idiotyzmy-kacze Ale Pisuary pękają !!!! 02.11.05, 17:35 Nic zresztą dziwnego - za rok po PiSie zostanie tylko wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Ale Pisuary pękają !!!! 02.11.05, 17:36 Wczesniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Tuskczyku ! oby ciebie szlag trafił ! i PO równiez 02.11.05, 17:35 Polacy czekają na stabilizacje , na spokój !!! Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Tusk miej honor i ustąp wreszcie!!! 02.11.05, 18:33 A niby z czego ma ustąpić? Wstąpił na jakiś stołek? Chyba wyjątkowo obficie zgromadzili się tu różbej maści PiSdusie i klepią swoje androny. BRAWO TUSK!!!!! Tak trzymać!!!! Jasno i przejrzyście pokazać, że PO to nie partia "stołkiewiczów", że jak się mówi o ZASADACH, to się trzeba ich trzymać. Była mowa, że ma być koalicja PO-PiS, a nie PiS-Samabrona. Partia, która zdobyła tylko 3% głosów mniej od partii zwycięskiej, to potencjalny koalicjant, a nie ktoś, kogo robi się "w konia" poza plecami. Kaczy autorytaryzm trafi w końcu szlag, to tylko kwestia czasu. Zamarzyła się władza absolutna? Najlepiej wyemigrować na bezludną wyspę i RZĄDZIĆ, RZĄDZIĆ, RZĄDZIĆ.... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Brynk! oby ciebie szlag trafił ! i PO ró 02.11.05, 17:40 No i czekac bedziemy dlugo... Bo PiSuary z Lepperem i ta partia od moherowych beretow i faszystowskich pozdrowien na pewno ich nie przyniosa... nl Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 tusk chyba sobie kpi?! 02.11.05, 17:36 śmieszne są zarzuty tuska względem pis. wypomina pisiakom, że zliberalizowali swój program reformy służby zdrowia żeby mieć pełną władzę w swoich rękach (sic!). kpi czy o drogę pyta? przecież pis w ostatnim czasie robił wszystko żeby skłonić po do ponownych rozmów koalicyjnych. dlatego też m.in. zmienił swój program 'zdrowotny'. taktyka po jest chyba taka, żeby wmawiać teraz wszystkim, że jest koalicja pis- s-lpr a kaczyńscy chcą tylko władzy (tak jakby tusk i rokita chcieli czegoś innego). czy to będzie prawda czy nie nie ma istotnego znaczenia. ważne że za rok czy dwa będą wybory a wyborcom będzie powiedzieć, że pis się skompromitował współpracą z lepperem. gdyby nie to że to co się dzieje ma wpływ na moje życie miałbym nawet satysfakcję oglądając kompromitację polskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Tusk - w obronie układów (warszawskich) 02.11.05, 17:38 ... Mówię to jako wyborca PO z wyborów parlamentarnych... Ale już w starciu Kaczyński-Tusk zagłosowałem na Kaczora - z bólem serca, bo ekonomiczne pomysły PiS z kampanii naprawdę są mi obce.. jednak wszystkie debaty unaoczniły jedno - Tuskowi mało zależy na liberalizmie w gospodarce, a bardziej na chronieniu układów w gospodarce, ramię w ramię z SLD, czego objawem w przeszłości był tzw układ warszawski - jeden z najbardziej skorumpowanych chyba samorządów w Polsce.. Tusk potrafił tylko jak mantrę powtarzać teksty o sojuszu PiS z Lepperem i LPR - szok po przegranych wyborach jeszcze bardził to uaktywnił... i to pomimo, iż PiS kilkakrotnie dał znać, że w gospodarce w wielu punktach jest gotów przyjąć punkt widzenia PO, oddać ministerstwo zdrowia. L.Kaczyński dopuścił po referendum możłiwość wprrowadzenia podatku liniowego... Skład rządu Marcinkiewicza jest robiony ewidentnie pod poparcie PO, a nie Samoobrony itp... Tyle, że Tusk chce służb specjalnych, ministerstwa Sprawiedliwości - gospodarka go nie obchodzi... Odnoszę wrażenie, że chce zachować wszystkie postubeckie układy w polskiej gospodarce i to tylko jest jego celem.. A środkiem obecnie przedterminowe wybory, do których przez wszystkie miesiące będzie powtarzał o sojuszu PiS z Lepperem i LPR-em - by stworzyć wrażenie, że te wybory i głosowanie w nich na PO to jedyna szansa na normalną gospodarkę.. Nie wierzę już za grosz w liberalizm PO, wierzę za to w ich "aferalzim" - wszak to godni spadkobiercy KLD Ci co dadzą się nabrać na ten tani spektakl, powinni mocno zweryfikować swoje dobre samopoczucie co do własnych umiejętności postrzegania rzeczywistości i logicznego myślenia... i nie mówię tu o tym, że ktoś zagłosuje na PO, bo to normalne, że ktoś wybiera taką partię a nie inną.. Mówię o tych, którzy rzeczywiście uwierzą w to, że rząd PiS to najgorszy rząd w historii Polski o programie Samoobrony... PiS naprawdę wiele zrobił, by zawrzeć koalicję z PO I wiele ustapił... Błąd być może, że nie oddał im jednak stanowiska marszałka, CHOĆ TAKICH USTALEŃ NIE BYŁO wbrew temu co powtarza Tusk - dotyczyły jedynie sytuacji zawarcia koalicji, a marszałek może mocno utrudniać życie ew. rządom mniejszościowym... Nie zmieniłoby to jednak zapewne szans na koalicję - bo bez kontroli służb specjalnych Tusk nie zamierzał w nią wchodzić.. Mój głos PO z ludźmi takimi jak Tusk straciła na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re:KTO zdrajcą biednej częsci Polaków ??? 02.11.05, 17:42 Biedna czesc Polakow glosowala na Kaczorka, wiec do Tuska nie moze miec zadnych pretensji. Chcieli miec Polski solidarnej... to niech teraz patrza co sie dzieje... nl Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 17:38 Razem z Olejniczakiem, stworzycie naprawdę konstruktywną opozycję. Mam nadzieję, że to pańska ostatnia kadencja w sejmie, a potem trzeba będzie wrócić do prac na wyskości. u. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ojciec Rydzyk to prawdziwy jasnowidz! 02.11.05, 17:38 Kto moglby jeszcze przed dwoma tygodniami oczekiwac, ze Platforma zatonie? A tu prosze: jeszce tylko pare dni, a juz bedzie tylko wrak na dnie politycznego morza Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 [...] 02.11.05, 17:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Ojciec Rydzyk to prawdziwy jasnowidz! 02.11.05, 18:09 To są właśnie te kacze marzenia! Jakie te wszystkie kaczki do siebie podobne, jakie mają myśli zgodne! Zupełnie jak w jednej takiej partii, co to sie wzięła do rządzenia w Niemczech w latach 30. Ale kaczki na to za cienkie. Nie lubię Platformy, ktora faktycznie zachowuje sie jak obrażona panna. Ale ma troche racji - w takie szambo jak układy z Lepperem żaden rozsądny człowiek wchodzic nie powinien. Wystarczy posłuchać, co on bredzi i czego JUŻ żąda. A będzie jeszcze gorzej, na tym facecie nikt polegać nie może. Pozazdrościc takiego koalicjanta! Dlatego wydaje mi się, że PiS sobie nie porządzi, nie spodziewał sie takiego obrotu sprawy, do końca sądził, że głód władzy wśród platformersów zwycięży. Na razie nie zwyciężył, byle wytrzymali parę miesięcy. Czy będzie wtedy lepiej? Wątpię. Ale na razie to PiS zaczyna tonąć. Platforma ma na kogo zwalać winę za nieudane pomysły polityczne i gospodarcze. Tych zreszta PiS za wiele nie ma. Lustracja, dekomunizacja, polowania na czerwone czarownice, teczki (nie wszystkie), komisje śledcze + rozwalanie+ rozwalanie +rozwalanie... Tym sie naprawdę nie najemy. Wiem, że powoływanie sie na wyniki badań społecznych nie jest dzisiaj w modzie, ale jednak przywołam ten wynik. Wymienionymi przeze mnie składnikami programu PiS-u interesuje sie w Polsce ok. 10%(!) Polaków, chyba nawet trochę mniej. Wystarczy, że zacznie spadać złotówka (tak naprawdę, bo na razie to tylko straszy i to lekko), inwestorzy zwiewać, co natychmiast przełoży sie na wzrost bezrobocia - i po PiS-ie i po kaczym (ponoć genialnym) planie. Sherlock Holmes (podobno tak samo pracuje)- Jarosław powinien jeszcze przemyśleć swoje pomysły. Bo na tych kaczych strategiach straci tylko Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Herr Donald Tusk, bitte!! "Sztandar wyprowadz 02.11.05, 17:38 Ja tak z czystej ciekawosci zapytam, ile wam płacą za aktywną obecność na forum? I czy od nicka czy od postu? Dziwię się, że tak brzydząc się GW chce się Wam wchodzić na jej forum. Ja tam Gazety Polskiej nie czytam i nie pałętam się po jej forach. Nawet nie wiem, czy są. Z tonu wielu wypowiedzi wynika niezbicie, że jest to sterowana akcja pisowców i innych "patriotów" od Leppera i Giertycha. Jeśli taka teraz będzie Polska, to tylko mozna się wstydzić i czas wyjeżdżać z tego dziwnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Stawki mamy duzo nizsze, niz wy "platfusy" 02.11.05, 17:40 wam to Tusk z Lewandowskim i Schetyxna zawsze troche aferalnego grosza sypna. kaczory takiej lewej kasy nie maja mammamia6 napisała: > Ja tak z czystej ciekawosci zapytam, ile wam płacą za aktywną obecność na forum > ? > I czy od nicka czy od postu? Dziwię się, że tak brzydząc się GW chce się Wam > wchodzić na jej forum. Ja tam Gazety Polskiej nie czytam i nie pałętam się po > jej forach. Nawet nie wiem, czy są. > Z tonu wielu wypowiedzi wynika niezbicie, że jest to sterowana akcja pisowców i > > innych "patriotów" od Leppera i Giertycha. Jeśli taka teraz będzie Polska, to > tylko mozna się wstydzić i czas wyjeżdżać z tego dziwnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Przynajmniej się przyznałeś 02.11.05, 17:58 żałosny pisiorku obszczymurku Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Przynajmniej się przyznałeś 02.11.05, 18:03 Bo my walczymy z otwarta przylbica; wasz - POowcow jezyk przypomina mi ostatnio agresje pewnego malego czlowieczka z wasikiem, patrona wszystkich heterofobow; . insightmag.com/main.cfm/include/detail/storyid/174917.html mbishop napisał: > żałosny pisiorku obszczymurku Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Stawki mamy duzo nizsze, niz wy "platfusy" 02.11.05, 18:44 Misiu żałosny jesteś. Nie zalej się przypadkiem żółcią. Odpowiedz Link Zgłoś
a_kosmulska Re: Herr Donald Tusk, bitte!! "Sztandar wyprowadz 02.11.05, 18:06 o juz dawno mialam to napisac, bo zadziwia mnie, ze tyle tu ludzi o skrajnie innych pogaldach, ktorzy z luboscia i duzym brakiem obycia usiluja cos wykrzyczec a glownie obrazic i opluc. jedynie to, ze jest wolnosc i demokracja powstrzymywalo mnieod zadania pytania co oni tu robia ci kwakacze? ale trafil do mnie argument, ze jesli nie czytam gazety polskiej to tym bardziej nie wykorzytsuje czasu na szwdeanie sie po tamtejszych stronach. zadziwiajace!? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: „Jak Pón Bóg stworzył... 02.11.05, 18:33 „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jeden anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: »Jakże jǒ ni móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na Kaszëbë i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do skrzëni, czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: »Jô, tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał, że terô tę skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrobił tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: „Jak Pón Bóg Tuskowi rozum odebrol" 02.11.05, 19:32 almagus napisał: > „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jed > en > anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę > Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: &ra > quo;Jakże jǒ ni > móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes > ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na K > aszëbë > i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do sk > rzëni, > czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: > »Jô, > tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i > përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał, > że terô tę > skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrob > ił > tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”. Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos TUSK POMYSL O POLSCE A NIE O SWOJEJ KARIERZE 02.11.05, 17:39 ale egoista, zdestabilizowac i rozkrasc to twoj cel. Idz lepiej na emeryture daj zyc Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: TUSK POMYSL O POLSCE A NIE O SWOJEJ KARIERZE 02.11.05, 17:44 Gdyby myslal o karierze to by chetnie chapnal marszalkostwo Sejmu... Slusznie robi, ktos moherowcom i pisudczykom patrzyc na lapki musi... nl Odpowiedz Link Zgłoś
ciceron Re: TUSK POMYSL O POLSCE A NIE O SWOJEJ KARIERZE 02.11.05, 18:10 nocnylot napisał: > Gdyby myslal o karierze to by chetnie chapnal marszalkostwo Sejmu... Slusznie > robi, ktos moherowcom i pisudczykom patrzyc na lapki musi... > nl niech patrzy na lapki ale niech nie probuje destabilizowac sytuacje polityczna w Polsce. Karierowicz na wykonczeniu. Przegral wybory podwojnie i stawia warunki i robi fochy. Na calym swiecie przegrywajacy szef idzie na smietnik historii inaczej w nastepnych wyborach PO moze nie uzyskac nawet 5% glosow. Ale moze i tak lepiej bo PO popelnia harrrrrrrakiri Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: TUSK POMYSL O POLSCE A NIE O SWOJEJ KARIERZE 02.11.05, 18:43 Hmmmm... To ciekawe masz to pojecie o "calym swiecie"... I znajomosc poltyki... Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: TUSK POMYSL O POLSCE A NIE O SWOJEJ KARIERZE 02.11.05, 18:44 Gdyby Twoja teoria sie sprawdzala to Kaczory na smietniku historii powinny byc od dawna. W sumie szkoda, ze sie nie sprawdza... Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: śmierdzący PISUAR zaanektowal forum 02.11.05, 17:45 W przeciwieństwie do Ciebie pozostała część elektoratu PO zaczyna wreszcie dostrzegać, że w tych wyborach popełnili powazny błąd. Weź głeboki oddech i pomyśl, kto jest tak naprawdę winny rozpadowi niedoszłego projektu koalicji PO-PIS? PO-rażka.... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: śmierdzący PISUAR zaanektowal forum 02.11.05, 17:52 hahhahaha... Niezly dowcip!!! I za nieudolnosc nowych ministrow, tez bedzie odpowiedzialne PO? I za niski wzrost prezydenta takze??? nl Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Nie wypowiadaj się w imieniu elektoratu PO! 02.11.05, 22:26 Głosowałem na PO, a nie na koalicję PO-PiS, bo liberalizmu nie da sie pogodzić z katolickim narodowym-socjalizmem. Naród chciał katolicki narodowy-socjalizm to niech rządzą jego wyznawcy: PiS-Samoobrona-LPR Krzyż na drogę. Przeżyliśmy komunizm, przeżyjemy i ich! W najgorszym razie wyjedziemy :P Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: TUSK ! - POLACY CHCĄ ZGODY ! - NIE JĄTRZ !!! 02.11.05, 17:45 A ty matolku nie spamuj! nl Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Cieszy mnie,ze Tusk chce zwalczac kaczyzm w Sejmie 02.11.05, 17:47 Kaczki dlugo nie pociagna,bo koldry nie wystarczy na wszystkie obiecanki.Dlatego normalnosc musi miec swoje oparcie w PO.Badzcie konsekwetnie przeciwko kaczyzmowi,czyli przeciw oszlomstwu i dzieleniu biedy.Niz dziwnego,ze wszystkie europejskie media sa przeciwko kaczorom.Co,umowily sie?.Wiedza,ze to oszolomstwo i populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Cieszy mnie,ze Tusk chce zwalczac kaczyzm w S 02.11.05, 18:14 Tylko, że te europejskie media konsekwentnie promują socjalizm we własnych krajach, co przejawia się takim rozwojem tych europejskich krajów, jaki jest jasne, masz rację, że teoretyczny program gospodarczy PO jest lepszy niż PiS - mówię Ci to jako wyborca PO (już były, raczej nie przyszły).. Tyle, że koalicja nie rozpada się z powodu rozbieżności w podejściu do gospodarki (PiS stworzył totalnie proplatformowy rząd przecież), nie chodzi o ów mit z Lepperem (jeśłi wierzysz w tę bajkę, to szkoda czasu na dyskusję z Tobą, najpierw naucz się logicznie choć trochę myśleć) lecz o służby specjalne i kontrolę nad prokuratorami.. o to, by zachować wszystkie postubeckie układy w gospodarce, a głoszony "liberalizm" to tylko maska by pozyskać jakichś wyborców.. To taki odpowiednik SLD po drugiej stronie sceny politycznej - głośmy co chcą, a róbmy dalej swoje Mówię to jako nabrany wyborca.. Nabrany częściowo tylko, bo bhałem się tego od początku i wahałem się, bo owi "liberałowie" nie raz już rządzili i wprowadzali zgoła nieliberalne rozwiązania.... Ale liczyłem, że z PiS-em w MSWiA i Min Sprawiedliwości to PO zajmie się jednak gospodarką i coś tam wprowadzi... Bzdura, chodziło tylko o zachowanie układów podobnych do warszawskiego - korupcji, koncesji itd Żadni z nich liberałowie, to ciągle zwykli aferałowie A panika to jest po stronie PO - stąd to ujadanie i dążenie do wyborów przedwczesnych... U ludzi takich jak ja jest żal straconej szansy (choć coraz mniej wierzę w to, ze była takowa) i niepokój przed przyszłoscią - czy pod rządami mniejszościowymi PiSu czy w jeszcze wieszym stopniu rządami PO-SLD, jakie grożą nam w połowie przyszłego roku po nowych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 harakiri dokonuje sie na naszych oczach 02.11.05, 17:42 Tusk co powie, to jeszcze wieksza kompromitacja Pora zmienic kierownictwo PO, lub rzeczywiscie byc w opozycji do patriotycznie dzialajacego rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2 Do zwolenników PIS-u 02.11.05, 18:11 Skąd w was tyle nienawiści i jadu? Jesteście w większości katolikami, gdzie wasza miłość chrześcijańska? Jako również katolik (nieortodoksyjny) wstyd mi za was. Wzieliście całą władzę, ciągłe zwracanie się do PO aby wzięła współodpowiedzialność za wasz rząd jest nieuczciwe. Jako wyborca PO nie chcę koalicji z PIS za wszelką cenę. Nie Martwcie się o PO, nawet jak skończy tak jak UW to zachowa twarz. Są granice przyzwoitości, których nawet w polityce nie wolno przekraczać. Kumanie się z Lepperem i Rydzykiem są taką granicą. Przebywanie w opozycji w towarzystwie Olejniczaka ujmy nie przynosi. Ambicje Kaczyńskich są niebezpieczne dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Do zwolenników PIS-u 02.11.05, 18:16 ...w czym jest gorszy Lepper od Urbana? Bo chyba nie sadzisz ze Olejniczak rzadzi SLD co? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Urbana nie ma w Sejmie 02.11.05, 19:48 i nie jest wicemarszałkiem. Ot, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Zgoda tak, ale nie na kłamstwie i oszustwie PiS. 02.11.05, 18:16 Prawo = Lepper? Sprawiedliwość = Rydzyk? To PiS złamała zasady, to PiS stsuje PODWÓJNE STANDARTY. A teraz marzą by podzielić PO. Niedoczekanie wasze. Boicie się silnej opozycji nie tylko w parlamencie, ale i w samorządach, jak też wśród wykształconej części społeczeństwa. PiS na gruncie rozbitej opozycji chciałby zbudowac wielka partie o charakterze faszystowskim wycierając się "dobrem Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Brawo DONALD TUSK 02.11.05, 17:45 Konsekwencja to wartość rzadko spotykana w polskiej polityce, tym bardziej cenna. Nie mamy nic do stracenia PIS obiecał najlepsze państwo z możliwych - PO najrozsądniejsze i najbardziej realne.. Czyli w najgorszym razie PIS doszusuje do PO albo będziemy mieli nowe wybory, być może zwycięzkie dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
lpatezag i po PO.... 02.11.05, 18:09 Najlepiej ocenic sytuacje polityczna Polski odwracajac role.Gdyby PO wygrala wybory i prezydenta to PIS nawet by nie mial prawa powiedzeiec slowka o przyszlym rzadzie.Te buce z PO obsadziliby wszystko swoimi ludzmi.Dlatego wkurzaja mnie te prosby i wyciaganie lapy do PO przez Macinkiewicza.Na szczescie jest rzad i PO niech splywa w sina dal!!! Pomyslec ze TUSK mial byc prezydentem...Ten pusty,nijaki,bez charakteru i osobowosci nie mowiac juz o programie....Jest jak balon wykreowany przez marketingowcow tylko ze nawet porzadnie nie pekl a jedynie powoli uchodzi z niego powietrze i zostanie flakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon TAK TO CZLOWIEK BEZ WLASCIWOSCI, MIALKI, PUSTY, NI 02.11.05, 18:14 hISTERIA PO POWYBORCZYM SZOKU OSIAGNELA ZENIT!Niczego dobrego sie nie spodziewalem po Tusku;zreszat wiekszosc wyborcow tez tak go oszacowala wiec pozostal w miejscu dla niego wlasciwym. I TAK BEDZIE! Na nic jego fochy!Zal m i oporzadnych ludzi z PO ale mysle ze po chwilowym solidaryzmie partyjnym nie pozostanie za wiele> W najblizszym czsie dojdzie do oceny zdarzen z ostatnich dni. Czy zwyuciezy malostkowsc Tusk-Schetyna czy propanstwowosc przyzwoitych [politykow PO>?Pozyjemy zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: Brawo DONALD TUSK 02.11.05, 18:35 Ty myslisz,ze uklad to ciezcy frajerzy i drugi raz postawia na PO:-)))Kto stawia na konia ktory przegral dwie najwazniejsze gonitwy? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks I dlatego Tusk spokojnie i stabilnie mówi "Nie!". 02.11.05, 17:59 Chyba że akcveptacja warunków, które są znane i tak proste, że najgłupszy kaczysta je chyba rozumie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Personalia (Kaczor-Lepper) wazne, nie Polska 02.11.05, 18:12 Oj, panie Tusk, wstyd tylko Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 17:48 I tak trzymać!!! Kaczyńscy chcieliby do swojego wozu zaprządz wszystkich: Tuska, Leppera, Kalinowskiego, Giertycha a nawet samego Pana Boga (pokazało się to w programach RM), byle tylko wyszli na swoje. Wyjątkowi lawiranci. Kiedyś byli w komitecie wyborczym Wałęsy. Pamiętam, jak bronili dobrego imienia Wałęsy przed Tymińskim. Potem coś im odbiło. Myśleli, że Wałęsie nałożą obrożę i kaganiec i go obłaskawią. Nie udało się więc sięgnęli po broń najskuteczniejszą: pomówienia. Teraz obłaskawiają Leppera. Ale on im jeszcze pokaże! Z całym szacunkiem dla Pana Leppera, u którego podziwiam chłopską inteligencję i determinację, ten "obłaskawiony buhaj" (to porównanie nie powinno go obrazić)jeszcze pokaże swoje rogi. Kaczyńscy myślą, że to zabawa w corridę. Polska to nie Hiszpania. Wałęsie nie dorastają do kostek. Gdyby Wałęsa otrzymał takie wykształcenie, które oni mają, to do tej pory byłby przynajmniej honorowym dożywotnim prezydentem Polski. A ci, tak jak glina (nie powiem "g.wno") przyłączyli się kiedyś do niego, a potem go opluli. Teraz to samo chcą zrobić z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 17:50 I co w tym dziwnego,ma do tego prawo to jest polityka czyli gra interesów lepszych czy gorszych.Z Lepperem daleko sie nie zajedzie lae to moje zdanie,może zwolennicy PISu mają inne ale to ich sprawa.Ci co pisza o Tusku jako niemieckim zdrajcy chciałbym przypomniec że jego dziadek uciekl do wojska Polskiego pod dowodztwem gen Andersa.To Kurski z tego przeuczciwego PISu zrobil swinski przekret dla doraznych korzyści.A niestety PIS zachowuje sie tak jakby dostał co najmniej 50% glosów poparcia.Klasę zwyciezscy ocenia sie jak odnosi sie do przegranego.Bo prostak chocby ubrał sie w smoking to słoma i tak z butów wyjdzie.Co do opozycji,przeciez PO nie mówi że wszystko będzie negować,popierac bedzie sensowne działania a nie lepperyzmy.Władza ma sens kiedy te który ja zdobył rozumie po co doszedl do władzy,od bajek są bajkopisarze.I więcej kultury e tych postach. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Donald, twardo i zdecydowanie "Nie!". Kaczory mają 02.11.05, 17:51 juz pełne gacie. Widać to z histerycznego tonu ich zwolenników i agitatorów na tym forum...:). Warunki znają, nie, to nie, łaski bez, zawsze ktoś musi być w opozycji...:)Tylko stanowczością mozna wygrać tą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Kacze szpice na forum!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 17:52 KWa KWA KWA, aż się niedobrze robi Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re:PO-frustraci na forum!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 17:54 W przeciwieństwie do Ciebie pozostała część elektoratu PO zaczyna wreszcie dostrzegać, że w tych wyborach popełnili powazny błąd. Weź głeboki oddech i pomyśl, kto jest tak naprawdę winny rozpadowi niedoszłego projektu koalicji PO-PIS? PO-rażka.... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Mów za siebie 02.11.05, 19:51 , a nie za "pozostałą część", OK? Masz żenująco prymitwny sposób uprawiania propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 [...] 02.11.05, 17:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: POoooooszlo! Szatndar wyprowadzony 02.11.05, 18:02 Tusk zachowuje sie jak ostatniej kategorii frustrant, ktory ma cos na sumieniu i obawia sie, ze to sie rypnie. Albo tez, jesli nic na sumieniu nie ma - to zachowuje sie jak typowy czerwony knur, ktory tak sobie, dla zmylenia publiki, bawi sie w czlonkostwo UW (przedtem bylo cos innego), a teraz rozowo czerwone PO. Tusk, badz dzentelmenem - ZAMKNIJ SIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Za komuny wszystkie gnidy,radio,tv,gazety wyły 02.11.05, 17:56 : kończcie strajk, to jest złe dla Polski, w statkach gniją cytrusy i banany dla naszych dzieci, pomiarkujcie się, jesteście przestepczą bandą, zdradzacie ojczyznę,itp, itd. Tak teraz wyje pisuar wszędzie, gdzie może. Znamy to...Nie łamać się, wytrwac, oni już mają pełno w gaciach, czuć smród... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Za komuny wszystkie gnidy,radio,tv,gazety wył 02.11.05, 18:05 zyks napisał: > : kończcie strajk, to jest złe dla Polski, w statkach gniją cytrusy i banany dl > a > naszych dzieci, pomiarkujcie się, jesteście przestepczą bandą, zdradzacie > ojczyznę,itp, itd. Tak teraz wyje pisuar wszędzie, gdzie może. Znamy to...Nie > łamać się, wytrwac, oni już mają pełno w gaciach, czuć smród... Piszesz o innych, a sam wyjesz "jak z nut"! - WSTYDZ SIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 17:56 Panie Dorn, skąd pan wziął te dane? Chyba z sufitu. W policji nie ma nawet 0,5% dawnych funkcjonariuszy SB, tym bardziej na kierowniczych stanowiskach. Została jakaś część byłych funkcjonariuszy SB, którzy pracowali tam prze kilka miesięcy przed 1989 r., aktórzy zajmują zresztą bardzo podrzędne stanowiska. Innych wymietli ich juz dawno pańscy poprzednicy i to przy akceptacji SLD. Rozumiem, że szuka pan pretekstu do zrobienia czystek w policji i służbach specjalnych. Ale te pańskie dane o tych 10 % są równie wiarygodne jak lądowanie talibów w Klewkach. Źle to wróży pańskiej wiarygodności jako szefa MSWiA w oczach społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 17:58 Co do nowego Rzadu to czystki polityczne beda duze,mysle,ze wysla psy goncze na ulice i beda lapac kazdego polaka po 40-ce, i napewno zesla ich na galery. Nawet ci ktorzy sprzeciwjali sie wyborowi Kaczynskich,dzis wszyscy w czambol ida za nimi.Napewno ze strachu albo dla posadki,trzeba korzystac poki czas. Odpowiedz Link Zgłoś