a.gajewski1 03.11.05, 18:13 I bardzo dobrze! Niech SamoPIS się wykaze. NIech zbuduja 3 mln mieszkań, niech obniżą podatki i podwyższą emerytury. Zobaczymy na kogo zwalą jak bezzębni z pałami przyjdą na wiosnę pod sejm! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedruch Chory z urojenia 03.11.05, 18:14 mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce, co jest niebezpieczne... Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Chory z urojenia 03.11.05, 18:16 jedruch napisał: > mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce, co jest > niebezpieczne... I kto tu ma urojenia kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Chory z urojenia 03.11.05, 18:55 mbishop napisał: > jedruch napisał: > > > mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce, co jest > > niebezpieczne... > > I kto tu ma urojenia kolego? Ej, nie narzekaj. Dobry glos w dyskusji. Przynajmniej oryginalny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Takich oryginałów mamy pełne ławy rządowe :-) 03.11.05, 19:28 bio.mum napisała: > mbishop napisał: > > > jedruch napisał: > > > > > mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce, co jest > > > niebezpieczne... > > > > I kto tu ma urojenia kolego? > > Ej, nie narzekaj. Dobry glos w dyskusji. Przynajmniej oryginalny:)) > Odpowiedz Link Zgłoś
gigilatrottola PO nie dała PiSowi wyjścia 03.11.05, 19:32 nie chcia koalicji PiS Samoobrona LPR a sami nie daja im innego wyjścia. Brawo Donald Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Tobie też coś się w głowie kićka? :-( 03.11.05, 21:36 Co było pierwsze - jajko czy kura? Tego nigdy się nie dowiemy. Ale łatwo prześledzić przebieg rokowań po wyborach prezydenckich, żeby stwierdzić że PiS negocjowało z PO z pozycji siły (do perfekcji opanowało negocjacje za pomocą pałki) jak nie zgodzicie się na koalicję na naszych warunkach, to zapomnijcie o marszałku sejmu z PO. PO grymasiło, więc marszałkiem został dwojga imion wielbiciel Pinoczeta (Marej Jurek twierdzi, że Pinoczet zabił tylko 2 tys. przeciwników politycznych, podczas gdy niezależne źródła mówią o 3 tys.). PO coś się nadal nie podobało, to Niesiołowskiego nie wybraliśmy na wicka w Senacie. PO dalej grymasi, to niech się buja - poprze nas Lepper, który i tak jest nam bliższy od przyjaciół z PO - równie prawy i sprawiedliwy jak my :-) gigilatrottola napisał: PO nie dała PiSowi wyjścia > nie chcia koalicji PiS Samoobrona LPR a sami nie daja im innego wyjścia. Brawo > Donald Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: Tobie też coś się w głowie kićka? :-( 03.11.05, 21:49 taziuta napisał: > Co było pierwsze - jajko czy kura? Tego nigdy się nie dowiemy. Ale łatwo > prześledzić przebieg rokowań po wyborach prezydenckich, żeby stwierdzić że PiS > negocjowało z PO z pozycji siły (do perfekcji opanowało negocjacje za pomocą > pałki) jak nie zgodzicie się na koalicję na naszych warunkach, to zapomnijcie o > > marszałku sejmu z PO. PO grymasiło, więc marszałkiem został dwojga imion > wielbiciel Pinoczeta (Marej Jurek twierdzi, że Pinoczet zabił tylko 2 tys. > przeciwników politycznych, podczas gdy niezależne źródła mówią o 3 tys.). > PO coś się nadal nie podobało, to Niesiołowskiego nie wybraliśmy na wicka w > Senacie. PO dalej grymasi, to niech się buja - poprze nas Lepper, który i tak > jest nam bliższy od przyjaciół z PO - równie prawy i sprawiedliwy jak my :-) > > gigilatrottola napisał: > PO nie dała PiSowi wyjścia > > nie chcia koalicji PiS Samoobrona LPR a sami nie daja im innego wyjścia. > Brawo > > Donald Starsi ludzie pamietają, że Niesiołowski też dobrze mówił o Pinochecie. A kiedyś wystąpił przed kamerami pijany. I w ogóle to głupol. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Niesiołowski teraz jest git, bo pluje na kaczki! 03.11.05, 22:05 Niesiołowski był głupolem gdy pluł na czerwonych. Teraz gdy pluje na kaczki, to święty człowiek. I jaki inteligentny :-) jacek2216 napisała: > Starsi ludzie pamietają, że Niesiołowski też dobrze mówił o Pinochecie. A > kiedyś wystąpił przed kamerami pijany. I w ogóle to głupol. Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: Niesiołowski teraz jest git, bo pluje na kacz 04.11.05, 15:35 Moze jestescie spokrewnieni? :) taziuta napisał: > Niesiołowski był głupolem gdy pluł na czerwonych. Teraz gdy pluje na kaczki, to > > święty człowiek. I jaki inteligentny :-) > > > jacek2216 napisała: > > > Starsi ludzie pamietają, że Niesiołowski też dobrze mówił o Pinochecie. A > > > kiedyś wystąpił przed kamerami pijany. I w ogóle to głupol. Odpowiedz Link Zgłoś
codex1 Re: PO nie dała PiSowi wyjścia 03.11.05, 22:07 PO owocach ich POznacie... Efekt tego wszystkiego jest taki, że zapowiadany wyborcom program POPISU będzie realizowało tylko jedno ugrupowanie polityczne, czyli "Prawo i Sprawiedliwość". "Platforma Obywatelska" z własnej woli ustawiła się w opozycji do koalicji rządowej i wszelkie kunktatorskie wytłumaczenia są tutaj zbędne i nie na miejscu. A pan Rokita, to już takie wygibasy wyczynia, jak "człowiek guma", Tusk przynajmniej jest jednoznaczny i od przegranych przez PO wyborów parlamentarnych, starał się jeszcze kręcić z tym premierostwem Kaczyńskiego, myśląc, że "Kaczory" i PIS dadzą się na to złapać, potem jeszcze próbował kombinować w Gdańsku wykorzystując autorytet abp Gocłowskiego i siedzibę Kurii Metropolitalnej i w końcu został przy idiotycznym haśle "Lepper musi odejść!". Tak więc wszystko rypło się na Radzie Krajowej PO: i podwójna gra Rokity, która zamiast wicepremierostwa w niedoszłej koalicji POPIS-u przyniosła mu chociaż, sprytnie ugrane, stanowisko wiceszefa Platformy, a Tuskowi zaś "wyjście z twarzą" i wejście efekciarskie na drogę i w rolę OPOZYCJI RZĄDOWEJ. FINITE LA COMEDIA! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 No to jasne 03.11.05, 23:13 Po co glosowac za rzadem, jeszcze udalo by sie cos zbudowac i bylyby problem. A tak - przeciwko, jak za dawnych czasow - ujebac, zablokowac, przeszkodzic nie pozwolic, nie beda Kaczory robic nam tu reform ani poprawiac gospodarki. Veto, po polsku, oby jak najdluzej na dnie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: No to jasne jak skóra Leppera 04.11.05, 00:26 arius5 napisał: > Po co glosowac za rzadem, jeszcze udalo by sie cos zbudowac i bylyby problem. Przecież niegłosowanie PO za rządem PiSu nic nie zmienia - poprze go Sramoobora i Lobby Pier...niętych Rozrabiaków. Zobaczysz jak im się uda cos zbudować:)) > A tak - przeciwko, jak za dawnych czasow - ujebac, zablokowac, przeszkodzic nie > pozwolic, nie beda Kaczory robic nam tu reform ani poprawiac gospodarki. Hehehehehehe "Kaczory robić reform" i tak nie mają zamiaru, chyba, że w MO:)) > Veto, po polsku, oby jak najdluzej na dnie. Toś mi sie udał Panie Bracie:)) To PiS nie chciał PO, a nie odwrotnie. To PiS popełnił mezalians z Sramooborą a nie odwrotnie. To PiS bedzie musiał zapłacić SO i LPR za poparcie, a nie odwrotnie. Wolał tajne konszachty z populistami zamiast otwartej koalicji z PO, to będzie musiał sie mizdrzyć do przestępcy w szlabanie i Qnia. To kaczyński ma prawo veta... i będzie go pewnie musiał użyć przeciw rządowi z własnej partii, żeby nie było, że kłamał w czasie kampanii nawet w sprawach programu gospodarczego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: No to jasne jak skóra Leppera 04.11.05, 15:28 Doktorze, Jezeli nie zgadzasz sie z Arius'em to jedno jest pewne...Jestes stracony... Gazeta Wybiorcza wyprala Ci kompletnie mozg!!! doktorhabilitowany.1 napisał: > arius5 napisał: > > > Po co glosowac za rzadem, jeszcze udalo by sie cos zbudowac i bylyby prob > lem. > Przecież niegłosowanie PO za rządem PiSu nic nie zmienia - poprze go Sramoobora > > i Lobby Pier...niętych Rozrabiaków. Zobaczysz jak im się uda cos zbudować:)) > > > > A tak - przeciwko, jak za dawnych czasow - ujebac, zablokowac, przeszkodz > ic > nie > > pozwolic, nie beda Kaczory robic nam tu reform ani poprawiac gospodarki. > Hehehehehehe "Kaczory robić reform" i tak nie mają zamiaru, chyba, że w MO:)) > > > Veto, po polsku, oby jak najdluzej na dnie. > > Toś mi sie udał Panie Bracie:)) To PiS nie chciał PO, a nie odwrotnie. To PiS > popełnił mezalians z Sramooborą a nie odwrotnie. To PiS bedzie musiał zapłacić > SO i LPR za poparcie, a nie odwrotnie. Wolał tajne konszachty z populistami > zamiast otwartej koalicji z PO, to będzie musiał sie mizdrzyć do przestępcy w > szlabanie i Qnia. To kaczyński ma prawo veta... i będzie go pewnie musiał użyć > przeciw rządowi z własnej partii, żeby nie było, że kłamał w czasie kampanii > nawet w sprawach programu gospodarczego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Takich oryginałów mamy pełne ławy rządowe :-) 03.11.05, 19:34 taziuta napisał: > bio.mum napisała: > > > mbishop napisał: > > > > > jedruch napisał: > > > > > > > mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce > , co jest > > > > niebezpieczne... > > > > > > I kto tu ma urojenia kolego? > > > > Ej, nie narzekaj. Dobry glos w dyskusji. Przynajmniej oryginalny:)) Masz na mysli tych zindoktrynowanych i zastraszonych przez Kaczorow, Leppera i Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Masz rację! Cofam tych oryginałów, to kopie! 03.11.05, 19:40 Rzeczywiście, nie zastanowiłem się. Zbyt dużo tego dobrego wina :-) bio.mum napisała: > Masz na mysli tych zindoktrynowanych i zastraszonych przez Kaczorow, Leppera > i Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Masz rację! Cofam tych oryginałów, to kopie! 03.11.05, 19:53 taziuta napisał: > Rzeczywiście, nie zastanowiłem się. Zbyt dużo tego dobrego wina :-) Zeby nie powiedziec - klony;) Ale moze jestem zbyt surowa. Moze nie mam racji myslac, ze ktorys wylamie sie i bedzie mial inne zdanie niz taki nie przymierzajac Kaczor. Jesli sie to zdarzy, obiecuje, ze pilnie wysledze i odnotuje ten fakt;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: No nie wiem, czy się kto odważy :-( 03.11.05, 20:04 Nie wiem, czy nie nazbyt surowo oceniam pryncypialność Jareczka, ale ma w rękach wszystkie organa ścigania i represji. Jak mu ktoś podskoczy to się pewnie okaże, że na sumieniu ma (ten dysydent) o wiele więcej niż hydraulik Wassermana :-( bio.mum napisała: > Zeby nie powiedziec - klony;) Ale moze jestem zbyt surowa. Moze nie mam racji > myslac, ze ktorys wylamie sie i bedzie mial inne zdanie niz taki nie > przymierzajac Kaczor. Jesli sie to zdarzy, obiecuje, ze pilnie wysledze i > odnotuje ten fakt;) > taziuta napisał: > Re: Masz rację! Cofam tych oryginałów, to kopie! > > Rzeczywiście, nie zastanowiłem się. Zbyt dużo tego dobrego wina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: No nie wiem, czy się kto odważy :-( 03.11.05, 20:14 taziuta napisał: > Nie wiem, czy nie nazbyt surowo oceniam pryncypialność Jareczka, ale ma w > rękach wszystkie organa ścigania i represji. Jak mu ktoś podskoczy to się > pewnie okaże, że na sumieniu ma (ten dysydent) o wiele więcej niż hydraulik > Wassermana :-( Straszyc to Ty potrafisz;))...Tylko dlaczego ja sie boje, chociaz nic nie zrobilam (mam na mysli czyny niezgodne z obecnym kodeksem karnym;)? Czy to juz paranoja czy realne zagrozenie? i tym razem to nie jest prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Słusznie się boisz, bo następny będzie internet! 03.11.05, 20:24 Jak już zabranie komuchów, dysydentów i byłych przyjaciół (cała krnąbrna PO też wyląduje we współczesnej Berezie) to weźmiemy się za filistrów z internetu. Trzeba o tym pisać teraz, bo potem już się nie da :-( bio.mum napisała: > Straszyc to Ty potrafisz;))...Tylko dlaczego ja sie boje, chociaz nic nie > zrobilam (mam na mysli czyny niezgodne z obecnym kodeksem karnym;)? Czy to > juz paranoja czy realne zagrozenie? i tym razem to nie jest prowokacja. > taziuta napisał: > > Nie wiem, czy nie nazbyt surowo oceniam pryncypialność Jareczka, ale ma w > > rękach wszystkie organa ścigania i represji. Jak mu ktoś podskoczy to się > > pewnie okaże, że na sumieniu ma (ten dysydent) o wiele więcej niż hydraulik > > Wassermana :-( > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Słusznie się boisz, bo następny będzie intern 03.11.05, 20:34 taziuta napisał: > wyląduje we współczesnej Berezie) to weźmiemy się za filistrów z internetu. > Trzeba o tym pisać teraz, bo potem już się nie da :-( A teraz bez zartow. Nie wierzysz w to, prawda? Czy to ma byc takie po lapach - dla nas mlodych? Dla nas krnabrnych? Zeby nam nie bylo za dobrze? Nie wiesz szczylu co to cenzura no to masz? Budzi sie we mnie zwierze na sama mysl ze mozesz miec chociazby 5% racji. naprawde mam sie powoli oswajac z mysla ze Polska to kraj dla staruszek, gornikow i wszechpolakow?? Odpowiedz Link Zgłoś
stegnitz285 Z czego PiS może jeszcze ustąpić?!!! PO eskaluje 03.11.05, 21:10 swoje absurdalne żądania w imie absurdalnie TOTALITARNYCH mrzonek a Bracia Kaczyńscy oddali juz praktycznie WSZYSTKO!!! Wystawiaja się wręcz na niebezpieczeństwo ZEMSTY politycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oswajaj się, oswajaj... Jak się nie sprawdzi - to 03.11.05, 21:35 przynajmniej będziesz miała przyjemną niespodziankę :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Oswajaj się, oswajaj... Jak się nie sprawdzi 03.11.05, 22:18 uchachany napisał: > przynajmniej będziesz miała przyjemną niespodziankę :-))! Ale jestes. Zobaczymy jaki bedziesz uchachany jak ciebie tez zabanija;P:)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Z tymi górnikami to przesadziłaś :-( 03.11.05, 22:11 W każdej grupie znajdzie się paru rozrabiaków. U nas to nawet starostowie piją (szczególnie w grupie, w drodze do Brukseli). A górnicy to fajne chłopaki. Takie same jak każde inne. W każdym razie, jak ktoś gustuje w chłopakach :-) bio.mum napisała: > ... naprawde mam sie powoli oswajac z mysla ze Polska to kraj dla staruszek, > gornikow i wszechpolakow?? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Z tymi górnikami to przesadziłaś :-( 03.11.05, 22:28 taziuta napisał: > W każdej grupie znajdzie się paru rozrabiaków. U nas to nawet starostowie piją (szczególnie w grupie, w drodze do Brukseli). A górnicy to fajne chłopaki. > Takie same jak każde inne. W każdym razie, jak ktoś gustuje w chłopakach :-) > Ja caly czas licze na to, ze Polki wyjda z domu i zaprotestuja ( tak jak pielegniarki kilka lat temu ) To byla jedna z najbardziej wzruszajacych chwil w moim zyciu. Moze przesadzilam z gornikami, ale tak sie sklada ze demolowali moje miasto a nie twoje. Jabbys sie czul, gdyby wybijali twoje szyby w twoim samochodzie? Ci starostowie, ktorzy jechali do Brukseli to nasze swojskie chlopaki. Przekroj naszego spoleczenstwa. Ich blad polegal na tym, ze jeszcze nie oswoili sie z mysla, ze komorki z kamerami sa wszechobecne. Ale to prawdziwi polscy maczo...pamietasz co spiewali? Polityka to cytuje..."Powiedz moja mala, jak mnie swedzi pala". Nie udawaj, ze nigdy od kolegow takich tekstow nie slyszales w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie słyszałem takich tekstów w realu! 03.11.05, 22:45 Niczego nie udaję! Nie przestaję w takim "towarzystwie". A jak byłem młody to śpiewałem zupełnie inne pieśni :-) bio.mum napisała: > ...Ci starostowie, ktorzy jechali do Brukseli to nasze swojskie chlopaki. > Przekroj naszego spoleczenstwa. Ich blad polegal na tym, ze jeszcze nie > oswoili sie z mysla, ze komorki z kamerami sa wszechobecne. Ale to prawdziwi > polscy maczo...pamietasz co spiewali? Polityka to cytuje..."Powiedz moja > mala, jak mnie swedzi pala". Nie udawaj, ze nigdy od kolegow takich tekstow > nie slyszales w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Poczytaj: analiza polityki PO w Rzepie. 03.11.05, 20:21 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie czytam Rzepy! Zbyt dyspozycyjna :-( 03.11.05, 20:28 A jeśli uprzejmie donoszą na PO, to w moich oczach i tak im już nic bardziej od Jaruckiej zaszkodzić nie może. Ale czy to usprawiedliwia PiS? Chyba nie :-) fritz.fritz napisał: Re: Poczytaj: analiza polityki PO w Rzepie. > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Platforma na wzburzonym morzu samookreślenia, n 03.11.05, 20:30 Co robi Jarosław Kaczyński, jakoś go nie widać, a O. Rydzyk daje do zrozumienia, że może więcej? To już jego trzecia wygrana o. Rydzyka w tych wyborach. Platforma na wzburzonym morzu samookreślenia, na nic jej samoobrona! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:chorzy na wladze nieudacznicy juz się podlizują 03.11.05, 20:52 Ty się nie podlizuj, tylko się kąp. Wiadomym mi już jest, że w środowiskach klerykalnych lubią się podlizywać. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re:Czy podlizuchy nie lubią się kąpać? :-) 03.11.05, 21:00 almagus napisał: > Ty się nie podlizuj, tylko się kąp. > Wiadomym mi już jest, że w środowiskach klerykalnych lubią się podlizywać. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Kotom nie smakuje marchewka, nawet umyta! 03.11.05, 21:15 Kotom nie smakuje marchewka, nawet umyta! Ale jak ma uszy po sobie, to królik. PO nie dało się nabrać na marchewkę, chodzi niezależnie jak kot. Mieć uszy po sobie niebezpiecznie ,można zostać pasztetem i to ze świeżutkiego królika , co jeszcze wczoraj łapał myszy! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re:Kotom nie smakuje marchewka, nawet umyta! 03.11.05, 21:43 Dobre! Ten z uszami po sobie to chyba Rokita? :-) almagus napisał: > Kotom nie smakuje marchewka, nawet umyta! > Ale jak ma uszy po sobie, to królik. > PO nie dało się nabrać na marchewkę, chodzi niezależnie jak kot. > Mieć uszy po sobie niebezpiecznie ,można zostać pasztetem i to ze świeżutkiego > królika , co jeszcze wczoraj łapał myszy! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Kotom nie smakuje marchewka, nawet umyta! 03.11.05, 23:20 Jeśli chodzi o równowagę rządową proponowaną PiSowi przez Rokitę, to miał być dla niego podany pasztet wołowo zajęczy, taki pół na pół, jeden zając , jeden wół! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Nio :-) Prawda, że są siebie warci? Rokita i PiS? 03.11.05, 23:26 almagus napisał: > Jeśli chodzi o równowagę rządową proponowaną PiSowi przez Rokitę, to miał być > dla niego podany pasztet wołowo zajęczy, taki pół na pół, jeden zając , jeden > wół! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Niestety Rokita nie je marchewki, a co tamci? 03.11.05, 23:45 Niestety Rokita nie je marchewki, a co tamci? Tampis mają dyscyplinę partyjną i czy chcą , czy nie chcą jedzą buraki. W Rosji to nawet każdy ma emeryturę taką, że stać go na woreczek buraków! A może to kraj wzorcowy Łukaszenki! To się nazywa minimum socjalne, taki buraczany program! Lepper z Jarkiem sadzą buraki,ale ta ozimina zimy nie przetrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Nie czytam Rzepy! Zbyt dyspozycyjna :-( 03.11.05, 20:30 Rzepa nie jest dyspozycyjna. To jest jedyna gazeta w Polsce, ktora sie stara byc obiektywna. Analiza jest naprawde dobra. Skus sie. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Obiektywna Rzepa? Wolne żarty! 03.11.05, 21:20 A jaka inna "poważna" gazeta tyle razy była wykorzystywana do puszczania przecieków ze służb? Dziennikarze śledczy z Rzepy są/byli wodzeni na ich pasku/żołdzie?! PiS z tym skończy! :-) fritz.fritz napisał: > Rzepa nie jest dyspozycyjna. To jest jedyna gazeta w Polsce, ktora sie stara > byc obiektywna. > > Analiza jest naprawde dobra. > > Skus sie. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Nie czytam Rzepy! Zbyt dyspozycyjna :-( 03.11.05, 20:42 taziuta napisał: > A jeśli uprzejmie donoszą na PO, to w moich oczach i tak im już nic bardziej od Jaruckiej zaszkodzić nie może. Ale czy to usprawiedliwia PiS? Chyba nie :-) Ja tez nie czytam Rzepy i dokladnie z tych samych powodow. I zeby nie bylo, ze jestesmy jakas koalicja. We dwojke to bysmy nawet kola nie mogli stworzyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie czytam Rzepy! Zbyt dyspozycyjna :-( 03.11.05, 21:15 Chyba że kółko graniaste... Albo koło przyjaciół Urbana - lepsze takie małe niż żadne :-) bio.mum napisała: > Ja tez nie czytam Rzepy i dokladnie z tych samych powodow. I zeby nie bylo, > ze jestesmy jakas koalicja. We dwojke to bysmy nawet kola nie mogli stworzyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Nie czytam Rzepy! Zbyt dyspozycyjna :-( 03.11.05, 22:33 bio.mum napisała: > taziuta napisał: > > > A jeśli uprzejmie donoszą na PO, to w moich oczach i tak im już nic bardz > iej > od Jaruckiej zaszkodzić nie może. Ale czy to usprawiedliwia PiS? Chyba nie :-) > > Ja tez nie czytam Rzepy i dokladnie z tych samych powodow. I zeby nie bylo, ze > jestesmy jakas koalicja. We dwojke to bysmy nawet kola nie mogli stworzyc:) ---- Musi być 15 luga aby coś założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Nie czytam Rzepy! Zbyt dyspozycyjna :-( 03.11.05, 22:33 ewazh napisała: > bio.mum napisała: > > > taziuta napisał: > > > > > A jeśli uprzejmie donoszą na PO, to w moich oczach i tak im już nic > bardz > > iej > > od Jaruckiej zaszkodzić nie może. Ale czy to usprawiedliwia PiS? Chyba ni > e :-) > > > > Ja tez nie czytam Rzepy i dokladnie z tych samych powodow. I zeby nie byl > o, ze > > jestesmy jakas koalicja. We dwojke to bysmy nawet kola nie mogli stworzyc > :) > ---- > Musi być 15 luda aby coś założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Poczytaj: analiza polityki PO w Rzepie. 03.11.05, 22:31 "Polska scena polityczna ustabilizuje się, marginalizując Platformę." Doskonaly tekst. To wszystko jest tak czytelne ze az niesmaczne. Platformie wcale nie jest potrzebny Rydzyk (0,4% rynku mediow), zeby ja zatopic. Platforma zatopi sie sama... niczym Reytan rwac koszule za stary uklad... nowe Liberum Veto. Jednoczesnie jestesmy swiadkami nowej definicji "postawy propanstwowej" (wykladnia PO). Niech sie wali, niech sie pali... oddac Najswietsza III w rece LPRkow i Lepperkow... nam to wisi. Panowie Tusk i Rokita - Pamietamy! Wystawimy wam rachunek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Poczytaj: analiza polityki PO w Rzepie. 03.11.05, 23:54 fritz.fritz napisał: > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html Dziękuję za link, nie przeglądałam dziś "Rzepy" i taki mocny tekst Czabańskiego by mi przepadł. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh szokująca bzdura, dziw że rzepa zamieściła takiego 03.11.05, 23:58 gniota. jestem pod wrażeniem [negatywnym]. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Panowie - robić porządek w IV RP ! A już !!! 03.11.05, 21:43 Panowie - robić porządek w IV RP ! A już !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Panowie - robić porządek w IV RP ! A już !!! 03.11.05, 21:57 A ty znowu powstalas z martwych? Jak sie jeszcze nie skumalaes z polakiem katolikiem to polecam. Twoj poziom. Moze beda z tego dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: Panowie - robić porządek w IV RP ! A już !!! 04.11.05, 15:55 Polak=Katolik Ethnic groups: Polish 96.7%, German 0.4%, Belarusian 0.1%, Ukrainian 0.1%, other and unspecified 2.7% (2002 census) Religions: Roman Catholic 89.8% (about 75% practicing), Eastern Orthodox 1.3%, Protestant 0.3%, other 0.3%, unspecified 8.3% (2002) bio.mum napisała: > > A ty znowu powstalas z martwych? Jak sie jeszcze nie skumalaes z polakiem > katolikiem to polecam. Twoj poziom. Moze beda z tego dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark TUSK - człowieczek z plasteliny... Żałosny. 03.11.05, 21:42 TUSK - człowieczek z plasteliny... Żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Mc Donald podkulił kuper - ze strachu... 03.11.05, 21:39 Mc Donald podkulił kuper - ze strachu... Po co brać odpowiedzialność za losy kraju? Ojczyzny? Polski? Lepiej burzyć, dzielić, niszczyć - niż budować. Prawda, Dzieciaku-Tusk??? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Aniu, uporządkuj się! Z kim cholera polemizujesz?! 03.11.05, 22:35 Mogłabyś w pierwszym zdaniu przywołać nick osoby, z którą polemizujesz. Bo tak to każdy mógłby Twoje słowa wziąć do siebie. Oczywiście każdy, kto zechce na Ciebie spojrzeć łaskawym okiem. W chwili dobrego humoru, albo okresu łaskawości dla maluczkich rozumem, ale za to wielkich wiarą :-) anna-dark napisała: > Mc Donald podkulił kuper - ze strachu... > Po co brać odpowiedzialność za losy kraju? Ojczyzny? Polski? > Lepiej burzyć, dzielić, niszczyć - niż budować. > Prawda, Dzieciaku-Tusk??? Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. TUSK A ŻĄDZA SIŁY 03.11.05, 19:02 Obaj mówią "jak chorzy z urojenia" jednak p. Tusk nie żartuje. Proszę dostrzec, że "warunki" p. Tuska to są stołki. P. Tusk chce, żeby PiS dawał je w ciemno, przed utworzeniem koalicji. Nie chce też, żeby podzielić się sprawami: "prawo i sprawiedliwość" dla PiS, gospodarka dla PO, choć tego wielu Polaków (i "kręgi finansowe") by oczekiwało. Czyżby PO poza hasłem "liberalizmu" i 3x15 nie miało żadnego programu gospodarczego? Pozdr. "Donald Tusk obciążył winą za niepowstanie koalicji PO-PiS liderów Prawa i Sprawiedliwości. Dodał, że żaden z warunków Platformy nie został spełniony. Chodzi o fotele marszałka Sejmu dla Bronisława Komorowskiego i wicemarszałka Senatu dla Stefana Niesiołowskiego oraz tekę ministra spraw wewnętrznych dla Jana Rokity. Tusk powiedział, że ten resort dla Rokity gwarantowałby równowagę sił." Odpowiedz Link Zgłoś
nrslovo Re: P. TUSK A ŻĄDZA SIŁY 03.11.05, 20:12 robertw18 napisał: > Obaj mówią "jak chorzy z urojenia" jednak p. Tusk nie żartuje. > Proszę dostrzec, że "warunki" p. Tuska to są stołki. P. Tusk chce, żeby PiS > dawał je w ciemno, przed utworzeniem koalicji. > Nie chce też, żeby podzielić się sprawami: "prawo i sprawiedliwość" dla PiS, > gospodarka dla PO, choć tego wielu Polaków (i "kręgi finansowe") by oczekiwało. > > Czyżby PO poza hasłem "liberalizmu" i 3x15 nie miało żadnego programu > gospodarczego? > Pozdr. > > "Donald Tusk obciążył winą za niepowstanie koalicji PO-PiS liderów Prawa i > Sprawiedliwości. Dodał, że żaden z warunków Platformy nie został spełniony. > Chodzi o fotele marszałka Sejmu dla Bronisława Komorowskiego i wicemarszałka > Senatu dla Stefana Niesiołowskiego oraz tekę ministra spraw wewnętrznych dla > Jana Rokity. Tusk powiedział, że ten resort dla Rokity gwarantowałby równowagę > sił." Bardzo dobre spostrzezenie ktore nie chcialo mi sie wylozyc z lnistwa Odpowiedz Link Zgłoś
nrslovo Re: P. TUSK A ŻĄDZA SIŁY 03.11.05, 20:16 myslalem ze na tyle jest to oczywiste ze nie zauwazaja tego tylko ci co nie pamietaja najblizszej historii przedwyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Dobra analiza polityki PO w Rzepie: 03.11.05, 20:19 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Tusk ojciec koalicji PiS i Samoobrony 03.11.05, 19:30 Tusk przechodzi do historii jako twórca koalicji PiS i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
nrslovo Re: Tusk ojciec koalicji PiS i Samoobrony 03.11.05, 20:17 bardzo trafne spostrzezenie Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Rydzyk ojciec koalicji PiS i Samoobrony, wygrał 03.11.05, 20:28 Co robi Jarosław Kaczyński, jakoś go nie widać, a O. Rydzyk daje do zrozumienia, że może więcej? To już jego trzecia wygrana o. Rydzyka w tych wyborach. Platforma na wzburzonym morzu samookreślenia, na nic jej samoobrona! Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen TUSK=TepoUpartySK....... 03.11.05, 20:10 Nie ma lekarstwa na kompleksy. Ale nawet gdyby bylo, to na ten przypadek nie ma wystarczajacej dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: TUSK=TepoUpartySK....... 03.11.05, 21:04 Dziewczynko ! Kompleksy leczy sie juz od baaaaaaardzo dawna. Psychoterapia opiera sie na prostych i genialnych zalozniach a polegaja one na uzmyslowieniu sobie przycznyny problemu. Problemem PO jest ODERWANIE od realiow i NIENAWISC do zgrzebnej katolicko-buraczano-ziemniaczanej polskosci. PO jest partia kobieca bowiem charakteryzuje ich typowo kobiece podejscie do otoczajacej ich rzeczywistosci : zaklamanie. PO powinno bronic PRYNCYPIOW partii liberalnej z naciskiem na IDEOLOGIE liberalizmu. Osobistej odpowiedzialnosci jednostki, obrony prawa do wlasnej pracy, minimalnej ingerencji panstwa itd. Musza sie zdobyc na konfrontacje z Kato-Socjalistycznymi bzdurami albo przepadno w odchlaniach katofaszystowskiej rewolty. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: TUSK=TepoUpartySK....... 03.11.05, 21:20 voodeen napisał: > Nie ma lekarstwa na kompleksy. Ale nawet gdyby bylo, to na ten przypadek nie ma > > wystarczajacej dawki. To nie ma nic wspolnego z komleksami. Przeczytaj koniecznie artykul w Rzepie. Odpowiedz Link Zgłoś
mela46 Re: Chory z urojenia 03.11.05, 18:32 Ja już nie mogę słuchać jego bajek! Najlepszy dowód na to- zasnęłam podczas jego bajki wstępnej do rady krajowej PO!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Chory z urojenia 03.11.05, 20:00 mela46 napisała: > Ja już nie mogę słuchać jego bajek! Najlepszy dowód na to- zasnęłam podczas jeg > o bajki wstępnej do rady krajowej PO!!!!!!!! Pusc sobie tatusia (mowisz do niego ojcze) Rydza, to sie ozywisz! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: Chory z urojenia 03.11.05, 18:50 Od tego, co dąży do włądzy, bardziej niebezpieczny jest ten, kto już całą włądzę MA i wbrew przedwyborczym obietnicom nie zamierza się nią dzielić z "przyjaciółmi" z partii, któa zyskała trzy-cztery procent głosów mniej. PiS zachowuje się, jakby wygrało różnicą 60% do 20%, a było zupełnie inaczej. A najbardziej niebezpieczny jest ten, kto jak Krzaklewski Buzkiem zamierza rządzić marionetkowym premierem, samemu nie ponosząc żadnej odpowiedzialności. Bo władza bez odpowiedzialności gwaranuje jak najgorsze konsekwencje dla rządzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj Caly problem Tuska wynika z jego homoseksualizmu. 03.11.05, 18:55 Rokita jako heteroseksualny macho bylby lepszym szefem PO, nie mialby takich kompleksow wobec Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Caly problem Tuska wynika z jego homoseksuali 03.11.05, 18:57 wuuuj napisała: Ty jestes dziewczyna??? Bosz...nie przynos nam dziewczynom wstydu. Przenies sie na onet. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 20:10 A poza tym wuuuj prowokuje. Stawiam 10 do 1! Wszyscy wiemy, któremu z zaprzyjaźnionych polityków przypisuje się ciągutki homo, z może i zoo! :-) bio.mum napisała: > Ty jestes dziewczyna??? Bosz...nie przynos nam dziewczynom wstydu. Przenies > sie na onet. > wuuuj napisała: > Caly problem Tuska wynika z jego homoseksualizmu Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 20:20 taziuta napisał: > A poza tym wuuuj prowokuje. Stawiam 10 do 1! > Wszyscy wiemy, któremu z zaprzyjaźnionych polityków przypisuje się ciągutki > homo, z może i zoo! :-) Ja tez tak mysle. Chociaz polaka katolaka tez obstawialam, ale teraz nie jestem pewna. Masz na mysli kota Jarusia? Ale on jest bierny seksualnie podobno. Jak dopadnie jakiegos innego kocura na podworku potem przez trzy dni siedzi przywiazany do biurka kolegi Jaroslawa i Lecha...Tadeusza Rydzyka i sa nad nim odprawiane egzorcyzmy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 20:46 Ales sie przejechala ! Jak ON jest dziewczyna to ja biskup ! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 21:07 katolik_polski1 napisał: > Ales sie przejechala ! > Jak ON jest dziewczyna to ja biskup ! Nie wiem o co ci chodzi, ale juz sie przyzwyczailam ze slabo kojarzysz fakty. Chcialbys byc biskupem i miec wielu ministrantow pod soba, co? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 21:21 Teraz stara spiewka z antyklerykalizmem . Zaczynam miec watpliwosci,czy rzeczywiscie jestes baba ! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 21:29 katolik_polski1 napisał: > Teraz stara spiewka z antyklerykalizmem . > Zaczynam miec watpliwosci,czy rzeczywiscie > jestes baba ! Na szczescie komus tak miernemu i nieatrakycjemu jak ty nie musze niczego udawadniac. Baba? A znasz jakies inne okreslenia dotyczace kobiet? O swojej matce tez mowisz - abba? wybacz - baba? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 21:37 Mala prowokacja ! Teraz jestem pewny,prawdziwa kobieta ! I zwracam honor ! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Dziewczyna dziewczynie nierówna! I dobrze :-) 03.11.05, 21:47 katolik_polski1 napisał: > Mala prowokacja ! > Teraz jestem pewny,prawdziwa kobieta ! > I zwracam honor ! 1. Twoje prowokacje mnie nudza. 2. Nie obchodzi mnie to, czy myslisz, ze jestem kobieta czy faketem. Takiemu jak ty nie dalabym sie dotknac najmniejszym palcem ani tym bardziej powachac. 3. Zwracasz honor? Komu? Nie rozsmieszaj mnie. Nawet czasu zmarnowanego na "polemike" z toba nie mozesz mi zwrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Dlaczego PiS ma cala wladze ? 03.11.05, 19:08 Dlatego ze nieznacznie wygral demokratyczne wybory parlamentarne. Duzo wazniejszy jest fakt, ze KILKA TYGODNI pozniej ZDECYDOWANIE wygral wybory prezydenckie. Znaczy, ze ma wladze nie tylko dlatego, ze wiekszosc glosujacych tak chciala ale rowniez dlatego, ze ta wiekszosc jest czyms wiecej niz chwilowa zachcianka wyborcow. Pomimo niebezpieczenstwa wynikajacego z sytuacji, ze wladza skupiona zostanie w rekach Kaczynskich wiekszosc opowiadziala sie za programem Kaczynskich a nie Tuska. W tej sytuacji wygorowane zadania PO (Tuska) w podziale wladzy mialy jeden i tylko jeden cel: zepchnac PO do opozycji a PiS do koalicji z Samoobrona w nadziei szybkich nowych wyborow parlamentarnych. Ta strategia skazana jest na KLESKE PO nie dlatego, ze ja tak pisze, tylko dlatego, ze w nastepnych wyborach PiS bedzie mial wystarczajaca wiekszosc by samemu zmienic konstytucje. I nie pisze tego wyborca PiS-u. Boze obron mnie przed glupimi przyjaciolmi, z inteligentnymi wrogami poradze sobie sam! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dlaczego PiS ma cala wladze ? 03.11.05, 20:22 > Duzo wazniejszy jest fakt, ze KILKA TYGODNI pozniej ZDECYDOWANIE wygral wybory > prezydenckie. ZDECYDOWANIE jest tylko jedno: masz ZDECYDOWANIE za silne leki Odpowiedz Link Zgłoś
aniavv Re: Dlaczego PiS ma cala wladze ? 03.11.05, 23:32 Byc moze ta wiekszosc zostala oszukana? I dlatego sie opowiedziala? Sorki, ale dla mnie Kaczynscy sa tylko i wylacznie osobami dazacymi do wladzy. Za wszelka cene. Podziwiam ich konsekwencje i wyznawanie hasla TKM. Nasza slaboscia narodowa jest jednak calkowita niepamiec tego, co bylo pare lat temu. Byc moze na tym polega nasza tragedia.Bo ciagle historia nas uczy, a my ciagle to samo...Ciagle sie nie uczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Chory z urojenia 03.11.05, 20:02 pierwszywprawo napisał: > Od tego, co dąży do włądzy, bardziej niebezpieczny jest ten, kto już całą włądz > ę > MA i wbrew przedwyborczym obietnicom nie zamierza się nią dzielić z > "przyjaciółmi" z partii, któa zyskała trzy-cztery procent głosów mniej. PiS > zachowuje się, jakby wygrało różnicą 60% do 20%, a było zupełnie inaczej. > > A najbardziej niebezpieczny jest ten, kto jak Krzaklewski Buzkiem zamierza > rządzić marionetkowym premierem, samemu nie ponosząc żadnej odpowiedzialności. > Bo władza bez odpowiedzialności gwaranuje jak najgorsze konsekwencje dla rządzo > nych. Odmozgowionych fanow taty Rydza argumentami i tak nie wzruszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
rootka Re: Chory z urojenia 03.11.05, 19:24 > Chory z urojenia to o Tobie chyba? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: Chory z urojenia 03.11.05, 19:33 jedruch napisał: > mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce, co jest > niebezpieczne.. Jak sobie to wyobrażasz, przecież PO dobrowolnie zrezygnowała z rządzenia i racjonalnie to uzasadniła. Narazie to pełnię władzy ma PIS ale myślę, że nie na długo (na szczęscie). Odpowiedz Link Zgłoś
teodorus1 Tusk ma racje: olac PIS... 03.11.05, 19:40 i partje poperajace ten rzad miejszosciowy (PSL-SO-LPR). I poniewaz SLD juz na zawsze sie skrompowitowalo to nawyzej za 4 lata, ale prawdopodobnie za 1-2 lat, ten rzad upadnie (Awanturnika Leppera nikt przeciez dluzej na cuglach nie utrzyma). PO liczy wtedy na cala wladze i napewno ja dostanie, dlatego ze nie bedzie alternatywy: wyborcy po prostu rozlicza PIS (Populizm i Soclializm) i ich sprzymezomych wasali (Leppera i Giertycha) i PSL ktory zawsze z kazdym do koryta sie pcha. 'Cierpliwosc: to jest prawdziwa cnota' takze Tusk-Rokita, chlopaki tak trzymac, i nie wchodzic do tego szamba, a wladza sama do was przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Chory z urojenia 03.11.05, 19:45 Tak w istocie jest. Przeczytaj sobie to: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9932&wid=8074259&rfbawp=1131020915.825&ticaid=17ac Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Chory z urojenia 03.11.05, 20:06 Andrzejzb ma racje - PiS da sobie rade, szkoda tylko, ze na minusie bedzie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Chory z urojenia 03.11.05, 19:56 jedruch napisał: > mnie się wydaje,że PO dąży do objęcia całości władzy w Polsce, co jest > niebezpieczne... A dowodem tego pewnie jest, ze obecnie cala wladze ma PiS. Sluchaj dalej swego RM jedruch... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Chory z urojenia 03.11.05, 20:46 Chyba nie zrozumiałeś przedmówcy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lutekstg Re: Chory z urojenia 03.11.05, 21:53 PiS już przejęła pełnię władzy i to nie jest niebezpieczne?. Od samego początku PiS dążyła do zmarginalizowania wpływów PO. Zatrzymanie sobie kluczowych resortów i odstąpienie PO resortów trudnych - jak Min. Zdrowia - przy pomysłach upaństwowienia służby zdrowia (dlaczego wcisnęli je PO jeżeli ta ma zupełnie inną koncepcję). PO odstąpili resorty, na których łatwo się "poślizgnąć". Z marszałkami sejmu i senatu, niby oddali te funkcje do dyspozycji PO ale pod warunkiem, że to PiS wskaże kto je może obsadzić. Ciche skumanie się z Samoobroną też świadczy o tym, że Kaczyńscy od początku starali się ograniczyć rolę PO do pozycji chłopca do bicia. Działania Marcinkiewicza przy tworzeniu koalicji sprawiały wrażenie jakby były to tylko działania pozorne bo za jego plecami Kaczyńscy stawali na głowie aby mu nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Niestety, ale ma rację 03.11.05, 18:14 PiS lało po gębie i jednocześnie podawało rączkę Odpowiedz Link Zgłoś
xkya Re: Niestety, ale ma rację 03.11.05, 18:22 mbishop napisał: > PiS lało po gębie i jednocześnie podawało rączkę To jedna z metod wychowywania krnąbrnych dzieci, które kombinują inaczej niż trzeba. W polityce to też dobra metoda na ludzi żądnych władzy, którzy mimo iż przegrali chcą dostać wszystko. W polityce partnera też trzeba sobie wychować i nauczyć, skoro sam nie potrafi niczego wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Dziwne rzeczy opowiadasz 03.11.05, 18:53 "Wszystko" wziął PiS, mimo że w wyborach dostał tylko 3-4% głosów więcej niż PO. I że by tę "wszystką" władzę sobie zagwarantować, PiS komisyjnie olał wyborców, którym obiecywał współrządzenie z PO, a wszedł w koalicję de facto z Lepperem, LPR i PSL-em (komuniści! Jak wy, zwolennicy PiS-u, tolerujecie koalicję Kaczyńskich z eks-komuchami z PSL, tego nie rozumiem.) Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Pierwszy prawo, zmień ksywkę na ostatni w lewo! 03.11.05, 19:31 pierwszywprawo napisał: > "Wszystko" wziął PiS, mimo że w wyborach dostał tylko 3-4% głosów więcej niż PO > . > I że by tę "wszystką" władzę sobie zagwarantować, PiS komisyjnie olał wyborców, > którym obiecywał współrządzenie z PO, a wszedł w koalicję de facto z Lepperem, > LPR i PSL-em (komuniści! Jak wy, zwolennicy PiS-u, tolerujecie koalicję > Kaczyńskich z eks-komuchami z PSL, tego nie rozumiem.) Przestań prawić kocopały o 3 procentach. Bo w wyborach przydenckich było 8%. A propos koalicji z eks-komuchami to przypomnij sobie czyimi głosami powstała konstytucja (SLD-UW). Kto obalał z Wałęsą rząd Olszewskiego (SLD-PSL-UW-KLD-KPN). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Pierwszy prawo, zmień ksywkę na ostatni w lew 03.11.05, 20:24 > Przestań prawić kocopały o 3 procentach. Bo w wyborach przydenckich było 8%. A > propos koalicji z eks-komuchami to przypomnij sobie czyimi głosami powstała kon > stytucja (SLD-UW). a czyimi głosami miała powstać? garstki bezpartyjny posłów? > Kto obalał z Wałęsą rząd Olszewskiego (SLD-PSL-UW-KLD-KPN). czyli wszyscy, nieprawdaż? I bardzo dobrze, że obalili, chwała im za to Odpowiedz Link Zgłoś
xkya Re: Dziwne rzeczy opowiadasz 03.11.05, 20:05 Gdyby wygrali nawet tylko jednym głosem, to demokracja właśnie na tym polega, że biorą wszystko. Ciekawe czy dałbyś komuś zaliczkę bez podpisania umowy???? I jeszcze jedno: Może pamiętasz jakie resorty PO chciało pozostawić PiSowi poza Kulturą i Zdrowiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dziwne rzeczy opowiadasz 03.11.05, 20:26 > Gdyby wygrali nawet tylko jednym głosem, to demokracja właśnie na tym polega, > że biorą wszystko. Taaak? masz bardzo ciekawą definicję demokracji. Uczyłeś się u Łukaszenki? > Może pamiętasz jakie resorty PO chciało pozostawić PiSowi poza Kulturą i > Zdrowiem?? dokładnie połowę resortów. wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
xkya Re: Dziwne rzeczy opowiadasz 03.11.05, 23:54 Co z tobą dyskutować na temat demokracji skoro nie rozumiesz nawet o co pytam, ale odpowiedz masz gotową/ Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Re: Dziwne rzeczy opowiadasz 04.11.05, 00:12 Koledzy sznowni. Czyż nie widzicie, że wmawianie PiSowi koalicje z Samobrona to wmawinie komus "dziecka w brzuch" pomyślcie chwile z faktum poparcia Leppera na wicemarszalka wywnioskowano koalicje SAMOPIS. to jest tylko PRETEKST dla TUSKA i PO aby zerwac rozmowy Czego sie boi PO kazdy wie, czemu dazy do wladzy tyez Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: Dziwne rzeczy opowiadasz 04.11.05, 15:22 tę "wszystką" władzę sobie zagwarantować, PiS komisyjnie olał wyborców, > którym obiecywał współrządzenie z PO, a wszedł w koalicję de facto z Lepperem, > LPR i PSL-em (komuniści! Jak wy, zwolennicy PiS-u, tolerujecie koalicję > Kaczyńskich z eks-komuchami z PSL, tego nie rozumiem.) Czekal indyk do niedzieli a w sobote leb ucieli! PO to kupa nizdecydowanych krzykaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Niestety, ale ma rację 03.11.05, 20:15 Nieprawda, dzieci nie wolno bic bo wybija im sie rozum. Popatrz co sie z Toba stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
1maud Re: Niestety, ale ma rację 03.11.05, 18:24 Lało za ślepotę.Lało za Platformę wybranych..lało,zeby obi\udzic zadufanych Po- owców... Ale chcialo Koalicji!!I porządku w Polsce!A PO umie sie obrażac i wiecznie chce byc przepraszana... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Godna szacunku konsekwencja ale... 03.11.05, 18:16 czy Panu Tuskowi nie brakuje nieco pragmatyzmu? Polska jest jednak wazniejsza od Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Godna szacunku konsekwencja ale... 03.11.05, 18:17 philips8 napisał: > czy Panu Tuskowi nie brakuje nieco pragmatyzmu? Polska jest jednak wazniejsza > od Leppera. Powiedz to Kaczyńskiemu. Gdyby PO weszła do koalicji, to za 4 lata miałbyś 30% SLD, 20% Samoobrony, 15% PiS i 5% PO Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: Godna szacunku konsekwencja ale... 03.11.05, 18:20 > Polska jest jednak wazniejsza od Leppera. > Ale nie dla braci kaczyńskich. To co kaczyńscy z lepperem chcą zrobić z tego kraju to i Orwellowi się nie śniło... Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Układ dobry. Uda się PISowi będzie rządził!! 03.11.05, 18:19 Jak nie to Platforma. Gorzej jakby 2 partie doszły do władzy to alternatywą Lepper i LSD! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Układ dobry. Uda się PISowi będzie rządził!! 03.11.05, 18:23 a.gajewski1 napisał: > Jak nie to Platforma. A z kim Platforma będzie rządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
finn_mccool Z SLD...? 03.11.05, 18:39 Policz mandaty. Bez Samoobrony nie dadzą rady. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Bardzo dobra analysa polityki PO w Rzepie. 03.11.05, 20:18 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Bardzo dobra analysa polityki PO w Rzepie. 03.11.05, 20:33 Z tej analysy wyniosłem tylko jedno wyrażenie: "dotychczasowy układ władzy". Niestety na mantrę się nie nadaje. Za długie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A czy czlowiek zgrany i przegrany?Tusk nie powinie 03.11.05, 18:43 nien w koncu odejsc? przegral 2 najwazniejsze walki raz na 4-5 lat; w sporcie trener, ktory doprowadzilby do takiej klapy juz dawno wylecialby na "zbity pysk"; Tusk jest podobno wielkim fanem pilki noznej, wiec wie, co robi trener, ktory wszytsko przegral: bierze kapelusz, wytargowuje odprawe, i znika; philips8 napisał: > czy Panu Tuskowi nie brakuje nieco pragmatyzmu? Polska jest jednak wazniejsza > od Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A czy czlowiek zgrany i przegrany?Tusk nie po 03.11.05, 20:30 > nien w koncu odejsc? dlaczego ma odchodzić? > przegral 2 najwazniejsze walki raz na 4-5 lat; w sporcie > trener, ktory doprowadzilby do takiej klapy juz dawno wylecialby na "zbity > pysk"; TAKA klapa polegająca na tym, że się ma 3% mniej od pierwszego? Klapa to jest PD albo DSPL > Tusk jest podobno wielkim fanem pilki noznej, wiec wie, co robi trener, > ktory wszytsko przegral: bierze kapelusz, wytargowuje odprawe, i znika; czy aby na pewno? coś chyba jednak nie znasz zwyczajów trenerów I gdzie ty widzisz to "przegrane wszystko"? gdyby PO przegrała wszystko to nie było by wielkiego halo o to, że nie chce poprzeć pisiorowego rządu, bo by się nie liczyło. Coż z logiką u ciebie nietęgo. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A czy czlowiek zgrany i przegrany?Tusk nie po 03.11.05, 20:39 pe1: zasady pozostaja zasadami, a p. Tusk deklaruje sie - w przeciwienstwie do ponoc zasciankowatego Kaczora - jako europejski polityk "pelna geba"; otoz przegrany polityk - nawet Schoeder w Niemczech, ktory przegral o niecale 1 % z Merkel - koniec koncow odchodzi; zas Tusk idzie w "zaparte"; w tym sensie bardziej przypomina mi Lukaszenke niz polityka europejskiego pe1 napisał: > > nien w koncu odejsc? > > dlaczego ma odchodzić? > > > przegral 2 najwazniejsze walki raz na 4-5 lat; w sporcie > > trener, ktory doprowadzilby do takiej klapy juz dawno wylecialby na "zbit > y > > pysk"; > > TAKA klapa polegająca na tym, że się ma 3% mniej od pierwszego? Klapa to jest P > D > albo DSPL > > > Tusk jest podobno wielkim fanem pilki noznej, wiec wie, co robi trener, > > ktory wszytsko przegral: bierze kapelusz, wytargowuje odprawe, i znika; > > czy aby na pewno? coś chyba jednak nie znasz zwyczajów trenerów > > > I gdzie ty widzisz to "przegrane wszystko"? gdyby PO przegrała wszystko to nie > było by wielkiego halo o to, że nie chce poprzeć pisiorowego rządu, bo by się > nie liczyło. Coż z logiką u ciebie nietęgo. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A czy czlowiek zgrany i przegrany?Tusk nie po 03.11.05, 21:46 > pe1: zasady pozostaja zasadami, a p. Tusk deklaruje sie - w przeciwienstwie do > ponoc zasciankowatego Kaczora - jako europejski polityk "pelna geba"; otoz > przegrany polityk - nawet Schoeder w Niemczech, ktory przegral o niecale 1 % z > Merkel - koniec koncow odchodzi; zas Tusk idzie w "zaparte"; w tym sensie > bardziej przypomina mi Lukaszenke niz polityka europejskiego od kiedy to ty definiujesze zasady europejskiej demokracji? Jest dokładnie odwrotnie niż mówisz, co zresztą dokładnie widać właśnie w przypadku Schroedera. Twój przykład jest jak trafiony kulą w płot, podobnie jak reszta kompletnie pozbawionych logiki wywodów prosto z rzeczywistości wirtualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie klam,prosze! 03.11.05, 22:12 Ja nie wymagam od Tuska, zeby wzorem Beregovoy - stajac naczele skorumpowanej pratii kolesiow (a taka byla KLD) poszedl na spacer, i strzelil sobie z pistoletu kulke w leb; wymagam, zeby - jak kazdy przyzwoity polityk na zachodzie (a Tusk sie ciagle na Zachod powoluje), ktory - wbrew medialnej nagonce na przeciwnika - z kretesem przegral i wybory prezydenckie i parlamentarne - podal sie do dymisji. Co do Schroedera, to zrezygnowal on - choc jest podobnie arogancki i zadufany w sobie jak Tusk - z szefostwa SPD przed rokiem, kiedy mocno tracil w sondazach wyborczych; we Francji Juppe - premier i szef partii, od razu podal sie do dymisji po przegranych wyborach; podobnie bylo w Anglii z Majorem; i w Szwecji i w Portugalii, etc; Inna srawa, czy partia bedzie chciala dymisje przyjac (moze okazac sie, ze chce dalej miec to samo szefostwo); ale zasada jest jasna: przegrany polityk podaje sie do dymisji; Tuskowi blizej do Lukaszenki niz do poitykow UE; Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Myślę, że kabaretowy rząd pana Marcinkiewicza 03.11.05, 18:20 nie przejdzie. Mniejsze partie jak SO czy PSL będą chciały wytargować jak najwięcej podczas drugiego rozdania. Chyba, że PiS da wystarczająco dużo już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 18:22 Nie tylko burzyc i niszczyc, kazdego i wszystko ! O wielkosci polityka swiadczy jego zaangazowanie w budowe kraju . Destrukcyjni potrafimy byc.Nieraz to udowodnilismy. Teraz potrzeba konstruktywnego podejscia do Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 18:59 katolik_polski1 napisał: > Nie tylko burzyc i niszczyc, kazdego i wszystko ! > O wielkosci polityka swiadczy jego zaangazowanie > w budowe kraju . > Destrukcyjni potrafimy byc.Nieraz to udowodnilismy. > Teraz potrzeba konstruktywnego podejscia do Polski ! a tak bez wykrzyknikow to o co ci naprawde chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 19:02 Bio ,chyba nie od bi ? Albo jeszcze gorzej . Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 19:11 katolik_polski1 napisał: > Bio ,chyba nie od bi ? > Albo jeszcze gorzej . Bio od biosfery i biohazardu:)) A jesli chodzi o bi..coz..trzeba bylo w przeszlosci nie ogladac takich filmow..teraz nie mialbys fobii. Powiem ci w sekrecie, ze te dziewczyny udaja;) Nie wiedziales?? Nie wierze, ze jestes taki g**upi. Moim zdaniem po prostu prowokujesz. Gdybys byl taki g***pi nie stac by cie bylo na komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 19:49 katolik_polski1 napisał: > Bio ,chyba nie od bi ? > Albo jeszcze gorzej . Ciemnogrodzki!Zacznij panować nad swymi urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 19:57 veglie napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > Bio ,chyba nie od bi ? > > Albo jeszcze gorzej . > Ciemnogrodzki!Zacznij panować nad swymi urojeniami. Dzieki veglie:)) Ale naprawde jestem gotowa sie poswiecic. Jesli wyzyje sia teraz na mnie, to moze dzisiejszego wieczoru nie bedzie sie wyzywal na swojej malzonce, jak to wiekszosc polakow katolikow ma w zwyczaju. Jesli to nie prowokator, to szczerze wspolczuje jego rodzinie i w miare swoich skromnych mozliwosci zrobie wszystko, zeby go od nich odciagnac. Przynajmniej na te kilka chwil. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:02 Dzieki za poswiecenie ! Gdzie sie spotykamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:10 katolik_polski1 napisał: > Dzieki za poswiecenie ! > Gdzie sie spotykamy ? W piusuarze!Poczujesz się jak u siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:16 > katolik_polski1 napisał: > > > Dzieki za poswiecenie ! > > Gdzie sie spotykamy ? Jest ktos kto cie autentycznie lubi? Masz jakiegos przyjaciela? Nie sadze. Naprawde ci wspolczuje. Szczerze. Musisz byc bardzo nieszczesliwy...Jakie to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:20 Widzisz,na litosc tez mozna wziasc ! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:23 katolik_polski1 napisał: > Widzisz,na litosc tez mozna wziasc ! Nigdy nie czepiam sie bledow ortograficznych, ale dla ciebie zrobie wyjatek. Wziac nie wziasc. Ale to tak na marginesie, w sumie nie wiem czego...pustoslowia? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:19 No to walnales dwie muchy za jednym uderzeniem . Moze nawet trzy . Dowaliles wszystkim Piusom, PiSowi i mnie ! Ale inteligentna bestia ! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:33 katolik_polski1 napisał: > No to walnales dwie muchy za jednym uderzeniem . > Moze nawet trzy . > Dowaliles wszystkim Piusom, PiSowi i mnie ! > Ale inteligentna bestia ! To dobrze że zrozumiałeś:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: TUSK MOZE BYS ZACZAL WSPOLNIE BUDOWAC ! 03.11.05, 20:56 Katoliku polski, rozumiem, ze jestes zboczen, ale to nie jest forum dla ciebie. Na pierwszej lepszej plebanii, znajdziesz pornusy dla siebie. Oddal sie wiec! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo BUDUJMY POLSKIE Z MARSZALKIEM LEPPEREM 03.11.05, 20:54 Markiem Jurkiem, Radiem Maryja i Adamem Gierkiem. Az milo bedzie popatrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 kurski ty głosowałeś na PO albo Tuska? 03.11.05, 21:44 jeśli nie to odpier.. się od nich to nie ty ich wybierałeś i nie ciebie szmato oni reprezentują Ja na nich głosowałem i chcę aby twardo stawali w opozycji do kaczolandu Odpowiedz Link Zgłoś
1maud Platforma dla Wybranych? 03.11.05, 18:22 Wicemarszałek Sejmu Bronisław Komorowski podkreślił, że Marcinkiewicz musi się zorientować, że nie może liczyć na jednoczesne poparcie Samoobrony i Platformy Obywatelskiej. "To po prostu jest politycznie niemożliwe" - powiedział Komorowski. To dzisiaj. zaraz pow yborach, dokladnie w wieczór wyborczy gdy pierwsze dane wskazywały na przegraną PO w wyborach w ywpowiedziach polityków PO pojawiły sie wątpliwosci co do łatwosci koalicji z PiS.Radze zrobić remark po programach z tego dnia.... (jesli ktos przezornie nagrał jak ja...) Pojawiły sie trudnosci co do możliwosci uzgodnienia programu itp.....Przez kilka miesięcy, kiedy w sondażąch prowadziło PO tych trudnosci nikt nie zauważął,Ba wręcz gwarantował koalicje obu partii... PO zagrało: chcemy Marszałka, a koalicja potem...Ba , 21 postulatów PO w przeddzień posiedzenia Sejmu na ktorym mial byc na pewno dokonany wybór Marszałka swiadczyło raczej o próbie mnozenia trudnosci i nie zawierania koalicji ... Wiec Marszałek miał z PO po to by nie zawrzeć potem koalicji??????I mając Marszałka utrudniac prace mniejszościowego rządu PiS?? J.Kaczynski jest na penwo politykiem skuteczniejszym od całej PO razem wziętej..] To fakt niezaprzeczalny. nie dał sie wpuścić w maliny. Marszałek został więć z PiS z możliwością i dejklaracją oddania fotela natyhcmiast po ZAWARCIU koalicji. Kolejny ruch _ to teraz wołanie Tuska -wracamy do stołu rozmlo\ow , ale Kaczynski musi NAJPIERW zerwać nieformalna koalicję z Samoobroną.. Znowu ten sam schemat? Pozbawić PiS głosów Samoobrony a potem ...nie wejsc do koalicji?? A dlaczego nie podpisac list intencyjny, dogadac programy do końca...i wtedy rozmyslać co zrobic z Lepperem>>>>??? jesli Lepper jest przestępcą nie zasługujacym na fotel (ma wyroki jak do tej pory za hucpy protestatycjne....) to zmienic ustawy tak ,aby sam musiał zrezygnowac z Fotela ,c o mozna łatwo przeprowadzic majac taką większość w Sejmie jaką miałoby PiSPO...i załwtic problem leppera bez wywolania niezadowolenia jego wyborców??????? ale trzeba chciec dobra Polski a nie gierek,poprawiania samopoczucia po przegranej itp.. Nigdzie tu nie ma miejsca dla POlski!Dla Polaków. DFzisiaj Komorowski mówi o politycznej niemozliwosci działania inaczej niz przeciwko Samoobronie.. A dzięki czemu powstała samoobrona? Dzięki ślepocie UW=AWS , która ignorujac niezadowolenie i fatalne warunki sporej części społeczeństwa, głównie ludzi ze wsi- nie uwzględniała kompletnie ich potrzeb i przez tą ślepote doprowadziła do powstania populistycznej partii Leppera.. Dzisiaj Lepper to Lepper, a le z a nim stoją ludzie, Polacy... A PO znowu nie widzi wszystkich Polaków! Na platformie Platformy mieszczą się wybrani... Reszta to Ciemnogród? Dlatego Polacy chcieli koalicji... Polacy jej nadal chcą A w opozycji można krzyczeć do woli ale nie budować! BYł kiedyś taki kawał... Spotykaja się dwie przyjaciółki po latach i opowiadają o swoich dokonaniach w życiu. Jedna mówi : wiesz, ja wiecznie nie mam kasy ..A dlaczego?- pyta druga. Bo sie buduję! Na co druga: patrz ,a ja sie ciagle walę i pieniędzy mam bród! Pierwsza zdaje sie była wyborczynią PiS , a druga chyba z PO.... Tusk , wylecz się z depresji! Odpowiedz Link Zgłoś
zetp Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:25 Poznasz ludzi po czynach! Urazone ambicje, niczym juz nawet nieskrepowana nienawisc do Kaczynskich, haslo "po nas chocby potop" - to jest to co charakteryzuje dzisiaj postepowanie liderow PO! W kat poszly hasla o Polsce i Polakach! Licza sie tylko i wylacznie stolki. Pazernosc PO jest juz dla nikogo niezrozumiala. Partia, ktora przegrala dwykrotnie w ciagu miesiaca chce miec pelnie wladzy i wiekszosc ministerstw. Widac teraz dokladnie, ze PO nie liczylo sie z powstaniem zadnej koalicji. Chcieli miec wylacznie swoj rzad. Niemogac tego sprawic wpychaja PiS w przygodne koalicje. Mogli mec 9 ministrow, marszalkow sejmu i senatu, ilus wojewodow i inne funkcje, przez ktore mogli probowac realizowac swoje zamierzenia polityczne. To wszystko okazalo sie dla nich za malo! To nie jest polityka! To politykierstwo! Zmasowana napasc wszelkich srodkow masowego przekazu na PiS pokazuje jak dalece dotychczasowy uklad dranstwa liczyl na zwyciestwo PO! Dla kogo pracujecie panowie Tusk i Rokita? Bo z pewnoscia nie dla Polski i Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 CO SIĘ PODNIECASZ!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.05, 18:34 RZĄD DOSTANIE WOTUM ZAUFANIA. BO ZAGŁOSUJE NA NIEGO KOALICJA WIDMO: PIĘKNY WALDI, WIELKI ROMAN I 3 BLIŹNIAK CO ZASNĄŁ NA SOLARIUM. CHŁOPAKI ZROBIĄ TO CHARYTATWNIE. WIĘC CO SIĘ SMUCISZ? Odpowiedz Link Zgłoś
aria10 Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 21:40 zetp napisał: > Poznasz ludzi po czynach! Urazone ambicje, niczym juz nawet nieskrepowana > nienawisc do Kaczynskich, haslo "po nas chocby potop" - to jest to co > charakteryzuje dzisiaj postepowanie liderow PO! W kat poszly hasla o Polsce i > Polakach! Licza sie tylko i wylacznie stolki. Pazernosc PO jest juz dla nikogo > niezrozumiala. Partia, ktora przegrala dwykrotnie w ciagu miesiaca chce miec > pelnie wladzy i wiekszosc ministerstw. Widac teraz dokladnie, ze PO nie liczylo > sie z powstaniem zadnej koalicji. Chcieli miec wylacznie swoj rzad. Niemogac > tego sprawic wpychaja PiS w przygodne koalicje. Mogli mec 9 ministrow, > marszalkow sejmu i senatu, ilus wojewodow i inne funkcje, przez ktore mogli > probowac realizowac swoje zamierzenia polityczne. To wszystko okazalo sie dla > nich za malo! To nie jest polityka! To politykierstwo! Zmasowana napasc > wszelkich srodkow masowego przekazu na PiS pokazuje jak dalece dotychczasowy > uklad dranstwa liczyl na zwyciestwo PO! Dla kogo pracujecie panowie Tusk i > Rokita? Bo z pewnoscia nie dla Polski i Polakow! Myśle dokładnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
langston OJEJKU A W NIEMIECKIEJ PRASIE NAPISANO:))) 03.11.05, 18:26 Wszystkim PO-krytykantom polecam wywiad z prof. Rotfeldem nt. tego dlaczego czasem na tzw. zachodzie pisza zle o Polsce. Polecam go wszyskim SLEPO zapatrzonym w rozne debilizmy wypisyane w lewackiej prasie europejskiej serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2998200.html "...ojejku a w Niemczech napisali...co to bedzie..." Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: OJEJKU A W NIEMIECKIEJ PRASIE NAPISANO:))) 03.11.05, 19:11 Prof. Rotfeld jest tak ślepo zakochany w Ameryce, że całe szczęście, że już jest tylko /byłym/ ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Przegral 2 razy! Jeśli ma honor to tylko dymisja! 03.11.05, 18:27 Na Zachodzie polityk, który przerżnąl 2 razy wybory nie ma czego szukać w wielkiej polityce. A u nas rżnie męża stanu. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Przegral 2 razy! Jeśli ma honor to tylko dym 03.11.05, 18:36 Co to znaczy "przerżnął" ??? To znaczy, że 45 proc obywateli popierających Tuska to idioci ? Mało rozgarnięci ? To Kaczory potraktowały Polskę jak zabawę w chińczyka, gdzie wygrywający zgarnia wszystko. Uświadom sobie głąbie polityczny, że kandydaci nie stają w "konkursie" na urząd prezydenta, a wyborach do parlamentu nie wybierało się Tuska czy Kaczyńskiego. To jest mąż stanu, bo przyznało mu rację 45 proc obywateli (spośród tych co poszli głosować, i tych co mieli prawo głosować, dla ścisłości, to też sobie uświadom), a to chyba o czymś świadczy. Podobnie ogromna masa społeczeństwa wybrała członków PO na swoich reprezentantów w Sejmie RP. Na zachodzie polityk z prawomocnych wyrokiem sądu (w procesie karnym dodam) nie śni nawet o kandydowaniu na urząd prezydenta, u nas jak widać partia z "prawem" i "sprawiedliwością" w szyldzie ma to prawo i tą sprawiedliwość w dupie. Jak widać pod latarnią najciemniej... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: O. Rydzyk wygrał 2 razy! Jeśli mają honor to 03.11.05, 18:41 O. Rydzyk wygrał 2 razy! Jeśli Kaczki mają honor to won za Ural! Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Re: O. Rydzyk wygrał 2 razy! Jeśli mają honor to 03.11.05, 18:53 jezeli ojciec Rydzyk wygral to musi byc bardzo mocny skoro wygral z takimi potegami jak Michnik i ogromna zgraja jemu podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
ssierota Re: Przegral 2 razy! Jeśli ma honor to tylko dym 03.11.05, 19:33 > Co to znaczy "przerżnął" ??? Pamietasz moze z kim wygral _o_wlos_ G. Bush w ostatnich i poprzednich wyborach w USA? Nie? No to wlasnie znaczy "przerznal". Ss Odpowiedz Link Zgłoś
1maud Re: Przegral 2 razy! Jeśli ma honor to tylko dym 03.11.05, 19:39 Hm..9 ministrstw na 16 to malo? a dlaczego zależąło na MSWIOa> podobno chodziło PO o liberalizację gospdoarki? A od dawna sie mowiło i -co ważniejsze_ spoleczeństwo sobie tak wyobrażało: PiS porządki, PO gospodarka... Komu tu było mało????? Nie róbcie ludziom wody z mozgu........ Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Kaczynski przegral tylko dwa razy? 03.11.05, 20:57 chyba troche wiecej. Zacznijmy od rzadu Mazowieckiego - najpierw wspierali a potem zwalczali. POtem Walesa - najpierw wspierali a potem zwalczali. Teraz PO - najpierw chcieli robic koalicje a potem ich wydym... na wszystkich frontach. To nie sa PORAZKI ???? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 03.11.05, 18:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Tęskno do komuny, co? 03.11.05, 19:11 "Posłuszeństwo wobec państwa", nieżle Cię wychowała PZPR razem z bratnią partią. Słuchaj, jeszcze Korea Północna Ci została - tam do dziś wieszają za nieposłuszeństwo wobec państwa. Zdążysz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos koalicja SLD - PO w parlamencie 03.11.05, 19:31 tak to widze. Wiedz komu blizej do "komuchow"? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: TUSK - ZDRAJCA ! TAKICH NA SZUBIENICE ! 03.11.05, 20:18 Stop! To nie sredniowiecze! KK juz nie ma tej mocy i inaczej myslacych musicie tolerowac...:-P Odpowiedz Link Zgłoś
gutek53 Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:29 Gdyby Tuskowi naprawdę zależało na Polsce jako Ojczyźnie to dawno by juz stworzył koalicję z PISem. Pokazałby, jak można przegrać z honorem.Tym czasem zachowuje się jak szczeniak. Dobrze ,że nie został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 20:33 gdyby mógł, to by stworzył, ale się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau To juz zaczyna byc obsceniczne 03.11.05, 18:32 Tusk i inne tuzy z PO od poczatku leca w kanal, tak wobec "przyjaciol" z PiS, jak i swoich wyborcow. Poniewaz sami nie moga rzadzic, a wpolrzadzic wyraznie nie chca - to przekracza granice ich wyobrazni - wiec pra cala sila do nowych wyborow. Ale czy do nich dotrwaja w obecnej formie, jesli dotrwaja w ogole? Rozumiem, kleska zwykle demoralizuje, ale zeby az w stopniu odbierajacym rozum? Chec samodestrukcji? Mowia, ze kogo Pan Bog chce pokarac, to Niestety, taki jest los przegranych. Umiec przegrac z twarza swiadczy o klasie - lub jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Klauczau, Drogi wyborco PiSu 03.11.05, 18:44 Drogi Klauczau, tu chodzi o przyszlosc Polski i dla Polakow i dla Europy - a nie o wygrana partii pokera. Wiec nie chodzi o przegrywanie z twarza, tylko o wiele wieksze wartosci. A jezeli juz mowimy o twarzy, to kto ma sie rumienic jak nie PiS - ktore raz po raz pokazuje, ze chodzi jedynie o wladze, za kazda cene, nawet za cene dopuszczenia do wladzy przestepcow i religijnych fanatykow. Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau Re: Klauczau, Drogi wyborco PiSu 03.11.05, 19:00 Oczywiscie, ze chodzi o wladze za wszelka cene, ale to dotyczy obydwu stron, chlopaki z PO to tez chyba nie jest Armia Zbawienia? A co do dopuszczenia do wladzy, to mowmy o faktach - na razie PiS stanowczo deklaruje chec wspolpracy z PO. Skadinad rzucanie inwektyw chyba nie sprzyja tzw. budowaniu mostow, prawda? Tych, jak Pan to okresla, "przestepcow" i "fanatykow" jednak ktos wybral - w demokratycznych, mimo wszystko, wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: To juz zaczyna byc obsceniczne 03.11.05, 20:19 Uspokuj sie! Wlacz radyjo i wez gleboki oddech! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 18:35 Prosil, zeby nie zajmowac sie ocena wyborow, a jedynie krytyka PiS-u za to, ze do koalicji nie doszlo; glupi, czy o droge pyta; Panie - ponoc - "Europejczyk" Tusk: w kazdym demokratycznym kraju europejskim dochodzi w partiach, ktore przegraly (a pan przegral owdwojnie, i to z kretesem) do rozliczenia liderow za kampanie, ktora doprowadzila do porazki. I w wiekszosci wypadkow lider "wylatuje". Pan do prowadzil partie PO do podwojnej porazki, wiec sila rzeczy powinien pan za te porazki poniesc konsekwencje. Wiem - jako stary cwaniak z KLD - nauczyl sie pan do perfekcji "krecic", i wierzy pan w to, ze i tym razem "wymknie sie pan katu"; ja mam nadzieje, ze nie; i ze wiekszosc dzialaczy PO panu "podziekuje"; i to nie tylko za porazke w wyborach, ale takze i za nieumiejetnosc prowadzenia rozmow koalicyjnych, i zepchniecie Po w zasadzie na margines tego, co w obecnej polityce polskiej ma znaczenie (to juz wieksze znaczenie od PO ma SO z Lepperem, LPR i PSL, bo te wlasnie partiee beda wspoldecydowaly o sukcesie rzadu mniejszosciowego). I niech pan nie pyskuje ciagle po Lepperze; kazdy, kto choc troche mysli wie, ze te pyskowki to tylko - nieudana - proba odwrocenia uwagi od swoich wlasnych afer i aferzystow -> polecam ciekawy link z trybuny: www.trybuna.com.pl/n_show.php? code=2004012902, jak tez i proba ratowania - na gwalt - swojego stolka; dzialacze PO: podziekujcie dzisiaj temu nieudacznikowi Tuskowi; Tusk! Sztandar KLD jak najszybciej wyprowadzic i zniszczyc! raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 19:15 silesius.monachijski - głupi jak obuwie sportowe... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale smieszny cwaniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 19:22 A podobnie "madry czlowiek z zasadami" jak Tusk; zyje mlokosie od lat na Zachodzie, i wiem, jak to wyglada; szefowie przegranych partii sami i automatycznie podaja sie do dymisji. Czasami partia uznaje, ze powinni pelnic funkcje dalej, i wtedy zostaja; a co robi ten smieszyn Tusk: nie dosc, ze sie do dymisji nie poddal, to jeszcze probuje delegatom zamknac gebe, mowiac, ze o przegranych wyborach nie bedzie dyskusji. I to ma byc ta nowoczesna, inteligencka partia PO? w ktorej taki zamordyzmpanuje? to juz szefostwo za nieudolnosc,i za przepuszcenie pratyjnej kasy (same porazki w efekcie) nie wolno pociagnac do odpowiedzialnosci? skonczce pseudodemokraci z PO pouczac innych, co to demokracja! takiego zamordyzmu, jak w PO nie ma w zadnej innej partii; to juz nawet u postkomuchow z SLD dyskusja byla mozliwa; PO krytykuje Leppera i SO? Tusk jest duzo wiekszym zamordysta niz Lepper; zadna sila tego nieudacznika od koryta nie odciagnie; wstyd PO-wcy, wstyd!!! rtg napisał: > silesius.monachijski - głupi jak obuwie sportowe... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Ale smieszny cwaniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:02 silesius.monachijski jak siedzisz na zachodzie to tak naprawde o co Ci chodzi wybrałeś co było Twoim zdaniem najlepiej. Sprawy kraju to tylko Twoja wizja która nie ma wpływu na Twoje życie. Ja żyje wtym kraju od uraodzenia tzn od 1939 roku. Co przwda też byłem za granica kilkanaście razy z własnej nieprzymuszonej woli i raz jechałem do kraju mlekiem i miodem płynacym w kierunku wschodnim... ale moim rodzicom udało się uciec.. i dzięki temu jeszce żyje ... tak że nie opowiadaj dubów samlonych o tym czy Tusk robi dobrze czy żle bo nie czujesz tego w najmniejszym stopniu tak jak mieszkańcy naszego kraju pozostajacy w stałym konrakcie ze sprawami dnia codziennego. Daruj sobie swoje uwagi na temat co jest lepiej dla PO a nie jest dobrze; tam są ludzie zdajacy sobie sprawe z zaistniałych faktów po wyborach. Madrość zbiorowa dyktuje im dobre rozwiazania. Ja te decyzje popieram bo są one mi bliskie. Pozdrawiam, rtg Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale smieszny cwaniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:18 Nie przekonasz mnie: obojetnie czy w Polsce, czy we Francji, czy w Niemczech,czy w Anglii: skompromitowany polityk, ktory 2 razy z rzedu przegral wybory (w tym i prezydenckie, kiedy osobiscie poddal swoja osobe pod glosowanie), musi podac sie do dymisji; tym bardziej, ze Tusk jeszcze w kampanii wyborczej mowil, ze on to nie taki "zasciankwoy" jak Kaczynski, i zna europejska polityke od "kuchni"; skoro taki obeznany, to powinien sie natychmiast podac do dymisji, a nie osmieszac - ta swoja infantylna postawa obrazonego na spoleczenstwo politycznego przedszkolaka - polskiej polityki; oczywiscie nie zadam od niego,zeby postapil tak honorowo,jak byly premier Francji Beregovoy, ktory - przegrawszy wybory, i przylapany na drobnej aferze, wyszedl na spacer ze spluwa, i strzelil sobie w leb; od Tuska wymagam jedynie,zeby sobie przypomnial to wszytsko,o czym tyle sie nagadal przued wyborami,tzn. o bezposredniej odpowiedzialnosci polityka za wynik partii w wyborach; jezeli Tusk nie poda sie do dymisji z szefa partii, to jest dla mnie politycznym i moralnym zerem (PO oczywiscie moze - ale nie musi - dymisji przyjac: chodzi o zasady); wiec: jezeli Tusk nie ustapi, to nie jest zadnym europejskim politykiem, tylko sowiecko-azjatyckim satrapa; rtg napisał: > silesius.monachijski jak siedzisz na zachodzie to tak naprawde o co Ci chodzi > wybrałeś co było Twoim zdaniem najlepiej. Sprawy kraju to tylko Twoja wizja > która nie ma wpływu na Twoje życie. Ja żyje wtym kraju od uraodzenia tzn od > 1939 roku. Co przwda też byłem za granica kilkanaście razy z własnej > nieprzymuszonej woli i raz jechałem do kraju mlekiem i miodem płynacym w > kierunku wschodnim... ale moim rodzicom udało się uciec.. i dzięki temu jeszce > żyje ... tak że nie opowiadaj dubów samlonych o tym czy Tusk robi dobrze czy > żle bo nie czujesz tego w najmniejszym stopniu tak jak mieszkańcy naszego kraju > > pozostajacy w stałym konrakcie ze sprawami dnia codziennego. Daruj sobie swoje > uwagi na temat co jest lepiej dla PO a nie jest dobrze; tam są ludzie zdajacy > sobie sprawe z zaistniałych faktów po wyborach. Madrość zbiorowa dyktuje im > dobre rozwiazania. Ja te decyzje popieram bo są one mi bliskie. Pozdrawiam, rtg Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ZGADZAM SIE Z TOBA. 03.11.05, 21:54 Tusk zachowuje sie jak sekretarz PZPR,ktory nie poczuwa sie do zadnej odpowiedzialnosci za przegrane wybory,on jest partia,'PO' BEZ NIEGO ISTNIEC NIE MOZE.I TAKIE ZALOSNE COS chcialo byc prezydentem Polski !!!On ma misje do spelnienia,on mial reformy przeprowadzic!!PEWNIE MYSLAL O TYCH REFORMACH, KTORE ZAKLADA SIE NA TYLEK. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 19:59 silesius: wkażdym demokratycznym europejskim kraju partia, która przegrała przechodzi do opozycji i nie dyskutuje nawet o koalicji. Zbójeckie prawo zwycięzcy jest wziąć rząd i rządzić tak, aby wygrać następne wybory. Po co ta histeria. Kampania wyborcza już się rozpoczęła? No pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:22 haen1950: ale w kazdym europejskim kraju - o czym i Ty wiesz - osoba przywodcy przegranej partii (szczegolnie jesli przegral dwukrotnie, przy czym raz bardzo osobiscie, konkretnie i wyraznie) stoi do dyspozycji partii. Przede wszytskim zaczyna sie dyskusja nad przyczynami porazki, i - zazwyczaj - szef podaje sie formalnie do dymisji. A Tusk co? Rznie - za przeproszeniem - "glupa", i udaje, ze nic sie nie stalo, a wogole to nie on winny tylko PiS,bo sie skumal z SO i Lepperem; sorry, ale Tusk - ktory tyle gadal o "europejskosci" swojej i PO - jest dla mnie najgorszym przykladem postkomunistycznego kacyka, ktoremu sloma po koalna z butow wystaje; kudy tam jemu do europejskiej polityki najlepszego sortu; chyba cos zlego sie podczas tych wyjazdow na Bialorus nauczyl, biedaczek haen1950 napisał: > silesius: wkażdym demokratycznym europejskim kraju partia, która przegrała > przechodzi do opozycji i nie dyskutuje nawet o koalicji. > Zbójeckie prawo zwycięzcy jest wziąć rząd i rządzić tak, aby wygrać następne > wybory. Po co ta histeria. Kampania wyborcza już się rozpoczęła? No pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 04.11.05, 00:09 haen1950 napisał: > silesius: wkażdym demokratycznym europejskim kraju partia, która przegrała > przechodzi do opozycji i nie dyskutuje nawet o koalicji. Czyli te doniesienia prasowe o negocjacjach w/s koalicyjnego rządu w Niemczech to jedna wielka ściema? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 04.11.05, 00:39 Nieprawda: Merkel, ktora wygrala wybory o 1 % (a nie prawie 3 jak PiS w Polsce), zmusila Schroedera z rezygnacji z aspiracji na kanclerza; zas Muenterferring, szef SPD, kiedy w partii podgryzano go za przgrane wybory, poddal sie; a w Polsce: Tusk przegral dwa razy - i to sromotnie - i rznie glupa; i kto za tym stoi? oczywiscie, ze kwach, gw, WSI, urban i reszta tej rozowo-czerwonej holoty; dlatego ten nieudacznik i mierny polityk tusk bedzie dalej popierany; a w PO karty rozdaje wroclawski mafioso Schetyna,ps. "grzesiuwszytskomoze"; PO jets naprawde bliskie rozpadu; oby tylko PiS-owemu rzadowi sie powiodlo: wtedy rozowo-czerwone salony pod przewodnictwem PO stana sie "zweirzyna chroniona"; oby!! mamablues napisała: > haen1950 napisał: > > > silesius: wkażdym demokratycznym europejskim kraju partia, która przegrał > a > > przechodzi do opozycji i nie dyskutuje nawet o koalicji. > > Czyli te doniesienia prasowe o negocjacjach w/s koalicyjnego rządu w Niemczech > to jedna wielka ściema? > Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:21 Piekny tekst! A teraz zmow paciorek, i wrzuc cos do skarbony! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:25 A Ty kup sobie figure swojego patrona "europejskiej" polityki polskiej, niejakiego Tuska, ciagle na niego spozieraj, i ucz sie zasad "panatuskowej" i "europejskiej" polityki PO z wystajaca sloma z butow piwi77 napisał: > Piekny tekst! A teraz zmow paciorek, i wrzuc cos do skarbony! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:32 Juz dobrze, tata Rydz i tak jest z Ciebie dumny - jestes jego tuba. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 20:34 za to ty mi coraz bardziej wygladasz na "czlonka" Tuska piwi77 napisał: > Juz dobrze, tata Rydz i tak jest z Ciebie dumny - jestes jego tuba. Odpowiedz Link Zgłoś
olen Re: Ale smieszny cwniaczek ze tego Tuska! 03.11.05, 21:20 A z ciebie jest dumny redaktor Michn.., ile ci placi za wypisywanie glupot w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A gdzie Twoj honor i "zasady" Tusk? 03.11.05, 18:40 Jak sie dwa razy pod rzad przegralo, skrzanilo rozmowy koalicyjne, to bierze sie kapelusz (co, nie masz swojego? to pozycz od Rokity) i... w sina dal; ale Tusk to zero honoru i poczucia przyzwoitosci; "czlowiek z zasadami"? taaaa;raczej wystrachany pajacyk, przyrosly d.... do fotela; PO: wstyd, ze tego nieudacznika jako szefa jeszcze tolerujecie! jeszcze raz powtarzam: wstyd dla calej PO Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: A gdzie Twoj honor i "zasady" Tusk? 03.11.05, 20:23 Ja wybieralem PO i jestem z niej dumny. Lepiej z madrym stracic niz... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A gdzie Twoj honor i "zasady" Tusk? 03.11.05, 20:28 Ale "madry inaczej" ten Tusk; inny, europejski polityk, juz dawno podalby sie do dymisji,no ale nie Tusk; w koncu ten kaszubski "Europejczyk" w butach pelnych slomy, jeszdzil ostanio na Bialorus (czesto); to pewnie tam sobei te nowe zasady swojego "politykierswta" przyswoil; sorry, koledzy z PO: ale tak zalosnej kreatury jak imc Tusk, to juz od dawna w calej europejskiej polityce nie widzialem (no moze zwyjatkie Papandreu - starszego, w Gracji lat 80-90 tych) piwi77 napisał: > Ja wybieralem PO i jestem z niej dumny. Lepiej z madrym stracic niz... Odpowiedz Link Zgłoś
olen Re: A gdzie Twoj honor i "zasady" Tusk? 03.11.05, 21:18 Za cztery tygodnie ta twoja duma przestanie istniec, bo Rokita (z dawnym SKL) doprowadzi do rozlamu PO. Lepiej z Lepperem stracic niz z Tuskiem zyskac Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:40 Temu frustratowi już kompletnie odbiło. Powinnien go ktoś wysłać na urlop bo kampania prezydencka była przecież wyczerpująca. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz * Swietna analiza w Rzepie polityki PO no i Tuska: 03.11.05, 18:41 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw A tu ciekawy komentarz do sytuacji wewnętrznej PO! 03.11.05, 18:51 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,15436126,43439007,1864796,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: * Swietna analiza w Rzepie polityki PO no i T 03.11.05, 20:31 fritz.fritz napisał: > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html KRZYSZTOF CZABAŃSKI, Niezależny publicysta Takie są efekty, kiedy publicysta uniezależni się od dziennikarskich szarych komórek i zaczyna płodzić dzieci-artykuły bez opamiętania. Cytat z Rzepy: "Może za 50 lat rozeznają ją historycy, którzy uzyskają dostęp do archiwów polskich, amerykańskich, rosyjskich i kościelnych? My będziemy świadkami kolejnych odsłon teatru marionetek. Nie jest wykluczone, że grupy polityczne, dążące do sanacji państwa - m.in. PiS, nb. z coraz mocniejszą frakcją zbliżoną do Kościoła i Opus Dei - zyskają wsparcie USA, a dzięki temu przeciągną na swoją stronę część dotychczasowego układu władzy w Polsce. Wówczas mają szansę wygrać bitwę, której odpryskiem jest na pozór absurdalna niemoc zawiązania koalicji. Wtedy PiS zbuduje obóz polityczny na wzór amerykańskiej Partii Republikańskiej (centrum i na prawo od centrum), wchłaniając w siebie również elementy radykalne." Koniec cytatu 50 lat? To na taki okres czasu PiS ma zamiar zainstalować się w Sejmie i Senacie przy jednoczesnym zwalczaniu układu władzy, który potem połknie oblizując się rozkosznie? A co z polskim społeczeństwem? Czy tak powstały konglomerat: Opus-Dei, G. Bush z CIA i FBI u boku, mahairowy Mahomet z Torunia, Jaśko Kulczyk, Lech Kaczyński, niemiecki Joseph Ratzinger, agent numer 1 Ałganow, minister Dorn, Lew Rywin, orlenowskie dzieci, minister Ziobro, Aleksander Kwaśniewski z żoną, córką i psem, Jacek Kurski, Lew Rywin, niewinna gromadka ze Starachowic... będzie działał w jakiejś bliżej nie sprecyzowanej próżni bez kontroli mediów, że ani słychu, ani widu przez 50 lat? Czy prezydenckim dekretm wybory zostaną zniesione na taki szmat czasu a gazety i telewizja prywatna zakazane? KRZYSZTOF CZABAŃSKI, Niezależny publicysta czyta zdecydowanie za dużo political thriller made in USA. Panie Czabański, sięgnij pan lepiej do nestorów logiki filozoficznej Aristotelesa, Frege, Russella albo Leibnitza i przestań pan maltretować swoją zerwaną ze smyczy wyobraźnią zmęczonego już czytelnika- szaraka-wyborcę. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk PO -pokaz co masz do zaoferowania Polakom .... 03.11.05, 18:42 ... czy PO ma byc postrzegana jako partia "rozbójników " , mącicieli, hamulcowych , ludzi bez honoru , tylko jedynych mających dobrą receptę na naprawe Rzeczypospolitej i jedynych " madrych" ? DOŚĆ TEJ DESTRUKCJI . DO ROBOTY ! [Belka] Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PO -pokaz co masz do zaoferowania Polakom ... 03.11.05, 19:39 brynk napisał: > ... czy PO ma byc postrzegana jako partia "rozbójników " , mącicieli, > hamulcowych , ludzi bez honoru , tylko jedynych mających dobrą receptę na > naprawe Rzeczypospolitej i jedynych " madrych" ? DOŚĆ TEJ DESTRUKCJI . DO > ROBOTY ! [Belka] A gdzie hihihihahahaha? Chyba nie wyzdrowiales? Byloby to z niekorzyscia dla tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 KACZOR - NIE ROZRABIAJ ! OPAMIETAJ SIE CHŁOPIE! 03.11.05, 18:42 Spieprzyliście szansę koalicji z PO, dla frajera Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: KACZOR - NIE ROZRBIAJ ! OPAMIETAJ SIE CHŁOPI 03.11.05, 22:53 winetou74 napisał: > Spieprzyliście szansę koalicji z PO, dla frajera Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:43 a ja uwazalem Tuska za w miare normalnego goscia...co za psychoza go dopadla ? dla niego juz kazdy wyglada jak lepper.. Odpowiedz Link Zgłoś
chilonchilonides Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:44 I wlasnie bardzo niedobrze. Moze gdyby PO nie przystawiala pistoletu go glowy PiS zadajac koalicji na wlasnych warunkach i nie zachowywala sie jakby byla najwieksza partia w sejmie, milibysmy juz normalny rzad. Ale PO woli zachowywac sie jak rozkapryszony bachor. Panie i Panowie z PO - nie zapominajcie, ze nie Wam spoleczenstwo dalo prezydenture i ze nie jestescie najwieksza partia w sejmie. Panie Donaldzie - to brak perspektywicznego myslenia i osli upor wpychaja PiS w lapy samoobrony. Wykazcie troche zdrowego rozsadku! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Co się przejmujesz rząd dostanie wotum zaufania!!! 03.11.05, 18:47 Poprze go koalicja, która nie istnieje(mogę się założyć). Będą się chłopaki miały okazje wykazać:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:51 i powinna spełniać rolę głównej opozycji, jeżeli nie "z entuzjazmem", to ostro. To daje największą szansę, że następny rząd utworzy PO, prędzej czy później. Inaczej wszystko się rozmyje, ze szkodą dla polskiego społeczeństwa. Chyba że PiS zmądrzeje w jakimś momencie i podzieli się rzetelnie władzą z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon Wielkie Tusko-wetowanie przyszlosci PO ! 03.11.05, 18:48 Wykreoawany przez gw oraz salon rozowo-czerwony na <meza stanu>!!! Tusk pokazuje swoja malosc, mialkosc i nijakosc!TO PRETENSJONALNY DROBNY CWANIACZEK KTORY RAPTEM UWIERZYL W SWOJE PIEC MINUT!Sposob w jaki zareagowal na porazke jest typowy dla ...przewartosciowanych politykow. Potwierdzaja sie wszystkie moje przypuszczenia co Tuska!Nawet Kwasniewskiemu/ choc ten nigdy nie byl z mojej bajki/nie dorownuje klasa!Rozlam w PO jest raczej bardzo a to bardzo prawdopodobny! Nie trzeba nawet zachet ze strony PIs ani inspiracji, PO rozleci sie sama. Partia ktora powstala i nabrala wyrazu dzieki takim ludziom jak Rokita,Plazynski czy Z. Gilowska/ Tusk oczywiscie w cieniu czy raczej< pod spodnica pani profesor> czekajacy na swoje piec minut!? i knujacy jak odeslac do kata glownych rywali!/ nie jest zadnym monolitem ! Chyba ze Tusk , Schetyna juz wyksztalcili marksistowskie metody kierowania czyli trzymania <za morde> w PO/ przepraszam co wrazliwszych czytelnikow za to sformulowanie!!!/ jako drzewiej bywalo za geremka i kuronia w UW a wczesnie w OKP!!!Dochodzi jeszcze jeden bardzo istotny element ;Tusk mial poparcie wielkiego biznesu, wielkie pieniadze nie lubia ..przegrywac! Jak wiec gagus sopocki splaci dlugi wdziecznosci i nie tylko zaciagniete przed oraz w trakcie kampanii wyborczej???Mial byc prezydentem; bede wetowal wszystko co obciaza koszty pracy!!ha, ha !!!ALE SIE NAWETUJESZ TUSKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Wielkie Tusko-wetowanie przyszlosci PO ! 03.11.05, 20:29 Posłuchaj zwolenniku PiS-u! Dlaczego tak stoi Ci kością w gardle ta PO. Przecież PiS wygrała wybory, ma świetny plan gospodarczy, mnóstwo obietnic danych wyborcom, do zrealizowania, więc niech działa PiS i nie ogląda się na PO. "Po owocach ich poznacie" - znasz to chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: * Analiza polityki PO w Rzepie: krotko i na t 03.11.05, 18:48 fritzku smieszny, z czym ty wyskakujesz? Z jakimis przyglupawymi opimiami "publicysty onanisty"? Spowazniej troche czlowieku, bo wstyd sobie i rodzinie przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 18:53 a.gajewski1 napisał: Zobaczymy na kogo zwalą jak bezzębni z pałami przyjdą na wiosnę pod sejm! Ci bezzebni z palami to gornicy czy mlodziez wszechpolska?;) Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 19:11 bio.mum napisała: > a.gajewski1 napisał: > > Zobaczymy na kogo zwalą jak bezzębni z pałami przyjdą na wiosnę pod sejm! > > Ci bezzebni z palami to gornicy czy mlodziez wszechpolska?;) > Młodzież Wszechpolska ma więcej zębów od górników, w końcu to młodzież. Jednak jeśli widzisz tłum z pałami to raczej uciekaj zamiast sprawdzać czy mają zęby czy nie. Swoją drogą reakcja nowego rządu na pierwszą taką demonstrację bardziej mnie obchodzi niż to, jaka konfiguracja posłów go poprze. Zobaczymy czy ważniejsze będzie silne państwo, czy solidarność społeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 19:19 praptak napisał: > Młodzież Wszechpolska ma więcej zębów od górników, w końcu to młodzież. Jednak > jeśli widzisz tłum z pałami to raczej uciekaj zamiast sprawdzać czy mają zęby > czy nie. Napisalabym - wezme sobie do serca, gdybym nie miala z Wszechpolakami do czynienia w bezposrednim "starciu". Tzn, ja szlam ulica a oni rzucali kamieniami. Ale h*k im w s**k. Jak gornicy demolowali Warszawe tez dostalam telefon z pracy ze moge nie przyjezdzac. Roznica miedzy nimi jest taka, ze jednym po pijaku odbija, a drudzy na trzezwo sa perfidni i zieja nienawiscia. Jesli amm byc szczera wole nawalonych gornikow niz tzrezwych wszechpolakow. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 19:23 Wiadomo,taki nagrzany gornik to potrafi fedrowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Tusk: PO powinna zagłosować przeciw rządowi 03.11.05, 19:30 katolik_polski1 napisał: > Wiadomo,taki nagrzany gornik to potrafi fedrowac ! Wiesz to z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 NIE CHCEMY ROZPADU PO ALE TUSK PRZESADZA 03.11.05, 18:55 Powinien zastapic go polityk pragmatyczny ! W polityce nie ma sentymentow ! Gdyby PO nie stroila fochow ,nie byloby ukladu z Lepperem. Samoobrona jest faktem na polskiej scenie politycznej i trzeba sie z nia liczyc a nie ignorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: NIE CHCEMY ROZPADU PO ALE TUSK PRZESADZA 03.11.05, 19:04 katolik_polski1 napisał: > Powinien zastapic go polityk pragmatyczny ! > W polityce nie ma sentymentow ! > Gdyby PO nie stroila fochow ,nie byloby ukladu z Lepperem. > Samoobrona jest faktem na polskiej scenie politycznej > i trzeba sie z nia liczyc a nie ignorowac. Ponawiam pytanie. O co ci tak naprawde chodzi? Wez kilka oddechow i sprobuj odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś