajmniej nie dała Leperowi... 29.10.05, 21:27 > Jezeli przystapisz Tusku Klamliwy, to tirowka jest przy tobie luksusowa call > girl. Może i Tuska się puszcza, ale to Kaczka dała Leperowi... Co powiesz o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Modle sie o to aby powstal mniejszosciowy rza 29.10.05, 23:07 fritz.fritz napisał: > Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze rzad ten bedzie olbrzymim sukcesem. > > PO w rzadzie bedzie oznaczac destrukcje i bezsensowne klotnie uniemozliwiajace > normalna, eficjentna prace. > > > A wiec Tuski Klamliwe i PO, pokaz ze nie jestes dziwka bez honoru, nie > przystepuj do rzadu. > > Jezeli przystapisz Tusku Klamliwy, to tirowka jest przy tobie luksusowa call > girl. > > Wiesz, jestem przekonany, ze przystapisz, smierdzielu. > Ty sfrustrowany polaczku sprzątający w Reichu kible. Odczep się od nas, dobrze? Ja wiem, że tam nie masz z kim pogadać, bo twoi panowie wydają ci tylko polecenia, ale nie męcz nas... załatw sobie jakąs inną terapię, znajdź inny obiekt nienawiści... tylko że ty nawet po niemiecku nie umiesz... czasem to mi nawet ciebie żal... tak zmarnowac sobie życie... też może byłbym wściekły na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:45 PiS nie wie co dada, albo wie jak gadać do okienka telewizyjnego, a wyznawcy RM będą klaskac. PiS jest taki dobry, taki cacy, że wyciąga nie jedną a dwie rączki. A pod stołem kopniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio69 Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:36 Stawki były do przewidzenia. Ciekawe tylko jakie będą progi i kwota wolna od podatku. Jeżeli pierwszy próg będzie w okolicach 100 tys PLN (a takie plany miał PiS przed wyborami) to proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:37 W kampanii obiecywali 18% i 28% (od 100 tys. rocznie). Jak rozumiem wyższa stawka ma zachęcić PO do wejścia do koalicji. Ciekawy plan Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:30 idiotyzmy-kacze napisał: > W kampanii obiecywali 18% i 28% (od 100 tys. rocznie). Jak rozumiem wyższa stawka ma zachęcić PO do wejścia do koalicji. Ciekawy plan Ciekawe to jest to, kto z PiSiorkow sie nie masturbuje na mysl o tym, ze udalo im sie zgarnac wszystkie najwyzsze stanowiska. A Platforma czy udaje, ze jej zaroslo? czy jednak przed pisiorkami kaczkowatymi rozlozy nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:36 Rozłoży, rozłoży tylko czy klienci będą na bara-bara z POpaprańcami. Przegrali wszystko co było do wygrania. Rekord świata. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:47 uu1 napisała: > Rozłoży, rozłoży tylko czy klienci będą na bara-bara z POpaprańcami. Wazne to jest to, czy klienci wiedzac, ze rozklada na zyczenie tego trzeciego zechca skorzystac;) Dla mie to jiesmaczne. Ale moze to ja jestem POpaprancem;) Nigdy mnie specjalnie nie krecil seks grupowy. Przegraliwszystko co było do wygrania. Rekord świata. Wiesz co mnie niepokoi? To, ze nadal POluskwiaki udaja ze jest jakis kanal, ktorym Pisiorki moga do nich dotrzec. Jak bedzie powrot do rozmow, i jednak zawrze sie ta kalicja ..coz...nawet ta prymitywniejsza czesc spoleczenstwa (glosujaca na PiS) zrozumie, ze PO to zwykla dziwka. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:55 Seks grupowy jest fantastyczny. Pod jednym warunkiem. Że grupa liczy nie więcej niż dwie osoby. :-)) Wiesz co mnie niepokoi? To, ze nadal POluskwiaki udaja ze jest jakis kanal, > ktorym Pisiorki moga do nich dotrzec. Jak bedzie powrot do rozmow, i jednak > zawrze sie ta kalicja ..coz...nawet ta prymitywniejsza czesc spoleczenstwa > (glosujaca na PiS) zrozumie, ze PO to zwykla dziwka. POpaprańcy powtarzają numer UW w stosunku do SLD. Pamiętasz takiego gostka - Jana Parysa. Jedyna podpora własnego beretu. Jego żona prowadziła w Warszawie "salon". SLD szli na każdy numer byle być na takie salony zapraszani. A Kaczory olewają POpaprańców równo. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 17:25 Odpowiadasz na : uu1 napisała: > Seks grupowy jest fantastyczny. Pod jednym warunkiem. Że grupa liczy nie więcej niż dwie osoby. :-)) A juz prawie dalam sie nabrac:))Hehe. Sodoma i gomora moj drogi uu1:) Ale w sumie wszyscy wiemy, ze to tylko politycy "daja dupy" bez milosci i za darmo a tylko w wyrachowania. > POpaprańcy powtarzają numer UW w stosunku do SLD. Pamiętasz takiego gostka - > Jana Parysa. Jedyna podpora własnego beretu. Jego żona prowadziła w Warszawie > "salon". SLD szli na każdy numer byle być na takie salony zapraszani. A Kaczory olewają POpaprańców równo. Podczas poprzednich wyborow to ja bylam zakochana i lepilam pierogi;) Dlatego musze teraz odswiezac i odswiezac. Pomagasz mi w tym, nie przecze:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 17:35 Ale w > sumie wszyscy wiemy, ze to tylko politycy "daja dupy" bez milosci i za darmo a > > tylko w wyrachowania. Nazabawniejsze, że PiSuarki chcą na kredyt i na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 22:40 uu1 napisała: > Seks grupowy jest fantastyczny. Pod jednym warunkiem. Że grupa liczy nie więcej > niż dwie osoby. :-)) > Wiesz co mnie niepokoi? To, ze nadal POluskwiaki udaja ze jest jakis kanal, > > ktorym Pisiorki moga do nich dotrzec. Jak bedzie powrot do rozmow, i jedn > ak > > zawrze sie ta kalicja ..coz...nawet ta prymitywniejsza czesc spoleczenstw > a > > (glosujaca na PiS) zrozumie, ze PO to zwykla dziwka. > POpaprańcy powtarzają numer UW w stosunku do SLD. Pamiętasz takiego gostka - > Jana Parysa. Jedyna podpora własnego beretu. Jego żona prowadziła w Warszawie > "salon". SLD szli na każdy numer byle być na takie salony zapraszani. A Kaczory > olewają POpaprańców równo. Takie slowa z ust takiego Qrwiszcze jak SLDuu1, to nic innego jak farsa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 22:38 bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Rozłoży, rozłoży tylko czy klienci będą na bara-bara z POpaprańcami. > > Wazne to jest to, czy klienci wiedzac, ze rozklada na zyczenie tego trzeciego > zechca skorzystac;) Dla mie to jiesmaczne. Ale moze to ja jestem POpaprancem;) > Nigdy mnie specjalnie nie krecil seks grupowy. > > > Przegraliwszystko co było do wygrania. Rekord świata. > > Wiesz co mnie niepokoi? To, ze nadal POluskwiaki udaja ze jest jakis kanal, > ktorym Pisiorki moga do nich dotrzec. Jak bedzie powrot do rozmow, i jednak > zawrze sie ta kalicja ..coz...nawet ta prymitywniejsza czesc spoleczenstwa > (glosujaca na PiS) zrozumie, ze PO to zwykla dziwka. Dwoch komuszkow sie zebralo. Mowicie o prostytucji a to przeciez wasza (SLD) branza!!! Co jest z wami dziewczeta, amnezja? Czy moze zazdrosc, ze klientela sie od was tylem odwrocila? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 22:31 uu1 napisała: > Rozłoży, rozłoży tylko czy klienci będą na bara-bara z POpaprańcami. Przegrali > wszystko co było do wygrania. Rekord świata. Mylisz partie, PO to nie SLD,SO,PSL,czy PiS ktore kazdemu daje na zawolanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
publico_bono Wyciągnięcie ręki, potem kolejny strzał w pysk. 28.10.05, 15:37 Marcinkiewiczowi kończą się haczyki na PO a do poniedziałku tylko weekend został. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wyciągnięcie ręki, potem kolejny strzał w pys 28.10.05, 16:31 Wesołych Świąt, panie Marcinkiewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
pyzaptys Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:40 Powiedzial: "Solidarna Polityka Gospodarcza zapewni Polsce szybki i stabilny wzrost gospodarczy" Widac ze jeszcze nie wyhamowali po kampanii wyborczej, albo tak juz maja... Raczej to drugie co nie wrozy nic dobrego dla naszego kraju, a szczegolnie gospodarki! Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 To za czy Pis byl wczesniej skoro to nowość???? 28.10.05, 15:46 ale sie kurna napracowali........ Przeciez to ich program wyborczy znany od co najmniej kilku miesięcy!! To za czym byli poprzednio??? Jak rozumiem, najcięższa analiza to bylo - czy mozna nadal to obiecywac to co przed wyborami i czy da się zrealizować (czy raczej udawać, że się zrealizuje - bo potem powiedzą, że im PO nie pozwolilo). Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: To za czy Pis byl wczesniej skoro to nowość?? 28.10.05, 16:40 Do 6nine9 - ale jesteś marudny/a !!!!!!!! Jeżeli mówisz że jest to program PiS-u znany od dawna,czemu pytasz za czym byli poprzednio. Przecież doskonale od dawna znasz program PiS-u Jasnowidzu.PiS wygrało wybory i co może jeszcze ma kłaniać się i przepraszać PO i tak już poszli na ustępstwa obrażonym skrzywdzonym towarzyszom z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: To za czy Pis byl wczesniej skoro to nowość?? 28.10.05, 16:41 jakie ustepstwa? wypunktuj prosze Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Nie wiem jak wy, ale mam ochote by PIS porzadził!! 28.10.05, 15:40 Niech chłopaki pokażą na co ich stać. Niech zbuduja 3mln mieszkan:) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Nie wiem jak wy, ale mam ochote by PIS porzad 28.10.05, 16:14 a.gajewski1 napisał: > Niech chłopaki pokażą na co ich stać. Niech zbuduja 3mln mieszkan:) W programie bylo chyba 30 mln mieszkan i to jeszcze w tej pieciolatce...? Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: Nie wiem jak wy, ale mam ochote by PIS porzad 28.10.05, 16:27 piwi77 napisał: >W programie bylo chyba 30 mln mieszkan i to jeszcze w tej pieciolatce...? Czy Ty kolego wogóle używasz rozumu, bo mam wątpliwości. inaczej nie pisałbyś o tym, że ktokolwiek, nawet Lepper, mógłby obiecać wybudowanie 30mln mieszkań w kraju gdzie mieszka ok. 36mln obywateli, choćby przez dziesiątki lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Nie wiem jak wy, ale mam ochote by PIS porzad 28.10.05, 16:29 nieumiejetnosc wyczucia ironii oznaka niskiego iq Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Nie wiem jak wy, ale mam ochote by PIS porzad 28.10.05, 22:50 pieprz.kajenski napisał: > piwi77 napisał: > >W programie bylo chyba 30 mln mieszkan i to jeszcze w tej pieciolatce...? > > Czy Ty kolego wogóle używasz rozumu, bo mam wątpliwości. > inaczej nie pisałbyś o tym, że ktokolwiek, nawet Lepper, mógłby obiecać > wybudowanie 30mln mieszkań w kraju gdzie mieszka ok. 36mln obywateli, choćby > przez dziesiątki lat. MASZ CZELNOSC DZIADU PODWAZAC WOLE WODZA?!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Nie wiem jak wy, ale mam ochote by PIS porzad 28.10.05, 22:48 piwi77 napisał: > a.gajewski1 napisał: > > > Niech chłopaki pokażą na co ich stać. Niech zbuduja 3mln mieszkan:) > > W programie bylo chyba 30 mln mieszkan i to jeszcze w tej pieciolatce...? Nie 30 mln tylko 300 mln i nie w pierwszej pieciolatce tylko w pierwszych 15 latach panowania wodza, bo to miala byc pewnie taka odpowiedz na 3X15 PO :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 A czemu nie 300 mln? 29.10.05, 23:12 I to już jutro? Jeśli wódz rozkaże, zbudujemy! Dla nas, prawdziwych Polaków, nie ma rzeczy niemożliwych! Odpowiedz Link Zgłoś
agata21cat Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:44 jonosikowe czasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elemel2 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:59 No tak teraz 40% od 74 tys. to jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Zero kompromisu, jeszcze podwyższyli podatki 28.10.05, 15:44 32% wg ich "programu" mialo byc od 100 000 zł, teraz od 80 000, niedługo zejdą jeszcze niżej. Ale oczywiście nie od ich diet i uposażeń rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany co za bezczelne klamstwa i manipulacja! 28.10.05, 15:57 przeciez to sa ich wyjsciowe propozycje programowe!!!! nawet bardziej zaostrzone, bo wczesniej bylo 32% od 100.000 a teraz ma byc od 80.000, to przypominam , ze w czasie kampanii zeszli do 28%. Teraz znow 32% jako rozwiazanie KOMPROMISOWE????????? JAK Z KIMS TAKIM ROZMAWIAC?! PRZECIEZ TO SA KPINY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
troggir Re: co za bezczelne klamstwa i manipulacja! 28.10.05, 16:06 Marcinkiewicz twierdzi, że powyżej 80 tys zł ROCZNIE zarabia zaledwie 1% społeczeństwa..... SKĄD ON MA TAKIE DANE???????? Z BANGLADESZU???? Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: co za bezczelne klamstwa i manipulacja! 28.10.05, 16:20 > Marcinkiewicz twierdzi, że powyżej 80 tys zł ROCZNIE zarabia zaledwie 1% > społeczeństwa..... SKĄD ON MA TAKIE DANE???????? Z BANGLADESZU???? nie, skąd, to dane od nas (mówię poważnie)... po prostu ci spoza 1% mają działalnoś gospodarczą i nie płacą wg. normalnej stawki podatkowej (bo myślę, że Marcinkiewiczowi chodziło o to, że 1% płaci wg najwyższej stawki, a nie, że 1% zarabia). Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Re: co za bezczelne klamstwa i manipulacja! 28.10.05, 16:06 Masz rację, tylko czemu podpinasz to pod mój post, a nie pod główny? Wygląda, jakbyś mi zarzucał mnaipulację. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: I ją dostanie :-) 28.10.05, 15:44 mcov napisał: p.Andrzej wolalby 50% stawke PIT > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dla naszego wroga Leppera wszystko, ... 28.10.05, 15:45 Dla naszego wroga Leppera wszystko, a dla naszych przyjaciół z PO figa z makiem :-) taziuta napisał: Re: I ją dostanie :-) > mcov napisał: > p.Andrzej wolalby 50% stawke PIT > > Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Stawka podatku 32% powyżej 80 000 zł oznacza, że p 28.10.05, 17:17 Stawka podatku 32% powyżej 80 000 zł oznacza, że premier i prezydent będą płacić taki podatek. Logicznie byłoby 240 000. To tyle dla urzędników niezbędników, ale to byłaby też dobra granica dla sprzedaży patentów i technologii od twórców. Niestety Panowie prawnicy i nauczyciele fizyki, a tym bardziej absolwenci technikum rolniczego nie wiedzą, że postęp polega na wdrażaniu nowych pomysłów, podnoszenie ceny za technologię utrupia ją na samym starcie. Rynek na nowe technologie jest płytki, biedny i trudny. Powstaje następna przeszkoda do tworzenia nowoczesnych miejsc pracy, pozostaje widać się modlić o rozum, a wynalazki, rynek technologii to mącą liberałowie, czysty libertynizm wg użytkowników nośników RM i TV Trwam? Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa Kaczynscy nie chca aby Lepper placil PIT ani ZUS! 28.10.05, 18:53 jak dlugo Kaczynscy beda tolerowac to, ze milionerzy ze wsi tacy jak lepper, Hojarska, Beger, Kalinowski itp. nie beda placic ani PIT ani ZUS bez wzgledu na osiagane dochody, podczas gdy szwaczka, praczka i sprzataczka musza? nawet na zasilku przedemerytalnym musza placic PIT a tzw. rolnicy ciesza sie tolerancja Kaczynskich? gdzie tu SPRAWIEDLIWOSC i ROWNOSC WOBEC PRAWA? Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Udusic PO wyciagniętymi rękami 28.10.05, 20:15 Panie Kaczyński!!! Albo badż Pan mężczyzną i rób Pan rząd z Platformą według ich sugesti, albo przestań Pan miauczeć ustami Marcinkiewicza i rób rzad z Samoobrona..Ale do tego trzeba mieć JAJA a nie mętne po nich wspomnienie...Chyba, że żona Panu nie pozwala...To co innegooo..Wiem ,że to nielatwe..Odwagi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: Kaczynscy nie chca aby Lepper placil PIT ani 28.10.05, 23:02 sojowa napisał: > gdzie tu SPRAWIEDLIWOSC i ROWNOSC WOBEC PRAWA? Nie zauwazyles? Tylko w haslach wyborczych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Ja nie wierzę włanym oczom, patrząc na to, co Ci 28.10.05, 18:13 ...... robią z Polską. Jak on śmią. Miliony ludzi przecież położyło w nich zaufanie i co otrzymują w zamian? Tu szkoda każdego dnia wy ..... Tu jest 20% bezrobocie na przykład. Jak się nie potraficie porozumieć i stworzyć rządu, to zrezygnujcie z mandatów i z pieniędzy, które to biedne społeczeństwo na was płaci. I to już. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Panie Marcinkiewicz! 28.10.05, 18:58 Przepraszam Pana za słowa "Marcinkiewicz nie masz waść wstydu!" Ale w dalszym ciągu Pan jesteś chyba jedynym Człowiekiem w PiS, na którego PO nie działa jak czerwona płachta na byka. To, że podziwiałem pana za spokój w tak niewdzięcznej roli, w sytuacji,gdy cały PiS od wielu tygodni, a ostatnio bardzo często, nawala PO po szczękach i kopie notorycznie jak w kaczy kuper, wyciągając rękę do zgody i zapraszając do rozmów o koalicji! Wyślizguje publicznie PO w Sejmie i Senacie, zawiera tajne sojusze z LPR i Samoobroną, wbrew waszym hasło głoszonym w czasie kampanii wyborczej i w poprzednich kadencjach, a jesteście zgorszeni tym ,że nikt z PO nie chce już więcej z wami więcej rozmawiać? Że pan robisz z siebie durnia, który udaje, że ma klapki końskie na oczach i stoppery w uszach i powtarza - jak katarynka - taki sam tekst z zaproszeniem do rozmów i narzeka, że nikt juz z PO z panem nie chce rozmawiać. Teraz już rozumiem cel takiego pańskiego postępowania. Ale co Pan zrobi z tym, że już PiS właśnie zmieszał z błotem PO i stara się wewdeptać PO w ziemię, a PO mimo wszystko ma siadać do rozmów z PiS-em jak gdyby nic się złego nie stało?! Co PAN zrobi z faktem wyślizgiwania publicznie PO w Sejmie i Senacie, zawierania tajnych sojuszy z LPR i Samoobroną, wbrew waszym hasło głoszonym w czasie kampanii wyborczej i w poprzednich kadencjach? Przecież głosowania w Sejmie i w Senacie wyglądały tak, że LPR i Samoobrona głosowały pod dyktando PiS-u. To, że Pan jako przyszły Premier zakceptował plan PO, a nawet poszerzył go poza ramy zawartych wcześniej uzgodnień, nie oznacza że PO przystąpi do rozmów koalicyjnych i nie oznacza też, że w Sejmie i Senacie posłowie PiS, te plan o znacznym rodowodzie PO, zakceptują. Czy LPR i Samoobrona będą go popierać, czy też zgłosują na NIE, jeżeli posłowie PiS tak zrobią. PO przecież nie ma obowiązku go popierać - przecież PO nie będzie czynnie wprowadzać tego planu w życie. Bez umowy koalicyjnej ma jak najbardziej do tego prawo! A co będzie z wcześniejszymi przyrzeczeniami PiS-u dla PO? To są już fakty dokonane! Na odpowiednich stanowiskach w Sejmie i w Senacie miejsca zostały już zajęte! Jak Pan to wszystko poodkręca? Co Pan zrobi, aby odzyskać wiarygodność PiS-u i stracone zaufanie w PO? Jak widać z przebiegu wydarzeń w ostatnich dniach, wszystko odbywało się na pociągnięcie sznurka małego wodza ukrytego za szeregiem partyjnego tłumu. Ale sznurek małego wodza jest za krótki i nie sięga do szeregów PO! I jeszcze są ludzie, którzy już zajęli miejsca w Sejmie i w Senacie! Czy zgodzą się ustąpić? Czy dostaną coś na odstępne, czy tylko "Spieprzaj dziadu!" lub może, w stylu Rydzyka, "Bóg zapłać"? Czy może nastąpią następne uchwały o rozszerzeniu odpowiednich gremiów?! W tej sytuacji Pan posiada wielki mankament: nie jest Pan WIELKIM WODZEM PiS-u! Posłowie i senatorowie PiS-u nie mają obowiązku Pana posłuchać! A to oznacza, że PO nie będzie z Panem rozmawiać o koalicji, planie i rządzie! Tylko, że w tej sytuacji PO nie ma z kim rozmawiać, kiedy mały wódz chowa się za plecami wysyłanych do boju kamikadze! A o strategii rozmawiają bezpośrednio tylko WIELCY WODZOWIE! Mimo wszystko życzę Panu dużo szczęscia! Sobie też. Żeby ten WIELKI CYRK i kupa draństw nareszczie się skończyły! Chociaż szczęśliwe zkończenie jest mało prawdopodobne! I po co to było potrzebne? I komu to wszystko było potrzebne? I jaki cel temu przyświecał i komu miał służyć? Rozwiązania powyższych zagadek polecam jednak Panu! Nie wskazuje miejsca, gdzie Pan ma szukać rozwiązań, gdyż sądze, że Pan dobrze wie, gdzie prowadzić poszukiwania. Z poważaniem zkyc Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Re: Dolar (transferowy) będzie po 2, a na czarnym 28.10.05, 15:50 rynku po 20 zł. Normalny zielony - jak koniki zehcą. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_102 TEN PROGRAM GOSPODARCZY TO PIS-of-shit 28.10.05, 15:54 ...tyle wam powie... PIS jest kompletnie nie przygotowany do rządzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: TEN PROGRAM GOSPODARCZY TO PIS-of-shit 28.10.05, 16:56 Nidgy nie był.Chodziło tylko o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:56 "Wyciągnięcie ręki" do PO? Przeciez to nic innego jak stary, wyborczy program PiS. Nawet zaostrzony, bo górna stawka podatkowa PIT miała wynosić 100 tys PLN. Zdaje się że PiS podaje PO rękę, w której cztery palce zaciśnieto w pięść i tylko serdeczny wskazuje niebo.... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Co łączy laczy Lecha K. z Prawem i Uczciwoscia? 28.10.05, 16:05 Odpowiedz: idzcie i zobaczcie na koronie Stadionu X-lecia w Warszawie! Tak nasz miłosciwy Prezydent Warszawy stymulował jawnogrzeszne Bezprawie, Korupcje i Nieuczciwosc!!! Prezydent twardej reki??? BUUUHAHAHAHA... Idzcie tam i sami zobaczcie hordy kontrolerow kktorzy nie widza tego co zauwazy polslepy starzec i 3 miesieczne niemowle!!! Ten stadion (korona) z masowym nielegalnym handlem software, kradzionymi telefonami, CD i DVD to WIZYTOWKA SILNEGO PREZYDENTA!!! TFU...TFU... ps. przepraszam nielicznych uczciwych ktorzy tez na tej koronie robia interesy ale sa tam mniejszoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:35 Ale za to środkowy jest wyprostowany! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 15:58 PO powinna odpowiedzieć tak: O.K. Poprzemy rząd mniejszościowy Marcinkiewicza i będziemy robić to przez 6 miesięcy jeżeli będzie sie trzymał tych ustaleń i nie promował rozwiązań (w tym personalnych) będących z nimi w konflikcie. Po 6 miesiącach takiej próby wrócimy do tematu koalicji. Żeby koalicja powstała PiS musi czynem udowodnić, że ma dobre intencje - nie tylko gadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
manonfire Propaganda!!! 28.10.05, 16:03 Marcinkiewicz powiedział, że i tak zmainy będą najwcześniej w 2007. Właściwie to rzadnych konkretów nie było. Co do mieszkań, to "jeszcze będzie się radził ekspertów". To wszystko jest nadal propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:39 Dokładnie tak! Dodam jeszcze, że pierwszym krokiem nowego rządu powinno być umieszczenie lepperowców za kratami. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 23:26 zigzaur napisał: > Dokładnie tak! > Dodam jeszcze, że pierwszym krokiem nowego rządu powinno być umieszczenie > lepperowców za kratami. Twoje i moje niedoczekanie, PiS niestety nie jest zainteresowane zmniejszeniem korupcji ani przestepczosci, poprostu dobrze jest miec calkowita wladze zeby samemu uciec od wymiaru sprawiedliwosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 23:21 az100 napisał: > PO powinna odpowiedzieć tak: > > O.K. Poprzemy rząd mniejszościowy Marcinkiewicza i będziemy robić to przez 6 > miesięcy jeżeli będzie sie trzymał tych ustaleń i nie promował rozwiązań (w tym > > personalnych) będących z nimi w konflikcie. Po 6 miesiącach takiej próby > wrócimy do tematu koalicji. > > Żeby koalicja powstała PiS musi czynem udowodnić, że ma dobre intencje - nie > tylko gadaniem. Ale PiS juz udowodnilo czynem swoje intencje, wiec o jakich 6 miesiacach mowisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: p.Andrzej wolalby 50% stawke PIT 28.10.05, 15:59 mcov napisał: > p.Andrzej wolalby 50% stawke PIT Oczywiście! przecież on jest rolnikiem i PIT nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:01 Program realny. Warunek: likwidacja pieniadza i NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 17:00 I naszych rachunków! Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:03 Buhaha. Czyli idealnie ta sama propozycja ktora slyszalem juz chyba z 2 tyg temu. TO jest "kompromis"... Niech sie PiS nie osmiesza ze idzie na jakis kompromis... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A wypchaj się,Kaziu.Leć z tym do Leppera, w nagrod 28.10.05, 16:03 ę może Cię przeleci, tak jak poprzednio. Fajnie było, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 16:05 poszedł na kompromis, przedstawił jasny program - czy PO nadal będzie się zachowywać jak cnotka niewydymka tylko dlatego, że Rokita nie dostał władzy nad specsłużbami (MSWiA)??? islam blog suck-fuck-swallow Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jesli masz na myśli,że DOBRZE daje d.Lepperowi, to 28.10.05, 16:09 się w pełni zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 16:24 Dobry bo poszedł na kompromis i zamiast kluczyć raczył przedstawić program. Co z tego, że swój sprzed wyborów. Ja pierdzielę, trzeba mieć tupet! nowe znaczenia słów: Koalicja - porozumienie, w myśl którego jedna ze stron poniża i dyma drugą zapewniając nieustannie o swojej woli porozumienia i przyjaźni. Kompromis - zaproponowanie rozwiązań w takim kształcie, w jakim były już wcześniej proponowane przed negocjacjami, por. koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 16:28 do slowniczka proponuje dodac: proponowanie swojego kandydata: platforma ma prawo zaproponowac swojego dowolnego kandydata, nie znaczy to jednak ze pis go poprze.. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 16:32 Eee, to już Ford dawno temu sprecyzował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 16:33 ale nawet czarny kandydat nie pasuje (vide niesiol) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 17:32 Widocznie nie dość czarny - zanotowano jakieś odbarwienia i przebłyski :) Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 18:56 do słowniczka można dodać: dobry kandydat z PO: kandydat wysunięty przez PiS rząd mniejszościowy: rząd z poparciem większości sejmu przyjaciel: chłopiec do bicia itd. Obłuda PiSowców nie zna granic, zresztą tak jak ich mocodawców z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: Marcinkiewicz to DOBRY premier 28.10.05, 17:22 alkud napisał: > poszedł na kompromis, przedstawił jasny program > - czy PO nadal będzie się zachowywać jak cnotka niewydymka Gdyby PO poszła na ugodę cały plan Kaczorów wziął by w łeb. Marcinkiewicz to marionetka. Kiedy został zaproponowany wszyscy tak to rozumieli. A teraz nikt już nie ma wątpliwości? PiS konsekwentnie i sprytnie torpeduje powstanie koalicji (zwalając wszystko na PO). Równie konsekwentnie mówi o niemożności koalicji rządowej z SO i LPR (choć parlamentarna stała się faktem). Kandydat na premiera przedstawi więc taki rząd mniejszościowy, który zostanie odrzucony. A gdy misja tworzenia nowego gabinetu Marcinkiewiczowi się nie powiedzie, to kto waszym zdaniem podejmie kolejną próbę tworzenia rządu jako kandydat na premiera? Oczywiście Jarosław -jak to miało być od początku. Wtedy Pis nagle dogada się z PO. (Czy to dlatego Pis ciągle gada, że drzwi dla Platformy są cały czas uchylone? Ciekawi mnie tylko czym ich skuszą. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:05 Czy w USA jest liberalizm? Ja chcę żeby było tak jak w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonchild No to macie liniowy idioci tylko nie 16 ale 18% 28.10.05, 16:05 hahah ja wysluchalam dokladnie eksperta PiS i z tego co on powiedzial wynika ze rzad bedzie dazyl do wyrownania podatku PIT CIT i VAT do 18 %. Wiec i tak bedzie podatek liniowy ale nie 16 tylko 18% i nie w najblizszym roku ale bedzie on dazyl do wyrownania na przeciagi kilku najblizszych lat. I co bidota,dziecioroby i lewi rencisci??? co wy na to??? PiSik sprzyja PO-wyborcom. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Experci to nawet moga mowic ze chca PIT CIT VAT 0% 28.10.05, 16:11 !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 16:06 Stop! A zerowka stawka dla calosci dochodow pana Rydzyka. Oj oberwie sie premierowi in spe... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 17:22 Nie in spe, a in procura Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Marcinkiewicz: PIT 18 i 32 proc., CIT 18 proc 28.10.05, 18:59 Rydzyk nie prowadzi księgowości więc niech się go nikt nie czepia Odpowiedz Link Zgłoś