qutas.vielgus 02.11.05, 18:31 Niech zyje Samoobrona Rodzin Prawa i Sprawiedliwosci, nasza nowa sila przewodnia! ------ kaczor.moher.lepper.wizzair! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
travel_wawa Nie przeszkadzaja ani wyroki ani "pozdrowienie"... 02.11.05, 18:39 To jest jakaś orgia hipokryzji. Tu Lepper z wyrokami, tam LPR z faszystowskim pozdrowieniem... Gdzie jest prawo? Gdzie jest sprawiedliwość? GDZIE JEST WASZA PRZYZWOITOŚĆ, NA BOGA!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade2 Dorn esteta 02.11.05, 18:44 Na pierwszy rzut oka, Dorn sprawia wrażenie człowieka z klasą; pisze wiersze, zna sie na winach i dobrym jedzeniu. Analiza jego wypowiedzi pokazuje jednak człowieka z kompleksem wyższości; estetę gardzącego motłochem, (czyli nami wszystkimi). Dwie rzeczy skłoniły go do zostania opozycjonistą za komuny: “Ja sam doszedłem do tego, że komunizm to niesprawiedliwy, skrajnie nudny, upokarzający, obrzydliwy i nieestetyczny ustrój, więc postanowiłem zostać opozycjonistą. I zostałem, bo dwie rzeczy były dla mnie po prostu nie do strawienia. To stanie w kolejkach i zagłuszanie zagranicznych radiostacji, bo jakiś cham, bydlak sobie wymyślił, że mam tego nie słuchać. Mnie to doprowadzało do ciężkiej cholery! Ja, normalny człowiek, stoję godzinami w kolejce po jedzenie…” Ach, ten nieestetetyczy system! Ludzie brzydko ubrani i do tego ON musiał z NIMI stać w kolejce. On, Ludwik Dorn. Ahh, gdzie ta II Rzeczpospolita, Panie dzieju? Gdyby nie ta komuna to majątek by był, folwark i służba. A tu stać w kolejce z chamami! Chyba sie przeziębię… Elitarne zapędy Dorna ukazują się też w jego wizji tworzenia superoganu państwowej administracji- “400 sprawiedliwych”. Ta nowa arystokracja miała być trzonem przyzwoitości i porządku w państwie. Mieliby wysokie wynagrodzenia i służbowe mieszkania w eleganckich dzielnicach, tak by nie kuszono ich korupcją. Pomyslodawca nie odżegnuje sie od tego pomysłu: “Koncepcja 400 sprawiedliwych musi być zmodyfikowana, ale bronie jej podstaw”. Do jego elitaryzmu i estetyzmu należy dodać determinację do przeprowadzenia czystek kadrowych. Znane juz jest jego oświadczenie, ze 10 procent kadry oficerskiej w Policji musi odejść. “Trzeba przekopać się przez teczki, biografie funkcjonariuszy czynnych w ostatnich dziesięciu latach. Wszystkich. I tych nowych, i tych sprzed 1989 r. W pierwszej kolejności trzeba przeprowadzić tam dekomunizację, którą widzę jako strukturalną deesbekizację.” Dorn jak i Kaczynsy lubią się chwalić swoim anty-komunistycznym rodowodem. Mam jednak coraz większe przeczucie, że w swojej walce kierowali sie nie poczuciem wspólnego dobra. Nie. Ich napędzała nienawiść do tych co odebrali przywileje z II Rzeczpospolitej; majątki, służbę, bankiety, kuligi, Kresy i Lwów. Teraz Ku.. My- oto motto szarpaniny PiSowcow z komuną, komuny z PiSowcami; szkoda, ze w tym wszystkim Polska najbardziej upokarzana. -------------- www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Jak to gdzie? 02.11.05, 21:16 Prawo jest w kodeksach. A sprawiedliwość na Sądzie Ostatecznym.. To jest koniec hipokryzji: wybory wygrane, można ujawnić, z kim nam po drodze, a z kim nie. Odpowiedz Link Zgłoś
parob gdyby nie ta platforma to mogloby obyć sie bez LPR 02.11.05, 19:14 a tak niestety. Nie rozumiem z jakiego powodu PO, ustami Tuska, oświadcza że nie będzie popierać w głosowaniach rządu a na ofertę wspólnej pracy nad budżetem i ustawami okołobudżetowymi odpowiada z góry nie. czyli według zasady: im gorzej tym lepiej. bedzie dalej pchała PiS w socjal LPR-Samoobrony zamiast starać się swoje 3 grosze wsadzić dla dobra Polski i uchwalić wspólnie oszczędny budżet. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: gdyby nie ta platforma to mogloby obyć sie be 02.11.05, 19:23 parob napisał: > a tak niestety. Nie rozumiem z jakiego powodu PO, ustami Tuska, oświadcza że ni > e będzie popierać w głosowaniach rządu a na ofertę wspólnej pracy nad budżetem > i ustawami okołobudżetowymi odpowiada z góry nie. czyli według zasady: im gorze > j tym lepiej. bedzie dalej pchała PiS w socjal LPR-Samoobrony zamiast starać si > ę swoje 3 grosze wsadzić dla dobra Polski i uchwalić wspólnie oszczędny budżet. wermacht i dobro Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ludwik D. robi wrazenie niezrownowazonego psy 02.11.05, 20:35 Re: Ludwik D. robi wrazenie niezrownowazonego psy to każdy głupi tak twierdzi nie tylko ty Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 abba15, alez ty wszystkich dziarsko rozstawiasz... 02.11.05, 21:57 cholernie dzielna z ciebie osoba. Jestes wrecz wspanialy....jeszcze tylko ta zbyt czesta masturbacja... no ale "nobody is perfect..." Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ośla łączko.. jaki wehrmacht???? o czym mowisz? 02.11.05, 20:18 czy Donald był w armii niemieckiej? strzelał do POlaków? moze dziadka Ci zabil, co? jak nie, to sie zamknił buraczku.. ludzie z taktych rejonów byli wcielani siłą.. albo kulka w łeb... pewnie taki jestes maczo, ze powiesz.. ja bym odmówił.. odmowić to mozesz swojej dziewczynie lub chlopakowi ;-) tłumacząc sie, ze cie glowa boli, a nie niemcom podczas wojny.. mam dość PiSiorów i ich kumpli z lpr i samejbrony... co jeden to głupszy lub wiekszy kryminał.. i wy żeście to bydło wybrali, brawo taniec chochoła mi sie przypomina... - jesli wiesz o co chodzi (pewnie nie... bo skad) Polak Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: ośla łączko.. jaki wehrmacht???? o czym mowis 02.11.05, 20:39 monster1972 napisał: > czy Donald był w armii niemieckiej? strzelał do POlaków? > moze dziadka Ci zabil, co?jak nie, to sie zamknił buraczku.. > ludzie z taktych rejonów byli wcielani siłą.. albo kulka w łeb... > pewnie taki jestes maczo, ze powiesz.. ja bym odmówił.. > odmowić to mozesz swojej dziewczynie lub chlopakowi ;-) tłumacząc sie, ze cie > glowa boli, a nie niemcom podczas wojny.. mam dość PiSiorów i ich kumpli z lpr i samejbrony...co jeden to głupszy lub wiekszy kryminał.. > i wy żeście to bydło wybrali, brawo taniec chochoła mi sie przypomina... - jesli wiesz o co chodzi (pewnie nie... bo skad)Polak Polakz ciebie taki jak z perzu buraki Odpowiedz Link Zgłoś
alfred73 polska AK i polska Wermachtu 02.11.05, 21:02 widać tu starcie przodków z Warszawy - polska AK i polska powstania, kompletnie zburzonego miasta, niegodzącego sie na to czy owo no i ta druga polska z GDAŃSKA - sprzedawczyków z wermachtu - liczacych na kenkarty niemieckie by jakoś przekombinowac i wojenke przetwać a jak niemcy w odwrocie to do aliantów sie załapać - ot jacy szprytni i obrotni "rodacy" "ale to przecież nieważne..." Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade2 Re: polska AK i polska Wermachtu 02.11.05, 21:22 Zadko odpowiadam na glupie posty; zrobie wyjatek. Jestes idiota, i tyle! ---------------- www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: polska AK i polska Wermachtu 02.11.05, 21:26 alfred73 napisał: > widać tu starcie przodków z Warszawy - polska AK i polska powstania, kompletnie > zburzonego miasta, niegodzącego sie na to czy owo > no i ta druga polska z GDAŃSKA - sprzedawczyków z wermachtu Może spróbowałbyś trochę pouczyć się historii, Alfredzie? Nie mówię tu o zaawansowanych studiach, jedna - dwie książki wystarczą. Wtedy będziesz wiedział, że z Warszawy Niemcy do Wehrmachtu nie brali. Natomiast własnych obywateli, jak najbardziej. I będziesz też wiedział, że w miastach zamieszkanych na ogół przez Niemców powstanie miałoby jeszcze mniej szans powodzenia, niż w Warszawie. I będziesz też wiedział, że wielu wziętych do Wehrmachtu dezerterowało (np. we Włoszech) - i była to dla nich jedyna szansa walki po stronie aliantów. Dowiesz się też, że niektórzy trafiali na front wschodni - i tam tłukli bolszewików uważając słusznie, że tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś