Dodaj do ulubionych

Spotkanie PiS i LPR w sprawie poparcia rządu

02.11.05, 18:31
Niech zyje Samoobrona Rodzin Prawa i Sprawiedliwosci, nasza nowa sila
przewodnia!

------
kaczor.moher.lepper.wizzair!
Obserwuj wątek
    • travel_wawa Nie przeszkadzaja ani wyroki ani "pozdrowienie"... 02.11.05, 18:39
      To jest jakaś orgia hipokryzji.

Tu Lepper z wyrokami, tam LPR z faszystowskim pozdrowieniem...
      Gdzie jest prawo?
      Gdzie jest sprawiedliwość?

GDZIE JEST WASZA PRZYZWOITOŚĆ, NA BOGA!!!!!!!!!!1
      • kurczeblade2 Dorn esteta 02.11.05, 18:44
        Na pierwszy rzut oka, Dorn sprawia wrażenie człowieka z klasą; pisze wiersze,
        zna sie na winach i dobrym jedzeniu. Analiza jego wypowiedzi pokazuje jednak
        człowieka z kompleksem wyższości; estetę gardzącego motłochem, (czyli nami
        wszystkimi).

Dwie rzeczy skłoniły go do zostania opozycjonistą za komuny:

“Ja sam doszedłem do tego, że komunizm to niesprawiedliwy, skrajnie nudny,
        upokarzający, obrzydliwy i nieestetyczny ustrój, więc postanowiłem zostać
        opozycjonistą. I zostałem, bo dwie rzeczy były dla mnie po prostu nie do
        strawienia. To stanie w kolejkach i zagłuszanie zagranicznych radiostacji, bo
        jakiś cham, bydlak sobie wymyślił, że mam tego nie słuchać. Mnie to doprowadzało
        do ciężkiej cholery! Ja, normalny człowiek, stoję godzinami w kolejce po jedzenie…”

Ach, ten nieestetetyczy system! Ludzie brzydko ubrani i do tego ON musiał z NIMI
        stać w kolejce. On, Ludwik Dorn.

Ahh, gdzie ta II Rzeczpospolita, Panie dzieju? Gdyby nie ta komuna to majątek by
        był, folwark i służba. A tu stać w kolejce z chamami! Chyba sie przeziębię…

Elitarne zapędy Dorna ukazują się też w jego wizji tworzenia superoganu
        państwowej administracji- “400 sprawiedliwych”. Ta nowa arystokracja miała być
        trzonem przyzwoitości i porządku w państwie. Mieliby wysokie wynagrodzenia i
        służbowe mieszkania w eleganckich dzielnicach, tak by nie kuszono ich korupcją.
        Pomyslodawca nie odżegnuje sie od tego pomysłu:

“Koncepcja 400 sprawiedliwych musi być zmodyfikowana, ale bronie jej podstaw”.

Do jego elitaryzmu i estetyzmu należy dodać determinację do przeprowadzenia
        czystek kadrowych. Znane juz jest jego oświadczenie, ze 10 procent kadry
        oficerskiej w Policji musi odejść.

“Trzeba przekopać się przez teczki, biografie funkcjonariuszy czynnych w
        ostatnich dziesięciu latach. Wszystkich. I tych nowych, i tych sprzed 1989 r. W
        pierwszej kolejności trzeba przeprowadzić tam dekomunizację, którą widzę jako
        strukturalną deesbekizację.”

Dorn jak i Kaczynsy lubią się chwalić swoim anty-komunistycznym rodowodem. Mam
        jednak coraz większe przeczucie, że w swojej walce kierowali sie nie poczuciem
        wspólnego dobra. Nie. Ich napędzała nienawiść do tych co odebrali przywileje z
        II Rzeczpospolitej; majątki, służbę, bankiety, kuligi, Kresy i Lwów.

Teraz Ku.. My- oto motto szarpaniny PiSowcow z komuną, komuny z PiSowcami;
        szkoda, ze w tym wszystkim Polska najbardziej upokarzana.
        --------------
        www.kurczeblade.pl
      • tymon99 Jak to gdzie? 02.11.05, 21:16
        Prawo jest w kodeksach. A sprawiedliwość na Sądzie Ostatecznym.. To jest koniec
        hipokryzji: wybory wygrane, można ujawnić, z kim nam po drodze, a z kim nie.
    • parob gdyby nie ta platforma to mogloby obyć sie bez LPR 02.11.05, 19:14
      a tak niestety. Nie rozumiem z jakiego powodu PO, ustami Tuska, oświadcza że nie będzie popierać w głosowaniach rządu a na ofertę wspólnej pracy nad budżetem i ustawami okołobudżetowymi odpowiada z góry nie. czyli według zasady: im gorzej tym lepiej. bedzie dalej pchała PiS w socjal LPR-Samoobrony zamiast starać się swoje 3 grosze wsadzić dla dobra Polski i uchwalić wspólnie oszczędny budżet.
      • abba15 Re: gdyby nie ta platforma to mogloby obyć sie be 02.11.05, 19:23
        parob napisał:
        > a tak niestety. Nie rozumiem z jakiego powodu PO, ustami Tuska, oświadcza że ni
        > e będzie popierać w głosowaniach rządu a na ofertę wspólnej pracy nad budżetem
        > i ustawami okołobudżetowymi odpowiada z góry nie. czyli według zasady: im gorze
        > j tym lepiej. bedzie dalej pchała PiS w socjal LPR-Samoobrony zamiast starać si
        > ę swoje 3 grosze wsadzić dla dobra Polski i uchwalić wspólnie oszczędny budżet.

wermacht i dobro Polski?
        • philips9 Ludwik D. robi wrazenie niezrownowazonego psychola 02.11.05, 20:01
          • abba15 Re: Ludwik D. robi wrazenie niezrownowazonego psy 02.11.05, 20:35
            Re: Ludwik D. robi wrazenie niezrownowazonego psy

to każdy głupi tak twierdzi nie tylko ty
            • philips8 abba15, alez ty wszystkich dziarsko rozstawiasz... 02.11.05, 21:57
              cholernie dzielna z ciebie osoba. Jestes wrecz wspanialy....jeszcze tylko ta
              zbyt czesta masturbacja... no ale "nobody is perfect..."
        • monster1972 ośla łączko.. jaki wehrmacht???? o czym mowisz? 02.11.05, 20:18
          czy Donald był w armii niemieckiej? strzelał do POlaków?

moze dziadka Ci zabil, co?

jak nie, to sie zamknił buraczku..

ludzie z taktych rejonów byli wcielani siłą.. albo kulka w łeb...

pewnie taki jestes maczo, ze powiesz.. ja bym odmówił..

odmowić to mozesz swojej dziewczynie lub chlopakowi ;-) tłumacząc sie, ze cie
          glowa boli, a nie niemcom podczas wojny..

mam dość PiSiorów i ich kumpli z lpr i samejbrony...
          co jeden to głupszy lub wiekszy kryminał..

i wy żeście to bydło wybrali, brawo

taniec chochoła mi sie przypomina... - jesli wiesz o co chodzi (pewnie nie...
          bo skad)

Polak

• abba15 Re: ośla łączko.. jaki wehrmacht???? o czym mowis 02.11.05, 20:39
            monster1972 napisał:
            > czy Donald był w armii niemieckiej? strzelał do POlaków?
            > moze dziadka Ci zabil, co?jak nie, to sie zamknił buraczku..
            > ludzie z taktych rejonów byli wcielani siłą.. albo kulka w łeb...
            > pewnie taki jestes maczo, ze powiesz.. ja bym odmówił..
            > odmowić to mozesz swojej dziewczynie lub chlopakowi ;-) tłumacząc sie, ze cie
            > glowa boli, a nie niemcom podczas wojny.. mam dość PiSiorów i ich kumpli z lpr
            i samejbrony...co jeden to głupszy lub wiekszy kryminał..
            > i wy żeście to bydło wybrali, brawo taniec chochoła mi sie przypomina... -
            jesli wiesz o co chodzi (pewnie nie... bo skad)Polak

Polakz ciebie taki
            jak z perzu buraki
          • alfred73 polska AK i polska Wermachtu 02.11.05, 21:02
            widać tu starcie przodków z Warszawy - polska AK i polska powstania, kompletnie
            zburzonego miasta, niegodzącego sie na to czy owo
            no i ta druga polska z GDAŃSKA - sprzedawczyków z wermachtu - liczacych na
            kenkarty niemieckie by jakoś przekombinowac i wojenke przetwać a jak niemcy w
            odwrocie to do aliantów sie załapać - ot jacy szprytni i obrotni "rodacy"
            "ale to przecież nieważne..."
            • kurczeblade2 Re: polska AK i polska Wermachtu 02.11.05, 21:22
              Zadko odpowiadam na glupie posty; zrobie wyjatek.
              Jestes idiota, i tyle!
              ----------------
              www.kurczeblade.pl
            • tymon99 Re: polska AK i polska Wermachtu 02.11.05, 21:26
              alfred73 napisał:

> widać tu starcie przodków z Warszawy - polska AK i polska powstania, kompletnie
              > zburzonego miasta, niegodzącego sie na to czy owo
              > no i ta druga polska z GDAŃSKA - sprzedawczyków z wermachtu

Może spróbowałbyś trochę pouczyć się historii, Alfredzie? Nie mówię tu o
              zaawansowanych studiach, jedna - dwie książki wystarczą. Wtedy będziesz
              wiedział, że z Warszawy Niemcy do Wehrmachtu nie brali. Natomiast własnych
              obywateli, jak najbardziej. I będziesz też wiedział, że w miastach zamieszkanych
              na ogół przez Niemców powstanie miałoby jeszcze mniej szans powodzenia, niż w
              Warszawie. I będziesz też wiedział, że wielu wziętych do Wehrmachtu
              dezerterowało (np. we Włoszech) - i była to dla nich jedyna szansa walki po
              stronie aliantów. Dowiesz się też, że niektórzy trafiali na front wschodni - i
              tam tłukli bolszewików uważając słusznie, że tak trzeba.
    • friedmar Brawp 02.11.05, 21:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka